Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 13 hari yang lalu
JonathanBaker: 15 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: imelda marcos malaysia?.


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» imelda marcos malaysia?.

Please Mendaftar To Post


Oleh imelda marcos malaysia?.

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 12:11


Rosmah habiskan RM7 juta beli 14 buah jam tangan?
Irwan Muhammad Zain
itu | Oct 07, 08 | 10:34:44 am MYT

KUALA LUMPUR, 7 Okt (Hrkh) - Benarkah Datin Seri Rosmah Mansor menghabiskan sebanyak RM7 juta untuk membeli 14 buah jam tangan di Hong Kong?

Penulis blog, Syed Azidi Aziz atau Sheih telah menimbulkan persoalan tersebut menerusi posting terbaru beliau di blognya kickdefella.wordpress.com.

Sheih yang baru-baru ini ditahan di bawah Akta Hasutan selama empat hari turut memaklumkan bahawa jam-jam tersebut dibeli untuk dihadiahkan kepada kepada beberapa individu di beberapa kementerian.

Namun begitu Sheih enggan mendedahkan nama pemberi maklumat tersebut dengan merujuk kepada wartawan di barat yang sanggup dipenjara daripada mendedahkan nama pemberi maklumat.

Persoalan yang ditimbulkan oleh Sheih ini merupakan siri pendedahan terbaru beliau sejak dibebaskan pada 20 September lalu.

Beberapa hari sebelum menjelang Aidilfitri beliau turut mendedahkan bagaimana Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi telah menggunakan kedudukan beliau selaku Menteri Pertahanan untuk menambahkan kekayaan anak beliau Kamaluddin.

Pada hari raya kedua pula, Sheih mendedahkan Abdullah telah menerima RM200 juta daripada Rosmah. Wang tersebut merupakan sebahagian daripada komisen pembelian kapal selam yang turut dikaitkan dengan kematian Altantuya. - mns _

sumber : harakahdaily


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 12:15


jam apa tu sampai 7 juta...?????
gila punya mahal...
gua beli pasar malam yang 7 hinggit punya saja...
memang best lah jadi bini menteri kewangan ni...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-10-08 12:29


best.....memang best sangat.bagus lah tu,nasihat rakyat berjimat cermat tapi pemimpin,anak bini & keluarga mereka bagaimana pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 12:39


Pada 07-10-08 12:29 , kasihmu-amanahku posting:

!!! QUOTE !!!

best.....memang best sangat.bagus lah tu,nasihat rakyat berjimat cermat tapi pemimpin,anak bini & keluarga mereka bagaimana pula?



mereka kan semua ditanggung.dari bil api air sampai bercuti luar negara pun rakyat tanggung.harta pula 7 keturunan pun tak habis-habis lagi.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 13:40


ditambah lagi masa bershopping sakan di las vegas dulu.beli barang sampai kena pakai limosin untuk barang saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 07-10-08 17:45


Pada 07-10-08 13:40 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

ditambah lagi masa bershopping sakan di las vegas dulu.beli barang sampai kena pakai limosin untuk barang saja.


:-D betul ka ni sedara?mana tau,entah-entah dia beli limosin tu agaknya huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 19:20


Pada 07-10-08 17:45 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-08 13:40 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

ditambah lagi masa bershopping sakan di las vegas dulu.beli barang sampai kena pakai limosin untuk barang saja.


:-D betul ka ni sedara?mana tau,entah-entah dia beli limosin tu agaknya huhu



dia sewa limosin untuk barang yang dia beli saja tak lagi diri dia tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 19:50


meheynye....
nak 28000+1% nak bayo PTPTN boleh??heeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 22:59


mirip mendiang soeharto, hanya sahaja dinasti soeharto lebih kaya dan kacau

http://www.youtube.com/watch?v=iL7EojcCho0

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 23:35


salamun alaik..gila betul lah..bazir tahap gaban betul..kan lagi bagus kalau bagi duit 2 kat fakir miskin & anak-anak yatim..boleh juga tambah pahala..ish3..agknya banyak sangat duit sampai tak tahu nak buat apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-10-08 01:14


Pada 07-10-08 23:35 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

salamun alaik..gila betul lah..bazir tahap gaban betul..kan lagi bagus kalau bagi duit 2 kat fakir miskin & anak-anak yatim..boleh juga tambah pahala..ish3..agknya banyak sangat duit sampai tak tahu nak buat apa..


masalahnya sekarang,duit tu duit siapa?kalau duit sendiri,tak ada sapa nak peduli.nak beli satu kedai pun lantak dia lah.nak kata tak tau tentang fakir miskin & anak-anak yatim,rasanya badan kebajikan isteri-isteri menteri banyak buat program untuk golongan tu.nampak sangat program tu dibuat semata-mata sebagai bukti prihatinnya mereka dengan warga yang kurang mampu tu.realitinya......??fikir-fikirlah sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 09:32


Pada 07-10-08 19:20 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-08 17:45 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-08 13:40 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

ditambah lagi masa bershopping sakan di las vegas dulu.beli barang sampai kena pakai limosin untuk barang saja.


:-D betul ka ni sedara?mana tau,entah-entah dia beli limosin tu agaknya huhu



dia sewa limosin untuk barang yang dia beli saja tak lagi diri dia tu.



mak datukk...ni memang klon imelda marcos..kompem 100%
jam apa yang mahal no 2???? 2 baru jam belum apa-apa yang lain lagi..pakaian dia, make up lagi..set rambut dia 2 entah berapa lah kosnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 10:19


dan percaya atau tak perbelanjaan rosmah ditanggung oleh kedutaan malaysia

mari lihat laporan ini pula

Belumpun reda isu 'hangat' suaminya Dato' Seri Najib Tun Razak dikaitkan dengan gambar mendiang Altantuya Shaariibuu, Datin Seri Rosmah Mansor menyemarakkan lagi 'api' publisiti dengan sikapnya yang didakwa berbelanja secara mewah dan membazir di luar negara.

Perkara ini dibangkitkan oleh Pengarah Strategik Saifuddin Nasution dalam laporan akhbar terbaru, mendakwa isteri Timbalan Perdana Menteri itu mempunyai tabiat membeli-belah yang membazir sehingga layak digelar 'Imelda Marcos Malaysia'.

April lalu ketika mengikuti Najib ke pameran Biotech di Boston, Rosmah singgah ke Los Angeles untuk membeli belah pakaian, kasut dan alat2 mekapnya.

"Amat memeranjatkan menurut pegawai2 Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar yang terlibat dalam rombongan tersebut memaklumkan sebanyak lapan buah kereta diperlukan untuk mengangkut 74 beg barang yang dibeli oleh Rosmah," kata Saifuddin.

"Di Boston pula setelah meninjau toko2 kelas atasan, Rosmah memaklumkan kepada pegawai terbabit, beliau memerlukan 15 buah kereta untuk membawa beg2 barangan yang dibelinya," katanya.

Saifuddin turut mendedahkan sewaktu misi kerajaan ke Jepun, Rosmah tinggal bersama Najib di President Suite, Hotel Imperial Tokyo dengan keluasan bilik tersebut ialah 3,000 kaki persegi. tetapi keesokan hari Rosmah mendakwa tidak dapat tidur kerana mendapat tahu ada bilik yang lebih luas iaitu 4,000 persegi daripada bilik yang diduduki bersama suaminya itu.

"Saya rasa dengan tabiat membeli belah secara boros dan membazir serta nafsu besarnya memang layaklah beliau digelar Imelda Rosmah," kata Saifuddin sewaktu mendedahkan di sebuah ceramah di Kulim Jun lalu.

Perilaku Rosmah ini jelas seolah-olah menempelak dan melanggar nasihat Perdana Menteri Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi dan TPM yang juga suaminya supaya rakyat jelata berjimat cermat dan berhemah dalam berbelanja.

Sebelum ini, Rosmah mengundang kontroversi dengan aksi manjanya dengan pelakon Bollywood yang mendapat kritikan dan teguran pelbagai lapisan masyarakat yang kecewa dengan sikap isteri pemimpin nombor dua negara yang tidak menjaga batas-batas agama dan memalukan imej seorang wanita muslim.

Sewaktu Anugerah Filem India Global (GIFA) 2006 pada 9 Disember tahun lalu yang diadakan di Stadium Putra Bukit Jalil menyaksikan Rosmah selaku penaung festival berlaga pipi dengan aktor kacak Bollywood, Salman Khan.

Lebih melucukan, Pemangku yang Dipertua Badan Amal Kebajikan Isteri-isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti) dalam sebuah akhbar menyarankan agar para isteri pemimpin perlu menampil imej yang boleh diterima masyarakat sedangkan rata-rata berpendapat Rosmah perlu 'cermin diri' terlebih dahulu sebelum menasihati atau menuding jari kepada pihak lain.





Intan Abdullah
tahu | May 29, 08 | 11:19:31 am MYT

KUALA LUMPUR, 29 Mei (Hrkh) - Jawapan yang diberikan Menteri Luar, Dato' Rais Yatim dipertikaikan Azmin Ali (KeADILan-Gombak) mengenai peranan yang dimainkan oleh pegawai-pegawai di WIsma Putra di luar negara termasuk menanggung kos perbelanjaan isteri Timbalan Perdana Menteri, Datin seri Rosmah Mansor ketika beliau mengunjungi London baru-baru ini.

Rais mengesahkan bahawa menurut maklumat yang baru diterimanya daripada pegawai di Pejabat Kedutaan London, isteri TPM itu tidak menggunakan khidmat kedutaan London untuk kepentingan peribadi.

Perkara tersebut merupakan persoalan yang dibangkitkan Azmin pada perbahasan sidang dewan pagi tadi apabila beliau mendakwa Rosmah telah berbelanja besar di London dalam satu lawatan beliau dan kos tersebut ditanggung oleh Kedutaan Malaysia di London.

"Saya bersetuju dengan peranan yang dimainkan Kementerian Luar untuk membantu rakyat Malaysia di luar negara, namun saya membantah peranan pegawai-pegawai kedutaan ini yang lebih bertumpu untuk melayan Grin isteri-isteri menteri, timbalan-timbalan menteri.

"Bahkan saya ingin menyatakan bahawa tidak benar kenyataan menteri tadi bahawa semua rakyat Malaysia dilayan oleh pegawai-pegawai kedutaan di luar negara," katanya pada sidang dewan rakyat hari ini.

Sebaliknya beliau mendakwa, pegawai-pegawai kedutaan telah digunakan untuk melarang rakyat Malaysia di luar negara daripada mendengar taklimat daripada pimpinan Pakatan Rakyat ketika mengunjungi negara tersebut.

Hal tersebut telah mengundang suasana yang bising di dalam parlimen.

"Apa yang menghairankan saya mengenai faks jawapan yang diterima menteri tadi daripada London adalah, ia perlu dibuat dengan lebih teliti kerana maklumat tersebut harus disiasat dengan lebih menyeluruh.

"Tidak mungkin pihak kedutaan di London dapat menjalankan siasatan dalam masa yang singkat kerana di London sekarang ini waktu tengah malam Grin Cheesy," ujarnya.

Namun begitu, Rais enggan mengulas lanjut mengenai dakwaan Azmin itu sambil menyatakan ia berbentuk sangkaan buruk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 10:58


kat jalan masjid india kan....

ada jam RM5...

hehehe...

7 juta tu baik beli benda lain...sedekah fakir miskin, bantu yang lebih memerlukan...

sesungguhnya membazir itu adalah saudara Syaitan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 11:03


Pada 08-10-08 10:58 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

kat jalan masjid india kan....

ada jam RM5...

hehehe...

7 juta tu baik beli benda lain...sedekah fakir miskin, bantu yang lebih memerlukan...

sesungguhnya membazir itu adalah saudara Syaitan..



dia pakai duit kita tu yang marah sangat ni


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 11:42


huhuhu..mahal gila..hanya nak shoping saja dengan duit sbanyak 2?
kalau lah duit sbanyak 2 digunakn tok mnolong rakyat miskin kat malaysia ni, lagi bagus..at least kurang sikit beban mereka tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 11:44


Pada 08-10-08 11:03 , Rashdin posting:

dia pakai duit kita tu yang marah sangat ni



patotnye kan...

dia kena minta izin dengan kita dulu ek...

ish...tak patot2....dah lah beli setakat jam saja...

apa lah guna duit tanpa izin kita.... :jangan: jangan buat ye kawan-kawan..


-----------------
Dalam Kerendahan Diri, Ada Ketinggian Budi,
Dalam Kemiskinan Harta, Ada Kekayaan Jiwa,
Dalam Kesempitan Hidup, Ada Keluasan Ilmu....


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 11:47


kita bagi duit kita dalam bentuk bayar cukai tu sebagai amanah kepada dia tapi terang-terang dah pecah amanah.adakah ini orang yang kita mahu?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101401 saat. Lajunya....