Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: nasi kerabu original


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» nasi kerabu original

Please Mendaftar To Post


Oleh nasi kerabu original

tasbihsufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26849
Posting: 21
Dari: Gombak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 11:31


siapa nak resepi nasi kerabu original?
hehehe....resepi asli yang seasal-asalnya...
--tunggu respon duluuuu-- 8-)


-----------------
Al-Islam Yu'lah Wa lah Yu'lah 'Alaih..


Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbihsufiProfil   Hantar PM kepada tasbihsufi   Quote dan BalasQuote

rayyom
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35683
Posting: 2
Dari: Puchong, Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 11:39


bagilah Kalau tak sedap..hantar balik hee he hee setau saya Kalau nak resepi p saja kat www.mesra.net kat sana ada menu resepi

Bookmark and Share

    


  Member Information For rayyomProfil   Hantar PM kepada rayyom   Quote dan BalasQuote

tasbihsufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26849
Posting: 21
Dari: Gombak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 11:51


hehe...tu lah saya tasnay siapa nak yang ori punya..
yang tak ori dalam buku pun banyak..kat internet pun banyak...
magazine lagi banyak...
Tadaaaaaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbihsufiProfil   Hantar PM kepada tasbihsufi   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 12:46


nasi kerabu pattani pernah try.....
cuma pakai nasi putih biasa
lepas itu isi ikan dihalus2kan kemudian digorang tanpa minyak....masuk serai untuk lagi wangi dan sedap
kerisik yang telah dikeringkan
budu (budu pattani tak sama dengan budu kelantan) tapi boleh lah try
lepas itu sayur2, taugeh, kacang panjang dll lah....kalau nak sedap pastikan ada kacang botol dan daun kesum......
last but nor least keropok dan ikan masin ikut citerasa

gaul semua sekali lepas itu makan

selamat mencube hihihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-08 16:17


tasbihsufi,nak bagi resepi,mehlh
jak lepas ramadhan lalu,suka sangat makan ns krabu

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-11-08 22:33


Assalamualaikum
erk...tasbih ni orang klasik ke?ke orang lama?mana dapat tahu eh?tak sabar jugak nak tahu... :terliur:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 09:24


Pada 01-11-08 11:51 , tasbihsufi posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...tu lah saya tasnay siapa nak yang ori punya..
yang tak ori dalam buku pun banyak..kat internet pun banyak...
magazine lagi banyak...
Tadaaaaaa....


bila nak bagi resepi ini? lama sangat duduk menunggu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095876 saat. Lajunya....