Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 81
Ahli: 0
Jumlah: 81




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Gadis


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Gadis

Please Mendaftar To Post


Oleh Gadis

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:15


/
REMAJA perempuan berdiri di atas bumbung tingkat 10 sebuah hotel dipercayai cuba membunuh diri dipujuk anggota bomba dan gambar kecil seorang anggota bomba pelatih menenangkan gadis terbabit selepas diselamatkan.

KUALA TERENGGANU: Seorang gadis berusia 18 tahun yang cuba membunuh diri dengan mengugut terjun dari tingkat 10 sebuah hotel di bandar raya ini berjaya diselamatkan, apabila mangsa pengsan akibat keletihan selepas lebih dua jam berada di atas bumbung bangunan itu.

Tindakan nekad gadis berasal dari Kuantan yang bekerja di sebuah salun di bandar raya ini cuba membunuh diri dalam kejadian bermula kira-kira jam 1.35 tengah hari itu turut mencuri tumpuan orang ramai untuk melihat adegan cemas itu sehingga menyebabkan kesesakan teruk sepanjang Jalan Pattani, di sini.

Kesesakan teruk itu memaksa polis menutup jalan berkenaan dan menyuraikan lebih 300 orang yang memenuhi jalan itu untuk menyaksikan kejadian yang berlaku.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsudin, berkata gadis berkenaan yang dilihat tidak lepas memegang tiang besi sambil mengugut untuk terjun setiap kali cuba dihampiri pasukan penyelamat dikatakan bergaduh dan kecewa dengan sikap teman lelakinya.

Beliau berkata, cubaan mangsa untuk terjun membunuh diri disedari seorang anggota bomba pelatih, Mohd Asyraf Zarin, 22, yang tinggal di kawasan berhampiran sebelum bertindak pantas memaklumkan kepada polis dan bomba yang datang ke lokasi kejadian 10 minit kemudian.

"Gadis itu cuba dipujuk oleh Mohd Asyraf, seorang pegawai polis, Inspektor D Selva Kumar dan seorang pakar psikiatri, bagaimanapun, dia enggan turun dan meminta untuk bercakap dengan teman lelakinya. Tidak lama kemudian, teman lelakinya yang berjaya dihubungi, tiba dan cuba memujuk.

"Pujukan teman lelakinya yang duduk kira-kira lima meter daripada gadis berkenaan juga tidak berjaya. Mangsa akhirnya pengsan kira-kira jam 3.35 petang kerana keletihan selepas lebih dua jam di atas bumbung bangunan itu dan anggota yang berada di situ bertindak pantas menyambutnya," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, semalam.

Sebaik diselamatkan, pasukan penyelamat dari Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) memeriksa mangsa sebelum dihantar ke hospital menaiki ambulans dan disahkan berada dalam keadaan stabil.

Zamri berkata, siasatan awal polis mendapati mangsa naik ke bangunan itu seorang diri kerana kecewa selepas berlaku pertengkaran dengan teman lelakinya dari Cabang Tiga yang bekerja sebagai peniaga ayam, kelmarin.


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:15


hal remeh pun sampai nak bunuh diri...macam tak ada agama saja.ish ish ish..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:21


takkan nak masuk neraka kerana bunuh diri just kerana seorang lelaki...
kasihan jugak tapi itu lah cubaan dan godaan yang perlu kita tempuhi....
banyak cara lagi untuk selesai kan, jangan cari jalan yang mudah macam tu....
bunuh diri pun tanggung dosa sendiri bukan teman lelaki dia...
muslimah-muslimah ambil ikhtibar dan pengajaran.....

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:24


Assalamualaikum

inila akibat terlalu taksub dengan cinta...
:jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 14:16


entahlah tak paham saya dengan perangai remaja kita sekarang ini....




............................................................................................................................................
http://www.ezeezone.net/index.php?id=wafie86


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 22-11-08 14:41


salam...
might be ada sumting yang berlaku pada mereka berdua....
siapa tau?
entahlah tak paham saya dengan perangai remaja kita sekarang ini....
ada-ada saja yang mereka cuba lakukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:43


!!! QUOTE !!!

inila akibat terlalu taksub dengan cinta...


ya ya..betul tu..bukan nak fikir panjang....ish ish..


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

imanimtiaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15548
Posting: 32
Dari: selangor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:54


emm.. setuju2.. kadang-kadang memang tak faham perangai remaja sekarang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imanimtiazProfil   Hantar PM kepada imanimtiaz   Pergi ke imanimtiaz's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 20:27


satu perkataan saja eni nak cakap kalau berdepan dengan perempuan ni...

"mangkuk!!!"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 20:40


Bila diri menjadi hamba CINTA ini lah jadinya.. bertindak di luar kewarasan akal fikiran..bertindak melulu tanpa fikir nathijahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 20:56


ish..ni mesti cinter gila kat pakwe dia.sampai macam da tak waras pula ini..
biasa nak attention..hehhe

cintailah manusia kau kasihi dengan sekadarnya,
bencilah manusia kau musuhi dengan sekadarnya
nim lrik lagu nasyid..tapi tak ingat daaa.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:01


lebih mendukacitakan sekiranya gadis tersebut merupakan gadis melayu yang beragama islam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:30


Pada 22-11-08 12:15 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

hal remeh pun sampai nak bunuh diri...macam tak ada agama saja.ish ish ish..


tahnyer..tah apa-apa tah..


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:41


astaghfirullah ... teringat pula kisah2 yang ada dalam mastika disember.. nekad sampai tak takut tuhan ke? rasa diri berdosa lalu menambah pula dosa.. rasa kecewa seolah-olah itu ubat penenangnya..rasa bersalah bagaikan dapat menghapus kesilapannya...hmm..padahal sudah pastinya itu bukan penamat yang ideal untuk lari darinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

baraq
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35996
Posting: 17
Dari: skudai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:17


dia tak tau agaknya,
orang muslim yang mati sebab suicide,
mana boleh bkuburkan dengan orang islam..
masyarakat....


-----------------
ingatlah kematian, hikmah dan pengajaran besar padanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For baraqProfil   Hantar PM kepada baraq   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-08 01:24


Assalamualaikum..nauzubillah dengan fenomena remaja sekarang, harap dilindungi dari melakukan perbuatan sebegitu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:00


/
Wanita cuba bunuh diri diselamat: Anggota Bomba dan Penyelamat bersama anggota polis menarik tangan wanita yang cuba terjun dari bangunan empat tingkat yang dalam pembinaan di Kuala Berang, semalam.

lagi kes orang nak bunuh diri....nauzubillah..


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-11-08 14:26


Jalan singkat bagi org yang berfikiran singkat..moga kita semua dijauhkan dr tercebur ke dalam perkara seperti ini..mungkin didikan agama pun kurang..tapi kalau didikan cukup tapi tak di amalkan pun jadi jugak..selamat beramal dengan ilmu yang ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:34


Pada 24-11-08 14:00 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!


Wanita cuba bunuh diri diselamat: Anggota Bomba dan Penyelamat bersama anggota polis menarik tangan wanita yang cuba terjun dari bangunan empat tingkat yang dalam pembinaan di Kuala Berang, semalam.

lagi kes orang nak bunuh diri....nauzubillah..



ni kes mnyusahkan org ini... :cry: :jangan:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:16


apa benda lah yang membuat gadis2 ni merajuk sangat tu agaknya? :berfikir: :pening:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-08 15:25


Assalamualaikum
hmm...makcik tu baca sotkaba hari sebelumnya agaknya...tu yang dapat idea tu...
berbanding dengan gadis tu, saya lebih bersimpati terhadap makcik tu...bila dibaca berita tentangnya...anak lapan, isteri kedua..tidak dipedulikan oleh suami pulak tu..hmm..suami apakah itu??apapun, jalan penyelesaian yang dicari tetap salah...
nauzubillahhi min dzalik..

P/S : kenapa tiba-tiba tajuk posting ni jadi "Gadis"???
:berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 24-11-08 16:27


mmm musykil juga..siapa yang tukar title ini...di hari itu budaya shuffle pun jadi budaya saja...ke topic now kena satu saja ayat saja agaknya...ehehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 17:15


erk memang musykil...hahahaha..siapa lah yang tukar title..hmmm tak apa lah..tak kisah pun..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 17:17


lah..ingatkan topik baru tadi...emm..maybe agak keterlakuan agaknya tajuk hingga ditukar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 18:04


tu lah...jangan menghambakan diri dengan lelaki.hehehe...
tu lah jadinya.

katanya merajuk kerana kena marah kat pakwe...apa kes...
huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 20:14


Pada 24-11-08 17:17 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

lah..ingatkan topik baru tadi...emm..maybe agak keterlakuan agaknya tajuk hingga ditukar..


:berfikir: betullah saya fikir topik baru...bila baca..lah rupanya dah di tukar tajuk...angkara sapa ye??


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 24-11-08 21:44


Pada 22-11-08 20:27 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

satu perkataan saja eni nak cakap kalau berdepan dengan perempuan ni...

"mangkuk!!!"


haha..menarik2, ana sokong 100%! :lol: :kelip: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-08 21:44


nak.. tak nak.. nak.. tak nak.. nak . tak nak.. nak.. tak nak.. erm, tak nak lah kapel2 ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 22:19


PENGAJARAN: SAY NO TO COUPLE & JAUHI BUNUH DIRI.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 22:22


macam tu pun nak bunuh diri ke? Kecewa sangat sampai nak bunuh diri.. susah payah saja bomba tu tolong tarik.. elok biar saja.. dah dia nak bunuh diri sangat..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-08 09:05


assalamualaikum
anak lapan...sara hidup kurang...suami tak beri nafkah...tension mak cik...makcik terus ke bumbung bangunan...nak terjun serta ambil perhatian suami yang tak bertanggungjawab....



nasib baik abang bomba yang selamatkan mak cik...


ni nak beri pengajaran kepada suami makcik yang suka ber nikah dua...poligami serta perlu bertanggungjawab kepada 8 anak kami,,,

makcik nak tuntut fasakh...makcik tak sanggup sebab makci ni suri rumah sepenuh masa....tiada pendapatan tetap...nak harapkan duit zakat...tak sampai ke tangan makcik...dah lama mak cik tension...


hanya pandangan ana yang dhaif...kasihan kepada makcik tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-11-08 10:02


Pada 25-11-08 09:05 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum
anak lapan...sara hidup kurang...suami tak beri nafkah...tension mak cik...makcik terus ke bumbung bangunan...nak terjun serta ambil perhatian suami yang tak bertanggungjawab....



nasib baik abang bomba yang selamatkan mak cik...


ni nak beri pengajaran kepada suami makcik yang suka ber nikah dua...poligami serta perlu bertanggungjawab kepada 8 anak kami,,,

makcik nak tuntut fasakh...makcik tak sanggup sebab makci ni suri rumah sepenuh masa....tiada pendapatan tetap...nak harapkan duit zakat...tak sampai ke tangan makcik...dah lama mak cik tension...


hanya pandangan ana yang dhaif...kasihan kepada makcik tersebut...


mak cik?... silap fakta ni.. dia tu masih lagi remaja, belum bernikah...

tak pun saya yang silap..



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-11-08 10:07


Pada 24-11-08 22:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

macam tu pun nak bunuh diri ke? Kecewa sangat sampai nak bunuh diri.. susah payah saja bomba tu tolong tarik.. elok biar saja.. dah dia nak bunuh diri sangat..



salah tu, tak elok cakap macam tu.. kita kena amar makruf wa nahi mungkar..

suruh kepada kebaikan & cegah kemungkaran.. jangan dicegah tapi kebaikan satu pun xdiseru..

kita semua dalam kerugian biarpun beramal soleh, melainkan kita menasihati juga dengan benar & sabar...

"Barangsiapa membunuh diri dengan besi (atau lainnya), kelak di akhirat ia akan diseksa dengan benda itu dalam neraka jahannam." hadith riwayat Bukhari..

WALLAHU'ALAM



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 11:18


hmm...kalau kecwa sangat pun..kenapala sampai nak bunuh diri..sebaiknya ingat ALLAH banyak-banyak..dah tentu kes bunuh diri ni tak ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-11-08 10:05


hal ini ada dua kisah
satu kid=sah remaja yang merajuk dengan pak we...lalu nak ambil perhatian...ugut nak terjun bangunan...case pertama

case ke 2 kisah mak cik...yang anak lapan suami tak beri nafkah...dia diabaikan suami...lalu nak ambil perhatian...terjun bangunan. alhamdulillah nasib baik abang bomba sempat sambar tangan...tu photo yang pakai kain warna pink...itu lah gambar makcik yang anak lapan diabaikan suami...


remaja wanita yang marah kepada boy friend dia tu tak sempat terjun...dia berjaya dipujuk.


Alhamdulillah keduanya dapat di selamatkan...kedua case ini berlaku di Trengganu...


berlaku seperti laporan buletin utama dalam minggu yang saya atau selang beberapa hari setelah case remaja wanita nak terjun...


beberapa hari lepas tu case makcik anak 8 nak terjun...dah terjun nasib baik di sambar tangannya oleh abang bomba...Tahniah abang Bomba...jasa anda tetap dikenang...



nasihat saya jangan bunuh diri...dosa besar tak bau syurga...Astaghfirullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 27-11-08 10:18


bodoh nya manusia ni... kasihan mak ayah mereka dah abiskan duit untuk membesarkan mereka dr kecik, senang saja nak bunuh diri kerana kekasih yang tak sampai separuh hidup dia kenal......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 10:34


singkat betul pikiran remaja zaman sekarang..tah apa-apa tah...sebabkan lelaki sampai nak bunuh diri..dah tu menyusahkan org pula...huhuhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

khumaira_84
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34352
Posting: 20
Dari: bumi Allah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 21:04


astaghfirullah..Kalau lah dia berjaya bunuh diri,tak sempat nak taubat..terus tak bau syurga..nauzubillah..hanya sebab manusia yang baru dikenali atas dasar cinta buta,dah sanggup khianati kasih sayang Allah,keluarga..nauzubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For khumaira_84Profil   Hantar PM kepada khumaira_84   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 21:14


dalam ramai-ramai yang komen, ada yang nak pergi jumpa gadis tu dan bagitahu atau bagi nasihat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-12-08 21:37


Pada 01-12-08 21:14 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

dalam ramai-ramai yang komen, ada yang nak pergi jumpa gadis tu dan bagitahu atau bagi nasihat?


sesiapa yang warga terengganu, boleh lah ke rumah dia ke alamat yang anda sendiri kena usha mencarinya.. saya duduk klang, selangor...



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 22:28


penat saja mak dia nak beranak kan dia dulu...dia pulak sesenang saja nak mati.. agaknya kalau mak dia tahu dia tak nak hidup lama, mesti dia cancel beranakkan dia dolu2 kan.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-12-08 05:53


hmm.....boleh buat kajian kes...sebab sara hidup kat terengganu makin naik agaknya sebab terengganu dah jadi bandaraya.....so living kos bertambah, gaji still kurang..tak dapat support kehidupan..then fikir jalan singkat...beginilah jadinya...harap-harap rakyat tak terpinggir,terseksa dengan 'pembangunan' ...

"teruskan lah Moncun Cup, walau rakyat kebuluran..."
"teruskanlah Masjid kristal, walau rakyat kelaparan.."
"teruskanlah Taman Tamadun, walau rakyat merana..."
"dermalah sumbangan royalti kepada si miskin Patrick Badawi..."
"teruskanlah membandarayakan kampung nelayan dengan kapal layar, kampung petani dengan LRT, kampung pesawah dengan Hotel2 mewah.....


teruskanlah....

Teruskanlah.....


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12958 saat. Lajunya....