Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: GURU KAFA (lelaki sahaja)


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» GURU KAFA (lelaki sahaja)

Please Mendaftar To Post


Oleh GURU KAFA (lelaki sahaja)

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 15:54


Assalamualaikum..

Guru KAFA diperlukan (lelaki sahaja)

Sekolah : KAFAI Masjid Kolej Islam Malaya
             (Bersebelahan Pusat Matrikulasi UIA)
Mula : Januari 2009

Keutamaan diberi kepada yang pandai Bahasa Arab dan berpengalaman mengajar.

Yang berminat boleh lah pm ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 01:26


Boleh bagi contact number? saya sedang carikan kerja untuk bakal suami saya... Dia lulusan Darul Quran. Ni nombor saya 019-3955451, tapi kalau rasa tak sesuai...mesej kepada bakal suami saya, 019-8603960. Nama dia Mohd Shukri..Saya Rabiatul Adawiyyah...syukran atas maklumat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 06:57


Assalamualaikum

insyAllah ana akan mesej khairulmukminah nanti..

tawaran ni masih dibuka lagi...
ana memang guru di sekolah tu...
kami cari seramai mungkin..tetapi calon2nya akan ditemuduga oleh ahli jawatankuasa sekolah. temuduganya biasa saja...tak perlu bimbang.kalau sesiapa berminat untuk jadi pendidik, boleh lah hantar resume ke sekolah ataupun boleh email ana...
[email protected]

sebarang pertanyaan boleh lah pm ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-09-08 11:26


Pada 14-09-08 01:26 , khairulmukminah posting:

!!! QUOTE !!!

Boleh bagi contact number? saya sedang carikan kerja untuk bakal suami saya... Dia lulusan Darul Quran. Ni nombor saya 019-3955451, tapi kalau rasa tak sesuai...mesej kepada bakal suami saya, 019-8603960. Nama dia Mohd Shukri..Saya Rabiatul Adawiyyah...syukran atas maklumat.

Bakal suami...?


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 17:11


ana dulu seboleh2nya tak mahu jadi guru kafa..tak tahu kenapa..lagi-lagi guru agama untuk prvte sekolah..yang prvte sekolah tu pernah apply..tapi tugas kerja tu macam erbebangak..bukan setakat mengajar, tapi kena jadi driver pula.. kerja dr pagi sampai petang..sumtimes mlm ada...taubat saya..lepas intvw tu terus tak respon lagi...even dipanggil berkali2..huhu..dan now i became a cikgu jqaf pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 17:50


Pada 10-09-08 15:54 , hurul_inn posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Guru KAFA diperlukan (lelaki sahaja)

Sekolah : KAFAI Masjid Kolej Islam Malaya
             (Bersebelahan Pusat Matrikulasi UIA)
Mula : Januari 2009

Keutamaan diberi kepada yang pandai Bahasa Arab dan berpengalaman mengajar.

Yang berminat boleh lah pm ana.


masjid yang disayangi student cfs hi2...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 19-09-08 09:03


saya ada dapat ofer jadi guru kafa sebulan lepas..
tapi tolak di atas sebab2 tertentu..
masa interview rasa peluang nak dapat amat tipis..
tapi rezeki agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

azharul2u
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 35362
Posting: 3
Dari: subang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 15:40


salam...
saya ahli baru ukhwah.....saya berminat dalam bidang perguruan kafa....
ni number saya: 017 6076099 (azhar)
email : [email protected]
terima kasih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azharul2uProfil   Hantar PM kepada azharul2u   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 13-10-08 15:51


salam...

ana seorang pelajar yang hampir menamatkan pelajaran ujung tahun ni.. ana ada pengalaman dalam menjadi guru tusyen sementara & pandai berbahasa arab...

minat jugak untuk menjadi guru KAFA ni..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 17:09


Assalamualaikum....

sahabat-sahabat Ukhwah yang masih berminat untukmenjadi guru KAFA, tawaran tersebut masih dibuka...

Kepada sesiapa yang berminat, boleh lah contact ana...sesegera mungkin...sebab interview akan diadakan dalam masa terdekat...

Ni no contact ana.. 012-9192820

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 17:15


Oh ya lupa nak bagitau

Kalau ada muslimat yang berminat, boleh jugak cuba apply...
mana tahu ada rezeki...

too panglima azam..Kalau berminat, boleh lah contact ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 08:12


Assalamualaikum....

sahabat-sahabat ukhwah...

Permohonan untuk guru KAFA ni masih dibuka...
Sesiapa yang berminat boleh memohon...(bukan untuk muslimin sahaja)..
Tarikh tutup permohonan 21hb Disember 2008..
Dan interview akan diadakan selepas tarikh tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 20:54


Pada 14-09-08 11:26 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-09-08 01:26 , khairulmukminah posting:

!!! QUOTE !!!

Boleh bagi contact number? saya sedang carikan kerja untuk bakal suami saya... Dia lulusan Darul Quran. Ni nombor saya 019-3955451, tapi kalau rasa tak sesuai...mesej kepada bakal suami saya, 019-8603960. Nama dia Mohd Shukri..Saya Rabiatul Adawiyyah...syukran atas maklumat.

Bakal suami...?

Ye..bakal suami saya? Kenapa? Enta macam ragu2 saja..InsyaAllah, kami akan nikah pada 25 Jan 2009 nanti. Doakan kebahagiaan kami...:)


-----------------
Ayah ibu merestui, menyarung cincin di jari, dengan rahmat dari Ilahi, cinta kita pun bersemi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090023 saat. Lajunya....