Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 13 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: serumah dengan non muslim kerana kerja


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» serumah dengan non muslim kerana kerja

Please Mendaftar To Post


Oleh serumah dengan non muslim kerana kerja

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-10-08 22:53


salam
just nak minta pendapat
2months ni saya kan kerja luar,outstation dekat penang...
disana disediakan apartment but the problem is
kawan saya tu non lelaki non muslim,cina ikut dan mungkin satu rumah dengan dia.
kami tak pergi berdua tapi bertiga or berempat.semua perempuan kecuali dia tapi problemnya
kan satu rumah dengan lelaki non muslim.kalau berdua dengan dia nanti bagaimana?,takutnya saya kan tangkap basah.habislah
can gives me solution?
please really needs solution nak buat bagaimana?


-----------------
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."


Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 08-10-08 23:10


jangkamasa macam mana? kalau sehari dua.. rasanya boleh lari2.. dok hotel ke.. rumah kawan ke.. rumah sedara ke? lari saja... tapi kalau sebulan dua... haa.. jenuh tu...

er...elakkan lah dari berdua.. kan ada lagi teman-teman perempuan..
non muslim tak ada hal...masalahnya.. non perempuan... bahaya



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 09-10-08 10:15


isk isk...tak ada siapa ke nak bagi cadangan or idea lagi...
nak jugak tau....
saya pernah berada dalam situasi ni...berdua saja perempuan ..lagi lapan lelaki.. kami diberi sebijik banglo untuk bermalam selama satu malam(bekerja oustation)...
lelaki2 tu khas kan tingkat atas untuk kami bedua manakala mereka semua semua tidur di tingkat bawah.... tapi dek kerana seram ... kami berdua merayap sepanjang mlm.. take turn tidur dalam kereta..dekat pukul 5 pagi baru balik... untuk mandi dan bersiap...
is there any other better solution?

sian yang bertanya ni... org buat derk saja... kalau mengumpat mengata bab politik laju saja berbalas post...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 11:16


mengumpat mengata bab politik dan bab-bab cintan cintun dan kawin org suka lah... eventho berbahasa elok-elok dan berbunyi islamik, tapi tu lah hakikatnya... benda-benda penting macam ni org mana nak respon.... kasihan ukhwah ni.... makin ke arah lain..... kelab pun dah macam-macam kelab... perlu ke??????

bagi yang bertanya, saya rasa nak tak memang tak ada pilihan lain.. terpaksa jugak duduk serumah.. dan disebabkan ada perempuan lain sama, saya rasa tak ada masalah.. tapi jangan berdua.. kalau kebetulan hanya dia dan awak saja ada dirumah, awak pergi lah jalan-jalan ke... window shopping ke... lepak kat pool kat bawah apartment ke... senang cerita lepak dalam kereta... kalau saya, saya boleh berumah dalam kereta... hehehee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 11:29


Waalaikumsalam
better cari lah rumah lain kalau ada duit lebih.. bagitahu pihak atasan tentang masalah ni. sebelum ni kalau outstation bagaimana? kalau ada saudara mara berdekatan tu,tumpang dulu di rumahnya..

kalau dalam 2bulan awak duduk serumah,banyak perkara boleh berlaku.. tentu sekali kita nak elak drpada berlaku perkara tak diingini kan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 09-10-08 11:32


baru perasan... 2 months.. isk.. seriously macam tak sesuai lah... eni pun blur...

sewa bilik lah kalau dapat... isk isk... payah juga ni

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 11:40


tu lah... saya rasa better cakap elok-elok dengan management.... kita tak nak bukan saja ngada2 nak demanding. kita tak nak sebab agama tak bagi.... try cakap elok-elok, insyaALLAH mereka ok... btw, management mostly org apa? chinese?

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 12:58


lama tak nampak amylin...
hmm..
ismi rasa, ada baiknya seperti yang darkside dan kak eni cadangkan tu...
2 bulan bukan sekejap... biopun masa semakin pantas...

kalau management tak bagik jugak seperti cadangan darkside..
amylin try carik bilik sewe seperti cadangan kak eni..

ataupun, mungkin boleh... awal-awal kat penang tu... duduk dulu rumah tu.. bila dah sampai sana, bertanyalah pada kenalan2 di tempat kerja ataupun sekitarnya.. ada yang mencari hosmet atau nak sewekan bilik...
kalau dapat carik dari sebelum p outstation. lebih baik lah...

tapinya, amylin kena korbankan sedikit kewangan... tapi, pada ismi, kalau isu-isu sensitif macam ni, tidak mengapa andai wang yang terkorban...

kalau ada sedara mara, mungkin boleh minta tolong...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 09-10-08 13:06


Pada 09-10-08 12:58 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

lama tak nampak amylin...
hmm..
ismi rasa, ada baiknya seperti yang darkside dan kak eni cadangkan tu...
2 bulan bukan sekejap... biopun masa semakin pantas...

kalau management tak bagik jugak seperti cadangan darkside..
amylin try carik bilik sewe seperti cadangan kak eni..

ataupun, mungkin boleh... awal-awal kat penang tu... duduk dulu rumah tu.. bila dah sampai sana, bertanyalah pada kenalan2 di tempat kerja ataupun sekitarnya.. ada yang mencari hosmet atau nak sewekan bilik...
kalau dapat carik dari sebelum p outstation. lebih baik lah...

tapinya, amylin kena korbankan sedikit kewangan... tapi, pada ismi, kalau isu-isu sensitif macam ni, tidak mengapa andai wang yang terkorban...

kalau ada sedara mara, mungkin boleh minta tolong...


betul-betul...
ei..susah nya begitu...
tkot nya... :-(


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-10-08 21:42


salam
eya ke ismi_atikah??? :)
sibuk kebelakangan ini...selalu balik lambat,my supervisor said
u are not deserved to go back early,so kalau dia ada tak boleh balik awal..hehhehe...hahaha
sebijik kena..
kalau issues macam ni,selalu tak ada org posting...
takphmla...baab cintan2 ini ramai pulak bagi pndagan..
really sad with this situation
...my supervisor cina.dia cakap kalau boleh dia takkan tinggalkn kami berdua..saya dengan budak lelaki tu pergi sana sebab kami yang perempuan tak pandai drive...saya takut sebnrnya tapi saya tawakal saja...saya tak cakap pun dengan mak saya,takut dia tak bagi...
company kami bk cawangan baru kat sana,belum ambik org lagi kerja..kami ini programmer yang kan dok sana sebab customer ada kat sana,so kena lawat customer site,pergi training customer,saya mana ada saudara kat sana...
kalau ada kawan-kawan jauh, nak tinggal rumah sewa or hotel lagi takut sebab tak pernah pergi penang,dah lah kawasan tu banyak indo menurut kata opis mata saya
saya cakap dengan supervisor saya,kalau pergi seorang-seorang saya takut dan then saya nak pergi dengan org yang saya percaya saja...
nak tolak nanti dia cakap,kita ini tak sanggup scarified untuk company pulak...
susah...saya sejak kerja rasa saya tak boleh nak jaga iman,asyik kerja saja..solatpun kdgkala tak khusyuk...sekarang pulak nak duduk seumah dengan lelaki.....2bln tak direct..rasanya lebih daripada 2bln..sampai system yang kami buat fully built and tak ada error.tapi seminggu sekali dekat head quarters...


-----------------
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."


Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 21:59


amylin..

kerja kak yang mula-mula duluuuuuuuuuuu memerlukan kak untuk sentiasa out station dan balik lewat..kerja dekat setahun juga.
kak akui,
sentiasa keluar makan dengan pegawai2 atasan lelaki / klien ke hotel2 untuk perbincangan urusan kerja.malah, banyak kali juga duduk di hotel BERSAMA. memang sakit hati sebab SEBILIK besar.(bukan berdua.. tapi selalunya berpasangan- 2lelaki 2 perempuan). setakat keluar masuk disco... dll.. macam biasa untuk mereka.

& kak bertudung labuh & berjubah sepanjang kerja tu... pernah juga kena MAKI dengan hamba ALLAH ni... sebab dia kata kak memalukan agama bila kerja gini.tapi setakat maki saja lah.. nak bantu cari kerja, bertuah!.sedang kak memang perlu sumber kewangan untuk sambung pengajian.

chayanunalif
depa bukan semua faham. yang faham pun kadang buat-buat tak faham.jadi amikla langkah ikut kekuatan sendiri.
hotel semua ada surau, pergi lah tidur surau.tak penin2. masih saja sesama. kalau dia tanya, kak jawab saja, malaikat tak masuk bilik lah. nanti nak sembahyang setan kacau.lepas tu, waktu nak mandi dll, guna saja tandas surau atau tandas awam hotel.tu saja

kekerasan memang kak tunjuk bila diajak masuk ke disco hotel. mula-mula memang depa cakap tak puas hati.. lama2 depa faham. begitu juga bab solat & bilik tadi. akhirnya kami tinggal di hotel biasa( setakat 3 bintang begitu jika outstation) & bilik berasingan tetapi bersebelahan. jadila dari sebilik sebelum2 tu....

setakat tu saja kekuatan kak... akui memang tertekan... dan hati tu rasa dicarik2.... tapi... ALLAH ada... adukan sepenuhnya pada DIA....insya allah ada sahaja jalan penyelesaiannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 10-10-08 01:11


erm... so agak-agak apekah penyelesaian untuk yang menyoal ni eh?
dua bulan atau lebih bukan tempoh yang singkat...
kalau sampai dua bulan bermalam kat surau... parah tu...


erm.. boleh tau which part of penang? kalau kena tempat... mungkin eni boleh think of something...bab indo tu tak payah risau... kat kl ni lagi ramai indo kalau nak compare dengan penang....

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 10-10-08 11:31


Memang sangat-sangat menyedihkan dengan trend kerjaya profesional swasta lebih-lebih lagi untuk kaum hawa. memandangkan kebanyakkan company ini dimiliki oleh yang bukan Islam and majority yang Islampun macam hampes. diarang ni lebih mementingkan penjimatan cost daripada mengambil kira etika atau tuntutan agama bagi wanita yang beragama Islam.

So, nak tak nak kenala tanya diri sendiri. sejauh mana nak digadaikan agama untuk kerja? bunyi memang agak kasar tapi itula hakikatnya. berbaloi ke kita membiarkan diri kita dalam suasana yang mendatangkan fitnah? yakinke yang iman kita dapat bertahan selama2nya?

risiko kita akan terjebak dalam benda yang bukan2 ni akan meningkat dari hari ke hari bila kita asyik dalam situasi yang bukan2 berulang kali.

Banyak lagi kerja lain yang boleh kita buat, ataupun kalau nak jugak meneruskan kerjaya dalam bidang tu boleh lah cuba cari company yang tak memerlukan kita buat perkara merepek2 macam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:11


Pada 10-10-08 11:31 , AUS_85 posting:

!!! QUOTE !!!

Memang sangat-sangat menyedihkan dengan trend kerjaya profesional swasta lebih-lebih lagi untuk kaum hawa. memandangkan kebanyakkan company ini dimiliki oleh yang bukan Islam and majority yang Islampun macam hampes. diarang ni lebih mementingkan penjimatan cost daripada mengambil kira etika atau tuntutan agama bagi wanita yang beragama Islam.

So, nak tak nak kenala tanya diri sendiri. sejauh mana nak digadaikan agama untuk kerja? bunyi memang agak kasar tapi itula hakikatnya. berbaloi ke kita membiarkan diri kita dalam suasana yang mendatangkan fitnah? yakinke yang iman kita dapat bertahan selama2nya?

risiko kita akan terjebak dalam benda yang bukan2 ni akan meningkat dari hari ke hari bila kita asyik dalam situasi yang bukan2 berulang kali.

Banyak lagi kerja lain yang boleh kita buat, ataupun kalau nak jugak meneruskan kerjaya dalam bidang tu boleh lah cuba cari company yang tak memerlukan kita buat perkara merepek2 macam ni.


kadang-kadang kita tak ada pilihan juga.. saya akui sebab saya dulu pun sama kes dengan cerita kak nurkamar juga.. bukan untuk selamanya.. sebagai permulaan memang lah banyak ujian kita kena lalui.. alhamdulillah dengan izin Allah,lama2 kesenangan itu kita dapat juga. bagi saya itu sebagai pengalaman kerja saja tak lebih dari tu.. pokok pangkalnya diri kita.

tentang kes ni,kalau susah sangat awak try lah dulu duduk sehari dua.. insyaallah,moga aawak selamat..kalau rasa membebankan,carilah penyelesaian lain. boleh saya tau penang tu area mana ye?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 12:32


kerja kat penang erk, boleh tahu penang itu kerja kat area mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 18:11


pergi jumpa boss explain kat dia bebaik lah kenapa takmau semua.kalau dia dok ketegag juga,berenti kerja...tapi cadangan tidur kat surau / masjid tu menarik juga.....

*kenapa ada orang melalak kat sini kata tu tak kena ni tak kena,tak perlu memacam kelab?kalau dah tau tu jawab saja lah tak payah bising macam bebudak kecik menangis nakkan perhatian.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-08 21:24


salam
begitu ke kak nurkamar..teruk juga.
tpkan saya rasa kawan non muslim saya tu tak begitu
dia nice person,baik dan boleh trusted....bukan jenis clubbing.tpkan saya kalau pergi dengan lelaki muslim saya tak nak,(maaf ye lelaki islam)entahla kdgkala saya macam tak trust mereka.....tak tahu kenapa....mungkin kalau lain bangsa,attraction tu kurang daripada sama bangsa......
penang dekat bukit jambul
saya memang dapat banyak offer kerja tapi bidang nya tak lari tetap ict juga.baru-baru ini pun dapat interview engineer network dan infrastructure tapi saya tak prgi sebab bagi saya mana-mana sama sahaja kita kan outstation kat luar...mungkin lebih dasyat lagi daripada kerja kat company saya ini.
mengapa saya mahu bekerja disini?kerana masa interview, this is the only company yang nak ambik saya kerja sebab programmer memandangkan saya ini fresh graduate..yang tak tahu apa-apa..
for me, this is my time to show that i can do it...makes my supervisor proud of me bagi saya berhenti kerja bukan jalan terbaik untuk selesaikan masalah kerana esok lusa masalah ini akan tiba juga unless u kerja government,.selagi berkecimpung dalam bidang ict, it is the risk yang patut di ambil.saya nak belajar and gain experiences that why saya stayed.

supervisor saya cakap kalau boleh dia takkan tinggalkan kami berdua sebab dia pun paham dalam agama islam tak boleh dan nanti jadi buah mulut org...
tapi saya tengok programmer lelaki non muslim dekat tempat saya memang nice person and can be trusted...

kawan saya dah pergi dan alhamdulilah okje.saya ni takpernah pergi mana-mana seorang selalunya adik beradik yang temankan kalau kat johor.masa bljrpun, takgi mana-mana sangat kalau seorang-seorang...even johorpun saya tak familiar sangat.masa interview kerja,mak anta saya...even sekarang pun saya nak balik rumah sewa seorang-seorang pun takut...opis dekat dengan rumah jadi jalan kaki saja pergi kerja....sebabnya kat kawasan ini black area...banyak kes..
so,kalau nak tidur surau seorang-seorang, takut juga saya sebab saya tinggal apartment bukan hotel......takut apa-apa jadi kat saya...
lawak kan saya..
kdgkala rasa tak independent pulak..
saya tawakal saja.mungkin tidur opis agaknya..
tengoklah nanti bagaimana?
doakan saya ye supaya saya dapat menjaga iman saya..
sesungguhnya saya rskan saya semakin jauh dr Allah..
nak berhenti sayang sebab ramai lagi kawan saya tak kerja...
mana tahu tak dapat kerja ke,susah juga...
doakan saya ye...
saya tak tahu nak bagaimana?...
saya tak ada jalan penyelesaian yang terbaik...


-----------------
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."


Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 02:46


owh dekat bukit jambul...rasanya taklah teruk sangat kat bukit jambul...ada juag rumah2 kg yang boleh sewa rasanya...mungkin sapa yang duduk penang lebih ariff..


p/s:amilyn....how ca u trust that person? berapa lama kenal dia?..pada saya...tak kira siapa pun dia,bangsa apa sekali pun, dia tetap lelaki yang mempunyai nafsu.......lainlah kalau dia pondan....maaf kalau salah bicara...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 07:37


bukit jambul...kalau nak sewa apartment sendiri tak ada apa yang nak ditakutkan... cuma di situ hot market.. maybe susah nak dapat apartment or bilik kosong...


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 11-10-08 07:40


Sorry tersilap with husband ID...

bukit jambul...kalau nak sewa apartment sendiri tak ada apa yang nak ditakutkan... cuma di situ hot market.. maybe susah nak dapat apartment or bilik kosong...
tapi ada kawasan dimana students usm menyewa... maybe boleh sewa bilik di situ..

my aunt dok kat situ.. berdepan dengan vistana hotel..betul-betul belakang kompleks bukit jambul... if u really nak [email protected] mengelak duduk serumah dengan lelaki ini.. beritahu... and i'll ask for my aunt and ex-schoolmates help to find a place...


it's not about trust or not... its about our willingness...
kalau sanggup...



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15136 saat. Lajunya....