Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Ayahanda pengsan tetapi anakanda jauh dipisah benua..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Ayahanda pengsan tetapi anakanda jauh dipisah benua..

Please Mendaftar To Post


Oleh Ayahanda pengsan tetapi anakanda jauh dipisah benua..

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 07-11-08 15:47


Salam..

Sekadar nak berkongsi cerita dengan sahabat-sahabat di sini..ana bangun tidur pagi tadi, tadi mscll dr kakak ana dan mesej yang mengatakan ayah ana pengsan. MashaAllah, rasa macam tak percaya dan biasalah mesti ana terpikir benda-benda negatif. Sedihnya, rasa macam nak terbang balik saja sekarang. tapi tu merupakan sesuatu yang mustahil. Ana bukannya dipisahkan 100 km mahupun smpadan negeri. tetapi dipisahkan dek selat dan benua. Meskipun umi ana mengatakan tiada apa yang perlu dirisaukan, cuma cedera2 di bahagian muka dan pitam kerana kurang tidur. Hati anak mana yang tidak sayu jika ayah ditimpa kecederaan tapi ana bukanlah antara org yang berada di depan mata. Sekurang2nya kuranglah sedikit kesakitan yang ayah ana rasa Kalau ana mampu datang melawat. Sekarang ni, hanya doa yang mampu anakanda kirim dr jauh buat ayahanda. Anakanda serahkan sepenuhnya dirimu dibawah penjagaan serta perlindunganNya. Salam rindu dari kejauhan buat ayahanda tersayang. :-(

p/s: tolong doakan ayah ana supaya tak ada cmplication seperti brain haerrmohage (pendarahan dalam otak). Na'uzubillah min zalik. Ana sedang menunggu perkembangan seterusnya 5 jam dr sekarang. Allahu yusahhil lahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:52


semoga ayah srikandi_86, dikurniakan kesihatan dan dianugerahkan umur yang panjang..
berdoalah...seseunnguhnya doa anak yang soleh dan solehah itu lah bekalan dunia dan di akhirat kelak...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 16:24


assalammualaikum

semoga ayah srikandi_86 sihat2 hendakNya. bersabar lah dan terima berita dengan hati yang tenang... semoga Allah jauhkan perkara2 yang tak elok... amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 07-11-08 22:53


Alhmdulillah, tak ada cmplication yang serius..ana dah dapat bercakap dengan ayah ana tadi..tapi kasihan sangat sebab suara agak lemah tapi cuba untuk digagahkan supaya tak merisaukan anak yang jauh dan tiada di depan mata..huhu~ terima kasih atas doa sahabat-sahabat terutamanya ukhti wafa_mawaddah, bintanghati86, ukhti sadiqah, dan sahabat-sahabat lain yang ana tak sebutkan kat sini..

jazakumullah khairan kathira..

p/s: Allah masih memberi ana perluang untuk merasa kasih sayang seorang bapa..alhmdulillah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.082349 saat. Lajunya....