Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: bagi penggemar kopi RADIX


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» bagi penggemar kopi RADIX

Please Mendaftar To Post


Oleh bagi penggemar kopi RADIX

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 13-11-08 15:35


Ada pihak yang memalsukan barangan orang Islam..



Kesan Kopi Radix palsu-Harian Metro (11 November 2008)
PRAI: HPA Industries Sdn Bhd (HPA) yang mengeluarkan produk Kopi Radix mengesan sesetengah pihak mengaut keuntungan dengan menciplak kopi segera herba nombor satu di kawasan utara. Kegiatan itu dikesan dibeberapa lokasi membabitkan Pulau Pinang, Kedah dan Utara Perak yang menggunakan kopi palsu berada di pasaran tanpa mengetahui kandungannya menyebabkan rasanya berbeza dengan Kopi Radix asli mengandungi tujuh herba serta diadun menggunakan teknik perubatan Islam.

untuk maklumat lanjut, sila lawati www.hpa.com.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 15:53


Terima kasih atas maklumat dr intifada08..peminat kopi juga ke?hehe..ana minat juga kopi radix..sekali minum mesti nak order lagi.hehe..rasanya unik, sebab ada unsur2 herba yang banyak..memang laku produk ni, patutlah kena ciplak..kena berhati-hati nak minum lepas ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 15:57


iye.. thanks atas info tu.. saya pun sokmo minum.. sesuai bila tengah drive jauh2 sebab tak rasa mengantuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-08 16:27


suka mandi nda sabun radix
nyaman dan segar

p/s kopi radix tak pernah minum sebab anti-kopi ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-08 16:28


suka mandi nga sabun radix
nyaman dan segar

p/s kopi radix tak pernah minum sebab anti-kopi ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 16:33


suka juga dengan radix..tapi sekali minum mak oii susah nak tidur...jadi xterngantuk pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 17:00


intifada08 mesti pengguna setia barangan Radix ini...:P. Apapun bukan barangan Radix saja yang jadi mangsa, malah banyak lagi jenama lain yang turut menjadi mngsa manusia yang tak bertanggungjawab ni...suka ciplak, tiru dan ambil hak orang lain.

terima kasih atas info tersebut :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-08 18:30


Assalamualaikum
iyakah.. :-o bahaya ni..sebagai peminat setia Radix dan sekutunya, saya membangkang sekerasnya tindakan mereka..:hammer:
:-D
boleh kata seimbang pengambilannya di rumah mahupun di luar..jadi, nak kena cek jugak kesahihan Reradix di luo ni..:bimbang:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:45


saya paling suka dengan kopi radix...bahkan suka sangat dengan Radix fried chicken.....

ngapalah manusia suka ambik jalan singkat nak kaut untung...sanggup menipu dan menganiaya org lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sedamai_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.11.2008
Ahli No: 35795
Posting: 5
Dari: ~~~Di bawah Lembayung~~~

sierraleone  


posticon Posting pada: 13-11-08 22:54


Produk HPA ni bagus...mari ramai-ramai tegok katalog barang HPA dengan saya mari...pakat-pakat kita beli barang islamic ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sedamai_muslimahProfil   Hantar PM kepada sedamai_muslimah   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 23:07


Kalau minum kopi tu jadi lagi kuat tidur ganer ye..
p/s:dulu antikpi juga..tapi masa minu radix..2hari saja tak boleh tidur..pas tu..hehehe lagi minum lagi gantuk.heeheh..mm tak mampu nak hilagkan esan degil.hihihihikhikhik

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

rahimkawi
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2008
Ahli No: 33674
Posting: 17
Dari: gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 12:17


hm...tu maknanya badan cim immad banyak toksin. diantara khasiat kopi radix tu adalah detoksifikasi.(proses pembuangan toksin).jadi diantara effect dia, enti akan mengantuk,jadinya..kena banyak banyak minum air. bagi badan kita dapar oksigen yang cakap.insyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rahimkawiProfil   Hantar PM kepada rahimkawi   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 12:41


ye ke..alahai kena hati-hati lah ni nampaknya..memang buat stok pun kopi radix ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:14


salam semua. saya nak tanya, adakah kopi radix ini bagus?
saya belum try tapi cuba nak try..harapa maklum sesiapa tau fasal kopi ini.

Sila layari : Blog Qayyum


-----------------
~My Blog~
www.qayyumnasyid.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:22


Pada 14-11-08 12:17 , rahimkawi posting:

!!! QUOTE !!!

hm...tu maknanya badan cim immad banyak toksin. diantara khasiat kopi radix tu adalah detoksifikasi.(proses pembuangan toksin).jadi diantara effect dia, enti akan mengantuk,jadinya..kena banyak banyak minum air. bagi badan kita dapar oksigen yang cakap.insyaAllah.


oo... macam tu ek? kalau dah selalu mnum ok lah ye?


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 15:02


mai seCAwan..
ehhee..

ups... salamun alaik..
dulu, ana minum kopi gano.. lepas tu. tukaq minum radix..
lah ni minum kopi SAWda.. sedappppp... hihi..
memang banyak khasiat...

try test lah Kalau tak believe...hihi..

www.SawdaOnline.com
no ID ana    NURUL ASHIDAH BINTI JOHARI
(MY-10002168)

beli secara online. dapat ganjaran tunai..

sokonglaa produk ISLAM..
kurangkan dan kikis untuk beli produk yahudi..
eg. nestle...

anda mampu mengubahnya.. :jangan:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-08 16:33


Wawa memang banyak pakai brngan HPA nI .. kopi, sabun, bedak.. Start minum time pregnant dulu .. (ALHAMDULILLAH) even Syamil Aiman Wawa lahir tak cukup bulan tapi sht wal'afiat :-) .. Ada juga set berpantang HPA ni tapi .. Wawa tak sempat nak gunakan sebab Wawa Caesarean dulu .. so Wawa bagi pada org lain saja .. :-)

Hm .. prbuatan menciplak ni, memang tak sepatutnya berlaku .. Maybe Kopi kita boleh detect .. Wawa risaukan .. Ayam Radix tuuu ... :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-08 17:56


InsyaAllah...Ayam Radix HPA kami dijaga dengan baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 17-12-08 12:36


serang ni kalau takmau terkena yang ciplak beli dari cawangan atau stokis saja atau ahli2 HPA...yang saya dapat tau ni kat sebelah utara ada van sebijik macam van HPA warna putih tapi mereka jual kat kedai2 runcit biasa dan kedai makan..ada sesiapa yang belum jadi ahli HPA ke? boleh lah register dengan saya at least anda boleh guna produk muslim dan boleh juga menjana pendapatan insyaAllah..PM me if u are interested...

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-12-08 12:58


Jom kita minum Kopi Gamat Emas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-12-08 14:32


best...cuma loni banyak benar brand kopi ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-08 15:11


Eiii ... teringat pula ada kopi brand "Kopi Janggut" .. Aduh ... tak terbayang nak minum macam mana. Hahaha :-D

PS : Ayam radix mahal ek?? Hihi .. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 15:22


ini yang malas nak minum ini ada saja orang dengki,tau nak untung saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107129 saat. Lajunya....