Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 13 hari yang lalu
JonathanBaker: 15 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Kenapa Ukhwah jadi macam ini!


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kenapa Ukhwah jadi macam ini!

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa Ukhwah jadi macam ini!

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:08


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Kenapa semakin hari semakin lama ukhwah sudah topik ukhwah tidak relevan! mana dia topik2 yang menjana ilmu dan kesedaran! Dari senarai 25 topik dipapan utama ukhwah boleh ditaksirkan hanya satu peratus ataupun tiada langsung topik yang relevan!
apa nak jadi ni.....apa yang teman tau, Portal Komuniti Ukhwah.com ramai dari mahasiswa.

hanya penuh dengan topik2 jiwang dan serpihan dan juga politik!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:09


sesiapa yang nak bangkang sikap kurang ajo teman ni. silakan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-08 17:20


Wawa ada juga dengar hal ni tapi tu lah .. Baru 1st time tengok hal ni on air..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:21


salam..
haaa.. soKong tu meke..ehehe..

ish.. ss dok memerhati tajuk-tajuk yang antum up kembali..
harapan agar antum kembali ke sesi PARLimen yang
masing-masing punya hujah yang bernas lagi mantopp..

bukan bermaksud perlu buat research.. ekperimen..
tapi.. kita fikirkan tajuk ILMiah.. yang ada hikmah bila berdebat..
info yang berguna untuk kita semaikan dalam hati..
praktikkan dalam rutin harian..

so.. apa lagi..??
jom kondisi berfikir.. (^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:40


betul3x

sebab tu ana dah lama tak on air.
hehe.
cuma sejak akhr2 ni ghajin nak masuk sebab sepanjang ofis hour ana dok ngadap komputer.. :-D


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:41


Pada 15-10-08 17:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Kenapa semakin hari semakin lama ukhwah sudah topik ukhwah tidak relevan! mana dia topik2 yang menjana ilmu dan kesedaran! Dari senarai 25 topik dipapan utama ukhwah boleh ditaksirkan hanya satu peratus ataupun tiada langsung topik yang relevan!
apa nak jadi ni.....apa yang teman tau, Portal Komuniti Ukhwah.com ramai dari mahasiswa.

hanya penuh dengan topik2 jiwang dan serpihan dan juga politik!



anda berusahalah buka topik-topik yang relevan...
topik berilmu...

bila topik-topik yang berilmu penuh di page depan...
topik-topik lain akan "tenggelam"...


:sopan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:55


ah! teman tak peduli! pandangan optimistik teman menjangkekan kalau teman seurang saja buka topik relevan, ianye takkan menjadi! benda ni kena ada pembudayaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:55


teman memang marah saja hari ini!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:58


ni teman sokong.. memang betul..
teman dah lama tengok.. tu yang teman malas dah nak online sekarang

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:01


Pada 15-10-08 17:55 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ah! teman tak peduli! pandangan optimistik teman menjangkekan kalau teman seurang saja buka topik relevan, ianye takkan menjadi! benda ni kena ada pembudayaan.


apa kata kita semua membudayakan ilmu...
kita boikot topik-topik tak relevan?

padanmuka depa topik cintan-cintun, filem, artis yang
depa buka tu tak dapat sambutan...

biar topik-topik berilmu saja yang up kat depan forum...
macam mana idea teman? :-D


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:02


Pada 15-10-08 17:58 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

ni teman sokong.. memang betul..
teman dah lama tengok.. tu yang teman malas dah nak online sekarang


meke tak ada motivasi langsung.... :berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:03


motivasi.. mana-mana ajela.
teman tau mana yang ilmiah dan relaven saja teman tengok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-10-08 18:04


cuba tanya sendiri empunya badan..mungkin dapat jawapannya. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:05


Pada 15-10-08 18:04 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!

cuba tanya sendiri empunya badan..mungkin dapat jawapannya. ;-)


nak tanya apa lagi!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:06


incik daeng ni memang dah marah bebenor
sabar meke.. sabar.. jangan marah macam ni..
ades.. takut pula teman

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:08


Pada 15-10-08 18:04 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!

cuba tanya sendiri empunya badan..mungkin dapat jawapannya. ;-)


Nak tanya sebab apa kuat berjiwang dan sebab apa
suka quote banyak-banyak ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:13


Pada 15-10-08 17:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Kenapa semakin hari semakin lama ukhwah sudah topik ukhwah tidak relevan! mana dia topik2 yang menjana ilmu dan kesedaran! Dari senarai 25 topik dipapan utama ukhwah boleh ditaksirkan hanya satu peratus ataupun tiada langsung topik yang relevan!
apa nak jadi ni.....apa yang teman tau, Portal Komuniti Ukhwah.com ramai dari mahasiswa.

hanya penuh dengan topik2 jiwang dan serpihan dan juga politik!



so??? nak bagaimana? jawapan ada kat diri hang. jawapan tak akan jumpa kalau hanya melalak dengan provokasi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:14


Pada 15-10-08 17:58 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

ni teman sokong.. memang betul..
teman dah lama tengok.. tu yang teman malas dah nak online sekarang


kalau lagu tu... bukan komuniti lah namanya...
camnilah selalu masalahnya... hanya tahu melalak saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:15


ades.. makin gawat ni..
sabar lah.. tak akan apa-apa..
incik daeng sekadar bertanya.. tak payah nak marah2 ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:24


Pada 15-10-08 18:03 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

motivasi.. mana-mana ajela.
teman tau mana yang ilmiah dan relaven saja teman tengok..


betul... motivasikan diri sendiri masuk ukhwah...
:-P


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:28


motivasikan diri sendiri masuk ukhwah ye..
dah cuba dah tapi bila tengok banyak topik jiwang dan politik rasanya jadi terus tak bermotivasi agaknya..
apa-apa sajalah..meke hebat sebab bermotivasi

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:28


!!! QUOTE !!!

so??? nak bagaimana? jawapan ada kat diri hang. jawapan tak akan jumpa kalau hanya melalak dengan provokasi....


carbuqem, teman ni seurang yang bodoh! memang lah suka melalak. kalau nak panggil beruk ke, serigale ke teman tak kisah!

nak jawab apa lagi hah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:35


Pada 15-10-08 18:01 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-10-08 17:55 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ah! teman tak peduli! pandangan optimistik teman menjangkekan kalau teman seurang saja buka topik relevan, ianye takkan menjadi! benda ni kena ada pembudayaan.


apa kata kita semua membudayakan ilmu...
kita boikot topik-topik tak relevan?

padanmuka depa topik cintan-cintun, filem, artis yang
depa buka tu tak dapat sambutan...

biar topik-topik berilmu saja yang up kat depan forum...
macam mana idea teman? :-D


nak boikot macam mana? macam kempen tak nak pada merokok tu ke?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:37


Pada 15-10-08 18:08 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-10-08 18:04 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!

cuba tanya sendiri empunya badan..mungkin dapat jawapannya. ;-)


Nak tanya sebab apa kuat berjiwang dan sebab apa
suka quote banyak-banyak ke?


bukan forum ukhwah.com saja...
forum-forum lain pun sama...

ada zaman kegemilangan, ada zaman kemunduran...
sekrang ni ukhwah.com zaman kegelimangannya...
gemilang dengan cintan-cintun... wakakaka...

:-P


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 18:39


Pada 15-10-08 18:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!



nak boikot macam mana? macam kempen tak nak pada merokok tu ke?



ya macam tu lah...

tak setuju tak apa...tak ada orang paksa...


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 15-10-08 19:00


bawak2 istighfar semua.... membentak bukan jalan penyelesaian...

eni pun ingin taipkan sesuatu...tapi lepas maghrib ni nak ke klinik sekejap..insyaAllah... malam nanti..

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 20:13


persoalan macam ni dah berulang kali diperkatakan, hanya tajuk dan cara posting saja yang berbeza. sejak awal-awal lagi saya join ukhwah ni dah memang ada posting sebegini. seperti kawan kita cakap, ni portal adalah komuniti dan pelbagai tajuk boleh dibincangkan atau posting.

berbalik kepada topik-topik yang dikatakan tidak relevan, saya rasa semua relevan. bagi saya lah sebab jika tajuk tu tak relevan, kawan-kawan yang membalas tajuk tersebut akan merelevankannya. Topik jiwang dan politik pun sebenarnya menjana minda semua orang bukan setakat kita yang membaca mahu pun yang berdiskusi.

bayangkan tajuk aku bukan pendiam lebih kurang macam tu, pada awalnya tajuk ni tak mendapat sambutan. sekarang perhatikan sendiri telah mendapat sambutan dengan idea-idea yang mantap dan hujah-hujah yang saya sendiri suka untuk membacanya. ini juga telah memberi keinsafan.

penjanaan untuk tajuk yang berbentuk keilmuan dan keinsafan bagi saya lah bermula dari diri kita sendiri, tajuk kadang kala yang mungkin tak masuk akal membuatkan kita untuk berfikir dan menaakul Kenapa tajuk ni macam tu macam ni, lebih kurang secara tidak langsung otak telah berfikiran kreatif. kita dalam ukhwah ni bukan sekadar menjana ilmu, kita juga nak kan keseronokan. inilah yang akan menambahkan minat untuk terus membuka ukhwah dan berposting.

ada kawan kita cakap juga, dah lama tak online dan jarang masuk ukhwah dah sebab tajuk-tajuk yang tak best. saya nak tanya Kenapa kita sendiri tak membuka tajuk yang best? Kenapa tak online hanya kerana tajuk tak best? kan elok online untuk membuka tajuk-tajuk yang best. baru kita dapat menjana ilmu dan ada unsur keinsafan.

P/s, sebenarnya nak taip banyak lagi..tapi tak apalah. ini sekadar pendapat dan pemerhatian saya sendiri..


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 20:30


salamun alaik..
ouih takutnya ana baca posting kat ats2 ini..gerun2..sabar akhi daeng..marah bukan penyelesaian..memang betul cakap akhi 2..ana pun perasan pasal 2.tapi bukan kebelakangan ini saja lah ana rasanya..memang dari dulu lagi..cuma yang ketaranya mungkin baru-baru ini saja lah kut..ok,pas ini kita perbanyakkan topik2 ilmiah..mungkin ada sesetengah ahli suka topik yang relax dan santai..2 yang banyak topik jiwang karat2..everyone not perfect..so ana minta maaf kalau ada posting yang terover2 or terjiwang karat..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 20:31


salam..

ana sokong apa yang saudara daeng luahkan....ana juga dapat merasainya tapi hanya mendiamkan diri..banyak jugak topik yang semakin entah apa-apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 20:34


Pada 15-10-08 20:30 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

salamun alaik..
ouih takutnya ana baca posting kat ats2 ini..gerun2..sabar akhi daeng..marah bukan penyelesaian..memang betul cakap akhi 2..ana pun perasan pasal 2.tapi bukan kebelakangan ini saja lah ana rasanya..memang dari dulu lagi..cuma yang ketaranya mungkin baru-baru ini saja lah kut..ok,pas ini kita perbanyakkan topik2 ilmiah..mungkin ada sesetengah ahli suka topik yang relax dan santai..2 yang banyak topik jiwang karat2..everyone not perfect..so ana minta maaf kalau ada posting yang terover2 or terjiwang karat..huhu..


takut??? hahahaha...    :lucu: ana pulak rasa gelihati melihat orang melalak minta perhatian....

persoalannya....... apa sebenarnya tujuan sdr? nak luahkan perasaan atau hendak menegur? siapa yang hendak ditegur?? kalau hendak carik perhatian..... salah tempat nampaknya...... inikan komuniti, lain orang lain citarasanya.,....

setuju dengan sya_ryn......

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 20:51


Bagi ana semua topik relevan... kita kan manusia bukannya nerd asyik nak tahu info info info tapi nak tolak pengalaman dan perasaan dan cara mengatasi masalah dalam kehidupan.
Kalau portal lain unsur jiwang dan serpihan dibincangkan tanpa islamik sehingga kesesatan menjadi kebenaran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:12


Ana di sini ingin menegur tindakan sesetengah ahli yang suka mem'provoke' ahli-ahli lain tak kiralah sama ada dia yang mulakan atau orang lain yang mulakan mengapa kita tidak boleh menjadi orang yang mengakhirkan atau meleraikan situasi provoke-memprovoke di sini? Alhamdulillah, ana tak pasti betul atau tidak tetapi situasi provoke-memprovoke di portal ni dah macam berkurangan berbanding suatu ketika dahulu tetapi kalau boleh kurangkan lagi provokasi di sini...

-sekadar teguran yang mungkin bagaikan melukut di tepi gantang...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:14


Pada 15-10-08 20:51 , Jaafar072286 posting:

!!! QUOTE !!!

Bagi ana semua topik relevan... kita kan manusia bukannya nerd asyik nak tahu info info info tapi nak tolak pengalaman dan perasaan dan cara mengatasi masalah dalam kehidupan.
Kalau portal lain unsur jiwang dan serpihan dibincangkan tanpa islamik sehingga kesesatan menjadi kebenaran.


jaafar, kenapa signature tu gambar besor sangat? tak boleh kecik ke?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:16


Pada 15-10-08 20:34 , carbuqem posting:

!!! QUOTE !!!


takut??? hahahaha...    :lucu: ana pulak rasa gelihati melihat orang melalak minta perhatian....


ni apa fasal gelak2 ni? dah memang teman jenih suka mencari publisiti murahan, teman bukannya urang kaya nak buat publisiti ekslusif.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:22


Pada 15-10-08 20:13 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan macam ni dah berulang kali diperkatakan, hanya tajuk dan cara posting saja yang berbeza. sejak awal-awal lagi saya join ukhwah ni dah memang ada posting sebegini. seperti kawan kita cakap, ni portal adalah komuniti dan pelbagai tajuk boleh dibincangkan atau posting.


itu ialah lumrah hidup manusie, semua yang ada di dunia ni akan berulang2 dan berganti2 dengan isu yang sama tapi dengan caragaya yang berbeze. Itulah dinamekan pengalaman dari sejarah. kalau mengkaji dengan lebih terperinci contohnya, fenomena ini same saja. Tapi berevolusi dan ber'revolusi'. Tau tak maksud evolusi dan revolusi?

ye, ni portal komuniti. Tak apa... nanti teman buka topik2 yang lebih ekstrim. kalau bab jiwang, bab jiwang yang lebih ekstrim yang tak selindung2 dan bila bab politik pun same. Itupun kalau teman nak.

Baiklah, cuba takrifkan apekah maksudnya komuniti? Dari kepelbagaian takrif yang berbeze termasuk sosiologi. biologi dan lain-lain. kemudian terjemahkan juga dengan pengabungan perkataan Ukhwah, Komuniti Ukhwah, teman nak tau juga.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:31


!!! QUOTE !!!

berbalik kepada topik-topik yang dikatakan tidak relevan, saya rasa semua relevan. bagi saya lah sebab jika tajuk tu tak relevan, kawan-kawan yang membalas tajuk tersebut akan merelevankannya. Topik jiwang dan politik pun sebenarnya menjana minda semua orang bukan setakat kita yang membaca mahu pun yang berdiskusi.


semua topik relevan ye? ok....

!!! QUOTE !!!

penjanaan untuk tajuk yang berbentuk keilmuan dan keinsafan bagi saya lah bermula dari diri kita sendiri, tajuk kadang kala yang mungkin tak masuk akal membuatkan kita untuk berfikir dan menaakul Kenapa tajuk ni macam tu macam ni, lebih kurang secara tidak langsung otak telah berfikiran kreatif. kita dalam ukhwah ni bukan sekadar menjana ilmu, kita juga nak kan keseronokan. inilah yang akan menambahkan minat untuk terus membuka ukhwah dan berposting.


satu hipotesis yang tak masuk akal, bila difikirkan dari sudut yang berbeze akan menghasilkan sesuatu produk pandangan yang baru. tapi.... tapi apa nya!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:37


Tajuk pada pendapat atau pandangan itu adalah merupakan maklumat yang datang dari berbagai lapisan ilmuan masyarakat,dan tajuk itu tetap baik dan penuh etika bilamana ia nya kita bahaskan secara jujur dan penuh tanggung jawab..dan juga kita perlu bermaruah dalam apa jua ucapan dan tindakan kita...dari sana kita akan melihat kematangan dalam tingkah laku kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:38


!!! QUOTE !!!

ada kawan kita cakap juga, dah lama tak online dan jarang masuk ukhwah dah sebab tajuk-tajuk yang tak best. saya nak tanya Kenapa kita sendiri tak membuka tajuk yang best? Kenapa tak online hanya kerana tajuk tak best? kan elok online untuk membuka tajuk-tajuk yang best. baru kita dapat menjana ilmu dan ada unsur keinsafan.


teman akan sentiasa setia dengan ukhwah, buruk ke ukhwah, baik ke ukhwah teman tetap bersamenye. Ibarat teman duduk kat negara malaysia, teman tetap urang sini walaupun urang kutuk. Ujan ameh di nagari urang, ujan batu di nagari awak, labiah elok ujan ameh di nagari kito. Lain lah teman kena blacklist dan disingkir dari ukhwah.

buka tajuk2 best yang menjana ilmu? erm...... entah, teman rajin ke tak buka? malas lah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:41


!!! QUOTE !!!

P/s, sebenarnya nak taip banyak lagi..tapi tak apalah. ini sekadar pendapat dan pemerhatian saya sendiri..

taip lah banyak lagi... apa nya tak apa tak apa pulak? ni kan forum komuniti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 21:51


Pada 15-10-08 21:37 , unanjaga posting:

!!! QUOTE !!!

Tajuk pada pendapat atau pandangan itu adalah merupakan maklumat yang datang dari berbagai lapisan ilmuan masyarakat,dan tajuk itu tetap baik dan penuh etika bilamana ia nya kita bahaskan secara jujur dan penuh tanggung jawab..dan juga kita perlu bermaruah dalam apa jua ucapan dan tindakan kita...dari sana kita akan melihat kematangan dalam tingkah laku kita.

buat pengetahuan unanjaga, teman ni tak matang lagi dalam tingkah lakunye...

tak ada mood nak membaca, hari pun ujan.... jemuran pun udah diangkat...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 23:36


!!! QUOTE !!!

itu ialah lumrah hidup manusie, semua yang ada di dunia ni akan berulang2 dan berganti2 dengan isu yang sama tapi dengan caragaya yang berbeze. Itulah dinamekan pengalaman dari sejarah. kalau mengkaji dengan lebih terperinci contohnya, fenomena ini same saja. Tapi berevolusi dan ber'revolusi'. Tau tak maksud evolusi dan revolusi?
Ye saya faham maksud anda. adakah kita perlu mengatakn sesuatu itu tidak relevan sedangkan kita sendiri tak membuka dan tak membaca kseluruhan balasan2 posting?tanpa kajian yang menyeluruh? saya tak pastilah posting ini ada kaitan dengan evolusi (perubahan secara perlahan-lahan) dan revolusi (perubahan secara mendadak atau kekerasan).

!!! QUOTE !!!

Baiklah, cuba takrifkan apekah maksudnya komuniti? Dari kepelbagaian takrif yang berbeze termasuk sosiologi. biologi dan lain-lain. kemudian terjemahkan juga dengan pengabungan perkataan Ukhwah, Komuniti Ukhwah, teman nak tau juga.
anda sebenarnya telah mnjawab persoalan yang anda sendiri cipta yakni tajuk anda. kan lebih mudah anda membuka persoalan ini dengan menggantikan tajuk yang anda telah cipta? saya hanya menjawab berdasarkan tajuk. persoalan terbaru anda ini juga sebenarnya memerlukan taakulan yang kreatif seperti takrif dari segi sosiologi, biologi dan lain-lain. ini memerlukan kajian luas dan sumber yang sahih. jadi saya cadangkan kita berfokus kepada tajuk asal dan persoalan anda kita boleh bincangkan dalam tajuk lain (saya cadangkan anda membuka tajuk ini)


!!! QUOTE !!!

satu hipotesis yang tak masuk akal, bila difikirkan dari sudut yang berbeze akan menghasilkan sesuatu produk pandangan yang baru. tapi.... tapi apa nya!
contoh yang mudah, ruangan teka teki atau kelakar. setiap org masing-masing ada jawapan. sekiranya si pembuka tajuk atau teka teki tu bertanyakan Kenapa mnjwb sedemikian, ini akan membuatkn kita berfikir. jawapan dan ulasan yang berbeza dengan org lain akan memberi gmbran kepada kita untuk mencari pandangan yang baru yakni jawapan sebenar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 00:51


jangan salahkan org lain Kalau topik2 berunsur jiwang dan politik banyak....Kenapa kamu sendiri tidak kuarkan topik berunsur ilmu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 00:54


Topik relevan memanglah perlu.

Seperti es di kutub yang semakin mencair, kebakaran hebat di amerika, hingga cuba perhatikan dan renungkan cuaca di bumi ini semakin tidak beraturan.

Hiii.... sereeem... buruan ke masjid.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 01:16


Pada 16-10-08 00:51 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

jangan salahkan org lain Kalau topik2 berunsur jiwang dan politik banyak....Kenapa kamu sendiri tidak kuarkan topik berunsur ilmu saja...
Puan Daeng Jati kita memang selalu buka topik yang Ilmiah pun..... Orang baru (selamat datang!) mungkin tak sempat baca topik lama2 yang ilmiah.

Ok lah. Teman nak menaip pulak. Bagi teman, topik-topik yang dianggap tidak ilmiah pada mulanya dapat menjadi satu topik yang ilmiah pada akhirnya. Sebagai contah mudah topik jiwang karat. Mungkin topik tu tidak ilmah dari sudut hukum hakam, juga tidak ilmiah dari sudut matematik dan fizik. Namun topik tersebut menjadi ilmiah dari sudut psikologi dan tabiat.

Teman suka memerhati dan mengkaji tabiat penulisan dan cara pemikiran warga ukhwah.com. Terdapat pelbagai variasi pola pemikiran berdasarkan cara tulisan yang wujud di sini.

Malahan, teman sendiri mempromosi portal ukhwah.com kepada member2 teman yang menghadapi masalah jiwang karat. Ayat teman mudah saja "cuba cek kat ukhwah.com, masalah macam kamu pernah dibincangkan disitu". Maka secara tak langsung, topik yang asalnya tidak ilmiah bagi kita, telah menjadi satu topik ilmiah bagi seseorang yang lain. Hanya kerana sudut pandangan yang berbeza tidak memberi maksud sesuatu topik hanya boleh dipandang dari satu sudut sahaja (cara kita memandang / menilai sesuatu topik itu)

Konsep yang sama dapat kita nilai terhadap lagu - lagu / muzik yang melalaikan dari agama. Bagi agamawan, mungkin ia bukan satu perkara yang ilmiah kerana ia melalaikan. Namun bagi ahli muzik / ahli seni yang lain, muzik yang melalaikan itu dapat menjadi pencetus idea (ye ke ni..? aku main hentam lojik saja ini) kepada mereka. Mungkin bagi seorang petani atau makcik cleaner (awat name makcik cleaner tetiba masuk pula ni) ilmu jiwang karat tiada nilai ilmiah bagi mereka, namun ilmu mencuci dan berkebun amat bernilai bagi mereka.

Kesimpulannya? Sila simpulkan sendiri. kesimpulan pun nak jugak ke?

ps:- ....~ yang mengajar manusia apa yang tidak diketahui ~
Sudut pandang teman mungkin berbeza dengan puan daeng jati.....


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 01:21


Pada 16-10-08 01:16 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!


Malahan, teman sendiri mempromosi portal ukhwah.com kepada member2 teman yang menghadapi masalah jiwang karat. Ayat teman mudah saja "cuba cek kat ukhwah.com, masalah macam kamu pernah dibincangkan disitu". Maka secara tak langsung, topik yang asalnya tidak ilmiah bagi kita, telah menjadi satu topik ilmiah bagi seseorang yang lain. Hanya kerana sudut pandangan yang berbeza tidak memberi maksud sesuatu topik hanya boleh dipandang dari satu sudut sahaja (cara kita memandang / menilai sesuatu topik itu)
Err... apakah ini salah satu penyebab topik jiwang karat jadi aktif.....? entah lah


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 02:55


Pada pendapat saya ada banyak juga topik ilmiah yang wjud dalam ukhwah ini...cuma kurang diberi sambutan.....jadi topik2 itu tengelamdengan topik2 yang lain...yang mendapat reply yang tinggi...dimana topik2 ini perlu di upkan kembali...

saya amat bersetuju dengan pendapat sirat "Hanya kerana sudut pandangan yang berbeza tidak memberi maksud sesuatu topik hanya boleh dipandang dari satu sudut sahaja (cara kita memandang / menilai sesuatu topik itu)"....

tolemochi_adachi: mungkin awak boleh check posting2 yang di post oleh daeng....



p/s: saya minat topik tentang experiment lohong hitam dengan bailout US(Wuzara) itu...menarik untuk dikaji dan diperbahas.....saya hanya jadi pembaca saja....dan topik semut.....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 05:39


apo nak jadi dengan ukhwah doc com sekarang ini...semua karut mgarut saja.... tak menjana minda langsung....sokong daeng dengan keberaniannya..lain lain apa cerita??

Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 07:01


!!! QUOTE !!!

anda sebenarnya telah mnjawab persoalan yang anda sendiri cipta yakni tajuk anda. kan lebih mudah anda membuka persoalan ini dengan menggantikan tajuk yang anda telah cipta? saya hanya menjawab berdasarkan tajuk. persoalan terbaru anda ini juga sebenarnya memerlukan taakulan yang kreatif seperti takrif dari segi sosiologi, biologi dan lain-lain. ini memerlukan kajian luas dan sumber yang sahih. jadi saya cadangkan kita berfokus kepada tajuk asal dan persoalan anda kita boleh bincangkan dalam tajuk lain (saya cadangkan anda membuka tajuk ini)


memang lah teman dah menjawab soalan teman sendirik.... Teman tak mo ganti dan ubah tajuk yang teman buka! tujuan teman ialah untuk memberontak di NEGARA UKHWAH INI! NAK MENDERHAKA DENGAN UKHWAH!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 07:04


!!! QUOTE !!!

Ye saya faham maksud anda. adakah kita perlu mengatakn sesuatu itu tidak relevan sedangkan kita sendiri tak membuka dan tak membaca kseluruhan balasan2 posting?tanpa kajian yang menyeluruh? saya tak pastilah posting ini ada kaitan dengan evolusi (perubahan secara perlahan-lahan) dan revolusi (perubahan secara mendadak atau kekerasan).


topik jiwang tak perlu kaji kerene topik ini hanya perlu kepandaian menyulam kata-kata dan bermain dengan emosi!

Topik politik pula bersifat menegakkan benang yang basah dan ada situasi masing-masing dengan pihak yang disokong!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 07:07


Pada 16-10-08 00:51 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

jangan salahkan org lain Kalau topik2 berunsur jiwang dan politik banyak....Kenapa kamu sendiri tidak kuarkan topik berunsur ilmu saja...


keluorkan topik ilmu? malas lah! teman ni pemalas


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 07:13


!!! QUOTE !!!

Sudut pandang teman mungkin berbeza dengan puan daeng jati.....


memang berbeze pun, dan hari ini teman uzur, sebab tu emosi teman tak stabil langsung!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 07:17


Daeng:

!!! QUOTE !!!


memang lah teman dah menjawab soalan teman sendirik.... Teman tak mo ganti dan ubah
tajuk yang teman buka! tujuan teman ialah untuk memberontak di NEGARA UKHWAH INI!
NAK MENDERHAKA DENGAN UKHWAH!

Daeng, teman nak cuba cakap sesuatu. Tapi teman takut orang lain marah. Mungkin bunyinya
agak kasar tapi teman takmoo cakap nanti kena marah. EERR... Meke... Bunyinya macam meke
niie Pahlawan Hang Jebat laaahh... Menghulur keris Jawa _Luk 5 Dapur Pandawa...Langkah
pahlawan langkah beradat, pantang mengundur walaupun selangkah. Betul ke meke nak menderhaka
niie? Tak takut Sultan jajahan Ukhwah marah, ataupun dihantar si Hang Tuahnya menikam meke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:24


teman tak takut pemerintah ukhwah murka, nak memberi hukuman bunuh pun tak apa!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:26


HMM biasa lah soalan tak releven memang ramai yang menjwapnya.. kalau ditanya soalan yang mengarut, hmm tak yang kira berapa page respon dr rakyat ukhwah. mungkin rakyat ukhwah lebih suka kepada something yang lebih kepada hiburan berbanding pengetahuan ukhrawi... ewah-ewah... nur tak tahu lah tapi nur rasa ini lah halnya Kenapa lebih banyak merapu dari memberi ilmu... maap kalau terasa hati.. pesanan ni untuk nur juga. pada pendekar daeng jati... anta lah arif masalah ni...salam ukhwahfillah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:29


ya..hari ni ana menyokong kenyataan daeng..ahli parlimen ukhwah dari lumut.

kita kembali kepada dasar parlimen ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:34


Baru tau daeng jati ni perempuan.. ingatkan lelaki..:berfikir:

Saya rasa orang2 baru kat sini ingat yang portal ukhwah.com ni lebih kepada portal berbentuk ukhwah. ukhwah boleh membawa mesej untuk berjiwang.. mencari pasangan... mencari kawan..


mungkin tu salah satu faktor.. :)


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 16-10-08 08:40


Assalamualaikum,

Insya Allah, mari kita sama-sama budayakan, baru boleh dicapai hasrat yang murni itu.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:47


Amrizal,daeng tu lelaki lah..pahlawan lagi tu...dia ahli parlimen ukhwah dari lumut tu..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:48


apa kata lah kan, kita suruh pihak kerajaan ukhwah mengariskan objective2 kewujudan negara ukhwah ni sebenarnya. sentiasa ingat mengingati dan mungkin juga lah boleh membuatkan undang-undang sebagai garis panduan untuk rakyat ukhwah... agar tidak tersasar dari objective.... hanya cadagan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:49


hmmm.. agak-agaknya topik ni releven ke???

50% saya bersetuju dengan pakcik daeng tu.. tapi selebihnya saya opposite sikit pasal saya rasa topik2 lain pun ada relevannya, cuma orang-orang yang respon topik tu saja yang manip tak menggambarkan intelektualnya..hmm..

contoh, dalam jiwang karat bukan semua karut marut. Kalau ada seorang tu nak luah isi hati, kita sebagai rakan maya ni patutnya psot lah respon yang membina dan mgkritik yang ada isinya, bukan main hantam nulis (biasanya bagi posting dengan konkulusi mereka tak ada idea.. atau post beberapa kerat kata.. atau hanya bagi ikon smile dll)..

Kalau tekateki pun ada ilmiahnya, yang topik kelakar pun ada.. so..sepertimana ayat klise kita semua ada akal dan otak, so fikir-fikir lah mana yang baik..

lagipun kita semua disni dr pelbagai b/ground.. so..tentunya fikrah pun tak berapa nak selari.. melainkan ada syarat2 keahlian yang sekian-sekian, maybe akan kelihatan topik yang d bincangkan lebih berkisar pada keilmiahan.. dan Kalau ini berlaku, maka akan boring lah kita..pasal topik2 yang 'picisan' tu sebenarnya dapat mereleasekan hati kita yang kadang-kadang tension...pcayalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 08:51


keluarkan banyak mana topik ilmiah pun, kalau dah tak ada sambutan.. tak ada sambutan jugak....

warga ukhwah zaman moden.... topik2 merepek saja lah yang mereka suka....

kalau posting jiwang for example, tak salah nak post & minta pendapat.. tapi reply2 ahli lain yang banyak bergurau, usik mengusik yang meleret2 tu menjengkelkan lah.... bagi reply yang bernas tak boleh ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-08 08:59


yup..saya sokong sya_ryn dan syemarly..
hujah yang bernas!

Bookmark and Share

    


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 16-10-08 09:05


Pada 15-10-08 17:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Kenapa semakin hari semakin lama ukhwah sudah topik ukhwah tidak relevan! mana dia topik2 yang menjana ilmu dan kesedaran! Dari senarai 25 topik dipapan utama ukhwah boleh ditaksirkan hanya satu peratus ataupun tiada langsung topik yang relevan!
apa nak jadi ni.....apa yang teman tau, Portal Komuniti Ukhwah.com ramai dari mahasiswa.

hanya penuh dengan topik2 jiwang dan serpihan dan juga politik!


bagi saya kenyataan seperti adalah kenyataan yang bongkak dan angkuh...ilmu Allah tu tak terbatas, tak kira yang sekecil kuman atau yang sebesar2nya...terpulang pada kita bagaimana kita nak mengambil atau manafaanya.Adakah dengan gelaran mahasiswa kita boleh mdabik dada yang kita berilmu, sehingga boleh mengatakan sesuatu tak relevan atau tak? kita di beri akal untuk berfikir dan memilih. rasanya banyak topik2 kat ukhwah ni yang beri ilmu, sudah ke pembuka topik ni membaca keseluruhannnya sejak ukhwah ditubuhkan 5 tahun lalu? mungkin ramai yang tak tau, permulaan U.C ni hanya ada tak sampai 10 sub topik utama dan sekarang ADMIN dah pelbagai sub topik utama UNTUK ahli U.C ni memilih mana yang lebih manafaat pada mereka, bukannya nak blame sapa. kalau rasa topik tu tak ada manafaat jangan layan buka forum (parlimen) cari saja topik anda suka.



p/s: org ke 2 terkaya di dunia pun tak ada ijazah, tak tau guna komputer & handphone....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:10


Bukalah topik yang saudara suka...nanti kita ikutlah. Tapi Kalau topik ulang2, bosan juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:10


undang-undang ukhwah diantaranya yang telah ada,admin akan kunci tajuk yang telah jauh tersasar daripada landasannya...
jika ada diantara ahli2 yang melihat ketidaksesuaian sesuatu topik itu dan masih belum ditegur oleh admin dan masih belum dikunci,..maka boleh lah berbuat demikian dengan melapor kepada admin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:14


bagi yang bijak pandai...pandanglah sesuatu itu dari sudut yang positif dan agama...

jiwang dan politik jugak kadangkala boleh tersasar dari landasan dan kadangkala ia berada di landasan..

ingat..kita yang mengawal sesuatu itu samaada berada dilandasan yang benar atau tersasar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:17


Pada 16-10-08 07:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Sudut pandang teman mungkin berbeza dengan puan daeng jati.....


memang berbeze pun, dan hari ini teman uzur, sebab tu emosi teman tak stabil langsung!




apa pasal daeng ni boleh uzur pula... uzur sakit ke..?

Ingatkan perempuan saja boleh uzur.. Hehe.. sorry melawak saja..


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-08 09:22


Waalaikumsalam..

Pada mulanya rasa malas nak balas memandangkan topik sebegini selalu muncul. Dibuka dengan pelbagai niat dan tujuan yang boleh diandaikan. Memandangkan Daeng Jati boleh dikira antara yang senior maka saya menghormatinya dengan menganggap topik ini adalah untuk memperbaiki lagi Portal Ukhwah ini.

Portal Ukhwah menyediakan pelbagai ruang dan jenis forum untuk disesuaikan dengan keperluan dan kehendak ahli yang datang dari pelbagai latar belakang. Dahulunya saya sendiri memang merasa kurang senang dengan keaktifan topik-topik jiwang yang terlampau dan melampau, begitu juga dengan tajuk-tajuk yang nampak tidak berinformasi.

Namun, yang harus kita sedar bukan semua warga Ukhwah mempunyai latar belakang yang sama dengan semua. Tidak semuanya mempunyai didikan dan tarbiah yang sama. Jadi adalah tanggungjawab cik cik abang dan kakak yang alim-alim belaka inilah untuk mendidik mereka.

Jika ada topik yang kurang senang perhalusilah dan balaslah agar ada kebaikan yang boleh kita dapat darinya. Rasanya sya_ryn, sirat82 dan syemarly pun dah huraikan serba sedikit.

Yang penting belajarlah memahami tingkahlaku kita yang berbeza. Setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan, manfaatkan kebijaksanaan dan pengetahuan dalam setiap ruang forum yang kita pakar. Walaupun topik ilmiah yang berat kurang respons, tapi masih banyak dibuka, tanda warga Ukhwah masih rajin membaca mungkin kurang membalas lantaran kekurangan ilmu dan sebagainya.

Cubalah berposting dengan harmoni tanpa ada syak wasangka dan curiga antara satu sama lain serta prejudis. Bila tak sealiran semuanya nampak buruk belaka, bila sebulu semuanya benar belaka.

Tak ada maknalah portal dinamakan dengan Ukhwah andai sering berlaku salah menyalah begini. Bertolak ansurlah dan manfaatkanlah ukhwah selagi ia bernyawa.

Wassalam


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:25


ia..benarlah apa yang dikatakan oleh presiden kita ini..jadi,ana no komen lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:28


Tu Dia Tuan Presiden TeTap Presiden Dah Menaip.

ps:- Kak Daeng, Teman pun "Merah" Hari Ni. :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:29


By: syemarly

!!! CODE !!!


contoh, dalam jiwang karat bukan semua karut marut. Kalau ada seorang tu nak
luah isi hati, kita sebagai rakan maya ni patutnya psot lah respon yang membina
dan mgkritik yang ada isinya, bukan main hantam nulis (biasanya bagi posting
dengan konkulusi mereka tak ada idea.. atau post beberapa kerat kata.. atau
hanya bagi ikon smile dll)..


By: Hanan

!!! CODE !!!


Portal Ukhwah menyediakan pelbagai ruang dan jenis forum untuk
disesuaikan dengan keperluan dan kehendak ahli yang datang dari pelbagai
latar belakang. Dahulunya saya sendiri memang merasa kurang senang
dengan keaktifan topik-topik jiwang yang terlampau dan melampau, begitu
juga dengan tajuk-tajuk yang nampak tidak berinformasi.


OKKEEHH. Set. Mari berjiwang dengan ilmiah. Ada sesiapa nak open
topic? Anybody?

p/s: This is an action of provoking. - Im talking nicely kaaayy.... No offence.


By: sirat82

!!! QUOTE !!!


Tu Dia Tuan Presiden TeTap Presiden Dah Menaip.
ps:- Kak Daeng, Teman pun "Merah" Hari Ni. :malu:

Yeerr... Kak sirat, Owl pun merah jugaakk hari niee...

p/s: This is an action of sarcasm. Quite fishy....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:46


oooohhhhh......
masalah topik2 hampeh ye...????
memang eden bonci bonar dengan topik2 begitu...
jenis suka jadi topic setter...
konon-konon nak buka satu topic yang best, lepas itu org balas banyak-banyak...
kadang-kadang naik meluat tengok topik yang dah dibukak, tapi di buka balik oleh budak-budak yang baru masuk.....
nak naik pangkat agaknya.....hakhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:00


Pada 16-10-08 09:05 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!


bagi saya kenyataan seperti adalah kenyataan yang bongkak dan angkuh...ilmu Allah tu tak terbatas, tak kira yang sekecil kuman atau yang sebesar2nya...terpulang pada kita bagaimana kita nak mengambil atau manafaanya.Adakah dengan gelaran mahasiswa kita boleh mdabik dada yang kita berilmu, sehingga boleh mengatakan sesuatu tak relevan atau tak? kita di beri akal untuk berfikir dan memilih. rasanya banyak topik2 kat ukhwah ni yang beri ilmu, sudah ke pembuka topik ni membaca keseluruhannnya sejak ukhwah ditubuhkan 5 tahun lalu? mungkin ramai yang tak tau, permulaan U.C ni hanya ada tak sampai 10 sub topik utama dan sekarang ADMIN dah pelbagai sub topik utama UNTUK ahli U.C ni memilih mana yang lebih manafaat pada mereka, bukannya nak blame sapa. kalau rasa topik tu tak ada manafaat jangan layan buka forum (parlimen) cari saja topik anda suka.

p/s: org ke 2 terkaya di dunia pun tak ada ijazah, tak tau guna komputer & handphone....


Memang teman angkuh! sebab teman tak berilmu...

!!! QUOTE !!!

sudah ke pembuka topik ni membaca keseluruhannnya sejak ukhwah ditubuhkan 5 tahun lalu?


teman dah selosori topik2 kat ukhwah ni, yang dah kena delete pun ada, masa kontroversi Ukhwah dulu pun same! yang sampai urang kena blacklisted, deleted... tapi nak kata seratus peratus baca semuenye memang mustahil.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:06


!!! QUOTE !!!

Cubalah berposting dengan harmoni tanpa ada syak wasangka dan curiga antara satu sama lain serta prejudis. Bila tak sealiran semuanya nampak buruk belaka, bila sebulu semuanya benar belaka.


betul, jangan banyak sangat syak wasangka. Banyak posting teman kena deleted....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:10


Sudahla jangan nak bergaduh pula. Baru saja lepas Ramadhan dan sekarang masih bulan Syawal. Kira baru beraya lagi....

Kalau rasa nak lihat peruabahan kita sendiri mulakan tidak perlu tunggu orang lain buat.

Prof sendiri nak menghidupkan topik kesihatan yang rasanya dah tidak dihangatkan. Macam HOT FM pula.

Kita kena sentiasa lihat ke depan jangan terlalu kerap pandang ke belakang. Kalau nak ikut kenangan lama, hati ini rasa sayu dan rasa rindu. Tetapi jangan sampai impian kita nak gapai tidak dilaksanakan.


Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-08 10:12


Pada 16-10-08 10:06 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Cubalah berposting dengan harmoni tanpa ada syak wasangka dan curiga antara satu sama lain serta prejudis. Bila tak sealiran semuanya nampak buruk belaka, bila sebulu semuanya benar belaka.


betul, jangan banyak sangat syak wasangka. Banyak posting teman kena deleted....


Daeng marah sebab posting didelete ke. Saya tak pernah lagi delete posting Daeng sejak Daeng mendaftar 17/02/2004. Tak pasti posting Daeng mana yang 'hilang', pasti mode/Admin yang mendelete ada sebab musabab.

Kadang-kadang kita tak sedar posting kita ada kesan2 yang kurang baik. Bukan tuju untuk Daeng tapi untuk semua. Berfikirlah dahulu sebelum tekan button Hantar..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:21


Cik Presiden yang dihormati, serangan peribadi memang langsung tak dibenarkan
secara 100% ke? Setengah orang buat tak didelete, sesetengah
buat terus kena.... Tapi saya faham jugaak, Admin masih banyyaakk
lagi kerja nak dibuat daripada tengok, belek satu demi satu posting
warga ukhwah niiee.... Saya faham... Manusia ada komitmen masing-
masing dan takkanlaahh 24 jam Admin naakk menghadap ukhwah.com niiee...
Apapun, memang saya cintakan ukhwah.com niiee... Terima kasih
di atas usaha orang-orang terdahulu.... Senior-senior yang
masih aktif, ataupun tidak aktif setelah kahwin.... HHHEEE....

EERR... Kepada semua. Jumpa nanti di JK Eid... AMCORP Mall, PJ....
Kita berJK di sana... HUUEEHHUUE!!! Gembira selalu -happy happy...
HUUEHUUEE!!!

p/s: Cik Presiden, tak busy di office kee..? HHEEE....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:22


cakap apa pun tak gunalah pada dia ni......... dipusing2 macam loyar buruk.... harap sdra berpuas hati sebab tujuan sdra nak mencari perhatian udah tercapai dengan jayanya

!!! QUOTE !!!

teman dah selosori topik2 kat ukhwah ni, yang dah kena delete pun ada, masa kontroversi Ukhwah dulu pun same! yang sampai urang kena blacklisted, deleted... tapi nak kata seratus peratus baca semuenye memang mustahil.


kita faham sejauh mana pemikiran dia ni....suka carik pasal dan ungkit kisah silam.Dapat apa boleh saya tanya???? dapat perhatian??? pingat???? nama???

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:28


Pada 16-10-08 10:22 , carbuqem posting:

!!! QUOTE !!!

cakap apa pun tak gunalah pada dia ni......... dipusing2 macam loyar buruk.... harap sdra berpuas hati sebab tujuan sdra nak mencari perhatian udah tercapai dengan jayanya

ye, teman udah berpueh hati dah.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:30


!!! QUOTE !!!

Daeng marah sebab posting didelete ke...


baik lah, teman dah pueh hati dah, teman dah lepaskan apa yang terbuku. Itu tujuan teman MEMBERONTAK.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:33


ayat berbentuk provoke yang agak kejam...hakhak
it`s getting hot here......
...
.....fuhhhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-10-08 10:34


Pada 15-10-08 18:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-10-08 18:04 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!

cuba tanya sendiri empunya badan..mungkin dapat jawapannya. ;-)


nak tanya apa lagi!



iyalah...tylah sesiapa yang create topic yang dirasakan tak sesuai...tapi daeng kena mulakan..kami ikut


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-08 10:37


Pada 16-10-08 10:21 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Cik Presiden yang dihormati, serangan peribadi memang langsung tak dibenarkan
secara 100% ke? Setengah orang buat tak didelete, sesetengah
buat terus kena.... Tapi saya faham jugaak, Admin masih banyyaakk
lagi kerja nak dibuat daripada tengok, belek satu demi satu posting
warga ukhwah niiee.... Saya faham... Manusia ada komitmen masing-
masing dan takkanlaahh 24 jam Admin naakk menghadap ukhwah.com niiee...
Apapun, memang saya cintakan ukhwah.com niiee... Terima kasih
di atas usaha orang-orang terdahulu.... Senior-senior yang
masih aktif, ataupun tidak aktif setelah kahwin.... HHHEEE....

EERR... Kepada semua. Jumpa nanti di JK Eid... AMCORP Mall, PJ....
Kita berJK di sana... HUUEEHHUUE!!! Gembira selalu -happy happy...
HUUEHUUEE!!!

p/s: Cik Presiden, tak busy di office kee..? HHEEE....


Yelah MR owl.. nak sambung kerja lah ini. Singgah kejap tengok anak2 bergaduh. Huhuhu..

Minta Mr Owl lah tolong baca semua posting dan delete mana-mana yang sepatutnya.. ok tak.. :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:41


Saya tiada mode Admin yeerr... Dan saya rasa saya tidak layak
jadi Admin... Ampun...

p/s: Dalam banyak-banyak MT, saya di antara yang the youngest..
budak lagi... Carilah yang senior skeett...

Cik _norlidahashim_, AKAK DAENG TUUEE DAAAHHH BANYAK
BUKAAAKK TOPIC YANG ILMIAAH DAN BERKUALITI....
JANGAN MAIN SERBU JEEEKKK....

Daeng tuue senior... Dan mengapa Cik norlidahashim
menyatakan mesti Daeng jugaak yang mulakan, baru ahli-ahli
lain ikut... Any concrete reason? Saudari tak bleeyy mulakan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:47


Haaa rasanya Daeng ada tanya prof.

Bila malam payah nak tidur dan selalu sakit kepala. Itulah dengar nasihat doktor ni. Jangan terlalu berfikir tetapi diikuti kawalan emosi dan ianya tidak baik untuk kesihatan.

Nanti orang kita macam orang tua yang banyak masalah. Padahal masih muda lagi serta handsome. Ingat tu...


p/s: Jagalah kesihatan pesanan dari penaja air mineral

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:50


terime kasih prof kerene memberi khidmat nasihat. Teman memang selalu sakit kepala... Teman ni degil sangat! suka berpikio...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:51


Pada 16-10-08 10:33 , pak_ali posting:

!!! QUOTE !!!

ayat berbentuk provoke yang agak kejam...hakhak
it`s getting hot here......
...
.....fuhhhh


posting kena delete pu kecoh sedunia.............. its getting funnier here..... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:55


tak kisah lah carbuqem, kalau meke nak gelak pun. dah memang perangai teman macam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:57


getting hotter????getting funnier????....
eden tarak kisah punya, janji rock.....hakhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:01


Assalamualaikum wr wbt

Ok..nampaknya En Daeng dah meluahkan apa yang dia rasa dan forumer lain pun dah bagi pendapat dan cadangan yang bernas..

So, tak payahlah ye ada pihak2 yang cuba nak menghangitkan suasana kat sini pula ye..sama-sama lah kita dalam menaikkan dan memartabatkan ukhwah ni di mata dunia..(InsyaAllah)..

Tak salah nak buka posting pasal jiwe2 ni..sebab mybe org yang buka topik begitu memang tengah bermasalah dan perlukan kata nasihat..kiranya kalau dia luahkan perasaan kat ukhwah ni..dia merasakan..ukhwah ni the best place to sharing..kan ke dah jadi portal yang dipercayai..(bukan senang nak dapat kepercayaan org tau)..

tapi..org yang mereply dan mengomen tu pulak..bgla kata-kata penyelesaian yang bernas dan membantu..sebab itu yang diharapkan pun dr yang membuka topik..

**yang baik datangnya dr Allah..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 16-10-08 11:11


carbuqem ada masalah peribadi ke dengan incik daeng?
Sorry lah nak tanya...why being so sarcastic? org lain post merapu tak kena... kat dia jugak yang kamu suka cari pasal...agak ngape ye?

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:25


Jika kau fikir kemenangan, kau hampiri kejayaan
Jika kau fikir kekalahan, kau hampiri kegagalan

Fikirkan apa yang dalam pemikiran..



err....tak ingatlah ....lirik seterusnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:42


Oooh daeng lelaki rupanya tapi uzur.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 16-10-08 11:58


!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Kenapa semakin hari semakin lama ukhwah sudah topik ukhwah tidak relevan! mana dia topik2 yang menjana ilmu dan kesedaran! Dari senarai 25 topik dipapan utama ukhwah boleh ditaksirkan hanya satu peratus ataupun tiada langsung topik yang relevan!
apa nak jadi ni.....apa yang teman tau, Portal Komuniti Ukhwah.com ramai dari mahasiswa.

hanya penuh dengan topik2 jiwang dan serpihan dan juga politik!



Assalamualaikum...

erm... sudah agak terlewat kiranya apa yang eni nak taip disini..:)
selama eni berada di ukhwah ini..tak dapat dinafikan..post eni jugak adakalanya lebih banyak dalam topik politik..tapi tidak topik2 yang jiwang...tangan tu gatal saja nak menaip counter balik bila mendengar hujah2 yang kadang-kadang mengarut dan berunsur kefanatikan... tidak kira penyokong mana sekali pun... kalau sampai tak logik ..memang terasa ringan saja tangan nak menaip...
sedangkan sudah ada undang-undang... perbincangan politik hendaklah global... ini bukan setakat tak global...malah terang-terang sebut nama..siap bergambar lagi...tolak ansur itu perlu.. tapi bukan sampai melanggar undang-undang pun masih perlu dibiarkan...atas nama tolak ansur?
jika admin bertegas... perkara2 ini insyaAllah boleh dicegah..tapi berbalik juga kepada masalah... cuma ada berapa admin yang harus melakukan semua ini? kalau tak sampai 5 org... memang tak akan mampu...
saya sayangkan ukhwah dan kadang-kadang rasa bengang bila posting2 seperti betul tu... saya setuju dengan saudara.. copy paste berjela2 tanpa mengulas....smileys sampai sepuluh ketul... bila cuba menegur cara elok tak jalan...bila keras sikit..tiba-tiba saya kena...selain di label menyerang peribadi.. pernah juga ada yang kata...saya bergaduh...sedangkan...saya rasa ramai yang bijak pandai dan boleh menafsir apa yang sedang saya lakukan...

topik2 releven? atau lebih tepat lagi topik2 yang berunsurkan ilmiah dan ukhwah... bukan tidak di baca.. ya dibaca.. tapi apa lah yang mampu ditaip bila ilmu sendiri tak banyak mana...dapat baca sajalah...masih ingat topik tentang kemusnahan bulan dulu... itu topik kegemaran eni...tapi sudahnya topik itu.. panjang berjela2 dengan posting yang maaf kata... merepek..

topik2 jiwang? tak reti nak komen...sebab kebiasaaanya tak pernah buka.. melainkan..topik tu dah tercongok di papan utama kat depan ni...


sebelum apa-apa saya minta maaf...
kalau saya nak di banned pun tak mengapalah...apa nak buat
saya masih ingat ada satu topik... yang dibuka oleh salah seorang MT yang lebih bersandarkan kepada emosi... ketika itu ..saya cuba mereply dengan cara yang sehabis lembut...kerana saya juga berada dalam situasi yang sama dengan beliau... saya cuba cakap... setiap yang berlaku..ada hikmahnya... mungkin kita masih belum layak untuk menerima anugerah itu...dan apa salahnya jika bersabar ...kerana perkara ini umum...saya juga disoal perkara yang sama... kadang-kadang yang menyoal tak berniat pun nak lukakan hati kita....

what happened after that was... bukannya di lock.. but the whole topic was deleted...terkedu saya...adakah kerana saya menegur MT ?

tapi saya masih ingat pada pemburu pokok... maaf lah mengungkit...saya tahu... pemburu pokok sekadar ingin melancarkan provokasi..tapi perkataan yang kurang sopan...yang wajar ditegah tu...tak boleh lah guna...selepas keadaan dah agak kritikal(ketika itu...topik2 semua dibalas dengan laju...tapi isinya? hanya pergaduhan) baru lah .....ada tindakan...
permasalahannya disini bagi eni...adalah datang dari semua pihak....
saya minta maaf kalau kata-kata menyebabkan rasa tidak senang hati kepada sesiapa juga...


oh ya saudara daeng..tentang senarai 25 tajuk di papan utama itu.. tak mengapa jika topik ilmiah tak tersenarai..tentu anda tak mahu...topik2 ilmu tersenarai..tapi penuh dengan posting2 yang merepek...

yang baik dari Allah s.w.t
yang buruk dari saya jua...
wallahualam




ps: tolonglah jangan melenting...coretan ini bukan untuk membangkitkan kemarahan sesiapa...sekadar ingin menjawab serba sedikit tentang persoalan pembukaan topik...dan mencorat apa yang terbuku di hati :)



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 12:17


Prof bila baca kenyataan eni memang mengerti tetapi hanya prof dapat ucapkan minta maaf bagi pihak MT serta dari diri prof ini yang serba kekurangan.

Forum Paling Tegang : Forum Isu Semasa
Forum Paling Ramai Ikuti : Jejak Ukhwah

Forum Paling Kasih : Suara Hatiku
Forum Paling Hangat : Kaki Jiwang

ini antara prof beri pendapat sendiri dan bukannya pandangan melibatkan soal MT. Prof sendiri nak bertindak menjadi serba salah mungkin sikap mudah sangat bertolak ansur dan bila diberikan peluang tidak juga berkesudahan ke arah kebaikan.

Prof sekarang hanya fikirkan soal nak cari sumber untuk tampung dana Portal yang amat diperlukan. Portal ini bukannya percuma tetapi ada kos yang perlu ditanggung. Jasa tidak ternilai oleh pihak FIVIO pun prof tak mampu nak komen dan hanya harapan dapat usahakan jalan buah fikiran untuk bantu meringankan beban.

Prof sedih jika sebelum mati tidak dapat melihat kejayaan serta impian Portal Ukhwah menjadi Yayasan Ukhwah. Tidak bergaji dan tiada kemudahan dan semuanya keikhlasan sahaja dapat disumbang dengan dibuktikan dengan tindakan diharap UKhwah.com bukan lagi macam 5 tahun sekarang.

Fuh....dah jadi luahan hati lah pula...


p/s: Ku hanya Insan biasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-08 12:31


Hakikatnya Portal Ukhwah memang kekurangan Eksekutif/Moderator untuk mengawasi setiap ruang forum. Dahulu memang ramai yang telah dilantik tetapi ramai yang telah hilang. Jadi andai sesiapa yang mempunyai masa yang lapang dan mampu menjaga ruang forum dengan adil dan saksama bolehlah menawarkan diri untuk menjadi Eksekutif di ruang yang bersesuaian.

Eni, mengenai serangan peribadi itu, jangan pula terasa hati. Rasanya Hanan yang sebut perkara itu dulu tapi umum untuk semua. Mungkin kebetulan terkena pada Eni masa tu. Cuma yang nak disampaikan ada setengah tingkahlaku warga Ukhwah yang dirasakan pelik itu abaikan sajalah dan buat-buat tak nampak selagi tak melampau sangat.

Akhir kata maaf zahir batin dipinta. Ada rezeki jumpa di JK Aidilfitri. Yang banyak terasa hati dan tak puas hati digalakkan datang. Kata orang tak kenal maka tak cinta.. :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-10-08 13:47


saya rasa owl salah paham ni...bukan maksud saya senior daeng tu kena mulakn topic bagus,( memang terang dan nyata yang daeng banyak usulkan topik2 berguna) tapi kena mulakan untuk "menanye" pada mn2 ahli yang create topic2 yang tak sesuai..jelas tak..

p/s arigato sayatetapsaya


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-10-08 14:54


Assalamualaikum
dan kepada cik norlidahashim, jika dah salah tu, atau terpost dua kali tu...tolong edit dan buang posting yang tak berkenaan, bukan sekadar membiarkannya begitu sahaja..please... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 15:24


daeng janganlah marah2...Hidup daeng... gambar tu tak tau nak kecik kan macam mana... ala tak nyibuk dalam ni tak apa kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 17:20


!!! QUOTE !!!

Kenapa Ukhwah jadi macam ini!

Kerana kita sendiri tak cuba untuk menjadi begitu. Tu adalah jawapan yang saya bagi untuk persoalan di atas. saya rasa tajuk-tajuk seperti ini tak perlulah dibuka atau lebih kurang pihak MT ukhwah.com boleh menggariskan tatacara-tatacara seperti apa yang dimaksudkan dalam tajuk ini. Setahu saya mungkin dah ada. Kita saja yang tak selongkar khazanah berharga tu untuk dijadikan panduan.

Semua orang ada hujah dan alasan masing-masing, secara majoritinya lebih kepada terpulang kepada individu itu sendiri dalam menentukan tajuk yang nak dicipta dan yang nak dibalas tetapi mengikut kriteria kita kehendaki. Bagi saya, ukhwah.com ini telah menyediakan ruangan-ruangan tertentu untuk kita mencipta tajuk di dalamnya. Terpulanglah pada kita nak cipta tajuk yang macam mana.

Adakalanya tajuk yang kita cipta itu tidak mendapat sambutan dan saya sendiri pernah mengalaminya masa dahulu. Sejak setahun lebih dah ni saya dah jarang untuk membuka tajuk-tajuk baru. Ada pun mungkin 1 atau 2 tajuk saja. Dah lupa. saya berbuat demikian sebab tajuk yang saya cipta kurang dijenguk dan dibalas. saya akui tajuk-tajuk tersebut adalah tajuk jiwang. Tapi jiwang tak bermakna bukan sekadar saja-saja tapi untuk melahirkan idea dan fikiran yang bernas terhadap tajuk jiwang tersebut. Jiwang yang boleh diklasifikasikan sebagai unsur kasih sayang dan cinta.

Seperti kata Hanan, semua orang berbeza latar belakang dan kepakaran dan juga kecenderungan. Tak semestinya apa yang kita fikirkan sama dengan orang lain walau pun dalam komuniti yang sama. Kalau semuanya berfikiran yang sama, sukarlah untuk melahirkan fikiran-fikiran yang luar biasa, yang bernas dan lain dari yang lain kerana dalam soal ini perbezaan itulah yang memberi panduan untuk menjana ilmu dan memberi dorongan kepada diri untuk menyediakan ruangan keinsafan.

Rasanya tajuk ni cukuplah untuk diperkatakan, rasanya dah jelas apa yang saudara pembuka tajuk kehendaki. Segala kekhilafan dalam memberi jawapan harap dimaafkan.


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.189915 saat. Lajunya....