Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: jom plan jk eid fitri 08


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» jom plan jk eid fitri 08

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh jom plan jk eid fitri 08

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 22:12


salam rmdhn.. salam bakal eid fitri bulan okt..

ok.. suka nak war-warkan.. untuk JK eid raya..
berikut ana canaikan JK yang bakal dibuat..
mohon sumbangan idea.. dari antum

ada 3 JK yang bakal menyusul insyaallah dalam bulan 10 ni.

1-JK Eid bersama anak-anak yatim di ampangan..
maaf..tempat tak ingat, kerna naza_firman dan team legenda
sudah pun meeting.. insyaallah maybe 18-19okt..
tapi.. ana tak pasti bermalam or sebaliknya..

2- JK Eid konvoi raya..
kita pergi rumah ke rumah..
destinasi pilihan pada awlnye di perak..
tapi.. ditukar ke area kl.selangor

3 - JK Eid ala-ala santai macam di klcc tahun lepas..
tahun ni di pj.. TAMAN Jaya..
date cadangan 26 okt.


jk yang 1st.. ana tunggu penggerak maklumkan
feedback & follow up program..

jk 2nd.. haa.. siapa yang nak volunteer rumahnye dikunjungi..
jom drop by your nama.. lokasi rumah..
tarikh konvoi raya..

11okt. 18okt. 25 okt. semua hari sabtu..
tengoklah nak mula pagi au lepas zohor.

ok.. ana nak drop nickname ni..

1. siMple-sHIda - lokasi serdang perdana
(depan south city plaza. dekat dengan the MINES..hihi..)


haaa.. siapa lagi.. drop by nickname & lokasi..


jk 3rd JK Eid 08' insyaallah tempat tu more to confirm..
date pun.. so, dah boleh booking ye.. 26hb okt. ahad..
destinasi terpilih taman jaya.. turun lrt tmn jaya
jalan kaki dekat dengan amcorp mall..


ok.. sekian laporan cadangan..
sila sampaikan cadangan antum..
tafaddal..
:-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 00:23


huhjuhu..kak syida..tiga2 tak dapat join..sedihnya..
jk 1:ada kursus LKS
jk2:ada exam halaqah hari tersebut
jk3:final exam mula.....
huhu kali ni tak dapatla beraya dengan ahli ukhwah...

patutlah kaki ni mampu saja pergi JK iFTAR..upanya sebab JK raya memang xpat pergi langsung....

apa-apa pun..hepy eid mubarak to all..maaf zahir dan batin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 00:27


selamat hari raya semua ahli ukhwah.com.immad exam CCHS 1102 ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 00:31


iyer encik mukmin.....enta pun exam hari yang sama kan?

kak shida...Kalau raya kat rumah akak tu..Kalau pergi bukan sabtu ahad..tidak ada org ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 09:02


insyaAllah saya boleh join JK nanti jika tidak ada aral yang melintang.. nanti saya confirmkan balik kat kak shida lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 09:02


kak shida, walaupun saya tinggal di area PJ / selangor, saya tak nak letak rumah dalam list sebab saya nak join konvoi tu heheh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 14:47


hmmm... macam nak offer rumah ismi... tapi belum bincang dengan boss beso..
tapinye, ismi nak join konvoi jugak... adess... bagaimana ni... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 17:03


!!! QUOTE !!!

kak shida...Kalau raya kat rumah akak tu..Kalau pergi bukan sabtu ahad..tidak ada org ek..


ya adikku immad..
dik nak mai hari-hari pun tak paa..
tak ada masalah..ehehe..

pada adik-adik yang exam..
selamat menjawab soalan exam..
anggap & bayangkan tengah kunyah lemang..
dodol.. ketupat rendang ayam + daging..eehehe.. :sopan: :malu:

maaf lah letak awal topik ni..
cadangan.. plann..

insyaallah pada sesiapa yang nak rumahnye diterjah..
ups.. bukan kira 'open house Ukhwah.com '
jom pakat drop by nickname.lokasi rumah..

:welcome: ahlan wasahlan.. syoknye raya..
ups.. tak habis puasa lagi...ehehe.. :jangan: :oops: ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 26-09-08 17:03


macam best tapi .. penat pula nak drive .. ada sesiapa yang sudi pool car dengan wawa?? Automatically 2 b my Driver .. PM ye.. ;-) hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-09-08 18:47


Assalamualaikum
kak shida..kalau saya nak jadikan rumah saya sebagai destinasi percutian ahli ukhwah sempena raya ni ok tak... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 22:37


Pada 26-09-08 18:47 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
kak shida..kalau saya nak jadikan rumah saya sebagai destinasi percutian ahli ukhwah sempena raya ni ok tak... :-P



wa ana..keh2..nek airasia ek...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 02:16


macam menarik saja,dah lah tak pernha pun join program dengan ukhwah,huhu..nak join boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 03:11


Pada 29-09-08 02:16 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

macam menarik saja,dah lah tak pernha pun join program dengan ukhwah,huhu..nak join boleh?


join lah lebai...betul kata depa....join sekali pasti hendak lagi....

haduih macam nak join.....tapi terikat dengan kijo lah pulak.. :berfikir:

tak mo lah nyusahkan kak syahidatul nak pergi KL nanti... :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 12:16


Hm.menarik..macam-macam JK ada..mari pilih mari pilih.hehe..saya berminat nak ikut JK anak yatim tu..Kalau sesuai dengan tarikh kelapangan saya, InsyaALlah..saya akan pergi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 21:38


jom2 pakat mai rumah ana:

firdaus_9
No. 28, Jalan Sentosa 18, Taman Desa Sentosa,
Teras Jernang, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor. :D
masa yang antum boleh datang: 19 & 25 Oktober saja :P (pilih lah tarikh tu, then habaq kat ana awai2 na... ) so boleh sedia2 heh! :P

nak pergi sini senang saja :D sesiapa yang pernah pergi JK Kesihatan hari tu, erm rumah ana kat kawasan2 bangi ni lah juga heh! :D cuma kena hala ke arah Plaza Tol Bangi, then pergi ke KPTM dan UniKL Bangi... :)

JK Eid 26 Okt ana dah take note, mesti pergi heh! :D best :P

tapi yang JK Konvoi raya tu, tarikh nya bila ye? "_? kalau dah tetap tarikh, kalau ana free, InsyaAllah... ana nak join juga heh! :D :P

itu saja daripada ana heh! :D
jemput2 ke web baru ana -> www.firdausluct.com


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 22:38


salam alaik..
salam lebaran....

yeah.. firdaus dah offer tu..jOm..kita serbu..ehehe..

ok.. ana nak maklumkan untuk jadual
JK raya sepanjang syawal ni.
ni masih dalam cadangan..
untuk confirm. tunggu organizer maklumkn kelak.. :-P

jk eid raya bersama anak-anak yatim di ampangan, n9
17-18 okt. ( organizer PIC umi-naza_firman )

jk konvoi raya
11.12.19.25 okt.
pilih lah nak date mana..
PIC siMple-sHIda.

Kalau nak buat dirumah sendiri..
sila pm or sms ss ye.. thank you :-D

jk eidul fitri 08'
26 Okt 2008 - ahad
tempat.lokasi confirm di taman jaya..
PIC rujuk pada syahidatul.owl_UM.

nanti boleh publish map..etc..

rasanya.. setakat itu maklumat terkini..

** rumah di"openHouse"kan

1- simple_shida di serdang perdana..
(berdekatan dengan KTM serdang)
2. firdaus_9 di bangi
3. ismi_atikah di selayang
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

haa.. siapa lagi nak fill in the blank ni..
camm biasa angkat tangan... ;-)

segala kemuskilan boleh report pada team events..
syahidatul.owl_UM.trouver99.sadiqah.immad.mohamad.
dll...

jemputlaa mana-mana JK andai antum berkelapangan..

** khususan firdaus_9 syukran.. dah booking ye date 26.
ehehe.. OK.. jumpa nanti :kelip:

** ila sts...adam ambui.. insyaallah nanti kita plan p sana naa..
:roll: :berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 11:30


sounds good..menarik dan tertarik..but 11 tu ada funtion kat tempat dimana saya bertugas.. 18 tu macam free..tapi kena tulung family buat o/house.. 25 time tu cuti deepavali..kami sfamily melancong pula..hmm..entah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 05-10-08 19:56


Wawa nak join tapi .. macam tak sesuai nak offer rumah buat open house sebab ada tetamu berpantang d rumah .. Hm .. Apa2pun , insya ALAH Wawa akan datang bawa adik angkat dan anak agkat 3 org .. So, tolong sediakan duit raya untuk anak2 Wawa nanti tau ..?? Heheh :-p

P/S : Rashdin, Don't 4get 2 b my Driver later on dan so on ok??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

finas_maya
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35108
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 20:08


INSYAALLAH SAMPAI.SO SERONOK juga BILA DAPAT DATANG BOLEH ERATKAN lagi SILATURRAHIM

Bookmark and Share

    


  Member Information For finas_mayaProfil   Hantar PM kepada finas_maya   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 20:37


Tak dapat join kerana...
jk 1:ada test hari berikutnye
jk2:ada kelas ganti..huhu...

Dapat join kerana...
jk3:dah cuti untuk minggu study week...29 exam.. ;-)
8-)

Kak shina..niza insyaAllah join JK3..ea..rumah niza pun buat open house..tapi 12oct..cumenye niza sendiri xcmfm balik rumah or tak...huhu... Balik ni banyak presentation project...huhu.. :-( Adat jadi student.. :oops:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-10-08 20:43


haihhh..kalau lah tawau dekat boleh lah nak meng offer rumah kak yati :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 21:16


Pada 05-10-08 19:56 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa nak join tapi .. macam tak sesuai nak offer rumah buat open house sebab ada tetamu berpantang d rumah .. Hm .. Apa2pun , insya ALAH Wawa akan datang bawa adik angkat dan anak agkat 3 org .. So, tolong sediakan duit raya untuk anak2 Wawa nanti tau ..?? Heheh :-p

P/S : Rashdin, Don't 4get 2 b my Driver later on dan so on ok??



aduh,ok saja.nanti awak pun jadi driver saya boleh kan :sopan: :-P


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 07:06


InsyaAllah akan join jk 3rd JK Eid 08 ni...

kalau nak ajak datang ke rumah tu...jauh lah pula hehehehe

kat banting tu...InsyaAllah cuba mencarik dan mencuri masa yang sibuk ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:04


insyaAllah,,,selagi kuliyyah sem baru tak start.boleh saja join...nak buat undang kat rumah ana,,,,maaf lah,,tak dapat nak sediakan,...kalau buat kat palong tu,,,,jauh pula.....ana on saja..kalau tak kisah....


apa-apa pun,,,,kat tunggu update terbaru.....ana tak kisah....rumah firdaus 9 dekat saja,,ana tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:42


nak ikuttt juga pergi beraya.. cukup ke 1 hari berjalan ke sana,ke sini? bukan dekat jugak tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:59


sebab tu kan ada yang organizekan,,,,bukan shari 2,,alang2 da sampai sn....jalang2 dulu(jalan-jalan) dulu....heheheeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-08 10:13


Assalamualaikum

Buat masa ini ana confirm hadir untuk JK ketiga di Taman Jaya. Untuk JK Pertama dan Kedua tak dapat nak konfirm sebab banyak lagi rumah atok2 pak2 mak2 saudara yang tak sempat pergi.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 10:46


Hmmm... :berfikir:

JK Eid 2 tu confirm tak boleh pergi, tak ada kenderaan & masa terhad...

JK Eid 1 tu tak confirm pasal kena 'stand-by'...

JK Eid 3 tu pulak... macam confirm tapi kena fikir dulu berunding dengan 'penasihat kewangan'...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-08 11:37


Assalamualaikum
takmolah confirmkan memaner yang nak pergi..kita tunggu dan lihat jeq... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 11:50


Assalamualaikum wr wbt

JK Eid sajalah agaknya boleh join...tu pun belum boleh kompem lagi..buat masa ni still free lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 11:51


Erk..silap tulis..jk EID yang kat taman jaya saja boleh join agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:05


Bestnya dapat beraya dengan sahabat2 ukhwah...
tak pernah join apa program pun setakat ni..
maklum lah masih baru..
jk iftar hari tu pun tak dapat pergi....
...rasanya jk eid ni pun tak dapat join..
walaupun teringin sangat nak pergi..
sebab bulan oktober ni sarat dengan pelbagai program...
sedhnya.. :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:12


salam kepada semua sahabat........

erm,nt ana kena tengok tarikh dengan hari dulu lah kak shida...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:28


Pada 04-10-08 22:38 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
salam lebaran....

1- simple_shida di serdang perdana..
(berdekatan dengan KTM serdang)
2. firdaus_9 di bangi
3. ismi_atikah di selayang



erkk.. kak shida.. rasa-rasanya, ismi belum beli lagi rumah kat selayang:berfikir:
kalau kat semenyih adalah.. rumah ummi dan ayah ismi lah tapinya..:malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:36


salam alaik..
salam lebaran....

1- simple_shida di serdang perdana..
(berdekatan dengan KTM serdang)
2. firdaus_9 di bangi
3. ismi_atikah di semenyih..

ups.kesilapan map..ehehe..
kenapa ek, tersebut selayang..
erm......

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:38


tentang makan,,ana ikut saja....ada masalah pun,,,ana buat tak ada masalah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 17:18


Pada 06-10-08 07:06 , Haslan posting:

!!! QUOTE !!!

InsyaAllah akan join jk 3rd JK Eid 08 ni...

kalau nak ajak datang ke rumah tu...jauh lah pula hehehehe

kat banting tu...InsyaAllah cuba mencarik dan mencuri masa yang sibuk ni...



haslan...? macam biasa dengar...hmm..banting area mana ek? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-08 21:22


.. boleh nak nyibuk hehe.. nak try datang.. boleh?? menarik ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 07-10-08 10:45


last pergi JK raya masa dekat masjid uia PJ, tahun bila dah lupa.... lepas tu tak dapat datang masa tak sesuai.. harap-harap kali ni boleh agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 00:14


nanti jangan lupa habaq mai, berapa yang nak datang rumah ana ye...
nanti boleh ana kira-kira budget huhu! :sopan:
tapi duit raya hanya diberi kat orang-orang yang belum bekerje a.k.a. mahasiswa/siswi saja heh! :-P

nasib baik ada umar khalil, kalau anta masih ingat, boleh jadi guide tour nanti :kelip:


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 00:25


Salam...

ana nak tambah list


1- simple_shida di serdang perdana..
(berdekatan dengan KTM serdang)
2. firdaus_9 di bangi
3. ismi_atikah di semenyih..
4.Mohamad - taman setapak indah (belakang putra taman melati) - Umi ana habaq hujung bulan ini...



-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 07:55


:bunga:

jemputlah datang ke rumah.. nak letak tarikh pun jadi pening dan nak kena nego-nego.. cadang nak 19hb, dah JK TU kan.. nak ahad lagi depan, 26hb, dah ada JK kat Tmn Jaya. Dan kemungkinan kami balik Ganu sebab 27hb Deepavali..

Jadinya, jemputlah datang ahad ni(12hb 10 )..ke teratak kami di Taman Komersial Pandan Indah

kalau nak datang taknak berkonvoi pun tak mengapa.. jemput saja datang hari biasa..malam ke..siang ke.. janji ada orang kat rumah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 08-10-08 08:18


salam. memandangkan hari ray taun ini masih beraya kat sini dan tak tau lagi taun depan dapat raya kat sini lagi ke tidak, jadi rasa macam nak join lah semua jk eid taun ini. saya ini tak ada kenderaan jadi bagitahu lah bagaimana nak pergi tempat2 saudara/i menggunakan perkhidmatan awam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 10:08


assalamualaikum..

ana rasa pun nak join jk ni..
walaupun jauh di utm..
apa2pun informlah kat kami di sini...
mana tahu kami di utm boleh naik bas pergi konvoi raya..
yang penting kenalah ada yang jemput eh..

p/s: sesiapa yang di utm nak pergi boleh lah beritahu ana eh..kita boleh naik bas sama-sama

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 14:35


Pada 08-10-08 10:08 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!



mana tahu kami di utm boleh naik bas pergi konvoi raya..
yang penting kenalah ada yang jemput eh..



mak aiii... bergegar rumah .. huhu.. tak pun kena pasang khemah kat luar.. naik lagi havoc palu kompang time depa turun bus.. heheh... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 15:30


berikut open house yang kita boleh pergi..
jOOOmmm.. :-D

1. Rumaishaa & khalifah
12.okt ahad - Taman Komersial Pandan Indah

2.lamyanunalif_mursyidah
cadangan 12 okt... ok ke dik?
231,jalan batu geliga,taman melewar

nama di bawah ana cadangan kita kembara pada 25okt.
ok ke encik..cik empunya rumah?

3. firdaus_9 - bangi.
4. ismi_atikah - semenyih
5. mohamad - taman setapak indah (belakang putra taman melati)
6. simple_shida - serdang perdana, dekat juga dengan ktm serdang



:roll: :berfikir: haa.. siapa nak pergi?
ahad ni..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 16:21


Hmm..terlepas semua peluang untuk pergi. Tapi prof datang untuk 11hb Okt ni sebelah pagi ke KL. Jumpa sekejap sebab petang balik Kuantan semula.

Jadi untuk pengetahuan Shida, ( maaf prof selitkan di sini ). Prof jemput Shida dan beberapa sahabat untuk buat meeting ringkas pasal projek keusahawanan dan kira macam buat pertemuan mini JK Hari Raya.

Lagipun Prof tidak dapat ikut pada 12hb dan 25hb Okt 2008 dan ada program di Kuantan serta Rompin.


Wassalam


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-08 16:30


SS.. Ahad ni eek?? Wawa Nak join .. :-) Bawa anak2 angkat sekali .. Boleh kan? :-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 16:45


wawa.. ni masih dalam plannn..
kita tunggu tuan.puan rumah maklumkn kelak..

prof.. nanti kita bincang deh..
kena booking cepat ss ni.. nanti ss ada plan lain..eheh..
ups.. cop untuk meting ek..
ana nak beraya minggu ni.. tengah plan ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 16:57


wawa kan bawa ana k,,,,jemput ana,,,hehehe,,,tak ada lah gurau,..nak balik kg,,,ambil computer dan anta adik,,,ada amanah yang da diberi ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 17:02


Pada 08-10-08 08:18 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik...
to all warga ukhwah.com..jemputla datang rumah pada bila2 masa saja antum free..
nak datang hari biasa ke ujung minggu pun boleh..tapi ujung minggu ni kalau nak datang,kena call tanya dulu lah..hari biasa insyaAllahh tak ada masalah memandangkan kelas tak pack sangat..
rumahku di 231,jalan batu geliga,taman melewar..

macam kak rumaisha..nak datang konvoi pun tak mengapa..tak nak berkonvoi pun tak mengapa..
janji ada org kat rumah..hehe..sorry quote ayat kak rumaisha..:bunga:

p/s:kalau sesiapa naik lrt turun kat taman melati..ambil bas 226 masuk taman melewar..bila da naik bas tu,da masuk grinwud,call saja ana..senang cerita..

nak datang malam hari boleh? nak duet raya kakak Lina....
/ hehehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-08 17:30


Oh .. ok, ok. Excited nak usung anak2 berjalan sebenarnya .. :-) SS, thank you FYI..

Umar anak Ibu .. tak apa lah Nak, Ibu jaga adik2 awak nanti .. Tke a good care yaa... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 22:43


Pada 08-10-08 14:35 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-10-08 10:08 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!



mana tahu kami di utm boleh naik bas pergi konvoi raya..
yang penting kenalah ada yang jemput eh..



mak aiii... bergegar rumah .. huhu.. tak pun kena pasang khemah kat luar.. naik lagi havoc palu kompang time depa turun bus.. heheh... :lol:


bukannya ana nak datang satu bas dari sini..
tapi boleh join ana naik bas ekspres dr utm ke kl..
sebab insyaAllah ana akan turun kl..
nak join konvoi raya dan jk eid..
insyaAllah, itu hanyalah perancangan


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 08:03


alahai.. lain yang dirancang..lain pulak jadinya...

12 hb yakni Ahad ni, family dari Terengganu ada datang seterusnya nak kena jalan-jalan ke rumah sedara-mara secara berkonvoi..dah siap dalam listing ke bangi.. ampang.. klang

so..tak dapatlah kami nak buat open house khas untuk warga ukhwah..

alamak..bila lagi ye kalian dapat datang rumah ni ye...:(

maaf ye..kita pilih tarikh lain pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-08 15:39


Pada 25-09-08 22:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam rmdhn.. salam bakal eid fitri bulan okt..

ok.. suka nak war-warkan.. untuk JK eid raya..
berikut ana canaikan JK yang bakal dibuat..
mohon sumbangan idea.. dari antum

ada 3 JK yang bakal menyusul insyaallah dalam bulan 10 ni.

1-JK Eid bersama anak-anak yatim di ampangan..
maaf..tempat tak ingat, kerna naza_firman dan team legenda
sudah pun meeting.. insyaallah maybe 18-19okt..
tapi.. ana tak pasti bermalam or sebaliknya..

2- JK Eid konvoi raya..
kita pergi rumah ke rumah..
destinasi pilihan pada awlnye di perak..
tapi.. ditukar ke area kl.selangor

3 - JK Eid ala-ala santai macam di klcc tahun lepas..
tahun ni di pj.. TAMAN Jaya..
date cadangan 26 okt.


jk yang 1st.. ana tunggu penggerak maklumkan
feedback & follow up program..

jk 2nd.. haa.. siapa yang nak volunteer rumahnye dikunjungi..
jom drop by your nama.. lokasi rumah..
tarikh konvoi raya..

11okt. 18okt. 25 okt. semua hari sabtu..
tengoklah nak mula pagi au lepas zohor.

ok.. ana nak drop nickname ni..

1. siMple-sHIda - lokasi serdang perdana
(depan south city plaza. dekat dengan the MINES..hihi..)


haaa.. siapa lagi.. drop by nickname & lokasi..


jk 3rd JK Eid 08' insyaallah tempat tu more to confirm..
date pun.. so, dah boleh booking ye.. 26hb okt. ahad..
destinasi terpilih taman jaya.. turun lrt tmn jaya
jalan kaki dekat dengan amcorp mall..


ok.. sekian laporan cadangan..
sila sampaikan cadangan antum..
tafaddal..
:-D




Assalamualaikum semua pun cuma kat lembah klang saja.kenapa tak ada buat untuk kawan22 forum di utara jugak... :berfikir:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 15:45


salam alaik..

;-) betul lah kata orang..kadang-kadang baik buat program tidak berperancangan, pasti menjadi! huhu.. (tapi bukan program rasmi atau besar-besaran k)

sebabnya, malam tadi, kami dikunjungi warga ukhwah yang ada pelbagai kisah dan versinya.. Datang bukan tak dijemput, tapi datang bagaikan mengejut. Anyway..kami sambut dengan sukahati dan tangan serta pintu rumah terbuka :-D

thank you buat umar_khalil, mohamad_azrul86, izdham dan Mrs. Ana, mujahid007, simple_shida, ardani, srikandi_khaulah

:welcome: jemputlah datang lagi..

/

ini gambar kanak-kanak riang ye.. botol susu Izzah jadi mangsa..huhu


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 16:55


salam alaik..
hajat tak nak mengonlinekan diri..hehee..
sebab.. ada asbab lah..

tapi.. adoi.. seorang.seorang mesej..
ada saja hal-hal yang ss kena juga ke cc untuk attch surat..etc

tengok ikon di atas.. muka merah..lagi hot..
erm.. saboo..saboo..

ya umar.. serikandi...ardani.. azrull..
tak paa na..
nanti kita plan baik punya..
tunggu lah 007 tu... :jangan: :-|

mohon maaf sangat pada puan & tuan rumah..
huhu.. ss diculik dan di..di..di..
btw.. jumpa juga sahabat lama UC ni..
maafllaa ss ni senyapsokmo..ehhee..

mujahid-007.. sebagai balasannye.. kena belanja kak lagi..
makan sup Utara nanti..ehehe..

em.. 11.12 okt.. 18.19okt.. 25 okt..
masih ada lagi waktu untuk jemput sahabat ke 'open house'

ss more to 25 insyaallah..
sesiapa nak plan.. nak join.. sms ss ye.
or pm.. or email lah..

ok.. selamat menjamu selera...hehe..
:-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 17:50


salam..
waaa malam tadi memang sadis sungguh bagi saya, k.ss dan srikandi..kami diculik.....
pak polisi, tolong carikan penculik kami 2..nak bagi sidekick ckup2 :-p

anyway thank you pada ummi dan abi serta baby izzah sebab layan kami dengan ceria dan makanan yang sedap..

k. rumaishaa nanti boleh ajar saya buat soto dan kuih2 yang sedap 2 ek..

kepada encik yang drive kereta myvi siver WRU, nntikan saat dan masanya akan tibaa...
tgguuuu............

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 17:53


umar khalil, tolong postingkan gambar yang paling best ek..
gambar seorang atok bercakap2 dengan cucunya pun ok gakk..
kita share sm2 member ukhwah yang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 10-10-08 21:06


kunjung tu pun atas undangan tuan rumah, ingatkan kami tetamu yang paling lambat sampai... tapi rupa paling awal( awal-awal pun dah dekat 9.30). terima kasih buat khalifah dan wife.


p/s nanti bagi tau awal-awal boleh simpan perut untuk makan ....hehehheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 15:36


salam alaik..
salam syawal.. :malu:

ok.. ss nak melaporkan laporan inFormal untuk jk kOnvoi raya..

9.okt khamis - rumah khalifah & rumaishaa
kehadiran team UC.
ss.serikandi_khaulah.ardani
mujahid007.umar_khalil.mohamad_azrul86.izdham & zaujah

11okt sabtu - rumah serikandi_khaulah
kehadiran team UC
ss.ardani.team nisa' serdang..ehee..
mujahid_007.mohamad.scenario.

rumah firdaus_9
kehadiran ss.ardani.mohamad.scenario.mujahid_007.

nak tengok aksi.. mereka.. ehehe.. nanti ana ss au sahabat akan post..

syukran ila serikandi.k besstt mee jawa tu..
ada ayam palembang.. hehe..

arigato juga buat firdaus_9.. hampir kami tak singgah..ehehe..
sodap lomang tu.. tkenang kalam ayah firdaus..
cuba lagi..ehehe.. :-D :sopan:

so.. destinasi seterusnya..

18okt. siapa ye?
19okt. erm.... :berfikir:


25 okt
teratak simple-shida di serdang perdana..
soon ana publish alamat..
ana buat sesi pagi- thari saja.. petang nak raya..ehehe.
9pg-1petang.

rumah sahabat yang boleh dikonvoi setelah tuan / cik rumah
mempromote..

firdaus_9
mohamad
ismi_atikah
rumaishaa..
lamyanunalif_mursyidah

bagi rumah yang ss dan sahabat dah konvoi.. antum boleh saja nak pergi..
apa-apa hal sms empunya rumah ye..

sekian laporan simple min ss. :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 17:33


menarik sugguh jk raya kali ni..
semua secara tak sengaja..
so surprise but i like it..
ingatkan yang drive, dont drift hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 17:35


k.ss, kalau nak p konvoi raya ke raub pun boleh juga hehehe..
sangat-sangat dialu-alukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 18:11


Pada 13-10-08 15:36 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



arigato juga buat firdaus_9.. hampir kami tak singgah..ehehe..
sodap lomang tu.. tkenang kalam ayah firdaus..
cuba lagi..ehehe.. :-D :sopan:


salam....

eh, macam kenai sahaja kalam ayah akhi firdaus tu...

ditujukan pada siapa yerr?. :berfikir:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 18:19


Pada 13-10-08 15:36 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



11okt sabtu - rumah serikandi_khaulah
kehadiran team UC
ss.ardani.team nisa' serdang..ehee..
mujahid_007.mohamad.scenario.

rumah firdaus_9
kehadiran ss.ardani.mohamad.scenario.mujahid_007.

salam...

eh, ada lagi lah lepas tu...

kak semudah shida lupa ini... :sopan:

kan ramai-ramai berkonvoi ke PutraJaya.

ada lah..seorang akhi tu bawa...

p/s: dapat jumpa budak comei...yang takut dengan org... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 21:57


terime kasih kepada hadir ke rumah ana :D
nanti ana datang ke rumah antum yang lain-lain pula, kalau xsecare berkonvoi, maybe kita jumpa masa JK Eid saja lah huhu! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 07:45


Bismillahirrahmanirrahim....

Segala puji bagi Allah tuhan sekalian alam, selawat dan salam keatas junjungan bersar Nabi Muhammad s.a.w. beserta ahli keluarga baginda, para sahabat, tabi' dan tabi'in serta seluruh kaum muslimin dan muslimat yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia..

:-)

nak buat pengumuman sikit ini...

Rumah Terbuka Mohamad

Tarikh : 19/10/08
Masa : 2ptg-6ptg
Tempat : 5-1-10 Apartmen Indah, Jalan 1D/6 Taman Setapak Indah, 53100 Setapak, Kuala Lumpur

~Kepada yang berkelapangan, jemput lah yerr~

Rumah ana kecik saja, siapa yang pernah datang sahaja yang tau.

*cara nak mai yang paling senang, naik PUTRA dan turun kat stesen Taman Melati. lepas itu ambil teksi dalam Rm3.50 (sebab buka pintu jr dah RM2).

Kalau naik kenderaan sendiri, eerrmm... boleh lah contact ana... :-) (peta tak sempat nak buat)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 14:26


Pada 10-10-08 15:45 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..

;-) betul lah kata orang..kadang-kadang baik buat program tidak berperancangan, pasti menjadi! huhu.. (tapi bukan program rasmi atau besar-besaran k)

sebabnya, malam tadi, kami dikunjungi warga ukhwah yang ada pelbagai kisah dan versinya.. Datang bukan tak dijemput, tapi datang bagaikan mengejut. Anyway..kami sambut dengan sukahati dan tangan serta pintu rumah terbuka :-D

thank you buat umar_khalil, mohamad_azrul86, izdham dan Mrs. Ana, mujahid007, simple_shida, ardani, srikandi_khaulah

:welcome: jemputlah datang lagi..

/

ini gambar kanak-kanak riang ye.. botol susu Izzah jadi mangsa..huhu



waaa, tak aci..pergi beraya tak ajak ana pun....
ana nak beraya dengan izzah..


:cry: :cry: :-(


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 14:29


ahhh......Kenapa lah kak mar pergi posting gambar ni????/aduii...da kantoi pula......nasib tak dpostingnye gambar yang 1 lagi tu..itu lagi pula.....huhuhuhuhu...

mujahid nak sangat botol 2..ambil lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 14:46


ni satu lagi contoh kegiatan kanak-kanak ribena kat rumah abang khalifah dan kak mar,,,,nasib ana xg time tu,,kalau tak,,ana join juga ni...apa lah antum berdua ni....


/



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 14:53


Dengan nama Allah yang maha Pemurah, maha Penyayang...

ismi. 'atikah 'adawiyah abdul ghani, dengan penuh rasa rendah hati mewakili keluarga, menjemput sahabat2 ukhwah.com ke majlis kesyukuran erkk... majlis rumah terbuka:malu: di teratak usang ismi

jejemputla ke teratak usang pemeli ismi ni.. jangan memalu deh.. :kelip: sekian.. jemputan mari makan dari ismi...

p/s: alamak dik mohamad:geleng: tersama pula ni...:berfikir:



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 23:27


Kak ismi_atikah...tx untuk jemputan melalui sms...xdan nak reply sebab xtopup hp mxs...celc ada tapi xtertaip mesej..huhu...kesibukkan mengusai diri ku...huhu...
Maaf ea tak dapat hadir... InsyaAllah..lau walimah ukhti nanti harap niza dapat hadir... :kelip:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 00:30


salam syawal yang dah masuk minggu ke 3..
ila mohamad..ismi.. maaf kak tak dapat join untuk sesi
makan-makan tu...huhu..

esok mlm kak & serikandi_khaulah akan ke bumi sintok..
yang aman damai lagi indah permai...hehe..UUM..
so.. selamat menjamu selera buat semua pengunjung..

ana wakilkan..
cik & encik punya rumah..
jemputlaa datang.. ehhee..

** aik.. sama date tu.. haa.. dah plann ye..
hehee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-08 09:30


Pada 15-10-08 07:45 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Bismillahirrahmanirrahim....

Segala puji bagi Allah tuhan sekalian alam, selawat dan salam keatas junjungan bersar Nabi Muhammad s.a.w. beserta ahli keluarga baginda, para sahabat, tabi' dan tabi'in serta seluruh kaum muslimin dan muslimat yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia..

:-)

nak buat pengumuman sikit ini...

Rumah Terbuka Mohamad

Tarikh : 19/10/08
Masa : 2ptg-6ptg
Tempat : 5-1-10 Apartmen Indah, Jalan 1D/6 Taman Setapak Indah, 53100 Setapak, Kuala Lumpur

~Kepada yang berkelapangan, jemput lah yerr~

Rumah ana kecik saja, siapa yang pernah datang sahaja yang tau.

*cara nak mai yang paling senang, naik PUTRA dan turun kat stesen Taman Melati. lepas itu ambil teksi dalam Rm3.50 (sebab buka pintu jr dah RM2).

Kalau naik kenderaan sendiri, eerrmm... boleh lah contact ana... :-) (peta tak sempat nak buat)


minta maaf lah mohamad. saya tak dapat pergi sebab ada kawan satu coursee buat rumah terbuka jugak kol 4. minta maaf bebanyak... :-(


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-08 23:52


alhamdulillah syukur,,rumah yang akhi mohammad openkan untuk sahabat-sahabat ukhwah,,dapat di hadiri....sekitar jam 3.30 team konvoi ukhwah yang diketuai marshall khalifah selamat sampai...

memang meriah dan ramai tetamu yang hadhir,,team konvoi ukhwah yang hadir
1)KHALIFAH
2)RUMAISHA
3)MOHAMAD_AZRUL 86
4)AZEMI
5)UMAR_KHALIL
6)IZZAH(baby comey ukhwah.com)

kami beredar sekitar jam 4.30ptg waktu tempatan...

itu lah yang dapat di laporkan,,,tak tahu lah ada ke tak team ukhwah yang sampai selepas kami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 09:37


Azrul, terima kasih jemput ana.kejadian lucu di lrt BTR.hehehe...hang tengok aku. Aku tengok hang..maklumlah tak pernah jumpa..apapun, rumah mohamad memang meriah semalam..tetamu tak putus-putus..
oleh kerana team ukhwah yang hadir kelaparan bangat akibat perjalanan jauh (sesat ke kg orang.Huhuhu..), umar, azrul dan ana mengambil dua pusingan makanan (round)..hehe..ketua marshall tidak pasti, maybe dia nak simpan ruangan untuk rumah org lain..izzah baby comel ukhwah pun beraya sekali, tapi dengan tidur yang khusyuk..Tunggu sahabat ukhwah lain tak nampak pun?yang berjanjinya sampai tak mohamad?hehe..terima kasih mohamad dan keluarga kerana mengadakan rumah terbuka ini..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 10:41


sama-sama..hehe. ana ingat siapa yang hensem2 tengah tunggu kat LRT tu...tgk2 enta..apa pun nice to meet u.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 20-10-08 11:14


Pada 13-10-08 15:36 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



25 okt
teratak simple-shida di serdang perdana..
soon ana publish alamat..
ana buat sesi pagi- thari saja.. petang nak raya..ehehe.
9pg-1petang.



dari pagi sampai tengah hari ya?

lepas tengah hari tu... turun2 kan makanan tu ke perut...
lepas tu pukul 3 boleh lah ke rumah eni pulak ye....

25 okt
teratak rdwira-eniliana di ukay perdana..
alamat..apartment sri puteri...
3ptg- sampai tengah malam..selagi larat dok kat rumah kami..hehehe



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 11:30


:bunga:

semalam memang penat meredah hujan lebat dan trafik yang sesak sepanjang jalan..

sebelum berkonvoi ke rumah mohamad, kami dah bertapak ke open house ofismate khalifah. Pas rumah mohamad, ziarah lagi 3 buah rumah sahabat-sahabat sekerja.

Dari rumah, ke Cempaka-Setapak-Selayang-Batu Caves-Ampang-rumah

Hajat di hati nak ke semenyih (, tapi masa banyak habis di jalan raya kerana jam-terpaksalah cancel-maaf ye dik ismi)

pergi rumah mohamad, bukannya payah..tapi, kalau dah silap jalan,salah arah..melilaulah ke kg-kg mana. Travel lagi kan adik-adik yang berkonvoi..huhu

Rupa-rupanya lebih mudah kalau mohamad nyatakan rumahnya dekat dengan downtown danau kota. Lebih mudah nak tuju. :)

apapun, kasihan mohamad. Berpeluh-peluh dan penat ke hulu-hilir menjemput dan melayan tetamu. Sempat jugak snap gambar adik-adik tengah makan. Kelaparan ye.. walhal pagi tu dah bersantai lama kat restoran..huhu (azemi tak termasuk ye..:)

terima kasih sekali lagi untuk mohamad.

Jumpa next week kat Taman Jaya pulak..

Izzah setia ke hulu hilir.. kalau penat, dia tidur. Kalau tak, dia akan melayan semua yang sempat dilayan.. (kasihan anakku..huhu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 11:36


wah..ada jemputan lagi! menapak lagi lah jawabnya..huhu

dari eni

!!! QUOTE !!!



25 okt
teratak rdwira-eniliana di ukay perdana..
alamat..apartment sri puteri...
3ptg- sampai tengah malam..selagi larat dok kat rumah kami..hehehe


eni, nanti bagi lah alamat penuh. dengar khabar, tak jauh dari RABEKA. (nanti pakat pergi lawat adik-adik rabeka jugak). Kalau map yang sama dengan RABEKA, insyaALLAH tak sesat.

larat ke tuan rumah nak layan sampai tengah mlm?? hehe

pada yang nak berkonvoi ni, nanti kita pakat-pakat ye :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 11:50


betul juga tu kak mar,,,tapi ana 25hb ada class dan nak balik kg pas habis clas,,,,jk eid pun tak dapat nak hadirkn diri,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 12:19


yup tak jauh dari rabeka....

kalau rabeka masuk ke kanan kan..... terus kedepan lagi...ambil kiri.....

naik bukit sikit....nampak belah kanan ada kawasan apartment....
kat area situ

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 12:24


ramai tak abang wira jemput?,,,,,,,adik2 kat rabeca abang undang tak?mereka kan undang bang,,sebab abang warden kat sn..hik hik hik hik,...ampun,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 13:27


Hahha... teringat kisah seorang warga ukhwah.com yang dianggap warden oleh semua yang lain.....

ps:- dok ingat balik macam lawak lah pulak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 13:41


kekeekek..... jemputan secara tebuka.... datang saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 15:26


meriahnye..
rugi woo tak datang..
maaf lah mohamad..
hari 2 da masalah ket..
xkuar mn2 pun p ukm sat saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 22-10-08 00:04


Meriah ya majlis En. Mohamad. Maaf tak dapat memunculkan diri sebab berjalan(larat ke jalan?) ke utara,UUM. Raikan teman-teman konvo. Macam rasa bersalah lah pulak sebab En.Mohamad dah luangkan masa ke rumah saya hari tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 16:42


selepas ini Ziarah ke Rumah rdwira Pulak insya'allah...pas habis kelas terus pergi...Nasib Baik Buat sampai Malam..Sempat2...

Kepada warga ukhwah yang berkelapangan Jom Join!!...Meriahkan Majlis Rumah terbuka rdwira..

Ada yang daripada cheras ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 16:45


Pada 22-10-08 00:04 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

Meriah ya majlis En. Mohamad. Maaf tak dapat memunculkan diri sebab berjalan(larat ke jalan?) ke utara,UUM. Raikan teman-teman konvo. Macam rasa bersalah lah pulak sebab En.Mohamad dah luangkan masa ke rumah saya hari tu...



memang patut pun rasa bersalah,,,mohammad da siapkan ketupat yang spesel da untuk srikandi khaulah.....tapi khadirannya tak kunjung tiba....


p/s;saja saja,,,nak cari pasal dengan wani ni..hehehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 17:38


salam alaik..
em.. tolak campur dalam 3-4 hari tak jengah UC ni.
masih lagi di bumi utara.. ss tengah raya sakan ni. :-D

ok.. ana pun blur .. jadi ke nak buat open house ni..ehehe..
okeylaa.. jadi insyaallah..
cik pada rumahnye belum sampai lagi bumi serdang.
moga selamat sampai sebelum sbtu nanti..eheh..

dengan rasa penuh kekerdilan.. penuh takzimnye..
ana nurul ashidah binti johari..
ic 820418..ehehe. ups.. a.k.a simple-shida

nak jemput antum ke teratak ana..


ana 'open house' dari jm10pagi - 1pm.
25 okt sabtu..

blok C-13-09
taman serdang perdana..
seri kembangan..slngr..


rumah ana tinggi sikit.. flat yang tinggi nampak dr tepi jalan tu..
Kalau ikut highway.. jalan lah arah ke seri kembangan..
jumpa trffc light 1st.. masuk kanan. then ke kanan lagi.
pusing separuh bulatan.. rumah ana tingkat 13.
cari lah parking ye.. agak sukar parking tempat ana ni.

Kalau yang dari arah sltn.. lepas saja ktm serdang.
ktm ( sebelah kiri antum )
terus.. akan jumpa 3 jalan..
antum ambil jalan tengah...

terus saja. naik ke atas sikit..
nampak 2 simpang.. ambil kiri..
Kalau kanan ke MINES..

ok.. ke kiri.. jumpa 1st trafic light..
ambil kanan sekali..
then.. jalan sikit.. ambil kanan lagi..
masuk simpang yang ada macam jalan masuk tu lah...ehhee..

antum lalu depan south city plaza..
masuk saja simpang tadi.. nampak kedai mamak..
hujung kedai makan cina..
pusing lagi hingga ke belakang.. nampak pondok jaga..
antum find lah parking ye..

nanti dah park.. masuk saja .. naik lift tekan 13.
selamat mencari teratak ana..

tak tahu boleh tanya trouver.. ehhe.. sirat82 or mujahid007...
haa..mereka dah sampai ke kawasan tu.. :malu:

boleh faham..agaknya direction ana ni..
hehee..

jemputlaa ye..
sesat boleh call 999
ups.. cal lah sapa-sapa yang naa..
nak no ana.. pm..
:-)

tafaddal.. :kelip: :-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 17:52


Dah dua tahun akhi mohamad ajak saya datang open house kat rumah dia tapi saya masih gagal hadir...huhu

InsyaAllah saya akan datang JK Eid kat taman jaya 26 hb ni...^0^


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 22:34


Rumah kak Shida insya'allah pergi....lepas itu terus gerak pergi kelas....jumpa anda disana!

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 09:04


Hajat di hati ingin mengajak sahabat wa sohabiah datang rumah.... tapi almaklum lah rumah kami masih tunggang langgang... baru pindah rumah baru ni...area sungai Ramal Baru, kajang... nanti bila semua dah clear kat rumah ni...ana panggil semua sahabat2 datang rumah ana... open house tak semesti bulan syawal saja....bulan lain pun masih boleh...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 14:11


salam....setelah keadaan reda,barulah ana posting hari ni...hehe..bukan apa..bimbang jika keadaan kembali tegang....

untuk maklman,mujahid007 telah disabotaj oleh sahabat2 ukhwah pada konvoi ke rumah abang khalifah dan kak mar..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-08 14:15


Shida... Hanan kerjalah hari Sabtu.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 19:37


salam..
baru nak jengah UC ni..
o.. tau hanan kerja.. erm, tak apa lah.. nak mai lepas kerja pun ok saja..
tapi, sms lah dulu ehehe.. takut cik rumah tu dah jalan raya..

pada sahabat yang lapang jemputlaa ..
ahlan wasahlan...

*** baru jejak bumi serdang. jengah ke cc dulu..
waduh, banyak nya hal-hal yang kena online..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-08 23:55


Pada 24-10-08 14:11 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

salam....setelah keadaan reda,barulah ana posting hari ni...hehe..bukan apa..bimbang jika keadaan kembali tegang....

untuk maklman,mujahid007 telah disabotaj oleh sahabat2 ukhwah pada konvoi ke rumah abang khalifah dan kak mar..hehe...


yang rajin dok bagi makluman ni....ada ke orang yang nak tahu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-08 23:58


Pada 22-10-08 16:45 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-08 00:04 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

Meriah ya majlis En. Mohamad. Maaf tak dapat memunculkan diri sebab berjalan(larat ke jalan?) ke utara,UUM. Raikan teman-teman konvo. Macam rasa bersalah lah pulak sebab En.Mohamad dah luangkan masa ke rumah saya hari tu...



memang patut pun rasa bersalah,,,mohammad da siapkan ketupat yang spesel da untuk srikandi khaulah.....tapi khadirannya tak kunjung tiba....


p/s;saja saja,,,nak cari pasal dengan wani ni..hehehe



apa pasal encik umar suka cari pasal ye? tengok encik mohamad relax saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 19:49


terima kasih pada khalifah, rumaishaa dan umar_khalil kerana sudi datang ke rumah kami...

dapat juga melawat tahanan ISA disini ye..kekkkekekekke

sempat juga rumaishaa jumpa member sekampung dia kat rumah saya ni..heheheh

dan yang sebenarnya ada seorang lagi ahli ukhwah disini pada waktu kejadian... tapi dia malu2 nak mengaku..
maklumla.. dia pun macam pernah kena ISA cuma tak tahap...deleted user.. ekekkekeke...
siap dukung izzah lagi... :lucu:
anda kena jackie @ jackie_uniten? :lol:

tak lupa juga.. pada wawa_83 dan rahsdin yang sudi datang... hehehehe... sampai ke dapur kedua-duanya tu... mengikut tahanan ISa memasak... kekkekeke


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 04:58


!!! QUOTE !!!

dapat juga melawat tahanan ISA disini ye.
Err... siapa yang kena tahan ISA ni? betul ke tipu ni?

ps:- abang warden dah jadi warden ISA pulak ke? ngeh ngeh ngeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» jom plan jk eid fitri 08

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24516 saat. Lajunya....