Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: :: SELAMAT PENGANTIN BARU-ibnu_musa & bakal isteri ::


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» :: SELAMAT PENGANTIN BARU-ibnu_musa & bakal isteri ::

Please Mendaftar To Post


Oleh :: SELAMAT PENGANTIN BARU-ibnu_musa & bakal isteri ::

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 15:53


Selamat pengantin baru dikalungkan buat ahli legenda

ibnu_musa dan Nadiah Said!

Walimah akan berlangsung pada:

11hb 10 di Dungun, Terengganu (rumah pengantin perempuan)

17hb 10 di Bachok, Kelantan (rumah ibnu_musa)

:bunga: semoga majlis berjalan lancar dan harapan pasangan berbahagia dan dirahmati Allah selalu hendaknya.

p/s-nak tengok kad, atau map..tunggula empunya paste kat sini..huhu


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 15:58


Selamat pengantin baru jugak buat Ibnu Musa & Nadiah.. huhuhu.. EH... nikah belum lagi kan...

Moga berbahagia selamanya dan dikurniakan ramai zuriat yang soleh dan solehah..

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 29-09-08 15:59


lah nak kawin dah ibnu musa...hilang seorang batch 82 dah ini...huhuhu

SELAMAT PENGANTIN BARU IBNU MUSA dan BAKAL ISTERI...

SEMOGA BERBAHGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 16:03


1

2

3


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 16:03


peta rumah pengantin perempuan

semua warga ukhwah dijemput hadir ye ;-)

salam `idul-fitri,
-IM-


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-08 16:29


Tahniah ibnu_musa & pasangan :bunga:

Bachok kat mana ye?
Saya dulu praktikum di Sekolah Menengah Long Yunus
Selalu juga berulang ke Melawi



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-09-08 16:33


Assalamualaikum
wah....ada orang tu...sesenyap jeq ek.... :sopan:
tetau jeq dah masanya... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 17:25


Pada 29-09-08 15:58 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Selamat pengantin baru jugak buat Ibnu Musa & Nadiah.. huhuhu.. EH... nikah belum lagi kan...

Moga berbahagia selamanya dan dikurniakan ramai zuriat yang soleh dan solehah..

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


cik presiden diwajibkan hadir ye :sopan:

hafeezzul & azzahrah,
syukran jazilan...

sayatetapsaya,
sorry, tapi masih awal lagi kan, ngeh3x

puan RuMaishaaa,
saya tengah edit softcopy kad jemputan tu, tau saja ada orang dah buka topik ni cepat-cepat saya siapkan dan upload ke internet, huhuhu... apa-apa pun thanks ya

wassalam.

p/s: seandainya empunya badan tak dapat hadir, harapan saya moga-moga doa kalian tetap mengiringi kami ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 17:43


Selamat Pengantin Baru untuk Ibnu Musa.

Pada 29-09-08 15:59 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

lah nak kawin dah ibnu musa...hilang seorang batch 82 dah ini...huhuhu

SELAMAT PENGANTIN BARU IBNU MUSA dan BAKAL ISTERI...

SEMOGA BERBAHGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT..


Ye lah, Hafezzul, geng2 82 dah patut kahwin dah, macam meke ni hafezzul bila nak kahwin ni? ish ish ish...
sesiapa yang geng 82 tu cepat-cepat lah kahwin. ye lah ambik PMR 97, dan SPM 99 sama-sama, masuk matrik sama-sama, berkonvo pun hampir2 same, jadi moleknye tahun2 sekarang ni lah masa berumah tangge juga. teman doakan kome semua geng2 1982 dapat jodoh suami dan isteri yang solehah.

p/s

kawan teman yang 1982 pun nak tunang sikit masa lagi ni....

p/s

macam familiar pula name Nadiah, tapi dimana ya? tah2 teman kenai....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 18:11


Pada 29-09-08 17:25 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



puan RuMaishaaa,
saya tengah edit softcopy kad jemputan tu, tau saja ada orang dah buka topik ni cepat-cepat saya siapkan dan upload ke internet, huhuhu... apa-apa pun thanks ya


hoho..ada planning lain...nak hebah sendiri ek.. saya hanya nak mengotakan janji yang dedolu saja..

apapun, sorry lah.. sebab tak dapat nak main"suprise"kan org lain..:oops:

harapan semua "surprise' dengan walimah sahabat setia ukhwah ini..

Sesiapa yang berkelapangan.. jemputlah ke walimah beliau!

p/s- jemputan ini juga "on behalf" bakal adir ipar IM..huhu


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-08 18:26


Selamat Pengantin Baru Ibn Musa dan isteri... walau tak mengenali namun ukhwah tetap di hati..

Tahniah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 20:44


...*** Selamat Pengantin Baru***...

ohh..dekat dungun ye..dekat sangat lah dengan rumah ana...
insyAllah..ada kelapangan ana pergi...
tapi rasanya time tu dah balik kampus dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 21:30


Selamat pengantin baru Ibnu Musa...semoga beroleh rahmat dan keberkatan.

alamak akak teringin nak hadir ke majlis anda di bachok tapi tahun ni raya di kedah pula dah...tak apa....tumpang merasa gembira dan akak mendoakan segalanya selamat serta berjalan seperti yang dirancang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 22:32


alhamdulillah..rupa-rupanya diam-diam berisi... saya dengan ikhlas ingin mengucapkan selamat pegantin baru semoga semoga kalian berbahgia sehingga ke akhir cucu..ameen.....
kad ucapan sebagai peganti diri...



/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 00:01


huh..time syawal ni makin ramai ahli ukhwan nak kahwin...jelousnyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-09-08 01:00


waaa....ibnu_musa bakal jadi husband.

selamat pengantin baru ibnu_musa.

semoga berbahagia ke akhir hayat.

p/s: lepas kahwin jangan lupa portal ukhwah pula ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 01:36


tahniah ibnu musa . . .
selamat pengantin baru . . .

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 12:23


Selamat Pengantin Baru Ibn Musa dan isteri... walau tak berapa kenal, namun ukhwah tetap di hati..

Tahniah.. ;-)

Hmm siapa pulak lepas ni ye.... :kelip:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 12:44


wah...

alfun mabruk ye

"Semoga Allah memberkati kamu berdua dan menyatukan kamu berdua dalam kebaikan"

*** peh! kad warna warna tu. sebbaik tak ada gambar ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 12:48


Assalamualaikum

tahniah ibnu musa & nadiah..
selamat pengantin baru, didoakan bahagia di dunia dan akhirat di samping zuriat yang soleh solehah.. :-)


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 14:08


So... ada sesiapa yang planning nak pergi teganu? setakat taganu tu insy-Allah tak sesat agaknya

ps:- JK Konvoi....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-09-08 15:07


selamat!! selamat!! tahniah ibnu_musemut

semoaga majlis berjalan seperti yang d rancangkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 16:44


Pada 30-09-08 12:44 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

wah...

alfun mabruk ye

"Semoga Allah memberkati kamu berdua dan menyatukan kamu berdua dalam kebaikan"

*** peh! kad warna warna tu. sebbaik tak ada gambar ;)



kadnya memang cantik..
Tapi yang sampai kat Hanan ni ada gambar...
ada banyak version agaknya..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 22:28


ehe....

kalau dha banyak version begitu.. maksudnya siapa yang punya version terrrrbaik perlu MEWAJIBKAN kehadiran ke majlis tersebut... ;)

** hanan.. nanti kak nak tumpang bawakan hadiah ek... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-09-08 22:35


ish...ish...ish tak sangka ye.diam-diam saja dah nak kawin dah.apa pun tahniah, semoga berkekalan hingga akhir hayat

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 01-10-08 17:54


SELAMAT untuk IBNU MUSA dan calon ISTRI...
ya allah..kumpulkanlah mereka berdua dalam rahmat serta kasih sayangMU...jagalah mereka dengan penjagaan-MU...dgnkn lah mereka dengan CINTAMU....hadiahkanlah mereka dengan CINTA-MU dan karuniakanlah mereka zuriat yang sholeh dan sholehah..ameen ya rabbal alamiian...
ibnu musa..letakkn alamat penuh kat sini ye...(siap dengan pos code sekali tau..)boleh kawan-kawan nak kirim apa k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 16:10


Assalamualaikum wr wbt

Selamat Pengantin Baru kepada pasangan bakal pengantin..
Semoga perjalanan rumahtangga yang bakal dibina sentiasa dalam lindungan Allah dan dirahmati senantiasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 23:11


apa????..... :terkejut:

huhuh.... memang tak boleh jadi ini..... :sopan:

akhi sailormoon??. akhi trouver99???......macam mana ini??.

Selamat Pengantin baru pada kedua mempelai....

semoga berbahagia.... dan menjadi suami yang soleh, isteri yang solehah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 00:06


Selamat Pengantin Baru..
dekat saja itu... ustaz fatimah Abu Bakar?? macam ustazah ana saja?
mengajar sekolah smasid kan? :berfikir:

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 03-10-08 00:51


Dalam diam merancang masjid rupanya..alhamdulillah..moga dipermudahkan segala urusan..dan selamat pengantin baru.. :):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 09:02


tahniah im.. Moga dipermudahkan segala urusan, amin :)
ini bukan azam baru ni, tapi dah lama rancang :berfikir:
azam baru saya akan diperbaharui tahun depan :P
macam mana dengan cik ismi :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 09:05


Cik Presiden Pula bila lagi? takkan solo saja ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 15:24


salam syawal.. salam pengntin baru..
em.. selamat mewalimahkan diri..ehehe..
wah...ramai saing kita ni nak walimh..

cik hanan.. nanti our team aprilian turn..ehhe..
bila? alahai tunggu lah deh.. ;)

moga segala perjalanan majlis berjalan lancar.
barakallahu lakum..

pada versi yang berduet ni.. nanti boleh ajak partner ke JK..
eheh.. akhi ibnuYahya dan bawa zaujahnye ukhtie muslimah_johor..
ukhti nur_kamar dan zauj shinfay..

lepas ni siapa ek..ehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 22:18


Pada 04-10-08 15:24 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam syawal.. salam pengntin baru..
em.. selamat mewalimahkan diri..ehehe..
wah...ramai saing kita ni nak walimh..

cik hanan.. nanti our team aprilian turn..ehhe..
bila? alahai tunggu lah deh.. ;)

moga segala perjalanan majlis berjalan lancar.
barakallahu lakum..



lepas ni siapa ek..ehehe...


cik shida bunyi macam tak lama saja.. huhu..
kalau dah nak dekat janganlah buat surprise macam IM ni ye.. :kelip: :kelip: :kelip:
bolehlah jadi pengantin Aprilian..
:bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 09:16


tahniah IM... semoga rumahtangga bahagia dan diberkati hendaknya sampai bila-bila... :)

hurm, walimah arepis saya dah dapat pergi, IM ni entah tak tau lah lagi.. kalau tak dapat, saya hantar doa secara online dari bumi selangor lah ye IM :D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 13:34


SELAMAT BERGELAR PENGANTIN BARU..SEMOGA BERKEKALN HINGGA KE ANAK CUCU..11 HB TU ANA MASIH kat KAMPUNG..
TAHNIAH..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 13:44


selamat pengantin baru..ye..semoga bahagia ke akhirhayat...
tahniah!!!! ibmu_musa

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 14:14


Tahniah & Selamat buat bakal 'walid'
ibnu_musa dan bakal 'ummi' Nadiah Said :bunga:

Makin mengecil kelab bujang trang tang-tang ukhwah... :-D

Semoga berbahagia hingga hujung nyawa, ke akhirat sana...


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 14:16


selamat pengantin baru...ibnu_musa.....
sengap2 saja, tetiba saja sampai jemputan....
diam-diam ubi berisi....
diam-diam IM beristeri, huhuhuhu

moga-moga berbahagia dan diberkati Yang Maha Penyayang hingga ke hujung masa.....................

:lol:

p/s: pada saeng2 lain tu, habaq lah awai2, senang nak plan.....boleh buat konvoi ma.....kasi pecah satu kampung.....huhuhuhu
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

udang_kara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6022
Posting: 57
Dari: Putrajaya

Kedah  


posticon Posting pada: 05-10-08 14:31


jangan lupa masuk kerja sml...jangan ambil EL....jangan lupa kat bos terkial2 kat opis sebab anak buah tak ada ... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 23:17


Pada 05-10-08 14:14 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Tahniah & Selamat buat bakal 'walid'
ibnu_musa dan bakal 'ummi' Nadiah Said :bunga:

Makin mengecil kelab bujang trang tang-tang ukhwah... :-D

Semoga berbahagia hingga hujung nyawa, ke akhirat sana...



perrrgghh....lajunya laskar_Allah....member tu baru saja dok nak masuk step 'salam tangan pak imam'...enta dah nak bagi title walid dan ummi ..fewwiitt...advance betoii lah.... belajaq sabaq sama.....ngeh3x....
tumpang seronok bila ada orang nak menikah. kenyang saya makan kenduri. Sejak raya kedua lagi orang kat utara ni pun asyik bekwoh saja..... bila nak boleh start puasa ni ????

lama tak nampak ibnumusa......sibuk buat bunga telur......raya sakan lah dia.... :-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 23:45


Pada 05-10-08 23:17 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!


perrrgghh....lajunya laskar_Allah....member tu baru saja dok nak masuk step 'salam tangan pak imam'...enta dah nak bagi title walid dan ummi ..fewwiitt...advance betoii lah.... belajaq sabaq sama.....ngeh3x....



Ngeh3x...bak kata mak minah 'Masam-masam manis':

"Gedebannnn..." :sopan:

Tu kira ucapan sekali gus menjelang kelahiran Ukhwahian baru akan datang..InsyaAllah... :welcome:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 05:47


Well... then sapa nak pergi walimah ni? Kita pergi yang terengganu punya. Tapi program macam clash sikit dengan JK RAYA.

ps:- camno tu....


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 08:58


salam...

eerrrmmm....akhi sirat nak pergi yang 11 haribulan punya ke??.

eerrmm.... teringin jugak nak pergi trengganu ini.... nak tengook org2nya macam mana...

meraikan pengantin baru kita ini.... :sopan:

sesenyap jerrkk yeee.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:09


apa?senior ku da nak menamatkan zaman bujangnye????

alhamdulillah.....(da tau awal da)...tahniah eh....insyaAllah kalau tak ada aral melintang,,,,ana datang lah,,,kan ada seorang organizakan ni,,,,,,,,,berkonvoi ramai-ramai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:22


akhi umar, hang nak pergi yang berapa haribulan punya??.

siapa yang nak organize kan ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:25


tak tahu.....kat kan clash dengan jk eid....tengah dok mencongak ni,.....tak dapat nak buat keputusan lagi.....tak dapat datang sn,,kat jumpa dia kat kl ni,,lepas itu kat belanja dia makan,,tapi yang afdal ,,dia belanja kat makan,wakakakaka.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:37


tahniah ibnu musa dan bakal isteri.. selamat hari raya.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:39


Assalamualaikum....

Selamat Pengantin Baru untuk IM... semoga kekal hingga ke akhir hayat... seorang-seorang dah lepas.. lepas ni nak tunggu en ayie kita... mene dia ye.. senyap saja sekarang :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 10:57


Assalamualaikum :bunga: :bunga: :bunga:

Alfun mabruk...buat ibnu Musa dan Nadiah...
tak sangka ye...saya kenal ibnu musa ni (satu kolej di UM dulu)
dengan Nadiah lagi lah kenal...
apa pun tahniah....
Semoga berbahgia hingga ke akhirnya... :bunga:
dan dikurniakan anak2 yang soleh..

Rasanya tak dapat pergi walimah ni...
ada program hujung minggu ni..
dah lama tak jumpa Nadiah...
sampaikan salam saya padanya.... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 11:32


SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA:

IBNU_MUSA

SEMOGA KEKAL BAHAGIA KE ANAK CUCU CICIT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:12


selamat pengantin baru...semoga berbahagia hingga akhir hayat... :bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:33


selamat pengantin baru buat IM dan nadiah..semoga bkekalan sampai ke akhir hayat, amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

biru-putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25137
Posting: 135

blank  


posticon Posting pada: 06-10-08 13:04


Pada 29-09-08 16:03 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

peta rumah pengantin perempuan

semua warga ukhwah dijemput hadir ye ;-)


lepas raya ni nampaknya ramai yang dah tak bujang lagi...

Apa pun selamat pengantin baru buat Ibnu Musa...

Harap bila dah kahwin nanti kita boleh gaduh lagi....

Hmmm... plan ke rumah banyak masjid hijau saja...? semua masjid orang2 Pas ke...

orang2 Umno/BN boleh datang rumah pengantin ke...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For biru-putihProfil   Hantar PM kepada biru-putih   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 13:07


Pada 05-10-08 09:16 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


hurm, walimah arepis saya dah dapat pergi, IM ni entah tak tau lah lagi.. kalau tak dapat, saya hantar doa secara online dari bumi selangor lah ye IM :D



nak bagi ucapan jugak buat ibnu_musa.. ni kira sedara mara sesemut jugak lah ni kan... :sopan: nanti jangan lupa ajak kak nadiah jadi warga sesemut eh...:welcome:

tahniah ibnu_musa dan pasangan...
nak tumpang doa cik syahidatul jugak..
ismi send doa secara langsung dari bumi pulau indah ni...:kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 13:14


Ibnu Muse, teman ingin bertanye, berapekah harga sekeping kad jemputan yang meke buat tu? sebab apa yang teman survey kat sni, yang lebih kurang macam meke punya tu harganya lebih kurang RM 0.55 untuk seribu keping. Tapi kena gam sendiri helaian di dalamnya. jadi bagetnye lebih kurang RM 550.

maap sengaje 'off topic'


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:31


nak buat ucapan jugak kat im..

selamat pengantin baru..

semoga berkekalan dan mendapat zuriat yang soleh solehah..

kami di ukhwah doakan semoga walimah berjalan lancar.

amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 00:31


selamat pengantin baru....

hehehehe...ajak lah sekali pemburupokok.... :-P


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-10-08 00:43


Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat IM dan bakal isteri. Selamat menempuh alam berumahtangga. Walau tak kenal, saya juga turut tak mahu ketinggalan mendoakan moga-moga anda berdua senantiasa dalam limpahan rahmat dan keberkatan-Nya sehingga ke akhir hayat.


-----------------
“Sesungguhnya rahmat Allah sangat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik” (Al A’raf:56)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-10-08 00:46


P.S.    Cantik betul kad jemputan tu...


-----------------
“Sesungguhnya rahmat Allah sangat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik” (Al A’raf:56)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 01:56


assalamualaikum

Ibnu Musa dan bakal zaujah, tahniah diucapkan. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu... Terima kasih atas undangan (i.e. undangan umum kepada warga ukhwah)... Cuma maaf sebab tak dapat hadir, atas faktor jarak dan kesempitan waktu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 11:35


Pengantin Syawal..Selamat pengantin baru kepada IM dan NS..semoga berbahagia selalu..tak ada sponsor bas ke dr sini ke sana.ekeke..semoga dikurniakan zuriat yang menyejuk mata dan hati kita..ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 13:02


assalamualaikum...

mabruk buat im..
moga berbahagia di dunia dan akhirat,,
dikurniakan zuriat soleh wa solehah...
wassalam

p/s: sebaik-baik lelaki atau suami adalah yang berbuat baik pada isterinya-diriwayatkan oleh Imam Tirmidzi dan Ibnu Hibban

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 13:17


Pada 02-10-08 23:11 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

apa????..... :terkejut:

huhuh.... memang tak boleh jadi ini..... :sopan:

akhi sailormoon??. akhi trouver99???......macam mana ini??.



Ada kemungkinan teori yang akhi cakap tu ada kebenarannya... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 13:51


Pada 07-10-08 13:17 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-08 23:11 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

apa????..... :terkejut:

huhuh.... memang tak boleh jadi ini..... :sopan:

akhi sailormoon??. akhi trouver99???......macam mana ini??.



Ada kemungkinan teori yang akhi cakap tu ada kebenarannya... :-D


8-) ana dop tahu nak habaq mai lagu mana ini.

memang menjadi lah... huhuhu...

jadi.... macam mana ini?.

mana akhi trouver99 ini?. dia takmo join ke?. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 14:00


Pada 07-10-08 13:51 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


jadi.... macam mana ini?.


Kita tunggu dan lihat macam mana nanti... ;-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 14:03


Pada 07-10-08 13:51 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-08 13:17 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-08 23:11 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

apa????..... :terkejut:

huhuh.... memang tak boleh jadi ini..... :sopan:

akhi sailormoon??. akhi trouver99???......macam mana ini??.



Ada kemungkinan teori yang akhi cakap tu ada kebenarannya... :-D


8-) ana dop tahu nak habaq mai lagu mana ini.

memang menjadi lah... huhuhu...

jadi.... macam mana ini?.

mana akhi trouver99 ini?. dia takmo join ke?. :-D



Teori apalak ini.. :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 16:55


erkk.. nak tumpang tanda tanya kak hanan jugak...:malu:

apa yang sedang diperbincangkan oleh depa ni... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 17:00


Pada 07-10-08 16:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

erkk.. nak tumpang tanda tanya kak hanan jugak...:malu:

apa yang sedang diperbincangkan oleh depa ni... :berfikir:


Rahsia lelaki agaknya.. itu tak jawab itu.. :-o :-o :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 22:51


Pada 07-10-08 17:00 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-08 16:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

erkk.. nak tumpang tanda tanya kak hanan jugak...:malu:

apa yang sedang diperbincangkan oleh depa ni... :berfikir:


Rahsia lelaki agaknya.. itu tak jawab itu.. :-o :-o :-o


salam...

8-) presiden dah bertanya soalan itu...

eerrmm... ana bagi yang SENIOR2 jawab lah..
:-D

diperbincangkan masa JK IFtar baru-baru ini...
:sopan:

sailormoon - trouver_99 - mohamad (itu saja agaknya)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 23:00


salamun alaik..
wah tahniah akhi & zaujah..alfun mabruk..
semoga berbahagia sampai akhir hayat..mudah-mudahan beroleh keluarga sakinah mawaddah dan beroleh zuriat yang soleh-solehah..ameen..

p/s:nak p knduri jauh sangat-sangat..doa dari jauh saja lah.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 19:27


Pada 29-09-08 15:53 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

Selamat pengantin baru dikalungkan buat ahli legenda

ibnu_musa dan Nadiah Said!

Walimah akan berlangsung pada:

11hb 10 di Dungun, Terengganu (rumah pengantin perempuan)

17hb 10 di Bachok, Kelantan (rumah ibnu_musa)

:bunga: semoga majlis berjalan lancar dan harapan pasangan berbahagia dan dirahmati Allah selalu hendaknya.

p/s-nak tengok kad, atau map..tunggula empunya paste kat sini..huhu



nadiah said??mana kenal?? kawan sekelas anis masa form 3 kat smasid... apa pun.... tahniah buat ibnu musa dengan nadiah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 02:41


So siapa yang ada plan nak pergi majlis belah perempuan ni. Aku dah rancang 3 orang. Ingat nak pergi jumaat malam or sabtu pagi.

ps:- siapa lagi nak pergi angkat kening.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 09:28


macam mana nak pergi, jauh...

tak mampu lah saya kalau nak bawa kereta ke terengganu. dah pasti takkan diizinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 09:38


Pada 09-10-08 09:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana nak pergi, jauh...

tak mampu lah saya kalau nak bawa kereta ke terengganu. dah pasti takkan diizinkan.


tulah jauh sangat.. nanti IM buat open house kat KL lah ye.. :kelip: :kelip: :kelip:

minta maaf ye IM & Nadiah tak dapat hadir atas faktor kejauhan dan kerja. Didoakan moga berbahagia selamanya. selepas ini bolehlah bawa Nadiah join JK ye. Dah lama tak jumpa sejak habis belajar, nak 5 tahun jugalah.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 18:20


Tahniah..

IM sekarang ni tengok menghitung detik untuk bertukar status..
mesti berdebarkan...

Semoga berbahagia ye IM..]


/

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 11-10-08 10:34


saya tunggu tarikh ni untuk ucap SELAMAT PENGANTIN BARU kepada saudara Ibnu Musa.

Semoga rumah tangga yang dibina bahagia dan kekal ke akhir hayat, amin.

wuzara
11/10/08

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 10:48


saya tunggu tarikh ni untuk ucap SELAMAT PENGANTIN BARU kepada saudara Ibnu Musa.

Semoga rumah tangga yang dibina bahagia dan kekal ke akhir hayat, amin.
sirat82
11/10/08

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 10:51


selamat Pengantin Baru Ibnu Musa.. semoga perkahwinan ini memberi seribu satu rahmat untuk saudara.. semoga kekal ke akhir hayat..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 11-10-08 11:01


Assalamualaikum ... :-) ..rasanya time ini,,sdra Ibnu Musa dan isteri dah selamat..diijabkabulkan...saya nak ucapkan Selamat Pengantin Baru...moga kekal ke akhir hayat...dan dirahmati ALLAH sentiasa hendaknya... :welcome: 8-) 8-) 8-)

p/s: kad jemputan memang cunlah.. :-D 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 11-10-08 11:27


Pada 11-10-08 10:48 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

saya tunggu tarikh ni untuk ucap SELAMAT PENGANTIN BARU kepada saudara Ibnu Musa.

Semoga rumah tangga yang dibina bahagia dan kekal ke akhir hayat, amin.
sirat82
11/10/08


woi sirat, Kenapa anda tiru aku?
eheheh... tak mengapa, no copyright in Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 15:24


Assalamualaikum...

11/10/08, tarikh yang bersejarah bagi Ibnu_Musa..
Biarpun tak kenal macam mana orgnya, ana ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU kepada kalian..
Semoga dikurniakan bi'ah solehah kepada keluarga kalian..
Ameen..

P/s: Ramainya org ambil berkat syawal ni untuk mengakhiri zaman bujang..seronok mendengar khabaran dari sahabat2..ana, bila lagi?? :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 21:38


tahniah untuk ibnu musa..
selamat pengantin baru...
semoga kekal hingga ke akhir hayat..
best nya kawin.. :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 22:03


IM... tahniah. selamat pengantin baru... semoga kekal bahagia di samping isteri tercinta sampai bila2... :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 09:56


assalamualaikum...

siapa yang pergi kenduri??nak tengok gambar :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 15:47


Pada 05-10-08 14:31 , udang_kara posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa masuk kerja sml...jangan ambil EL....jangan lupa kat bos terkial2 kat opis sebab anak buah tak ada ... :)

ops, encik rupanya... tak apalah, bos saya tengah senang lenang lani, dok seorang-seorang kat ofis pun tak apa, kuang3


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 15:49


kepada ibnu musa.......selamat pulang dari bercuti,,hehehehehe,,,,,kekurangan pendebat,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 15:55


Pada 11-10-08 10:48 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

saya tunggu tarikh ni untuk ucap SELAMAT PENGANTIN BARU kepada saudara Ibnu Musa.

Semoga rumah tangga yang dibina bahagia dan kekal ke akhir hayat, amin.
sirat82
11/10/08

erm, ingatkan sirat datang masa tu, mana tau tak perasan ke sebab tersibuk ke... :sopan:

syukran kepada semua di atas ucapan dan doa yang diberikan, semoga ia diperkenankan oleh Allah dan dibalas dengan kebaikan jua.

UK, yup baru pulang dari bercuti... tak apa kalau tak ada IM kat ukhwah ni, junior IM kan ada, ngeh3

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 16:00


tadi baru balik dr um...daftar sem baru......selepas ini kan strugle sikit huhuhuuhuhu,,,

IM lain.......jr pun lain,...kalau nak merapu,,jr boleh lah..huhauahuaha,,,masih dok penara ke?ingat nak belanja anta makan...sebab xdan nak pergi walimah anta...Apapun contact ana ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 16:02


mana gambar En IM... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 17:17


Pada 22-10-08 15:55 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


erm, ingatkan sirat datang masa tu, mana tau tak perasan ke sebab tersibuk ke...
Masih "tersangkut" kat opis... tak berani keluar dari kl.....

ps:- mari lah dumoh aku bui gamba mano hok ado....


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 19:39


Pada 10-10-08 18:20 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Tahniah..

IM sekarang ni tengok menghitung detik untuk bertukar status..
mesti berdebarkan...



Naik pangkat lah ni ek...Selalunya bila naik pangkat tanggungjawab semakin besar... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 12:16


.. aku tumpang ambil berkat ni ibnu musa:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 29-10-08 15:36


tahniah dan selamat pengantin baru buat ibnu musa dan isterinya..Dah lama tengok penulisan IM ni tapi masih tak dapat tengok lagi mukanya...harap-2 boleh lah tengok muka IM lepas ni..tak sangka awak ni geng 82....patutlah lantang orang nya hehehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 16:23


Pada 29-10-08 15:36 , GTF posting:

!!! QUOTE !!!

tahniah dan selamat pengantin baru buat ibnu musa dan isterinya..Dah lama tengok penulisan IM ni tapi masih tak dapat tengok lagi mukanya...harap-2 boleh lah tengok muka IM lepas ni..tak sangka awak ni geng 82....patutlah lantang orang nya hehehehehe...

hohoho, selamat pengantin lama saya ucapkan buat ibnu_musa dan isteri, ngeh3x

FYI saya bukan geng 82 lah, saya geng 80, sebab tu agaknya saya ni "kurang lantang" ;-)

cik presiden, nanti saya pm link gambar saya ek lepas saya upload...

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 04-11-08 17:30


Pada 31-10-08 16:23 , ibnu_musa posting
hohoho, selamat pengantin lama saya ucapkan buat ibnu_musa dan isteri, ngeh3x

FYI saya bukan geng 82 lah, saya geng 80, sebab tu agaknya saya ni "kurang lantang" ;-)

cik presiden, nanti saya pm link gambar saya ek lepas saya upload...

wassalam.




cepat-cepat letak link saya nak tengok...! ;)



-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 18:42


leerrrr...punya lah panjang posting untuk cerita nikahnya ni....glamernya IM....ngeh3x....selepas ini boleh sambung cerita naik pangkat tu....ngoh3x...

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-08 09:22


nak jugak lah wish...selamat pengantin baru ibnu_musa dan isteri..semoga berkekalan dan dirahmati selalu...

happy happy

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 00:02


assalamualaikum. alhamdulillah, tahniah sahabat ku ibnu musa. semoga bahagia hingga ke syurga

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.232935 saat. Lajunya....