Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: hari raya ku yang sunyi...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» hari raya ku yang sunyi...

Please Mendaftar To Post


Oleh hari raya ku yang sunyi...

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 25-09-08 15:12


aslmkm...
hhmm...raya ni akan menjadi hari raya yang paling sunyi yang pernah saya jalani...
raya ni saya tetap d University(uiam)...xbalek..tak apa mana-mana..lepas sholat, tak tahu nak kmn...raya tahun lepas tak dapat kumpul dengan keluarga..raya ni pun tak dapat...mak dah rindu dah..adik2 dah minta saya balek..anak2 buah selalu sebut2 nama saya...ya allah...(mak..paman (pak cik) bila balek mak..??) itulah kata-kata yang selalu di ucapkan anak buah saya yang umurny tak cukup lagi 3tahun tu...masih jelas diingatan saya..kalau saya tanya mereka.."ni anak siapa ni..???" mereka jawab"anak paman..anak paman.."sambil berlari mencium pipi saya..
hhmm...rindu sangat..."salman al farisi, bishiar al hafi, abdul ghofur al azizi"tiga mujahidku tersayang...

rasa rindu ni semakin menguasai...sebab raya yang sunyi...cafe pun tak buka di hari cuti..terpaksala puasa hari2 cuti...hhmm...
selamat hari raya untuk SAHABAT~SAHABAT SEMUA..dan JANGAN LUPA..kirim2kn lah ketupat tu k tempat saya ni...he..he..he..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 16:06


tak apa lah... uia tu kan banyak saja kawan-kawan seangkatan dengan mulya... hehehee...
mesti ada ramai jugak yang tak balik kan? ajak lah kawan-kawan tu keluar makan....

sedap2nya nama anak2 buah mulya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-09-08 16:49


Assalamualaikum
patutnya ni masuk dalam luahan hati ni... :berfikir: apapun mulya, ramai jeq orang yang berhari raya di UIA tu...pergi lah rapatkan ukhwah dengan mereka..takpun pergi saja melawat sesiapa sahaj yang ada terutama foreigners yang tak balik 'kampung' mereka...bukankah itu suatu usaha dakwah... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-09-08 18:21


belajar kat oversea lagi teruk....lepas solat raya terus pergi clas....kalau unlucky, tak adalah solat2 raya ini.....kena terus saja pergi clas.

kalau raya jatuh hari sekolah & tak ada clas....lepas solat raya balik ke bilik & tengok tv....ataupun surv internet....ataupun basuh baju....hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 09:10


kawan saya lagi kasihan...dia hanya ada 2 org adik beradik..parent da meninggal.
kakak pun da kawin..perempuan kalau da kahwin, suami adalah priority...

maka, tinggal dia seorang..alone..mewarisi rumah peninggalan arwah ibubapa.. saya tak dapat bayangkn bagaimana dia raya.. ada jugak ajak dia datang raya ke rumah, tapi rumah dia terlalu jauh, kena naik flight..
kalau rumah dia dekat, dah lama saya ajak dia tidur rumah saya, sambut raya sama dengan family saya..

at least kita masih ada family..

apapun selamat hari raya mulya..semoga tabah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 09:15


Selamat Hari Raya mulya. Jangan sedih2 tau..

senyum sikit.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 27-09-08 00:18


makasi sahabat...raya ni saya tak ada mod langsung..awal-awal dulu saya semangat nak silaturahmi k sana...tapi sekarang dah tak ada mod nak p mana-mana...tapi saya ada niat untuk mengadakan perjalanan jauh..k kelantan or terengganu...or thailan..tiket k trengganu dah beli dah..insyaallah akan ptuk meningkatkn rasa cinta kepada allah..nak adaknperjalanan dari mesjid k mesjid...xp jalan kerumah2 lah...boleh jadi jumpa dengan sahabat2ukhwah..tapi tak tahu wajah..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 01:34


assalamualaikum...

hmmm...menjelang satu syawal kita sepatutnya perlu nyatakan rasa gembira setelah berjaya menempuh bulan ibadah dan mengharapkan balasan dari Allah...

akhi...
kuatkan semangat....
walau berat ujian yang kita sedang tempuhi...
ingatlah Allah sentiasa bersama..
walau kita sering gagal dalam merancang...jangan putus asa...cuba lagi..
mungkin bukan masanya untuk kita dapat apa yang kita impikan...

Allah akan sentiasa memberi..cuma antara lambat atau cepat saja kurniaannya tu..

lihatlah insan lain yang mugkin beraya tahun ni tanpa ayah dan ibu yang prgi buat selamnya..atau sahabat kita yang berada dalam penderitaan zahir dan batin yang mungkin akan merenggut seluruh kebahagiaan mereka dihari lebaran..

sabarlah ye...

semoga di hari yang berbahagia nanti, Allah akan limpahkan seluruh rasa sayangNya buat akhi..dan rasa bahagia dalam kerinduan buat keluarga akhi yang berada disana...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-08 11:29


Assalamualaikum..

saudara Mulya ok lagi keadaan itu..walau hari raya boleh jalan-jalan melawat kawan-kawan atau berehat di rumah saja..ana walau tak dapat balik pun amat2 bersyukur dapat lagi keluar berjalan2 di tengah keriuhan hari raya daripada memegang senjata mengawal sempadan negara ditemani hiruk pikuk suasana hutan...huhuhuhu.. bersyukurlaa..

p/s: selamat hari raya mulya dan warga ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 22:05


sepatutnya anda cuba meng'usha' rakan-rakan sekuliah untuk menumpang beraya di kg halaman mereka.. saya pernah buat gitu.. beberapa rakan sekampus tak balik raya..so my parent jemput mereka tidur rumah..tapi mereka tak mahu..so..d pagi raya lepas solat raya mereka datang ke rumah saya yang tak jauh dari kampus (ukm bangi-dengkil)..melepak lah mereka sepanjang pagi raya tu...tapi bukan lah raya syawal..tapi raya zulhijjah lah...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 23:59


mulya ni mesti tak aktif persatuan kat kampus ni... ehehehe(my first impression... jangan marah..)

kat tv bagitau ada saja program untuk anak2 iiu yang tak balik kg... tak join ke? ke program tu untuk anak2 'manja' iiu semata ye..? (entah)

saya paling gemar untuk tidak pulang berhari raya sewaktu kuliyyah dahulu.. meski rumah ke kampus jika berkereta hanya 20 minit perjalanan(2 jam naik turun bas)... dan saya punya keluarga angkat di hampir seluruh negeri di malaysia....

Kenapa begini..? sebab saya tertekan melihat kawan-kawan yang punya kampung... dan mereka gemar mempersendakan saya( anak orang KL.. apa kelas balik kg KL-tu ayat depa ;) )

ibu & ayah saya pula tidak menghalang...
sekarang ini saya telah hampir 8 tahun bertugas & punya rumah di kampung halaman sendiri - KL ;) dan kenangan lama pasti takkan saya lupa sampai bila2 kerana peluang itu tidak mungkin dapat saya ulangi lagi ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 30-09-08 14:18


hhmm..ada juga yang kawan-kawan yang ajak saya p rumah mereka...mak angkat saya pun suruh saya balek rumah kat pasir panjang sabak bernam,selangor...tapi memang tak ada mod...
kat UIA pun ada program hari raya k 2 p k GENTING...hhmm...saya pun dalam satu kumpulan yang menyebutu dirinya "AL AMIN"..KHUSUS budak-budak RIAU yang brada dalam satu yayasan...tapi memang tak ada mod langsung...kalau dikatakan saya ni orang tak aktif dalam univrsity..hhmm..mungkin boleh lah..tapi,saya jarang sempat balek rehat kat bilek...kadang-kadang saya hanya sempat mandi dan tukar baju saja kat bilek...balek mlm pukul 2.30am kadang juga pukul 3.00am...tu dah jadi kebiasaan...hhmm...tak tahu lah...

sebab dah tak ada mod nak buat apa-apa dan nak p rumah kawan-kawan..,saya akan buat raya tahun ni adalah raya terbaik yang pernah saya jalani...program yang saya buat untuk pribadi..saya berharap allah perlihatkn kepada saya sesuatu yang sangat membuat saya smakinkagum kepada kekuasaannya...semoga allah memperlihatkn manfaat diri saya pada saya... makasi sahabat2 semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 14:25


saya ada idea baaaeeek punya....
apa kata mulya cari info sikit pasal rumah2 terbuka yang dekat-dekat area situ.....boleh makan2 free.....ajak member2 lain sekali.......kasi meriah sikit.....kalau berani bawa plastik siap2 dalam poket.....mana tau boleh tapau.......hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-10-08 17:09


Pada 30-09-08 14:25 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada idea baaaeeek punya....
apa kata mulya cari info sikit pasal rumah2 terbuka yang dekat-dekat area situ.....boleh makan2 free.....ajak member2 lain sekali.......kasi meriah sikit.....kalau berani bawa plastik siap2 dalam poket.....mana tau boleh tapau.......hahahaha


betul..betul..betul..!!

but patutnye nak cek list open house before raya..but i sure sepanjang syawal ni akan banyak program macam tu..contoh pagi tadi d putrajaya PM buat open house..esok2 entah bila lagi rumah MB..rumah2 menteri..exco2 kerajaan dan sesiapa lagi..kalau sausah2 sangat p lah raya rumah rector iium..uhuks... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 01-10-08 17:39


ala....idea yang kejammmm....!!!!he..he..he...dah lah suruh bawa kawan-kawan...dah banyak...suruh bawa plastik lagi..hhmm...memang kejam..kasihan kat tetamu yang lain tak dapat bahagian....
tak apa lah...pagi tadi..,lepas raya dah maka ketupat kat mesjid uia...lepas tu p rumah mak angkat kjap...terus balek bilek...dan rehat..tertidur...
hhmm..ni on seorang-seorang saja..tak ada kawan kat ukhwah ni yang on...memang sunyi sangat...tapi tak apa lah..kita nikmati aidil fitri ni dengan cara kita masing-masing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 08:26


syukurla mulya dapat merasa peluang untuk beraya walau dengan keluarga angkat...
sedang mulya orang yang bermusafir disini :)

namun semalam di rumah akak....
seorang pakcik tua sejak lepas solat lagi merayau dari rumah ke rumah untuk mencari sesuap nasi...& kuih raya untuk dirasa. mula-mula bertembung, tangannya kosong. 2 jam selepas itu, bertembung lagi. kali ni tangannya ada sebungkus plastik penuh dengan lauk raya. waktu itu dia masih lagi mencari-cari rumah yang terbuka untuk dia masuk.


& dia orang sini :). malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 08:36


Pada 02-10-08 08:26 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

:)

namun semalam di rumah akak....
seorang pakcik tua sejak lepas solat lagi merayau dari rumah ke rumah untuk mencari sesuap nasi...& kuih raya untuk dirasa. mula-mula bertembung, tangannya kosong. 2 jam selepas itu, bertembung lagi. kali ni tangannya ada sebungkus plastik penuh dengan lauk raya. waktu itu dia masih lagi mencari-cari rumah yang terbuka untuk dia masuk.


& dia orang sini :). malaysia


moralnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 02-10-08 16:42


hhmm...insyallah..sekejap lagi..beberapa jam lagi..,(ni hari raya k 2 pukul 5pm)..saya akan mengadakan perjalanan k terengganu...insyallah k dungun...walau tanpa tujuan..saya nak bermusafir pada raya ni..insyaallah hari raya k 5, pukul 10am saya akan balek k UIAM....doakan saya ye sahabat2 semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 17:26


Pada 02-10-08 08:36 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



moralnya?


hai cikgi KPLI

fikir lah sendiri ;)



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 03-10-08 00:56


Selamat hari raya Mulya..jangan sedih2..sekurang2nya mereka tak lupakan Mulya yang jauh diperantauan.. :):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 21:44


Pada 02-10-08 17:26 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-10-08 08:36 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



moralnya?


hai cikgi KPLI

fikir lah sendiri ;)




ishk..akak ni...
dr story akak tu saya dapat simpulkan:

- org tua tu mempunyai semangat berhari raya, pasal tu lah dia pergi dr rumah ke rumah seharian raya..

- org tua tu tak ada family, mean sebatang kara..thats why lah dia beraya rumah org kg seorang-seorang dr rumah ke rumah..

- org tua tu adalah org istimewa (kurang siuman..maaf sebab disebutkan begini)..pasal dia membawa bungkusan2 makanan selepas beraya rumah org kg dia tu..

hmm...juzt andaian saja..maaf Kalau tersasar dr yang sepatutnya..so..benarkah begitu? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 13:21


erm...rileks lah. doa kat Allah banyak-banyak. ana pun tak balik juga raya ni sebab kerja. kalau ana balik, alamatnya tak terurus lah perjalanan kat wad tu...:) sabar eh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 18:47


Pada 03-10-08 21:44 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!




- org tua tu mempunyai semangat berhari raya, pasal tu lah dia pergi dr rumah ke rumah seharian raya..

- org tua tu tak ada family, mean sebatang kara..thats why lah dia beraya rumah org kg seorang-seorang dr rumah ke rumah..

- org tua tu adalah org istimewa (kurang siuman..maaf sebab disebutkan begini)..pasal dia membawa bungkusan2 makanan selepas beraya rumah org kg dia tu..

hmm...juzt andaian saja..maaf Kalau tersasar dr yang sepatutnya..so..benarkah begitu? :berfikir:


pandaiiiii :welcome:

andaian yang boleh diterima pakai....

cuma satu persoalan besar

mana perginya keluarga dia...anak2? Kenapa dia berjalan seorang berjam jam?

wallahua'lam :berfikir:



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 18:59


Pada 04-10-08 18:47 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!


pandaiiiii :welcome:

andaian yang boleh diterima pakai....

cuma satu persoalan besar

mana perginya keluarga dia...anak2? Kenapa dia berjalan seorang berjam jam?

wallahua'lam :berfikir:




begini andaian saya:

- family dia da meniggalkan dunia..
- family dia da meninalkan dirnya..
- family dia da tak hiraukan dirinya..
- family dia tak larat nak follow dia round2 pelusuk k beraya sakan..
- family dia nak layan tetamu2 kat rumah dia..
- family dia tak dapat nak kawal pererakan dia..
- family dia tak tau bahawa dia keluar beraya seorang-seorang..

hmm..munkin ada 1001 andaian lain..namun rasanya itu adalah yang paling dekat dan tepat..

so benarkah begitu wahai cik akak?? :berfikir: :-? :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-10-08 20:49


salam mulya.
saya pernah merasa tak balik raya tapi masa tu raya hajila.macam awak cakaplah mulya,kafe tak bk,tak tahu nak kemana.hari raya tu kami makan maggie sambil kawan saya ngangis..hehee.masa tu dah tak ada makanan nak makan...hehee..for me, it is somethings that sweet memories i always reminds in my heart.now.during working, saya kan kerja hari raya ke3..takgi mana-mana even tak pakai lagi baju baru.sebab saya dengan hari raya 1 dan ke 2 nak beristirehat kat rumah.tapi nasib saya baik daripada ayah saya...setiap tahun beraya dia kerja...lagi sedih sebab kami tak pergi mana-mana setiap tahun.kalau balik kampung pun sehari saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 06-10-08 21:34


hu..hu..lagi sedih dari saya...RAYA tadi saya P TERENGGANU...saya keliling jalan kaki..best..best sangat...kalau letih..,rehat dan tidur kat mesjid..memang best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-10-08 12:25


kesiannye...dah tak sempat nak ajk datang rumah...hehehe...tapi ilmu pun penting untuk kita kan..sama-sama penting,so.......kena lah bkorban kan..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 09-10-08 15:03


he..he..saya dah sampai terengganu (dungun)dah hari tu..hari raya k 3..pukul 5am..saya sholat subuh kat surau d lorong gong pasir..dan sholat jum'at kat mesjid paksabah..sholat asar kat surau batu 48..,dan sholat isya dan maghrib kat surau assholihiin...memang betul-betul best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134626 saat. Lajunya....