Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 17 jam, 24 minit yang lalu
wyd1014: 8 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ...BeRaZaMLaH...MoGa D PeRMuDaH...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ...BeRaZaMLaH...MoGa D PeRMuDaH...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...BeRaZaMLaH...MoGa D PeRMuDaH...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:12


salam..

nampaknya musim haji kali ni pada saya tak berapa nak meriah agaknya..maksud saya, tahun ni saya tak perasan lah sama ada ada tak saudara marah saya p haji sana..tahun2 before dengar jugak ramai yang p..kali ni entah..tak dengar sangat..Kalau ada pun mu uncle dengan wife dia p last2 flight, balik awal-awal flight..sebab ada komitmen kerja..

hmm...melihat kapal terbang lalu lalang atas laluan udara rumah, rasa seronok pulak...ye lah..beruntung mereka dapat peluang jadi tetamu allah... actly saya da daftar haji since tahun2 lepas, tapi sampai sekarang name tak naik2 pula..tapi, Kalau naik pun saya tak dapat nak p jugak, pasal da terikat dengan kontak kementerian, mean saya tak ada kemudahan cuti macam kakitang2n lain lah..so..terpaksa lah tunggu after 3 years at least..

walauapapun halangannya, kita memang seharusnya berazam utuk itu, even memang tau duit tak cukup lah, ada komitmen lain lah..tapi sebenarnya kita dituntut untuk berniat..moga-moga allah yang maha mendengar tu akan memakbulkan harapan kita..soal turn naik tak naik tu adalah rezeki..sumtimes ada yang dapat tpakse lah tolak atas alasan tsendri..so..apa yang utama, berazam dan berdoa moga-moga ada peluang untuk kita tanpa berhalangan..kadangkala pun aral yang datang tu sebenarnya adalah ujian awal buat kita...kan?

hmm...apapun..pada yang da pergi tu, tahniah lah..moga haji anda mabrur..not malboro tau... :-)

(yang da dapat title haji tu Kalau boleh jangan lah daftar banyak kali lagi, org lain pun nak p jugak tau...!!) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:40


huhuhu
kalau cakap pasal haji ni..kita memang teringin sangat nak pergi sana..
tapi tunggu da kerja dulu
sekarang study nak kena sungguh-sungguh;..baru boleh kerja..dapat gaji..kumpul duit..INSYAallah..
sabar ye banyak-banyak berdoa moga dapat pergi sana satu masa nanti..
tak dapat pergi sana tahun ni mesti ada hikmahnyer..thinking about that

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 14:34


hari tu daftar haji dapat turn tahun 2029..lama lagi itu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 22-11-09 15:34


Pada 22-11-09 14:34 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

hari tu daftar haji dapat turn tahun 2029..lama lagi itu..



Hari tu bila? bulan April aku daftar masih lagi 2022..Itu pun dah kira lewat juga tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 15:43


InsyaAllah sama-sama kita tanamkan niat dan hajat untuk menunaikan haji. Saya belum daftar lagi, agaknya tahun berapa dapat ye. Bertuahlah kalau dapat pergi dalam umur 30,40 an kerana badan masih sihat dan kuat lagi.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 17:31


Pada 22-11-09 15:34 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-09 14:34 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

hari tu daftar haji dapat turn tahun 2029..lama lagi itu..



Hari tu bila? bulan April aku daftar masih lagi 2022..Itu pun dah kira lewat juga tu....


beberapa minggu yang lalu...
konon nak p dengan parent..tapi Kalau lagi 20 tahun tu..hmm...susah nak cakap..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 10:14


syemarly,
kalau kita nak buat rayuan pun boleh before 2029 tu.. kalau awak dah ada duit yang cukup, buat rayuan di tabung haji.. InsyaAllah..
Ayah dan mak saya dapat turn tahun 2015.. Setelah buat rayuan, alhamdulillah mereka dapat pergi tahun ini.. tapi kena usaha sikit lah untuk buat rayuan itu..

Setahu saya, pihak tabung haji tiada rekod untuk jemaah2 yang dah pergi.. sebab tu berlakunya jemaah yang pergi pun dapat pergi lagi.. kalau ada rekod, biasanya akan bagi peluang untuk yang pertama kali baru nak pergi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

rose_orkid
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2009
Ahli No: 37655
Posting: 19
Dari: N9

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 16:20


moga moga akan ada rezeki untuk menunaikan ibadah haji..
teringin sangat nak pergi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_orkidProfil   Hantar PM kepada rose_orkid   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 16:29


Berapa ye kos nak pergi haji sekarang?

sekarang ni dalam 12 ribu rasanya..ni yang pekej lah..tapi akan datang???


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:36


Pada 23-11-09 16:29 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Berapa ye kos nak pergi haji sekarang?

sekarang ni dalam 12 ribu rasanya..ni yang pekej lah..tapi akan datang???



pakej sekarang dah cecah 17k-19k...



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-09 16:16


memang boleh buat rayuan...
hanya daftar dari sekarang...
lecturer arab ini selalu cakap pasal surah al-hajj (ayat 28)
tengokla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116209 saat. Lajunya....