Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 119
Ahli: 0
Jumlah: 119




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Biar betul????


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Biar betul????

Please Mendaftar To Post


Oleh Biar betul????

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 22:14


Mahkamah arah 'ustaz' yang punyai 170 anak ceraikan 82 orang isterinya
Dilulus terbit pada Tuesday, September 23 @ 17:20:16 MYT oleh greenboc

Berita Luar Negara a
Sebuah mahkamah Nigeria kelmarin mengizinkan seorang 'ustaz' berusia 84 tahun, yang mempunyai 86 isteri, lebih banyak masa sebelum memutuskan tindakan sesuai ke atasnya.

Sebelum ini para pemimpin tempatan mengancam akan mengusir Mohammed Bello dari perkampungan mereka kecuali beliau menceraikan 82 isterinya.

Pemimpin agama dan masyarakat tempatan di Bida, sebuah bandar di tengah negeri Niger, memberi tempoh sehingga Ahad lalu untuk membolehkannya mematuhi undang-undang Syariah yang membenarkan seorang lelaki hanya mengahwini empat wanita.

Bello, yang mempunyai 170 anak, dalam petisyennya menyifatkan amaran itu sebagai satu ugutan dan mencabul hak dan keselamatan peribadi serta keluarganya.

'Pemohon diberi lebih banyak masa untuk menguatkuasakan haknya untuk bebas menjalani kehidupan dan bebas bergerak,' kata agensi berita NAN yang memetik hakim mahkamah tinggi, pergi. Kolawole, sebagai berkata.

Hakim menangguhkan kesnya kepada 18 September ini.

Sejak beberapa minggu lalu, Bello menerima ancaman bunuh selepas media di Nigeria melaporkan kisah hidupnya yang mempunyai isteri yang terlalu ramai. / Reuters :-o


Photobucket - Video and Image Hosting

Mohamad Bello Abu Bakar


Photobucket - Video and Image Hosting

Sebahagian isteri dan anak-anak Bello


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 08:53


assalammualaikum

terkejutnya seorang lelaki boleh berkahwin lebih dari 4 orang. dah lah tu ramai pula. bukan ke dalam islam, seorang lelaki hanya boleh berkahwin 4. tak berdosakah dia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 13:10


lebih-lebih kuota dah... bukan lebih lagi dah ni, melampau2 lebih ni...
betul ke ini??? dah kawin baru nak ambik tindakan ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

randz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34360
Posting: 23
Dari: bumi barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-09-08 13:13


kenapa pula boleh sampai cmg2 ek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For randzProfil   Hantar PM kepada randz   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 13:41


'kuat' dia ini....ngeh2
boleh lah gua p nuntut ilmu dengan dia....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-08 23:24


ini mesti tak ada ilmu agama.......
kalau ada pun mesti sikit saja........
sebab tu jadi macam tu..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 00:02


Agaknya dia guna kira matematik tambahan agaknya.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089923 saat. Lajunya....