Oleh |
resepi tradisonal kekal berpanjangan |
shimaku
WARGA SETIA Menyertai: 11.07.2008 Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~
|
Posting pada: 29-10-08 17:17
LEMAK PUCUK PAKU CENDAWAN KUKUR Bahan-bahannya 2 ikat pucuk paku 50 pergi cili padi 2 macam kunyit hidup 4 biji bawang merah 50 pergi ikan bilis, ditumbuk 1 mangkuk santan 200 pergi cendawan kukur, direndam 1 batang serai, diketuk Garam secukup rasa Cara membuatnya: 1.Siang pucuk paku dan bersihkan. 2.Tumbuk cili padi, kunyit hidup dan bawang merah sehingga lumat. 3.Masukkan ikan bilis dan bahan tumbuk di dalam periuk bersama santan. Masak sehingga kuah mendidih. 4.Masukkan cendawan, pucuk paku dan serai dalam kuah tadi. 5.Kacau sehingga sayur masak. Masukkan garam secukup rasa. ##selamat mencuba..
|