Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Penculik bunuh pelajar perempuan, bakar mayat, tuntut wang tebusan


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Penculik bunuh pelajar perempuan, bakar mayat, tuntut wang tebusan

Please Mendaftar To Post


Oleh Penculik bunuh pelajar perempuan, bakar mayat, tuntut wang tebusan

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 16-09-08 16:56


16/09/2008 3:52pm


JOHOR BAHARU 16 Sept. - Sekumpulan remaja menculik pelajar perempuan berumur 16 tahun, membunuh mangsa dan membakar mayatnya di Kulai Jaya malam Jumaat lepas.

Penculik berkenaan kemudian menuntut wang tebusan RM33,000 daripada keluarga Lai Ying Xin bagi “membebaskan” pelajar itu.

Keluarga itu membayar tebusan itu — tidak sedar yang mayat mangsa yang sudah mulai reput telah dibuang di kawasan semak di Taman Putri.

Difahamkan mayat Lai dibakar bagi tujuan memusnahkan sebarang petunjuk yang mungkin dapat mengenal pasti pembunuhnya yang memang dikenali oleh keluarga mangsa.

Polis percaya pelajar itu dibunuh dalam tempoh 24 jam selepas dia diculik di depan sebuah pasar raya, tempat dia bekerja sambilan.

Timbalan Ketua Polis Johor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah berkata bertindak atas maklumat, pasukan polis menahan seorang remaja berumur 16 tahun yang tidak lagi bersekolah dan dua lelaki dalam sebuah Perodua Kembara di Kulai pada 6.15 petang semalam.

Beliau berkata dua pertiga daripada wang tebusan itu dirampas daripada suspek. - Bernama


apa teruk sangat malaysia ini? and asal selalu jadi kat johor?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 20:00


16 tahun dah jadi pnjenayah..??semakin menggerunkan masalah sosial dan jenayah di malaysia..manusia tidak takut Tuhan..kerana manusia bertuhan wang, bukan lagi bertuhankan Tuhan Yang Satu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 16-09-08 20:26


apelah nak jadi dengan manusia zaman sekarang ni... sifat keperikemanusiaan dah hilang... nyawa manusia dah tak berharga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 21:58


Pada 16-09-08 16:56 , AUS_85 posting:

!!! QUOTE !!!

16/09/2008 3:52pm


JOHOR BAHARU 16 Sept. - Sekumpulan remaja menculik pelajar perempuan berumur 16 tahun, membunuh mangsa dan membakar mayatnya di Kulai Jaya malam Jumaat lepas.

Penculik berkenaan kemudian menuntut wang tebusan RM33,000 daripada keluarga Lai Ying Xin bagi “membebaskan” pelajar itu.

Keluarga itu membayar tebusan itu — tidak sedar yang mayat mangsa yang sudah mulai reput telah dibuang di kawasan semak di Taman Putri.

Difahamkan mayat Lai dibakar bagi tujuan memusnahkan sebarang petunjuk yang mungkin dapat mengenal pasti pembunuhnya yang memang dikenali oleh keluarga mangsa.

Polis percaya pelajar itu dibunuh dalam tempoh 24 jam selepas dia diculik di depan sebuah pasar raya, tempat dia bekerja sambilan.

Timbalan Ketua Polis Johor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah berkata bertindak atas maklumat, pasukan polis menahan seorang remaja berumur 16 tahun yang tidak lagi bersekolah dan dua lelaki dalam sebuah Perodua Kembara di Kulai pada 6.15 petang semalam.

Beliau berkata dua pertiga daripada wang tebusan itu dirampas daripada suspek. - Bernama


apa teruk sangat malaysia ini? and asal selalu jadi kat johor?????


Sebab kat Johor banyak bangsa asing....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-08 23:12


Selagi penyelesaian yang diperakui Allah tidak digunakan untuk mengatasi jenayah ini..., selama itulah umat manusia akan terdedah kepada "keganasan" dan "kegilaan" ini....


-----------------
“Sesungguhnya rahmat Allah sangat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik” (Al A’raf:56)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-09-08 01:09


Takut lah pula jadi duduk kat Johor ni...ada dengar juga mmber dekat BBU cerita yang di pernah terserempak kereta polis duduk kejar kereta kat area JB (mungkin kjear perompak atau pengedar dadah agaknya).

And pasal kes dadah yang hilang dari stor polis tu rasanya berlaku kat Johhor juga. Siap ada polis yang kena tembak untuk hapuskan bukti. Hmm...lepas WPI ni siap entah apa-apa lah lagi akan jadi kat Johor ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 06:59


macam bandar Detroit saja....
kita buat robocop nak tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-09-08 10:22


hari tu saya ada tengok 1 cerita mat saleh, psl2 pbunuhan lah..ada 1 skrip tu, org yang nak bunuh tu cakap kat kawan dia, kalau mereka bunuh mangsa tu, tak luak nya manusia kat dunia ni...hmmm..agaknya, cmnila fikiran si pembunuh2 zaman lani kan..bagi kita semua, org yang membunuh ni tak ada perasaan, tapi bagi mereka, biasa saja..selamba..hmmm..

p/s allah maha besar..berfikir sebelum bertindak sesuatu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-09-08 10:25


upss..maksud saya bukan skrip, tapi dialog dalam cerita tu lah..hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-09-08 13:22


Pada 17-09-08 06:59 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

macam bandar Detroit saja....
kita buat robocop nak tak?


hehehehe..boleh ke nak buat robocop?tak pun,kita buat saja iron man...lagi menarik.. :-P


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 01:38


Selagi tidak ada penguatkuasaan yang berkesan dan juga hukuman yang paling berat terhadap jenayah2 berat ni, selagi itulah penjenayah akan berasa 'selamat' untuk melakukan jenayah...Dan yang paling penting, jalankan hukum Islam sepenuhnya, InsyaAllah jenayah2 berat macam ni takkan berlaku lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

ghurabaa94
Warga Rasmi
Menyertai: 02.08.2008
Ahli No: 34270
Posting: 2
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 15:36


inilah dunia realiti zaman sekarang apabila islam tidak dipegang!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghurabaa94Profil   Hantar PM kepada ghurabaa94   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 22:38


Pada 30-09-08 15:36 , ghurabaa94 posting:

!!! QUOTE !!!

inilah dunia realiti zaman sekarang apabila islam tidak dipegang!



ni mesti lahir zaman moyang kak ni.

:sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103695 saat. Lajunya....