Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Demo terbaru!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Demo terbaru!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Demo terbaru!!

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 00:25


Terkejut ada, marah ada, sakit mental pun ada bila tengok gelagat puak-puak 'jemaah' pengkid seMalaysia berdemonstrasi bantah fatwa pengharaman pengkid oleh Majlis Fatwa Kebangsaan. rasa macam nak tungging kepala saja. Sekarang ni dah berani berdemo. Lepas ni apa pulak???


Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 00:30


kasihan... mereka tidak faham Islam... sebab tu jadi macam tu..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 00:30


tengok kat Youtube.... pendemo tu kebanyakannya non muslim..apa mereka sebuk pasal majlis fatwa ?? :berfikir:


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 00:40


Ni lah puak-puak yang,tak tau lah nak kata tak belajar ke apa...Fatwa tu hanya untuk org Islam..Memang lah dalam sesetengah mazhab,kafir zimmi perlu ikut perundangan Islam,tapi bukannya di Malaysia..So,apa nak kecoh??


-----------------
Sesungguhnya solatku,amalku,hidup dan matiku adalah kerana ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 12:54


Pada 09-11-08 00:30 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

tengok kat Youtube.... pendemo tu kebanyakannya non muslim..apa mereka sebuk pasal majlis fatwa ?? :berfikir:




yang islam tak tau nak gelar mereka ini apa entah.yang kapir pula memang dah sah kafir laknatullah :-| :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-08 13:27


ish2.. apa nak jadi dengan perempuan kat dunia ni..
semoga Allah swt memberi petunjuk ke jalan yang benar, amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 16:08


sedih lihat apa yang berlaku...so nak kat demo tu ada tak FRU datang??bawa water canon?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-08 18:30


Assalamualaikum
lihatlah apa yang berlaku...orang bukan islam sudah mula pandai campurtangan dalam hal Islam..dengan keadaan orang Islam sendiri yang sudah tidak mempedulikan agamanya, maka non-muslim sudah berani masuk setapak kedalam isu-isu islam..sedarlah wahai umat Islam... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 08:12


macam-macam yang berlaku lebih-lebih lagi umat akhir zaman ini..agama sudah tak dipedulikan..hanya nak ikut nafsu masing-masing saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 10:48


Kenapa non-muslim yang sibuk ye? rasanya kan, saja saja agaknya nak bangkitakan kemarahan pengkid dr golongan melayu, then buat mereka sama-sama naik untuk bantah,,,, hmmm.... tak ada pulak ye water cannon & fru yang ganas2 pukul & tolak orang.... apa lah nak jadi dengan islam kat malaysia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 13:20


macam-macam perasaan bila tengok benda ni terjadi...

maraaaah geram,sedih,takut

perkara ini ingat satu benda yang boleh dibuat main-main ke?

Ya Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 13:26


cedey...tgkk...xsgka sampai gni jahilye....sampai tak dapat nilai kebabasan yang di beri oleh kaum perempuan...dan sebab2 buat begitu..bknye tindas....
doa lah...

allah jadikan lelaki dan perempuan berbeza...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 11-11-08 15:12


tulahh kita kat negara Islam hadhari ni nak jelaskan Islam sebenar kepada mereka...kan dan confuse..

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 15:24


Pada 09-11-08 00:30 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

tengok kat Youtube.... pendemo tu kebanyakannya non muslim..apa mereka sebuk pasal majlis fatwa ?? :berfikir:



:berfikir: entahlah ye maybe mereka ni tak paham agaknya apa tu fatwa..maybe mereka tak tahu akan maksud sebenar-benarnya.. tu lah gelagat org yang bertindak tanpa berfikir dan menimbang akan baik buruknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 17:13


Demo nak lawan fatwa? Takkan tak ada apa-apa tindakan keras dari pihak berwajib agaknya.. org yang berdemo untuk turunkan harga minyak dan pilihanraya yang bersih pun kena sembur dengan gas pemedih mata, takkan puak2 yang nak lawan fatwa ni tak ada kena apa-apa agaknya...Padahal ini kes yang lagi serius...

kat KL bolehlah puak2 tu berdemo kat sana...cuba datang Terengganu, berdemo lawan fatwa...Ana yakin paling sikit kena penampar seorang sekali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 18:16


Pada 13-11-08 17:13 , zam_rizal posting:

!!! QUOTE !!!

Demo nak lawan fatwa? Takkan tak ada apa-apa tindakan keras dari pihak berwajib agaknya.. org yang berdemo untuk turunkan harga minyak dan pilihanraya yang bersih pun kena sembur dengan gas pemedih mata, takkan puak2 yang nak lawan fatwa ni tak ada kena apa-apa agaknya...Padahal ini kes yang lagi serius...

kat KL bolehlah puak2 tu berdemo kat sana...cuba datang Terengganu, berdemo lawan fatwa...Ana yakin paling sikit kena penampar seorang sekali..


wah kena penampar seorang sekali :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098084 saat. Lajunya....