Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 6 hari yang lalu
wyd1014: 14 hari yang lalu
haykal77: 22 hari yang lalu
Kakngah: 22 hari yang lalu
lidah-penghunus: 24 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: 'JK Eid 08' rehlah di Taman Jaya.PJ


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» 'JK Eid 08' rehlah di Taman Jaya.PJ

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh 'JK Eid 08' rehlah di Taman Jaya.PJ

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 19:49


selamat ber JK.tatau lagi dapat join ke tak.... ;-)
betul ke map ni shye?

/

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 19:49


!!! QUOTE !!!

Saya baru di sini, dan saya berminat untuk sertai Tolong daftarkan sekali.



ya salafian.. mai lah..
ahlan wasahlan.. wa tafaddal...
wah.. sahabat lama ni.. kekadang terserempak saja tengah tepi jalan..
ehehe.. di masjid nilai.. di star lrt.. di..di.. ada lah..ehehe

jemput deh.. ajak sahabat seawal penubuhan UC dulu.
broMOn.. sunan_faqih..dll..

:-D

::: JK Eid Mubarak 2008 :::


Tarikh : 26 Oktober 2008 - Ahad
Jam : 10.00 pagi - 4.00 petang
Lokasi : Taman Rekreasi Taman Jaya, Petaling Jaya
Tema baju : Baju raya masing-masing... hehe
Yuran makan tengah hari : RM7


Barang-barang yang perlu dibawa semua orang:

1. Kad RAYA (tak kira besar atau kecik yang belum ditulis isinya)
2. Pen...
3. Kuih-kuih raya... kek-kek raya... atau apa-apa saja juadah-juadah raya. ketupat, rendang, lemang, kuah kacang, sate, etc . keropok2 raya ke? (amplang macam tahun lepas, kak sadiqah? hehe)


Tentatif programm


10.00 pagi : ketibaan sahabat2 warga ukhwah sekalian. sambil2 duduk2 menunggu sampai dah ready untuk start. huhu

10.30 pagi : berTAARUF sesama kita. yang dah biasa datang dan dah lebih daripada bertaaruf, tak mengapa kita berkenalan dengan yang baru-baru nanti . yang baru berjinak2 untuk datang, takpa jangan memalu...
sambil2 tu boleh makan2 kuih2 raya yang ada.. (semua orang bawa lah kuih raya ye. hehe)
oh ye. muslimin dan muslimat sememangnya diasingkan.

//// slot tazkirah dari ustaz yang nanti antum tahu lah..ehehe ///

11.00 pagi : main game!! cubaan membina 'The Highest Standing Tower' dengan hanya menggunakan surat khabar lama dan selotep... . group mana dapat buat yang paling tinggi dan kukuh (walau ditiup angin.... almaklumlah kita di Tmn Jaya ) maka dia lah menang. hihi...
(TT ada ni mesti ada potensi untuk menang, tak begitu encik civil engineer? )

12.00 tengah hari : design2 kad raya dan tukar2 kad raya sesama kita....
so semua orang yang hadir sila lah bawa kad raya yang masih belum diisi dan bawa bersama pen yang cantik2 ye .

12.30 tengah hari : Makan tengah hari + juadah raya...
sesi bergambar..

1.00-2.00 petang : rehat dan solat di surau dalam Amcorp Mall....
maaf tu saja yang dekat...

2.00-2.30 petang : game BINGO!!
dah lama tak main game ni... kita uji kepantasan pengetahuan vocabulary memasing ye.

3.00 petang : Penutup dan pemberian hadiah..
sesi bergambar... seperti biasa, 'cik' S82 boleh mainkan peranannya..


Habis, selesai, dan TamaT... hehe


So, jemput2 lah datang beramai2 ye... Hari Raya adalah hari untuk bersalam-salaman dan berkenal-kenalan/merapat-rapatkan hubungan sesama kita...


p/s: ada sesiapa yang baik hati untuk bawa extra tikar??


*** penampilan istimewa? ada ke.. mybe..
tunggu... ehehe.. bro amil.. nanti mklumkan pada ana..
:-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 20:12


assalamualaikum...

memang nak pergi tapi tiket tak beli pun lagi..
dr johor nak ke kL seorang-seorang jeq..
tengoklah bagaimana kalau ada orang yang support..
nak2 lagi kalau ada yang nak sambut birthday kita..:)
ana tak janji lagi ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 22:19


amboi trouver. google map terus. hehe... betul lah tu... tidak disangkal lagi. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-08 22:38


Pada 24-10-08 19:49 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!


11.00 pagi : main game!! cubaan membina 'The Highest Standing Tower' dengan hanya menggunakan surat khabar lama dan selotep... . group mana dapat buat yang paling tinggi dan kukuh (walau ditiup angin.... almaklumlah kita di Tmn Jaya ) maka dia lah menang. hihi...
(TT ada ni mesti ada potensi untuk menang, tak begitu encik civil engineer? )


Assalamualaikum
hmm....pasti detik dan waktu inilah yang paling membuatkan saya berdebar²...sebagai seorang engineer...(chewah..) :malu:

saya ni bukannya ada apa pun...bunyi jeq macam hebat...tin kosong..jangan angkat lebih², nanti jatuh bedebuk, patah tulang saya :jangan: apapun, ia tetap satu cabaran bagi saya...manalah nak letak muka ni kalau saya tak mampu nak buat..aduih...habis engineer seMalaya tamo kawan dengan saya selepas ini kalau saya tak boleh buat... :cry:

satu lagi pengumuman, jangan lupa bawa duit banyak² :-D nanti saya and adik saya jual baju labuh dan baju Brotherhood Arts..sesiapa yang berminat bolehlah beli..huhu... ;-)

P/S : wahhh..ada orang nak belanja kak ika lah..:sopan:


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 25-10-08 07:54


dalam list macam ramai saja nak pergi...saya pun tak tau lagi nak pergi ke tidak...huhuhu....chaiyok, paku!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 08:28


Pada 24-10-08 19:45 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

Kehadiran:

--- Muslimin ---

1. scenario
2. mohamad
3. adam_muslimin
4. zulmi
5. paku
6. firdaus_9
7.
8. muhamad_azrul86
9. Daeng_Jati
10. muslimin23
11. owl_UM
12. sailormoon
14. Rashdin
15. sayatetapsaya
16. SaLaFiaN

--- Muslimat ---

1. Hanan
2. simpLe_sHida
3. sadiqah
4. sitishairah
5. ardani
6. ismi_atikah
7. ika2410
8. adieq85
9. Wawa_83
10. halesolurun_84
11. lamyanunalif_mursyidah (insyaallah )

** ada lagi nama yang tercicir ni.. siapa ye..??

:berfikir:


Salam. Ana tak dapat join. Ada dua meeting yang bertindihan antara satu sama lain pada hari tu..... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 10:43


Muslimin mendahului muslimat lagi. Muslimat semakin pupus atau Muslimin yang bertambah ramai..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 10:55


kuih raya dah habis ni.. bagaimana eh? nak bawa apa pulak ye..hehe..

p/s: nak menanti kuih raya kak hanan. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 11:00


Saya datang awal pagi esok menjaga barang-barang yang dibawa syahidatul...
Chhoopp tempat dan jaga harta-benda... So kepada mana-mana muslimin
yang nak tolong teman saya (saya niiie takut diapa-apakan seorang diri...) di
padang berhampiran Amcorp Mall niie, just roger me. Tolong.... Tekanan gaakk
saya soraang-soraang tunggu sookk... Takut... (CEEHH!!)

p/s: mujahid007, trouver_99, umar_khalil, sirat82, mohamad... Hangpaa maaii
pukul berapa? Maaii awaaii skeet nooo teman aku... Treat you all teh tarik. HAHAHH!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 18:38


umar_khalil datang sekali ke? :-?
kalau dia datang dr arah Kajang... ana nak tumpang heh! :kelip:
tumpang pergi dan balik heh! :malu:
erm berdasarkan peta yang saudara ikram buat tu, macam jauh juga eh kalau nak jalan kaki... :berfikir: tak mengapa, jalan saja lah :-)

ana insyaAllah bertolak esok dr Bangi dalam pukul 8pg... naik komuter...
Sekadar agak-agak boleh sampai kat Tmn Jaya nya taman tu.. dalam pukul 10pg heh! :-P
kalau boleh datang lebih awal pun bagus juga heh! :-P

ouh ye, ana ada ajak seorang kawan... dia kata, dia dah lupa password dia untuk masuk ukhwah.com ni... tapi InsyaAllah dia akan datang sok... dia kerja kat PPUM, name dia Nurul Aina, ada sesiapa kenal? :-?

esok dia datang naik kereta dia kesane sendiri2 ke Taman Jaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 23:02


Latest update:

Kehadiran:

--- Muslimin ---

1. scenario
2. mohamad
3. adam_muslimin
4. zulmi
5. paku
6. firdaus_9
7. muhamad_azrul86
8. Daeng_Jati
9. muslimin23
10. owl_UM
11. Rashdin
12. sayatetapsaya
13. SaLaFiaN
14. alwalid

--- Muslimat ---

1. Hanan
2. simpLe_sHida
3. sadiqah
4. sitishairah
5. ardani
6. ismi_atikah
7. ika2410
8. adieq85
9. Wawa_83
10. halesolurun_84
11. lamyanunalif_mursyidah
12. syahidatul


pada asalnya saya tak jadi datang. tapi tiba-tiba dapat datang. baru tahu tadi. alhamdulillah... :-)

saya attachkan sekali lagi peta untuk ke sana.

yang membawa kereta, ikut arrow merah.
yang naik LRT dan berjalan kaki, ikut arrow biru ye.

TAMANJAYA


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 23:05


--- Muslimat ---

1. Hanan
2. simpLe_sHida
3. sadiqah
4. sitishairah
5. ardani
6. ismi_atikah
7. ika2410
8. adieq85
9. Wawa_83
10. halesolurun_84
11. lamyanunalif_mursyidah
12. syahidatul
13. istisafaa

**tambah nama Kak Istisafaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 23:14


kalau yang datang naik kereta dari KL atau dari arah seremban, melalui Lebuhraya Persekutuan, bila nampak bangunan AmBank yang besar dengan banner nya yang besar tu, ha situ lah yang kena belok masuk kiri. nanti akan nampak sebuah tasik di sebelah kiri tu. Itu lah Taman Jaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 00:37


http://i301.photobucket.com/albums/nn61/muhamad_azrul/untitledcopy.jpg

JUMPA ANTUM SEKALIAN ESOK!!!.....

kepada owl, enta kena jaga barang-barang ke..ala kciannye dia seorang-seorang...nak temankan ke?..huhuhu...ana punya housemate umar xhadir, dia balik kampung.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 00:43


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

JUMPA ANTUM SEKALIAN ESOK!!!.....

kepada owl, enta kena jaga barang-barang ke..ala kciannye dia seorang-seorang...nak temankan ke?..huhuhu...ana punya housemate umar xhadir, dia balik kampung.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 02:55


.. boleh tengok duit pelik-pelik kat bawah Amcorp Mall tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 03:41


salam..afwan banyak-banyak...s0k kena jeng0k kawan ana yang bersalin....
bt0l2 tak dapat datang..

p/s: sedihnya tak dapat datang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 09:16


:bunga:

insyaAllah..jumpa di sana..

sempat jumpa sejam dua pun jadilah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 18:51


assalamualaikum..
alhamdulillah..
baru saja balik dr sekolah tadi..
walopun jk kali ni org sikit tapi tatau kenapa rasa macam best...
dapat kenal kak soleha yang boleh dikira sekampung jugak lah dengan lina..
sedap kek coklat akak buat...:-)

ampun maaf sebab tadi balik awal sebab da janji dengan adik2 kat sekolah tu pukul 3 untuk jadi reader mereka..

wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 00:15


Alhamdullillah...program JK Aidilfitri 08 berlangsung dengan jayanya....

ana datang bersama mohamad...terlewat sedikit sebab naik Tren dan tunggu org..
dtg2 tengok owl,paku,rashdin,alwalid dan muslimat lain dah ada...

sesi ta'aruf menjadi riuh apabila semua saling kena mengena satu sama lain..hehe...

Kang pun datang bersama VideoCam nya...memantau anak2 buahnya...lepas itu balik...
yang paling best JK kali ni ialah Makan2....banyak sungguh...xtermakan..
pukul 12 makan Ringan2 tapi Nasi dan Mee lepas itu pukul 2 makan berat pulak...ish2...

Apa pun,seronok main Game Tower....dapat pulak engineer power (Daeng jati)...teliti sungguh dalam constrution...ana,owl dan mohamad bagi idea saja...tapi dapat tempat ketiga saja...
pemenang adalah group saya tetap saya....kami akur dengan seorang engineer cilik ni...

sesi bergambar memang tak terlepas...nasib baik ada juru fotographer iaitu (Sdra sirat) bersama Camera GSR nya....

program habis pukul 5ptg....Bersurai

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 00:25


seribu kemaafan sebab ana tak dapat menghadirkan diri sebab ada komitmen yang lebih penting..maafkan ana insyaallah kita jumpa di Ampangan kelak insyaallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 27-10-08 01:59


sayatetapsaya tu muslimin ke? lepas tu kumpulan dengan aku pulak tu. owh engineer civil tu ke sayatetapsaya...minta maaf tak perasan...hehe

apa-apa pun penyertaan pertama saya bersama program ukhwah.com ni memang suatu yang menarik. walaupun agak malu pada mulanya,
tetapi disebabkan perangai mujtahid007 yang selamber ditambah dengan pengai owl_um comel2 sengal(jangan marah) lepas tu ditambah dengan rakan-rakan ukhwah lain mohamad, dan laen2(dah lupa dah makan banyak sangat lah ni) menghilangkan perasaan malu tu.terima kasih semua...

ps:pengalaman bertambah lagi...huhuhu...gambar selalu upload kat mana? nak sikit hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 04:53


!!! QUOTE !!!

bersama Camera GSR nya....

SLR lah

!!! QUOTE !!!

gambar selalu upload kat mana? nak sikit hehehe

tempat biasa. ngeh ngeh ngeh

ps:- gambor coming soon.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 10:01


Assalamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Teman hadir di mejelis JK Eid walaupun lewat petang. Teman semangat nak datang kerene kawan-kawan teman ramai yang datang.... heheheheh lagipun ramai yang mempelawa teman datang bertalu2, jadi teman takmo hampekan pelawaan mereka. Lagipun lagi mereka ahli kelab semut yang teman sayangi.

Tapi satu saja feras sikit sebab tak dapat jumpa Rashdin dan Wawa hehehehe. kalau tak habis dah....

Keseronokan teman pada JK kali ni, teman dapat bersama-sama rakan ukhwah membina menara. Menara kami tak cantik tapi kukuhlah juga, tapi disebab ada kesilapan mengira faktor angin, jadi kestabilan struktur binaan tiba-tiba menjadi tidak kukuh lantas tumbang. Itulah, dek sebabkan kesilapan kecil menyebab 'worst case incident' berlaku. Ini sudah boleh dijadikan pengajaran ataupun dengan kata lainnye 'Lesson Learnt' kepade para jurutera dan arkitek dalam situasi membina menara. Arkitek dan Jurutera kena seiringan, jika tidak pasti masalah akan berlaku.

habis ceriter binan menara, ni teman masuk sesi luahan perassan. kat JK kali ini teman telah meluahkan perasaan teman ke MT ukhwah. Tak sangka jadi esi luahan perasaan pula teman ni. erm......

Selesai mejelis JK ini, teman berJK raya ke rumah Shye. saja melawat, seronok teman shye jamu kueh dan ayor teh yang unik.... tapi nasib baik ayor teh tu tak pahit.

Kesimpulannye teman berJK kali ini berJK sakan... Ni pun teman tengah posting dari komputer Sirat82. Teman tidor rumah dia dengan Mujahid007...

p/s

Mujahid, pasai isu yang meke bangkitkan itu, jangan pula menjadi krisis pada urang lelaki pula. Teruk tau kalau lelaki dengan lelaki bersengketa ni. apapun pada meke Mujahid, teman nasihatkan 'carry on' teman tak kisah... kalau ada rejeki meke, it's ok... hehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 10:05


Lagi satu, teman terperasaan Pangkat 'Ahli Legenda' teman hilang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 10:22


assalammua'alaikum...teman pun posing ni dari rumah sirat ni......

tak apa,tak apa.......sesiapa yang balik awei,tak apa lah,mungkin lah ada perkara yang lebih aula lagi..

teman tak kisoh....hehe.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 10:29


To muhamad_azrul86 : kemenangan memang telah berpihak kepada kami,jadi jangan kecewa lah..hhe....walaupun teman baukan arkitek dan enginiar macam daeng dan TT, namun bakat erginiar dan arkitek teman tak pudar tau......

hasil gabungan ana,TTdan lain-lain,jadi kami telah berjaya membina sesuatu yang teguh..seteguh ukhwah yang tak pernah pudar.........hehe


to paku: terima kasih kerna hadir dan sudi bersahabat dengan ana dan lain-lain.....erm,sifat enta yang jugk selamber selpas kita bersama bebarapa minit telah membuatkan ana selesa....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 10:38


to en daeng :

itu lah,kita ni kena jadi profesional dalam menangani sesuatu isu atau perkara...

ada pepatah mengatakan,masalah org memang kitablh bantu selesaikan,tetapi masalah sendiri belum tentu lagi..oleh yang demikian, disinilah kita memerlukan sahabat2 yang mahir dari pelbagai bdng dalam memberi pandagan dan nasiht supaya dapat membantu kit.....

tman ni jenis pemalu lah daeng, nak 'carry on' pun kena ikut adat org dulu-dulu..tak reti teman nak carry on sendiri.....hehehe................

tapi,apa-apa pun rezeki tu dari ALLAH....apa rezeki yang DIA kurniakan tu,itulah rahmat darinya......nt teman buat 'istikarah' dulu lah.......

heheh......

p/s : sebarang perbuatan yang akan dilakukan,rujuklah kepada ALLAH dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 11:05


Yuuppp... Selesai JK semalam dengan jayanya. Terima kasih kepada
Pengarah Operasi: simple_shida dan Koordinator Event: syahidatul yang
telah banyak memberi nasihat dan tunjuk ajar kepada saya walaupun
semalam... HHUUURRRMM.... "PANAS". Dan kepada Daeng_Jati, mujahid007
serta trouver_99 yang sudi datang.... Serta lain-lain juga yang tidak disebut
namanya kerana membantu saya... Aktiviti membina bangunan menggunakan
surat khabar tersebut memang beesss!!! Sekian, terima kasih banyak-banyak
lagi...

p/s: Panas yeeerr... Memang panas. HUURRMM....

2nd p/s: Maaf alwalid (Khalid) dan syahidatul kerana saya datang lambat skeett ketika
nak mengechoopp tempat. HUUHH!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 11:13


tak lah panas sangat..sebab kita duduk bawah pokok saja....ok saja...nasib baik ada pokok2 kan..teduh sikit.....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 11:45


Alhamdulillah, JK Eid kali ini sudahpun berjaya diadakan. Alhamdulillah juga cuaca baik dan tak hujan. Seronok dapat bertemu semua yang dekat dan yang jauh. Kak Istisafa pun datang walaupun terpaksa berundur di tengah hari kerana ada study group. Kang pun turut muncul seketika. Begitu juga Salafian yang lama tak muncul hadir di awal pagi. Terima kasih pada yang datang dan terus mengeratkan ukhwah kita..

Kumpulan saya dapat tempat kedua dalam pembinaan menara diterajui oleh Ismi Atikah. Selepas pembahagian faraid, semua pun bersurai disambung dengan aktiviti2 tak rasmi.

Apapun moga sama-sama kita dapat sumbangkan yang terbaik buat Ukhwah.com. Berfikirlah dengan rasional dengan segala tindakan kita.

***Awat terbau unsur2 nasi minyak dalam topik ni. Salah topik ke ada orang nak buat pengumuman khas.. huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 12:47


salam alaik.......
bau2 nasi minyak dah ada ke?????tak perasan pula hari semalam
ye lah sibuk buat bangunan........tak sangka dalam bz2 semalam kak Hanan boleh detect bau2 tu.........hehehe (patut lah jadi presiden, teman saspek same mike)
buat teman-teman se'construction' kalau teman terambik lebih ration, halal2 kan.....tapi kalau nak minta ganti pun pun boleh tak salah uhuhuhuh.......

p/s: owl mike pesai panas????tu lah pakai baju ofis lagi, selalu ofis sejuk aircond, semalam kena pakai 'ayor kond' pula tu yang panas tu.......ahaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-08 13:06


Wah ... bestnya .. ceritalah dapat hadiah tak?? Hadiah apa ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 13:17


semalam...dalam pukul 3 lalu di federal hiway..sempat skodeng dr hiway ..nampak group ukhwah sedang berJK... tapi kerana tugasan dari ibu lebih bermakna untuk melawat adik di UITM S Alam kerana kurang sihat untuk dibawa ke klinik....perkara itu di dahulukan...

kemudian ketika mahu pulang..call incik owl untuk bertanya keadaan dan ingin singgah.. dia kata majlis dah selesai..huhhuuh.. tak mengapalah tak ada kesempatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 14:03


kenapa,nasi minyak Cik presiden kita semakin hampir ke...hehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 17:23


Assalamualaikum...

pertama dan selamanya..

marilah kita mengucapkan berbanyak-banyak syukur...kerana JK dapat berjalan dengan baik. alhamdulillah....

Dapat juga bertemu dengan Ahli SENIOR ukhwah.com jugalah... iaitu akhi salafian ataupun Danny.

Errmm... dop tahu nak tulis apa.

P/S: dapat kad 2 Kad raya masa JK Raya ini.... :-)

*** Bau2 Nasik Minyak??. ngeh3x..... siapa lah yang tak gitau itu.... (kedekut) hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 18:24


wah....daeng jati dah jadi eksekutif...

tahniah....tahniah....

teruskan bersama ukhwah.com..

merealisasikan impian Ukhwah.com....

Yayasan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 21:52


OK. Report system ONline.... Pics Uploaded.

ps:- Tempat biasa. cari sendiri ngeh ngeh ngeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 22:09


Hampir terlupe teman, Jutaan terima kasih dan tahniah teman ucapkan kepade AJK Pelaksana yang diketuai oleh Pengarah Operasi Simple Shida, kemudian, Owl, Syahidatui, Ismi, teman tak tahu sebenarnya siapa AJK 'Behind The Scene' ni. Maap sebab tak sebut nama. Berat mata memandang berat lagi kalian memikulnye. terutamanya owl yang sibuk dengan kerjayanya. cuma teman kasihan melihat owl di hari itu, tak apa owl segala apa yang berlaku itu ada hikmahnya. Dengan pengalaman mengajor kita... tengok sekarang meke dah makin matang dah... dah boleh kahwin dah eheheh maap bergurau ye owl.

Dan paling tak lupa kepade Kak Hanan kita sebagai Presiden Ukhwah. Kang Pengasas, tak dapat nak jumpa. lama sungguh tak jumpa kang...

Antara yang teman dapat dari JK kali ini, dapat taaruf dengan rakan-rakan baru seperti Al walid, Asroy, paku, siapa ye yang tengah PhD tu? lupa pula... kemudian abang2 yang datang, lupa pula name mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 22:24


saya lari ikut pintu belakang dari tahanan ISA , muncul dengan imej baru... hihihi...maaf sebab tak hadir.. JK atas faktor kesihatan yang tak megizinkan.. tersungkur demam lepas buat open house..kelihatan seperti JK kali berjaya lagi... tahniah.. pada yang berpenat lelah merealisasikan JK ini.. :)


i'm backkkk...muehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 23:01


hikhik..boleh ke lari..pelik pulak..selamat kembali ke ukhwah...

memang seronok bila dengar report dari kawan-kawan yang pergi..tersangatlah menyesal kerana ana tak pergi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 01:12


Report ringkas ala-ala nak cepat dari saya.

Kehadiran untuk JK Eid 08 semalam:

Muslimin:
1. paku
2. muhamad_azrul86
3. SalaFian
4. owl_UM
5. Rashdin
6. mohamad
7. alwalid
8. trouver_99
9. sayatetapsaya + kawan + kawan
10. asward_hafiz + kawan
11. mujahid007
12. khalifah
13. Kang
14. Daeng_Jati
15. sirat82

Muslimat:
1. sitishairah
2. Hanan
3. istisafa
4. sadiqah
5. lamyanunalif_mursyidah
6. Wawa_83 + anak
7. halesolurun_84
8. simple_shida
9. syahidatul
10. Rumaishaaa + Izzah
11. ismi_atikah + adik
12. fitrah_mawaddah (kawan ismi_atikah)

(Maaf kalau ada yang tertinggal. Nanti bagitahu)

==

Saya tiba di Taman Jaya seawal 8.50 pagi. Duduk di bangku di tepi tasik menanti kehadiran sahabat2 ukhwah. Yang terawal hadir adalah alwalid, owl_UM, sadiqah dan Salafian.

Bila dah makin ramai, kami ke spot yang lebih jauh yang dirasakan lebih sesuai.

Lepas bentang2 tikar dan dah berteduh, majlis dimulakan dengan dipengerusikan oleh owl_UM. Tazkirah disampaikan oleh bidang terjun, saudara Salafian. Kerana Ustaz yang dijemput untuk menyampaikan tazkirahnya pada pagi tu tiba-tiba ada kecemasan dan tak dapat hadir. Alhamdulillah ada Salafian. Jadi, terima kasih banyak diucapkan pada saudara... Dah lah 1st time datang setelah sekian lama, kemudian diminta beri tazkirah pula. Minta maaf ek Salafian.

Seterusnya sesi taaruf. Kemudian makan-makan juadah yang dibawa sahabat2 ukhwah. Ada mihun goreng, kerepek2, kuih muih, kek, amplang, etc.

Kemudian saya dan kak simple shida keluar untuk beli makanan untuk tengah hari di sebuah restoran yang berdekatan. Sambil2 tu yang lain-lain sambung makan2 dan bersembang2.. huhu

Pulang semula, makan2 nasik, kemudian solat zuhur di surau Amcorp dan kemudian bermulalah permainan membina menara paling kukuh dan tinggi menggunakan suratkhabar dan pita selofan (betul ke bahasa melayu saya ni?). Sebelum tu ada tukar-tukar kad raya.. Tak tahu lah muslimin buat tak. hu~

Kemudian sesi penyampaian hadiah. Tangkap2 gambar. Tutup majlis.

Habis dalam pukul 4.30 tapi orang2 yang terakhir telah bersurai pada pukul hampir 6 petang. Banyak sangat diskusinya... huhu

Asalnya saya cadangkan mereka solat Asar di sebuah masjid berdekatan rumah saya, sebelum nak balik ke Seremban. Tapi dah alang2, baik saya ajak yang last2 tu solat Asar di rumah saya jeq. Maka langsung lah terus beraya di rumah saya. Sampai Maghrib dan Isyak sekali.... :D

Maka terhasillah JK kecil-kecilan beraya di rumah CS. :sopan:

Banyak betul diskusi.. Macam sedang berforum di ukhwah saja. Hanya bezanya, tu forum offline, sambil makan2 dan minum2. dan semuanya di rumah saya. hehe.. Dah tahu mana rumah saya boleh lah singgah lagi ye.


==

Maaf atas segala kekurangan dari diri saya dan yang lain-lain (owl, simple_shida). Terima kasih kepada TT yang membawa hamper all the way from Kuantan. Terima kasih pada semua yang hadir. Harap semua pun dapat bergembira dan berpuas hati dengan JK ni. Segala kekurangan dan cadangan seterusnya boleh lah diusulkan kepada pihak kami.

Sekian laporan ringkas dan nak cepat dari bumi PJ.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-08 01:35


lupa lah pula. terima kasihla kepada ajk2 pelaksana yang menjayakan program ini. thank you very much!!!

ps:terutama kek coklat tu...sedap bangat...sapo erk yang buek...thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 07:45


bagus lah JK ni,sesiapa yang buat kek coklat tu nanti kalau ada JK buat lah lagi.ramai saja yang boleh habiskan. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-08 08:30


Kek Coklat tu Solehah yang buat.. agak-agak siapa yang nak makan lagi boleh lah PM ke Halesolurun84.. HeHEHE .. jangan marah Solehah .. Peluang business yang menarik ni :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 09:34


ya.kek coklat tu memang sdap..nasib baik sempat rasa seketul sebelum dihabiskan yang lain-lain..kalau tidak kempunan.....ehehehe...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 09:36


Solehah kata bersedia menerima tempahan.. hehehe.. Soleha 10% masuk Dana Ukhwah tau.. huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 14:06


ya,betul kata kak hanaan kita tu..semoga infaq tersebut menjadi saham kita di akhirat...........insya'ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 14:11


lina_mursyidah: seronok jumpa lina.. tak sangka org 1 kampung.. yang lagi tak sangka lina anak kepada ....... :) hehe

wawa : thank you promote kek cekelat itu.. sungguh tak sangka ramai peminat kek rupanya..hehe :)

kak hanan : insyaAllah boleh saja untuk dana ukhwah.com ni.. tapi kena lah promote lagi..:)

wah,memang seronok.. semuanya dalam kenangan yang indah2.. bercerita tentang kerjaya...pengalaman.. memang menyeronokkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 14:36


Betul-betul..Kek Cokelat sedap tuuu....boleh buat tempahan lagi tak..pada solehah ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 18:24


alah...o0o...rupanya suka kek coklat rupanya ek....hehehe.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 18:29


salam...
OK..report jk eid shye dah post..
thank you.


mabruk.. tahniah.. syukran.. arigato
pada semua yang bertungkus lumus..
yang sudi hadir.. ke liqa' jk eid 08'.

alhamdulillah.. cuaca pun best..
angin sepoi-sepoi language..ehehhe..

sedihh sikit.. tak dapat jumpa kang..huhu..
dah balik bilamana ss dan shye sampai kembali ke TJ ni..
apapun.. thanks kerna hadirkan juga mr Kang..
beliau ada komitmen di tempat lain...

mula by 11++.
MC owl_UM..
kata-kata aluan presiden HANan..
tazkirah dr salafian..
next slot ta'ruf muslimin.. muslimat buat halaqoh sendiri.

hiwar.. makan.. solat.

smbung next agenda.

tukar kad raya..
ada kad raya untuk wawa.kak sue. lina.mar..
nanti pm untuk tuntut ye...hihi

ss dapat dari ismi.. wahh.. memang eksssootikks dik.ehehe
cabutan undi.. untuk dapatkan kad raya..
lepas tu, masing-masing baca ayat dalam kad..

next..
rekacipta TOwer ..
bestt main tower tu..
yeahhh... team ss paling tinggi..tapi...ehehe..
sebelum tu kami dok sing
:: lat tali lat.. lai li tammmm ploommm ::
untuk bhagi team

team yang menang.. jeng..jeng.
tengoklah gambar dalam galeri..

*** alamak.. kena stop ni..
ada hal.. so.. to be continue..ehehhee

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-08 12:01


salam...Kenapa kawe dok dapek nengok gambar dalam galeri...sungguh pelik..huhuhu

ps:ke ada galeri lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-10-08 12:47


Assalamualaikum...
hmm....tak sempat nak makan kek coklat tu..sedihnya..saya ni dah lah peminat coklat...

sambung kendian...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 13:51


tak apa,tak apa..untuk JK seterusnya kita tempah khas kek coklat dari UKhti Solehahhhh..ye.....hehe....

to paku...ada gambar tu...cuba mu cari molek2 deh...hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 13:53


mujahid, ada apa-apa perkembangan terbaru? sukacitanya beta mahu mendengarnye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 13:57


perkembangan yang mana tu en.daeng jati???
oh ya,masih beraya lagi???hehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 14:00


Tak sangka Kaksu dan Salafian pun datang. Lama tak jumpa mereka berdua. Juga kehadiran Kang pun amat berharap dapat berjumpa tetapi Prof sedih tidak dapat hadir bersama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 14:07


!!! QUOTE !!!

perkembangan yang mana tu en.daeng jati???
oh ya,masih beraya lagi???hehhehe


Sudah terang lagi bersuluh pula tuan hamba.... sedangkan rusa ingat jalan pulang. Tuan hamba lupakah hajat tuan hamba tempoh hari?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 14:17


oh ya...perkembangan tu ek...pengangkutan mungkin direct dari KL.....

cuma penginapan di lumut tu saja..k....

tapi kita tak boleh discuss kat sini,nt ada yang kena sound...hehehe....tunggulah Cik SS buka topik baru, ana dah submit pada kak shida dah.......

cuma ana nak enta suryvey harga saja dulu..bermalam sabtu malam,dan harga kalau nak buat bbq sekali.....k.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 14:22


cuma nak minta tolong en.daeng lah..kalau boleh lah..harap-harap boleh lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 15:28


salam alaik..
ok.. smbung cerita ss sebelum ni..

team ss dapat no yang 1-4 lah..ehhe..
semua team dapat hamper yang diimport dr kuantan bumi pahang..
ooo..jauh itu :-D arigato pada sts wa gengss..

next, ucapan penutup.. tannguh majlis.. sesi bergambar..
kemas all the things.. kami beredar ke parking.

Kalau lah cik hanan park sama dengan tempat parkg kami..
sure hanan ikut kami..ehehe.. 2 biji ( tak termasuk kereta shye )
menuju ke rumahnye..

kami berJK konvoi raya pula.. :sopan:
makan rmbutan yang tumbuh di laman rumahnye..
memang manis.. tak rasa masin..tawar lah..hihi

akhir kalam..
tahniah dan syabas.. pada pelaksana..
juga terima kasih tak terhingga pada semua
yang dapat ke liqa' kali ni..

tak dapat tanding bilangan liqa' eid 07..
lagi ramai sikit lah..apapun.. terasa bahang
Ukhwah fillah pabila jumpa dengan sahabat-sahabat UC
yang lama.. dan yang baru..

pohon ampun maaf atas segala kekurangan..
keterlebihan masa.. kekurangan air..
dan sekapal dengannya..

syukran wa asif jiddan..

jumpa lagi di next liqa' biizinillah..
wallahu'alam.. :bye:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 16:55


http://s263.photobucket.com/albums/ii127/sirat82/JK%20Eid%2008/

pada yang nak tengok gambar JK..
dalam..

mohon tidak diEDIT.. diPutaq jadi lain pula gambar dalam tu..
ss tak berkesempatan nak edit.upload dalam galeri
http://ukhwahevents.fotopages.com

suppose dalam ni all jk ss akan upload..
tapi dek kekangan masa.. dll..
sirat yang bantu untuk open new link to antum..

ok.. selamat menonton kemeriahan JK-JK UC.


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 08:07


:bunga:

alhamdulillah.. diberi jugak kesempatan masa untuk bersama sejam dua dengan sahabat UC..

Berkejaran dr Bandar Baru Bangi..Tak sempat nak dengar tazkirah dr adik Dhany-orang lama ukhwah- sedondon pula tu dengan khalifah..huhu
Masa sampai masing-masing mula makan ringan-ringan..disusuli dengan makan berat..(kami datang memang untuk makan saja..ahaks)

Sempatlah bersembang mesra dengan mereka yang datang..lama tak jumpa Kak Su.. Bertemu kembali dengan wawa yang memang sedari dulu kecoh orangnya.. Tak lupa soleha yang pertama kali bersua. Malu-malu orangnya..
Boleh jugak mereka yang first time jumpa Izzah main-main dengannya..huhu

Menjamah banyak makanan- mihun basah cik SS..amplang cik Yati..kek coklat sebutan ramai.. kek pisang pun ada..biskut-biskut..macam-macam lah..

cuma kami tak sempat untuk acara aktiviti sebab terpaksa bergegas pulang..ada tetamu nak datang rumah..penat tapi puas hati!

At least sempat menunaikan hasrat dik ismi_atikah untuk mengizinkannya mendukung Izzah.. dia gian..huhu
Kenal jugak pada adik ismi yang sama naik dan sama kurang perangainya dengan ismi. Mujurlah fitrah(kawan ismi) tu pemalu..Kalau tak lagi gamat.. Tak menahan gelak tawa dari mereka ni.

Anyway..tahniah kepada penggerak JK ini. Jasa dan pengorbanan kalian pastinya ada nilaian di sisi ALlah. Kalau kat sini dah dapat puji-pujian daripada sahabat-sahabat.. semoga ianya memberi semangat untuk terus bersama ukhwah.. (semangat untukku jua..huhu)

Cuma terselit kisah lucu dari khalifah..
Dia tapau nasi bungkus sebab masih kenyang untuk makan sama-sama. lagipun, muslimin ramai pergi solat dulu, baru makan kan..
Sampai di rumah dengan penuh berselera untuk menikmati kesedapan nasi ni..rupanya mengecewakan. Sebab nasi yang diambil adalah sampah!! Bekas makanan yang telah diusik orang.. saya hanya tumpang sedih campur gelak saja lah.. tak ada rezeki..

dahlah yuran 2-2 bayar.. Kau bayar untuk aku.. aku pun bayar untuk kau sekali..

Moral of story: Malu bertanya sesat jalan.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-08 15:10


Assalamualaikum
okies..nak sambung cerita..
hmm..bertolak lambat sikit dari KL...
dari KL ke KL...ada orang tak percaya...siap memarah lagi saya..huk...mengambil masa 4 jam setengah jugak..sampai KL, pergi ambil bebaju Brotherhood..bergerak semula ke Taman Jaya..sampai di sana dengan selamatnya jam 1 petang lebih sikit lah.. :-D tak sempat nak dengar tazkirah dari Dhany, even tak sempat pun nak jumpa Dhany aka Salafian ni...sampai sana, angkut bebarang keluar menggunakan khidmat 4 orang..adik saya(Asward_hafiz), Mutiara (Fuad), Faiz dan Naimah..huhu..sebbek bawa ramai penduduk... :sopan: angkat bebaju beserta dengan hamper untuk pemenang games...

sampai di sana, lepak sekejap..memandangkan yang lain pergi solat, saya lah jadi tukang jaga barang dan makanan..Khalifah menjemput kami yang jauh ni untuk makan dulu, sebab datang dari jauh kan.. 8-) sebelum tu sempat terserempak dengan kak Su (istisafa), lepas tu dah hilang..balik eh?:berfikir: pun nampak lina (lamyanunalif_mursyidah), pun balik jugak eh..

lepas tu, Fuad nak kena hantar Naimah balik UiTM..Faiz ikut sekali..tinggallah saya dan adik saya..Khalifah dan kak Mar (Rumaishaa) balik sebab ada 'tugasan' lain..lepas sirat dan alwalid balik dari solat, saya dan adik saya pergi solat kejap...

kemudian, bermula games structuring your building...hehe, seperti cabaran yang telah dilaungkan oleh CS, saya bermula dalam suasana gementar...pulak tu, yang muslimat dah naik tinggi bangunannya..aduih..cuak kalau kalah ini.. :-P mujahid pulak tak habis² nak sibuk ke bangunan muslimat tu..suruh ikut style mereka..lantas kena marah lah dengan saya..huhu... :sopan:

"kita ikut rekaan kita sendiri..tinggi² tak bermakna kukuh.." :jangan:

tapi, sungguhla mamat ni...terpengaruh dengan binaan mereka² yang lain..pulak tu, engineer dia lambat sungguh memikirkan...apakah bentuk paling stabil, kreatif dan tinggi..

seperti yang telah dipelajari sebelum ni...bentuk yang paling stabil ialah piramid..(memang dari rumah dah belajar buat struktur tetrahedron tu, tapi saiznya kecik..), jadi, kami tukar style..jadikan setiap gulungan kertas sebagai "tie beam dan column" so that ia menjadi stabil...bermulalah pembuatan bentuk tetrahedron tanpa muka..tengok pasukan lain, semua dah tetinggi belaka..tapi, kami tak kisah :malu: akhirnya, setelah tiga bentuk tetrahedron terhasil, kami gabungkan dia sebagai tapak binaan..hasilnya, asas yang kukuh!kami teruskan kepada struktur atas..bentuk kipas tailspin menjadi tiebeam tengah untuk menambah kekuatan dan kestabilan..datang pulak idea mujahid suruh masuk satu gulung kertas kat tengah (nak buat apa tu mujahid? :sopan: ) struktur naik lagi..yeah...sehingga last piramid dibuat (yang ni saya buat tetrahedron dengan muka dan tie column bersandar pada muka tetrahedron tersebut, maka jadilah..koko crunch...) :kelip: best, walaupun kami akui kami lambat siap..(sebab kami start lambat, mana aci..) :cry:

sebenarnya jeles dengan binaan geng P.D...roket..mempunyai ciri yang unik sebagai foundation, tapi sayangnya, foundation tak cukup besar untuk menanggung struktur yang tinggi dan beban yang besar terutama beban angin (wind load)..ingatkan dah kalah dah sebenarnya, tak sangka....menang...hmm...kira ok lah..terima kasih kepada pasukan yang terdiri daripada AR Hafiz, IR alwalid, IR paku, dan kepada pemilik bangunan, Dato' mujahid... ;-)

selesai, tangkap gambar..macam biasa..sesi menonjolkan bakat terpendam..sebelum tu, sempat jual baju..dan promo majlis qurban yang dijalankan JIM di luar negara...kepada halesolurun (soleha), lain kali boleh jeq kalau nak ambil baju dengan saya, jangan malu...kepada kak Hanan, memang saya nak sumbang kepada ukhwah, hasil jualan mungkin setakat ni tak mampu untuk menjadi sumbangan terus, tapi, insyaAllah, saya akan terus menyumbang kepada ukhwah, selagi mampu..doakan agar bisnes saya berjaya.. :bunga: kepada CI, adik mung tu..waduh...hampir saja buatku menyapu dahi yang tak berpeluh...kelako.. :lucu: kepada kak Yati, topi tu kan, nak pergi karnival jom cintai sungai eh..:sopan: terima kasih bebanyak...kepada paku dan alwalid, harap dah dapat jumpa dengan 'cik' sayatetapsaya.. :sopan: kepada owl (shafiq), better late than never, masa masih ada..saya sayang kamu (uiks..jangan salah faham ayat ni :jangan: ) u .a good brother, please unfold the hidden tie...kepada semua yang lain, thanks...hoho..

bergerak dari TJ, terus menuju ke Bangi, melawat sahabat yang lama tidak ketemu... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 21:39


!!! QUOTE !!!

Cuma terselit kisah lucu dari khalifah..
Dia tapau nasi bungkus sebab masih kenyang untuk makan sama-sama. lagipun, muslimin ramai pergi solat dulu, baru makan kan..
Sampai di rumah dengan penuh berselera untuk menikmati kesedapan nasi ni..rupanya mengecewakan. Sebab nasi yang diambil adalah sampah!! Bekas makanan yang telah diusik orang.. saya hanya tumpang sedih campur gelak saja lah.. tak ada rezeki..

dahlah yuran 2-2 bayar.. Kau bayar untuk aku.. aku pun bayar untuk kau sekali..



alahai sahabati.. huuhuhu..maaf bagi pihak yang membeli.
enti pun tak buka dulu bekas tapau tu..ehehe

ada lagi mknn dalam 6 bungkus lebih.
mujahid.sirat siap makan lagi masa jk konvoi raya di rumah cs.

so, lepas ni learn from the lesson..

Semak dulu sebelum ambil apa-apa..ehehe.. :jangan:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» 'JK Eid 08' rehlah di Taman Jaya.PJ

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.183129 saat. Lajunya....