Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: peminat squash?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» peminat squash?

Please Mendaftar To Post


Oleh peminat squash?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 23:37


best tol main squash...sesiapa yang tak kenal permainan ni, blh2 boleh search kat google dan taip...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 11-11-08 07:29


suka sangat main squash..dulu masa kat U dulu selalu main.. tapi sekarang bila dah balik kpg.. dah tak ada tempat nak main.. sdihnye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 09:00


huhuhu... cik syira qistina suka main squash.... dia pernah ajar saya main squash... hehehe. hebat dia main... macam nicol david :sopan:. saya jugak yang tak reti langsung. hihi

p/s: syira jangan marah :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 17:14


teringin nak main..tetapi tak tau kat mana..peralatan dia pun mahal..kena ada lokasi khas..jadi agak sukar... main badminton sajalah..hehehe
undang-undang dia pun tak tahu sangat... huhu!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 11:06


jom lawan ana main squash...:) da kerja..lama dah tak main..

asyik main bdmnton saja boring juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-11-08 11:12


Assalamualaikum
a'ah..betullah.. :berfikir: syira kan hebat main squash...
hmm..dedolu ayah mak main squash..sekarang, yang tinggal..cuma kenangan... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 11:13


sampai sekarang saya tak tahu langsung peraturan main squash ni.. pening betul.. apa yang tahu pukul bola kat dinding saja.. huhu..

malam tadi,saya menyaksikan futsal wanita kat sport planet subang. huhu lama tak tengok orang main futsal.. sekali sekala jenjalan kat sana syok juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 23:05


huahuahuahua...

dedolu, mas akat matrix, kena pilih kegiatan kokurikulum...
dek kerana tak pernah memegang reket squash tu, makanya teringinlah ambil..
dah belajar, seronok jugak mainnya...
paling best, bila dapat kenakan bola kat pasangan kita.. muahaha....:sopan:
Sorry ye sahabatku.. saja saja benonya... :kelip::malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-11-08 12:39


Assalamualaikum
ohh...perempuan main futsal?? :-o dalam keadaan tertutup ke...? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 12:52


Pada 20-11-08 12:39 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ohh...perempuan main futsal?? :-o dalam keadaan tertutup ke...? :berfikir:



tak ada nak bertutupnya.. malam2 lah makin ramai orang..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 13:57


minat jugak..tapi tak pandai main pun..huhuhu :roll: :roll:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 14:03


tak minat, tak best :-P
pernah juga belajar
best lagi main badminton


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-08 09:22


Pada 11-11-08 09:00 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu... cik syira qistina suka main squash.... dia pernah ajar saya main squash... hehehe. hebat dia main... macam nicol david :sopan:. saya jugak yang tak reti langsung. hihi

p/s: syira jangan marah :D


shye ni macam perli saja.. :sopan: saya tak pandai main pun...setakat main suka-suka saja boleh lah. hikhik... by the way, sapa nak main sama boleh lah ajak saya nanti. kalau ada yang nak cuba2 belajar main, saya boleh juga ajarkan...tapi saya ni coach yang tak bertauliah lah. saya ada raket lebih...so saya boleh pinjamkan.

p/s: tengah plan nak tambah koleksi raket squash lagi.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-08 09:27


Pada 17-11-08 11:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
a'ah..betullah.. :berfikir: syira kan hebat main squash...
hmm..dedolu ayah mak main squash..sekarang, yang tinggal..cuma kenangan... :-D



TT jangan dengar apa yang shye cakap tu. saya tak pandai main pun. setakat main pukul2 ke dinding tu boleh lah.. 8-) Ni pun dah 3bulan tak main sejak bulan Ramadhan hari tu. insyaALLAH nanti akan turun ke squash court semula... :-)

p/s: kat sini sapa yang teror main tennis?



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-11-08 17:42


aku lebih minat tennis.. go go roger federer...

hahaahaha.. squash?..aku minat nicole david tu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 25-11-08 18:51


Assalamualaikum ..... :-D .. :-) ..hihi pernah main...tapi serius tak reti.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 19:31


/
Nicol Ann David
Impian terlaksana selepas muncul juara Terbuka Hong Kong

MENEPATI ramalan, Nicol Ann David terus melebarkan rentetan rekod tanpa kalahnya untuk muncul juara skuasy Terbuka Hong Kong selepas menewaskan musuh tradisinya, Rachael Grinham dari Australia, 14-12, 11-13, 11-8, 11-8, semalam.

Nicol, 25, yang kekal sebagai pemain nombor satu dunia meneruskan kegemilangan meraih gelaran ke-10 tahun ini dan mengambil masa 53 minit untuk menumbangkan Rachael, memastikan gelaran Terbuka Hong Kong buat kali ketiga berturut-turut untuknya.

"Ini adalah kali ketiga saya di Hong Kong dan saya rasa bandar raya ini memang bertuah buat saya kerana di sini jugalah saya muncul juara Terbuka Dunia buat kali pertama," kata Nicol.

Mengulas mengenai saingan menentang Rachael, Nicol berkata, lawannya itu nyata begitu yakin dan menguasai gelanggang dengan baik menyaksikan dia terpaksa bekerja keras sejak dari mula.

"Sejak dari mula apabila saya melihat permainannya, saya sedar permainan akan diheret rali yang panjang dan saya perlu bijak untuk segera mencuri peluang bagi mengutip mata.

"Kecergasan dan tuah menjadi faktor dalam permainan ini dan nyata, hari ini adalah amat bertuah buat saya kerana Rachael nyata bijak membaca permainan serta mampu mengajak saya mengikut rentaknya," kata Nicol.

Ketika bangkit daripada ketinggalan 10-6 untuk merampas set yang pertama, ramai penyokong Malaysia yang turut membanjiri Hong Kong Harbour tempat kejohanan dilangsungkan, menyedari gelaran sudah pasti menjadi milik pemain nombor satu itu.

Bagaimanapun, Rachael nyata mempunyai semangat melawan yang tinggi dan berjaya merampas satu set daripada anak kelahiran Pulau Pinang itu sebelum Nicol bangkit semula pada set yang ketiga.

Ketika saingan memuncak pada set keempat, Nicol yang berkedudukan 8-6 membuat rayuan kepada pengadil selepas tewas dalam satu rali yang panjang dan pengadil memutuskan bola Rachael terkeluar, menyentak semangat melawan pemain Australia itu.

Sementara itu, dalam saingan lelaki, juara dunia, Amr Shabana dari Mesir turut muncul juara buat kali keempat dalam kejohanan itu selepas menumbangkan pemain Perancis, Gregory Daultier 11-9, 13-5, 8-11, 11-2, 11-3.


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106416 saat. Lajunya....