Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.
-- -- Hadis riwayat Ahmad dan Tirmizi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 101
Ahli: 0
Jumlah: 101




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 4 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:12


Assalamualaikum

Atas amanah yang diberikan, di sini saya mewakili pihak berkenaan untuk menghebahkan majlis pernikahan di antara saudara Muhammad Yusuf Bin Harun (Mulya), yang akan diijabqabulkan dengan Siti Normakwa Binti Abdullah (Wawa_83). Kedua-duanya merupakan warga ukhwah.com.. :)

Majlid pernikahan akan diadakan pada

21 November 2008 (Jumaat)

Di alamat

F-10-A, Seri Kundang,
48050, Rawang,
Selangor.


Majlis pernikahan akan diadakan selepas waktu Isyak.

Warga ukhwah sekalian dijemput hadir.... :)

===

Kepada sahabat-sahabatku, Mulya dan Wawa_83, saya doakan... Semoga majlis kalian diberkati Allah dan segalanya berjalan dengan penuh lancar.... Mudah-mudahan selamatlah semuanya nanti... :bunga:

Semoga berbahagia ye Mulya dan Wawa.... Tahniah dari saya dan saya tumpang gembira. :welcome:

p/s: siapa nak pergi? jom plan, kita konvoi. :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:19


wah kak shye..jadi pemegang mohor besar nampaknya..pas ni..immad pun nak minta tolong kak shye lah.hehehehe..maaf kak shye jangan marah..
p/s:tengah pnin fikir masalah..huhuhu

pada bakal pengatin..selamat pengantin baru...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:23


uih? tiba-tiba saja kahwin? bior betul?
ke main- main ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:25


HA!!!!...SAHIH KE NI?....ERM ..
KALAU DAH POSTING DALAM ini, TAK KAN mereka MAIN-MAIN PULAK...ERM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:26


terkezut ni.....da terjwb juga akhirnya ye kak yati....tahniah lah kepada kedua-dua warga dan sahabat kami....semoga berkekalan hingga akhir hayat,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:28


tahniah buat mulya dan wawa83..
ingatnye dapat pergi tapi dah lek ke perlis susah sikit nak pergi..
dari jauh saya doakan kebahagiaan kalian..
semoga bahagia hingga akhir hayat..amin..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:32


oooo..mulya dengan kak wawa rupanya. alhamdulillah, akhirnya bersatu jua..hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:37


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah.

Pertamanya saya mengucapkan "Selamat Bersatu' kepada Kedua Mempelai. 'Selamat Pengantin Baru buat Keduanya'.

Keduanya, erm... boleh teman jadi pengapit tak? eheheh nak ambil berkat.

Ketiganya, izinkan hamba sampaikan pantun lah, kerene Adat Pusaka Budaya Melayu, Kata Beralas, Tutur Berakad. Kias Mengias Seloka Terungkap. Semuanya Tak Lekang Dek Paneh, Tak Lapuk Dek Hujan, Tak Mamah Dek Zaman.

Sudah lama langsatnya condong
Barulah kini batangnya rebah
Sudah lama niat dikandung
baru sekarang diizinkan Allah

Dari Pauh singgah Permatang
Singgah merapat papan kemudi
Dari jauh saya datang
kerana tuan yang baik hati

"Wah, tuan hamba Mulya, dari Jauh bertandang ke mari kerna menyunting rupawan di sini.."

Bukan tekat sebarang tekat
Tekat menjadi hiasan kain
Bukan hajat sebarang hajat
Hajat merasmikan nikah kahwin

Orang membelat di tepi pantai
banyak dapat ikan tembakul
Yang kami hajat sudah tercapai
Yang kami doakan sudah terkabul

"Bagai pinang dek belah dua, sama cantik sama lah padan"


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-08 12:39


!!! QUOTE !!!

Keduanya, erm... boleh teman jadi pengapit tak? eheheh nak ambil berkat.


daeng, teman 3 kali jadi best man,

lepas itu teman yang jalan.

silakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:41


Assalamualaikum...
Tahniah buat wawa_83 & Mulya... Selamat Pengantin Baru... Semoga Bahagia hingga ke akhir hayat serta dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah... :-)

p/s : syahidatul, nanti saya pun nak mntak tolong awak lah jadi penyampai bagi pihak saya ye :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:45


Salam..

YaAllah..betul ke ni??
ana macam tak percaya saja..Sumpah betul-betul tak percaya..
masa JK tautan Ukhwah dulu banyak jugak ana bincang dengan Mulya berkenaan dengan perkara ini...tapi.....ish..betul-betul tak sangka lah...

Ni mesti kena pergi ni majlis ni...Insyaallah ana akan hadir..semoga berbahagia hingga ke anak cucu..

p/s: Masih tak percaya lagi...huh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-11-08 12:46


Wow!!!!! Tahniah! Ini baru betul CINTA KILAT ... pertembungan dua negara malaysia indonesia.... apa pun tahniah, jodohnya begitu... menjadi kamu punya rayuan gombal ya mulya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:51


WADUH.... RAKAN SEKOLEJ ANA KAHWIN KILAT... JODOH BETUL

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:53


wah, xsangka! Apa pun, selamat pgantin baru buat mulya dan kak wawa! semoga jodoh bkekalan sampai akhir hayat..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:01


Selamat Pengantin Baru buat Mulya & Wawa..

Moga berbahagia dunia akhirat..


-- Muddathsir787


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:05


Assalamualaikum...

Terkejut jugak ni... :-o :-o

Xsangka jugak...dua2nya org yang aktif kat ukhwah ni..tup2, dah

nak nikah..next week pula tu.. :-o :-o

apapun, dari pihak ana, selamat pengantin baru...semoga segala

yang kalian rancangkan, dipermudahkan oleh-Nya, InsyaAllah...

Wassalam..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 13-11-08 13:09


hhmm..macam mimpi pula rasanya..he..he..
semuanya untuk allah...
sahabat-sahabat semua..jazakumullah khoiran kasiiran...do'akan kami ya...
dugaan pasti akan sangat banyak...mulai pertemuan hingga kehari ini usia kami belum cukup 1 bulan..do'akan ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:14


alhamdulillah.. tahniah buat mulya dan wawa_83..
insyaAllah datang ke majlis ni..

p/s: hehe tak sangka kan.. rasanya mereka berdua ni baru bertemu pada jk tautan ukhwah hari itu.. (tak silap saya lah)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:16


weh kome semua ni, jangan lah terkejut-terkejut...
nanti teman kena kencing manis kang...eh silap kena darah tinggi kang susah... siapa nak jawab?

Ucaplah Selamat buat deme ni.... mari ucap mari

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:25


harapan kami selepas ni bertambah aktif lagi di ukhwah... jangan tak nampak batang hidung dah pula lepas kahwin

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-08 13:25


Assalamualaikum
terkezut....pengsan......

bangun balik...macam baru semalam kisah itu berlalu..apapun, semoga dirahmati kepada kedua-duanya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:32


salam...

pertamanya ana mengucapkan selamat pengantin baru...

dan semoga kekal hingga akhir hayat dan bertemu kembali di syurga abadi..amin........ :welcome: :welcome: :welcome:


:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


kepada yang nak pergi konvoi..sila plan ek..............


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:34


bertenang semua bertenang.. huhuhu.

semuanya ni takkan berlaku melainkan atas rencana dan perancangan Allah jua. inilah baru langkah yang tepat, membimbing dan berdakwah setelah ada ikatan pernikahan dan perhubungan yang halal. pernikahan dan penyatuan ini adalah berasaskan kecintaan pada Allah semata-mata.. memasing ingin mengejar keredhaan Allah. saya benar-benar terharu. saya doakan... sangat-sangat doakan.. agar mereka saling ikhlas menerima dan diterima... dan moga saling melengkapi dengan sempurna... moga Allah merestui keikhlasan masing-masing. :)

janganlah terkejut semua ya.. ni betul-betul lah.. saya sendiri bercakap dah dengan mereka berdua. hoho

==

p/s: immad, mas_ayu.. nak lantik saya ye? huhuhu. tak pasal2. boleh jeq insya Allah. tapi nanti turn saya siapa pulak nak umumkan? :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:36


Pada 13-11-08 12:39 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Keduanya, erm... boleh teman jadi pengapit tak? eheheh nak ambil berkat.


daeng, teman 3 kali jadi best man,

lepas itu teman yang jalan.

silakan...

wah, menarik ni.... boleh buat kiraan ni. bior teman kira ye?

Jadi Pengapit kali pertama: Tahun 2009
Jadi Pengapit kali kedua: Tahun 2010
Jadi Pengapit kali ketiga: Tahun 2011

Wah, set! cukup masa yang sesuai... ehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:39


Allhamdulilah...


saya tak terkejut...malah memang mengharap perkara ni berlaku...tak sia-sia...hehehehe..akhirnya on jugak majlis ni....

kepada mulya...jadi suami yang baik..ingat anda pemimpin...anda ingin tanggungjawabkan ..nah dia ada dihadapan anda...


kepada wawa...jadi isteri yang solehah..taat dan patuh selagi suami tak minta berbuat mungkar dengan Allah, lupakan kisah semalam dan bina yang baru...


syukur pada Allah.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:41


salam..

adehh memang tergezut baca tajuk ni..

apapun selamat pengantin baru untuk wawa & mulya..
semoga kalian berbahagia ye..

ni lah yang dikatakan cinta sepantas kilat.. :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:42


Zulman 'Calon2' yang seterusnya bila deme nak beritahu? yang lagi seorang tu teman tengok macam dah dekat dah... heheheheh
Eh, mana urang tu? mari lagi umum sekali bila dah tetap ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:43


hehehe..semua ahli ukhwah terkejut dengan pengumuman yang syahidatul buat..
saya pun terkejut juga..hehee..
apa2pun semoga kalian bahagia hingga akhir hayat..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 13:54


semuanya adalah perancangan dan percaturan ALLAH s.w.t.

tiada siapa yang tahu melainkan DIA kerana dia yang telah menetapkan ajal jodoh pertemuan kita sejak kita di alam rahim lagi....

kita tidak mengetahui sesungguhnya ALLAH maha mengetahui...........


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 14:12


Pada 13-11-08 13:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Zulman 'Calon2' yang seterusnya bila deme nak beritahu? yang lagi seorang tu teman tengok macam dah dekat dah... heheheheh
Eh, mana urang tu? mari lagi umum sekali bila dah tetap ye....


hehehehe tulah...teman tau juga..tapi nak nunggu pengumuman

ate bior lah deme yang berwajib umumkan, kita ni nunggu saja lah..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 14:17


Assalamualaikum wr wbt

Selamat pengantin baru diucapkan kepada bakal mempelai..semoga kebahagiaan dan keredhaan Allah sentiasa bersama kalian berdua..

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

:kelip: nah bunga untuk wawa 12 kuntum.. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 13-11-08 14:32


Assalamualaikum,

Dalam banyak-banyak pengumuman walimah rasanya inilah pengumuman yang paling mendapat respon 'terkejut'.

"Bila dua hati dah bersatu...selamatlah pengantin kami doakan..."
Barakallahu alaik!

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 14:32


mabruk.. jadilah suami yang soleh dan istri yang solehah :bunga:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-11-08 14:34


Melayang-layang... mencari-cari... akhirnya dipanah kilat. Jadilah ia CINTA SECEPAT KILAT. Moga perkahwinan nanti kekal dan tidak pula menjadi perkahwinan kilat. Amin....

Tahniah sekali lagi!!
waaaaahhhh.... ukhwah dah tukar fungsi ke? jadi tempat carik jodoh??

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 14:48


Pada 13-11-08 14:34 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Melayang-layang... mencari-cari... akhirnya dipanah kilat. Jadilah ia CINTA SECEPAT KILAT. Moga perkahwinan nanti kekal dan tidak pula menjadi perkahwinan kilat. Amin....

Tahniah sekali lagi!!
waaaaahhhh.... ukhwah dah tukar fungsi ke? jadi tempat carik jodoh??



hehehe...ni sajak khas buat kedua mempelai..

kasih suci...
sukar dicari
sukar diganti
kerana empunya kasih suci ini sukar memberi
kerana takut dilukai dan tidak diberi kembali..

cinta suci sukar untuk dicari...
sukar untuk ditafsir...
sukar untuk dimengerti...
apakah masih ada cinta suci itu...
untuk menemani kesepian hati ini...

cinta suci itu masih ada ..
disimpan kemas dalam hati ini
untuk suri yang belum menjelma lagi
hati masih menanti
jasad masih mencari
jiwa terus berpencak dan menari
hidup ini umpama lantai tari
jiwa menari mencari yang serasi
jasad terbang melayang umpama pari-pari
dan yang serasi itu hadiahnya hati ini...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-11-08 14:50


Selamat pengantin baru. semoga bahagia menjalani kehidupan baru.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 14:52


ukhwah.com...penghubung silaturrahim antara kedua mempelai... tahniah buat pengantin dan juga ukhwah.com.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 15:05


Pada 13-11-08 12:23 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

uih? tiba-tiba saja kahwin? bior betul?
ke main- main ni....


Hehehe..pak sirat terkezuttt..hehe..betul lah tu..mantannya sahih dan siqah..tahniah pak mulya dan ibunya wawa83..insyaAllah, dekat saja seri kundang dengan tempat ana, sg.buloh..kepada rakan-rakan, ana boleh tunjuk dimana seri kundang, tetapi tak tau mana rumah ibunya wawa_83.hehe..pak umar, pak sirat mohla beramei2..pak daeng, pak syafiq dan lain-lain yang tak di sebut namanya, moh lah kita meramaikan..tuan rumah dah jemput, elokla kita pergi..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 15:08


salam..

teman masih lagi tak percaya..walaupun itulah kenyataannya..tak dapat nak cakap apa-apa..

semoga berbahagia hingga keakhir hayat...ana betul-betul bangga dengan pasangan ini...lsemoga diredhai Allah.swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 13-11-08 15:09


Pada 13-11-08 14:48 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 14:34 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Melayang-layang... mencari-cari... akhirnya dipanah kilat. Jadilah ia CINTA SECEPAT KILAT. Moga perkahwinan nanti kekal dan tidak pula menjadi perkahwinan kilat. Amin....

Tahniah sekali lagi!!
waaaaahhhh.... ukhwah dah tukar fungsi ke? jadi tempat carik jodoh??



hehehe...ni sajak khas buat kedua mempelai..

kasih suci...
sukar dicari
sukar diganti
kerana empunya kasih suci ini sukar memberi
kerana takut dilukai dan tidak diberi kembali..

cinta suci sukar untuk dicari...
sukar untuk ditafsir...
sukar untuk dimengerti...
apakah masih ada cinta suci itu...
untuk menemani kesepian hati ini...

cinta suci itu masih ada ..
disimpan kemas dalam hati ini
untuk suri yang belum menjelma lagi
hati masih menanti
jasad masih mencari
jiwa terus berpencak dan menari
hidup ini umpama lantai tari
jiwa menari mencari yang serasi
jasad terbang melayang umpama pari-pari
dan yang serasi itu hadiahnya hati ini...




-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-08 15:10


Pada 13-11-08 14:34 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Melayang-layang... mencari-cari... akhirnya dipanah kilat. Jadilah ia CINTA SECEPAT KILAT. Moga perkahwinan nanti kekal dan tidak pula menjadi perkahwinan kilat. Amin....

Tahniah sekali lagi!!
waaaaahhhh.... ukhwah dah tukar fungsi ke? jadi tempat carik jodoh??


wah.. kalau jadi tempat nak cari jodoh, boleh lah saya cari jodoh kat sini..

hehehehehehehehe... gurau saja :lol: :lol: :lol:


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

    


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-08 15:12


selamat pengantin baru.. :kelip: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 15:22


Pada 13-11-08 15:05 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 12:23 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

uih? tiba-tiba saja kahwin? bior betul?
ke main- main ni....


Hehehe..pak sirat terkezuttt..hehe..betul lah tu..mantannya sahih dan siqah..tahniah pak mulya dan ibunya wawa83..insyaAllah, dekat saja seri kundang dengan tempat ana, sg.buloh..kepada rakan-rakan, ana boleh tunjuk dimana seri kundang, tetapi tak tau mana rumah ibunya wawa_83.hehe..pak umar, pak sirat mohla beramei2..pak daeng, pak syafiq dan lain-lain yang tak di sebut namanya, moh lah kita meramaikan..tuan rumah dah jemput, elokla kita pergi..




Tapi rasa macam tak berkesempatan nak pergi saja.. :-(


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

aimanshukri
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2008
Ahli No: 34810
Posting: 17
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 16:02


Tahniah buat Mulya dan wawa,,doa dari Aiman semoga berkekalan,aman dan damai.Selamat menempuh hidup baru dan Selamat pengantin Baru.AMIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanshukriProfil   Hantar PM kepada aimanshukri   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 16:17


hah...dua kali baca..dua-dua kali terkejut...hehe..
rata-rata ramai yang terkejut..:-o

anyway..tahniah...semoga dipermudahkan segala urusan...dunia mahupun akhirat..
semoga dipermudahkan juga rezeki...

ok..next!(baca kuat2).....
siapa lagi nak buat kejutan, sila2..dipersilakan..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-08 16:19


Kenal dalam ukwah juga ke?ehehhe..baguslah ramai betul yang dirikan masjid..siapa pula seterusnya?

daeng meke ke? ngeh3x...

apa pun tahniah kepada bakal pengantin..semoga menjadi suami dan isteri yang diredhai ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 16:21


argh...biar betul..?? bukan raya hari tu mulya tengah frust ke dengan org ganu ke? hmm..anyway selamat pengantin baru lah..betul-betul tak percaya..!! ingat..segala kejadian ada hikmahnya..pastinya allah jualah perancang yang maha hebat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 17:20


Alhamdulillaah... :) MANTAP! yang lain kapan menyusul ini? Terutama penglola portal ini.

Doakan mereka sabar, saling kasih mengasihi dan pengertian dalam mngarungi bahtera rumah tangga... amiiin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 17:29


Assalamu'alaikum...

Saya hadiahkan sajak yaa...

Wawa itu teman saya
Bila salah jangan memukulnya
Jangan tampar wajahnya
Bicaralah dengan penuh wibawa

Saya memang bukan siapa
Di portal ini semua saudara
Dugaan baik tetap mengemuka
Harapkan mulya lelaki setia


Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 17:37


Pada 13-11-08 13:54 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

semuanya adalah perancangan dan percaturan ALLAH s.w.t.

tiada siapa yang tahu melainkan DIA kerana dia yang telah menetapkan ajal jodoh pertemuan kita sejak kita di alam rahim lagi....

kita tidak mengetahui sesungguhnya ALLAH maha mengetahui...........



mujahid...giliran enta bilo pula? dengar kbr sedang berusaha? :-D


-----------------

Hanya ISLAM yang benar.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 17:45


Alhamdulillah..akhirnya dua hati akan bersatu di bawah keredahanNYA..Semoga Majlis pernikahan akan datang berjalan dengan lancar..Hanya ucapan Tahniah yang mampu di berikan dan semoga kak wawa_83 and Mulya bahagia hingga ke akhirnya..Moga perjalanan majlis pernikahan tersebut di berkati dan di redahi..

*Nampaknya Ukhwah bukan sahaja pengikat silaturahim di antara kita semua ye..boleh jadi tempat bertemu jodoh juga ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-11-08 17:46


topik ni paling hot sekarang ek :D

nak mengucapkan selamat!! dan Tahniah!!
semoga berbahagia hingga ke hujung usia.. :-)
semoga semuanya berjalan dengan lancar..aminn

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 13-11-08 17:54


salam.. tahniah kepada bakal mempelai, kak wawa dan akhi mulya ya...

"Barakallahu laka wa baaraka'alaika wa jama'a bainakuma fi khair.."

ramai betul yang dah bertemu jodoh kat ukhwah ni ya.. huhu.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-08 18:32


Pada 13-11-08 17:37 , arepis posting:

!!! QUOTE !!!


mujahid...giliran enta bilo pula? dengar kbr sedang berusaha? :-D


Assalamualaikum
mujahid tu, tetiap hari pun tengah berusaha tu..huhu.. :sopan: usaha dia tu, fuh..kemain lagi.. :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 18:46


Pada 13-11-08 18:32 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 17:37 , arepis posting:

!!! QUOTE !!!


mujahid...giliran enta bilo pula? dengar kbr sedang berusaha? :-D


Assalamualaikum
mujahid tu, tetiap hari pun tengah berusaha tu..huhu.. :sopan: usaha dia tu, fuh..kemain lagi.. :jangan:



bagus....nak sesuatu yang terbaik kita mesti usaha...saya suka orang yang macam ni...even dalam mencari pasangan pun kena usaha lebih..

H.M Tuah iskandar ada sebut nak memenangi hati seorang wanita yang kita cintai pun adalah satu perjuangan (ambil mood sahabat kita yang nak bernikah ni) huhuhu


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 19:12


Pada 13-11-08 16:21 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

argh...biar betul..?? bukan raya hari tu mulya tengah frust ke dengan org ganu ke? hmm..anyway selamat pengantin baru lah..betul-betul tak percaya..!! ingat..segala kejadian ada hikmahnya..pastinya allah jualah perancang yang maha hebat...
Itu yang jadi terkejut tu. Masa raya dengan orang teganu. Tup tup minggu depan dah nak kahwin dengan wawa.

Hmm.... kalau berkesempatan aku cuba pergi.....


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 19:41


salam..

saya pun nak nyata kan juga...yang saya pun terkejut dengan pengumuman ini........ Saya doakan semoga kalian berkekalan sehingga ke akhir hayat...ameen..mari semua ahli kelab semut kita pergi sana... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:11


tak sangka ye..apa pun tahniah...selamat pengantin baru..hehe..baru saja bergurau dengan wawa_83 tu....all the best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:19


Assalamualaikum...

Pertama kali membaca "tajuk", memang terkejut sangat-sangat...

mana taknya...

ana ingat lagi, pada malam harinya(JK Tautan Ukhwah 08 ).

ana ada habiskan masa bersama akhi mulya. dan berbincang beberapa perkara...

hhmm.... memang Masa depan, tak boleh diramalkan...

apa-apa pun, tahniah ana ucapkan pada antum berdua...

semoga menjadi suami soleh dan isteri solehah selama-lamanya....

amiinn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:21


hhhmmm....

warga ukhwah.com memang suka buat kejutan yerr..

hhmm... selepas ini siapa lah pulak...

tak apa..tak apa...

kita tunggu sahaja... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:32


Waalaikumsalam


Tahniah diucapkan buat wawa_83 dan mulya. Didoakan semoga pernikahan dan perkahwinan ini diberkati Allah SWT. Moga berbahagia selamanya. Lepas ni hilanglah gelaran ibu tunggal wawa. Teringat kenangan masa ke Ampangan hari itu.. hehe tak sangka berjodoh juga rupanya. :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:

Tak perlulah nak diungkit kisah silam yang lalu. Doakan sahaja mereka berbahagia.. :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:33


Mabruk ya akhi wa ukhti...
Sungguh terkezut ana dibuatnya..ni kali ke2 kejutan dalam hari ni.. 1st kejutan= exam paper tadi
2nd kejutan= Ni lah...

Huhu...apapun.. May Allah Bless both of you.. Pimpinlah bakal zaujah mu kelak...sama-sama memperingati...

:bunga: -> untuk Mulya dan ukhti wawa...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:47


Pada 13-11-08 20:21 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


hhmm... selepas ini siapa lah pulak...
:-)


:berfikir: entah-entah anta pula yang buat kejutan... :-o


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:53


Mohammad: lepas ini awak pula ke....tahniah...heheh...jangan marah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 21:52


Pada 13-11-08 20:47 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 20:21 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


hhmm... selepas ini siapa lah pulak...
:-)


:berfikir: entah-entah anta pula yang buat kejutan... :-o



wah...wah...wah....

laju saja yerr nak kenakan ana....


!!! QUOTE !!!



    posticon Posting pada: 13-11-08 20:53

Mohammad: lepas ini awak pula ke....tahniah...heheh...jangan marah...

salam...

ish3... bila masa pulak ini..

jangan buat andaian....

kalau keluarga ana tahu ini, memang kontroversi ini...
terkejut dibuatnya.... :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 21:58


nak tergelak sebenarnya.... :P

a'lah kulli hal, semoga berkekalan dunia akhirat..... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-11-08 22:00


bukak2 ukhwah...
ternampak bena kat kanan...
memang tergezutttt...
terus klik...

Moga dipermudahkan segala urusan...Aminn

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 22:58


assalamualaikum..
first time tengok banner kat sebelah ni memang sangat-sangat terkejut..tapi Allah dah rancang elok-elok dah segala aturan hambaNy..indah sekali aturanNya..

alhamdulillah..bertambah lagi pasangan org yang nak kawin..
lepas ni kak wawa boleh lah masuk dalam kelab dah kawin...
first time kenal kak wawa time jk eid kat taman jaya..baik dan peramah orangnya..

ala kulli hal..
semoga kak wawa dan akhi mulya sentiasa diberkati ilahi..

asif jiddan tak dapat hadir kerana ada induksi pimpinan di janda baik..
lina hantar doa saja ye..

:bunga::bunga::bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-08 23:58


Tahniah buat kalian berdua. Semoga dirahmati Allah.
Kerja Tuhan siapa tahu kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 00:18


Pada 13-11-08 13:34 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

bertenang semua bertenang.. huhuhu.


p/s: immad, mas_ayu.. nak lantik saya ye? huhuhu. tak pasal2. boleh jeq insya Allah. tapi nanti turn saya siapa pulak nak umumkan? :sopan:



mula ingat lawak jugak..tahniah buat wawa.... :-)

p/s : buat kak shye.....nanti turn akak pastikan saya orang first tau.....saya nak umumkan......jangan lupa tau....


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 01:51


Tahniah Pada Mulya dan Wawa83 ... Alhamdullillah...

So Sweet lah... Doakan Kak Wawa dan Mulya keselamatan, kebahagiaan, kesejahteraan, keharmonian rumahtangga... Diberkati Allah Majlis Kalian berdua nanti...

Kegembiraan dengar berita ni sampai saya tak boleh tidur tadi.. kenapa tah...macam saya pula yang over.. hehe... tak tipu ni... tak percaya tanya naziah (kawan yang ikut JK hari itu) . Hopefully dapat sama pergi meraikan bersama jumaat depan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 08:35


Pada 13-11-08 20:53 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Mohammad: lepas ini awak pula ke....tahniah...heheh...jangan marah...


Apa????lepas ni mohamad??!!! :-o ..tahniah.hehehehe..gurau saja pak..

ada sesiapa ke nak meraikan pernikahan mulya dan wawa ni??ana dah offer perkhidmatan pemandu pelancong, macam tak ada sambutan saja.hehe..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 09:02


:-o :-o :-o :-o

apa???lepas ni mohamad punya turn???? :-? :-? :-?

alhamdulillah......syukur,mungkin dah tiba masa untuk mohammad pula.......
kita tunggu saja jemputan dari mohammad....

:welcome: :welcome: :welcome: :bunga: :bunga: :bunga:


p/s : tahniah buat mulya dan wawa_83,semoga dapat membina baitulmuslim yang direhai ALLAH..amin....


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 10:14


YaAllah..betul ke mohammad ataupun sekadar spekulasi...memang advance lah ahli-ahli ukhwah ni...asyik-asyik buat kezutan....

p/s: Segala rahsia biarlah rahsia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 10:26


lepas ni turn mujahid pula.... usaha hampir berjaya ye....??

Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 11:53


Pada 14-11-08 08:35 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 20:53 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Mohammad: lepas ini awak pula ke....tahniah...heheh...jangan marah...


Apa????lepas ni mohamad??!!! :-o ..tahniah.hehehehe..gurau saja pak..

ada sesiapa ke nak meraikan pernikahan mulya dan wawa ni??ana dah offer perkhidmatan pemandu pelancong, macam tak ada sambutan saja.hehe..




siapa yang kerja emedia..tau rahsia antara satu sama lain(kami bertiga),,org luar jangan buat spekulasi yang tak berasas ye,,,timbul fitnah nanti,,heheheh,,,,


tak apa mohamad,,abang back up kamu,,,,,,ingat,,,kita ada perjanjian....heheheeheheh.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 11:59


Pada 14-11-08 10:26 , arepis posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ni turn mujahid pula.... usaha hampir berjaya ye....??

tak apa arepeace82, nanti beliau akan beritahu dah berjaya ke belum. Mujahid, dah berjaya ke belum? di hari itu teman dah bagi tip dan nasihat...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 12:08


Pada 14-11-08 08:35 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 20:53 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Mohammad: lepas ini awak pula ke....tahniah...heheh...jangan marah...


Apa????lepas ni mohamad??!!! :-o ..tahniah.hehehehe..gurau saja pak..


ish3.... ada saja warga ukhwah.com ini...

jangan... :jangan:

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 14-11-08 09:02

    

apa???lepas ni mohamad punya turn????

adess... seorang lagi.

mengaji pun tak habis lagi ini, mana boleh keperingkat seterusnya....

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 14-11-08 10:14

YaAllah..betul ke mohammad ataupun sekadar spekulasi...memang advance lah ahli-ahli ukhwah ni...asyik-asyik buat kezutan....

p/s: Segala rahsia biarlah rahsia..

salam...

akhi, jangan dengar cakap depa semua itu.

depa saja saja nak main-main dengan ana...

dah3...pergi sambung buat kerja...

!!! QUOTE !!!


*yang pasti, insyaALLAH...ana akan cuba hadirkan diri pada hari kejadian...



-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 12:12


Pada 14-11-08 11:53 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!



siapa yang kerja emedia..tau rahsia antara satu sama lain(kami bertiga),,org luar jangan buat spekulasi yang tak berasas ye,,,timbul fitnah nanti,,heheheh,,,,


tak apa mohamad,,abang back up kamu,,,,,,ingat,,,kita ada perjanjian....heheheeheheh.....


salam...

yes, ada jugak orang yang tolong back up.

syukran2....

perjanjian tetap perjanjian... 8-)

rahsia tetap rahsia... tak perlu dihebahkan benda yang belum pun wujudnya...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-11-08 12:16


Salam..congrats buat bakal pengantin..

Barakallahu lakuma wa barak’ alaikuma wa jam’a bainakuma fil khair wa razaqakuma zurriyatan tayyibatan tanfua’ul islam wal muslimin

Allah yubarik fikuma.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 12:18


!!! QUOTE !!!

lepas ni turn mujahid pula.... usaha hampir berjaya ye....??



heheahahaha...jangan nak alih dari mohammad kepada ana..pandai2 saja....
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

to daeng....thanks atas tips dan nasihat...tak sempat nak testing lah....

Biar lah ALLAH penentu segalanya....

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

to tean emedia : lepas ni jika seorang mula,pasti semua tu pun turut jugk...hehehe...
turn umar pun semakin hampir tu.....azrul mungkin bagi laluan pada umar dan mohammad dulu ye...hehehe....


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 12:22


dah dah balik pada topik asal ok :terliur:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 13:36


salamun alaik..
awalan.. mabruk.. wa barakallahu lakumm :malu:

'kun fayakun'.. bilamana yang MAHA MEngetahui
menyatakan YA..maka jadilah YA..
bilamana MAHA ESA takdirkan TIDAK.. NO lah ia..hihi

dapat tahu dari bakal yang bergelar zauj...yakni mulya..ehehe..
terus mengkhabarkan berita gembira ni.
insyaallah..doa kak moga kalian menjadi pasangan
yang saling lengkap melengkapi....
no body perfect lagi kamil.. walupun nama dia kamil..hihi

qing_er semangat nak p.. em.. tengoklah bagaimana ek.
ada transport..mlm tu.. freee team min serdang akan
fly to rawang..ehehhe..

selamat menjadi pengantin baru untuk everyday.. :-D
semua yang berlaku ada hikmah..
selamat melangkah ke alam yang baru... :bunga:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:17


Pada 14-11-08 12:18 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!


to tean emedia : lepas ni jika seorang mula,pasti semua tu pun turut jugk...hehehe...
turn umar pun semakin hampir tu.....azrul mungkin bagi laluan pada umar dan mohammad dulu ye...hehehe....


issh... tajuk pasal pernikahan Mulya & Wawa_83, tapi masing-masing dok berangan pasal perkahwinan sendiri, adessss... :-P

tahniah kepada pasangan yang bakal bersatu, adakah ini yang dikatakan "cinta pandang pertama"?

p/s: akhirnya, status ibu tunggal wawa akan berakhir jua ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:19


Pada 13-11-08 12:23 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

uih? tiba-tiba saja kahwin? bior betul?
ke main- main ni....

so sirat, macam mana? saya cari geng yang ada GPS saja, ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:21


salam...

lama tak respon dalam ukhwah.com...mungkin banyak sahabat tak ana agaknya...agar sibuk kebelakang ni....

ibnu musa dah kawin,mulya akan tiba waktunya....bila lagi senior2 lain nak ijab kabulkan....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:29


Pada 14-11-08 14:17 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-08 12:18 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!


to tean emedia : lepas ni jika seorang mula,pasti semua tu pun turut jugk...hehehe...
turn umar pun semakin hampir tu.....azrul mungkin bagi laluan pada umar dan mohammad dulu ye...hehehe....


issh... tajuk pasal pernikahan Mulya & Wawa_83, tapi masing-masing dok berangan pasal perkahwinan sendiri, adessss... :-P

tahniah kepada pasangan yang bakal bersatu, adakah ini yang dikatakan "cinta pandang pertama"?

p/s: akhirnya, status ibu tunggal wawa akan berakhir jua ;-)




tak payah dok kena2kan org,,,siapa rasa nak kawin nanti bagitahu lah,,dok ngusik2 ni lah boleh timbul syak ni.....bagi yang ambil serius lah..

sesiapa dr cheras,,kita boleh konvoi pergi sn,,,hehehe...macam mana im?ana pun harapkan gps sirat juga ni..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:36


Pada 14-11-08 14:29 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-08 14:17 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-08 12:18 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!






tak payah dok kena2kan org,,,siapa rasa nak kawin nanti bagitahu lah,,dok ngusik2 ni lah boleh timbul syak ni.....bagi yang ambil serius lah..

sesiapa dr cheras,,kita boleh konvoi pergi sn,,,hehehe...macam mana im?ana pun harapkan gps sirat juga ni..




emmmm.. tak ada rezeki... kalau tak boleh singgah rumah saya....dekat saja dengan rumah wawa ni..sebelum sampai rumah dia mungkin sahabat lalu depan rumah saya dulu..
apa nak buat saya pun ada ikut rombongan pengantin ke kuala terengganu hari tu...



-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:48


Pada 14-11-08 14:29 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!


tak payah dok kena2kan org,,,siapa rasa nak kawin nanti bagitahu lah,,dok ngusik2 ni lah boleh timbul syak ni.....bagi yang ambil serius lah..

sesiapa dr cheras,,kita boleh konvoi pergi sn,,,hehehe...macam mana im?ana pun harapkan gps sirat juga ni..


soalan cepu mas...: walimahnya bila? ke tak buat...

kalau next day tu walimah, ok juga, kalau tak ada apa-apa rintangan boleh saja jalan, bertemankan GPS sirat... kalau boleh test drive kereta baru mujahid007 lagi best :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:53


rasanya yang pakai kereta myvi putih kut kawin dulu lepas ni.hehehe almaklumla dah lengkap semua... :-D

try google maps lah tengok sapa yang nak pergi...


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:58


Pada 14-11-08 14:48 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-08 14:29 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!


tak payah dok kena2kan org,,,siapa rasa nak kawin nanti bagitahu lah,,dok ngusik2 ni lah boleh timbul syak ni.....bagi yang ambil serius lah..

sesiapa dr cheras,,kita boleh konvoi pergi sn,,,hehehe...macam mana im?ana pun harapkan gps sirat juga ni..


soalan cepu mas...: walimahnya bila? ke tak buat...

kalau next day tu walimah, ok juga, kalau tak ada apa-apa rintangan boleh saja jalan, bertemankan GPS sirat... kalau boleh test drive kereta baru mujahid007 lagi best :sopan:




IM,,bertuah lah kalau muja nak bawa kita naik kereta dia.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mhafiz_biz
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2008
Ahli No: 33793
Posting: 8

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 15:16


Pada 13-11-08 13:09 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

hhmm..macam mimpi pula rasanya..he..he..
semuanya untuk allah...
sahabat-sahabat semua..jazakumullah khoiran kasiiran...do'akan kami ya...
dugaan pasti akan sangat banyak...mulai pertemuan hingga kehari ini usia kami belum cukup 1 bulan..do'akan ya...


mulya ni brader yang jadi cashier kat kiosk mahalah faruq, uia kan?? patut pun macam biasa tengok... :berfikir: tahniah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mhafiz_bizProfil   Hantar PM kepada mhafiz_biz   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-08 15:36


Thank you dan sorry 4 everything .. Wawa harap dapat jumpa kawan-kawan u.c .. memang ni bukan 1st time Wawa nak kahwin tapi jujur Wawa bagitahu, Wawa takut dan Gemuruh .. harap ada sokongan kawan-kawan ksayangan ok .. :-) thank you again .. c u all soon ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-08 15:49


Pada 14-11-08 14:48 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-08 14:29 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!


tak payah dok kena2kan org,,,siapa rasa nak kawin nanti bagitahu lah,,dok ngusik2 ni lah boleh timbul syak ni.....bagi yang ambil serius lah..

sesiapa dr cheras,,kita boleh konvoi pergi sn,,,hehehe...macam mana im?ana pun harapkan gps sirat juga ni..


soalan cepu mas...: walimahnya bila? ke tak buat...

kalau next day tu walimah, ok juga, kalau tak ada apa-apa rintangan boleh saja jalan, bertemankan GPS sirat... kalau boleh test drive kereta baru mujahid007 lagi best :sopan:



Walimahnya nx year plannya ...insya ALLAH .. Nak juga tunggu lovely family Mulya turun Malaysia ... :-) Tahun ni memang sibuk .. Wawa sendiri pun tengah dok sibuk siapkan kerja-kerja d ofis (Hari2 balik malam -- ALHAMDULILLAH Bakal husband mmahaminya buat masa ni ..) Wawa buat majlisnya malam sebab pagi Sabtu kami balik Perak .. Ada majlis d sana .. Nx week pula pergi JK KUP.. Nx week lagi insya ALLAH Wawa balik rumah family Mulya d Riau (Knduri d sana ..., insya ALLAH) Nx week dan Next2 lagi .. out station ... Aduh .. nak pengsan ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-08 15:58


Wawa tak reti IT sangat but i'll try then .. Anything can refer to my lovely brother ..

Ikhwan Nabawi Bin Abdullah (012-2241416)

Nak cari rumah Wawa ..

1) Tasik biru Kundang
2) Dewan org ramai - warna hijau (Tapak Pasar malam khamis)
3) Tadika sayang/Tadika Kemas
4) Surau Block F (Rumah Wawa 1 line dengan Surau Block F) But the way u all nak pergi Surau tu, dah nampak khemah kat depan rumah Wawa ... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:09


Tahniah buat Mulya dan Wawa83.. ni baru namanya cinta tergejut... :D hehe.. jodoh dari seberang rupanya.. mudah-mudahan kekal sampai ke akhirat.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:17


** harap antum posting untuk ucapan dan unsur tertentu saja..
tak perlu OPEN ceritera disebalik bagaimana terjadi.
terjalin.. dll..

*** soalan peribadi dan selain dari tajuk.
sila pm / email.. syukran.

insyaallah kita doakan untuk sahabat kita ni.
moga berjalan lancar..
wawa..mulya.. ada rezeki.. ss akan sampai.
tapi..tak tahu bagaimana..hihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:20


Pada 14-11-08 15:36 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada .

thank you Vry much to abang Zulman.. tanpa nasihat dia, Wawa rasa Wawa tak capai ketenangan sampai tahap ni .. :-)





tak ada apa -apa daripada saya wawa.... ni semua kerja Allah ..Dia yang tunjukkan jalan...manusia ni "laluan sahaja" dan wawa kena sentiasa bersyukur padanya..sentiasa....jangan lupa tau..



-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-08 16:20


Pada 13-11-08 15:05 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 12:23 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

uih? tiba-tiba saja kahwin? bior betul?
ke main- main ni....


Hehehe..pak sirat terkezuttt..hehe..betul lah tu..mantannya sahih dan siqah..tahniah pak mulya dan ibunya wawa83..insyaAllah, dekat saja seri kundang dengan tempat ana, sg.buloh..kepada rakan-rakan, ana boleh tunjuk dimana seri kundang, tetapi tak tau mana rumah ibunya wawa_83.hehe..pak umar, pak sirat mohla beramei2..pak daeng, pak syafiq dan lain-lain yang tak di sebut namanya, moh lah kita meramaikan..tuan rumah dah jemput, elokla kita pergi..



azemi ... Awak tahu kan Tasik Biru kat mana ..?? @ Nak buat pre-plan pergi rumah Wawa ..?? apa-apa nanti call 0136288581 sebelum datang eek? So .. tak ada lah sesat time 21 Nov tu nanti .. Boleh ye Azmi? thank you ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 16:21


entah syahidatui ni, posting ucapan selamat saja lah, jangan lah ada Unsur, Sebatian dan Campuran tertentu...

Pasangan ini sebenarnya begitu signifikan pada Ukhwah.com. Pasangan Kilat, Pasangan Cinta Dua Benua dan pelbagai lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Jemputan ke Majlis Pernikahan Mulya & Wawa_83

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237053 saat. Lajunya....