Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: teka-teki peringkat U!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» teka-teki peringkat U!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh teka-teki peringkat U!!!!

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 17:56


Assalamualaikum

dalam sejarah perang dunia ke2...Kenapa Amerika tidak hantar bom atom kat TOKYO..?

sedangkan tokyo sekarang di sangat maju...

tapi amerika hantar bom atom kat 2 daerah berlainan dekat jepun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-09-08 18:06


sebab mereka terssar tempat
masa tu mereka bengong2 sikit
hahha

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:08


sebab pemandu kapal terbang nak cepat mendarat sebab dia sakit perut hahahahah!
:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:20


Pada 24-09-08 18:06 , idie04 posting:

!!! QUOTE !!!

sebab mereka terssar tempat
masa tu mereka bengong2 sikit
hahha


Pada 24-09-08 18:08 , Fattul_Bari posting:

!!! QUOTE !!!

sebab pemandu kapal terbang nak cepat mendarat sebab dia sakit perut hahahahah!
:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:


DUA-DUA JAWAPAN SALAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:23


setau teman, pusat teknologi ketika itu ialah Hiroshima dan Nagasaki. Tokyo belum berkembang sebagai pusat negara. Hiroshima dan Nagasaki pelbagai industri berat pesat dibangunkan. Jadi untuk melumpuhkan Jepun industri ini mesti dihapuskan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:29


Pada 24-09-08 18:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

setau teman, pusat teknologi ketika itu ialah Hiroshima dan Nagasaki. Tokyo belum berkembang sebagai pusat negara. Hiroshima dan Nagasaki pelbagai industri berat pesat dibangunkan. Jadi untuk melumpuhkan Jepun industri ini mesti dihapuskan.


pun salah jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:30


sebab ada hero dengan naga lah dia bom kat situ dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-09-08 18:47


Assalamualaikum
bijak jugak jawapan Fattul_Bari... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 21:19


Pada 24-09-08 18:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

setau teman, pusat teknologi ketika itu ialah Hiroshima dan Nagasaki. Tokyo belum berkembang sebagai pusat negara. Hiroshima dan Nagasaki pelbagai industri berat pesat dibangunkan. Jadi untuk melumpuhkan Jepun industri ini mesti dihapuskan.


saya rasa jawapan ni bukan untuk macam teka-teki..hehe
tapi saya pun tak tahu.. :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 22:14


Pada 24-09-08 18:30 , Fattul_Bari posting:

!!! QUOTE !!!

sebab ada hero dengan naga lah dia bom kat situ dulu.


hampir2 tepat...tapi still salah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-08 08:45


Sebab kat Tokyo ada Doraemon,
Nanti doraemon keluarkan alat habis lah amerika :lol: :lol:


-----------------
Dont Judge A Book By Its Cover


Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 08:55


assalammualaikum

sebab tokyo ada ultraman.. sebab itu amerika tak berani serang...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 08:55


problem pada kompas yang di bawa fly bersama.. kompas tu rosak...tu yang salah landing..ada rasar time tu terputus hubungan dengan pengkalan kat amereka tu.. :) ..is it true?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kiddo
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2008
Ahli No: 35164
Posting: 1

blank  


posticon Posting pada: 25-09-08 17:29


sebab amerika perlu buruh kat tokyo yang dibayar dengan murah

Bookmark and Share

    


  Member Information For kiddoProfil   Hantar PM kepada kiddo   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 22:17


Sebenarnya mereka memang nak bom Tokyo. Semasa perjalanan mereka ambil route melalui Hiroshima. Tiba-tiba lantai pesawat tu pecah disebabkan bom atom yang mereka bawa tu terlampau berat maka jatuhlah bom tersebut di Hiroshima. mereka tak berputus asa, mereka bawa lagi satu bom atom 'spare' dan ikut route melalui Nagasaki. Tetapi ketika sampai di ruang udara Nagasaki pesawat jadi 'overload' dan untuk mengelakkan pesawat mereka pecah maka nak tak nak terpaksalah mereka lepaskan bom 'spare' tu kat Nagasaki...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 23:53


Pada 25-09-08 22:17 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Sebenarnya mereka memang nak bom Tokyo. Semasa perjalanan mereka ambil route melalui Hiroshima. Tiba-tiba lantai pesawat tu pecah disebabkan bom atom yang mereka bawa tu terlampau berat maka jatuhlah bom tersebut di Hiroshima. mereka tak berputus asa, mereka bawa lagi satu bom atom 'spare' dan ikut route melalui Nagasaki. Tetapi ketika sampai di ruang udara Nagasaki pesawat jadi 'overload' dan untuk mengelakkan pesawat mereka pecah maka nak tak nak terpaksalah mereka lepaskan bom 'spare' tu kat Nagasaki...


hebat jawapan ni...tapi still salah..


Pada 25-09-08 08:55 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

sebab tokyo ada ultraman.. sebab itu amerika tak berani serang...hehehehe

betul jawapan ini..hehehehe..ada utraman..nanti utraman fire kapal terbang

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 00:11


Hek eleh!!! Penat saja taip panjang-panjang tulis teori sains alih-alih ultraman saja jawapannya???? Apa kes? Tajuk tulis teka-teki peringkat U tapi jawapan peringkat pratadika??? :kecewa:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 23:02


Pada 26-09-08 00:11 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Hek eleh!!! Penat saja taip panjang-panjang tulis teori sains alih-alih ultraman saja jawapannya???? Apa kes? Tajuk tulis teka-teki peringkat U tapi jawapan peringkat pratadika??? :kecewa:



yeah..soalan not too relevant untuk budak U..soalan memang tahap u..tapi jawapannya tahap tadika..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-10-08 14:54


hahaha....yang mana satu ni ek????ni rekacipta ke,cetak saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 14:59


hehe.. soalan peringkat u,jawapan peringkat tadika.. yang tanya soalan peringkat apa pula? hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094878 saat. Lajunya....