Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Nama-nama Cahayamata mu...


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Nama-nama Cahayamata mu...

Please Mendaftar To Post


Oleh Nama-nama Cahayamata mu...

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-12-08 15:26


Assalamualaikum

Anak-anak adalah cahayamata & aset yang paling berharga...
Tiada nilainya di dunia ini...

Sebagai ibu,ummi,mama,ayah,baba,abi,papa kita semua ingin cahayamata yang akan menjadi khalifah dimuka bumi Allah ini...

Wahai rakan seperjuangan silalah senaraikan nama2 cahayamatamu.

Ana mulakan dengan cahayamata ana:
1. Muhammad Amir Rahimi (29bulan)
2. Nurdayana Batrisyia (5bulan)
3. ........................................
4. ........................................
5. ........................................
6. ........................................
7. ........................................

:sopan: :sopan: :bunga: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 15:33


Nur Fadhilatul Raudhah :bunga:
Nur Fadhilatul Raihan :bunga:
Mohd. Fadhly Firdaus :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-12-08 15:53


syukran jazilan....

akuhambaAllah sudi reply topik ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 16:10


Jue belum ada anak lagi tapi wakilkan ayah lah ye... :-D

kami adik beradik :

( 1 ) Julieza Hayati
( 2 ) Ahmad Hafizzullah
( 3 ) Ahmah Hidayatullah
( 4 ) Ahmad Amirullah


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-12-08 17:24


Syukran jazilan jue...

InsyaAllah tak lama lagi giliran jue pula.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

ewanz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29954
Posting: 30
Dari: taiping

malaysia  


posticon Posting pada: 09-12-08 20:38


belum kahwin lagi
jadi tak ada lah anak
tapi ada jugak terpikir
nak letak name apa nanti..hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ewanzProfil   Hantar PM kepada ewanz   Quote dan BalasQuote

bingkisanilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33282
Posting: 17
Dari: Kuala Lumpur (Weekend Kedah)

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-12-08 21:23


Ana,

Alhamdulillah... anak seorang saja... nama Nur 'Aliah Sofiyyah

Bookmark and Share

    


  Member Information For bingkisanilahiProfil   Hantar PM kepada bingkisanilahi   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 10-12-08 00:43


Assalamualaikum,

Puteri sulung Abdullah dan isteri:

Maryam Al-Hanani

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 10-12-08 06:13


Nama anak sulung saya .. Muhammad Naqiuddin Shah... Nama anak kedua belum ada lagi sebab baru ada seorang anak. sekarang Naqiuddin dah berumur 4 bulan 8 hari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 07:44


Assalamua'laikum

Nama puteri tunggal (buat masa sekarang):
Nursyahirah Sofea. Berusia 102 hari.

*Moga Sofea menjadi anak yang solehah, beriman & bertaqwa


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 07:59


Pada 09-12-08 17:24 , amirbatrisyia81 posting:

!!! QUOTE !!!

Syukran jazilan jue...

InsyaAllah tak lama lagi giliran jue pula.... :)



InsyaALLAH.....terima kasih kerana mendoakan jue....
semoga anak-anak amirbatrisyia81 menjadi anak-anak yang soleh dan solehah....AMIN... :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 08:51


anak-anakku..

1) anak tekak..
2) anak rambut..

jst kidding..jangan marah ye amirbatrisyia81...
tak ada anak lagi..tak kahwin lagi..saja menyibuk...

____
anak-anak juga adalah ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 11:57


1) Syamil Aiman .. :-D Nx..?? tengah usaha lagi ni .. Doakan ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:02


assalammualaikum

putera ku bernama

1) muhamad syahmi hazim (3 tahun)

2) muhamad syahmi danial (7 bulan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:00


Assalamualaikum

:kelip: akak tak marahlah amira_aqilah :sopan:

akak faham... :sopan:


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:02


Pada 10-12-08 11:57 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

1) Syamil Aiman .. :-D Nx..?? tengah usaha lagi ni .. Doakan ye..





akak doakan.....usaha itu tangga kejayaan.... :kelip:


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 13:20


semua dah ada anak ke ini? ekeke..saya tak ada lagi..tak boleh nak kongsi... :lol: :lol:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:32


best nya kan kalau ada baby....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:38


Pada 10-12-08 13:32 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

best nya kan kalau ada baby....:)




Cahayamata itu memang tak ternilai....
apatah lagi bayi yang lahir tulus suci bersih... :kelip:


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 07:47


Assalamua'laikum

Anak merupakan kurniaan Allah yang paling bernilai. Andai diberi pilihan dengan intan permata, anak tetap menjadi keutamaan. Anak juga pengerat hubungan kasih sayang antara suami isteri. Mungkin pedih untuk saya katakan namun ini hakikatnya bahawa pasangan yang baru mendirikan rumahtangga yang berangan untuk "merancang" atau "tangguh dulu" untuk mendapatkan cahaya mata adalah orang yang "tidak bijak".

Tahun pertama perkahwinan adalah tahun penyesuaian antara kedua-dua pihak. Apabila isteri telah mengandung, secara tidak langsung ia akan menambahkan lagi keberkatan dalam hubungan itu. Malah kasih sayang akan bertambah mekar mengharum. Tentang rezeki, percayalah bahawa setiap anak yang dilahirkan itu telah Allah tentukan hak terhadap rezekinya. Cuma cara, bagaimana dan apa rezeki itu adalah terhijab pada kebijaksaanNYA.

Pada isteri yang nak disayangi suami lebih-lebih lagi pada yang baru berkahwin, cepat-cepatlah mengandung. :kelip: Pada yang masih belum dikurniakan rezeki, jangan putus asa. Berusahalah selagi termampu kerana DIA sedang menilai kehidupan kita.

*Percaya atau tidak, keadaan yang tertekan dek kerana kerja atau urusan seharian pasti akan terhapus apabila kita memeluk si comel, menciumnya malah memandang wajahnya sahaja amarah yang menyala akan terpadam....


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 11:06


Assalamualaikum

.. Kidot malu2 pula ke... tak apa lah kalau belum ada baby sebab masih solo, insyaAllah nanti dah kahwin ada lah tu... Amiin.. hehehe....

nama baby akak Nur Huda Zulfa... betul kata ismi safiza... anak kecil ni macam ada magic... walaupun kita penat balik dari kerja, tapi bila tengok muka anak jadi hilang sekejap penat, lupa dah tensen2 kat tempat kerja... Mungkin fitrah mereka yang lahir suci, bersih, jadi nur yang ada pada muka mereka menjadikan kita ceria dan gembira serta tenang... lagi satu, bila dah ada anak, baru lah kita tau macam mana keadaannya ibu bapa kita dulu melayan kerenah kita masa kecil-kecil... dari dalam kandungan ibu dan ayah kita sentiasa menghadapi ujian dan kesusahan, sampai saat kita dilahirkan, kemudian membesarkan kita lagi dari sekecik tapak tangan sampai beso panjang kata org tua2.. "Ya Allah, ampunkan lah dosa2 kami sebagai anak-anak kepada orang tua kami atas segala dosa yang telah kami lakukan pada mereka..." Amiin...

Apa pun, pada mereka yang masih menanti kehadiran cahaya mata,(contoh : Wawa untuk 2nd baby ye?)yang dah ada anak, yang masih solo dan yang bakal menamatkan zaman solo... moga-moga kita jadi ibu bapa yang memberi contoh tauladan yang terbaik buat anak-anak... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

sinyak
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34979
Posting: 2
Dari: langsa

indonesia  


posticon Posting pada: 16-12-08 22:43


duh.. macam ana ge mana pulak mana, belum ada momongan. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinyakProfil   Hantar PM kepada sinyak   Pergi ke sinyak's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101364 saat. Lajunya....