Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: ...UKHWAH.COM lengang di hari raya...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» ...UKHWAH.COM lengang di hari raya...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...UKHWAH.COM lengang di hari raya...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 16:27


salam..

sejak 2,3 hari ni saya peratikan tak ramai mmbers yang online ke ukhwah ni.. apakah kalian da mula sibuk membuat persiapan raya? atau juga kalian sibuk dengan mengganda pahala? atau jugak kalian dalam masa ini sedang dalam pjalanan ke kg halaman?

oo..ok.. faham-faham..memang time semua sibuk.. saya saja agaknya tak sibuk..huhu..anyway.. sementara ukhwah tak jam dan sesak dengan posting2 baru biarlah saya mmbaca topik2 lalu yang tak sempat2 saya baca.. huhu... k lah..s elamat hari raya.. :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 17:23


:-o topik begini pun ada jugak ke...heheheh..

dah tau kan raya bakal menjelang tiba so dah tentu lah semuanya sibuk buat persiapan raya tu...hehehe tak payah lah sampai nak buka topik begini..

hohoho jangan marah ye...selamat hari raya.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 18:21


uhuk.. kasih_kekasih... syemarlykan prihatin orangnya... :sopan:

lagi dua hari nak habis puasa... jadi, semua orang dah balik ke kg halaman... kat kampung.. tak semua orang ada kemudahan internet.. itulah punca utama UKHWAH.COM menjadi lengang ketika ini...

ismi pun, kalau dah balik kg, tak dapat juga nak online, biopun masa tu baru masuk pertengahan ramadhan.. jadi, faktor kemudahan itu sebenarnya... ditambah lagi dengan kebizian persiapan menyambut raya...

:-( dah nak habis puasa... kenapa eh, puasa kali ni terasa sangat kejap dan serasa macam sangat tak puas... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 22:02


hehehe..jangan lah terkejut sangat...saja suka-suka..kot2 ada yang sekepala dan sefkiran dengan saya ke..boleh jugak nyatakan kepelekkannya kan..hehe...nak kata prihatin tu tak lah sangat..saya selalu online pasal jiran seblah pasang wireless..so saya menumpang free dan boleh online 26 jam sehari semalam sesubuh..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 22:15


26 jam itu..best jugak ek dapat tumpang jiran..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 00:43


Hehe...betul tu... tapi ana InsyaAllah akan cuba jugak masuk walau sekali sehari... senang laptop selalu on dalam rumah..hehe..:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 03:30


memana portal pun slow masa cuti perayaan yang anjang.. kebanyakan yang online dr opis... yang dr rumah kebanyakan dah balik kg... kat kg tak ada line internet... tapi saya... di dedua kampung ada line stimix.. kekekkeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 08:31


alamak, rasa busan pula duduk opis ni, urang semua dah balik dah kampung dah. Yang teman tak mo ambik cuti ni apa fasal? kan dah duduk opis....
rasa nak balik lah, ambik emergency leave lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 08:51


daeng, saya pun ada di office.... huhuhu. ramai dah tak ada.. semua ambil cuti... saya nak kerja pun dah tak ada mood....

jalan raya di KL dan PJ ni pun lengang lah sangat-sangat.... sebab tu sengaja keluar rumah lewat untuk pergi kerja... kalau tak, mahu 30 minit walaupun hanya 6km dari rumah...

selamat pulang berhari raya lah semua... saya malam ni baru balik kampung...

saya tinggalkan ukhwah 6 hari jeq.. hehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 09:23


Begini lah kehidupan dan tuntutan nya,ada masa pada waktu tertentu manusia itu akan sibuk dengan urusan kehidupan harian,apalagi sekarang yang sedang sibuk untuk menghadapi hari lebaran,atas kesempatan ini kita ingin menyusun jari memohon kemafaan dari hujung rambut hingga hujung kaki atas apa jua salah silap kita selama ini semasa berada dalam room ini...maaf zahir dan batin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 09:32


Pada 29-09-08 08:51 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

daeng, saya pun ada di office.... huhuhu. ramai dah tak ada.. semua ambil cuti... saya nak kerja pun dah tak ada mood....

patutlah masuk ofis tadi nampak macam ada orang, rupa-rupanya CS ada kat ofis ye... ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 12:21


Pada 29-09-08 08:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

alamak, rasa busan pula duduk opis ni, urang semua dah balik dah kampung dah. Yang teman tak mo ambik cuti ni apa fasal? kan dah duduk opis....
rasa nak balik lah, ambik emergency leave lah


Hehe..daeng ambil EL untuk sambut raya ek.hehe..memang boring ckt tak ada org kat ofis..tapi saya dah biasa sunyi2 kat ofis.. :-D ..Kenapa daeng balik lewat?kan dah busan seorang-seorang..

Ukhwah.com akan kembali sibuk sama dengan keadaan jalan raya di KL..pada hari isnin 6oktober nanti..masing-masing berehat di kg, sibuk bersiap menyambut eidulfitri..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 13:16


Teman tak minta cuti pun. EL pun tak ambil. Tapi balik kampong seploh hari jugak.....

ps:- Alhamdulillah sekarang dah ada tmnut screamyx kat rumah ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 14:33


e'eh..ada jugak yang kat ofis time2 macam ni..uuiissshhh..rajin gila..
takpe2..jangan kalut..habiskan saja kerja tu..agak-agak da setel blah lah.. biar raya dengan tenang.. balik nanti bawa azam baru..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 14:48


kes untuk satu patient dah siap... dah boleh beraya dengan tenang. tapi banyak masa lagi lah pula sebelum pukul 5. tengah tunggu dapat kes untuk patient baru...

tapi tak sabar nak tunggu detik pukul 5pm... huhuhu.

p/s: ada tak sesiapa yang balik kampung ikut PLUS highway ke arah utara malam ni? :D. mana tau boleh buat JK Highway.. ekekek

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-08 15:02


Salam...

kepada yang masih bekerja, jangan bersedih. itu pengorbanan namanya.

saya sekarang berada di kampung mertua, di kota bahru kelantan. sampai sini malam tadi. alhamdulillah perjalanan dari batu pahat ke kota bahru tak ada masalah. kemalangan pun tak jumpa, cuma satu saja speed trap selepas muktafi billah.

huh, lega rasa. balik kg ni rasa relax sikit kepala. itu pun masih ada yang call tanya pasal kerja, tak mengapa lah. Pagi tadi pergi ke kota bahru, waduh jujuk sokmo, nak parking pun susah. pergi pasar siti khadijah, mahal lah ikan kat sini. biasala dari johor bawa kerepek, dari kelantan bawa keropok. balik ke kelantan biasanya saya tak lupa pergi ke pasar wakaf che yeh, tapi tak tahu sempat ke tidak kali ni. pasal khamis dah nak balik johor.

dah beberapa kali beraya di kelantan, suasana agak berbeza dengan johor. ramai kawan-kawan saya yang dapat orang Johor kata Johor lebih meriah kerana di sana orang beraya sampai 12 tengah mlm, orang johor beraya sakan. saya lihat di kelantan suasananya lebih sederhana. tapi paling best ada tapai pulut daun getah tu, hehe.. saya suka. saya memang all rounder, apa budaya pun boleh masuk asal selari dengan syara'. saya belasah saja cakap kelantan, betul tak betul belakang kira, hehehe...

kat keliling ni ada macam-macam pokok, kambing pun ada. kat tali air belakang ada bela ikan talapia, keli dan patin. kat depan sana ada sawah. saya jakun sikit tengok sawah, terasa nak terjun saja, ehhehe...

wuzara

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 29-09-08 15:25


esok separuh hari kerja...
yahoo..
lepas itu boleh terus balik kampung...
tak sabarnye nak pakai baju raya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 21:41


yeah ... terbukti kini ... hanya saya yang online pada saat ini ... huhuhu ... kalian yang on the road mlm ni saya harapkan selamat sampai ke destinasi.. saya sejak jumaat da berada di halaman rumah ... hehe ...


(aku actly keboingan mlm ni..hehehe..rakan-rakan ym.. rakan-rakan fster...rakan-rakan ukhwah..semua tak online..huhu...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 21:55


biasa lah hari raya katakan..so, kat kl pun sunyi..apetah lagi kat ukhwah ni kan..hehe..tapi tak apa, nanti kongsi2 lah makan kuih muih apa ye..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 22:01


memang ukhwah.com agak sunyi...ramai yang dah balik kg....hmmmm...saya masih di sg petani...InsyaAllah esok ke rumah mertua di pokok sena. Patutnya ni giliran beraya di kelantan, tapi bebudak tu pakat merengek nak beraya di kedah...sepupu depa ramai yang balik....saya pulak tak kisah, beraya kat mana pun ok selagi bersama suami dan anak2....itu tempat raya paling baik bagi saya.

raya tahun ni saya nak ketengahkan 'laksa johor' sebagai hidangan utama kat rumah mertua nanti ...ni peberet famili saya...laksa kedah dah selalu pekena jadi saya teringin tonjolkan resepi dari selatan yang saya belajar dari kawan masa kat muar dulu.....

Biskut raya saya tempah saja ... tak banyak pun..... cukuplah sekadar persiapan kalau-kalau anak murid datang berkunjung nanti.

hmmmm saya nak abiskan menjahit tudung puteri kecil saya....tahun ni kami sekeluarga memilih warna hijau untuk baju raya...... comeyy !

jumpa lagi lepas raya....Aidilfitri , semoga dapat dihayati....InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-08 23:02


!!! QUOTE !!!

yeah ... terbukti kini ... hanya saya yang online pada saat ini ...


takla lengang mana, ramai juga yang still online. kalau beraya di tempat saya, memanglah saya cukup sibuk. keluarga belah emak 13 adik beradik belah abah pula 12. bayangkan, cucu dan cicit nenek saya lebih 100. rumah nenek dan rumah mak saya tak jauh, jadi kegamatannya waduh.

Tapi di rumah mertua ni, saya tak banyak ativiti sangat, tu yang boleh duduk online ni. SMS ucap hari raya pun tak balas lagi. bukan taknak tapi tak bapa reti guna PDA baru ni. Banyak juga dapat kad raya, tapi semua dari busines client, consultant, supllier dan contractor. Tahun ni tak banyak yang nak hantar hamper, pasal tahun2 sebelum ni saya reject hamper2 tu. jadi mereka dah fahamlah, saya tak suka bebende begitu. sesetengah kawan, berbangga dengan hamper yang mereka dapat, inilah ummat...

!!! QUOTE !!!

raya tahun ni saya nak ketengahkan 'laksa johor' sebagai hidangan utama kat rumah mertua nanti


inilah perbezaan ketara, antara johor dan negeri lain. kalau di tempat saya, jangan kata hari raya, dua minggu puasa pun orang dah start buat ketupat, lontong, rendang, lemang, lodeh, sambal goreng, sambal kacang, ayam masak merah, ayam masak kicap dan sebagainya. kemudian dihantar ke rumah2 kawan. Jadi aura Hari Raya dah terasa, hehehe. Kemudian di hari raya, buat ketupat begitu lagi, tapi lebih untuk anak2 dan kaum keluarga yang balik kampung. Terasa pelik kalau di hari raya orang hidang nasi minyak apatah lagi laksa. Itulah budaya Johor. Masa hari raya mereka beraya sakan sampai 12tgh mlm pun tak mengapa, esok sambung lagi.

Tapi di kelantan ni, masa hari raya masakan antara satu rumah ke satu rumah, lain-lain. Ada ketupat, kemudian rumah lain nasi dagang, laksa, laksam, nasi hujan panas, nasi ayam pun ada. lepas itu hari raya, boleh ramai-ramai pergi pantai irama, bachok.

Inilah budaya2 di Malaysia. Tadi baca berita-berita tentang keadaan di timur tengah, buat saya termenung sejenak. Timbul persoalan. Apakah benar mereka tidak beruntung menghadapi keadaan sebegitu. Apakah kita benar-benar beruntung dapat hidup dalam keadaan 'aman'? Tidakkah ksenangan dan kelapangan hidup itu ujian yang paling ditakuti nabi menimpa ummatnya?

Smapai jumpa lagi.. InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 00:16


Pada 29-09-08 21:41 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

yeah ... terbukti kini ... hanya saya yang online pada saat ini ... huhuhu ... kalian yang on the road mlm ni saya harapkan selamat sampai ke destinasi.. saya sejak jumaat da berada di halaman rumah ... hehe ...


(aku actly keboingan mlm ni..hehehe..rakan-rakan ym.. rakan-rakan fster...rakan-rakan ukhwah..semua tak online..huhu...)


tak tersenarai dalam list tak semestinya tak online... ;)

insya allah ada sahaja.. seperti tahun2 dahulu...
sebab kami memang beraya di rumah ni sahaja...

cuma waktu solat tu tak ada lah... ehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 01:35


Ketika ini ana seorang saja yang tengah online kat ukhwah...Sahabat2 lain maybe tengah sibuk buat persiapan raya agaknya...Ada yang tengah buat kuih, ada yang tengah pasang langsir baru, ada yang tengah main mercun, dan ada juga yang tengah tidur...Hehehe...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 01:38


oh, zam_rizal...ada ni :D
baru sampai kg pukul 6 tadi..
entah, tak mengantuk pula mata ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 01:50


Pada 30-09-08 01:38 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

oh, zam_rizal...ada ni :D
baru sampai kg pukul 6 tadi..
entah, tak mengantuk pula mata ni..


Biasela..bila suasana nak menyambut raya ni makin hebat, segala penat ke mengantuk ke jadi hilang dengan sndirinye..:D .


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 02:18


tak mampu nak mengantukkan diri sebab....

inilah malam terakhir ramadhan kali ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 02:23


Pada 30-09-08 02:18 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

tak mampu nak mengantukkan diri sebab....

inilah malam terakhir ramadhan kali ni....


Itula..rasa macam cepat sangat masa brlalu...Tup tup dah sampai hari terakhir ramadhan...Entah berpeluang atau tidak untuk merasa Ramadhan tahun depan...Hanya Allah yang Maha Mengetahui...


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-09-08 02:32


ramadan tinggal esok sehari saja lagi.

lusa hari kemenangan umat islam....allahuakbar3x.


-----------------
***SelAmBer SElaMAnya***


Bookmark and Share

    


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 06:48


Dalam dingin subuh, hatiku terusik....
lawak betul, teman duduk kat opis sekarang. Urang semua dah bersiap untuk beraya, teman tak ada satu pun persiapan raya. teman cuma habis RM300 lebih saja, itupun pergi chek mata, buat spec baru.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 06:55


Bagi mengisi masa lapang di opis mari sini teman kongsi gambo2 raya tahun lepas heheheheh;

/

ni gambar adik2 teman, comey tak... pilih saja mana satu. Boleh saja jadi adik ipar teman.... heheheheh


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 06:58


/

Ni sajian kami di kampuang di pagi raya. Mee kari! antara lain juadah raya keme ni lontong dan soto. Dan tak boleh lupa Rendang Tok


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:05


/

/

/

Ni secebis kaum kerabat teman, ramai lagi ni hehehehe. Tahun ni lagi ramai sebab tahun ni saja ada saja waris2 baru yang diputera dan diputerikan.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:12


/

Ni gambar opah kesayangan teman, namanya Sapiah Binti Ahmad, urang panggei Wan saja, tapi kami cucu2 ni panggei opah. Yang sebelah tu adik sepupu teman Muhammad Hassanun Ariff Bin Massuti, sekarang ni dia kat United Kingdom.

p/s

sunyi nya opis ni.....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:20


/

Ni gambar sepupu teman dan anak2 buah teman hehehehe. Tengok, kaum kerabat teman ni ada pelbagai bangse. ada India, dan yang ini cina, teman panggei dia Yeop sebab dia anak sulung, dia ni ustaz dan imam besor masjid. Dulu belajar kat Mesir, kaum kerabat teman ni kiranya urang berugamelah juga. Pakcik teman, ayah Yeop ni Imam Besor juga, dan isteri Yeop ni juga sepupu teman. mereka ni kawin sepupu. Ayah Kak Zi pun Imam Besor, pakcik teman juga.
Tu anak2 deme. heheheheheheh


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:28


/

ni keluarga ayah andak teman, Musman Bin Ithnin (Imam Besor) yang teman cerita kat atas tu. Ayah Simple Shida kenai saja ayah andak teman ni, mak andak Mariam Binti Abdul Aziz tu cikgu shida masa dia tadika....
Tu yang hujung belah kanan jejaka pakai baju biru tu, sepupu teman IIUM, tengok songkok IIUM dia pakai. Sekarang dia dah jadi pensyarah kat Pulau Pinang...
Yang hujung belah kiri tu, adik sepupu teman Nurul Husna yang sedang mengikut kursus perguruan di Institut Perguruan erm, lupa lah kat mana.. hehehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:32


Pada 30-09-08 06:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

/

Ni sajian kami di kampuang di pagi raya. Mee kari! antara lain juadah raya keme ni lontong dan soto. Dan tak boleh lupa Rendang Tok



uish

tak tahan tengok kuah dia tu daeng
rendang tok... hurmmm... cepat lah kain keringgg!!! nak balik semanggol~~~~~

** ehe.. sempat promote adik ye daeng..

**** salam aidilfitri untuk daeng dari kak & abang :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:36


/

Ni keluarga Pak Cu... Pak Cu teman namanya Khair Johari, mak cu teman Fauziah Binti Abdul Aziz. Pak Cu teman kroje di Jabatan Meteorologi Malaysia kat KL nun. Mak Cu teman kroje IKIM...
Yang comey2 tu semua sepupu2 teman. Yang duduk belah kiri tu Mohd Faiz Hanafi, sekarang ada kat Nilam Puri, yang hujung belah kanan tu Salwa Zawani, sekarang menuntut kursus perguruan kat Institut Perguruan kat Melaka. Yang duduk di bawah tu, yang kecik molek tu, Salmah eh, lupa pula name penuh. Dia ni teman suka nyakatnye, dan fasih bertutur Inggeris.... Yang duduk tegak tu, Mohd Fahmi, baru sekolah tingkatan 5.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:40


!!! QUOTE !!!

uish

tak tahan tengok kuah dia tu daeng
rendang tok... hurmmm... cepat lah kain keringgg!!! nak balik semanggol~~~~~

** ehe.. sempat promote adik ye daeng..

**** salam aidilfitri untuk daeng dari kak & abang


ehee, tengah busan kat opis teman sukarianya menceritakan berkenaan kaum kerabat teman.

Ye, samat hari raya juga. tak apa, seterika saja baju tu bagi kering...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:44


/

ni ruang tamu rumah opah, rumah papan saja, tapi tangga batu hehehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:50


daeng kat opis ke?
ingatkan sambung belajar balik...

hujan saja dari semalam...
bagaikan dicurah air oleh sebuah baldi besar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:51


/

ya, ini dia Ayah, Emak dan Adik Perempuan teman...

Ayah teman namanya Shamsudin Bin Osman. Mak teman Aizah binti Abdul Aziz. Ayah teman cikgu sekolah dah umur 55 tahun dah, dan ambik tambahan 2 tahun, dia takmo pencen lagi. Mak teman pencen kerajaan. Adik teman tu cikgu sekolah di Pulau Pinang. Tak kawin pun lagi hehehehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:52


Pada 30-09-08 07:50 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

daeng kat opis ke?
ingatkan sambung belajar balik...

hujan saja dari semalam...
bagaikan dicurah air oleh sebuah baldi besar..


teman kat opis lah. teman memang sambung belajar. Sesambil menyelam minum ayor.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 08:00


/

Ni gambar adik lelaki teman dan adik perempuan teman. Adik lelaki teman tu name dia Ahmad Ikram yang belajar kat Politeknik kat Port Dickson. kat belakang tu pondok rehat yang penuh dengan pokok2 menjalar, heheheh. sekarang dah roboh dah pondok tu.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 08:18


ewah-ewah daeng jati daeng marewah ni.... dah nampak macam thread dia pulak....habis anak cucu cicitnya dia display kat sini.....terserlah keseronokannya....seronok gamaknya beraya dengan spek baru...ngeh3x....fuyooo rm300...sakan itu !....

alhamdulillah...dah rebus ikan nak buat kuah laksa....tak kira den nak buat jugak laksa ni walaupun ada yang rasa pelik makan laksa hari raya ni .... .aiman tak kisaaahhh...larat ke nak pekena nasi bariani saja...banyak kolestrol oii....aiman tak kisaaahhh...

Selamat hari raya......maaf zahir batin.....hujan lebat lah kat kedah ni...dah dua hari dah hujan turun ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 08:24


ehe, tengah beboring kat opis... eh myhoney seurang wanite ke? baru teman tau. ingatkan lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 08:50


Pada 30-09-08 07:40 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


seterika saja baju tu bagi kering...


alhamdulillah

allah permudah urusan
sejak jemur pagi tadi sampai lah ni angin kuat bertiup
insya allah tak lama lagi kering lah tu ;)

**** makkkk.... rindu!! ~~


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 09:16


Pada 30-09-08 08:18 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

ewah-ewah daeng jati daeng marewah ni.... dah nampak macam thread dia pulak....habis anak cucu cicitnya dia display kat sini.....terserlah keseronokannya....

kena tukar tajuk tu... DAENG JATI & CO... :sopan:

hari ni kerja juga, halfday saja, insyaAllah kol 12 ni balik, nak drive balik kg!

lepas ni entah bila lagi boleh masuk ukhwah, ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-08 09:20


Pada 30-09-08 08:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ehe, tengah beboring kat opis... eh myhoney seurang wanite ke? baru teman tau. ingatkan lelaki


kah kah kah...

ada ke orang laki nak guna nick myhoney.

ayat dia pun dah boleh tahu tu wanita.

kawe raso mu pening tak boleh kelik rayo ni, daeng.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 09:35


raya ni adalah raya yang paling sedih buat saya.uwaaaaaa


nenek dah tak ada masa bulan ramadhan ni



nenek,rashdin rindu nenek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-08 09:40


din... jangan nangis.

nanti cari bini, cari yang masih ada nenek ye...

boleh lah menumpang kasih.

apa pun takziah diucapkan.

semoga digolongkan dalam kelompok orang2 yang beriman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 09:51


Pada 30-09-08 09:40 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

din... jangan nangis.

nanti cari bini, cari yang masih ada nenek ye...

boleh lah menumpang kasih.

apa pun takziah diucapkan.

semoga digolongkan dalam kelompok orang2 yang beriman.




bukan sekejap dengan nenek.dah lama dan selalu jenguk dia.

:cry: :cry: :cry:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 11:43


Pada 30-09-08 09:16 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



hari ni kerja juga, halfday saja, insyaAllah kol 12 ni balik, nak drive balik kg!

lepas ni entah bila lagi boleh masuk ukhwah, ngeh3x



hmmm... memusykilkan.... dah nak kena rantai ke IM ??.... yesss rasakan... ngeh3x.... jangan lah tak masuk sini lagi Im weh... mesti ramai yang akan rendu kat teddy bear anta tu.... mana ada teddy bear secute itu kat malaya ni... ngoh3x.... ampuunnn


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 11:48


Pada 30-09-08 08:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ehe, tengah beboring kat opis... eh myhoney seurang wanite ke? baru teman tau. ingatkan lelaki


punya lah shahdu nama honey...boleh orang sangka saya ni lelaki ??? kalau sirat82 tu lain lah...letak gambar gadis ayu tapi gaya posting nampak gedebe.....

saya memang wanita melayu ...... + siam sikit !

p/s wuzaraa curi tulang kat rumah mertua...asyik online saja ....tak bantu omak kat dapur ke ?? :berfikir:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-09-08 12:30


Assalamualaikum
tak adalah sunyi sesunyinya...ada jeq ahli ukhwah dalam ni... :welcome:
P/S : mak aih... :-o habis ditunjukkan semua kerabat diraja P.D ni...siap ada makanan lagi..waduh....:terpegun:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 12:37


FORUM UKHWAH MESTI AKAN SUNYI SEPI DI HARI RAYA KAN...SEMUA SEBUK OUTSTATION KAN....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 12:47


Pada 30-09-08 12:37 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

FORUM UKHWAH MESTI AKAN SUNYI SEPI DI HARI RAYA KAN...SEMUA SEBUK OUTSTATION KAN....huhu



aah.saya pun tak ada masa raya nanti


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 12:58


Fuh...Penuh dengan gambar2 kaum kerabat Daeng_Jati kat sini...hehehe...Memang kena tukar topik jadi Daeng_Jati & Co. :P. Apapun selamat beraya dengan spek mata baru...mahal tu...Rm 300 tu...ana punya tak sampai pun Rm 300 :P.

Rashdin...Tak usahlah sedih2..kami semua kat ukhwah ni InsyaAllah akan sentiasa menemani anta...be heppi ok ! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 14:04


Pada 30-09-08 11:48 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!


punya lah shahdu nama honey...boleh orang sangka saya ni lelaki ??? kalau sirat82 tu lain lah...letak gambar gadis ayu tapi gaya posting nampak gedebe.....

saya memang wanita melayu ...... + siam sikit !
Kenapa nama saya disebut..? (baca dengan nada ayu dan manja)

ps:- ngeh ngeh ngeh


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 16:45


Pada 30-09-08 14:04 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-08 11:48 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!


punya lah shahdu nama honey...boleh orang sangka saya ni lelaki ??? kalau sirat82 tu lain lah...letak gambar gadis ayu tapi gaya posting nampak gedebe.....

saya memang wanita melayu ...... + siam sikit !
Kenapa nama saya disebut..? (baca dengan nada ayu dan manja)

ps:- ngeh ngeh ngeh




tak boleh terima nada ayu itu.. hahahha


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 17:13


hhehehehe..sambil saya baca posting kalian ni sambil saya tersengih..huhu.. pakcik daeng ni..ada saja bendenye nak dikongsikan2..siap promote family dia pula....hmm....biorla..asalkan pakcik bahagia..

hmm..tak lah nampak lengang hari ni..masih dtahap normal..but..tunggu esok..huhu..

saya hari ni baru sibuk sikit...pepagi lagi da tolong wan dan tok kat bangsal...kat dapur riuh rendah dengan volume2 makcik2..macam lah da lama tak jumpa..padahal rumah sekangang kera!..ni saya curi sikit masa nak solat dan online..hahaha..

Kalau anda rasa nak bahagia macam daeng tu apalagi..kongs2kan pula gambar juadah raya anda esok..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-08 17:20


biarlah en daeng tu, kasihan dia...

tapi gambar dia sendiri tak ada lagi rasanya.

kak maihani, dah siap laksa tu? saya tolong pergi pasar saja kat sini.

nak nyebuk lain tak reti pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-10-08 16:50


apa cerita kalian sekarang ni ek? yang kecil-kecil ni da banyak angpau dapat? yang beso2 pula da banyak hulur2? hmm..papun tangan yang d atas better than tangan yang di bawah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-10-08 00:28


tengok ukhwah macam biasa saja.tang mana sunyi tu.cuba habaq mai sat

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 06:47


Pada 02-10-08 00:28 , kasihmu-amanahku posting:

!!! QUOTE !!!

tengok ukhwah macam biasa saja.tang mana sunyi tu.cuba habaq mai sat


'sunyi' dalam ertikata tak ramai org online.. biasanya berderet list members online tapi time2 ni nak cari 5 org pun susah..lepas itu pula topik2 yang ada tak 'berjalan'..nobody respon..dan asik2 org yang sama saja respon..tapi biasalah..macam kawan-kawan kat atas tu beritahu keadaan macam ni tak lama..mggu depan sibuk lah semula..hmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 23:39


eid baru-baru ni adalah eid yang paling sedih buat diri saya :-( :-( :-( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


bulan ramadhan saja nenek sudah pergi



eid ni tok cik saya pun sudah pergi



nenek,tok cik jangan tinggalkan rashdin.


rashdin rindu nenek dan tok cik.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 15:36


salam seseci lebaran..
melihatkan tajuk bunyi macam sedih..
bila turunkn arrow ke bawah..bawah dan bawah..

ambui.. daeng, meke konker gambar famili ye..ehehe..
wah..nak promote ke? ehehe..

selamat merayakan syawal hingga ke 30 syawal..
ziarah kunjung mengunjung amalan yang sama-sama
kita perlu lakukan.. nak tunggu bulan lain.. alahai, tepuk dahi tanya sendiri..

so, moh lah kita pergi beraya... ;)

** jangan lupa puasa 6 ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 18:44


Shida, pasai kisah mak teman terlepas cakap tu, meke rahsiakan ye? jadikan ianye seperti tiada apa-apa yang berlaku. Gelabah sungguh teman waktu tu, cuba sedaye upaye mengubah tajuk perbincangan hehehehehehe

apa-apa pun timakasih lah datang rumah ayah dan mak teman. rumah teman nanti teman dah ada istana nanti k?

p/s

sian betul adik meke duduk dalam kreter, urang ajak keluo tak mahu. rasa nak dukung saja, hehehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 02:12


2 hari tak masuk ukhwah...sibuk layan tetamu datang rumah dengan pergi rumah terbuka kawan-kawan...Sampai sekarang penat pun tak hilang lagi..nampaknya ramai dah masuk ukhwah balik...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 19:01


lengang sekejap kira ok lah tu.. itu maknanya time raya sibuk tolong emak kat dapur atau sibuk berziarah.. jangan duduk melepak depan tv dengan pc tak keluar rumah sudah, huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 05-10-08 21:11


raya kali ni memang tak online..kat rumah malas sikit sebab guna dial-up..
sekarang dah balik kampus ..bosan pula nak siapkan data analysis untuk .. sabar2 tinggal sebulan lebih saja ..lepas ni nak mnegharungi alam pekerjaan yang tak menentu lagi...tak sbar nak raya haji heee

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 23:04


esok pasti ukhwah da mula sibuk dan meriah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:31


Assalamualaikum :-D

alhamdulillah.. setelah seminggu tak dapat nak online sebab balik raya,rasa rindu dan tak sabo2 pula nak buka ukhwah ni.. ternampak thread ni terus baca..

semalam saya baru balik semula ke sini daripada kampung. aduh jemnye highway semalam.. alhamdulillah saya selamat pergi dan pulang ke destinasi.. hari ni start kerja,alhamdulillah berpeluang nak masuk ukhwah.com balik.. hehe nak posting memosting kat sini.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:50


alhamdulillah..baru saja online..biasela kat rumah sibuk raye2 ini..kalau diikutkn stil cuti hari ini tapi sebab dah balik semalam so kerja lah hari ini..apa-apa pun, selamat hari raya..ofis pun xrmi sangat sebab stil cuti lagi, rmi balik sok..sama juga dengan ukhwah ni, xlm lagi hangat lah balik..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:58


ana tak tahu lah sunyi ke,,,sepi ke ukhwah ni time raya....ana xbukak ukhwah ni dekat 10 hari.....sampai kg saja...mak tanya mak,,,,apa persiapannye,,mak cakap tak ada apa-apa...saya jadi cemas,,jadi kelam kabut...petang tu juga ambil parang cari buluh lemang dan daun ketupat....

ukhwah.com terpaksa ku lupakan sekejap,,tak lama,,cuma 10 hari ni saja,,,,hehehe...bersabarlah sayang,,,hehehe...ok tu saja nak bagitahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 11:12


Dah lama xonline ukhwah.com....rindu benar rasanya..
10 hari xjenguk sini.. :-) pagi ni baru sampai dr kampung...
on laptop terus masuk ukhwah...

apapun...nampaknya laman kesayangan kita ni tetap meriah ye...
tambah2 lagi dengan posting2 encik daeng kita ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 11:49


Pada 06-10-08 11:12 , hurul_inn posting:

!!! QUOTE !!!


apapun...nampaknya laman kesayangan kita ni tetap meriah ye...
tambah2 lagi dengan posting2 encik daeng kita ni..

biaselah teman ni memang tabiatnye macam ni, lelebih lagi bila keburingan keseurangan....

nak kungsi gambar lagi lah,

/

hehehehehe, adik sepupu teman yang teman suka sangat nyakatnye... yang namanya Solehah. erm, tak nampak solehah pun...nak kena cubit ni.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-08 11:54


Pada 06-10-08 09:31 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!


semalam saya baru balik semula ke sini daripada kampung. aduh jemnye highway semalam.. alhamdulillah saya selamat pergi dan pulang ke destinasi.. hari ni start kerja,alhamdulillah berpeluang nak masuk ukhwah.com balik.. hehe nak posting memosting kat sini.. :-D


Assalamualaikum
semalam saya bergerak dari KL ke Kuantan...fuh..daripada Gombak sampai ke plaza tol Karak jemnya...tak tahulah bagaimana agaknya keadaan semua-semua tu..mesti tension, tegang, nak nak yang dah jalan jauh..minyak pulak dah nak dekat habis..di dua stesen minyak sepanjang LPT, Shell di Temerloh dan Petronas di Maran...berderet² kereta...masyaAllah, first time tengok dalam hidup...fuh...sempat lagi kata pada mak, untung betul kalau kita buka stesen minyak kat Karak highway ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 13:53


Pada 03-10-08 23:39 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

eid baru-baru ni adalah eid yang paling sedih buat diri saya :-( :-( :-( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


bulan ramadhan saja nenek sudah pergi



eid ni tok cik saya pun sudah pergi



nenek,tok cik jangan tinggalkan rashdin.


rashdin rindu nenek dan tok cik.



takziah untuk family rashdin, sabar ye kuat kan semangat..
erm da lebih seminggu areyien tak online ini...maklum lah duduk kampung, kat rumah pun tak ada internet,kalau nak ke cc, kena pergi bandar, tambah lagi time raya, berlipat ganda busy nya.. :kelip:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.210362 saat. Lajunya....