Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 1 hari, 44 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Shah Rukh Khan dapat anugerah Datuk?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Shah Rukh Khan dapat anugerah Datuk?

Please Mendaftar To Post


Oleh Shah Rukh Khan dapat anugerah Datuk?

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:15


Panglima TLDM, Shah Rukh terima gelaran Datuk Wira, Datuk

MELAKA: Panglima Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Datuk Abdul Aziz Jaafar dan artis Bollywood, Shah Rukh Khan adalah antara 758 pemerima anugerah dan pingat sempena Harijadi Yang Dipertua Negeri Melaka yang ke-70, esok.

Aziz menerima Darjah Cemerlang Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk Wira manakala Shah Rukh menerima Darjah Mulia Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk.

sumber : http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Friday/Mutakhir/20081010115914/Article/index_html

**tataulah ni isu semasa atau lawak semasa. Keliru pun ada. Apa agaknya sumbangan Shah Rukh Khan kat Melaka??


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:19


:berfikir: :berfikir: :berfikir:

apa benda semua ni????selamat melaka yang bagi,,,kalau N9 yang bagi,.,memang rasa nak belot......



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:20


Pada 10-10-08 12:19 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

:berfikir: :berfikir: :berfikir:

apa benda semua ni????selamat melaka yang bagi,,,kalau N9 yang bagi,.,memang rasa nak belot......



kalau N9 yang bagi umar nak pindah negeri lain ke... :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:22


Hah?? Shah Rukh Khan dapat gelaran Datuk? Pelik a/l ajaib ni...Betul tu, apa sumbangan Shah Rukh Khan kepada negeri Melaka ek..entah apa-apa lah dunia sekarang...

Datuk Shah Rukh Khan...hahaha..pelik betul :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:26


kalau michelle yeoh tu logik lah juga sebab anak perak.. anak malaysia.. shah rukh khan anak india.. adus.. tak logiknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:33


Pada 10-10-08 12:20 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-08 12:19 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

:berfikir: :berfikir: :berfikir:

apa benda semua ni????selamat melaka yang bagi,,,kalau N9 yang bagi,.,memang rasa nak belot......



kalau N9 yang bagi umar nak pindah negeri lain ke... :-o



entah lah kak,,,maybe saya merantau negeri org,,,,,anak negeri tak nak dbagi,,walaupun tak ada jasa sangat,,pernah juga lah tanam rumpur kat rumah YDB N9.heheheheh...jasa lah tu,,tak dapat tansri,,datuk farid pun sedap juga dpanggil...wakakakaka..gurau saja....anak negeri,,,xlupo diri...hahahaha :lucu: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:36


hihi..lawaknya..member saya org melaka baca berita ni..tak puas hati dia..huhu..apelah sumbngn shah rukh khan tu eh..banyak melabur kat melaka ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:36


memang tak logic...dan memang pelik...Kenapa di beri pada org luar ye..
:berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:45


Mungkin sebab Shah Rukh Khan pernah pergi shopping kat Melaka agaknya...Hehehe :D. Lepas dapat gelaran Datuk nanti, maybe dia akan berpindah ke Melaka. Bertuah lah kita nanti hari2 dapat tengok Shah Rukh Khan :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 13:59


ala,LKY(lim kuan yew) pun boleh dapat title dato dari sultan johor takkan SRK ni tak boleh dapat kan?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 10-10-08 14:05


hihihi ni lawak semasa ni kak hanan....
tulah jadinya apabila melaka tidak lagi ber sultan...
tapi ada juga org sokong dia dapat datuk...jadi...hentam sajala labu....

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

riz_eiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30946
Posting: 78
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-08 14:16


Nak kata pernah mengundi tak jugak... eheee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riz_eizaProfil   Hantar PM kepada riz_eiza   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 14:17


Pada 10-10-08 14:05 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

hihihi ni lawak semasa ni kak hanan....
tulah jadinya apabila melaka tidak lagi ber sultan...
tapi ada juga org sokong dia dapat datuk...jadi...hentam sajala labu....



agaknya Raja pun dah terkena pengaruh hedonism.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 14:55


assalammualaikum

orang luar pun boleh dapat anugerah datuk ke? bukan ke anugerah datuk di beri kepada yang berjasa kepada negeri? apa kepentingan shah rukh khan nya? ada sesiapa boleh jawab?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 15:09


hehehe..ni lawak antarabangsa ke?huhu..

SRK pun boleh dapat tittle datuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-10-08 16:12


mereka tu terlampau taksub dan peminat fanatik SRK agaknya? sampai nak bagi anugerah..uhuhuhu..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 16:50


Salam..

TYT Melaka ini minat sangat dengan filem SRK ini agaknya...
Dulukan dia mantan Menteri Penerangan..

Tak tahulah apa nak jadi..
kalau tak bagi gelaran pada SRK tu..salah ke..

Lu fikirlah sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 17:25


salam bangkangan...hehe..

ss membangkang..lagi membantah dan memprOtes
kalungn datuk tu yang arif..

shah..k tu nak buat apo datuk tu..?
atoii.. bagi kak nenda.. ke... bagi kat org-org yang layak sepatutnya..
issh.. kompiusss dibueknye..
cmno ni... penduduk melaka.??

macam nak buat demo saja.. ops.. demo dalam topik saja..,
cek tak sompat nak ke melaka untuk minggu ni..ehehe..
busy dah jdual.. :sopan:

hanan.. betul kee?? ke ada nama macam
pelanduk 18 ke.. agaknya nama dia samo dengan
mr bolywood tu..

** nthlaa.. lamo bebenau tak tengok hindustaannn tu..
:berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 17:44


memang nak bangkang sangat-sangat ni...
apa lah sumbangan dia kat melaka ni atau lebih tepat apa lah yang dia bagi kat malaysia ni...

banyak lagi kan orang-orang lain yang ada yang layak terima gelaran tu..
yang di depan mata tak nampak yang nunn di kejauhan sana pulak nampak...lawak bebenor ni..

ps: gamaknya teringin sangat agaknya nak jumpa SRK tu lah sampai bagi dia anugerah tu... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 17:45


erm.. apa nak jadi tak tau lah....
TYT ni org pahang..bagaimana? boleh jadi macam tu pula ek..huhuuhh

!!! QUOTE !!!

agaknya Raja pun dah terkena pengaruh hedonism.

p/s : rashdin... melaka tak ada raja lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 17:50


Banyak tokoh lain tak bertitle dato'..yang mereka bagi kat SRK pasai apa?ni nak protes BERSIH ni.ehehe..protes dalam ukhwah saja lah cik SS..macam tokoh2 akademik kita, banyak yang dipandang sebelah mata saja oleh kerajaan..Prof.Dr.Sidek Baba, Prof.Dr.Yusof Othman dan ramai lagi..mereka-mereka ni terlalu banyak jasa kepada bidang pendidikan khususnya pendidikan tinggi, tapi tak juga dapat penghormatan yang sewajarnya daripada negara / kerajaan..bagaimana pula SRK tiba-tiba boleh dapat Dato'..memang tak patut..tak patut..tak patut..

:jangan:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 19:29


sebab jualan tiket wayang lakonan dia dan vcd lakoanan dia dapat sambutana yang menggalakkkan di kalangan rakyat malaysia...
pernah berlakon di malaysia dan buat konsert miming kat malaysia...

p/s:saya bagi pihak TYT melaka jawab...hehehhee

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 20:41


Pada 10-10-08 17:45 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. apa nak jadi tak tau lah....
TYT ni org pahang..bagaimana? boleh jadi macam tu pula ek..huhuuhh

!!! QUOTE !!!

agaknya Raja pun dah terkena pengaruh hedonism.

p/s : rashdin... melaka tak ada raja lah....



tak kisahlah yang bagi tu raja ke tak yang penting pengaruh ni dah menular hingga ke peringkat kepimpinan tertinggi


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 10-10-08 20:43


tahniah buat shah rukh khan kerana dapat gelaran datuk.. mmang dia layak pun dapat datuk tu.. kan ke dia glamer boleh bawa pelbagai watak termasuklah watak sembah bahala.... tu yang melaka nak bagi sangat datuk tu, lagi satu bukan ke dulu adaisteri pemimpin umno juga yang laga2 pipi dengan bintang ni...kiranya melaka nak bodek pemimpin tu lah(kan bini dia minat aktor ni)...


p/s kadang rasa pelik bila org yang sepautunya dapat di pinggirkan..orang-orang yang mengharumi nama negara dengan rekaan dan penemuan di peringkat dunia pun tak di beri datuk... artis yang popular dalam malaysia saja boleh dapat datuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

sakura_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35328
Posting: 8

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-08 00:38


if benar cerita ni... hmmm... adoi.. entah lah.. malaysia ku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_balqisProfil   Hantar PM kepada sakura_balqis   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 00:46


ni lah dia islam hadhari..... :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 10:15


Pada 11-10-08 00:46 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

ni lah dia islam hadhari..... :-|



hadhari

hadhari

hadhari

hadhari


jadi had hari


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 10:17


!!! QUOTE !!!

hanan.. betul kee?? ke ada nama macam
pelanduk 18 ke.. agaknya nama dia samo dengan
mr bolywood tu..


Hanan pun ingatkan ada makhluk Allah lain yang bernama Shah Rukh Khan kat Malaysia ini.. tapi bila baca semula berita tu memang dah sebut artis Bolywood. Berita harini siap ada gambar lagi.. :-o :-o :-o :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 10:53


Jom pakat menetap di Melaka, senang dapat Dato'. Kenapa, tak percaya? Kriterianya amat minima:

11 Oktober, 2008 00:58 AM

Shah Rukh Khan Dianugerah Datuk

MELAKA, 11 Okt (Bernama) -- Artis Bollywood Shah Rukh Khan, akan dianugerahkan darjah kebesaran negeri Melaka yang membawa gelaran Datuk sempena Hari Jadi Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Mohd Khalil Yaakob ke-70 hari Sabtu.

Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Melaka, Saadon Basirun berkata Shah Rukh Khan akan dianugerahkan Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM).

Istiadat penganugerahan berkenaan yang turut melibatkan 758 penerima darjah, tauliah, bintang dan pingat kebesaran negeri Melaka akan berlangsung di Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh di sini, esok dan Ahad ini.

"Penganugerahan darjah kepada Shah Rukh Khan akan diadakan pada majlis lain yang tarikhnya akan ditetapkan kemudian," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Shah Rukh Khan adalah antara 77 penerima yang dianugerahkan DMSM.

Saadon berkata anugerah darjah berkenaan kepada Shah Rukh Khan adalah bagi menghargai sumbangan artis itu terhadap industri hiburan peringkat antarabangsa.

"Shah Rukh Khan juga memberi sumbangan terhadap industri pelancongan negara ini apabila beliau datang ke Malaysia bagi menghasilkan filem lakonannya,"
katanya.

Beliau berkata artis tempatan yang dianugerahkan Darjah Seri Melaka (DSM) tanpa gelaran ialah penyanyi lagu Melayu Asli Goh Eng Boon yang lebih dikenali sebagai Andre Goh, pelawak Jantan Osman yang juga dikenali sebagai Ali Mamak dan penyanyi era 60an, Mariam Ahmad.

Sementara itu, Setiausaha Akhbar kepada Ketua Menteri Melaka, Daud Awang dan Pengurus Nanyang Siang Pau dianugerahkan DSM.

Wartawan sambilan akhbar Melaka Hari Ini (MHI), Jaafar Neemat dianugerahkan Jaksa Pendamai (JP) manakala Yang Dipertua Kelab Media Massa Melaka Sha'rin Sahad, ketua wartawan The Star .Letchumanan dan Pengurus Bilik Berita TV9 Mohd Lokman Hamidi, dianugerahkan Bintang Cemerlang Melaka (BCM).

Penyunting MHI Md Yusof Mohamed pula dianugerahkan Bintang Khidmat Terpuji (BKT) manakala jurugambar The Star A. Malek Yahya, wartawan TV9 Mohamed Raffi Bachik dan wartawan China Press Monica Tay Sookeen, dianugerahkan Pingat Jaksa Pendamai (pijak).

-- BERNAMA :sopan:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 11:27


yapperda

pawang palong yang dok 'tarik rezeki' ikan melimpah ruah kek laut dok pula di beri DMSM.si yang ntahapeape tu yang di pilih nya

ni yang tak aci tanggeci ni.hish(dengan nada jeles)

** pahang pun kasi pangkat sonang2..siap boleh beli lagi..... dia nak ngikut agaknya.ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 12:37


Dato' Shah Rukh Khan... hohoho..

Gelaran datuk sekarang ni dah tak membawa apa-apa makna besar dah.. senang-senang saja dapat datuk.. apelah jasa si SRK tu kat Malaysia ni especially Melaka tu sampai terhegeh-hegeh nak bagi pingat kat dia tu.. berlambak lagi rakyat Melaka yang berjasa besar tak dihargai, si SRK tu pula yang nak dibagi.. dia tu bukannya reti menghargai kurnia.. bagi dia gelaran Dato' dr Melaka tu macam duit seposen saja.. ada disimpan, tak ada tak hairan.. kita saja yang hidung tak mancung pipi tersorong-sorong nak bagi sangat.. sungguh memalukan..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 17:40


mera nam, datuk shah rukh khan....ahaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 20:14


Assalamualaikum..

Mereka ni suka tengok filem hindustan agaknya.. :lol: :lol: :lol:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 20:30


hurm...pelik betul dengan pemikiran orang2 pemimpin ini...
ish..tak paham.... :-?


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-08 22:54


sadisnya baca berita ni... huhu.. datuk srk.. tak sanggup nak dengar... huwaaaa.. :((

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-10-08 22:56


rasanya takkan dapat agaknya..mesti ada tentangan hebat nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-08 08:01


Itulah sebabnya gelaran Datuk macam dah tak bernilai sekarang ni....sapa-sapa saja boleh dapat datuk terutama yang ada duit......itu belum lagi termasuk gelaran datuk2 sebab dikurniakan cucu2...kan...kan...kan...
http://audiovideomatter.blogspot.com/

Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-10-08 11:43


haha..kecoh sangat apa hal. kita saja lawak lebih.haha. nak tau kenapa dianugerahkan datuk? carilah sebab lagi, banyak lagi sebabnya tu. bukan setakat dalam akhbar saja. tak puas hati nampaknya semua org, pergi lah cari sebabnya lagi...hehe...baru puas hati. bagi saya lah, mybe setakat ni semua membangkang, bagi saya open lah sikitkan.asyik bagi kat penduduk kita saja, luaskan sikitlah. org luar boleh anggap malaysia ni boleh tahan juga begitu gelaran kat org luar. glamour sikit negara kita.haha. ni bila satu saja tak puas hati, libatkan kerajaan lagi. islam hadhari lagi..hehe..macam-macam lah kita ni. selepas ini kalau ada kerajaan pembangkang bagi gelaran kat org luar. nak kata apa pula? islam tak hadhari?...hahhaa...apa saya melalut ni.

ada juga org cakap, gelaran datuk xbermakna lagi . dahtu dapat gelaran datuk dr dulu bermakna juga ke? bukan ke just title saja, status saja. kita juga yang cakap, apala yang ada dengan gelaran. ok lagi dapat gelaran datuk yang original, bermakna lagi dapat cucu..bernilai sangat ke gelaran datuk tu? cakap macam tak ada nilai da konon sekarang ni.hehe...nak tau juga lah apa nilainya dapat gelaran datuk yang konon2nya sekarang ni tak bernilai lagi?...please inform kat saya....nak tau sangat ni, nak buat assignment....hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

halwa_halwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34942
Posting: 31
Dari: black water

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-08 13:09


hahaha..Malaysia2..macam-macam hal..
pelik pun ada juga orang tempatan bukan main susah nak dapat gelaran 2 ni kan pulak orang dari negara lain...
renung2kn lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For halwa_halwaProfil   Hantar PM kepada halwa_halwa   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 10:39


NI ANTARA SEBAB GELARAN DATUK DIBERIKAN : KALAU TAK PUAS HATI LAGI, pergi lah BUAT DEMONTRASI KE, PIHAK anda KAN SUKA BUAT apa-apa...HAHAA.....
NI MEDIA KERAJAAN cakaplah, KE ADA MEDIA PEMBANGKANG YANG BAGI SEBAB LAIN...HAHA...iyalah, ADA ORANG cakap MEDIA KERAJAAN TAK BOLEH DIPERCAYAI...HAHA...

UTUSAN 12.10.2008
Sebab Shah Rukh Khan dikurnia Datuk
MELAKA 12 Okt. – Penganugerahan Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) yang membawa gelaran Datuk kepada pelakon Bollywood, Shah Rukh Khan adalah berdasarkan sumbangannya mempromosi negeri ini melalui filem lakonannya yang ditonton jutaan peminat seluruh dunia, kata Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam.

Beliau berkata, Shah Rukh Khan pernah datang ke Melaka membuat penggambaran filemnya bertajuk One Two Ka Four di A Famosa Resort, Alor Gajah beberapa tahun lepas.

“Salah satu lagu dalam filem berkenaan dibuat penggambaran di A Famosa Resort, Alor Gajah. Ini telah menyebabkan jutaan orang yang menonton filem itu mengenali Melaka,” katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas istiadat penyampaian anugerah darjah, tauliah, bintang dan pingat kebesaran negeri Melaka sempena ulang tahun ke-70 hari jadi Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd. Khalil Yaakob di Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh di sini, semalam.

Shah Rukh Khan yang dilahirkan di New Delhi pada November 1965, adalah antara 758 penerima anugerah darjah, tauliah, bintang dan pingat kebesaran negeri Melaka tahun ini. Tarikh penyampaian anugerah kepadanya belum ditetapkan lagi.

Mohd. Ali berkata, penganugerahan DMSM kepada Shah Rukh Khan adalah pelaburan yang mendatangkan banyak keuntungan balik kepada Melaka dari segi promosi secara percuma tanpa melibatkan wang.

“Kalau kita hendak buat promosi Melaka secara sendiri melalui sesuatu filem yang ditonton jutaan orang di seluruh dunia tentu kosnya bernilai beratus juta ringgit,” katanya.

“Melaka mempunyai banyak tempat pelancongan menarik seperti Sungai Melaka, Menara Taming Sari, Eye On Melaka dan tempat-tempat bersejarah yang menarik untuk filem seperti filem Hindustan. Kawasan lain di dunia pernah ditonton oleh orang ramai tetapi Melaka belum ditunjukkan secara menyeluruh,” katanya.

Mohd. Ali berkata, bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin mencadangkan kepada Mohd. Khalil supaya pelakon Bollywood itu diberi anugerah bagi membantu Melaka menjadi terus popular lebih-lebih lagi selepas Melaka mendapat pengiktirafan Bandaraya Warisan Dunia daripada Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unesco).

– Bernama

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 10:45


nak tanya :-

gelaran datuk tu tetap diterima ke walaupun org tersebut tidak hadir semasa upacara penganugerahan ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

danielHakimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34461
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 12:29


biasalah..puak2 islam hadhari ni kan suka popular dan tunjukkan diri...tu bagi kat shah rukh khan tu....boleh naikkan nama...tapi yang sebenar ya kena kutu lagi adalah...hehehehehe....datuk tak ada nilai bagi shah rukh khan


"LAWAN TETAP LAWAN "

Bookmark and Share

    


  Member Information For danielHakimiProfil   Hantar PM kepada danielHakimi   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 19:04


Shah Rukh Khan dapat gelaran tu pasal promosi Melaka dalam filem dia.. tatau filem apa..

dahlah Shah Rukh Khan pernah keluar kenyataan pasal dia jadi hebat macam tu pasal tak kisah berlakun karekter apa pun. Belakon jadi Hindu boleh.. Islam boleh.. Kristian boleh..
Tu yang dapat gelaran datuk itu..

apa nak jadi lah ... Dimanakah khalifah Islam...



Pada 10-10-08 12:15 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Panglima TLDM, Shah Rukh terima gelaran Datuk Wira, Datuk

MELAKA: Panglima Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Datuk Abdul Aziz Jaafar dan artis Bollywood, Shah Rukh Khan adalah antara 758 pemerima anugerah dan pingat sempena Harijadi Yang Dipertua Negeri Melaka yang ke-70, esok.

Aziz menerima Darjah Cemerlang Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk Wira manakala Shah Rukh menerima Darjah Mulia Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk.

sumber : http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Friday/Mutakhir/20081010115914/Article/index_html

**tataulah ni isu semasa atau lawak semasa. Keliru pun ada. Apa agaknya sumbangan Shah Rukh Khan kat Melaka??




-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Kokseikokde
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2008
Ahli No: 32873
Posting: 48

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 20:45


Bangang betul lah..Kalau bagi kat imam besar masjidil haram ok juga..lagi besar sumbangan dia untuk dunia Islam..kalau setakat sumbangan untuk filem hindi apa ke benda lah sangat...
macam tak ada nilai pula gelaran datuk..senang-senang saja bagi... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For KokseikokdeProfil   Hantar PM kepada Kokseikokde   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 22:24


Kementerian bincang isu Shah Rukh dikurnia Datuk

PETALING JAYA: Surat bantahan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) mengenai isu aktor Bollywood, Shah Rukh Khan dikurniakan gelaran Datuk oleh kerajaan negeri Melaka akan disentuh dalam mesyuarat Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan hari ini

seterusnya:

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 09:55


MALAYSIA KU GEMILANG..:berfikir::-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:04


Pada 16-10-08 09:55 , imni_1612 posting:

!!! QUOTE !!!

MALAYSIA KU GEMILANG..:berfikir::-?



gemilang ke temberang???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

musafirsufi
Warga Rasmi
Menyertai: 16.03.2008
Ahli No: 32917
Posting: 7
Dari: kelantan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 10:52


assalamualaikum.......

saya agak pelik dngan berita ni...mengapa boleh jadi begtu?apalah nak jadi dengan negara kesayangan kita ni....org barat diagung2kan...orang kita dipinggirkan...
:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirsufiProfil   Hantar PM kepada musafirsufi   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-10-08 11:06


hehehe...datuk dah k?datuk bercucu k ... hahahahahahhaha....kasian anak malaysia...dipinggir kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:08


INILAH DIA NEGARA MALAYSIA YANG KUKENALIII...
macam-macam hal

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 12:51


sian juhi chawla yang blakon bergandingan dengan SRK dalam filem one2ka4 yang depa buat kat malaysia tu..patutnya dia pun kena dapat Datuk juga huhu..pilih kasih betul hak..hak.. :-P dan lagi satu kat pengarah filem tu juga sian dia penat2 cadang blakon kat malayisa eh silap malaysia:-P tapi tak dapat gelaran Datuk kui..kui.. betul kata nur_kamila sian kat anak malaysia di anak tirikan huhu...roshamnor sabarlah lah nanti2 dapat lah gelaran Datuk untuk hang..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

JKK
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2008
Ahli No: 35465
Posting: 39
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 17:48


Penganugerahan Gelaran Dato' tersebut telah dicadangkan oleh Tun Daim Zainuddin kepada KM Melaka,Datu Seri Mohd Ali Rustam untuk diutarakan kepada TYP Melaka Tun Khaill Yaakob.Cadangan dibuat diatas usaha SRK datang ke Malaysia + Melaka untuk shooting filemnya yang telah secara tak langsung telah mmperkenalkan Malaysia + Melaka ke seluruh dunia.Ini kerana industri filem Bollywood lebih besar & marketnya lebih luas daripada negara-negara Asia Tenggara.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JKKProfil   Hantar PM kepada JKK   Quote dan BalasQuote

carbuqem
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27181
Posting: 59
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 19:08


Pada 18-10-08 17:48 , JKK posting:

!!! QUOTE !!!

Penganugerahan Gelaran Dato' tersebut telah dicadangkan oleh Tun Daim Zainuddin kepada KM Melaka,Datu Seri Mohd Ali Rustam untuk diutarakan kepada TYP Melaka Tun Khaill Yaakob.Cadangan dibuat diatas usaha SRK datang ke Malaysia + Melaka untuk shooting filemnya yang telah secara tak langsung telah mmperkenalkan Malaysia + Melaka ke seluruh dunia.Ini kerana industri filem Bollywood lebih besar & marketnya lebih luas daripada negara-negara Asia Tenggara.


ni nak kata bodoh ke pandai ke memandai? tapi ada orang umno yang pandai ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For carbuqemProfil   Hantar PM kepada carbuqem   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 08:11


ni berlagak pandai..cuba fikirkan,dalam sesebuah filem,sapa yang pilih tempat untuk shooting?pelakon ke,pengarah ke,producer ke?hm...pikiaq tak dan nak habis,gelut nak bagi datuk kat mamat yang mengaku Islam tapi masuk kuil sembah patung tu itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 20-10-08 10:37


haha.. lawak2.. emm.. tak sokong srk dapat datuk.. baik bagi ayah aku..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 20-10-08 11:22


betul kata lebai-y2k.
mereka ni bagi pangkat 2 xpikir
ramai lagi anak malaysia yang berjasa
macam tak ada mata j.

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 22-10-08 15:29


MP Jasin mempertahankan tindakan ini dengan alasan ia akan membantu meningkat industri pelancongan.

Kalau begitu, selepas ini bagi pangkat datuk kepada Madonna, Angelina Jolie, Brad Pitt untuk tarik pelancong US. Kylie Minogue untuk pancing pelancong Australia, Salma Hayek untuk panggil pelancong Sepanyol, Liz Hurley dan HUgh Grant untuk ajak Mata saleh Britain.

Nak ramai lagi pelancong, bagi lagi kepada artis2 seluruh dunia.

Inilah kualiti MP sekular, apalah yang dapat Islam harapkan jika beginlah pemikiran mereka.

Semasa Khilafah Uthamaniah, polisi pelancongan daulah untuk dakwah. Maka ramai pelancong yang tertarik dan masuk Islam. Sampai berlaku suatu budaya yang disebut 'masalah ketimuran'. Ramai orang yang terpengaruh dengan budaya ketimuran tersebut iaitu Islam.

Sekarang??? Kita pula yang terikut dengan terpengaruh dengan budaya kebaratan.

benarlah kata sang pemikir, yang tewas cenderung mengikut yang menang. sekularisme, kapiatalisme, demokrasi, hedonisme, liberalisme, HAM,... dan banyak lagi.

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 22-10-08 15:37


aku rasa nak tergelak bila tengok sidang parlimen semalam, betapa cetek nya pemikiran ahli parlimen jasin tu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 15:44


bila ingat shah rukh khan..ingat kajol..ingat rani mahu kerja
ingat kuch kuch hota hai..ingat anjali.. ingat rahull..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 16:01


Pada 22-10-08 15:37 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

aku rasa nak tergelak bila tengok sidang parlimen semalam, betapa cetek nya pemikiran ahli parlimen jasin tu.......

tengok dari mana ye...? :berfikir:

biasala, dah tugas mereka membetulkan statement atau tindakan orang atasan mereka.... atau rakan seperjuangan mereka... atau konco2...

teringat lagi isu tak boleh sokong usul dari pembangkang dulu, walau pun betul kena kata salah juga :jangan:

dah jelas lagi bersuluh benda tu tak patut, shah rukh khan tu pun nak ke bergelar datuk???

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 16:03


tengok kat dalam berita tv saja ibnu_musa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Abahh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31212
Posting: 33
Dari: kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 17:15


kasian kat j.chan. silap pilih lokasi pengambaran.....ngapela dia tak pilih melaka...kalau tak dia pun dapat DATO"....he he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbahhProfil   Hantar PM kepada Abahh   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 13:56


hm..2 hari lepas,ali rustam kat tetap nak bagi datuk tu pada srk..entah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 19:49


Tak baik melawan cakap orang tua, Tun dah kata OK, OK saja :sopan: :

Dr M sokong Datuk untuk Shah Rukh Khan
Oct 23, 08 6:29pm | malaysiakini.com
Tun Dr Mahathir Mohamad mempertahankan penganugerahan pingat Datuk kepada pelakon terkenal Shah Rukh Khan atas jasa-jasanya mempromosikan Malaysia melalui filem-filemnya.

Bekas perdana menteri berkata bintang Bollywood itu "lebih berjasa" daripada beberapa tokoh negara luar yang pernah diberikan anugerah dan pingat kebesaran Malaysia.

Menurut beliau lagi, Shah Rukh Khan antara pelakon tersohor yang berminat membuat filem di negara ini selepas ditawarkan olehnya sehingga Malaysia menjadi destinasi pembikinan filem beberapa lagi syarikat dari Mumbai.

"Saya telah usaha untuk menarik syarikat-syarikat perfileman Bollywood untuk membuat filem di sini kerana ia akan memperkenalkan Malaysia bukan sahaja kepada penonton filem di India tetapi di Eropah juga.

"Tujuannya ialah untuk menarik pelancong ke Malaysia.

"Antara yang sambut jemputan saya ialah Shah Rukh Khan. Dia amat tertarik dengan pemandangan di Malaysia.

"Banyaklah filemnya yang mempunyai latar tempat-tempat yang menarik di Malaysia,"
kata Dr Mahathir di blognya hari ini, mengulas pertikaian beberapa pihak berhubung keputusan kerajaan Melaka menganugerahkan gelaran Datuk kepada pelakon itu.

"Kerana Shah Rukh Khan memilih Malaysia untuk membuat filem-filemnya, banyak syarikat perfileman Bollywood lain turut memilih Malaysia untuk membuat filem mereka."

Beliau juga melahirkan rasa kesalnya dengan bantahan pihak-pihak itu dengan berkata "saya berasa malu apabila anugerah Datuk kepada Shah Rukh Khan dipertikaikan."


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 20:04


DATO SHAH RUKH KHAN

1. Saya berasa malu apabila anugerah Dato kepada Shah Rukh Khan dipertikaikan. Kita kerap juga memberi gelaran Dato Kehormat kepada orang asing bagi menghargai sumbangan mereka kepada negeri atau negara. Jasa mereka ini kebanyakannya kurang daripada jasa Shah Rukh Khan.

2. Saya terlibat secara langsung dengan kurniaan bintang-bintang kehormatan kepada orang-orang yang berjasa tiap-tiap tahun. Kerap kali saya tidak kenal pun calon-calon yang dikemukakan.

3. Sesungguhnya ramai yang lebih layak daripada calon-calon ini tidak termasuk dalam senarai dan tidak mendapat bintang-bintang kehormatan. Kemudian saya ditanya Kenapa beri kepada orang-orang ini dan tidak orang itu. Saya tidak dapat jawab kerana tiada siapa yang diberi tugas memilih calon-calon mengemukakan nama mereka-mereka ini. Mereka juga tersilap. Tiap-tiap tahun ini berlaku.


4. Shah Rukh Khan seperti kita maklum adalah bintang filem Bollywood yang terkenal. Saya telah usaha untuk menarik syarikat-syarikat perfileman Bollywood untuk membuat filem di sini kerana ia akan memperkenalkan Malaysia bukan sahaja kepada penonton filem di India tetapi di Eropah juga. Tujuannya ialah untuk menarik pelancong ke Malaysia.

5. Antara yang sambut jemputan saya ialah Shah Rukh Khan. Dia amat tertarik dengan pemandangan di Malaysia. Banyaklah filemnya yang mempunyai latar tempat-tempat yang menarik di Malaysia.

6. Kita bukan sahaja dapat menarik pelancong tetapi kegiatan perfileman memaksa syarikat-syarikat Bollywood belanja wang yang banyak. Ramai pekerja dan orang lain di Malaysia mendapat banyak nikmat. Ada kalanya Shah Rukh mengadakan pertunjukan percuma untuk bantu badan-badan amal.

7. Kerana Shah Rukh memilih Malaysia untuk membuat filem-filemnya banyak syarikat-syarikat perfileman Bollywood lain turut memilih Malaysia untuk membuat filem mereka.

8. Saya fikir Shah Rukh layak mendapat penghormatan sebagai Dato Kehormat. Ini tidak bermakna artis-artis tempatan tidak layak mendapat penghormatan seperti Shah Rukh. Tetapi janganlah kita tarik balik anugerah ini untuk diberi kepada artis tempatan. Kita punyai banyak bintang kehormatan lagi yang boleh diberi kepada diri kita.

http://test.chedet.com/che_det/2008/10/snippets-16.html

semuanya politik sarkis


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 20:18


lepas shah rukh khan ini..entah siapa lah pulak org luar dapat gelaran datuk ini...huhuhuu...ke mana perginya martabat negara kita!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 11:17


Pada 23-10-08 20:18 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

lepas shah rukh khan ini..entah siapa lah pulak org luar dapat gelaran datuk ini...huhuhuu...ke mana perginya martabat negara kita!!!

tapi tak lawa lah nama Datuk Shah Rukh Khan tu... apa kata kita bagi gelaran Tun Shah Rukh Khan, lagi glamour, tak begitu chedet? :sopan:

p/s: bila para artis diagung2kan...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 11:45


PElik bin ajaib. agaknya apa sumbangan Datuk Shah rukh khan kepada Negeri Melaka ye?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 14:15


salam...saya juga bersetuju....
apa lah yang dia sumbangkan....
amat tidak setuju...bukan dengki tapi biarlah ada tujuan yang sebetul2nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-08 21:29


tyt tu pernah dilabel tiada akhlak masa debat di dewan rakyat 9 tahun lalu ...masa tu dia jadi menteri penerangan yang tak berguna untuk main cerdikan rakyat...


Allahyarham Ustaz Fadhil Noor yang kata...tak ada akhlak...masa tu setiausa saja yang hadir di dewan rakyat....

hanya yang tahu akan terus ingat bahas di dewan rakyat tersebut...
siapa yang sokong fasiking jua turut berdosa... tak kiralah orang tu jadi imam di masjid...ke apa...kira bersubahat sokong fasikin
Allahu lah yahdi kaumal fasikin
Allahu yubariku mukhlisiin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 21:39


biar lah dia dapat anugerah datuk pun..tak jadi apa pun kat kita ni...yang terjadi adalah gelaran datuk di malaysia ni semakin lama semakin tidak bermakna..Dunia semua ni..Akhirat tak kira lah datuk ke tan sri ke datuk seri ke..ustaz ke datin ke tun ke..sir ke..semua tak lepas dari perhitungan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 09:22


Pada 30-10-08 21:39 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

biar lah dia dapat anugerah datuk pun..tak jadi apa pun kat kita ni...yang terjadi adalah gelaran datuk di malaysia ni semakin lama semakin tidak bermakna..Dunia semua ni..Akhirat tak kira lah datuk ke tan sri ke datuk seri ke..ustaz ke datin ke tun ke..sir ke..semua tak lepas dari perhitungan Allah...


betul tu kata muslimin..gelaran tu dah tak bermakna..:roll:sebab ada yang boleh beli untuk dapatkan 'datuk' tu..:oops:
cuma datuk saya di kampung saja tak boleh beli..huhu..:-Dselamat hari lahir datuk ku yang ke 84..:bunga:


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 23:33


Pada 24-10-08 11:45 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

PElik bin ajaib. agaknya apa sumbangan Datuk Shah rukh khan kepada Negeri Melaka ye?????



salam..

Anda tahu Kenapa Dato Shah Rukh Khan di anugerah darjah dato' tempohari? Inilah sebabnya....

Umno koko
Sama sakoto
Umno koko
Sama sakoto
Samjo dil barjani
Citna pittom samjo kekutni ho bi hai ranii

Apni chadri amkotedei kabhi jabar sefani
Khabi nahei pekkatnaybecay dumko cis burani

Phir bhi dil hay hindustani


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 08:04


:berfikir: :-o :berfikir:

memang pelik juga bila shah rukh khan dapat gelaran datuk tu..tak patut langsung dia dapat..tak ada sumbangan yang menaikkan malaysia pun..nak promosikan malaysia pun, tak kena tempat..memasukkan budaya tak elok pada rakyat malaysia,ada lah..masing-masing berebut sekarang ni nak beri gelaran pada orang luar..dulu dato jean todt..( betul ke tak ejaannya? )..lepas itu shah rukh khan pulak..entahla.. :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 08:23


Pada 04-11-08 08:04 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

:berfikir: :-o :berfikir:

memang pelik juga bila shah rukh khan dapat gelaran datuk tu..tak patut langsung dia dapat..tak ada sumbangan yang menaikkan malaysia pun..nak promosikan malaysia pun, tak kena tempat..memasukkan budaya tak elok pada rakyat malaysia,ada lah..masing-masing berebut sekarang ni nak beri gelaran pada orang luar..dulu dato jean todt..( betul ke tak ejaannya? )..lepas itu shah rukh khan pulak..entahla.. :-?



apa yang peliknya.baca apa yang saya post di atas tu


Anda tahu Kenapa Dato Shah Rukh Khan di anugerah darjah dato' tempohari? Inilah sebabnya....

Umno koko
Sama sakoto
Umno koko
Sama sakoto
Samjo dil barjani
Citna pittom samjo kekutni ho bi hai ranii

Apni chadri amkotedei kabhi jabar sefani
Khabi nahei pekkatnaybecay dumko cis burani

Phir bhi dil hay hindustani


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 08:29


Dah tak ada orang lain agaknya yang layak dapat title Datuk tu. Tu pasal depa bagi kat SRK. Bertuah SRK kan. Negara sendiri pun tak bagi pengiktirafan macam ni. Malaysia pula yang baik hati. Alahai Malaysiaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 09:33


Pada 04-11-08 08:04 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

:berfikir: :-o :berfikir:

memang pelik juga bila shah rukh khan dapat gelaran datuk tu..tak patut langsung dia dapat..tak ada sumbangan yang menaikkan malaysia pun..nak promosikan malaysia pun, tak kena tempat..memasukkan budaya tak elok pada rakyat malaysia,ada lah..masing-masing berebut sekarang ni nak beri gelaran pada orang luar..dulu dato jean todt..( betul ke tak ejaannya? )..lepas itu shah rukh khan pulak..entahla.. :-?

hehe, teringat SRK dulu pernah kena tampar oleh seorang peminat di Malaysia sebab sembur air ke muka minah tu macam dalam filem dia, ngeh3x

pasti bangga minah tu sebab dia pernah tampar seorang "Datuk" :sopan:

kemasukan filem bollywood ni memang banyak membawa unsur2 negatif kepada masyarakat, tapi kalau dah kerajaan minat sangat dengan artis, belajar tak sampai mana pun tapi sebab pandai nyanyi/berlakon, boleh jadi kaya raya malah sampai dapat datuk...

p/s: dunia akhir zaman :oops:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 09:40


dari dulu lagi memang tak betul..

habis khalil Yaakob jadi YDN....macamla tak ada orang lain..
lah ni SRK pulak dapat dato... tak pelik tapi lawak... pak ali memang suka buat lawak pelik macam ni....


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:36


mari nyanyi lagu ni kejap boleh tak

Umno koko
Sama sakoto
Umno koko
Sama sakoto
Samjo dil barjani
Citna pittom samjo kekutni ho bi hai ranii

Apni chadri amkotedei kabhi jabar sefani
Khabi nahei pekkatnaybecay dumko cis burani

Phir bhi dil hay hindustani

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:40


jangan nyanyi rashdin.. ujan karang siapa nak bertanggungjawab.. tak bawa payung ni.. ehehe.. ;-)
pandai pulak nyanyi industan ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:40


Pada 04-11-08 12:40 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

jangan nyanyi rashdin.. ujan karang siapa nak bertanggungjawab.. tak bawa payung ni.. ehehe.. ;-)
pandai pulak nyanyi industan ek..



lagu fav ni.siap bergelek walaupun saya tak pandai hua3 :lol: :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-08 13:38


lepas ni ramailah artis luar negara berlumba-lumba datang Malaysia. Nak dapat pangkat datuk katakan. biarlah si luncai dengan labu-labunya... biarkan sajalah. Nanti dalam kubur bukan pangkat yang disoalnya tapi amalan kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 13:42


apa-apa pun mari kita raikan SRK dapat title dato'

Melaka koko
Sama sakoto
Melaka koko
Sama sakoto
Samjo dil barjani
Citna pittom samjo kekutni ho bi hai ranii

Apni chadri amkotedei kabhi jabar sefani
Khabi nahei pekkatnaybecay dumko cis burani

Phir bhi dil hay hindustani

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 13:51


Pada 10-10-08 12:15 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!



**tataulah ni isu semasa atau lawak semasa. Keliru pun ada. Apa agaknya sumbangan Shah Rukh Khan kat Melaka??



hehe...Sepatutnya ahli ukhwah yang pergi JK Melaka yang lepas boleh dapat gelaran Datuk...Tapi Kenapa dia tak bagi ek...Rugi betul lah...Kalau tak saya dapat gelaran Datuk sailormoon... :lucu:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 20:57


mari nyanyi lagu ni kejap boleh tak

Umno koko
Sama sakoto
Umno koko
Sama sakoto
Samjo dil barjani
Citna pittom samjo kekutni ho bi hai ranii

Apni chadri amkotedei kabhi jabar sefani
Khabi nahei pekkatnaybecay dumko cis burani

Phir bhi dil hay hindustani

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 21:00


Pada 04-11-08 13:51 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-08 12:15 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!



**tataulah ni isu semasa atau lawak semasa. Keliru pun ada. Apa agaknya sumbangan Shah Rukh Khan kat Melaka??



hehe...Sepatutnya ahli ukhwah yang pergi JK Melaka yang lepas boleh dapat gelaran Datuk...Tapi Kenapa dia tak bagi ek...Rugi betul lah...Kalau tak saya dapat gelaran Datuk sailormoon... :lucu:




Datuk Hanan... :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 17:56


Pada 04-11-08 21:00 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!




Datuk Hanan... :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:



Kak Hanan tak boleh pakai gelaran Datuk...Kena pakai gelaran Datuk Seri Hanan...:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-08 21:45


Assalamualaikum
siapa nak gelaran datuk?mari saya bagi...
tapi kena ada anak dulu, lepas tu anak tu dah kawin, lepas tu dia dapat anak pulak..boleh lah.. :-D
jangan segan, jangan memalu claim title datuk dengan saya... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 21:50


terhina teman rasa, deke bagi kat cha seorang tu....
ramai lagi orang2 kat Malaysia ni lebih layak.....
kumpulan raihan, dah berapa banyak kali popularkan Malaysia di mata dunia
seorang pun tak dapat apa-apa, pijak pun tak mandang!!!!
tak ada lah teman kebulur nakkan title tu......tak boleh bawa kemane pun..
:hammer:

p/s: teman lagi suka low profile....lebih banyak ruang untuk bergerak


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 22:08


mari nyanyi lagu ni kejap boleh tak

Umno koko
Sama sakoto
Umno koko
Sama sakoto
Samjo dil barjani
Citna pittom samjo kekutni ho bi hai ranii

Apni chadri amkotedei kabhi jabar sefani
Khabi nahei pekkatnaybecay dumko cis burani

Phir bhi dil hay hindustani

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 22:11


Kenapa perlu ulang lagu yang sama sampai 4 5 kali ye? tukar lah lagu lain pula.. ada banyak lagu lagi ni....

tak rock lah... balik2 lagu tu saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 22:13


Pada 05-11-08 22:11 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa perlu ulang lagu yang sama sampai 4 5 kali ye? tukar lah lagu lain pula.. ada banyak lagu lagi ni....

tak rock lah... balik2 lagu tu saja



ok2

kita nyanyi lagu kuch2 hota hei pula hehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 22:22


Pada 05-11-08 22:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

mari nyanyi lagu ni kejap boleh tak

Umno koko
Sama sakoto
Umno koko
Sama sakoto
Samjo dil barjani
Citna pittom samjo kekutni ho bi hai ranii

Apni chadri amkotedei kabhi jabar sefani
Khabi nahei pekkatnaybecay dumko cis burani

Phir bhi dil hay hindustani


:lol: wah sejak bila pula rashdin ini pandai nyanyi hindustan...nak dapat gelaran dato juga ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 22:25


dan mari kita nyanyi semua lagu2 SRK ni sama-sama nak tak

Tum paasse aye, Tum paasse aye
Yun Muskurayee, Tum nena jane kya
Sapne ada khaye, Aabto mera dil
Jaane ka sota hai, Kya karoon ha yeKuch kuch hota hai(Repeat again)

NaJaane kaisa eh saas hai
Bujhti nahi hai, Kya pyaass hai
Kya nasha es pya ro kya
Mujpe sanam , Chaane laga
Koina Jaane, Kyun Chain Hota Hai
Kya Karoon haye, Kuch Kuch Hota Hai

Tum paasse aye, Tum paasse aye
Yun Muskurayee, Tum nena jane kya
Sapne ada khaye, Aabto mera dil
Jaane ka sota hai, Kya karoon ha yeKuch kuch hota hai

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 09:23


Pada 05-11-08 17:56 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-08 21:00 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!




Datuk Hanan... :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:



Kak Hanan tak boleh pakai gelaran Datuk...Kena pakai gelaran Datuk Seri Hanan...:-D


tunggu lah 30 tahun lagi ke, insyaAllah akan dapat title "YBhg. Nenek Hanan" ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 10:22


mari kita nyanyi semua lagu2 SRK ni sama-sama nak tak

Tum paasse aye, Tum paasse aye
Yun Muskurayee, Tum nena jane kya
Sapne ada khaye, Aabto mera dil
Jaane ka sota hai, Kya karoon ha yeKuch kuch hota hai(Repeat again)

NaJaane kaisa eh saas hai
Bujhti nahi hai, Kya pyaass hai
Kya nasha es pya ro kya
Mujpe sanam , Chaane laga
Koina Jaane, Kyun Chain Hota Hai
Kya Karoon haye, Kuch Kuch Hota Hai

Tum paasse aye, Tum paasse aye
Yun Muskurayee, Tum nena jane kya
Sapne ada khaye, Aabto mera dil
Jaane ka sota hai, Kya karoon ha yeKuch kuch hota hai

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.23761 saat. Lajunya....