Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Kelakar
Topik: TIPS dari supervisor Petronas (Jimat minyak woii!!!)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» TIPS dari supervisor Petronas (Jimat minyak woii!!!)

Please Mendaftar To Post


Oleh TIPS dari supervisor Petronas (Jimat minyak woii!!!)

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 14:54


Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas selayang.... masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu anda nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat lah, so dia rasa aku org yang agak sesuai agaknya untuk dia berikan tips macam mana nak turunkan harga 2.07 sen kat pam minyak jadi 1.98 or suka hati anda lah nak letak berapa sen... mula-mula memang aku tak percaya... tapi......

1. anda kena pergi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi lah berapa pun... dengan mengatakan isi penuh saja anda boleh setting balik harga kat pam anda pilih tu... tak kira lah pam 1 ke, pam 2 ke jangan pam angin atau NGV
sudah lah...
2. anda pergi balik kat pam anda tu, dan jangan angkat nozel lagi.
3. kat pam tu kan ada dua punat2 untuk nomor (bukan untuk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira macam nak isi manual nya harga lah
4. anda tekan 'clear' - untuk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi
5. then anda tekan enter - 3x
6. then anda tekan '0' , '0', '1', '9', '8' (1.98 sen seliter) atau anda tekan lah berapa pun anda suka
7. lepas itu anda tekan enter - 3x sekali lagi
8. tekan butang clear - 2x
9. then anda tekan berapa puluh anda nak isi
10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian

lepas itu... supervisor petrol pam akan jumpa anda

"woi apa anda buat ni... main tekan-tekan ni... tak ada kerja lain ke...!!!!"

:jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 15:08


lawaknya..
lawak sungguh rimbabara..
heheh (^^)
tapi terasa nak try pula bila2 isi minyak nanti (^^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-09-08 15:17


Assalamualaikum
hish...ni kira tektik kotor ni.... :jangan:
tapi, betul ke ni...?? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 15:27


hehe.. :-D
kelakar lah..
so ini tips betul-betul ke main-main ini.. :berfikir:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 17-09-08 15:28


nasib baik bukan pengetahuan am.....

:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 16:57


Pada 17-09-08 14:54 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!



lepas itu... supervisor petrol pam akan jumpa anda

"woi apa anda buat ni... main tekan-tekan ni... tak ada kerja lain ke...!!!!"

:jangan:



:lucu: :lucu: :lucu: adesss.... :gelak geguling.... oppss.. :tutup mulut:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 12:08


hahaha... :lol: :lucu: :lol: :lucu:

punya lah baca dengan penuh pengharapan..sekali...tipah tertipuuuuu lagiiii~~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-08 13:14


A'ah lah ...baru nak buat 'taktik kotor' untuk dapat minyak free .. rupa-rupanya tipah tertipu ..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08337 saat. Lajunya....