Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Mana Nak Cari Perempuan yang Benar Perempuan?


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Mana Nak Cari Perempuan yang Benar Perempuan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Mana Nak Cari Perempuan yang Benar Perempuan?

alexanderwathern
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10501
Posting: 103
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-08 16:39


Leman mahu mengahwini perempuan

Tapi siapa perempuan?



Nun di sana seorang perempuan

Bukankah sepatutnya perempuan itu
Seorang yang lemah-lembut?

Nun di situ seorang perempuan juga

Bukankah sepatutnya perempuan itu

seorang yang pemalu?

Yang terjaga laku,

yang terpelihara kata-kata?



Dia seorang perempuan

Bukankah fitrah perempuan itu

suka akan anak-anak kecil?



Leman mahu perempuan sebagai isterinya

Tapi kenalkah Leman akan perempuan?



Mereka perempuan

Bukankah perempuan itu sepatutnya

seorang yang mahir memasak?

ataupun sekurang-kurangnya

tahu memasak?



Mereka perempuan

Bukankah yang dinamakan perempuan itu

sepatutnya sukakan belaian suami?



Mereka pun perempuan

Bukankah mereka sepatutnya

tersorok tidak terpamer?



Leman mahukan perempuan

sebagai ibu kepada anak-anaknya

Tapi di mana ada perempuan?



Di sana perempuan

Bukankah sepatutnya perempuan

berambut panjang?



Di sana perempuan

Bukankah hamba Allah bernama perempuan

sepatutnya suka hidangan dan masakannya

menjadi santapan orang?



Di sana perempuan

Bukankah perempuan sepatutnya

ketawa kecil senyum terukir?



Begitulah gambaran-gambaran

yang ada dalam fikiran Leman

apabila disebut ‘perempuan’



Leman mencari perempuan

Sebagai calon jodoh Leman

Lalu Leman temui

Tapi...

Leman keliru

Pusing kepala dan minda Leman



Mana tidaknya

Lagak yang di kata perempuan

yang Leman temui itu

kasar

Cakap main lepas-lepas

Sesekali bicaranya kurang ajar

Tidak sukakan budak-budak,

hamil pun belum tentu dia mahu

Memasak pula tidak tahu

Suami dianggap pengganggu

Auratnya terpamer

Rambutnya pendek seperti rambut Leman

Menyedia makanan dan menghidang

dianggap leceh

Tawanya berdekah-dekah, mengilai-ngilai



Orang kata...Leman sendiri pun tahu

Yang dilihatnya sekarang seorang perempuan

Tapi pada hakikatnya

Leman rasa dirinya belum jumpa

seorang yang ‘perempuan’



Seolah-olah

Leman bakal mengahwini spesis

yang hampir-hampir spesis Leman



Apa nak buat, itu saja pilihan yang ada

Terpaksalah Leman mengambil yang itu sebagai suri

kerana

adalah juga sikit-sikit macam perempuan

daripada tidak ada langsung



Fikir Leman

beruntungnya mereka yang surinya

benar-benar seorang perempuan



Nasib engkaulah Leman...





Abu Zulfiqar ‘Alexanderwathern’

15 November 2008

http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=441&mode=&order=0&thold=0

Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderwathernProfil   Hantar PM kepada alexanderwathern   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 09:10


pada hakikat nya, perempuan harus lah lemah lembut, pandai masak, suka anak anak... tapi, no ones perfect in this world

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-08 11:30


kita ada fikir harian.. & mesyurat halaqah sekali seminggu,.. boleh lah diutarakan soal jodoh.. hafizah, alimah, anak-anak karkun sekali pun inshaALLAH dapat diatur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-08 12:01


Assalamualaikum
Leman kena masuk UC..baru boleh jumpa perempuan yang benar² perempuan... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 12:37


tapi, di ukhwah.com juga ada perempuan yang samar2 perempuan... :berfikir:
tapuk dada, tanya iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 12:48


Wanita sejati bukanlah dilihat dari kecantikan paras wajahnya,
tetapi dilihat dari kecantikan hati yang ada di baliknya.

Wanita sejati bukan dilihat dari bentuk tubuhnya yang memesona,
tetapi dilihat dari sejauh mana ia memakai itu untuk yang berguna dan bermanfaat.

Wanita sejati bukan dilihat dari begitu banyak kebaikan yang ia berikan,
tapi dari keikhlasan ia memberikan kebaikan itu.

Wanita sejati bukan dilihat dari seberapa indah lantunan suaranya,
tetapi dilihat dari apa yang sering mulutnya bicarakan.

Wanita sejati bukan dilihat dari keahliannya berbahasa,
tetapi dilihat dari bagaimana caranya berbicara.

Wanita sejati bukan dilihat dari keberaniannya dalam berpakaian serta model berpakaian-nya
tetapi dilihat dari sejauh mana ia berani mempertahankan kehormatannya.

Wanita sejati bukan dilihat dari seberapa banyak dan besarnya persoalan yang ia jalani,
tetapi dilihat dari sejauh mana ia menghadapi persoalan itu dengan mengambil keputusan.

Wanita sejati bukan dilihat dari sifat supelnya dalam bergaul,
tetapi dilihat sejauh mana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam bergaul.

" Jadilah wanita sejati "

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 25-11-08 13:48


Pada 24-11-08 12:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Leman kena masuk UC..baru boleh jumpa perempuan yang benar² perempuan... :sopan:



salam..

tmpang bertanya..UC tu apa ye? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 13:52


Pada 25-11-08 13:48 , srikandi_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-11-08 12:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Leman kena masuk UC..baru boleh jumpa perempuan yang benar² perempuan... :sopan:



salam..

tmpang bertanya..UC tu apa ye? :berfikir:


ukhwah.com



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 14:04


Pada 25-11-08 12:37 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

tapi, di ukhwah.com juga ada perempuan yang samar2 perempuan... :berfikir:
tapuk dada, tanya iman...


Siapa lah tu ek...nick macam perempuan tapi lelaki... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 14:11


Pada 25-11-08 14:04 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-11-08 12:37 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

tapi, di ukhwah.com juga ada perempuan yang samar2 perempuan... :berfikir:
tapuk dada, tanya iman...


Siapa lah tu ek...nick macam perempuan tapi lelaki... :-D


perempuan memang lah perempuan, tapi yang bukan perempuan dimanakan bapuk, atau perempuan nak jadi lelaki di namakan pengkid ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 14:14


perempuan..
macam mana ye nak jadi perempuan yang lemah lembut??
hakikatnya dia lasak..aktif..
tapi tak macam lelaki pun..
bagaimana nak jadi lemah lembut ye/?
dalam aspek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 16:11


Pada 25-11-08 14:14 , nadia_khalit posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan..
macam mana ye nak jadi perempuan yang lemah lembut??
hakikatnya dia lasak..aktif..
tapi tak macam lelaki pun..
bagaimana nak jadi lemah lembut ye/?
dalam aspek?


maksudnya sopan santun, tingkahlaku dan adab yang baik,
contohnya, adab berbual, tegur, melayan dan lain-lain lagi ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 27-11-08 10:53


Pada 25-11-08 13:52 , akuhambaALLAH posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-11-08 13:48 , srikandi_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-11-08 12:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Leman kena masuk UC..baru boleh jumpa perempuan yang benar² perempuan... :sopan:



salam..

tmpang bertanya..UC tu apa ye? :berfikir:


ukhwah.com



Ic, entah macam mana, ana boleh terpikir ICU..hehe, apa pun, syukran mnjawab soalan ana!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 05:51


nilai dengan hati, instinct... gerak rasa hati...
selembut-lembut perempuan, ada kasarnya...
sekasar-kasar perempuan, ada lembutnya...
nilai sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 08:29


Nak cari lelaki yang benar-benar lelaki pun susah.,,:P


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 09:21


Pada 22-10-09 08:29 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Nak cari lelaki yang benar-benar lelaki pun susah.,,:P



setuju2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 09:23


Pada 22-10-09 05:51 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

nilai dengan hati, instinct... gerak rasa hati...
selembut-lembut perempuan, ada kasarnya...
sekasar-kasar perempuan, ada lembutnya...
nilai sendiri...


setuju dan ziyah...fikir-fikirkan...ada benda perlu berlembut..dan ada benda juga memerlukan kekasaran yakni ketegasan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 22-10-09 11:09


Pada 22-10-09 09:21 , adeq3101 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-09 08:29 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Nak cari lelaki yang benar-benar lelaki pun susah.,,:P



setuju2..


kalau susah cari saja separuh lelaki, maybe tak susah...ahahaha... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 11:31


nak cari perempuan bukannya mudah..apatah lagi mencari seorang muslimah.

kalau betul-betul nak dapatkan seorang perempuan merangkap muslimah...pandang diri...jadikan diri sendiri dulu sebagai lelaki merangkap muslimin....

begitu juga perempuan yang mencari lelaki yang betul-betul lelaki...jadilah diri sebagai 'perempuan yang betul-betul perempuan ' dulu..:)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

isme_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37706
Posting: 10
Dari: Malaysia tanah airku

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 15:41


teringat pepatah.. tiang yang bengkok, manakan dapat bayang yang lurus..


-----------------
Together we share the spirit of Quranic


Bookmark and Share

    


  Member Information For isme_ainiProfil   Hantar PM kepada isme_aini   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 15:49


dont expect too high..its main task( as a husband) to groom them up..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-09 00:49


Pada 22-10-09 08:29 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Nak cari lelaki yang benar-benar lelaki pun susah.,,:P



setuju jugk.. :berfikir:


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 14:24


Pada 23-10-09 00:49 , minnie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-09 08:29 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Nak cari lelaki yang benar-benar lelaki pun susah.,,:P



setuju jugk.. :berfikir:

memang susah..sebab sekarang ni ramai pondan...gaya bukan main, segak..badan tegap...tapi..hhmm..tengok gaya jalannya....rasa2 macam nak sepak saja...he..he...


setiap lelaki itu adalah lelaki...trpulang pada dia nak bersikap...
setiap orang pulak diuji dengan ujian yang sesuai dengan kemampuannya...jika ia seorang yang beriman, maka di ujilah keimanannya.jika dia seorang yang ikhlas, maka akan diuji keikhlasannya..jika dia seorang yang kuat hatinya..maka akan diuji kekuatan hatinya...

walau apa pun..lelaki tetaplah lelaki..wanita tetaplah wanita..trpulang pada mereka untuk bersikap...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 18:55


Di manakah terletaknya keperempuanan seorang perempuan?Di wajahnya kah?Ataupun di pakaiannya? :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 02:29


di kejiwaannya...dihatinya..disikapnya..diperkataannya...

sikap alami/semula jadi pada wanita
-pemalu
-merasa cukup dengan apa yang ada
-wanita selalu lebih ikhlas.
-wanita selalu lebih mampu berkorban
-wanita hiasan bukan pakaian, tapi kasih sayang dan perhatian.
-setia, walau apa yang terjadi, selama masih dijalanNYA..tetap setia..

wanita selalu lebih perhitungan dan hati-hati..
bukan kepala rumah tangga..
bukan penguasa(ingin memerintah)lebih suka dibimbing.

yang paling utama, ketaatan pada suami (jika sudah menikah).

walluhu'alam


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 16:47


Pada 29-10-09 02:29 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

di kejiwaannya...dihatinya..disikapnya..diperkataannya...

sikap alami/semula jadi pada wanita
-pemalu
-merasa cukup dengan apa yang ada
-wanita selalu lebih ikhlas.
-wanita selalu lebih mampu berkorban
-wanita hiasan bukan pakaian, tapi kasih sayang dan perhatian.
-setia, walau apa yang terjadi, selama masih dijalanNYA..tetap setia..

wanita selalu lebih perhitungan dan hati-hati..
bukan kepala rumah tangga..
bukan penguasa(ingin memerintah)lebih suka dibimbing.

yang paling utama, ketaatan pada suami (jika sudah menikah).

walluhu'alam



setuju dan wildan85...wanita mesti memahami erti tanggungjawab...lebih-lebih lagi setelah bergelar seorang isteri

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 03:03


sama-sama mencoba mempelajari dan memperbaiki diri...
tidak perlu terlalu menuntut apa yang tiada.
tak perlu berharap yang terlalu indah..
tak perlu mengharapkan yang romantis2...
tak perlu berharap bahwa dia tidak akan berubah...
tidak perlu berharap...yang perlu itu berusaha untuk meneima pasangan itu apa adanya.seadanya walau tiada apa2nya...

berusaha merasa cukup dan bersyukur dengan keadaan yang ada..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 11:25


Pada 22-10-09 15:41 , isme_aini posting:

!!! QUOTE !!!

teringat pepatah.. tiang yang bengkok, manakan dapat bayang yang lurus..


uhuhu...makan dalam lah..... :kelip:


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 12:13


Assalamualaikum alexander....sebenarnya perempuan tu ramai tetapi LELAKI jugalah yang membuatkan perempuan tu bertukar wajah menjadi WANITA ataupun BETINA. disini akak nak ambil kesempatan nak beritahu bukan kami perempuan tak nak jadi perempuan tapi bila menjadi perempuan sang lelaki mengambil kesempatan menindas perempuan.

Oleh itu alexander kiranya nanti awak dapat seorang perempuan maka setialah, jagalah, hormatilah, sayangilah, didikilah dan sebagainya agar dia tidak bertukar menjadi WANITA ataupun BETINA. OK.

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 13:28


Pada 31-10-09 12:13 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum alexander....sebenarnya perempuan tu ramai tetapi LELAKI jugalah yang membuatkan perempuan tu bertukar wajah menjadi WANITA ataupun BETINA. disini akak nak ambil kesempatan nak beritahu bukan kami perempuan tak nak jadi perempuan tapi bila menjadi perempuan sang lelaki mengambil kesempatan menindas perempuan.

Oleh itu alexander kiranya nanti awak dapat seorang perempuan maka setialah, jagalah, hormatilah, sayangilah, didikilah dan sebagainya agar dia tidak bertukar menjadi WANITA ataupun BETINA. OK.
ini jawaban dari kaum hawa...
jwbn hari kaum adam..tentu hal sebaliknya...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132547 saat. Lajunya....