Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 4 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
eme86: 16 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: 'JK Ramadhan versi (2) -di BUstanul Ulum.


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» 'JK Ramadhan versi (2) -di BUstanul Ulum.

Please Mendaftar To Post


Oleh 'JK Ramadhan versi (2) -di BUstanul Ulum.

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-09-08 21:39


LIQA’ MAHABBAH - JK Ramadhan (2)
TARIKH : 21 SEPTEMBER 2008


HARI : AHAD


TEMPAT :
Tahfiz Al Quran Bustanul Ulum,
Madrasah Bustanul Ulum, Jalan Sultan Salahahuddin.
50480 Kuala Lumpur.



ANJURAN :
PORTAL www.ukhwah.com

Ahad

10.00 pagi : Tiba di Bustanul Ulum

10.30-12.30 pagi : Santapan Tazkirah    

1.00-2.00 petang :     Zohor

2.00 petang : Sesi “ JALINAN INTIM” bersama adik angkat

3.30 petang : Tips Hafazan dari Ustaz

4.30 petang : Solat Asar + bacaan Mathurat + tadarus

7.00 petang : Persiapan berbuka + solat maghrib + tazkirah

8.45 malam : Solat Isyak + Solat Terawih

10.00 malam : Bersurai

*** tentatif hanya cadangan.

Atau pihak kami akan datang sebelah petang. Ini cadangan tentatif yang kedua.


3.30 petang : tiba di Bustanul Ulum

3.30 petang : Sesi “ JALINAN INTIM” bersama adik angkat

4.30 petang : Solat Asar + bacaan Mathurat + tadarus

7.00 petang : Persiapan berbuka + solat maghrib + tazkirah

8.45 malam : Solat Isyak + Solat Terawih

10.00 malam : Bersurai


** Bustanul Ulum ni.. dekat dengan KTM BANK Negara..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-09-08 21:46


salam alaik..
ok..untuk tentatif.. lebih kurang begini..

tapi.. untuk masa.. ana belum dapat kenal pasti..
sahabat ana.. ustz zulmi akan maklumkan kelak.
petang tadi, zulmi berjmpe dengan wakil di BU.
insyaallah, soon ana akan update the latest news.

jadi, ana belum dapat confirmkan tentang masa untuk
program ni.. apapun, dah boleh reminder.. plan-memplaning
untuk join JK rmdhn versi 2 ni..

haa.. pada sesiapa yang nak join.. jOm.. :-D
tak ada syarat pun.. yang nak join.. POSting nama dalam topik ni..
soon.. team events tolong update ye.. macam biasa..
muslimin. muslimat listdown the names..

untuk yuran RM10. termasuk makan untuk iftar dan sedikit sumbangan untuk pihak BU.

pada sesiapa yang nak sumbangkan pada pusat tahfiz ni..
boleh hulurkan sumbangan dalam tabung kebajikan Ukhwah.com

Muhayati Abdullah, Maybank A/C No. 114263074823


segala kemuskilan nak join.. boleh sms ana..
simple-shida 013 315 0515 / 017 224 8987.
au sms team events..
owl_UM.mohamad.zulmi dll..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-08 22:00


bustanul ulum....tempat cantik nan indah di tengah tengah Kuala Lumpur...heheheh...best...tak rugi kalau dapat berkesempatan ke sana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-09-08 23:21


/


jom... ke BUstanul Ulum.. :-D


/


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 08:45


Assalamualaikumwarahmatullah...

errmm...pertama kali ana mendngar kwujudan tempat ini..

kalau takd apa-apa.... insyaALLAH...akan cuba join program...

tentatif program yang dicadangkan, macam best... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 11:04


insya'ALLAH,sesiapa yang nak pergi naik motor,btau ek..folo sekali ramai-ramai.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 11:09


Insya-Allaah, Prof akan hadir kali ini sebab JK Ramadhan versi 1 sudah terlepas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 12:27


kalau dari KTM bank negara tu boleh jalan kaki saja ke? bayaran tu bagaimana nak bayar?

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 12:39


WAHHH.. tempat lepakku ketika solat tarawih kekecik dulu... huhuhu...
tapi, dedolu tak ada adik2 tahfiz lagi...

kalau nak jalan kaki dari KTM bank negara, memang boleh.. tapi berpeluh jugak jadinya nanti... melainkan kalau dah biasa berjalan jauh...cuma, tak banyak kenderaan yang lalu lalang sabtu ahad...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 13:45


LIQA’ MAHABBAH - JK Ramadhan (2)
TARIKH : 21 SEPTEMBER 2008
HARI : AHAD


TEMPAT :
Tahfiz Al Quran Bustanul Ulum,
Madrasah Bustanul Ulum, Jalan Sultan Salahahuddin.
50480 Kuala Lumpur.


ANJURAN :
PORTAL www.ukhwah.com

Ahad

2.00-2.30ptg : Tiba di Bustanul Ulum

3.00-4.30ptg : Santapan Tazkirah - min Ustaz Gunawan

4.30 petang : Solat Asar

5.00-6.30ptg : tips hafazan dari Ustaz MTQBU & sesi
                     " Jalinan Intim " bersama-sama adik tahfiz.

7.00 petang : Persiapan berbuka + solat maghrib + tazkirah

8.45 malam : Solat Isyak + Solat Terawih

10.00 malam : Bersurai

*** tentatif hanya cadangan.

ana cuba call mudir.. ustaz ashraf tapi, tak dapat..
insyaallah jika ada perubahan kelak, ana maklumkan.

** Bustanul Ulum ni.. dekat dengan KTM BANK Negara..


!!! QUOTE !!!

kalau dari KTM bank negara tu boleh jalan kaki saja ke? bayaran tu bagaimana nak bayar?


betul jawab ismi. memang agak berpeluh nak jalan.
ikutkan tak begitu jauh.. tapi, struktur jalan.. ada yang menaik.. mendaki.. ehhe. so, bulan puasa ni. memang mencabar :sopan:

untuk yurann rm 10. dibayar masa hari tersebut..
ada wakil Ukhwah.com yang akan war-warkan..


prof.. nak turun tu.. syukran atas sokongan.
haa.. team pahang turun.. Kalau team n9.. kl.. selangor tak turun..
memang lah belum lagi tunjukkan semangat Ukhwah yang berkobar-kobar.
eheh... mai lah turun raikan iftar dengan adik-adik tahfiz.

ana pun dah jemput ustaz gunawan..
haa.. siapa tak kenal ustaz. gunawan.. angkat tangan.??
haa.. ana tak nampak pun tangan yang angkat..
maknanya... semua kenal ustaz ni.. :-D

ustz yang bagi tazkirah masa JK U5-ulangtahun ke 5 lepas..
penulis buku MasjidItuHIdupku :kelip:
rugi kalau tak datang. tak jumpa dengan ustz ni.. :malu:

mohon mohamad au ismi au sesiapa team events update nama
siapa nak pergi.. drop by nickname ye.

untuk logistik..
pada yang naik transport awam.
naik ktm turun di BANK NEGARA
insyaallah.. nanti ada sahabat Ukhwah.com yang akan jemput..

prof..mu boleh datang awal kan...ehehe.
pada sahabat yang ada kereta..boleh lah tunggu di ktm bank negara
seawal jm2. kalau yang rajin.. boleh datang awal.. zohor di madrasah tahfiz tersebut..

jemputlaa ye.. :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 14:01


pihak tahfiz al quran bustanul ulum....
ada hantar fax pada ana.. namun, ana cuba untuk dapatkan soft copy kelak.. insyaallah.

surat tersebut memohon bantuan kewangan bagi kelas tahfiz ..
(MTQBU) madrasah tahfiz al auran bustanul ulum.
dalam surat tersebut ada lampiran kewangan bulanan..

ana simpulkan.. sebulan kira-kira rm17,150 .
erm.. pada yang ingin infaq sikit sumbangn.
boleh terus pada tabung kebajikan Ukhwah

Muhayati Abdullah, Maybank A/C No. 114263074823

sama-sama kita ringankan beban adik-adik ni serta
pihak MTQBU.

syukran jiddan... wallahu'alam


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 14:03


insyaAllah ana turun jk kali ni,,,,sementara sem baru belum start ni,,,ana try ikut mn2 jk yang dianjurkan.....Apapun kak shida sms ana ye kalau perlukan khidmat ana,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 16:32


ni tengah ramai dok online ni,,mari join jk ramadhan kali ni,.....rugi owh,,time ni lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 16:56


salam alaik..
ok.. ini update news...

ana merombak... tentatif semuanya..
ustaz baru call ana..

LIQA’ MAHABBAH - JK Ramadhan (2)
TARIKH : 21 SEPTEMBER 2008
HARI : AHAD


TEMPAT :
Tahfiz Al Quran Bustanul Ulum,
Madrasah Bustanul Ulum, Jalan Sultan Salahuddin.
50480 Kuala Lumpur.


ANJURAN :
PORTAL www.ukhwah.com

Ahad

9.00-10.00pagi : ketibaan sahabat Ukhwah di KTM Bank Negara
harap semua dapat keluarkan diri awall ehehe..

10.00 pagi : Tiba di Bustanul Ulum

10.30pagi : ucapan dari pihak Ukhwah.com & mudir MTQBU

11.00-12.00tengah hari : teknik hafazan. tazkirah Ramadhan
                                     dari Ustaz Asyraf Abdul Aziz

12.30 tengah hari : bersurai..

so, kita hanya melawat..ziarah adik-adik dan MTQBU ni..
maaf, tak dapat nak iftar sama.. ustaz dan beberapa tenaga
ada komitmen di tempat lain..

untuk pengetahuan antum..
pelajar di MTQBU ni seramai 36orang.. semuanya Lelaki..
alamak..ehehe.. so, ana alukan kaum muslimin khususan
datang beramai-ramai.. pakat timba ilmu untuk teknik hafazan..

adik-adik ni dalam lingkungn 9 - 18 tahun. Allahu Akhbar..
muda lagi dah diasuh untuk hafaz kalamullah..


cadangan seterusnya.. bolehlaa plan kemudian..
mybe boleh ke masjid negara, iftar di sana..
au ke... mana-mana program yang best lah.. :-D

sekian laporan terkini...
jom.. kalau antum tak dapat hadir..
sekurang-kurangnya boleh infak sikit untuk
dana atau keperluan harian adik-adik di MTQBU..

syukran jazilan.... wa tafaddal...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 10:57


owh kita xberbuka sama dengan mereka ye kak shida?kalau begitu kat pas program kat beramai2 pergi zoo negara..huhuhuhuhu,,dr jk rabeca xlepas2 pergi zoo..hahahhahaha..gurau saja...saya ikut apa yang telah diaturkan,,insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 13:38


!!! QUOTE !!!

owh kita xberbuka sama dengan mereka ye kak shida?kalau begitu kat pas program kat beramai2 pergi zoo negara..huhuhuhuhu,,dr jk rabeca xlepas2 pergi zoo..hahahhahaha..gurau saja...saya ikut apa yang telah diaturkan,,insyaAllah


adoi.. nak p zoo buat apo.. nak lawat dik nyet..
erm.. nak prOtess ni..bangkang...ehehe
tak kisah lah mu nak pergi mana umar

kak belum tau lagi plannye.. nanti lah pkiaq lain..
haa.. siapa lagi nak pergi bustanul ulum ni
:berfikir: :berfikir:

umar.. update list nama ye..
syukran...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 13:47


Prof bersama sayatetapsaya dan pokjak ...Insya-Allaah akan hadir bersama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 13:49


senarai warga-warga ukhwah pergi jk ramadhan (2)-bustanul ulum


MUSLIMIN;

1)umar_khalil
2)trouver
3)muhamad
4)mujahid007
5)prof muslim
6)sayatetapsaya
7)pokjak



MUSLIMAT;

1)simple_shida
2)ismi_atikah
3) sadiqah
4) syahidatul
5)

mana lagi muslimat lagi ni?selalunya meriah sambutannye antum...

mari lah sahabat2 join ni,,,,,apa kata pas jk ni,,,pergi masjid india ke,,apa ke,,dok saja sibuk2 nyusahkan diri pergi shoping raya,,,har har har,,erk,,ada yang memprotes juga ke?



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 14:31


INSYA'ALLAH ANA AKAN TURUT SERTA PROGRAM NI...NAMPAK MENARIK saja...iyalah sebab ADA MAKAN2 KAN..HEHE...

ANA MUNGKIN DATANG BERSAMA UMAR...
UNTUK WARGA UKHWAH YANG DEKAT MAHUPUN yang TERINGIN JOIN..CEPAT!!!...JANGAN LEPASKAN PELUANG yang ADA...
RAMADHAN 1TAHUN SEKALI...TAHUN DEPAN LAIN PULAK PROGRAM...

sama-sama KITA JAYAKAN PROGRAM ini....K

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 14:33


Senarai warga-warga ukhwah pergi jk ramadhan (2)-bustanul ulum


MUSLIMIN;

1)umar_khalil
2)muhamad_azrul86
3)muhamad
4)mujahid007
5)prof muslim
6)sayatetapsaya
7)pokjak
8)trouver


MUSLIMAT;

1)simple_shida
2)ismi_atikah
3) sadiqah
4) syahidatul
5)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 15:36


ALAMAKS...SILAP POSTING...MANA ADA MAKAN2..SAMPAI TENGAH HARI saja lah...HUHUHU

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 15:38


kali ni biar lah muslimin pulak yang conquer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 15:53


ehehe.. haa. ardani & serikandi tak mai kaa???

mana lah kaum adam ni..?? mai lah pergi sat jaaa pun..
jm10-12.30.. alahai bukan lama sangat sih... ("_)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 19:48


salam'alaik..adui...ni kompem tentatif tetap ka ni?
lina nak p sangat nak belajar teknik menghafaz tu..
aisey...
tapi time tu ada kupasan ucapan dasar presiden pulak..
isk...sokmo gni..:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 01:42


Assalamualaikum wr wbt

Hm..tukar pagi pula ye..ingatkan kalau petang..InsyaAllah boleh lah join...
kalau pagi tak dapat lah join sebab ada tadarus..

next time lah kut...selamat meraikan warga tahfiz ye sahabat2 ku..

**sesiapa yang dah belajar teknik tu..boleh lah kongsi kat sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 09:53


LIQA’ MAHABBAH - JK Ramadhan (2)
TARIKH : 21 SEPTEMBER 2008
HARI : AHAD


TEMPAT :
Tahfiz Al Quran Bustanul Ulum,
Madrasah Bustanul Ulum, Jalan Sultan Salahuddin.
50480 Kuala Lumpur.


ANJURAN :
PORTAL www.ukhwah.com

Ahad

9.00-10.00pagi : ketibaan sahabat Ukhwah di KTM Bank Negara
harap semua dapat keluarkan diri awall ehehe..

10.00 pagi : Tiba di Bustanul Ulum

10.30pagi : ucapan dari pihak Ukhwah.com & mudir MTQBU

11.00-12.00tengah hari : teknik hafazan. tazkirah Ramadhan
                                     dari Ustaz Asyraf Abdul Aziz

12.30 tengah hari : bersurai..


MUSLIMIN;

1)umar_khalil
2)trouver_99
3)muhamad
4)mujahid007
5)prof muslim
6)sayatetapsaya
7)pokjak



MUSLIMAT;

1)simple_shida
2)ismi_atikah
3) syahidatul


erm.. mana lagi ye kaum hawa ni..
alamak... hihi.. hanan..nak p? jom !!


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:00


ye tak ye ....kak hanan da lama tak munculkan diri,,,maybe kekangan waktu kj agaknya,,kak bhgikan lah masa sikit untuk adik2 akak kat ukhwah ni,,hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:04


Insya-Allaah kita juga boleh merujuk kehadiran JK Iftar nanti dan bertanyakan semula siapa nak sertai JK Ramadhan versi 2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:17


ok..ni nak bagi map..
madrasah ni ke dalam sikit.. kalau yang tak berapa biasa jalan
tu.. memang agak kesesatan...

boleh explore sini..
http://www.streetdirectory.net.my/malaysia/kl/travel/travel_id_10208/travel_site_86590/travel_no_/

Kalau tak.. buka yahoo.
search madrasah bustanul ulum..
cari lah ye..hihi..

OK..selamat menjejaki MTQBU..
;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:20


ana naik komuter.....kalau sesat,,kol saja kak shida,,,,hahahahaha,,,,,xpsl2 jadi susah_shida.....gurau saja kak,,wep wep

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:47


kalau mudah naik KTM ye..
ana maybe dari serdang.. so.. siapa nak naik ktm jom..
jumpa d kl sentral..

ingat ye.. jangan salah turun..ehehe..
next station... BANK NEGARA.. turun BANK NEGARA ye


:-D :-D :kelip:

ok.. ni map yang agak clear..
try test ye...tengok

MAP ke MTQBU


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:51


Dekatnya dengan punya HQ JKR. Dan pejabat Sadiqah pun sama. Dia mahir kawasan tu agaknya?


Alhamdulillah Shida dah tunjukkan plan dan panduan. Dan sesiapa nak keluarkan duit boleh singgah Bank Negara... ye?

p/s: Nak cuba buka akaun kat Bank Negara rasanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:53


ok...ana naik komuter saja,,sebab kantoi jalan-jalan area kl......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 11:38


JK NIIE CUMA DARI 9.00-12.30...??
Okay... Saya join... Done.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 11:46


pemberitahuan,,,pas jk ni,,ana ada pmajlis dengan perkim,,ada majlis khatam quran saudara2 baru,,,so kalau ada yang berminat ,,jom lah join,,tapi ana sendiri pun xcomfirmkan lagi,,baru tadi s/u perkim kol ana,,bagi maklum....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 11:52


salam..

huhuhu... mula-mula,
ana ingat nak naik motor saja...
tapi...bila tengok-tengok petanya...
alahai...payah jugak ini...
hhmm....


kalau nak tanya org, nanti kena macam hari itu...
"U go straight, don't belok2" :sopan:

jadi.. tengok keadaan dulu lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 12:05


assalamualaikum..
insyaAllah akan cuba jugak datang walopun time tu baru balik dari johor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 12:23


Insyaallah, kalau plan A tak menjadi, ana akan join jk ni..
sebenarnya lokasi Bustanul Ulum ni satu jalan ke tempat kerja tiap hari. memang berdekatan dengan ofis ana. rasanya saudara aye pun tahu. Bagi sahabat yang datang dari arah bank negara, lepas traffic light simpang empat tu, terus saja sampai jumpa signboard BUstanul Ulum sebelah kiri jalan. lepas tu masuk simpang kiri..rasanya tak jauh dari situ. Ana sendiri pun tak pernah sampai kesitu:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 08:14


nak belasah saja pagi ni... mintak2 tak sesat. huhuhu.

insyaallah saya akan pergi ke ktm bank negara dulu... menumpangkan sesiapa yang tiba.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 14:24


Asssalamualaikum semua... Alhamdulillah JK ini berjalan dengan lancar dan beess. Saya
mendapat sebahagian maklumat yang tersangat penting mengenai cara-cara menghafal dan
menguatkan ingatan dari ceramah ustaz di Maahad Tahfiz Al Quran Bustanul Ulum ini...
Tapi tak semua yang saya dapat tangkap dari ceramah beliau. Maklumlaahh... Otak lemah.
Okaayy!!! Mari kongsi bersama. Kita mula dari... EERRMM... OHHH!!! Mula-mula sekali
beliau membuat satu general conclusion, iaitu usaha para tahfiz ini terdiri daripada
usaha luaran dan dalaman. Dari segi usaha luaran, elemen yang paaaallliinggg utama
sekali adalah bersih... Sama ada dari hadas, persekitaran, penyediaan diri termasuk
wudhuk dan dari segala sudut, MESTI BERSIH!!!! Kemudian terutamanya ketika belajar dan
menjejakkan kaki ke tempat ilmu, tidak boleh membelakangkan Al-Quran dan mesti menghadap
kiblat. Asal belajaarr atau menghafaz jeeqq, mesti menghadap kiblat. That's the key.
Methodology yang digunakan, turut diamalkan di South Africa. Giniiee...


Mula-mula,    
katakan baca satu ayat. Selepas baca, hafal. Sebelum memulakan ayat kedua. Ulang baca
dan hafal ayat pertama. Begitulah demikiannya dengan ayat kedua. Tetapi part yang paling
interesting, sebelum start membaca dan melihat ayat ketiga, ayat pertama dan kedua mesti
diulang kembali. EERR... Got it? Okaayyy2!! Giniiee laahh... Katakan seseorang itu
daahh settle menghafal 235 ayat. So sebelum mereka mula melihat, membaca dan menghafal
ayat ke-236, mereka akan membaca dari ayat 1-235 baleeekk baru melihat ayat 236... EERR...
Faham tak??? Kiranya pengulangan itu akan mencecah baaannyyaakkk kali... PPEERRGGHH!!!
Dari segi usaha dalaman pula, yang peeeeerrrtama sekali adalah MAKANAN!!! Mesti halal
dan walaupun makanan itu tidak mencecah tahap haram, seperti... SYUBHAT, pun mesti daahh
tak bleeyy sentuh. Kerana menjauhi syubhat pun, adalah sebahagian dari usaha agama.

    
Makanan yang terpilih pula adalah seperti kismis, kurma, badam dan sup-sup (EER... Lupa
nak tanya sup apa... HHHEEE.... Ampun...). Kemudian, adalah ibadah, akhlak dan doa....
Sebarang usaha, ustaz tuuee menekankan mesti melibatkan penyerahan kepada Allah... Tak
kiralah usaha apa pun... Total sufficient hanya kepada Allah. Dan apabila waktu malam
plaaakk mereka akan bangun tahajjud dengan surah-surah pilihan.... Seronok berkenalan
dengan adik-adik tahfiz... Lingkungan umur 7-18 tahun...

    
p/s: HUUURRRMM... Habis sesi JK, seperti biasa, sesi bergambaaar!! HUEEHHHUUEE!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 14:29


ALAAMMMAAKK!! Sebenarnya banyak lagi yang ustaz tuuee terangkan....
Yang baki-baki saya tak dapat ingat... Yang di atas tuuee, cuma sedikit dari
ilmu yang telah saya ambil --- absorbed simultaneously... HHEE...
Cuba tanya peserta JK ini yang lain-lain...
trouver99... sirat82.... umar_khalil... azrul86... sayatetapsaya.... prof_muslim....
pokjak... sadiqah.... daannn... lain-lain laggiikk.... Sekian dari adik Owl.

p/s: Semoga mendapat manfaat dari berkongsi bersama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 16:37


salam ramadhan al mubarak..

selawat & salam. ke atas nabi junjungan kita..
serta pujian kepadaNYa.. kerna masih lagi
sama-sama kita dapat menunaikan ibadat di 10 nan terakhir..

Alhamdulillah.. selesai sudah jk rmdhn (2)
ok.. ana titipkn simple report min ss.. ;-)

soff muslimin.
prof_muslim.pokjak.sayatetapsaya.owl_UM
zulmi.umar_khalil.mohamad_azrul86.mujahid_007.sirat82.
trouver_99

soff muslimat
simple-shida. sadiqah.syahidatul.ismi_atikah& adik.
lamyanunalif_mursyidah & 2 sahabat.

syukran pada prof yang datang awal..eheh..
maaf team ss lewat sikit.. menunggu flight landing di
bumi serdang tadi.. sms bunyi jm9.. jadi, ss dah standby pun..
tapi..dek ke'DEley'an.. ( boleh lah ayat tu..hentam daaa )
maka, lewat dalam lebih setengah jam lebih lah..

transit pula di bumi equin park.. tawaf sikit kok sesat..
then.. shoot to masjid negara. berkonvoi dengan satu kereta lagi
untuk ke MTQBU. selamat sampai 11lebih sikit..

tazkirah disampaikan oleh ustz ashraf..
tentang latar belakang MTQBU..
(maahad tahfiz al quran bustanul ulum )
teknik hafazan.. dan juga tazkirah ramadhan..

syukran jiddan pada ustz dan ustz lagi seorang..
maaf, ana tak pasti nama seorang lagi..
:-( atas kesudian menerima kunjungan kami..
insyaallah kelak kami akan anjurkan lagi
program di MTQBU.

comei-comei adik di sini.. muslimat tak dapat nak beramah mesra
ceduk ilmu adik-adik ni.. disebabkan kaum muslimin yang konker.
lagipun adik-adik di sini semua muslimin..

lepas ni, pakat kita ziarah adik muslimat lah.. :-D
ada halaqoh kejap dengan adik-adik ni..
bersama abang UC.. kami muslimat buat halaqoh di sebalik
tirai..hehe..

by12.15 dah tamat sesi bersama adik-adik..
sesi bergambar pula..
eheh.. statik saja adik-adik ni bergambar..
kami nak mengajar aksi non formal pun..
terAgak-agak.ehehe.. :-D :kelip:

dah selesai adik-adik turn team UC pula..
waduhh.. naik longgar skru dalam rongga badan kami ni..
saluran trakea mahu terkoyak sikit..eheh..
belum masuk bhg pankreas.. tercungap-cungap
jantung nak berdenyut.. :-D :lol:

akhir kalam..
syukran pada semua yang terlibat..
yang menderma.. yang jemput sahabat di ktm bank negara.
moga Allah jua yang membalas jasa antum..

begitulaa kisah ceritera team Ukhwah.com di
bulan ramadhan ...

erm.. semalam redup saja.. mlm pun nampak tenang..
pagi ni pun begitu.. adakah LQ bakal kujejaki.
wallahu'alam..

sama-sama kita menjadi pemburu LQ..
ups.. bukan pemburu nicknama tu ye..hehe..
(tersedaks sahabat di ukm tu.. :sopan: )

insyaallah jumpa di sidang PArlimen..
(sidang posting memosting )
teruskan kalam nan hujah antum..
moga kita sama-sama aplikasi..
manfaatkan ruangan alam Ukhwah.com dengan sebaiknye..

mohon maaf atas segala kekurangan diri..
kesederhanaan yang serta kelemahan dari organizer...
terima kasih tak terucap ana mampu lafazkan..
pada semua yang melibatkan diri dalam JK rmdhn ni..

jumpa lagi.. OK.. jom berSHoping di bulan rmdhn..
(bak tazkirah ustaz zulmi.. haa.. rmdhn ni sebulan saja dalam
setahun... jangan dok sibuk shoping di masjid india tu..jalan TAR ..
sibukkn diri di masjid.. dan banyakkan amal kebajikan.. )


salam ramadhan yang terakhir..
syukran asif wa ilalliqa'..
wallahu'alam....


simple touch min simple-shida :malu:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 16:43


wah..syafiq.. laju betul posting report..
arigato posting tips tu..

kak tambah sikit..
untuk mknn.. elakkan makan yang syubhat..yang was-was sumbernye.
kurangkn makan yang masam-masam..
asam.. epel ijo.. kicap.. erm.. dll..

banyakkan makan kismis..kurma.. badam..kacang..

hati kerna cuci sokmo lah..
dari segi akhlak.. amalan..

Kalau yang kes ada kesan degil..kena sabun dengan pencuci harimau kuat..
ehehe.. wangikan dengan daiyaa... softlan... febrezz ke..
(ups.. ni tips external.. amalkn jika perlu bagi kes kritikal...)

jangan ambil serius tips di atas.. pandang secara di luar kotak ye..
think out of the box.. =D

wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prince_Emirates
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35107
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 16:52


sELamaT bEramal .. Seronok nak join tapi baru join portal ni.. banyak nak kena belajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_EmiratesProfil   Hantar PM kepada Prince_Emirates   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 19:00


Macam biasa... gambar di tempat biasa.

ps:- link? lagi mahu tanya ka? cari sendiri lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 23:06


salam

harapan nak join sebab last jumpa masa majlis buka puasa tahun 2006 tapi apakan daya tak dapat join sebab zauj dah ada program bersama jemaahnya, nak pergi seorang tak berani.....isk isk isk....bustanul ulum tu banyak kenangan SU dan sahabat2 raudhah. kat situ lah dulu kami buka kelas qira'at....muga lancar semuanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 23:07


assalamualaikum..
alhamdulillah..akhirnya dapat juga join jk kali ni..
jenuh jugak nak minta excuse sejam dari pengarah program tadi..
terima kasih to kak shida dan team kereta myvi sebab sudi pergi masjid negara dulu..
kalau tak kompem lina sesat..
tu pun pukul 12 kena balik awal..sesat juga lah..main langgar saja undang-undang jalan raya..
tempat tak boleh u turn..lina p u turn..hehe..
newayz..tahniah dan thanks a lot kepada team yang anjurkan program pagi tadi..
wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 10:49


Assalamualaikum
sekadar sedikit coreatn awal..kalau ada masa nanti saya tambah..
tentu antum ingat kan..masa kekita semua kena 'tahan' dengan polis..sebaik jeq keluar dari simpang Bustanul Ulum tu.. :sopan:
memasing dah cuak..tiba-tiba jeq dengan laju pasukan polis melintas bersama dengan sebuah lori kontena yang dipandu laju..

untuk pengetahuan semua..terutama sekali sirat...
lori tu bukan bawa dadah..sebab kalau bawa dadah memang dia takkan lalu jalan tersebut..dan dadah tak dibawa dalam kontena jika tujuannya adalah pemindahan dari satu tempat ke satu tempat lain..

semalam saya tanya mak saya, sebab mak saya dulu kerja dekat situ jeq..dekat jeq dengan pejabat adalah seorang tu :roll:

kontena tersebut mengandungi duit..dan dibawa ke Bank Negara..kan Bank Negara tu dekat Jalan Sultan Salahudin jugak.mungkin jumlahnya beratus juta..atau mencecah billion..hoho..(kalau penuh lah satu kontena tu)...bestnya :terliur:

sekadar selingan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 11:26


tu lah..ana pun rasa duit lah....nasib baik naik kereta..kalau naik kotena,ana tahan saja kotena tengah laju tu...hehe..........

ingatkan kena tahan apa entah..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 11:30


wah..gambar memang best lah.....cantik hasil tangkapan tersebut........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 11:35


huhu. memang ismi cakap tu kontena bawa duit.. nak pergi bank negara... katanya tu mesti untuk buat duit raya. hoho


Pada 22-09-08 11:30 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

wah..gambar memang best lah.....cantik hasil tangkapan tersebut........


ehem2... gambar2 yang mana ni???

p/s: dah pandai dah guna camera sirat tu.. hehe. cuma kalau tak centre tu maaf lah.. tak biasa pegang camera besar-besar dan berat2 ni.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 11:52


Alhamdulillah Jk Ramadhan untuk versi 2 dapat dilaksanakan walaupun ringkas..

Yang seronoknya masa Prof dengan STS cari Ustaz Ashraf dan berjumpa juga dengan Ustaz Borhan. Bersembang kat biliknya tentang Ukhwah dengan tempat Maahad Tahfiz ....

Tak sangka prof jumpa Ustaz yang minat sama dengan Prof ..iaitu milki motorsikal Jaguh... hehe.. Tak sangka dia dapat beli murah sikit berbanding yang prof beli.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:13


ye ke....erm,tak pernah nampak pun prof bawa motor tersebut...hehe...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:33


BLACK ( nama motor Jaguh ) Prof ada kat Kuantan. Insya-Allaah, akan prof travel dengan Black untuk JK akan datang agaknya. hehehe

Rasanya akan datang boleh buatlah lagi kita laksanakan JK kat Bustanul Ulum. prof seronok jejak di tempatnya. Tak sangka di tengah bandar besar ada Maahad tahdiz pulak tu dekat HQ JKR, HQ JPS ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:37


tu lah...ok lah prof..nak juga tengok motor tu.....ana pun sebenarnya minat kepada jaguh dengan super bike...tapi minat tu terpaksa di padamkan sebab kekangan dan fktr2 lain.....hehe....

ikutkan nak amin super bike...tapi tak jadi..begitu juga dengan jaguh..tak Apa..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 14:21


Assalamualaikum
duit tu dari kilangnya di kawasan Damansara...wahh..di mana tu.. :-o

P/S : engineer saya baru pergi tukar duit untuk duit raya tadi...huhu..lepas dia tanya..kenapa bau duit best ye... :berfikir:

selingan lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:12


ehehe.. oo.. dalam lori tu ada duit ek.. aisehh.. rugi tak eskot sama..
:kelip: :-D ye ye lah ada yang kata..
dalam tu dadah.. nikotin lah bla..bla..hehe..

macam jadi topik moto saja.. aduss.. inilah kaum laki..
tengah musim bola.. pasal bola saja..
bila musim kereta..moto.. dah ada di pasaran..
bab kereta..moto tu..

bila musim raya.. alamak.. rasa macam kaum hawa yang lebih-lebih..
ehehe..

cerita lagi pasal adik-adik hafazan..
jeles.. sebemarnye nak tahu..
adik2 ni bagaimana ye hafal..
besttnye dapat hafal dalam masa yang singkat..
eiter satu surah au satu al Quran tu..
Allahu Akhbar..

erm.. lepas habis khatam AQ tu..adik-adik ni pergi mana ye?
lupa tanya ustaz.. ada sesiapa tahu?

:berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 16:54


Assalamualaikum
berdasarkan apa yang saya tanya pada adik-adik ni...semuanya menjawab dengan jawapan yang bervariasi..kesimpulan awal yang saya dapat buat ialah mereka tidak terikat untuk ke mana-mana selepas grad madrasah ni...ada yang bercita-cita nak sambung ke Mesir..ada yang langsung sahaj tak tahu apa nak buat lagi...

dalam group saya, semuanya masih belum hafiz...dua orang dah hafaz 10 juzu' (kedua²nya dari Kemboja..jauh tu..dahboleh cakap BM sesikit..), yang seorang tu baru sebulan duduk situ, tapi dah hafaz satu juzu'..mantap .. ;-) seorang lagi dah hafaz Yasiin..seorang lagi baru mula belajar Iqra'...umurnya 8 tahun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 17:11


sayetetapsaye, teman berpendapat mereka ini tiade pendedahan yang cukup tentang masa depan mereka. mereka tidak nampak jalannye lagi, dek kerene itulah cita-cita masa hadapan mereka tidak konkrit.
Jadi pada pandangan teman, molek kita adekan program 'mentor-mentee' ni, kome semua ambik seurang adik angkat untuk diasah dari aspek ini. Disamping itu kita juga dapat belajar dengan adik2 hafiz ini. Selain itu, amat besolah berbakti kat anak2 yatim ni...

rugi sungguh teman tak pergi, tapi apekan daye teman tengah berjihad masa itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 17:13


eh, depe semua ni anak yatim ke? tak tau pula teman heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 17:14


sebenarnya, ni antara benda yang saya teringin sangat nak beri penekanan kepada adik-adik ni..tapi tak berkesempatan...peluang bersama dengan adik² sangat terhad...teringin sangat melihat adik-adik ni lah yang menjadi golongan protaz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 01:10


hurm,,,,ruginye tak dapat datang awal....

yang penting ana dapat hadirkan diri,,walaupun ana sampai program hampir berakhir....apapun ana dapat juga rasa ketenangan di rumah tahfiz 2...

kelewatan ana dan azrul bukan dsengajakan,,,,,kami sedar2 da pukul 11,,,tengok hp da ada mc dr kak shida dan mesej dr cs,,hurm,,,,mngelupur capai tuala,,,dan bsiap pergi,,,macam mana pun ana mesti pergi.......


harap...semua adik2 semua kat bustamul ulum,,berjaya menjadi para hufaz yang bwibawa,,,aminn

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 11:09


tu lah umar..batu kat mujahid lain,alih2 siapa yang lambat??/nsib baik datang..hehe...

erm,ana setuju dengan cadangan daeing....setuju..nt kita buat pgram tu............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:19


ala org xtido mlm tu sebab siapkan design untuk sticker ukhwah tau....ada 8 design..,,nanti minta pihak mt pilih lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:58


syeikh,minta sticker yang enta lekat kat kereta tu kat pintu depan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 16:53


apa?MINTA?kak cida,,mujahid nak mintak2 pula,,beli lah..sokong produk ukhwah.......insyaAllah pas raya sebelum jk aidilfitri ada lah produk tu dipasaran....sticker,,bandge,,,keychain....macam-macam planing,,lulusan mt tak tahu lagi,,TUNGGUUUU

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 20:05


hmm.. sekian lama... baru berkesempatan mencoret sedua kata di jk bustanul'ulum ni...

hmm.. sesampai di sini... terimbas kembali kenangan zaman persekolahan dedolu...uhuk... masa memuda dedolu... :malu:tak banyak yang berubah tempat ni...cumanya, yang dulu bebudak... sekarang dah bebesar semuanya.... :sopan:

asalnya ismi dan hasdim yang akan p.. tapi, akhirnya, atas masalah kesihatan hasdim terpaksa pulang terus ke shah alam... dan adik ismi ikut ismi, lantaran tak tau nak pulang ke banting bagaimana... uhuk...

sampai ke KTM bank negara, shye ambil.. ingatkan nak tunggu umar.. tapi shye kata kol umar tak dapat... ismi cakap entah-entah tak bangun tidur lagi.. rerupenye betul, tak bangun tidur lagi :jangan:

sesampai.. sahabat2 yang lain dah ada.. ada kak yati dalam kereta, prof dan pokjak bersiar2 di luar kereta, dan tt duduk jadi model bawah pokok.. uhuk..:sopan: sempat juga berjumpa dengan jiran dedolu yang bekerja dengan maahad tu.. walaupun tak kenal ismi.. tapi bila cakap 'anak ghani'.. insyaAllah, kenal lagi.. :malu:

sepanjang program.. kami yang muslimat tak banyak involve... ditambah lagi dengan suara MC yang sayup2 berkemundang dan berlegar di ruang udara...maka, kami pun, berhalaqah sesama sendiri.. tapi, tips dari penceramah dan sedikit tazkirah ramadan ringkas... dapat juga mencelah masuh di ruang telinga kami disebalik tabir ni... (isi kandungan ceramah dan tips, macam owl_um dengan kak shida bagi tu lah eh...)

waktu sessi berhalaqah bersama2 adik... juga muslimat tak terlibat.. makanya lagi, kami berhalaqah sesama kami... :sopan::kelip:

usai sessi halaqah bersama adik2.. sessi yang paling digemari oleh muslimin... bergambo... :sopan: lucu betul telatah adik2 punya abang ni... tu belom kira waktu nak balik... adess.. macam-macam kekanak rebina ni...

dalam jam 12.45 kami bersurai di KTM bank negara... yang ke klang, beransur ke kalng, yang ke kuantan, bergerak ke kuantan, yang ke serdang, naik kereta mujahid..hehe... yang memberli belah... ikut kak yati.. muahaha...

sekian, berita dah lama...~~

p/s: dedolu... waktu pak2 polis lalu... ismi tak pernah kena tahan.. bukan saja kontena bawa duit.. polis yang eskot kereta bawa agong pun tak suruh ismi berhenti.. selamba saja si budak atikah tu meneruskan perjalanannya... :sopan: :-B
wahh... windunya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 04:57


Pada 23-09-08 16:53 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

apa?MINTA?kak cida,,mujahid nak mintak2 pula,,beli lah..sokong produk ukhwah.......insyaAllah pas raya sebelum jk aidilfitri ada lah produk tu dipasaran....sticker,,bandge,,,keychain....macam-macam planing,,lulusan mt tak tahu lagi,,TUNGGUUUU


alhamdulillah kerene ada barang2 ukhwah yang akan dijuai. Tapi teman nak tanya Umar, meke buat program ni ada ikut prosedur ukhwah tak?

nak tanya, kenepe program Kelab Semut Ukhwah yang teman cadangkan ada bantahan? terasa kecik hati pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 14:32


!!! QUOTE !!!

harapan nak join sebab last jumpa masa majlis buka puasa tahun 2006 tapi apakan daya tak dapat join sebab zauj dah ada program bersama jemaahnya, nak pergi seorang tak berani.....isk isk isk


salam kak sU.. maaf kak ana lupa nak fwd mesej pada kak..
ana dok sms dengan fatin. agaknya lah fatin fwd sms pada kak & andak..
sebab fatin kata nak hebahkan.. so, ana pun anggap fatin ada fwd pada
kak..Kalau tahu kak nak p, boleh saja jumpa kak mana-mana..
alahai.. lama tak jumpa kak huhu.. windu ni.. :malu:

insyaallah nnnti kita buat liqa' ye kak..
p ziarah kak ummu..ustz sangfaqir.. fatin3..dll..

!!! QUOTE !!!

nak tanya, kenepe program Kelab Semut Ukhwah yang teman cadangkan ada bantahan? terasa kecik hati pula


ya daeng.. ada bantahan?
anta dok cdg pada siapa ye?
nanti boleh email or pm ana..

ana tak dapat apa-apa cadangan pun..
bagaimana ye ana nak bantah..ehehe..

umar.. sticker on..nanti kak maklumkan..
;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 14:46


tak mengape lah shida. Sebnonye teman dah berkira2 untuk menggunakan duit teman sendiri untuk projek Kelab Semut Ukhwah berkenaan. Teman nak menyumbang kepade Ukhwah. kerene teman boleh sumbang dengan cara tu saja, dengan cara lain teman ni cetek ilmu. apa-apa pun memang teman yang salah. Lagi satu teman tak suka nak private message, tak berminat, secara terbuka lagi baik.

Tapi teman dah tak ada mood dah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 15:22


ni den xsuko ni....nak ngajuk2x......ana buat atas permintaan kak cida dan kwn2yg lain tau daeng,,,,,xdenye ana pandai2 sendiri buat.....

ala bro daeng ni.....da tak ada mood lah,,baru usik sikit da goyah,,,begini macam mana kelab kat nak hasilkan produk?hurm.....
bukan susah...pm or emel kak cida,,,or kol saja bagitahu dia bhwsanye nak buat sekian2,,,dia mesti aprove,,...kalau ikut semua kat tak suka payah lah daeng....kan?kan?kan?


da da ,,jangan ngajuk2 lagi,,,ala ala ala....senyum sikit,,,senyumla...haaa kan encem .....begitu lah akhi daeng.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 15:30


salam ya daeng..

anta kena faham.. untuk urusan tertentu.. macam rasmi tu..
kena formal.. by email or pm..
(pm bukan bermaksud untuk private mesej saja..
hal-hal nak tanya kenapa topik didelete..
bagaimana nak post gambar.. nak tanya JK lain..dll.)

jangan semua urusan nak posting pada orang ramai..
be rasional.. be realistik...

dah jadi rutin..
momentum kita..
kejap ada.. kejap tak ada..
kejap hilang.. nanti muncul lagi..
begitu juga dengan semangat yang HIlang..

nuthin to say..
maybe ana juga menanti untuk menyatakan
ss dah nak pergi....

erm.. pergi tak kembali.. ke alam lain..
wallahu'alam.. (^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 15:42


'maybe ana juga menanti untuk menyatakan
ss dah nak pergi....

erm.. pergi tak kembali.. ke alam lain..
wallahu'alam.. (^-^)'


apa maksud akak ni?hurm.......ana tekan kan kepada perkataan menanti!!


bulan baik ni,.,..hari pula baik,,,tak baik lah kat ngajuk2,,,tersinggung...hari tu anta juga daeng cakap project bangde kelab semut kat kan tangguhkan....kalau anta bagi desingnye kat ana...dan bagi amanah,,tau lah ana usahakan cita-cita anta tu daeng,,,

apa yang kita buat,project2,,tambah dana...dan yang terbaru ana dan prof muslim maybe yang lain pun terlibat nak buka stokis HPA untuk ukhwah..,semua kerana ukhwah.com...kat sayangkan portal ni...walaupun ana baru kat sini,,tapi sahabat-sahabat macam da lama ana kenal...bila anata majuk2 begini,,ana susah hati....rasa bersalah sangat.....

kalau majuk...tak best lah,,dalam pgaulan,,,dalam bersahabat,,memang ada tergigit lidah tu,,,salah faham tu....bila majuk2,,,jadi tak best lah....

anta seorang lelaki yang hebat daeng,,,,baik orangnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:18


ala umar...stiker tu kena bagi ana dengan kak cinda test dulu..selamat atau tidak...hehe............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:19


erm,...ana rasa macam paham saja maksud kak shida tu..nak pergi mano...hehe..jeng..jeng....

umar..enta kena rangka strategi umar...untuk mantopkan lagi perjuangan ukhwah............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:30


apa pula ana pula,,,,kat semua lah......ana da emelkan design p

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 14:40


Pada 06-10-08 12:19 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

erm,...ana rasa macam paham saja maksud kak shida tu..nak pergi mano...hehe..jeng..jeng....

mujadid007, shida tu nanti lepas kahwin dia mana ada masa nak aktip2 kat ukhwah ni. Suaminye nasihat bila dah kahwin nanti, jangan terlampau aktip di luor, kalau aktip di rumah tu tak apa. Suaminye mahu shida menjadi 'Datin', biorlah urusan ukhwah dilaksanakan oleh waris2 yang baru. Dah tibe masenye untuk generasi baru menabur bakti di Ukhwah, patah tumbuh hilang berganti. Namun yang tumbuh itu tidak sama dengan yang lama, ianye akan menghasilkan tunas yang baru.

"kalau tiade yang lama, tiade juga yang baru"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 14:48


arap2,,zauji kak shida,,,macam khalifah dan rumaisha......memang yang lama tak sama dengan yang baru...sama ada tunasnye berkualiti ke tak,,,bgantung pada baja dan penjagaannya serta pengawasannye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:25


ambui...ambui..
ni apa pula cerita datin ss ni..
isshh.. tak ada istilah datin nya..

ambo tak mo datin..
nak hajah lah..insyaallah..ameenn,,

ceritera zauji.. abe ss akan bries pasal UC.. insyaallah..
kena cari yang suka ijo ..ehhe.. so, bila dia sekufu..
tak ada masalah.. akan diajak sokmo abe join JK..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:25


iye..perjuangan melebarkan dakwah ni tidak kira di mana pun..hatta sekalipun berada di rumah,perjuangan tetap di teruskan keraja perjuangan kita belum selesai selagi mana islam tidak dijulang seperti mana suatu zaman dahulu....

biarpun yang patah tumbuh hilang berganti itu tidak sama, namun atas asas didikan yang kukuh kerana memperjuangan islam dan matlamat yang sama,pasti ia tidak terkeluar dari landasan dan insya'ALLAH akan lahir seorang mujahideen dan mujahidah yang Agung......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:27


woh mantop lah kak shida......yang pentingnya dia mahu kearah matlamat yang SATU..

tapi kalau ss ni,insya'ALLAH,mesti yang matlamatnya same....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:28


umar..enta kena rangka strategi..sebab enta kan ke umar abdul aziz,tak pun umar khattab,...

kalau enta dengan ana baru lah Umar Al Mujahid..hehehe...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 16:34


budak muja ni sekali posting sekali saja lah dalam 1 posting,,,ni sampai 3....


lagi-lagi ana2,,,,kat semua kan bersama,,,,,,bukan seorang saja kan rangka strategi....sm2....
ana bukan lah selayak umar abdul aziz,,,apatah lagi moyangnya umar ibn alkhatab,,,ni mohd farid saja,,,,,,,,arapkan semangat seorang umar ada di jiwa ni,,,
ehehehee


semalam ramai betul budak ukhwah kol IKIM.FM ye,.,.,ada yang dr perak,,,berhenti kat tapah,,,,banyak pula ckpnye nak onair......dr n9 pun tak ketinggalan menceritakan rehlannya tanpa kesesakan....isk3x...tak apa promote ukhwah,,ye tak kawan-kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 17:19


!!! QUOTE !!!

ceritera zauji.. abe ss akan bries pasal UC.. insyaallah..
kena cari yang suka ijo ..ehhe.. so, bila dia sekufu..
tak ada masalah.. akan diajak sokmo abe join JK..


Erm, maksud teman yang sebnonye ialah bila dah berumahtangge, kurang2kanlah keaktipan dengan Program2 Ukhwah. Sebab bagi seorang lelaki, yang bergelor suami, dia menginginkan seurang isteri yang aktip kat rumah. kalau banyak sangat aktip kat luor tu dia terasa lah sikit.

Ye, jodoh maut di tangan tuhan dan calon juga mestilah sekufu. budak-budak zaman sekarang memang dah celik ugame, tak macam bebudak dulu kurang. Tapi dalam kecelikan ilmu ugame, pengalaman urang2 tua tu jangan diketepikan. Orang tua selalu cakap, setinggi mana ilmu sang isteri, tempatnya jua disisi suaminye. Suami ni tak berapa selese kalau isterinye terlampau aktip di luor.

Maap sengaje off topic

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178888 saat. Lajunya....