Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 19 jam, 26 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Kelakar
Topik: ada benda nak bagitau awak...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» ada benda nak bagitau awak...

Please Mendaftar To Post


Oleh ada benda nak bagitau awak...

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 17:05


1- erm,nak cakap sikit ini kat awak.. baca NO 5
2- Mmmm..bagaimana ek nak cakap? baca saja lah NO 8
3- nak tau ekh?erm,baca NO 9
4- huh,daripada pening baik baca kejap NO 15
5- bagaimana ek nak cakap.. NO 17 saja k..
6- kita nak cakap sekarang tapi lebih baik baca NO 16
7- kita akan cakap tapi baca dulu NO 2
8- yang kita nak cakap neh simple saja..tapi baca dulu NO 4 k?
9- tak payah lah berdebar2 begitu..cuma baca kejap NO 18
10- Belom lagi lah..baca NO 19 ye..
11- dah penat ekh? baca kejap NO 13
12- sebenarnya kita nak cakap kalau….(ah baca no 3 lah)
13- tinggal sikit saja lagi baca NO 20
14- argh,penat ini..baca NO 1
15- adush,dah pening dah ni.. baca lah NO 6
16- lorh,masih tak paham lagi kew? baca NO 12
17- ades,nak cakap ini..baca NO 7
18- kita taktau kalau awak paham..tolong baca NO 10
19. Baca NO 11 dengan tenang ye..nt awak akan tau..
20- okey2,sekarang kita cakap..baca NO 14, tapi slow2 saja k....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 17:10


hai.. Ya Allah... letih macam ni.. hehehe

nak cakap apa yang sebenornye?? :sopan:

hang pening lah seorang-seorang :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 19:50


haha...tak hbis pun cerita tu...saja saja ulang alik sana sini...tapi first time baca tu memang nak tau apa cerita..tgk2 da sampai NO.14...ulang balik pula...tau lah...apa ceritanya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 00:48


Pada 15-11-08 17:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

1- erm,nak cakap sikit ini kat awak.. baca NO 5
2- Mmmm..bagaimana ek nak cakap? baca saja lah NO 8
3- nak tau ekh?erm,baca NO 9
4- huh,daripada pening baik baca kejap NO 15
5- bagaimana ek nak cakap.. NO 17 saja k..
6- kita nak cakap sekarang tapi lebih baik baca NO 16
7- kita akan cakap tapi baca dulu NO 2
8- yang kita nak cakap neh simple saja..tapi baca dulu NO 4 k?
9- tak payah lah berdebar2 begitu..cuma baca kejap NO 18
10- Belom lagi lah..baca NO 19 ye..
11- dah penat ekh? baca kejap NO 13
12- sebenarnya kita nak cakap kalau….(ah baca no 3 lah)
13- tinggal sikit saja lagi baca NO 20
14- argh,penat ini..baca NO 1
15- adush,dah pening dah ni.. baca lah NO 6
16- lorh,masih tak paham lagi kew? baca NO 12
17- ades,nak cakap ini..baca NO 7
18- kita taktau kalau awak paham..tolong baca NO 10
19. Baca NO 11 dengan tenang ye..nt awak akan tau..
20- okey2,sekarang kita cakap..baca NO 14, tapi slow2 saja k....



huhuhuhuhu ni mesti pening palo kalau sembang dengan cik nurkamar kita ni........ni kes ular sawa putar belit alam ni

huhuhuhuhu


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Benevolent_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3370
Posting: 22
Dari: alostaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 00:57


mua ha ha ha ha ha ha ha ha ha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Benevolent_girlProfil   Hantar PM kepada Benevolent_girl   Quote dan BalasQuote

daboyz8
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28935
Posting: 37
Dari: Melaka.....JayBee(kerja kat sini....!!)

Melaka  


posticon Posting pada: 16-11-08 01:00


Pada 15-11-08 17:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

1- erm,nak cakap sikit ini kat awak.. baca NO 5
2- Mmmm..bagaimana ek nak cakap? baca saja lah NO 8
3- nak tau ekh?erm,baca NO 9
4- huh,daripada pening baik baca kejap NO 15
5- bagaimana ek nak cakap.. NO 17 saja k..
6- kita nak cakap sekarang tapi lebih baik baca NO 16
7- kita akan cakap tapi baca dulu NO 2
8- yang kita nak cakap neh simple saja..tapi baca dulu NO 4 k?
9- tak payah lah berdebar2 begitu..cuma baca kejap NO 18
10- Belom lagi lah..baca NO 19 ye..
11- dah penat ekh? baca kejap NO 13
12- sebenarnya kita nak cakap kalau….(ah baca no 3 lah)
13- tinggal sikit saja lagi baca NO 20
14- argh,penat ini..baca NO 1
15- adush,dah pening dah ni.. baca lah NO 6
16- lorh,masih tak paham lagi kew? baca NO 12
17- ades,nak cakap ini..baca NO 7
18- kita taktau kalau awak paham..tolong baca NO 10
19. Baca NO 11 dengan tenang ye..nt awak akan tau..
20- okey2,sekarang kita cakap..baca NO 14, tapi slow2 saja k....



hahahaha..hampeh sungguh..
:lucu:


-----------------
Salam Ukhwah untuk semua..


Bookmark and Share

    


  Member Information For daboyz8Profil   Hantar PM kepada daboyz8   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 04:32


bacalah sendiri...tak nak dengar pun awak cakap :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 09:30


haha... tapi 1 idea yang creatif... boleh buat org pening....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-08 09:53


kak nurkamar nak bagi tahu apa sebenarnya? hikhik.. :sopan: saya dah pening2 lalat dah ini...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 11:02


Pada 15-11-08 17:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

1- erm,nak cakap sikit ini kat awak.. baca NO 5
2- Mmmm..bagaimana ek nak cakap? baca saja lah NO 8
3- nak tau ekh?erm,baca NO 9
4- huh,daripada pening baik baca kejap NO 15
5- bagaimana ek nak cakap.. NO 17 saja k..
6- kita nak cakap sekarang tapi lebih baik baca NO 16
7- kita akan cakap tapi baca dulu NO 2
8- yang kita nak cakap neh simple saja..tapi baca dulu NO 4 k?
9- tak payah lah berdebar2 begitu..cuma baca kejap NO 18
10- Belom lagi lah..baca NO 19 ye..
11- dah penat ekh? baca kejap NO 13
12- sebenarnya kita nak cakap kalau….(ah baca no 3 lah)
13- tinggal sikit saja lagi baca NO 20
14- argh,penat ini..baca NO 1
15- adush,dah pening dah ni.. baca lah NO 6
16- lorh,masih tak paham lagi kew? baca NO 12
17- ades,nak cakap ini..baca NO 7
18- kita taktau kalau awak paham..tolong baca NO 10
19. Baca NO 11 dengan tenang ye..nt awak akan tau..
20- okey2,sekarang kita cakap..baca NO 14, tapi slow2 saja k....


dah tak tau nak buat apa lah ni?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 11:09


Sampai bila-bila pun tak habis-habis daaa.... :cry: kenapa tak bagi tau saja...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 11:17


Pada 24-11-08 11:02 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!


dah tak tau nak buat apa lah ni?????



ni awat menggelupur tak tentu pasal ni.. ;))
dah katanya topik humor. nak serius2 toksah masuk + baca + respon bahagian ni

**kasihan.. ;)). untuk semua.. actually ni hanyalah copy paste..mula-mula baca pun saya nak termun.. pening kepala


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 11:44


ish ish ish....hahahahahaha..

:lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 12:31


sampai kat no 14 kena pusing semuala... adoii... pening kepala... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 12:41


aduh pning kpalo ana baca benda ini.. asyik ulang saja.. nak bagi tahu apa ini... :-(
huhuhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:00


waduh..
bikin kepala pusing..:-o
panadol:lol:panadol:lol:panadol:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:41


Aduh..boleh sakit jiwa baca lama2..boleh separoh mengong Kalau hari2 baca benda ni.hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:09


Pada 24-11-08 13:41 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Aduh..boleh sakit jiwa baca lama2..boleh separoh mengong Kalau hari2 baca benda ni.hehehe..


:lucu: :lucu: :lucu:
bukan separuh bengong lagi ni azemi..
boleh frust nonggeng ni hehe:-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 12:32


Pada 24-11-08 15:09 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-11-08 13:41 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Aduh..boleh sakit jiwa baca lama2..boleh separoh mengong Kalau hari2 baca benda ni.hehehe..


:lucu: :lucu: :lucu:
bukan separuh bengong lagi ni azemi..
boleh frust nonggeng ni hehe:-P



memang frust ini :roll: mana satu ini?? :-o
:lol:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 12:39


Tidak ku tahu mana hujung dan mana pangkalnya....:-?
Tidak ku tahu mana permulaan mana akhirnya.....:-?
Tapi ku baca juga untuk tau apa yang nak di katakannya..... :berfikir:
Last-last aku pulak yang terbelit-belit oleh kerana pusing kepala dan peningnya.... :-D :lol: :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 12:53


Allah.....kuatkanla iman hamba mu ini ya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 12:56


Pada 29-11-08 12:53 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

Allah.....kuatkanla iman hamba mu ini ya Allah...



sabar2.....
sabar separuh dari iman......
banyakkan tawakkal..... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-08 13:00


Huh..pening2..sah2 memang tak ada benda yang nak dibgtau sebab asyik suruh baca kalau saja sampai akhir tadi bagitahu pun..:-) :lol: :berfikir:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 13:29


ingat sampai akhir ada perkara yang nak bagitahu...rupa-rupanye hanya sekadar mainan dan memeningkan kepala sahaja..hehehe...cobaannnnnn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 16:06


senang saja.. lain kali baca yang last dulu.. baru tau..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 16:15


huhuhu...
poning kopalo den....
last2 ulang balik...
tak hbis lah sampai bila-bila..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 18:48


in a funtion (pejabat pos malaysia years ago) mr.samy vellu said: "dengan adanya ini post office, ini hari hantar semalam jugak sampai.." huhu... (my lecturer told me..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 20:35


Ya Allah Ya Rabbi Ya Amin...memang menduga tahap kesabaran lah nak tahu apa yang cik nurkamar ni nak bagi tahu...alih-alih tak ada apa pun yang nak di bagitahu..kerana apa yang nak di bagi tahu langsung tak tahu menahu..putar belit alih-alih ulang ke ayat yang asal... sampai bila pun tak habis da...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 21:02


Assalamualaikum
uih..adoiii....pening2, penat nak baca..
apa benda yang nurkamar nak bagitahu ini :berfikir:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

arfah_razali
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2008
Ahli No: 34855
Posting: 31
Dari: selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-11-08 01:15


aduh...smpy bila pun tak habis begitu.....dok pusing2 begitu saja..pergi mai pergi mai tang tu saja...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arfah_razaliProfil   Hantar PM kepada arfah_razali   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139214 saat. Lajunya....