Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 6 hari yang lalu
wyd1014: 14 hari yang lalu
haykal77: 22 hari yang lalu
Kakngah: 22 hari yang lalu
lidah-penghunus: 24 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:23


Pada 14-11-08 16:21 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

entah syahidatui ni, posting ucapan selamat saja lah, jangan lah ada Unsur, Sebatian dan Campuran tertentu...

Pasangan ini sebenarnya begitu signifikan pada Ukhwah.com. Pasangan Kilat, Pasangan Cinta Dua Benua dan pelbagai lagi...


pasangan international.... first time rasanya..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:28


baeklah... saya telah dimarahi dan ditegur. huhu.. saya duduk senyap2 saja lepas ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-08 16:44


siapa marah Syahidatul ni ..?? AyOyoOO ... b positive lah .. :-) Wawa sendiri tak terasa hati apa-apa dalam hal ni .. :-D Tke it easy my Dear .. Syahidatul .. tak mo ambil hati dengan mereka ok .. jangan lah diam, nanti tak ceria portal ni .. Syahidatul antara org yang paling banyak membantu Mulya dalam hal ni .. :-) thank you Vry much my Dear ... thank you .. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:44


tahniah, akak...
moga berbahagia sampai bila-bila...
dapat anak-anak yang soleh dengan solehah...
dipermudahkan segala urusan, akak dengan mulya...
dipermurahkan rezeki...amin3x

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:59


Pada 14-11-08 16:44 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

siapa marah Syahidatul ni ..?? AyOyoOO ... b positive lah .. :-) Wawa sendiri tak terasa hati apa-apa dalam hal ni .. :-D Tke it easy my Dear .. Syahidatul .. tak mo ambil hati dengan mereka ok .. jangan lah diam, nanti tak ceria portal ni .. Syahidatul antara org yang paling banyak membantu Mulya dalam hal ni .. :-) thank you Vry much my Dear ... thank you .. :-D


ooo rupernye shy ni middle woman ye.... siapa lagi nak mitak tolong shy pula selepas ini....


-----------------

Hanya ISLAM yang benar.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 17:09


Saya pernah pergi Tasik Yang Biru itu tapi dah sepuluh tahun tak pergi sana.hehehe..masa kecil-kecil selalu pergi..so mesti dah banyak berubah jalan dan suasana tempat tu..insyaAllah..saya boleh jadi penunjuk arah kepada sahabat-sahabat ukhwah yang datang dari arah KL..sirat, umar, abang zulman, mujahid, IM, mohamad, trouver, azrul, sys, ss, cs, lagi sapa yang nak pergi lagi?kita konvoi dr sg.buloh..ana saing dr sgbuloh k?hehehe..lepas meraikan, sesiapa yang rasa nak mancing, jangan lupa bawa joran..dengar kata ikan kat tasik tu besar-besar tau..ikan kat darat pun banyak, boleh juga dipancing..ngeh3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 17:15


Pada 14-11-08 16:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

baeklah... saya telah dimarahi dan ditegur. huhu.. saya duduk senyap2 saja lepas ni.


waduh, cik shye macam nak merajuk saja..jangan merajuk cik shye..seorang kausengineer tak akan cepat merajuk..hehe..gurau ek.. :-D


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 17:19


selamat pengantin baru kepada mulya dan wawa_83.semoga berbahagia hingga ke akhir hayat......

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-08 17:21


Assalamualaikum..tahniah..semoga kekal hingga akhir hayat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 19:48


Menyampaikan salam tahniah dari maricella (kidot) untuk wawa dan mulya. Harap wawa masih ingat adik kidot ini, jumpa di Ampangan hari itu.. :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 19:56


sampaikan salam dari Cik Maricella yang ingin ucapkan tahniah pada kak wawa dan Mulya.. dia nak online tapi tak berkesempatan... baru saja ingat nak ajak dia pergi sekali.. tapi baru teringat yang dia memang tak boleh turun K.L. ...

P/S: Kak shida.. saya suka pergi majlis nikah ni.. kalau balik kampung mesti saya tanya mak ---> " tak ada ke orang kawin minggu ni... nak ikut pergi kenduri makan nasi rumah pengantin"

hehe...

Pernah satu hari tu 5 rumah pengantin saya pergi... mengah lah juga makan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-11-08 20:49


Ya Rabbi.... macam Wedding of The Year pulak dah.....ngalahkan siti nurhaliza kahwin datuk k :lucu:

Pada 14-11-08 16:21 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

entah syahidatui ni, posting ucapan selamat saja lah, jangan lah ada Unsur, Sebatian dan Campuran tertentu...

Pasangan ini sebenarnya begitu signifikan pada Ukhwah.com. Pasangan Kilat, Pasangan Cinta Dua Benua dan pelbagai lagi...


Termasuk unsur2 gipang ke? ambik kesempatan gipang ke?

Pada 14-11-08 15:36 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 18:14 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Allah....

seikhlas...sejujur-jujurnya dari nuraniku...

ku doakan kalian bahagia...
apapun akan ku korbankan untuk kalian...

Allah....


To Nurizmi .. thank you vry much .. semoga ALLAH SWT menemukan pganti yang baik darinya untuk kamu .. Maafkan Wawa seadanya ...

My Lovely friends ... jangan tak datang ye..?? Wawa takut juga ni .. Serius.., Wawa tak tahu sangat rupa Mulya ni .. Baru kejap ni dapat tengok muka dia (Tu pun kat Portal u.c... ) -- Cute ek?? OppSSs..!!

thank you pada yang mndo'akan .. Wawa pun tak percaya snrnya .. dalam ramai-ramai yang datang rumah, Mulya rupanya persimpangan dan 'Traffic light' terakhir Wawa ni ..

thank you Vry much to abang Zulman.. tanpa nasihat dia, Wawa rasa Wawa tak capai ketenangan sampai tahap ni .. :-)

kepada yang bertanya tntag perkenalan Mulya dan prancgn prnikahan Wawa dan Mulya ni, insya ALLAH Mulya akan jelasin semuanya d portal @ d blognya ... selepas kami brnikah Insya ALLAH .. Ramai sangat tanya .. Wawa memang tak terjawab soalan tu .. sebab ... entah lah ... malu agaknya... :-) Hik Hik..!!


Tudiaaaaa... siap dengan kisah asmara dia.... isk, isk, isk... dah sejauh mana wawa mencari-cari trafiic light ni akhirnya sangkut kat orang seberang??? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 21:18


Alhamdulillah, tahniah buat kedua pasangan...
semoga bahagia di dunia dan akhirat...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 00:32


salamun alaik..
alfun mabruk..
semoga berbahagia didunia & akhirat..semoga beroleh zuriat yang soleh-solehah..ameen.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 15-11-08 00:53


PESANAN : tak perlu quote semua cerita penaip.
cukup quote sedikit sahaja. harap beri kerjasama untuk semua topik.
anda mengambil 'space' yang agak besar juga bila quote posting orang lain.
harap maklum. syukran

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 08:53


tahniah bakal mempelai. :) semoga bahagia selamanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-08 09:23


Pada 14-11-08 17:09 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

bla..bla.sirat, umar, abang zulman, mujahid, IM, mohamad, trouver, azrul, sys, ss, cs, lagi sapa yang nak pergi lagi?...bla..bla..


Assalamualaikum
siapa ye sys tu..?? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 11:21


Pada 14-11-08 19:48 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Menyampaikan salam tahniah dari maricella (kidot) untuk wawa dan mulya. Harap wawa masih ingat adik kidot ini, jumpa di Ampangan hari itu..



menyampaikan juga amanat dari kidot (maricella) dengan ucapan Selamat Pengantin Baru dan Tahniah buat kedua mempelai.. :bunga: :bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 15-11-08 14:34


thank you semua .. terharu sangat ni .. rasa nak menitis air mata Wawa ni .. ye lah :-) .. mula-mula agak risau juga tentang peneimaan sahabat-sahabat u.c ni .. tapi ALHAMDULILLAH, dengan PM2, sms2, Email dan posting yang dihantar Wawa dapat semangat baru untuk berubah ke arah yang > +ve :-) thank you my lovely friends .. love u all so much ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 15:09


assalamualaikum...

mabruk..
moga berbahagia dunia akhirat..
lepas ni tunggulah turn siapa pula eh :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 16:17


azemi posting:

!!! QUOTE !!!

bla..bla.sirat, umar, abang zulman, mujahid, IM, mohamad, trouver, azrul, sys, ss, cs, lagi sapa yang nak pergi lagi?...bla..bla..


Salam..
InsyaAllah..saya pun nak pergi jugak..tapi saya dr Gombak..bagaimana eh?nak jumpa kat mana?

Anybody dr Gombak..boleh tumpang saya..saya tak tau jalan sangat ni..huhu..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 16:36


Ana pun berhajat nak datang tapi tak pasti lagi macam mana. Tak biasa dengan area Rawang ini. Ada sesiapa boleh tunjukkan peta kawasan itu ke. Kalau naik KTM pula macam mana, dah dekat sangat ke atau jauh lagi..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 18:08


tak sabarnyeeee nak kija
nanti boleh pergi jalan-jalan join program ukhwah mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 18:46


Salamu'alaik... Teringin jugak nak pergi... Sebab sem ni semua JK niza tak dapat nak join... On the day majlis pernikahan ni, niza kena ke terengganu untuk organize kursus pengurusan organisasi... AJK kena pergi awal.. :cry:

apapun..niza harap semuanya berjalan lancar... InsyaAllah...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 21:08


salam..ehhee..hanan nak p ye?
nanti kita plan..

kalau macam ramai..
ok tu.. eira.. ajak k.yati dari wgsa maju..
meet at kl sentral..
nanti hanan boleh jumpa di HQ.

umar..mujahid.. siapa lagi nak p? kita decide jumpa di kl sentral..
ana & qing_er dari serdang..

em.. nanti kita plan esok ye.. insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 22:04


:bunga:

SELAMAT PENGANTIN BARU buat Mulya dan Wawa

Semoga majlis diberkati dan berjalan lancar

Wah..semua pakat nak p ni..
semangat ukhwah betul..
suka gather-gather..

nanti nak pakat sama.. untung nasib boleh ikut jugak..huhu


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 22:34


salam kak wawa dan mulya....
tahniah eh.... :kelip:
kezut jugak masa dapat massage...
apapun, muga kesungguhan mulya dan kesediaan kak wawa, mampu membuka tirai baru yang lebih cemerlang...

insyaAllah, andai diidzinkan, sampailah ismi ke rawang tu... nak ambil berkat... adess..:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-11-08 23:28


masyaAllah...begitu hebat takdir penentuNya....best nyeee... :( mabruk !!! semoga segalanya dipermudahkan Allah SWT... ya Allah....kurniakan daku seorang suami yang beriman dan bertaqwa..amiin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 23:46


.. alhamdulilah.. perancangan kita.. perancangan ALLAH yang terbaik untuk hamba2NYA.. mudah-mudahan pasangan ini akan berbahgia hingga ke akhir hayat.. amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 01:19


salam alaik.........tak sangka wawa83.......jodoh datang bergolok nampak huhuhuhu
time kasih buat azemi yang kasi tau hal ni.........tengok lah tak ada aral boleh tolong jadi saksi.....huhuhuhuhu (muka tak malu)........

p/s: kepada warga ukhwah yang masih tercari2 boleh minta tips dari mak cik wawa83 kita ni huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 13:04


tahniah untuk kak wawa dan mulya..moga bbhagia hga hjung nyawa.. :welcome:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 14:37


Salam....

Pukul berapa erk majlis dia?
mula dan habis pukul berapa?
ada ramai tak warga muslimin ukhwah yang nak pergi dari kl?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 16-11-08 17:04


Assalamualaikum~

Alhamdulillah,,,tahniah buat ukht wawa dan akhi mulya...
SemOga diberkati Allah segala urusan sebelum semasa dan selepas~

dapat info ni pun dr kak ss,,memang siapa yang xterkejut tu macam tak berapa nak normal..hehe


p/s:same macam qing_er; suka pergi majlis kahwin~ ^^,

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 16-11-08 18:10


mulya : makasi ya atas do'a2 nya....teman teman...kalau bisa..,kalian datang semua ya....


Wawa_83 : Hm .. ada sikit pmbetulan kat sini .., atas kesilapan teknikal, upacara akad nikah akan di adakan d Masjid seri Kundang ... (tapi jamuan makan still lagi kat rumah Wawa ..) Just FYI Masa kad nikah tu ada 2 pengantin tau .. Hihi :-D tapi salah satunya kami lah :-) .. so, sesiapa yang nak tengok upacara akad nikah silalah datang ke masjid seri kundang d Kg Permata ok..?? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 20:55


Tahniah Wawa dan Mulya. :kelip: Semoga Berbahagia Hingga Ke Akhir Hayat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 08:06


Pada 15-11-08 16:36 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun berhajat nak datang tapi tak pasti lagi macam mana. Tak biasa dengan area Rawang ini. Ada sesiapa boleh tunjukkan peta kawasan itu ke. Kalau naik KTM pula macam mana, dah dekat sangat ke atau jauh lagi..



Kak hanan, Kalau naik ktm turun kuang, jauh juga lah nak naik kenderaan pergi seri kundang tu..hm.peta, tak dapat saya nak tunjukkan kat kak hanan.hehe..tuan rumah boleh bantu ke??saya tak biasa dr arah rawang, saya biasa dr arah sg.buloh ke seri kundang..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 10:01


tak ada map ke ?? atau tak ada panduan nak ke sana ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 17-11-08 11:38


insyaallah kami akan cuba bantu sahabat sahabat yang nak k sana...insyaallah akan ada orang yang menunggu sahabat-sahabat kat tasik biru tu..kat kedai makan...insyaallah...do'akan semuanya lancar ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 12:00


tahniah untuk keduanya....
maaf sebab tak dapat hadir majlis akd nikah ini...
semoga selepas majlis ini,kedua-duanya masih aktif dalam ukhwah ya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-08 12:35


Hihi :-D Wawa aktif kalau Mulya izinkan INSYA ALLAH ..

sesiapa yang nak datang tu, Wawa suggest tunggu kat Tasik biru Kundang ye? Majlis Akad Nikah akan diadakan d Masjid Kg Permata (org kat Seri Kundang peramah2 macam Wawa .. U all boleh tanya mereka kalau u all tak sure untuk ke Masjid Kg Permata tu..) Selepas Solat Isya'..

apa-apa hal boleh contact

Mulya 0136288581 @
abang sulung Wawa (Ikhwan Nabawi) 0122241416

C u then .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 12:44


Pada 17-11-08 11:38 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

insyaallah kami akan cuba bantu sahabat sahabat yang nak k sana...


http://penhijau.wordpress.com/

link ke blog saya..
saya dah siapkan peta ke seri kundang..harap dapat memudahkan..maybe cik shye akan upload peta nanti.


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-08 12:51


Azemi .. :-) thank you vry much my man ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 13:08


Ni peta yang dibuat oleh azemi. thanks azemi... :)








Saya akan bergerak dari PJ. Lalu LDP. Insya Allah perancangannya nak berhenti solat maghrib di Masjid Jamek Bandar Baru Sungai Buloh berdekatan Caltex (boleh refer peta) sebelum bertolak ke rumah Wawa. So jumpa di Caltex pada pukul 7pm. Insya Allah.

Setakat ni saya ingin nak pergi. Insya Allah dengan seorang sahabat warga ukhwah juga. Right after habis kerja. Tapi segalanya bergantung kepada cuaca. Ni weather forecast kalau sesiapa nak tengok. KL Weather Forecast. LDP Highway memang menyeksakan traffic jem nya kalau sesiapa yang tahu... so, tengok lah cuaca... huhuhu. :roll:


p/s: penat azemi explain kat saya cara nak ke sana. huhu. 1st time nak pergi ini. takut sesat jeq..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 17-11-08 13:47


JAZAKUMULLALAH KHOIRAN KATSIIRAN...semoga allah mmbalas kebaikan serta bantuan sahabat-sahabat semua...terimakasih juga atas do'a sahabat-sahabat...demi allah..saya tak dapat nak bls kebaikan sahabat sahabat semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 15:59


tahniah kepada akhi Mulya dan Ukhti Wawa_83:-D
semoga landasan kasih yang dibina kekal hingga ke hembusan nafas yang terakhir..INSYALLAH..:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 08:30


taniah untuk mulya dan wawa_83 semoga kekal hingga akhir hayat.. insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 15:50


semoga bahagia ke akhir hayat kepada mulya dan wawa...
insyallah tak ada Apa hal saya boleh pergi knduri akad nkah kebetulan nak pergi kl..
kpda mulya praktis2 sikit..akad 2.eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-11-08 17:18


datang ye ZuLLGP, awak boleh refer pada Azemi untuk ke rumah Wawa nanti .. Konvoi ramai-ramai :-D

To All concerned.., u all boleh datang rumah Wawa sebelum Maghrib (Rumah dekat dengan Surau.. boleh solat Jema'ah) Makan2 start lepas Maghrib (In fact, Wawa pun nak makan awal juga :-D )

Just FYI, Majlis akad nikah lepas Isya' mengambil masa 30 minit (Tazkirah kepada bakal suami/isteri) Then baru akad nikah dijalankan .. So, u all calculate lah sendiri.. Lepas Isya' + 30 minit ... janji Melayu ... Bla.. Bla.. Bla.. Maybe akad nikah akan dijalankan sekitar jam 2115pm.. Just imagine lah .. u all nak suffer ke? ... Ish ..Ish .. idok lah Teman ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 17:58


Pada 18-11-08 15:50 , ZuLLgp posting:

!!! QUOTE !!!

semoga bahagia ke akhir hayat kepada mulya dan wawa...
insyallah tak ada Apa hal saya boleh pergi knduri akad nkah kebetulan nak pergi kl..
kpda mulya praktis2 sikit..akad 2.eheh


zuLLgp, moh lah saing dengan saya..saya dan alwalid, dan beberapa rakan lain dan confirm.zuLL nanti..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 18:21


salam..tahniah kepada bakal pengantin
moga Allah permudahkan segala urusan..

eheh avatar wawa dan mulya sama lah :-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 21:00


Salam buat kedua mempelai :bunga: :bunga:

Tertegak sebuah lagi sunnah Rasulullah oleh kalian. Moga ikatan tersebut menambahkan lagi keberkatan hidup anda berdua.. :-)

Mabruk! :welcome:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 09:31


Pada 18-11-08 17:18 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

datang ye ZuLLGP, awak boleh refer pada Azemi untuk ke rumah Wawa nanti .. Konvoi ramai-ramai :-D

To All concerned.., u all boleh datang rumah Wawa sebelum Maghrib (Rumah dekat dengan Surau.. boleh solat Jema'ah) Makan2 start lepas Maghrib (In fact, Wawa pun nak makan awal juga :-D )

Just FYI, Majlis akad nikah lepas Isya' mengambil masa 30 minit (Tazkirah kepada bakal suami/isteri) Then baru akad nikah dijalankan .. So, u all calculate lah sendiri.. Lepas Isya' + 30 minit ... janji Melayu ... Bla.. Bla.. Bla.. Maybe akad nikah akan dijalankan sekitar jam 2115pm.. Just imagine lah .. u all nak suffer ke? ... Ish ..Ish .. idok lah Teman ..


hurmmm..... ayat ni macam tak bagi pergi saja datang rumah ??....kekkekekekekeke :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 11:14


selamat pengantin baru....
semoga kekal hingga ke akhir hayat....


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 11:24


Salam...

- Tahniah kepada pasangan Mulya & Wawa_83....
- Selamat datang ke ALAM PERKAHWINAN
- Harap sudah bersedia segala-galanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 19-11-08 11:30


salam...
tahniah..
semoga sentiasa dala redha Allah dan bahagia selamanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 00:19


Pada 17-11-08 13:08 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Ni peta yang dibuat oleh azemi. thanks azemi... :)



LDP Highway memang menyeksakan traffic jem nya kalau sesiapa yang tahu... so, tengok lah cuaca... huhuhu. :roll:

p/s: penat azemi explain kat saya cara nak ke sana. huhu. 1st time nak pergi ini. takut sesat jeq..



ldp highway memang begitu (hihih tiap-tiap hari lalu, so memang dah masak dah)p/s: nanti becareful CS, jem dia semacam sikit (bawa roti tau hehehe), tambah2 sekarang ni kan petang-petang selalu hujan

kak wawa.....masjid tu yang kat kmpng melayu seri kundang tu ke yang mana?

hari tu dah survey...tapi pergi malam so blur2 lah sikit

azemi, saya maybe lepas maghrib akan ke sana, sebab koje habis pukul 7.....nanti saya call


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 20-11-08 00:46


Assalamualaikum ... :-) huhuhu bukanlah nak buat-buat terkejut macam ahli2 ukhwah yang lain tapi memang agak terkejut... :-) ..tapi ini semua perancangan ALLAH...banyak sungguh kejutan 2 ,3 hari ini,,kepada kak Wawa_83 dan saudara Mulya..Selamat Pengantin Baru...semoga dirahmati ALLAH selalu hendaknya dan berkekalan hingga akhir hayat... :-) :bunga: 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 01:42


Salam..hmm..tak sangka..da nak kawin da kawan ana ni..dengan org malaysia pula itu..apapun, semoga bahtera yang anda akan layari nanti diberkati Allah dan semoga sentiasa berbahgia..

ingatlah..
'Di antara tanda-tanda kebesaran-Nya ia menjadikan untuk kamu pasangan dari jenis kamu sendiri untuk kamu tinggal tenteram di sampingnya dan dijadikan di antara kamu kasih sayang dan belas kasihan. Semuanya itu menjadi tanda-tanda bagi orang-orang yang berfikir. " - (ar-Ruum:21)

Semoga hubungan antum kekal hingga ke syurga..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 03:52


Saalam...

Hajat hati ingin pergi..memandangkan ana ada komitmen peribadi yang lebih penting. ana memohon kemaafan kerana tidak dapat hadir ke majlis yang ana rasa ana memang ingin nak pergi..Kak wawa dan mulya..insyaallah kita berjumpa di JK Kembara Perak..insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 12:30


salam...haaaaa,ana rasa macam tau saja tempat tu...rasa ingat dah...
sebab baru saja lalu kat situ then sesat pula tu kat situ sebab tuan rumah tak bagi direction sampai habis............... :welcome: :welcome:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 12:56


tahniah buat kak wawa dan mulya.. moga Allah memberkati kalian dan memberikan kebahagian yang melimpah ruah dunia dan akhirat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 15:21


INSYA'ALLAH KAMI WAKIL DARI CHERAS AKAN KE SANA....

KEPADA SESIAPA YANG ADA KELAPANGAN...MARI KITA MERIAKAN MAJLIS SAHABAT UKHWAH KITA....

SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA WAWA & MULYA
SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-11-08 18:41


Bakal pengantin mesti sedang berdebar2 ini...
moga majlis dalam barakah dan berjalan dengan lancar.....
team ukhwah yang sedang o.t.way, moga selamat tiba ke majlis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 21-11-08 19:36


Selamat Pengantin Baru Diucapkan kepada Saudara Mulya dan Saudari Wawa.

Semoga diberkahi Allah swt dan kekal hingga ke akhir hayat, amin.

-wuzara-

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 00:08


Moga berbahagia hingga ke anak cucu...InsyaAllah, kalau diizinkan..giliran saya pula tahun depan...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 01:26


sungguh letih. ni pukul 1.30 pagi. sampai rumah tadi tepat jam 12 tengah malam....

ramai betul warga ukhwah yang hadir.. fuh. semangat ukhwah lah katakan.

tunggu laporan orang lain. yang pasti, ni memang JK Walimah. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 01:58


Baru sampai rumah.... Dah mula rasa letih dan mengantuk. Nanti lah sambung posting....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 02:05


Sampai rumah pukul 1.30..terima kasih Sirat...kasihan kat hang kena hantar aku sampai rumah..hehe macam teksi lah pulak...

Apa pun walau jauh dan penat pergi rumah wawa tapi puas hati lah...
ramai sahabat ukhwah pergi...meriah sungguh...

sampai sesat2 bersama sirat dan mohamad..
yang paling lawak kitaorang sesat sampai jumpa Lembu Masuk Pasar Malam..haha...pelik pun ada...tapi org berniaga slumber saja...

selamat sudah pernikahan wawa & mulya...moga kekal ke akhir hayat...Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 02:18


mabruk2.. dah selamat semuanya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 02:23


KEHADIRAN:

-MUSLIMIN: - Mujahid007
                 - Alwalid
                 - Azemi
                 - mohamad
                 - umar_khalil
                 - Sirat_82
                 - Muhamad_azrul86
                 - Hasrul

-MUSLIMAT: - sitishairah
                    - halesolurun_84
                    - syahidatul
                    - ummusafiah
                    - srikandi_khaulah
                    - sadiqah

muslimat mungkin ada yang tertingal lagi agaknya....tolong lah update kan ye..ok


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 02:26


Alhamdulillah...selamat juga pasangan pengantin kita melangsungkan pernikahan..semoga hari-hari mendatang di lalui dengan penuh tabah..Tahniah kak wawa dan Mulya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 03:17


alhamdulillah,,selamat sudah...semoga kedua mempelai bahagia adanya,,,ni ada bebrapa picture nak dkongsi...sory kualiti pic kurang,,sebab camera henset


/

tu dia,,ambil berkat masing-masing,,hehehehe


/


terlerai sudah impian mohamad,,nak tengok live org akad nikah..ngeh3x.. :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-08 08:29


Assalamualaikum
Alhamdulillah~seLamaT sudah...

itu dia....masing-masing warga ukhwah ambil berkatt.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 13:33


laporan ringkas dari ana :

bertolak dari bangi ke sg buluh jam 6.15 pm,then p kajang menjemput adeq85 kemudian melalui MRR 2 dan tersangkut dalam kesesakan lalu lintas.

hampir jam 9 mlm tiba di masjid tempat majlis pernikahan berlangsung...

bergerak pulang dalam jam 11 +++ selepas menikmati hidangan majlis pernikahan mulya dan wawa di rumah mereka.

then,menghantar sahabat dan sahabiah pulang kerumah masih2 yang telah dipertanggungjawabkan kepada ana termasuklah umar..hehehe... :-D :-D

sampai rumah hampir jam 3 pagi..aduh penatnyer,letih...petang ni test pula...doa2kan ana...
laporan terperinci dan apa yang berlaku sepanjang perjalanan,kita tanggung laporan dari yang lain-lain..

:welcome: :welcome:

p/s : tahniah buat mulya dan wawa....semoga kekal hingga akhir hayat dan bahagia bersama anak cucu...semoga kalian bertemu di syurga...

sesungguhnya wanita itu sungguh mudah untuk bersyurga.bagi mereka yang telah berkahwin hanya taat pada ALLAH,taat pada suami,berpuasa di bulan ramadhan,maka masuki lah syurga dari mana-mana pintu yang kamu suka...


erm,turn siapa pula lepas ni ek : mungkin ::::: Umar,then,azrul?
sirat?al walid?mohamad?azemi?hasrul??

kita tunggu dan saksikan...heheheh.... :-D :-D :-D :-D


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-08 14:40


mujahid agaknya?? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-08 14:55


Orait .. Here i am .. :-) Prtama2 sekali, Wawa betul-betul trharu dengan khadiran ahli2 u.c, sejujurnya .. Wawa brharap :-) khdiran u all semua .. dan ALHAMDULILLAH, Sampai juga ek? :-D

1st dan foremost, thank you Vry much to Azmi to bring our lovely team come 2 my home .. (U memang best..!! Even tak kenal tapi keikhlasan awak menolong sesama Muslim memang luar biasa..) thank you juga kpda yang datang .. Meriahnya .. macam-macam nasihat u all bagi pada Wawa, rasa disayangi .. :-) thank you .. thank you sangat-sangat. Sorry semalam mybe sibuk so mungkin lynn kurang memuaskan .. Prasaan sebenarnya b'+2 so .. memang agak depresssion but i tried da best, My lovely guys.. thank you 4 your understanding ..

ALHAMDULILLAH, Hari ni sah Wawa jadi seorang isteri kpda Muhammad Yusuf Bin Harun yang Wawa kenal 3 mggu lepas .. (Sewaktu menaip posting ni Wawa d Perak.. rumah cousin ) Kpada yang sudi mndo'akan kami, thank you Vry much 4 your concern ..

To b continues by Mulya , Wasalam ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 15:27


salam pgntin baru.. :-D
maaf ss hantar wakil saja lah..hehe.
pada mulanya memang merancang nak p..
tapi.. kekangan transport.. jadi.. ana & qing_er pun
hanya mendoakan dari jauh..

kalau ikutkan jm6> ana boleh decide tukar plan..
tapi.. lepas saja jm10++ sms dengan qing_er.. kak tak p..
dah berkemas untuk ke kajanng & plan stay mantin.
ana ada jemputan ex staff ana.. untuk ke jamuannye..
jadi, ana decide ke sana :-D

sms bertalu nak ajak ana ke rawang..ehehe..
maaf ye mujahid.. ardani .. ss dah decide to kajang.

ala kullihal.. mabruk pada pasangan ni..
*mulya maaf ye.. kak tak datang.. kesihatan pun kurang sihat..
dah 3-4 hari ana demam ditambah dengan batuk yang agak penat juga
apekan daya.. itulaa tanda Allah nak uji kita..ehhe..


barakallahu lakum...

*** wah.. ramai yang pergi ek..
semua pakat ambik berkat tu..heehe :-D

lepas ni siapa?? tunggguu... jeng..jeng.. :sopan:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 15:36


waaaa.... terkejut gila-gila...:) maaf tak dapat datang walaupun rumah saya kat sg buloh...hehehehe. bukan sengaja pun... waktu majlis tu, saya berada di Janda Baik, mengikuti perkhemahan unit beruniform...Pengakap... sekarang pun berkursus lagi di IPT Cheras...

Tahniah buat mempelai, semoga dirahmati Allah selalu dan berbahagia hingga ke akhir hayat..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 23:48


Pada 22-11-08 13:33 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!


erm,turn siapa pula lepas ni ek : mungkin ::::: Umar,then,azrul?
sirat?al walid?mohamad?azemi?hasrul??
kita tunggu dan saksikan...heheheh....


entah-entah orang yang cakap tu lah.. :lol:
mujahid007 duduk paling dekat dengan tok kadi dan pengantin, ambil aura berkat..peluk mulya 3 kali, ambil berkat..hehehe..


Laporan ringkas dr saya,

Pada pukul 8.05 malam, bertolak dari masjid bandar baru sungai buloh ke rumah wawa..3 buah kereta dr masjid..saya, ismi dan solehah..shye, darkside & hasrul (ada lagi agaknya?)..shairah, umar, sadiqah, ummu safiah (ada lagi agaknya?)..dalam perjalanan, saya terpaksa bawa kereta dengan perlahan2 seperti org bawa lesen P.kerana takut 2 buah kereta di belakang hilang arah tujuan.hehe

Walaupun bawa slow, kereta dibelakang tetap hilang arah tujuan kerana berhenti mengutip kembali penutup rim tayar kereta saya yang tercabut.hehe..ish2..bahaya tu shye..apapun terima kasih lah kat shye...umar khalil sebagai co-driver kepada shairah menjalankan peranannya dengan berkesan sekali..tahniah umar.hehe..

Keadaan semakin kelam kabut, ada yang menemui jalan mati (buntu), ada yang menemui pasar malam (sirat?)..disebabkan masa agak suntuk (telah hampir pukul9), kami bertukar rancangan, untuk terus ke masjid kg.melayu kundang..rupanya alwalid sampai dulu..pakar survey tempat alwalid ni.hehe

Di sudut yang lain, mujahid & co (ardani, adieq dll), dan sirat&co (mohamad & azrul) masih belum tiba akibat kesesatan..mujahid menggunakan kepakarannya memandu sambil bercakap hp dan alhamdulillah, mereka tiba tepat pada waktu..namun sirat&co masih gagal menemui masjid tersebut walaupun dibantu GPS (hehehe), akibat kami tidak tahu nama jalan masjid tu..(maafla pak sirat..), sehinggakan mereka sesat sampai kawasan perkampungan cina..

Alhamdulillah, semua tiba sebelum akad nikah..dan sempat pula para muslimat membalut hadiah diatas bonet kereta..sangat mengkagumkan.hehe..majlisnya agak lama juga ya..kata azrul, kat johor tak panjang macam ni..kata solehah pula, kat kelantan panjang macam kat selangor ni..hm.setiap negeri ada prosedur masing-masing kan..

Mulya dengan penuh ketenangan mengucapkan kalimah "Aku Terima Nikah Siti Normakwa....."..dengan tenang sekali...SAH kata saksi..alhamdulillah, terbinanya sebuah ikatan suci yang menghimpunkan antara dua insan, dibawah kasih sayangNya, ameen

Setelah majlis akad nikah di masjid, kami menikmati jamuan makan di rumah wawa..kami bersurai jam 11.00++..Banyak lagi nak cerita, tapi biarlah disambung oleh sahabat-sahabat lain..Terima kasih semua sahabat ukhwah..kehadiran anda sangat bermakna..

p/s:maaf jika ada nama tidak disebut.. :-)

:welcome:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:03


Pada 22-11-08 14:40 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

mujahid agaknya?? :-D


Fuhh Fuhh, tiup sikit..doa pengantin baru ni..ambil berkat ambil berkat..ameen..hehehe..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:40


hehe. balut hadiah atas bonet kereta azemi tu... dalam gelap pula tu. saya tak nampak apa. pembalut pun saya tak nampak coraknye. guna cello tape pun main lekat saja.. asal lekat sudah. sitishairah lah yang pandai membalut. mujur ada yang cekap membalut macam sitishairah. hehe...

saya drive dengan darkside jadi co-pilot saya. masa drive belakang azemi tu saya selalu call kak sadiqah (call sambil drive, huhu. tak pakai handsfree). risau saya bila tak nampak kereta sitishairah (yang dinaiki kak sadiqah, ummu dan umar) hilang dari belakang saya... bimbang depa sesat jeq. satu perkara yang lucu... saya selalu tersasul panggil tasik biru tu telaga biru, masa cakap dengan kak sadiqah melalui handphone. saya dengar satu kereta shairah gelak.. hehe. (entah lah Kenapa saya ni. balik rumah sembang2 dengan mak pun masih sebut lagi telaga biru tu... ishk :sopan: )

rim tayar azemi tercabut.. hai lucu rasanya. berpusing2 dia (sempat kami terhairan dan terkejut) sebelum rim tu terbaring tengah2 jalan raya. kami pun berhenti lah tepi jalan untuk kutip.. :sopan: yang azemi nya terus ke depan dan hilang dari pandangan maka kami pun sesat.. bila saya sesat, sitishairah yang follow dari belakang pun ikut sama sesat. eheheh. sorry bebanyak! sampai terikut ke jalan mati.. haih~

khutbah nikah ni lah yang paling lama yang saya pernah dengar... ye ke selangor macam ni? saya pernah jeq tengok orang nikah kat selangor (kat PJ). tak ada lah lama macam tu... hehe. tapi yang dikesali adalah apa yang ustaz cakap tu, tak jelas di pendengaran kami.. dengar sipi2 jeq.... sesiapa yang baik hati dan rajin, boleh lah share sekali apa yang buat lama sangat tu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 01:04


Pak mujahid, Pak umar, kongsila sikit..alwalid dok belakang, entah Kenapa. nervous ke alwalid.hehe..

Menyahut permintaan shye untuk berkongsi kandungan khutbah nikah, kami yang dok dekat pun tak berapa jelas pendengarannya.hehe..tapi adalah yang kami dapat tangkap..antaranya tok kadi test pengantin baca al-fatihah dan selawat yang penuh..dan dia tanya pengantin, Kenapa saya uji kamu suruh baca al-fatihah & selawat..tok kadi tu cakap, inilah ujian jika kita nak tau seorang tu sembahyang ke tak..jika bacaan selawatnya pun tak lancar, al-fatihah pun tak kemas, jadi boleh dipersoalkan kekerapan solatnya.hehe..bagi pak mulya, tak ada masalah..lancar saja masa ujian tu..

Kandungan khutbah lain, antaranya ialah apabila telah SAH akad, maka terpikullah dibeban suami, akan tanggungjawab yang amat berat..

Sedang khutbah, galak juga kami bisik2 dan bual2 tentang nikah ni..sampai ada pakcik tu asik toleh saja kat kami.huhu..maklumlah, lama sangat, maybe boring sebab tak dengar jelas..so, ter borak lah kejap2 dengan kawan-kawan di belakang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 01:46


Assalamualaikum wr wbt

Ala..biasa saja balut hadiah tu..tak ada lah cekap mana pun shye oi..

hm..okla..nak cerita sikit juga lah..sebab ni first time p majlis nikah malam2 begitu..huhu

pukul 5.30 saya keluar opis..p lah ambil k.yati,umar dan ummu kat stesen melati..lepas tu singgah rumah kejap..ambil barang tertinggal..lepas tu terus gerak ke sg.buloh..
mak aih..boleh tahan juga jemnye..iyalah time org balik kerja..campur pula dengan lawak2 dr 'raja lawak wannabe'..nasib baik kereta tu tak ada 'push button', kalau tak lama dah tekan..hihi..

Alhamdulillah..selepas meredah jem..kami yang pertama sampai kat masjid..sementara tunggu kereta shye..lepas itu solat magrib..sementara tunggu azemi..dengar lah kuliah maghrib kejap..

azemi sampai kami pun gerak..hm..tapi singgah kejap kat caltex beli bateri..lepas tu ttb kereta shye dan azemi tak ada..uish...mana pula mereka ni?gelabah dah kitrg ni...calling2..rupanya kitrg dah kena tinggal..so arahannye..terusssss saja...sampai kat traffic light depan balai polis..huhu..

si umar tu..org suruh tengok peta..dia dok pusing2 pula peta tu..sabar saja lah..bila dah ke kundang tu..memang gamble saja lah..berdasarkan arahan dr shye..last2 nampak kereta shye kat depan..ikut2..lah..awt u turn pula ni..huhu..dah lah dekat tempat mamat2 moto lepak2..suspen lah juga..huhu..

Alhamdulilah..sampai lah jugak kat masjid..lepas tu Alhamdulillah..selamat lah bergelar suami dan isteri...Mulya dan Wawa..tahniah ye..semoga bahagia hingga akhir hayat..

lepas tu makan kat rumah wawa..lepas itu umar tukar tempat dengan mohamad..hehe..tarik mohamad dr sirat sebab riso lah pula..kalau semua perempuan..ambil moto mohamad kat melati..then mohamad kena escort sampai rumah kak yati..dah pukul 12 masa tu..train mana ada dah..

lepas itu mohamad dan saya ambil lah haluan masing-masing..sampai rumah pukul 12.30..hui..letih bangat...apa-apa pun ..seronok sangat.. :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 08:39


wah.. bagusnya.. gambar yang umar letak tu memang tak ada ek... ke umar ni pandai buat magic ni.. tengah semangat nak nengok gambar nikah kak wawa dan mulya ni even tak berkesempatan pergi kerana tiada transport.. thank you kak shida kerana berusaha mencari transport kita.. toce-toce....

Selamat Pengantin Baru ye... tunggu pula lepas ni giliran pasangan ukhwah yang mana... ???

Bookmark and Share

    


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 17:30


ada saja gambar tu qing er...magic pebendanye...heheh,,,

my turn...

hurmm....kat opis,,hati belah bahagi nak pergi ke tak,,sebab member ajak mancing..hehehe...so minta fatwa hati,,,pergi walimah member,,harap-harap walimah sendiri nanti ada yang datang(masa walimah kakak dulu,,seorang ukhwahrian pun tak datang,,huhuh)......

so pas solat jumaat saya da hilang dan tak masuk lagi opis..so dok diam-diam kat rumah dan tidur selelap dua...hehehe...bersiap,,terus galas beg dan pergi destinasi yang telah ditetapkan,,,

sampai stesen taman malati,,,tengok ada seorang akak yang bjubah dan bertudung labuh,,,macam biasa ku lihat,,macam kenai...lorr..kak sadiqah bah...rupo eh dio sampai lobih awal.....

ok habis cerita kat stesen,,,,

naik kereta pula sejuknye...kak siti shairah pasang ekon kuat..untuk melegakan kesejukan....saya cuba dengan borak2 biasa,,,,tak ada niat pun nak melawak...saya cuma cakap,,kak yati..saya dapat kerja baru....salah dia lah Kenapa dia tanya kerja apa,,saya cakap lah kerja sebagai pramugara...hik hik hik....

dipendekan cerita,,,sampai juga ke surau tu,,,,,huhuhuhu.....khutbah nikah pebenda macam tu,,kalau saya lah yang pengantinnya......nak saja sound imam tu(chewah),,,,lama sangat tu imam oii...pengantin da pucat....sebenarnya,,,saya tak hirau pengantin tu pucat ke tak..perut saya da lapar.....

ok dpendekn cerita lagi,,,selamat semuanya...alhamdulillah...


soal siapa selepas ini....jangan lah kita dok usik mengusik....sebab kita tuju org lain,,,org lain yang berlalu dulu..heheh....kita doakan lah sahabat-sahabat kita yang kira otai2 ukhwah ni beransur dulu..hehehe.....yang muda2 tu bwk2 lah bsbr ek,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 00:52


Heh, baru saja nampak pasangan pengantin baru makan di Cafe Mahallah Ali, UIAM lepas maghrib tadi. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 08:18


Pada 22-11-08 13:33 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!




erm,turn siapa pula lepas ni ek : mungkin ::::: Umar,then,azrul?
sirat?al walid?mohamad?azemi?hasrul??

kita tunggu dan saksikan...heheheh.... :-D :-D :-D :-D



pertama sekali tahniah buat wawa dan mulya..moga berbahagia dan berkekalan kasih sayang serta jodoh hingga ke nafas terakhir..
bercakap tentang turn sapa lepas ni, rasanya mujahid007 agaknya.. :-D ..iyalah masa dalam kereta tu tak sabar-sabar nak sampai sana..nak tengok dan ambil berkat katanya..duduk pulak paling dekat dengan tok kadi..huhu..masa tersangkut dalam kesesakan tu, siap call minta tangguh majlis lagi.. :lol: ..hai muhajid..nanti walimah jangan lupa jemput ye.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 10:53


Alhamdulillah.. baru kini saya sempat menjenguk di UC. laporan dari sahabat-sahabat yang datang ke walimah semuanya menggambarkan perasaan yang seronok,gembira.. menceritakan perjalanan pergi dan pulang. alhamdulillah semuanya selamat sampai ke rumah masing-masing.

p/s; thanks azemi sudi tumpangkan kereta. tak boleh lupa lah gelaran yang digelarkan di masjid tu" puteri amno&pemuda amno" hehe.. peramah betul pakcik itu. :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 12:17


hmm,bukan masalah ikut procedure negeri. tapi masalah tok kadi yang tak tau cara betul nak nikah kan org.. dalam islam tak ada pun suruh kita tanya macam-macam masa nak nikahkan org.. secara logiknya, Kenapa masa betul-betul dah nak nikah tu baru nak soal itu ini? alasannya nak tau sama ada bakal pengantin tu sembahyang ke tak.. tapi kalau lah lepas ditanya, pengantin tu tak reti nak jawab, then what will happen? cancel the whole thing is it? tak jadi majlis nikahnya? pernah saya ikuti satu kuliah DR.MAZA, dia juga mengatakan benda yang sama.. Kenapa perlu pertikaikan agama org disaat org tu dah nak melangkah ke alam baru?

dalam islam pun tak ada ajar perlu melafazkan nikah itu dengan satu gaya bahasa yang diterima semua org, perlu satu nafas, perlu bersalam dengan tok kadi... semuanya adat buatan.. bila tak diikut 'adat buatan' ini, dianggap salah atau tak sah... kalau ada yang tak puas hati, sila baca artikel DR.MAZA yang bertajuk "APABILA ZINA LEBIH MUDAH DARIPADA KAHWIN"...

sekadar berkongsi....

buat yusuf dan wawa, congrats... semoga berkekalan selamanya... tempuhi alam baru dengan sabar dan adanya tolak ansur... insyaAllah, semua masalah boleh diharungi bersama....

**Azemi, letak gam gajah banyak-banyak kat penutup rim tayar tu... lepas ni kalau tercabut lagi tak ada sapa dah yang baik hati nak tolong kutip macam kami ni... hehee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:12


Alhamdulillah..dah selamat keduanya mengikat janji melayar bahtera rumahtangga. selamat Pengantin baru kepada wawa & mulya. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. Tak sangka perkenalan singkat 3 minggu sahaja telah menyatukan dua hati, kuasa DIA tak ada siapa yang dapat ramalkan...subhannallah..

Ana sebagai ahli ukhwah sendiri rasa amat terharu dengan kehadiran sahabat-sahabat ukhwah malam tu. mujahid bukan main lagi, antara muslimin duduk paling dekat dengan tok kadi..hehe..memang beriya2 nak ambil berkat ni.. :sopan: .

dan penghargaan yang tak terhingga buat siti shairah yang sudi tumpangkan akak..siap hantar sampai rumah pula tu..ma acih ek. dan mohamad yang menjadi escot malam tu, risau juga sebab dia terlepas jalan sekejap nak kerumah ana..kalau teringat kata-kata umar, tersenyum dibuatnya, sampai juga hajat mohamad nak tengok secara life akad nikah ye..

umar khalil...memang tak kering gusi dibuatnya..asyik terkena saja dengan dia ni.. yang ana ni awatla pergi tanya dia dapat kerja apa?..adoii..pramugara international kononnnn..yelah tu..

apapun, jk walimah malam tu telah memngeratkan lagi hubungan ukhwah diantara kita. dapat juga berkenalan dengan darkside dan adieq85. lepas ni harap join jk sokmo deh.. :welcome:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:46


assalamualaikum
sekadar nak berkongsi kegembiraan pasangan pengantin dan
bakal2 pengantin yang datang mlm 2 :-)

anyway thanks a lot 2 mujahid sebab sangat-sangat sportg sanggup ambik kami seorang demi seorang
untuk ckupkan team p sn..macam-macam hal sepanjang pjalanan..mujahid 2 sama lah macam umar xhenti2 dengan lawak dia 2 :lucu:
punya lah semangat nak tengok akad, siap minta tngguh lagi..sempat mujahid
mengungkapkan ayat power yang buat saya tergelak sakan..ops masih boleh control..
hei mujahid, nasib baik adieq dan srikandi xdengar apa yang hang sebut 2...

selepas ini saya doakan turn mujahid pula ikut jejak lgkah wawa..sahabat-sahabat sekalian, sapa yang setuju dengan saya, angkat tangann hehe _;P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

jubahputih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35515
Posting: 23
Dari: pantai timur tawau

Sabah  


posticon Posting pada: 24-11-08 14:50


Assalamualaikum
selamat pgantin baru........
semoga brbahgia hingga ke akhir hayat.....


-----------------
ku akui kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah..terimalah..
taubatku ini..d hamparan ini ku meminta


Bookmark and Share

    


  Member Information For jubahputihProfil   Hantar PM kepada jubahputih   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:50


Pada 23-11-08 00:03 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-08 14:40 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

mujahid agaknya?? :-D


Fuhh Fuhh, tiup sikit..doa pengantin baru ni..ambil berkat ambil berkat..ameen..hehehe..



yesss ada yang sokong :-D
thanks to azemi juga sebab guide kami dr awal :sopan:
nasib ada mujahid yang sanggup bawa kereta..kalau tak memang
xsempat lakk nak p makan kat rumah wawa



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:19


tahniah untuk kak wawa & akhi mulya.
Barakallahu laka wa baraka a'laika wa jama'a bainakuma fi khair. =)

naz memang nak pergi pun, tapi sebab malam kan kak wawa, dengan ktrang tak ada transport susah lah skett..ingat nak tumpang orang, tapi 'orang' tu kata dia tak p.. hoho so naz dengan berbesar hatinya mengirim doa buat kak wawa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:20


salam....erm,nampaknya semakin meriah topik ni... :-P

uik,ana lambat lagi...memberi laluan kepada yang lain-lain..jadi tak perlu riso lah...

erm,yang ana dok dekat tu, bukan apa,nak tau macam mana proses pernikahan tu,al maklumlah kita ni belum melaluinya..hehe... :malu:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:24


ana memintak maaf kepada yang berkenaan kerana keputusan untuk pergi adalah secara mengejut pada jam 4 ke atas kerana mendapat beri ta terkejut dari licture ana... :-(

insya'ALLAH,akan datang harap tak miss comunication........ :-)


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:26


insya'ALALh..jangan risau..tiba masa berita tiba..hehehe... :welcome: :welcome:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:26


Pada 22-11-08 01:26 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

sungguh letih. ni pukul 1.30 pagi. sampai rumah tadi tepat jam 12 tengah malam....

ramai betul warga ukhwah yang hadir.. fuh. semangat ukhwah lah katakan.

tunggu laporan orang lain. yang pasti, ni memang JK Walimah. :)


memang semangat heheh :-P
saya sampai rumah pukul 2.30
penat sangat-sangat tapi seronok
bila tengok ramai UC yang
datang meriahkan majlis :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:34


Pada 24-11-08 15:26 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

insya'ALALh..jangan risau..tiba masa berita tiba..hehehe... :welcome: :welcome:



ni yang xsbr2 dok tunggu turn mujahid ni :-P
jangan buat kejutan macam JK raya dulu dah lah :lol:
thanks sebab berjaya buat surprise
kat cik srikandi khaulah kita 2 :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:43


4 petang sampai 6 petang memang tak sempat nak taip satu mesej pun. huhu.
lepas ni jangan kata misscomunication, no more communication, will be end up. uhuks..

Alhamdulillah selesai dengan baik & jayanya majlis penuh barakoh ni.
(nanti ada yang kata lari topik takdakk tahap, hoho :lol: )

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.234765 saat. Lajunya....