Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: .:MAKSUD TARIKH LAHIR ANDA:.


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» .:MAKSUD TARIKH LAHIR ANDA:.

Please Mendaftar To Post


Oleh .:MAKSUD TARIKH LAHIR ANDA:.

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 14:06


MAKSUD TARIKH LAHIR ANDA…..

Tarikh lahir kita menerangkan siapa kita,apakah kelebihan kita dan apakah kebolehan kita.Ia juga menunjukkan apakah yang harus kita pelajari dan cabaran yang perlu kita hadapi.Untuk mengetahui nombor lahir kita,kita boleh mencampurkan nombor2 tarikh lahir kita sehingga ianya menjadi satu nombor tunggal.Nombor lahir kita tidak menjadi penghalang kepada kita untuk kita menjadi apa yang kita inginkan ianya hanya sekadar mempelbagaikan pilihan yang kita ada.Contoh:
25 Ogos 1985
25+8+1985 = 2018
2+0+1+8 = 11
1+1 = 2 (jadi nombor lahirnya adalah 2)


Keterangan nombor lahir ;

( 1 )Ketulenan
-hadir dengan idea baru
-memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri
-golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari
dengan baik teknik diplomasi
-mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik
dan kebiasaannya adalah pemimpin atau bos
-bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka

( 2 )Pendamai
-dilahirkan sebagai diplomat
-mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan
orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri
-secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati
-mereka tidak suka bersendiriran.persahabatan adalah penting
buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam
hidup
-golongan ini secara semulajadi adalah pemalu,patut belajar untuk
meningkatkan nilai diri dan meluahkan perasaan

( 3 )Ceria
-golongan ini merupakan golongan yang idealistic
-mereka sangat kreatif,social,mesra,romantik,dan mudah dibawa
berunding
-mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya
-mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukannya apa
sahaja untuk mencapainya

( 4 )Konsevatif
-golongan ini sangat peka dan tradisional
-mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin
-mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa
yang sepatutnya mereka lakukan
-mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja
secara sendirian
-mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan
alam sekitar
-sabar,tekun,dan adakala dianggap degil

( 5 )Perintis
-mereka adalah perintis
-secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka
mengambil risiko serta sangat bersemangat
-mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat.dunia ini adalah
sekolah mereka,mereka memerhati setiap peluang untuk mempelajari
sesuatu daripada situasi yang ditempuhi.
-melihat sesuatu dengan teliti

( 6 )Romantik
-golongan ini adalah idealistic dan memerlukan sesuatu atau sebab
untuk berasa gembira.
-hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka
-mereka sangat suka membantu dan menjaga seseorang
-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik
-mereka suka seni muzik
-mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin
persahabatan secara serius

( 7 )Intelektual
-golongan ini adalah pencari
-selalu menyelesaikan seuatu secara tersembunyi,dan adakala mereka
sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah
-perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka
-mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka
tetapi mereka tidak suka dipersoalkan
-mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan
-mereka gemarkan perkara berteknikal dan berkebolehan untuk
menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara
-mereka sangat suka berahsia

( 8 )Penyelesaian
-golongan ini adalah penyelesai masalah
-mereka adalah professional,berterus-terang,penilai yang baik dan
tegas
-mereka sangat suka mengendalikan manusia,mereka melihat manusia
secara objektif
-mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri
bahawa mereka adalah ketua

( 9 )Pelakon
-golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain
-mereka sangat penyayang dan pemurah
-dengan daya tarikan,mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan
dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapa yang dianggap asing
kepada mereka
-mereka mempunya personality yang pelbagai sehingga menyukarkan
orang sekeliling mereka sukar memahaminya
-boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran

SELAMAT MENCUBA!!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 14:18


uhuk..areyien dapat no 8...
erm ada gaye macam ketua ke..hikhik :sopan:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-10-08 14:22


Assalamualaikum

!!! QUOTE !!!

( 2 )Pendamai
-dilahirkan sebagai diplomat
-mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri
-secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati
-mereka tidak suka bersendirian.persahabatan adalah penting
buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup
-golongan ini secara semulajadi adalah pemalu,patut belajar untuk meningkatkan nilai diri dan meluahkan perasaan


wahh.... :berfikir: macam betul jeq semuanya... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 14:22


Pada 14-10-08 14:18 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

uhuk..areyien dapat no 8...
erm ada gaye macam ketua ke..hikhik :sopan:



hadis nabi ada kata(petikan sahaja) "kullukum ra'in wa kullukum masulun 'an ra'iyati.." betulkan jika salah..

hadis ni mmbawa maksud, setiap org adalah pemimpin dan btanggungjwb ke atas setiap yang di bawah pimpinannya..

so, kita semua adalah pemimpin :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 14:26


Pada 14-10-08 14:22 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-10-08 14:18 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

uhuk..areyien dapat no 8...
erm ada gaye macam ketua ke..hikhik :sopan:



hadis nabi ada kata(petikan sahaja) "kullukum ra'in wa kullukum masulun 'an ra'iyati.." betulkan jika salah..

hadis ni mmbawa maksud, setiap org adalah pemimpin dan btanggungjwb ke atas setiap yang di bawah pimpinannya..

so, kita semua adalah pemimpin :-)



erm syukran.moga-moga begitu lah hendak nya..


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-10-08 14:28


Assalamualaikum
ya..memang ada..hadith sahih...
apapun, mungkin yang dimaksudkan di situ ialah pemimpin peringkat yang lebih besar..bukan sekadar pemimpin diri sendiri mahupun keluarga..agaknya?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 15:21


Salam Alaik

dapat no.5...hukhuk...bunyi macam bagus saja. tak sama... ana ni langsung tak ada ciri-ciri seorang perintis... hampeh ada lah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 15:31


5 perintis

!!! QUOTE !!!

-mereka adalah perintis


tidak pulok teman tau....perintis apa ke benda nya... :berfikir:

!!! QUOTE !!!

-secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka
mengambil risiko serta sangat bersemangat

lepas ni walau berani ambil risiko kena fikir dulu sebelum bertindak.... nanti menyusahkan diri....alhamdulillah masih kuat semangat ni..

!!! QUOTE !!!

mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat.dunia ini adalah
sekolah mereka,mereka memerhati setiap peluang untuk mempelajari
sesuatu daripada situasi yang ditempuhi.
-melihat sesuatu dengan teliti


kepelbagaian ...mugkin juga...belajar ni banyak kadang melalui pengalaman sendiri dan org lain....
ketelitian memang perlu...cewahhh


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 15:32


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!


( 6 )Romantik
-golongan ini adalah idealistic dan memerlukan sesuatu atau sebab
untuk berasa gembira.
-hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka
-mereka sangat suka membantu dan menjaga seseorang
-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik
-mereka suka seni muzik
-mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin
persahabatan secara serius




assalamualaikum..
Kenapa semua macam betul? :kelip:
memang org yang buat kajian ni memang betul-betul buat lah agaknya..hehe... :bunga:
wallahu'alam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 16:00


sesuatu perkara itu kekadang kebetulan...jika betul,syukurlah dan paerbaikilah lagi agar menjadi lebih baik...

bagi yang tidak hampir dengan keterangan yang diberi,perbaiki lah...

semoga dengan itu ia menjadi garis panduan bagi kita dalam membentuk peribadi yang mulia dan membina sahsiah serta kredibilit yang tinggi dan baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 16:02


Wawa glgn pendamai ... tapi ... Rasanya Wawa ni kaki gaduh d kalangan adik beradik ... hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 16:05


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

MAKSUD TARIKH LAHIR ANDA…..


( 4 )Konsevatif
-golongan ini sangat peka dan tradisional
-mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin
-mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa
yang sepatutnya mereka lakukan
-mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja
secara sendirian
-mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan
alam sekitar
-sabar,tekun,dan adakala dianggap degil




imni dapat ni..tapi macam ada yang kena mengena dengan diri ni..:sopan::sopan::sopan::sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 16:22


Pada 14-10-08 16:00 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

sesuatu perkara itu kekadang kebetulan...jika betul,syukurlah dan paerbaikilah lagi agar menjadi lebih baik...

bagi yang tidak hampir dengan keterangan yang diberi,perbaiki lah...

semoga dengan itu ia menjadi garis panduan bagi kita dalam membentuk peribadi yang mulia dan membina sahsiah serta kredibilit yang tinggi dan baik.



insya Allah :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 17:30


Pada 14-10-08 16:02 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa glgn pendamai ... tapi ... Rasanya Wawa ni kaki gaduh d kalangan adik beradik ... hehe :-D


yang tersirat tau tak?



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 18:01


!!! QUOTE !!!

5 )Perintis
-mereka adalah perintis
-secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka
mengambil risiko serta sangat bersemangat
-mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat.dunia ini adalah
sekolah mereka,mereka memerhati setiap peluang untuk mempelajari
sesuatu daripada situasi yang ditempuhi.
-melihat sesuatu dengan teliti


teman tak mahu percaya semua ni, tapi inilah kategori teman....
macam 100% tepat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 18:33


Assalamualaikum


( 8 )Penyelesaian
-golongan ini adalah penyelesai masalah
-mereka adalah professional,berterus-terang,penilai yang baik dan
tegas
-mereka sangat suka mengendalikan manusia,mereka melihat manusia
secara objektif
-mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri
bahawa mereka adalah ketua

:-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 18:57


selepas buat kira-kira ni saya no 4 lah.macam ada kena saja dengan diri ini hehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 19:18


Hmm.. semua pun dok kata macam betul lah macam tepat lah . Tapi 'perkiraan' formula tersebut terdapat satu 'penipuan' (pendapat aku lah). Sebabnya? Sebelum nabi Isa lahir, formula tu tak berguna dan tidak boleh dipakai. sebab tahun masihi masih belom wujud.

Maka bagaimanakah ia dapat menjadi satu 'maksud' (rahsia) tarikh lahir seseorang...?

ps:- masih kah lagi ia 'rahsia' .....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 20:11


Pada 14-10-08 15:31 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

5 perintis

!!! QUOTE !!!

-mereka adalah perintis


tidak pulok teman tau....perintis apa ke benda nya...


the apprentice ni lah :kelip:


!!! QUOTE !!!

( 8 )Penyelesaian
-golongan ini adalah penyelesai masalah
-mereka adalah professional,berterus-terang,penilai yang baik dan
tegas
-mereka sangat suka mengendalikan manusia,mereka melihat manusia
secara objektif
-mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri
bahawa mereka adalah ketua


memang teringin nak jadi golongan profesional pun, tak tahu lah berjaya ke tak. doa-doakan sajalah ek :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 21:27


tak tau lah kebetulan or apa..
tapi tang ketua tu dah selalu terkena..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 15-10-08 01:02


( 6 )Romantik
-golongan ini adalah idealistic dan memerlukan sesuatu atau sebab
untuk berasa gembira.
-hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka
-mereka sangat suka membantu dan menjaga seseorang
-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik
-mereka suka seni muzik
-mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin
persahabatan secara serius

uhuks...asyik2 berkaitan seni saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 07:56


Pada 15-10-08 01:02 , paku posting:

!!! QUOTE !!!

( 6 )Romantik
-golongan ini adalah idealistic dan memerlukan sesuatu atau sebab
untuk berasa gembira.
-hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka
-mereka sangat suka membantu dan menjaga seseorang
-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik
-mereka suka seni muzik
-mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin
persahabatan secara serius

uhuks...asyik2 berkaitan seni saja


sama lah kita..
tapi saya tak suka seni muzik....
yang lain tu kebetulan memang ada kaitan lah.....:)


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 08:05


Salam...

wah... ni kes berat ini... :-)

Hmm.... siapa punya kajian ini?. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 09:06


wsalam...
apa yang kes beratnya mohamad?
kajian sapa??
biarlah rahsia heheh :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

mat_chop
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2008
Ahli No: 35400
Posting: 10
Dari: online

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 09:51


-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik.

Kalau lah ana jadi jadi cikgu... hmm... bagaimana ek..?!
Boleh ke? hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mat_chopProfil   Hantar PM kepada mat_chop   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 10:17


!!! QUOTE !!!

Hmm.. semua pun dok kata macam betul lah macam tepat lah . Tapi 'perkiraan' formula tersebut terdapat satu 'penipuan' (pendapat aku lah). Sebabnya? Sebelum nabi Isa lahir, formula tu tak berguna dan tidak boleh dipakai. sebab tahun masihi masih belom wujud.

Maka bagaimanakah ia dapat menjadi satu 'maksud' (rahsia) tarikh lahir seseorang...?

ps:- masih kah lagi ia 'rahsia' .....?


kalao kajian tu kajian tipu,
maka hendaklah kalian tahu bahawa semua itu hanyalah kebetulan semata-mata..

in fact, pada pendapat ana lah, kalau sama pun tu semua kebetulan semata..
boleh ke kita percaya dengan beenda2 macam ni?


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 11:52


Pada 15-10-08 09:51 , mat_chop posting:

!!! QUOTE !!!

-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik.

Kalau lah ana jadi jadi cikgu... hmm... bagaimana ek..?!
Boleh ke? hehe..


tak semestinya guru kepada anak-anak murid or budak-budak sek..
mungkin juga kepada bakal isteri :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 12:26


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!



( 4 )Konsevatif
-golongan ini sangat peka dan tradisional
-mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin
-mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa
yang sepatutnya mereka lakukan
-mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja
secara sendirian
-mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan
alam sekitar
-sabar,tekun,dan adakala dianggap degil


hmm... :berfikir: agak tepat sesumenye... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-10-08 12:41


betul tak mana?
pernah dengar...tapi tak tahu betul k tak ?
siapa yang buat kajian mana heheheheh.....?
hehehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

halwa_halwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34942
Posting: 31
Dari: black water

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 12:53


( 7 )Intelektual
-golongan ini adalah pencari
-selalu menyelesaikan seuatu secara tersembunyi,dan adakala mereka
sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah
-perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka
-mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka
tetapi mereka tidak suka dipersoalkan
-mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan
-mereka gemarkan perkara berteknikal dan berkebolehan untuk
menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara
-mereka sangat suka berahsia

...no komen..agak-agak dapat dari mana ye sumber ini???

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For halwa_halwaProfil   Hantar PM kepada halwa_halwa   Quote dan BalasQuote

sumaiyyah_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1070
Posting: 104
Dari: PeNang...SeLaNgOr

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:55


!!! QUOTE !!!

( 6 )Romantik
-golongan ini adalah idealistic dan memerlukan sesuatu atau sebab
untuk berasa gembira.
-hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka
-mereka sangat suka membantu dan menjaga seseorang
-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik
-mereka suka seni muzik
-mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin
persahabatan secara serius


macam ada kena mengena dengan diriku ini.. :-) tapi, bab muzik tu yang kurang pasti sikit.. :berfikir:


-----------------
::Jika ketenangan & keredhaanNYA yang dicari, Allah akan terus uji hati kita hingga pada suatu masa kita akan rasa indahnya tawakal kepadaNYA::


Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyyah_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sumaiyyah_mujahidah   Pergi ke sumaiyyah_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 15:57


Pada 15-10-08 12:53 , halwa_halwa posting:

!!! QUOTE !!!

( 7 )Intelektual
-golongan ini adalah pencari
-selalu menyelesaikan seuatu secara tersembunyi,dan adakala mereka
sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah
-perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka
-mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka
tetapi mereka tidak suka dipersoalkan
-mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan
-mereka gemarkan perkara berteknikal dan berkebolehan untuk
menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara
-mereka sangat suka berahsia

...no komen..agak-agak dapat dari mana ye sumber ini???

:-)


wallahuaklam ;-) tapi yang pasti dr sumber2 yang boleh dpercayai lah



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 17-10-08 22:12


Pada 14-10-08 18:01 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

5 )Perintis
-mereka adalah perintis
-secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka
mengambil risiko serta sangat bersemangat
-mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat.dunia ini adalah
sekolah mereka,mereka memerhati setiap peluang untuk mempelajari
sesuatu daripada situasi yang ditempuhi.
-melihat sesuatu dengan teliti


teman tak mahu percaya semua ni, tapi inilah kategori teman....
macam 100% tepat.


emm.. teman saya engineer macam daeng.. dan dia kategori ni juga.. macam tepat lah...


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 17-10-08 22:17


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!



( 4 )Konsevatif
-golongan ini sangat peka dan tradisional
-mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin
-mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa
yang sepatutnya mereka lakukan
-mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja
secara sendirian
-mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan
alam sekitar
-sabar,tekun,dan adakala dianggap degil




macam ada yang tepat saja dengan diri ini.. :kelip:


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

yoep
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2008
Ahli No: 35453
Posting: 6
Dari: kuale

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-08 14:22


ana total jadi 7...ada juga ciri-ciri 2 pada ana..apa pandangan saudara saudari tentang no 7???

Bookmark and Share

    


  Member Information For yoepProfil   Hantar PM kepada yoep   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 15:07


kita no 6..da kena dengan kita..mungkin kebetulan saja kan futurama hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 15:13


alhamdulillah ana dapat no 8 moga-moga jadi kenyataan..........anggap sebagai motivasi bagi diri



......................................................................................................
http://www.e-jariah.net/wafie86

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 15:19


Pada 18-10-08 14:22 , yoep posting:

!!! QUOTE !!!

ana total jadi 7...ada juga ciri-ciri 2 pada ana..apa pandangan saudara saudari tentang no 7???


insyaAllah saya doakan ianya menjadi kenyataan.. :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 22:17


wah....macam kebetulan betul.mungkin bab nombor semua ni hasil kajian daripada orang yang suka memerhatikan gelagat manusia seperti tajul muluk.

apa pun...wallahu'alam


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 22:36


!!! QUOTE !!!

( 2 )Pendamai
-dilahirkan sebagai diplomat
-mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan
orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri
-secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati
-mereka tidak suka bersendiriran.persahabatan adalah penting
buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam
hidup
-golongan ini secara semulajadi adalah pemalu,patut belajar untuk
meningkatkan nilai diri dan meluahkan perasaan



I ni memang pemalu orangnyerrr.. :malu: :malu: :malu:


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 23:27


Assalamualaikum....

!!! QUOTE !!!

( 3 )Ceria
-golongan ini merupakan golongan yang idealistic
-mereka sangat kreatif,social,mesra,romantik,dan mudah dibawa
berunding
-mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya
-mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukannya apa
sahaja untuk mencapainya


:berfikir: macam betul saja....
tapi 90% lah... 10% lagi salaa...
apa-apa pun ini cuma kajian saja...
kita boleh ubah diri kita kann... ;-)


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 18-11-08 00:02


Assalamualaikum..ana no. 5, tak tahulah kalau salah kira pula..macam tak ada saja yang same..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 18-11-08 00:59


salam~

:berfikir: walau macam mana cara saya kira tetap no.9.....ish3

Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

( 9 )Pelakon
-golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain
-mereka sangat penyayang dan pemurah
-dengan daya tarikan,mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan
dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapa yang dianggap asing
kepada mereka
-mereka mempunya personality yang pelbagai sehingga menyukarkan
orang sekeliling mereka sukar memahaminya
-boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran

saya masih keliru... :roll: :roll: huhu....

sesiapa yang kenai saya,betul ke begitu? :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 18-11-08 01:10


Pada 15-10-08 08:05 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



wah... ni kes berat ini...


apa yang kes berat nya??

!!! QUOTE !!!

( 7 )Intelektual
-golongan ini adalah pencari
-selalu menyelesaikan seuatu secara tersembunyi,dan adakala mereka
sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah
-perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka
-mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka
tetapi mereka tidak suka dipersoalkan
-mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan
-mereka gemarkan perkara berteknikal dan berkebolehan untuk
menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara
-mereka sangat suka berahsia


sesuai apa~hehe...memang kena dengan enta mohamad~... :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 18-11-08 01:28


saya no 6..huhu..


( 6 )Romantik
-golongan ini adalah idealistic dan memerlukan sesuatu atau sebab
untuk berasa gembira.
-hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka
-mereka sangat suka membantu dan menjaga seseorang
-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik
-mereka suka seni muzik
-mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin
persahabatan secara serius


eheh.. 8-)


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 01:35


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!


( 6 )Romantik
-golongan ini adalah idealistic dan memerlukan sesuatu atau sebab
untuk berasa gembira.
-hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka
-mereka sangat suka membantu dan menjaga seseorang
-mereka sangat setia dan menjadi guru yang terbaik
-mereka suka seni muzik
-mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin
persahabatan secara serius



hmm yang lain 2 macam kena juga tapi bab seni muzik 2 kadang-kadang suka kadang-kadang tak..depends on mood..hehe..guru terbaik?hmm macam tak saja..anak guru ye lah..hehe..
:-P


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 07:55


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

MAKSUD TARIKH LAHIR ANDA…..

Keterangan nombor lahir ;

( 1 )Ketulenan
-hadir dengan idea baru
-memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri
-golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari
dengan baik teknik diplomasi
-mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik
dan kebiasaannya adalah pemimpin atau bos
-bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka



:bunga: :bunga:

ha..ni maksud tarikh lahir saya.. :berfikir: hmm..ada juga persamaannya..ada yang menghampiri persamaan..satu kebetulan juga ni..tapi ada juga yang tak betul tu..bab menjadi pemimpin atau bos tu..kurang sikitla..tak sesuai.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 09:28


Pada 18-11-08 07:55 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

MAKSUD TARIKH LAHIR ANDA…..

Keterangan nombor lahir ;

( 1 )Ketulenan
-hadir dengan idea baru
-memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri
-golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari
dengan baik teknik diplomasi
-mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik
dan kebiasaannya adalah pemimpin atau bos
-bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka



:bunga: :bunga:

ha..ni maksud tarikh lahir saya.. :berfikir: hmm..ada juga persamaannya..ada yang menghampiri persamaan..satu kebetulan juga ni..tapi ada juga yang tak betul tu..bab menjadi pemimpin atau bos tu..kurang sikitla..tak sesuai.. :-D


em dah try ke jadi leader atau bos sbeelum ni??
belum cuba belum tau..mungkin bakat kepimpinan tu memang ada, cuma tak berpeluang untuk menonjolkannya...:) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 09:30


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

MAKSUD

( 4 )Konsevatif
-golongan ini sangat peka dan tradisional
-mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin
-mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa
yang sepatutnya mereka lakukan
-mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja
secara sendirian
-mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan
alam sekitar
-sabar,tekun,dan adakala dianggap degil



ni no lahir ana..hehe. agak kalau nak cari pasangan, no berapa pula yang sesuai?? sama-sama nombor ok ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 09:41


( 4 )Konsevatif
-golongan ini sangat peka dan tradisional
-mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin
-mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa
yang sepatutnya mereka lakukan
-mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja
secara sendirian
-mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan
alam sekitar
-sabar,tekun,dan adakala dianggap degil

ada lah sikit-sikit... hehehe.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

daboyz8
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28935
Posting: 37
Dari: Melaka.....JayBee(kerja kat sini....!!)

Melaka  


posticon Posting pada: 18-11-08 10:01


Pada 14-10-08 14:06 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!



Keterangan nombor lahir ;

( 1 )Ketulenan
-hadir dengan idea baru
-memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri
-golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari
dengan baik teknik diplomasi
-mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik
dan kebiasaannya adalah pemimpin atau bos
-bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka





salam..
ada betul juga..tapi ada juga yang kurang sikit..tapi overall hampir betul..
hmm....bekerja sendiri..??? :jangan:


-----------------
Salam Ukhwah untuk semua..


Bookmark and Share

    


  Member Information For daboyz8Profil   Hantar PM kepada daboyz8   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186108 saat. Lajunya....