Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 28 hari yang lalu
ronniefinancehome: 39 hari yang lalu
MTMKi: 49 hari yang lalu
usop79: 50 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa kesilapan BESAR yang pernah anda lakukan.


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa kesilapan BESAR yang pernah anda lakukan.

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa kesilapan BESAR yang pernah anda lakukan.

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:44


Salam ....

kepada sahabat sekalian jika sudi dan BERANI
cuba bagitau tau kesilapan yang terbesar didalm hidup setakat ini



saya pun tengah fikir sebenarnya..kejap lagi saya bagitau...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:52


dalam hidup ke dalam ukhwah?

dalam hidup ..kesilapan terbesar.. sebab tak belajar lagi rajin dari apa yang telah buat dulu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:10


sambung master dalam sains sukan.. :-(
dah habis pun..
isk isk kalaulah masa boleh putar balik
hakikatnya jarum jam saja boleh pusing2 dan berhenti, masa terus bergerak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:22


kesilapan besar



lupa tanggalkan kunci motor....hilang tak sampai 30 minit....

dalam life ...kalau nak kata silap besar yang saya suka..
pernah buat u turn dalam keputusan penting dalam hidup ..yang akhir nya, kesilapan itu rupanya..adalah perkara yang sepatutnya dilakukan...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:24


Pada 04-11-08 12:10 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sambung master dalam sains sukan.. :-(
dah habis pun..
isk isk kalaulah masa boleh putar balik
hakikatnya jarum jam saja boleh pusing2 dan berhenti, masa terus bergerak


tak apalah CK, dapat ilmu jugak, lain kali boleh sambung master bidang lain pula, tak begitu? ;-)

kalau nak cerita pasal kesilapan BESAR, tak perlu yang mengaibkan diri kan? huhuhu

kalau saya pula, saya akan katakan di antara kesilapan besar saya: tak kahwin lebih awal :sopan:

sekian...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:28


hehe kesilapan besar ye.. pusing roundboard 4,5 kali.. Kenapa ye? nak cari alamat kilang. penyudahnya cermin sisi kiri tercabut sebab berselisih dengan lori.. perghhh sakit hati... dah lah ganti cermin tu color ijau,huduh kereta merahku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:35


malu lah nak bagitau..huhu..banyak sangat-sangat kesilapan besar..tapi dari situ lah kita belajar kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:50


Kesilapan besar Wawa pernah buat ... :-) Wawa selalu brcakap dan kadang-kadang Wawa tak perasan yang kata-kata Wawa tu melukakan hati org lain .. Wawa nak ambil ksempatan d sini, kepada warga2 u.c, Wawa dengan tulusnya ign minta maaf pada u all semua .. Wawa sayangkan semua org dalam u.c ni, tak terfikir langsung nak pilih2 kawan @ jauh sekali nak brmusuhan .. dan thank you pada semua yang sudi jadi kawan Wawa dan menyokong Wawa selama ni .. :-D


Dan lagi ... Sebelum ni, Wawa tak hargai pengorbanan family Wawa pada Wawa tapi sejak berlakunya 1 insiden yang menyebabkan Wawa 'patah kaki', keluargalah yang banyak menyokong dan membantu Wawa.. Now, Wawa sedar.... kesilapan trbesar yang Wawa pernah buat (pada manusia) ialah tak hargai family Wawa ... Ayah.. Mom, Maafkan E.T .. :-( :-( I Love u all..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:56


assalammualaikum

kesilapan saya....time belajar kat university dulu...saya tak fokuskan 100% terhadap study...asyik ingatkan pakwe saja...ish...ish...ish... walau macam mana pun...hidup perlu diteruskan..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 13:15


jangan diulangi kesilapan lalu...
jangan dibesar-besarkan perkara dahulu....
simpan dalam hati...
jadikan nya peringatan sampai mati...
Tuhan pasti mengerti...
kerana DIA ciptakan hambaNYA yang penuh kekurangan diri...
kesempurnaan juga jauh sekali.......

kesilapan lalu...
biarkan ia berlalu......

**menyesal tak belajar rajin2 dr sekolah rendah..sekolah menengah..alhamdulillah dah rajin dah time kat universiti...dah habis belajar dah...hmmm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-08 14:02


Kesilapan besar yang ana lakukan ialah sebelum beli rumah tak periksa betul-betul keadaan rumah tu. anan baru duduk dalam 3 bulan, rumah tu dah penuh anai-anai. almari baju, katil kahwin. rak tv dan buku dah dikerjakan anai-anai. yang paling ana bengang tu baju nikah dengan cadar kawin ana pun dah rosak kerana anai-anai. Rupa-rupanya kawasan yang ana duduk tu memang sarang anai-anai. Inilah padahnya kalau tak siasat dulu sebelum beli.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 14:13


kesilapan besar saya mudah terpercaya dengan kata-kata orang..
tu lah kesilapan saya sering saya alami..huhuhu

lepas ni kena berjaga2 dengan setiap orang...
luaran saja kita nampak baik tapi dalaman dia Allah saja tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

aimanshukri
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2008
Ahli No: 34810
Posting: 17
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 14:31


Nama pun manusia,,mesti ada kesilapan samaada besar atau kicik,,satu kesilapan yang besar yang pernah Aiman lakukan iaitu masa berpisah dengan ex dulu,,IMAN aiman jauh terpesong dari landasan ugama,,sama ada cara hidup maupun pergaulan,,mujur dah sedar,,terus pindah dan merantau lagi,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanshukriProfil   Hantar PM kepada aimanshukri   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 14:38


A'ah lah .. Wawa pun kadang-kadang mudah prcaya pada pembohongan ni tapi tu lah :-) Atas dasar 'memaafkan', ALHAMDULILLAH Wawa cuba juga 'Muhasabah' diri ni ..:-) Keep advice me my Lovely Friends .... ok?? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 14:40


Pada 04-11-08 12:24 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-08 12:10 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sambung master dalam sains sukan.. :-(
d
kalau saya pula, saya akan katakan di antara kesilapan besar saya: tak kahwin lebih awal :sopan:

sekian...




lain macam saja IM.... hehehe gurau saja..



-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 14:45


Pada 04-11-08 12:24 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



kalau saya pula, saya akan katakan di antara kesilapan besar saya:tak kahwin lebih awal :sopan:

sekian...



Assalamualaikum...

Kita kena belajar dari kesilapan kan..hmm..ana cuba lah tak nak buat kesilapan macam ibnu_musa dah buat...ameen2.. :-D :-D

Ana??erm, nanti pkir dulu..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 14:52


Pada 04-11-08 14:45 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-08 12:24 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



kalau saya pula, saya akan katakan di antara kesilapan besar saya:tak kahwin lebih awal :sopan:

sekian...



Assalamualaikum...

Kita kena belajar dari kesilapan kan..hmm..ana cuba lah tak nak buat kesilapan macam ibnu_musa dah buat...ameen2.. :-D :-D

Ana??erm, nanti pkir dulu..



amboi.. kawin lambat tu kesilapan ye.. :jangan:
itu bukan kesilapan.. itu namanya tiada jodoh lagi.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-11-08 14:59


hhmm..kesilapan besar...ketika saya melakukan apa yang allah larang...dengan alasan dakwah..padahal d sana ada ranjau2 iblis...ya allah...ampuni hamba...
kesalahan besar..ketika saya letakkan hati saya pada manusia...kesilapan besar...ketika saya menjadikan cinta sebagai tuhan...kesilapan besar..ketika saya membenarkan couple....kesilapan besar...ampuni hamba ya allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 15:01


Pada 04-11-08 14:52 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-08 14:45 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-08 12:24 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



kalau saya pula, saya akan katakan di antara kesilapan besar saya:tak kahwin lebih awal :sopan:

sekian...



Assalamualaikum...

Kita kena belajar dari kesilapan kan..hmm..ana cuba lah tak nak buat kesilapan macam ibnu_musa dah buat...ameen2.. :-D :-D



Ana??erm, nanti pkir dulu..



amboi.. kawin lambat tu kesilapan ye.. :jangan:
itu bukan kesilapan.. itu namanya tiada jodoh lagi.. :sopan:
:



kawan-kawan ana ramai yang da kawin,,memang mereka akui,,,kesilapan besar kalau tak kawin awal..huhuhuhu,,macam ana ni maybe tak terlambat lagi agaknya..heheheh......belum boleh dikatakan belum buat silap kawin lewat,,ngeh3x.....

memang lah jodoh 2 hal pokoknye soleha,,tapi,,xusaha kumpul duit,,xusaha cari calon,,,,,xdenye jodoh datang bergolek,,,heheheh

kesilapan dulu,,memang besar,,,silap xtido awal malam-malam....bila siang ngantuk..lepas itu baru terpikir,,menyesal betul xtido awal mlm tadi,,huhuhuhuhu.......2,3 jam saja tidur...
:cry: :cry: :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 15:02


ok-ok....IM dah akui silap dia..yang lain ..ada buat silap besor tak...
Kalau berani ngaku kat sini....ada brannn..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 15:04


kesilapan besar ku mengasihi dan menyayangi lelaki yang belum tentu menjadi suamiku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-11-08 15:27


assalamualaikum

kesilapan besar ye... :-)

rasa-rasanya sepanjang 23 tahun di bumi Allah ni..saya seronok menjalani hidup setiap hari....silap memang selalu terbuat 4 tahun kebelakangan ni..tapi rasanya tu bukan suatu kesilapan sebab ia selalunya hadir dengan hikmah yang lebih besar ;-) & alhamdulillah saya belum pernah rasa menyesal dalam tempoh lama :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 17:23


:berfikir: :berfikir:

hmm.. apa ye..bagi saya semua kesilapan yang mendatangkan penyesalan dalam hidup saya merupakan kesilapan paling besar dalam hidup saya.. :-( dan ada satu lagi kesilapan yang saya rasa memang satu kesilapan besar sekali..dan saya sendiri pun kadang tak percaya saya boleh buat..semoga saya mendapat keampunan ALLAH SWT.. :-( lagi satu..masa mula kerja kat tempat kerja sekarang ni, ada berkawan dengan seorang staf yang sama-sama baru masuk..silap saya ni tak layan dia elok-elok..tak retila..tak pernah kawan dengan lelaki lebih dari seorang kawan..pendek kata yang melibatkan perasaan lah..masuk situ pulak, jadi perhatian..hot saja lah dia..orang pula banyak buat cerita tak betul..dia 'terpercaya'..tapi paling besar silapnya,saya sms dengan staf jabatan dia masa mereka sama-sama outstation..dia terbaca mesej tu..maka,terpilihla insan lain menjadi isteri dia sekarang..huhu..tu lah kesilapan terbesar saya..menyesal pun ada..ciri-ciri calon suami ada kat dia..tapi nak buek camno..jodoh tak ado..:cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 17:48


kesilapan besar saya adalah tersasul kata tersalah bahasa tikamana menocerat serta menukil sebarang kenyataan yang tak sepatutnya dan berkata serta berbicara perkara2 yang mengguris hati org keliling... ampun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 04-11-08 21:01


Kesalahan terbesar saya ialah

1) tinggal waktu solat lah ..apa lagi...( waktu dulu lee)...
2) tak dengar cakap ibu bapa ( masa budak-2 dulu dan jahil pulak tu)
3) tertinggal kawan dalam hutan...hehehe...masa camping pengakap...hehehehe...apa lagi kena amputlah saya...sebab saya ketua patrol..
(kawan saya teriak sampai kena hantar balik)

lastly, gunting bulu kucing saya sampai nak botak..lepas tu bagi mandi pulak tu.. ( masa tu tak tau dan kucing tu banyak kutu )....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-11-08 22:15


Assalamualaikum
rasanya, kesilapan terbesar seorang manusia ialah apabila dia membelakangkan Allah...apa yang dia buat tu..tak perlulah tahu...

kesilapan yang agak besar : tak teruskan belajar di tahfiz abim...sudahnya, saya tak mampu menghafaz banyak surah..sedihnya.. :-( (tapi, kesilapan ke..? :berfikir: )



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-11-08 00:55


kesilapan besar saya ia membuat perkara yang jelas dilarang oleh Allah swt iaitu memberikn kasih sayang kepada si dia lebih-lebih segala-galanya dengan istilah bercouple...memang hakikatnya bila brcinta semua indah sehinggakan mengabaikan perkara yang sepatutnya..tetapi Allah s.w.t masih myayangi diri ini dengan mbuatkn hubungan kami yang trjalin begitu lama trputus begitu sahaja. Alhamdulilah apa yang telah berlaku pada mulanya timbul perasaan sedih, benci,sesal, atas semua ini tetapi bila diri ini memikirkan dengan sedalam-dalamnya tanpa mengikut perasaan sendiri..memang hikmah semua ni. Mungkin Allah s.buat memberikan peluang pada dari ini untuk muhasabah dari dan mrenung kembali dosa-dosa yang telah dilakukn serta perkara yang perlu diri ini lengkapi kerana masih ada kekurangan...Sesungguhnya cinta yang abadi adalah cinta kepada Allah dan Rasul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 09:24


sepanjang 19 tahun hidup ni..ana dah buat banyak kesilapan..:-(..kesilapan paling besar??erm tak pasti lah..tapi ana rasa kalau kesilapan besar yang kita buat tentu kita akan rasa menyesal yang amat sangt tol tak??erm mungkin kalau ana tak memenuhi impian orang orang yang ana sayang ana akan rasa menyesal dan akan teringat-ingat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 09:32


kesilapan paling besar kerana tidak buat kerja Dakwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 05-11-08 09:59


kesilapan paling besar...pernah suatu ketika meragui kebesaranNya..astfirulah...malu sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-08 10:20


kesilapan....dulu nakal sangat dengan makayah, tapi jahil lagi marah kat mak pun, itu lah mak yang tersayang.lov3 u mak ayah..kesilapan paling teruk berkawan dengan lelaki (bercouple lah tu).emmm, tak dapat di nafikan..masa berkawan tu, ALHAMDULILLLAH, ALLAH bagi petunjuk.lepas itu terus tak kawan...bila fikir balik itu kesilapan yang sangat-sangat besar.benci rasanya.benciiiiiii.bila fikir balik,elok jugak..lelaki tu memang bukan baik..syukur saya sedar awal kesilapan saya..YA ALLAH lindungi lah hamba MU ini yang lemah di bumi fana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-08 10:22


satu lagiii..solat.aduhhhh.Kenapa lah aku niii.tapi dulu lah.sekarang cuba jaga dengan baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-08 11:51


bismillahirrahmanirrahim....

:-( :-(

alkisahnyerr
gini dulu masa umur saya 4-5 tahun lebih kurang lah..
saya suka bermain dengan anak ayam....
comel betul..
satu hari tu kan,
tergerak di hati saya bagaimana kalau kita tukar anak ayam tu duduk dalam sangkar ibu ayam yang lain.....

sebab masa tu saya rasa ibu ayam tu mana kenal anak dia yang mana satu... lepas saya letak anak ayam tu, anak ayam tu terus kena catuk oleh si ibu ayam sampai tak bernyawa, saya cuba nak ambil tapi saya pula yang dicatuk...apala kudrat saya masa tu..
Ya 4JJI apa yang telah saya lakukan..
:-( :-( :-( :-(

selepas apa yang terjadi saya menyesal besar sampai sekarang walaupun ia hanya seekor anak ayam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-08 13:21


erm, silap paling besar dalam membuat keputusan masa depan..dululah.. harganya terlalu sakit untuk dibayar..tapi syukur..kerana kesilapan itulah melorongkan kepada kebahagiaan ana sekarang..ini 'hadiah' dari kesilapan itu..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 13:42


Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang telah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:44


Pada 05-11-08 09:59 , putriadam posting:

!!! QUOTE !!!

kesilapan paling besar...pernah suatu ketika meragui kebesaranNya..astfirulah...malu sangat


imni pun pernah buat kesilapan besar macam tu..:oops:
tapi alhamdulillah time tu ada sahabat yang bantu imni :-)
jazakillahu khairan kathiro ya sohabati..:welcome:


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:58


Pada 05-11-08 11:51 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahirrahmanirrahim....

:-( :-(


selepas apa yang terjadi saya menyesal besar sampai sekarang walaupun ia hanya seekor anak ayam...


sama lah kita.. saya banting anak kucing sebab meow2 kat kaki.. masa tu saya kecik lagi.. dah beso ni tak ada lah seperti itu



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 10:58


kalau dalam hidup saya, tak belajar betul-betul time sch... sekarang sendiri yang susah... sebab susah nak dapat kerja yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 19:18


kesilapan besar..ana suka ikut pendapat orang lain,berbanding kata hati sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 19:52


Assalamualaikum

tidak ada manusia yang tak pernah buat salah...
kesilapan besar yang pernah saya buat ialah....
bercinta.... :-(
asenye bila dipk2 balek...
ya Allah... bodohnya diri ini... :roll:
kalau boleh tak hendak ingat semua itu....
rasa nak nangis pun adee.... :cry:

Alhamdulillah Allah masih berikan hidayah....

ya Allah terimalah taubat hambaMu yang hina ini.... :-(
ampunilah segala dosa2ku ya Allah....


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 19:58


Banyak kesilapan besar antaranya Masuk Ukhwah... hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Hasrulllah92
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.08.2006
Ahli No: 25933
Posting: 49
Dari: ATAS BUMIE

Pahang  


posticon Posting pada: 18-11-08 20:01


Pada 18-11-08 19:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Banyak kesilapan besar antaranya Masuk Ukhwah... hehehehehe


kenapa eak???kompius...... :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
cari lah ALLAH bila bermasalah dan jangan lupa ALLAH bila dah selesai..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hasrulllah92Profil   Hantar PM kepada Hasrulllah92   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 13:57


Pada 04-11-08 15:04 , hasdim posting:

!!! QUOTE !!!

kesilapan besar ku mengasihi dan menyayangi lelaki yang belum tentu menjadi suamiku..


dah jadi suami pun tak boleh sayang dan kasih sepenuh jiwa....kena ada space untuk kasih akan diri kita....

kesilapan saya yang paling besar lebih kurang sama saja dengan hasdim :-P ......

lagi...time student dulu menyesal tak belajo rajin-rajin....
:-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 14:06


banyak dosa dan kesilapan saya .sama ada saya sedari atau tak sedari biarlah allah saja yang mengetahui........ya allah moga kau mengampuni dosaku dan semua ahli ukhwah....amin



........................................................................................................................................
http://www.ezeezone.net/index.php?id=wafie86
http://www.ezeezone.net/index.php?id=wafie86
http://www.ezeezone.net/index.php?id=wafie86

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 18:12


kesilapan besar....happy to be alive happy to be alive...yang lepas bia lah lepas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126025 saat. Lajunya....