Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: bagaimana jika ini terjadi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» bagaimana jika ini terjadi?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh bagaimana jika ini terjadi?

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:27


Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?


.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:38


malaysia hancur lah.... pusat pentadbiran sudah musnah....
ekonomi down...kebuluran..pelarian.... pengangguran

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:44


cukai kfc, mc donald, kenny rogers, pizza hut dan kedai nasi ayam naik... mendadak :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:45


Pada 07-11-08 11:38 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

malaysia hancur lah.... pusat pentadbiran sudah musnah....
ekonomi down...kebuluran..pelarian.... pengangguran




ye ke hancur?kan ada banyak lagi tempat yang boleh diubah jadi pusat pentadbiran?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:52


Nonsense!

sentiasa saja memikio benda yang buruk bila tak suka kerajaan!

!!! QUOTE !!!

ye ke hancur?kan ada banyak lagi tempat yang boleh diubah jadi pusat pentadbiran?.


Rashdin, apa yang meke pikio? betul ke meke ni pandai sangat politik? tau ke Kesan Primer dan Skundernye?

p/s

Sejak akhir2 ni hati teman bergelora saja masuk Ukhwah


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:53


HHAAAA Rashdin... Topic camnielaah bess skeett... Nice picture.
Mana Rashdin dapat tuue? Design sendiri? HUURRMM... United States
have spent 8.8 billion US Dollar semata-mata untuk National missile
defense sebagai pencegahan dari Intercontinental Ballistic Missiles
(ICBMs)... Saya cadangkan di sekeliling Putrajaya (seperti dalam
gambar tersebut) dilengkapi dengan facilities ala-ala Future Combat
Systems yang mempunyai unmanned aerial vehicles (UAVs)... Bila dah
sedia, yang lain-lain tuue tawaqqal sajalaah pada Allah... Kalau
tengok Singapore punya belanja ketenteraan pun, YA ALLAH!!! Memang
berhabis-habisan... Kemudian... Sekeliling pesisiran pantai Malaysia
plaakk bleey dikelilingi dengan Seawolf-class attack submarines sebagai
langkah pencegahan awal... HUUEEHHUUEE!!

Note: Terpengaruh dengan History Channel (kaatt Astro tekan 555),
documentary The Dogfights dan Battle 360s... Memang beeess!!!

p/s:Rashdin, nice pics... Imagination tinggi betul... HAHAHHHAH!!!
Daeng, teman taauu meke pun sukee bebenorr nengok The Dogfights dan
Battle 360s kan... HHEEEE...

EERR... Maaf... niiiee bukannya under Pengetahuan AM ke...
Skeett2 Isu dan Ehwal Semasa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:54


Assalamualaikum...

ish3.....sampai kesitu akhi fikir?.

hhhmmm... walaupun....... tak ada lah sampai kesitu nak fikir.

memang dahsyat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:55


Pada 07-11-08 11:53 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

HHAAAA Rashdin... Topic camnielaah bess skeett... Nice picture.
Mana Rashdin dapat tuue? Design sendiri? HUURRMM... United States
have spent 8.8 billion US Dollar semata-mata untuk National missile
defense sebagai pencegahan dari Intercontinental Ballistic Missiles
(ICBMs)... Saya cadangkan di sekeliling Putrajaya (seperti dalam
gambar tersebut) dilengkapi dengan facilities ala-ala Future Combat
Systems yang mempunyai unmanned aerial vehicles (UAVs)... Bila dah
sedia, yang lain-lain tuue tawaqqal sajalaah pada Allah... Kalau
tengok Singapore punya belanja ketenteraan pun, YA ALLAH!!! Memang
berhabis-habisan... Kemudian... Sekeliling pesisiran pantai Malaysia
plaakk bleey dikelilingi dengan Seawolf-class attack submarines sebagai
langkah pencegahan awal... HUUEEHHUUEE!!

Note: Terpengaruh dengan History Channel (kaatt Astro tekan 555),
documentary The Dogfights dan Battle 360s... Memang beeess!!!

p/s:Rashdin, nice pics... Imagination tinggi betul... HAHAHHHAH!!!
Daeng, teman taauu meke pun sukee bebenorr nengok The Dogfights dan
Battle 360s kan... HHEEEE...

EERR... Maaf... niiiee bukannya under Pengetahuan AM ke...
Skeett2 Isu dan Ehwal Semasa....

huh....

tu dia....

akhi shafik dah keluar.... :-D

meke memang minat ek bidang2 begini....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:56


wakakkaka... kenapa pemikiran anda macam ni rashdin??
tempat memang banyak lah....

dah kena serang macam tu..dapat ke anda selamatkan dokumen2 penting2 dalam tu. ??

apa guna tempat penmtadbiran baru kalau dah jadi macam tu ??
kalau ekonomi down gila2.... ((mesti selepas ini rashdin akan kata : memang kan ekonomi dah down)) ... maksud aku..lagi teruk dr sekarang..dan maybe jadi macam indonesia.... kekurangan makan macam di zaman jepun dulu.... pelarian macam di bosnia... dan macam-macam lagi bad effect yang belaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

faezah90
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35513
Posting: 13
Dari: gomeh-->portdickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-08 11:56


bila kita sentiasa fikir yang buruk tentang sesuatu.kita lupa tentang kelebihannya,,hakikatnya sesuatu perkara itu yang terjadi ada pro dan kontranya..
negara kita ni kira cukup aman,,nak letup2 pula.,

Bookmark and Share

    


  Member Information For faezah90Profil   Hantar PM kepada faezah90   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:59


Kalau betul, perkara dalam gambar tu terjadi....

hhmm... ase2nya.... dah hampir pada "perang amergadon" agaknya...

perang akhir zaman....

hhmm... dah nak kiamat dah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:59


salam...
Kenapa sampai nak bagi gambaran buruk? Kenapa kita sebagai manusia tak nak fikir tentang kebaikkan.. kepada saudara rashdin, jangan lah sampai mencetuskan sentimen2 yang kita tak nak ia berlaku... kita nak negara kita aman... jangan sampai benci sangat dengan kerajaan sampai memberi gambaran buruk.. jangan di sebabkan politik sampai saudara butakan mata....

saya setuju dengan apa yang daeng tulis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:59


eeh macam mana daeng dan owl tahu yang saya suka tengok battle 360 dan dogfights?.pasal cerita tu memang saya tengok dari mula sampai habis hehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:01


Pada 07-11-08 11:56 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

wakakkaka... Kenapa pemikiran anda macam ni rashdin??
tempat memang banyak lah....

dah kena serang macam tu..dapat ke anda selamatkan dokumen2 penting2 dalam tu. ??

apa guna tempat penmtadbiran baru kalau dah jadi macam tu ??
kalau ekonomi down gila2.... ((mesti selepas ini rashdin akan kata : memang kan ekonomi dah down)) ... maksud aku..lagi teruk dr sekarang..dan maybe jadi macam indonesia.... kekurangan makan macam di zaman jepun dulu.... pelarian macam di bosnia... dan macam-macam lagi bad effect yang belaku



Allah,sedangkan white house pun dulu nak kena takluk boleh saja bawa lari dokumen2 dia jadi kita pun boleh juga.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:04


eh, sebelum terlupa....

posting ini, diletakkan dalam ruangan "isu Semasa"

sedangkan bernda ini....tak tau berlaku ke tidak....

hhmmm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:06


Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?


.


dari mana dapat ni? ini ramalan dari siapa ye?

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:06


Pada 07-11-08 12:06 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?


.


dari mana dapat ni? ini ramalan dari siapa ye?

wassalam.




ini pendapat bukan ramalan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:07


Rashdin pikio secara realistik! jangan sebab fanatik sangat sampai jadi Gila!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:08


Isu dan Hal Ehwal Semasa? Ataupun Pengetahuan AM?
Which one? HUURRMM....

p/s: Daaann... Itu bukan dekat dengan pejabat mujahid007 dan ibnu_musa ke...

Tiru style gelak skeeettt... ngeh3x... HAHHAHAH!!! :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:10


Pada 07-11-08 11:56 , faezah90 posting:

!!! QUOTE !!!

bila kita sentiasa fikir yang buruk tentang sesuatu.kita lupa tentang kelebihannya,,hakikatnya sesuatu perkara itu yang terjadi ada pro dan kontranya..
negara kita ni kira cukup aman,,nak letup2 pula.,


macam tu lah manusia... dalam cerdik, ada juga bodohnya... terlalu tinggi imaginasi kadang-kadang boleh jadi biol.. :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:10


Pada 07-11-08 12:08 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Isu dan Hal Ehwal Semasa? Ataupun Pengetahuan AM?
Which one? HUURRMM....

p/s: Daaann... Itu bukan dekat dengan pejabat mujahid007 dan ibnu_musa ke...

Tiru style gelak skeeettt... ngeh3x... HAHHAHAH!!! :lol: :lol:

huhu...

entah lah...


ataupun....ana rasa, yang paling sepadan adalah..... "copy and paste"


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:12


takluk... belum trbakar lagi....

yang gambor tu kena serang.... habis lah hancur...

erm.. nampak macam rasdin memang suka benda tu berlaku.... tulah terlalu taksub kepada DSAI... benda macam ni yang buat aku menyampah pada penyokong2 DSAI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 07-11-08 12:16


tak mustahil benda gini boleh terjadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:19


teman tengok meke rashdin, amat tak suka dengan Ketuanan Melayu. Apekate bom saja aset2 dan kepentingan yang signifikan dengan melayu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 07-11-08 12:23


Tidak selayaknya seorang Muslim tidak menyimpan cita-cita untuk mati syahid kecuali mereka yang telah ditimpa penyakit wahn, cintakan dunia dan takutkan mati.

Kalau yang serang tu tentera kufar, mari kita sama-sama berjihad melawan mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:24


Pada 07-11-08 12:12 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

takluk... belum trbakar lagi....

yang gambor tu kena serang.... habis lah hancur...

erm.. nampak macam rasdin memang suka benda tu berlaku.... tulah terlalu taksub kepada DSAI... benda macam ni yang buat aku menyampah pada penyokong2 DSAI...



ala kalau DSAI jadi PM nanti pun,,dia dok sana juga...binaan bangunan tu entah berapa juta,,,kan pula attact macam 2,,hurmm merugikan...lepas itu,,ingat best ke bom2 ni..bila da start letup macam tu,,ingat boleh dok diam...mesti jadi perang punya....insafi lah,kat tengok kat negara2 saudara kita berperang,,,ada yang perang saudara lagi...macam mana ?kasihan tak?nak malaysia jadi macam 2?kalau lah ada bangla siram bunga kat bawah tu,,mati saja kena bom,,da lah dia xterlibat dalam politik negara,,kan bom pulak,,,kan sia-sia saja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:25


Pada 07-11-08 12:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman
tengok meke rashdin, amat tak suka dengan Ketuanan Melayu.
Apekate bom saja aset2 dan kepentingan yang signifikan dengan
melayu.


Betul jugaak ek... Rashdin, betul ke Rashdin tak suka dengan
ketuanan Melayu. Tanya jeerr... HHEEE... UUPPSS!! Bila melihat
gambar di atas, teringat tulisan Tun Mahathir dalam blognya
(chedet.com) bahawa 90% occupants Putrajaya adalah the
Malay...

p/s: Daeng, meke daahh naak giie masjid ke? Naik kereta ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 13:11


Pada 07-11-08 12:16 , intifada08 posting:

!!! QUOTE !!!

tak mustahil benda gini boleh terjadi..


betul..tak mustahil benda macam ni boleh jadi..
SOKONGLAH ISLAM..ANDA SELAMAT..8-)


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:02


Pada 07-11-08 12:06 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 12:06 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?

dari mana dapat ni? ini ramalan dari siapa ye?

wassalam.




ini pendapat bukan ramalan.


pendapat? pendapat apa? bahawa pejabat PM tu patut dibom, begitu? :berfikir:

soalan anda: "bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?"

hanya Allah yang tahu apa yang akan berlaku jika berlaku sekian2, tak perlu kita nak buat andaian/ramalan tentang masa depan...

lagi 1, saya nampak Rashdin seolah-olah suka kalau betul-betul berlaku begitu, Kenapa ye?

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-08 14:15


emmm, mintak2 malaysia di jauhkan dari bom2 niii.takut rasanya...tengok lah negara2 islam yang lain, bom sana bom sini tnp henti.yang kasihan nya budak-budak kecik dan wanita.lelaki pun apa kurang nya.ingat senang nak lawan bom tu...banyak-banyak berdoa ye..

p/s:untuk rashdin, jangan lah dok fikir or create benda-benda macam tu..takut tengok nya...tengok-tengok lah tangisan budak-budak kecik kat negara islam yang lain tu, tak tahu ape22, tak berdosa.

akhir kata.salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:20


hmm,panas juga respon2 di sini.tapi tak apa,saya akan cuba beri lagi beberapa gambar sebentar lagi tapi sebelum tu biar saya komen sikit


kepada rdwira,apa kena mengena dengan penyokong DSAI dalam topik ini?topik ini hanya bertanya tentang pendapat yang tiba-tiba pergi ke tempat lain Kenapa?


kepada daeng jati,adakah dengan saya post gambar ni dan meminta saya sudah dianggap fanatik pada mata anda?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:22


saya doakan apa yang dalam gambar itu tidak terjadi..
saya doakan Malaysia selalu berada dalam aman selama-lamanya..
Saya bersyukur menjadi anak Malaysia..

Saya harap kita semua ada pemikiran yang baik..dan doakan semoga negara ini selalu aman..

Walaupun ada masalah dengan pentadbiran negara..tapi secara overall saya rasa selamat di negara sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:26


Pada 07-11-08 14:02 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 12:06 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 12:06 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?

dari mana dapat ni? ini ramalan dari siapa ye?

wassalam.




ini pendapat bukan ramalan.


pendapat? pendapat apa? bahawa pejabat PM tu patut dibom, begitu? :berfikir:

soalan anda: "bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?"

hanya Allah yang tahu apa yang akan berlaku jika berlaku sekian2, tak perlu kita nak buat andaian/ramalan tentang masa depan...

lagi 1, saya nampak Rashdin seolah-olah suka kalau betul-betul berlaku begitu, Kenapa ye?

wassalam.




adakah dengan saya post gambar ini saya sudah dicop suka pada benda-benda macam ni?.yang saya mahukan pendapat2 semua tapi yang saya tengok Kenapa malbel saya dengan bukan2?


apa pun,mari kita lihat gambar antara parlimen sudah jatuh

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:38


mari kita bicara berpolitik untuk membina ..bukan meruntuh...

saya tak mahu ulas topik ni... saya nak reserve "memory" saya kepada tajuk yag lebih baik


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:48


Pada 07-11-08 11:38 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

malaysia hancur lah.... pusat pentadbiran sudah musnah....
ekonomi down...kebuluran..pelarian.... pengangguran


very funny.....

Pada 07-11-08 12:12 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

takluk... belum trbakar lagi....

yang gambor tu kena serang.... habis lah hancur...

erm.. nampak macam rasdin memang suka benda tu berlaku.... tulah terlalu taksub kepada DSAI... benda macam ni yang buat aku menyampah pada penyokong2 DSAI...


even funnier...... apa kena mengena dengan DSAI pulak??? gunakan akal....

Pada 07-11-08 12:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tengok meke rashdin, amat tak suka dengan Ketuanan Melayu. Apekate bom saja aset2 dan kepentingan yang signifikan dengan melayu.


ketuanan melayu??? ketuanan melayu my foot!!!! Kenapa tak bising dengan umno,mca,mic yang dah hapuskan ketuanan melayu??? Tolong gunakan akal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:51


mari kita takluk parlimen

.


agaknya itu yang diucapkan oleh askar2 diatas.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:56


Pada 07-11-08 14:38 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

mari kita bicara berpolitik untuk membina ..bukan meruntuh...

saya tak mahu ulas topik ni... saya nak reserve "memory" saya kepada tajuk yag lebih baik



ini yang dikatakan .. menggunakan akal sebaiknya... :bunga:

buang masa untuk perkara2 kartun,
berbahasa kasar, meramal macam tok nujum benda-benda entah apa-apa dan sebagai nya macam ini... cuma mengurangkan masa hidup kita yang tak berapa banyak ni..
sekadar buat lelucon boleh lah benda-benda begini.. buat hiburan di petang hari :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 14:57


Pada 07-11-08 14:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 14:02 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

pendapat? pendapat apa? bahawa pejabat PM tu patut dibom, begitu? :berfikir:

soalan anda: "bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?"

hanya Allah yang tahu apa yang akan berlaku jika berlaku sekian2, tak perlu kita nak buat andaian/ramalan tentang masa depan...

lagi 1, saya nampak Rashdin seolah-olah suka kalau betul-betul berlaku begitu, Kenapa ye?

wassalam.




adakah dengan saya post gambar ini saya sudah dicop suka pada benda-benda macam ni?.yang saya mahukan pendapat2 semua tapi yang saya tengok Kenapa malbel saya dengan bukan2?

pendapat apa? benda tak berlaku lagi nak bagi pendapat macam mananya...

anda ni bagi teori macam-macam, najib akan disingkir lah, pm office akan dibom lah, nak bagi pendapat apa? "bagus"? "excellent"? "wow"? "fabulous"?

nak suruh saya cakap: "memang pm office patut dibom sebab orang Umno ramai dalam tu"?

btw, siapa yang create gambar macam tu, dari mana dapat? tengok cambar tu macam ada niat jahat saja.

harap Rashdin boleh matang ye dalam berforum, ada yang anggap anda ni terlalu taksub dengan politik, be neutral ok, yang baik kita terima yang tak baik kita tolak, jangan asal dari BN semuanya kita tolak tak kita baik ke buruk, orang nak bom putrajaya adakah kita perlu sokong?

sekadar teguran, wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:02


fikir secara makro..jangan fikir secara mikro....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:04


gambar ni saya dapat dalam malaysia today tapi sudah di remove jadi saya savekannya dalam pc.


saya tak suruh pun anda cakap begitu terpulang pada anda nak komen apa pun tapi anda tak boleh salahkan saya hanya kerana saya post gambar ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:06


posting yang tidak memberi faedah sekadar untuk meriah dan menegangkan suasana

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:06


Pada 07-11-08 11:38 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

malaysia hancur lah.... pusat pentadbiran sudah musnah....
ekonomi down...kebuluran..pelarian.... pengangguran


very funny.......

Pada 07-11-08 12:12 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

takluk... belum trbakar lagi....

yang gambor tu kena serang.... habis lah hancur...

erm.. nampak macam rasdin memang suka benda tu berlaku.... tulah terlalu taksub kepada DSAI... benda macam ni yang buat aku menyampah pada penyokong2 DSAI...


ever funnier....kenapa dikaitkan dengan DSAI???Kenapa tak kaitkan dengan najib.Harap lebih bijak menggunakan akal....
Pada 07-11-08 12:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tengok meke rashdin, amat tak suka dengan Ketuanan Melayu. Apekate bom saja aset2 dan kepentingan yang signifikan dengan melayu.

ketuanan melayu my foot!!!!! apa kena mengena dengan ketuanan melayu??? Kenapa tak tanya pada umno,mca,mic yang dah hapuskan ketuanan melayu...... harap lain kali gunakan akal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:07


Pada 07-11-08 15:06 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

posting yang tidak memberi faedah sekadar untuk meriah dan menegangkan suasana



boleh anda beritahu bahagian mana dalam topik ni yang menegangkan suasana?. :-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:11


Pada 07-11-08 14:38 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

mari kita bicara berpolitik untuk membina ..bukan meruntuh...

saya tak mahu ulas topik ni... saya nak reserve "memory" saya kepada tajuk yag lebih baik


yup, betul tu incik zulman, saya pun nak reserve memory saya juga :sopan:

sekian, wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:11


lah rabun rupanya :P


saya join mereserve....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:13


Pada 07-11-08 15:11 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 14:38 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

mari kita bicara berpolitik untuk membina ..bukan meruntuh...

saya tak mahu ulas topik ni... saya nak reserve "memory" saya kepada tajuk yag lebih baik


yup, betul tu incik zulman, saya pun nak reserve memory saya juga :sopan:

sekian, wassalam.




jika nak meruntuhkan sesuatu yang tak baik tu boleh kan?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:17


memang boleh,,tapi kena fikir kesanye dulu,,,,,,perlu ada kegiatan yang berhikmah....apekah pembinaan baru tu mampu beri yang terbaik?hurm....maybe same saja agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:19


Pada 07-11-08 15:17 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

memang boleh,,tapi kena fikir kesanye dulu,,,,,,perlu ada kegiatan yang berhikmah....apekah pembinaan baru tu mampu beri yang terbaik?hurm....maybe same saja agaknya...



jika kita sorot di negara lain seperti iran contohnya semasa revolusi menjatuhkan shah iran dulu terpaksa menghadapi macam-macam sebelum kita dapat tengok iran sekarang


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:20


Kenapa dengan iran sekarang ?? lebih maju dan lagi bagus dari malaysia ke ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:24


Pada 07-11-08 15:20 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa dengan iran sekarang ?? lebih maju dan lagi bagus dari malaysia ke ??



kurang2 iran sebelum ni pernah jatuhkan raja dia yang memerintah secara kuku besi sebelum naik seperti yang ada sekarang.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:38


Pada 07-11-08 15:13 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 15:11 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 14:38 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

mari kita bicara berpolitik untuk membina ..bukan meruntuh...

saya tak mahu ulas topik ni... saya nak reserve "memory" saya kepada tajuk yag lebih baik


yup, betul tu incik zulman, saya pun nak reserve memory saya juga :sopan:

sekian, wassalam.




jika nak meruntuhkan sesuatu yang tak baik tu boleh kan?.



terpaksa juga saya jawab

beginilah rashidin

berpolitik ni banyak seninya..
cumanya kalau kita orang Islam jangan sampai Islam rugi, melayu rugi tak mengapa ..Jangan Islam rugi...(ni ayat politik ni)
ya saya juga penyokong DSAI..saya pernah gelarkan keluarga saya keluarga PKR..walaupun dalam blog saya saya pernah nyatakan yang saya menjawat jawatan kecik dalam umno....
walaupun begitu tak semua perkara yang dibuat kita sokong, dan tak semua apa yang kerajaan buat itu salah...contohnya untuk open tender ..ya saya sokong ...dan untuk basmi kemiskinan semua kaum..saya juga sokong.. mansuhkan ISA saya juga sokong..apa pun merujuk balik apa yang boleh dan apa yang tak boleh didalm Islam...

benar diluar sana ramai yang berpolitik secara emosi..apa yang tak kena dengan geng dia dia bantah..contohnya LKS pernah dituduh derhaka dengan sultan perak..tetapi bila Paklah kata sultan terengganu tak ikut perlembagaan semua 'pembela melayu" senyap tak berbunyi ..Islam tak ajar macam ni..dan kita tak seharusnya begitu...

Orang Islam kena berubah menjadi pembela keadilan dan ketelusan. dengan itu hak kita sebagai orang Islam akan terbela dan tidak di pandang remeh orang orang kafir.


saudara saya lihat amat berminat dengan politik. cumanya kena faham sepak terajang politik sama ada tulisan teori seperti diukhwah ni dan juga diluar secara praktiknya.

dan kepada yang lain pula tak kira apa parti pun yang anda sokong perlu ambik kira perkara yang parti anda bawa..adakah ia baik untuk Malaysia dan juga Islam itu sahaja. bersikap emosi dan fanatik kepada parti tanpa melihat keadilan dan kepentingan akan menjadikan anda rosak dan dilihat kurang cermat.

dan tajuk ni saya lihat tak memberi kesan kepada kefahaman ilmu..cuba fikirkan tajuk yang membina sebab dalam politik sebenar bukannya hanya nak capai kemenangan untuk party..kadangkala apabila kita berjaya mempengaruhi dasar musuh untuk membuat keputusan juga adalah satu kemenangan.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:45


pendapat zulman ni saya terima dengan sangat terbuka.kita sebagai muslim pun tak dapat lari dari melakukan kesalahan termasuk diri saya.


cuma pada pendapat saya,segala kebejatan/ketirisan yang terjadi perlu dikurangkan/diselesaikan supaya ia tidak memudaratkan kita.dan yang paling penting jika tiada politik macam mana kita nak memerintah?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 16:01


Pada 07-11-08 15:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

pendapat zulman ni saya terima dengan sangat terbuka.kita sebagai muslim pun tak dapat lari dari melakukan kesalahan termasuk diri saya.


cuma pada pendapat saya,segala kebejatan/ketirisan yang terjadi perlu dikurangkan/diselesaikan supaya ia tidak memudaratkan kita.dan yang paling penting jika tiada politik macam mana kita nak memerintah?.


bagus lah kalau sedar, tapi politik dalam islam tak menjatuhkan/ memburukan orang lain, dengan macam-macam perkara yang tak pasti, atau cuma di forwordkan saja.. kalau tak nampak dengan mata kepala sendiri usah lah nak sampaikannya.. takut lebih sudu dari kuah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 19:48


Pada 07-11-08 16:01 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 15:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

pendapat zulman ni saya terima dengan sangat terbuka.kita sebagai muslim pun tak dapat lari dari melakukan kesalahan termasuk diri saya.


cuma pada pendapat saya,segala kebejatan/ketirisan yang terjadi perlu dikurangkan/diselesaikan supaya ia tidak memudaratkan kita.dan yang paling penting jika tiada politik macam mana kita nak memerintah?.


bagus lah kalau sedar, tapi politik dalam islam tak menjatuhkan/ memburukan orang lain, dengan macam-macam perkara yang tak pasti, atau cuma di forwordkan saja.. kalau tak nampak dengan mata kepala sendiri usah lah nak sampaikannya.. takut lebih sudu dari kuah...



pada pendapat saya,kita dah boleh menjatuhkan sesuatu/mereka yang mana ia boleh memberi kesan kepada generasi akan datang kerana itu saja pilihan yang ada dari duduk tak buat apa baik lawan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 07-11-08 20:20


Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?


.



bila berlaku ini..sejak obama jadi president ke??

p/s: *(??) itu tanda soalan bukan kenyataan


-----------------
http://gooku1.fotopages.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 21:16


persoalannya mengapa perlu di bom putrajaya..putrajaya tak salah apa-apa pun..yang salah adalah tangan2 orang didalamnya...harap-harap janganlah terjadi...

p/s: bom tu pakai bom apa..C4 ke??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 22:26


Pada 07-11-08 21:16 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

persoalannya mengapa perlu di bom putrajaya..putrajaya tak salah apa-apa pun..yang salah adalah tangan2 orang didalamnya...harap-harap janganlah terjadi...

p/s: bom tu pakai bom apa..C4 ke??????



manalah tahu jika mereka-mereka yang bersalah masih lagi berlindung di sana.ia tidak menggunakan C4 tapi menggunakan air strike a.k.a serangan udara hehehehe

dan ini boleh menjadi footagenya hehehehe


.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 22:31


Pada 07-11-08 12:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman tengok meke rashdin, amat tak suka dengan Ketuanan Melayu. Apekate bom saja aset2 dan kepentingan yang signifikan dengan melayu.


aku nak tanya...... Kenapa tak bising pasal Ketuanan Melayu bila kerajaan lantik kafir/bukan melayu sebagai naib canselor UM yang baru?

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 22:32


Pada 07-11-08 20:20 , gooku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?


.



bila berlaku ini..sejak obama jadi president ke??

p/s: *(??) itu tanda soalan bukan kenyataan




apa masalahnya dengan obama tu?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 00:54


tak habis2lah fikirkan buruk masa depan.. ni confirm dipengaruhi atas dasar tak suka kerajaan...haha..apa kata rashdin letak pula rumah rasdhin sendiri, so kita orang bagi komen pula....dalam putrajaya ramai lagi tak bersalah..... :berfikir:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 01:04


Pada 08-11-08 00:54 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

tak habis2lah fikirkan buruk masa depan.. ni confirm dipengaruhi atas dasar tak suka kerajaan...haha..apa kata rashdin letak pula rumah rasdhin sendiri, so kita orang bagi komen pula....dalam putrajaya ramai lagi tak bersalah..... :berfikir:




begini ke cara anda?melabel dengan bukan2 hanya kerana saya post gambar itu?.memanglah ramai tak bersalah tapi bila terjadi mestilah kakitangan sri perdana tiada di sana

apa pun mari kita lihat contoh bangunan parlimen yang sudah ditawan ini

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 01:06


haa,ni gambar dia lagi jelas lagi.


.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-11-08 01:43


perlu ke fikir sampai macam ini? apa kebaikan dan keburukan kalau fikir purajaya jadi macam ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 01:44


memang ngeri.
Kalau tak silap saudara rashdin ada bagitau, gamba ni di ambil dari web malaysia today. toksah lah mem-blame beliau. yang perlu di judge adalah gamba tersebut. komen berbentuk serangan peribadi tersangat lah banyak nya. apa yang cik rashdin mahukan adalah komen terhadap gambar bukan terhadap pemikiran nya. itu adalah hak pribadi nya.
kecil hati cik rashdin. entah-entah nangis dalam slimut.
jangan marah ye cik rashdin.


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 09:08


Pada 08-11-08 01:44 , irfanmh posting:

!!! QUOTE !!!

memang ngeri.
Kalau tak silap saudara rashdin ada bagitau, gamba ni di ambil dari web malaysia today. toksah lah mem-blame beliau. yang perlu di judge adalah gamba tersebut. komen berbentuk serangan peribadi tersangat lah banyak nya. apa yang cik rashdin mahukan adalah komen terhadap gambar bukan terhadap pemikiran nya. itu adalah hak pribadi nya.
kecil hati cik rashdin. entah-entah nangis dalam slimut.
jangan marah ye cik rashdin.



tak marah pun

saya lagi suka sebab nak tengok bagaimana forummer berfikir.nak tergelak pun ada sebenarnya tengok tingkah laku sesetengah forummer yang terlalu emosional.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 09:24


Pada 08-11-08 01:44 , irfanmh posting:

!!! QUOTE !!!

memang ngeri.
Kalau tak silap saudara rashdin ada bagitau, gamba ni di ambil dari web malaysia today. toksah lah mem-blame beliau. yang perlu di judge adalah gamba tersebut. komen berbentuk serangan peribadi tersangat lah banyak nya. apa yang cik rashdin mahukan adalah komen terhadap gambar bukan terhadap pemikiran nya. itu adalah hak pribadi nya.
kecil hati cik rashdin. entah-entah nangis dalam slimut.
jangan marah ye cik rashdin.

haha..awak suka ke memikirkan masa depan yang buruk? kan kena beprasangka baik..tak kisahlah kalau gambar2 yang tak wujud or bukan dari negara ni, masalahnya putrajaya tempat pentadbiran kerajaan.haha. siap nak tanya lagi bagaimana jika ini terjadi? lepas itu alasan budak ni pula semua orang time tu da keluar. apa sebenarnya yang cuba digarapkan? lepas itu persoalan merebut bangunan parlimen seperti gambar yang berikutnya? apa kaitan komen terhadap gambar dengan hala tuju gambar itu sendiri? tidak ke terfikir dengan kepala otak kita ni segala turutan dan pendapat yang budak ni garapkan lebih kepada kehancuran pusat pentadbiran..

p/s : saya cadangkan anda letak gambar anda pula...lepas itu kami komen...anda setuju? tak perlu memikirkan kehancuran orang lain sedangkan hanya tanggapan buruk kita sahaja. baik kita fikirkan diri kita dahulu dengan tanggapan orang lain terhadap kita.


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 09:40


Pada 08-11-08 09:24 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-11-08 01:44 , irfanmh posting:

!!! QUOTE !!!

memang ngeri.
Kalau tak silap saudara rashdin ada bagitau, gamba ni di ambil dari web malaysia today. toksah lah mem-blame beliau. yang perlu di judge adalah gamba tersebut. komen berbentuk serangan peribadi tersangat lah banyak nya. apa yang cik rashdin mahukan adalah komen terhadap gambar bukan terhadap pemikiran nya. itu adalah hak pribadi nya.
kecil hati cik rashdin. entah-entah nangis dalam slimut.
jangan marah ye cik rashdin.

haha..awak suka ke memikirkan masa depan yang buruk? kan kena beprasangka baik..tak kisahlah kalau gambar2 yang tak wujud or bukan dari negara ni, masalahnya putrajaya tempat pentadbiran kerajaan.haha. siap nak tanya lagi bagaimana jika ini terjadi? lepas itu alasan budak ni pula semua orang time tu da keluar. apa sebenarnya yang cuba digarapkan? lepas itu persoalan merebut bangunan parlimen seperti gambar yang berikutnya? apa kaitan komen terhadap gambar dengan hala tuju gambar itu sendiri? tidak ke terfikir dengan kepala otak kita ni segala turutan dan pendapat yang budak ni garapkan lebih kepada kehancuran pusat pentadbiran..

p/s : saya cadangkan anda letak gambar anda pula...lepas itu kami komen...anda setuju? tak perlu memikirkan kehancuran orang lain sedangkan hanya tanggapan buruk kita sahaja. baik kita fikirkan diri kita dahulu dengan tanggapan orang lain terhadap kita.




putrajaya kena bom pun bawalah lari ketempat lain pusat pentadbiran bukan susah pun.white house dulu pun boleh buat saja masa perang saudara.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 11:07


oops kejap ya,ada sedikit pengubahsuaian hehehehe


.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 11:12


ngeri tengok..
tapi sebolehnya janganlah sampai nak begitu sekali
berdoalah moga malaysia selamat..


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 11:13


Pada 08-11-08 11:12 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

ngeri tengok..
tapi sebolehnya janganlah sampai nak begitu sekali
berdoalah moga malaysia selamat..




AMIN.IA malaysia akan selamat jika dipimpin oleh mereka-mereka yang amat berwibawa dan berhak.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 13:38


Pada 07-11-08 15:17 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

memang boleh,,tapi kena fikir kesanye dulu,,,,,,perlu ada kegiatan yang berhikmah....apekah pembinaan baru tu mampu beri yang terbaik?hurm....maybe same saja agaknya...



berhikmah?.rasanya dah tak ada lagi jalan berhikmah untuk mereka-mereka yang zalim.mereka patut dijatuhkan dengan apa jua cara sekalipun menggunakan apa yang diistilahkan dalam istilah Inggeris iaitu DEADLY FORCE


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 13:47


dik din...
akak rasa tak perlu lah awak nak posting gambar2 begini.
awak ada terfikir tak apa akan jadi kalau gambar tu betul-betul jadi kat malaysia ni.. mesti huru hara kan..

awak kena control sikit dik..
takut nanti awak termasuk 'dalam' sebab sebarkan gambar begini..
berpolitik tu bagus tapi perlu ada batasnya ok.

sekian...... :oops:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 14:06


InsyaAllah peristiwa seperti di atas takkan berlaku kat Malaysia ni..dan kita sama-samalah berdoa moga Allah lindungi negara kita dari ditawan oleh mana-mana pihak sekalipun.

Kemungkinan untuk negara kita diserang seperti di atas bagi pendapat ana memang payah untuk berlaku sebab negara kita amalkan dasar negara berkecuali, yang mana kebiasaan negara yang amalkan dasar ini tak mempunyai musuh. Tapi yelakan, apa-apa kemungkinan boleh berlaku. sebab itulah walaupun negara kita ni aman dan tak ada apa-apa konflik yang serius dengan mana-mana negara lain, sistem pertahanan kita mestilah dipertingkatkan dari masa ke semasa untuk mengelak apa-apa kemungkinn berlaku.


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-11-08 14:12


tak mendatangkan manfaat langsungla tajuk2 macam ni...macam orang bodoh pula bila edit gambar putrajaya kena serang...

kunci sajalah topik..sekarang ni,aku rasa macam bosan masuk ukhwah.com..banyak topik2 yang tak merapatkan ukhwah sesama kita....


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 14:16


Pada 08-11-08 14:06 , zam_rizal posting:

!!! QUOTE !!!

InsyaAllah peristiwa seperti di atas takkan berlaku kat Malaysia ni..dan kita sama-samalah berdoa moga Allah lindungi negara kita dari ditawan oleh mana-mana pihak sekalipun.

Kemungkinan untuk negara kita diserang seperti di atas bagi pendapat ana memang payah untuk berlaku sebab negara kita amalkan dasar negara berkecuali, yang mana kebiasaan negara yang amalkan dasar ini tak mempunyai musuh. Tapi yelakan, apa-apa kemungkinan boleh berlaku. sebab itulah walaupun negara kita ni aman dan tak ada apa-apa konflik yang serius dengan mana-mana negara lain, sistem pertahanan kita mestilah dipertingkatkan dari masa ke semasa untuk mengelak apa-apa kemungkinn berlaku.




AMIN.IA,cuma nak tengok cara forummer berfikir.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-08 00:08


habis apa faedah dan kebaikan nya tengok forumer berfikir? sudahla jangan lah nak berdolak dalik..bila tegur pusing sana sini...

banyak lagi kaedah dan topik yang sesuai untuk mengkaji hal forumer...Kenapa perlu sampai memecah belahkan dan mengeruhkan lagi keadaan...

tak nampak apa kebaikan langsung, apa kebaikan sebernarnyer ini..boleh share?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 00:24


!!! QUOTE !!!

saya lagi suka sebab nak tengok bagaimana forummer berfikir.nak tergelak pun ada sebenarnya tengok tingkah laku sesetengah forummer yang terlalu emosional.



tapi ada tak rashdin rasa berapa ramai orang tergelak melihat posting yang tak ada faedah untu dibincngkan...dan memperlihatkan tahap ketidakmatangan pembua topik..yang selalu memiirkan keburukan dari kebaikan....


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 00:28


tak ada benda lain ke? Hidup sehari2 dok nak fikir cemana nak hancurkan negara sendiri ke? Tak malu ke jadi rakyat Malaysia macam ni? Orang Islam pulak tu.. memalukan...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 01:00


Pada 08-11-08 13:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!




berhikmah?.rasanya dah tak ada lagi jalan berhikmah untuk mereka-mereka yang zalim.mereka patut dijatuhkan dengan apa jua cara sekalipun menggunakan apa yang diistilahkan dalam istilah Inggeris iaitu DEADLY FORCE




Hah! Tak ada cara lain dah? Tak boleh buat apa dah? Apa lagi? Cepatlah bom Putrajaya tu cepat-cepat. Hancur leburkan Malaysia. Lepas tu tanggunglah sendiri akibatnya. Ada perancangan ke macam mana nak bina balik Malaysia yang dah musnah?
ps- LU fikir lah SENDIRI!


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 02:11


pada pendapat saya,selagi ada kudrat,kita pertahankanlah negara jagan sampai jadi begini..nauzubillah..selgi ada ulma'2, saya percaya dan yakin Allah akan pelihara Malaysia..saya takut.....please do not make that kind of picture...it's really2 appalling..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 02:14


.....................

KATAKAN TAK NAK PADA...

KEGANASAN!!!

........................

tapi, meletup tu ada org letupkan ke, tong minyak pecah ke apa?
cuba fikir balik..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 03:26


Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?


.



jadikan sesuatu yang dipamerkan itu sebagai satu peringatan untuk kita semua...
kita siapkan diri dalam semua perkara untuk menempuhi segala yang akan berlaku di hadapan kita..
kita tak tahu bagaimana keadaan dihadapan kita..
wallahu a'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 11:54


Pada 09-11-08 03:26 , rabiatuladawiyahabdlatif posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?






jadikan sesuatu yang dipamerkan itu sebagai satu peringatan untuk kita semua...
kita siapkan diri dalam semua perkara untuk menempuhi segala yang akan berlaku di hadapan kita..
kita tak tahu bagaimana keadaan dihadapan kita..
wallahu a'alam..

tapi adakah kita mencipta sesuatu yang buruk itu atau peringatan buruk itu kita sendiri melabelkan kita hendakkan macam tu lepas itu baru nak ambik sebagai peringatan?

p/s : sekadar bertanya


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 13:39


Pada 09-11-08 02:14 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

.....................

KATAKAN TAK NAK PADA...

KEGANASAN!!!

........................

tapi, meletup tu ada org letupkan ke, tong minyak pecah ke apa?
cuba fikir balik..............



jika tiada pilihan,maka itu boleh untuk mengajar mereka-mereka yang buat onar dan kita bagi mereka satu pengajaran yang amat pahit dan takkan dapat dilupakan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 17:46


Pada 09-11-08 00:08 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

habis apa faedah dan kebaikan nya tengok forumer berfikir? sudahla jangan lah nak berdolak dalik..bila tegur pusing sana sini...

banyak lagi kaedah dan topik yang sesuai untuk mengkaji hal forumer...Kenapa perlu sampai memecah belahkan dan mengeruhkan lagi keadaan...

tak nampak apa kebaikan langsung, apa kebaikan sebernarnyer ini..boleh share?



bila pula saya nak pusing ayat?.memang tak ada kebaikan tapi bersediakah kita jika menghadapi detik2 begini?.rasanya semua dah selesa duduk aman saja tak ada perang2 tu yang bila ada gambar macam ni tiba-tiba melatah kan?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-08 18:26


Assalamualaikum...

Pada 07-11-08 14:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


adakah dengan saya post gambar ini saya sudah dicop suka pada benda-benda macam ni?.yang saya mahukan pendapat2 semua tapi yang saya tengok Kenapa malbel saya dengan bukan2?


mungkin tidak boleh dilabel sebagai suka..tapi mengharap..Kenapa saya kata begitu..lihatlah komennya yang lain...

Pada 08-11-08 13:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


berhikmah?.rasanya dah tak ada lagi jalan berhikmah untuk mereka-mereka yang zalim.mereka patut dijatuhkan dengan apa jua cara sekalipun menggunakan apa yang diistilahkan dalam istilah Inggeris iaitu DEADLY FORCE


Pada 08-11-08 09:40 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


putrajaya kena bom pun bawalah lari ketempat lain pusat pentadbiran bukan susah pun.white house dulu pun boleh buat saja masa perang saudara.


Pada 09-11-08 13:39 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


jika tiada pilihan,maka itu boleh untuk mengajar mereka-mereka yang buat onar dan kita bagi mereka satu pengajaran yang amat pahit dan takkan dapat dilupakan.


P/S : sekarang saya nak tanya Rashdin pula...bagaimana jika itu terjadi?apa pendapat Rashdin? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 10-11-08 21:18


Assalamualaikum,

Mudah-mudahan dijauhkan- daripada memusnahkan yang telah terbina, lebih molek kiranya ada tangan yang memulihkan.

Amin

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 23:14


Pada 09-11-08 11:54 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-08 03:26 , rabiatuladawiyahabdlatif posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 11:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saja nak tanya adn minta pendapat anda,bagaimana jika peristiwa dalam gambar ini benar-benar terjadi?






jadikan sesuatu yang dipamerkan itu sebagai satu peringatan untuk kita semua...
kita siapkan diri dalam semua perkara untuk menempuhi segala yang akan berlaku di hadapan kita..
kita tak tahu bagaimana keadaan dihadapan kita..
wallahu a'alam..

tapi adakah kita mencipta sesuatu yang buruk itu atau peringatan buruk itu kita sendiri melabelkan kita hendakkan macam tu lepas itu baru nak ambik sebagai peringatan?

p/s : sekadar bertanya



bukan begitu.. setiap orang itu mempunyai sifat atau lebih mudah dikatakan perangai yang tersendiri.. yang baik kita ikut.. yang buruk kita ketepikan.. cara yang digunakan setiap orang juga berbeza dalam melakukan sesuatu perkara..
saya rasa semua orang tak mahu perkara ini berlaku..
wallahu a'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 02:48


Yang tak betul sekarang ni,pemerintah,bukannya putrajaya tu..Apalah salah dia nak dibom tu? So,kalau nak bertindak,macam rasydin kata deadly force ke apa benda tah tu,jatuhkan kerajaan,bukan [email protected] menghancurkan fasiliti di negara kita..

jatuhkan kerajaan BN jom,ada berani?? :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 09:00


Pada 11-11-08 02:48 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

Yang tak betul sekarang ni,pemerintah,bukannya putrajaya tu..Apalah salah dia nak dibom tu? So,kalau nak bertindak,macam rasydin kata deadly force ke apa benda tah tu,jatuhkan kerajaan,bukan [email protected] menghancurkan fasiliti di negara kita..

jatuhkan kerajaan BN jom,ada berani?? :-D :-D



untuk perubahan ke arah negara yang lebih baik tak salah kan?.maksud saya,penggunaan deadlyy force tu adalah untuk pemimpin yang zalim.kaedah ni dah banyak digunapakai di banyak negara dalam menjatuhkan pemimpin mereka.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 09:09


Pada 11-11-08 09:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-08 02:48 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

Yang tak betul sekarang ni,pemerintah,bukannya putrajaya tu..Apalah salah dia nak dibom tu? So,kalau nak bertindak,macam rasydin kata deadly force ke apa benda tah tu,jatuhkan kerajaan,bukan [email protected] menghancurkan fasiliti di negara kita..

jatuhkan kerajaan BN jom,ada berani?? :-D :-D



untuk perubahan ke arah negara yang lebih baik tak salah kan?.maksud saya,penggunaan deadlyy force tu adalah untuk pemimpin yang zalim.kaedah ni dah banyak digunapakai di banyak negara dalam menjatuhkan pemimpin mereka.




pada saya penggunaan deadly force tu untuk menjatuhkan pemimpin adalah tidak betul, malah boleh jatuh kepada haram(jika tak betul kaedahnya)....rashidin claimed yang ia digunakan ini dibanyak negara? negara mana?kalau negara afrika tu mungkin ada yang guna..tapi apa hasilnya ..perubahan yang lebih baik...saya pasti tidak.. bukan perubahan yang lebih baik...perubahan yang merosakkan .

satu lagi saya nak tanya apa asas rashidin berpolitik .kerana saya lihat ada sedikit kekaburan didalam asas politik saudara rashidin..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 09:12


Pada 11-11-08 09:09 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-08 09:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-08 02:48 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

Yang tak betul sekarang ni,pemerintah,bukannya putrajaya tu..Apalah salah dia nak dibom tu? So,kalau nak bertindak,macam rasydin kata deadly force ke apa benda tah tu,jatuhkan kerajaan,bukan [email protected] menghancurkan fasiliti di negara kita..

jatuhkan kerajaan BN jom,ada berani?? :-D :-D



untuk perubahan ke arah negara yang lebih baik tak salah kan?.maksud saya,penggunaan deadlyy force tu adalah untuk pemimpin yang zalim.kaedah ni dah banyak digunapakai di banyak negara dalam menjatuhkan pemimpin mereka.




pada saya penggunaan deadly force tu untuk menjatuhkan pemimpin adalah tidak betul, malah boleh jatuh kepada haram(jika tak betul kaedahnya)....rashidin claimed yang ia digunakan ini dibanyak negara? negara mana?kalau negara afrika tu mungkin ada yang guna..tapi apa hasilnya ..perubahan yang lebih baik...saya pasti tidak.. bukan perubahan yang lebih baik...perubahan yang merosakkan .

satu lagi saya nak tanya apa asas rashidin berpolitik .kerana saya lihat ada sedikit kekaburan didalam asas politik saudara rashidin..




salah sebuah negara itu adalah dari kalangan negara islam juga iaitu iran.tapi masa tu shah iran dapat lari.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 09:29


Pada 11-11-08 09:12 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-08 09:09 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-08 09:00 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-08 02:48 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

Yang tak betul sekarang ni,pemerintah,bukannya putrajaya tu..Apalah salah dia nak dibom tu? So,kalau nak bertindak,macam rasydin kata deadly force ke apa benda tah tu,jatuhkan kerajaan,bukan [email protected] menghancurkan fasiliti di negara kita..

jatuhkan kerajaan BN jom,ada berani?? :-D :-D



untuk perubahan ke arah negara yang lebih baik tak salah kan?.maksud saya,penggunaan deadlyy force tu adalah untuk pemimpin yang zalim.kaedah ni dah banyak digunapakai di banyak negara dalam menjatuhkan pemimpin mereka.




pada saya penggunaan deadly force tu untuk menjatuhkan pemimpin adalah tidak betul, malah boleh jatuh kepada haram(jika tak betul kaedahnya)....rashidin claimed yang ia digunakan ini dibanyak negara? negara mana?kalau negara afrika tu mungkin ada yang guna..tapi apa hasilnya ..perubahan yang lebih baik...saya pasti tidak.. bukan perubahan yang lebih baik...perubahan yang merosakkan .

satu lagi saya nak tanya apa asas rashidin berpolitik .kerana saya lihat ada sedikit kekaburan didalam asas politik saudara rashidin..




salah sebuah negara itu adalah dari kalangan negara islam juga iaitu iran.tapi masa tu shah iran dapat lari.




saudara rashidin dah faham ke bagaimana revolusi tu terjadi...dan bagaimana impak dia
serta siapa yang terbabit.
gelombang 1 dan gelombang kedua..
dan juga apa sebab revolusi itu terjadi....
dalam konteks Malaysia. ia tak boleh disamakan dengan reolusi Iran...dan tak ada alasan untuk rakyat berbuat demikian...sebab biarlah pemimpin sedikit zalim daripada mebiarkan negara musnah..ini bacaan politik yang perlu di ikuti...lagi pun setakat ini banyak cara lain lagi untuk menurunkan kerajaan BN dari takhta...

Revolusi iran adalah gelombang rakyat yang pada mulanya digerakkan oleh pihak liberal kelas pertengahan yang tak puas hati dengan kerajaan ShaH..dan kemudian disambut oleh golongan ulamak syiah yang berpengaruh..dan bersatu dibawah kepimpinan khomenei..
ianya kuasa rakyat..bukan pertempuran bersenjata. dan ianya bukan deadly force...
tambahan pula pada masa itu segala jalan politik perundingan dikatakan telah tertutup serta yang sebenarnya pihak SAVAk yang mengawal kerajaan Iran pada masa itu..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 09:34


zulman,konsep revolusi di iran tu jika dilihat secara spesifik ia bangkit lantaran dari kezaliman shah yang mana ia bertindak di luar batasan dan ia terbukti semasa Kejadian Jumaat Hitam yang mana tentera shah bertindak menembak beratus2 umat islam semasa ia mengadakan perhimpunan aman walaupun dalam curfew.saya bersetuju jika kita jatuhkan secara aman mereka-mereka yang zalim tapi kita tak boleh biarkan diri kita disakiti jika pemimpin menggunakan semua agensi sebagai tunggangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 09:46


Pada 11-11-08 09:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

zulman,konsep revolusi di iran tu jika dilihat secara spesifik ia bangkit lantaran dari kezaliman shah yang mana ia bertindak di luar batasan dan ia terbukti semasa Kejadian Jumaat Hitam yang mana tentera shah bertindak menembak beratus2 umat islam semasa ia mengadakan perhimpunan aman walaupun dalam curfew.saya bersetuju jika kita jatuhkan secara aman mereka-mereka yang zalim tapi kita tak boleh biarkan diri kita disakiti jika pemimpin menggunakan semua agensi sebagai tunggangan.



benar tapi kalau ditelusuri revolusi iran tu... ianya penentangan gelombang rakyat diatas kezaliman dan kediktatoran yang melampau....bukan bertempuran bersenjata...dan bukannya deadly force...

dan dalam konteks malaysia... ianya jauh sekali....mengapa?

1. Tiadanya penglibatan tentera didalam politik(perisikan saya tak pasti)

2. ya kadangkala pihak polis selalu dilihat bias dan memihak tetapi ditahap yang boleh dipelbetulkan.

3. Keadaan ekonomi dan kadar kemiskinan negara masih lagi terkawal(jangan lupa ini juga asas mengapa revolusi iran itu terjadi)

4. Malaysia sejak zaman kerajaan Melayu Melaka tiada lagi sejarah dan pengalaman menumbangkan pemimpin sendiri secara kekerasan...

5. Suasana politik dan ruang kebebasan semasa masih lagi selesa walau dihantui pelbagai akta..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 10:56


suka baca fakta zulman... padat dengan isi, teratur dan tersusun... sikit pun tak membuatkan forumer rasa kesal.. terima kasih ye zulman... saudara rashdin, contohi cara zulman, berdiplomasi... kata-kata yang tersusun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 15:25


buatlah kerja dakwah dengan SABAR & TAKWA.. bila kita SABAR & TAKWA.. Allah akan bersama kita... tapi bila umat Islam tiada SABAR dan TAKWA pada Allah, maka bantuan Allah tidak bersama umat Islam..... Jika SABAR dan TAKWA ini tidak ada pada umat islam seluruhnya, maka tidak mustahil apa yang RASHDIN nyatakan akan berlaku...

ingat ni kita perlu ada

"SABAR & TAKWA"

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 17:20


zulman,cuba zulman semak balik sejarah masa tu.shah iran jatuh juga kerana faktor dahagi di kalangan tentera baginda sendiri ia terbukti yang mana ketika perhimpunan yang terbesar dibuat masa tu tentera shah iran turut serta dalam perhimpunan dan selepas ayatollah mengambil alih kuasa,dia mengeluarkan satu waran yang dipanggil waran mati terhadap keluarga diraja walaupun shah dalam buangan.dalam konteks kita,seperti yang saya cakap sebelum ini saya menyokong jika kita menjatuhkan sesuatu kerajaan melalui pilihanraya tapi pada saya agak mustahil jika agensi kerajaan menjadi kuda tunggangan seperti SPR dan badan kehakiman.tak mustahil jika kejadian dalam gambar yang saya post tu terjadi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-11-08 21:59


saya fikir jadi seperti tsunami di ACEH lebih dahsyat dari tu...Rashdin....jika jadi lagu tu...minta dijauhkan


maka kita perlu pertahankan negara kita...masa tu kita galas mesingun serta pelancar roket...
apa jenis pelancar roket yang dipakai nowaday wahai rashdin
penembak anti kereta kebal pakai apa...
zaman saya berlatih askar lalu pakai carl guv staz... nowaday ..adakah sudah pakai penembak anti tank yang baru...

nak soal Rashdin...masa latihan senjata kompeni...di suruh menembak pakai carl guv stav...pasal apa ada yang termelepoh di bahagian bahu semasa tembak pakai carl guv stav...adakah itu deraan kepada pelatih sebab kita boleh lapik dengan kain supaya tak melepoh...
sekarang ni penembak anti tank pakai alat nama apa...saja minat hal senjata...bukan apa skil 3 tahun masuk latihan askar masih dalam ingatan.
minta dengan allah supaya tak terjadi seperti gambar tersebut...
hari tu...kita dah buat tribunal jenayah perang di K.L
apa ceritanya Rashdin...
berkesan ke tribunal jenayah perang K.L tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:36


HAHAHAHA.... HEBAT ini Rashdin, ternyata daya fikirnya kadang tidak terduga! REVOLUSIONER? Entahlah...

Tapi saya lebih suka Revolusi damai gaya Rasulullah Muhammad Saw saat Makkah ditaklukkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» bagaimana jika ini terjadi?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.315573 saat. Lajunya....