Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 25 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Google Innovation


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Google Innovation

Please Mendaftar To Post


Oleh Google Innovation

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 17:53


This is probably the reason why Google wins the title of "Best Employer" several years running.

Google is said to be the dream job of a lot of people.

/

We already knew that working for Google had certain advantages, but, believe me, this giant of the search motor takes the welfare of its employees seriously ... as shown by this decompression (stress) capsule that is impermeable to sound and light . . .

/

Moving around: A slide allows quick access from different floors . . . There are also poles available . . . they are similar to the ones used in fire stations .

/

Food . Employees can eat all they want from a vast choice of food and drink .

/

Work Station : Each employee has at least two large screens .
There are 4-6 'Zooglers' apa office .

/

INOVATION : Large boards are available just about everywere because 'ideas don't always come when seated in the office' says one of Googles managers

/

LEISURE . Pool tables, video games etc . are available in many areas .

/

Communication . . On each floor, there are private cabin areas where employees can attend to personal affairs .

/

Technical Support: Problem with your computer ? No problem . . . Bring it to this area where drinks are available while it is being fixed . . .

/

Health : Professional masseurs (eusses) available .

/

REST . . This room provides massage chairs that you control . . . while you view relaxing aquariums . . . . !!!

/

Ambiance . . There are many books in this library . . . even some about programming !!

*best kan kerja kat google..... :-D


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-10-08 21:09


:D nak kerja sana lah..
ada siapa tau kerja apa yang available?

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 11:33


hehehe..agak mustahil kita dapat bekerja dekat sana.tapi tak mustahil kalau kita boleh fluent boss kita supaya melahirkan persekitaran yang kreatif macam office google.sekurangnya tak lah stress sangat bila bekerja.... ;-)


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 11:37


betul lah.. kadang-kadang persekitaran memainkan peranan penting jugak.. kita ni cepat bosan dengan perkara dan persekitaran yang sama.. ciluk saja idea mana-mana kita ubah opis kita..hehe..

p/s: setiap bulan,saya akan ubah opis jadi cantik.. walaupun nampak simple tapi menarik.. kad2 raya yang kosong dan terisi dengan ucapan hari raya masih lagi tergantung di cermin opis.. sudut2 tepi selalu di ubah sana sini sampai bos kata 'awak tak ada kerja lain ke?"

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-08 11:45


masyuk2...suasana yang sesuai memang membantu kreativiti minda...Teringat kajian dalam buku Strategic Management...Malaysia & Mexico merupakan antara negara paling tinggi kadar jarak antara Majikan dan Pekerja...
Contoh, bila nak jumpa kena ketuk pintu bos perlahan-lahan, Kalau yang pangkat datuk bila tak panggil tak boleh...Panggil mesti nak guna gelaran Encik,Puan.Berbanding di U.S..panggil guna nama singkatan atau nickname saja. Kalau boleh kurangkan jurang ni...mesti pekerja boleh kongsi idea masyuk dengan majikan macam di google...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.083703 saat. Lajunya....