Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: Kerjaya Bersama MARA(CIkgu dan lelain2)


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» Kerjaya Bersama MARA(CIkgu dan lelain2)

Please Mendaftar To Post


Oleh Kerjaya Bersama MARA(CIkgu dan lelain2)

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 11:08


sesiapa yang berminat boleh lah..melayari nya di link dibawah...

http://www.mara.gov.my/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 06-09-08 12:18


scholarship ada tak? macam mana nak tau dan apply? thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 15:35


syukran jazilan for the info, saya baru saja apply. doakan moga dimurahkan rezeki saya ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-09-08 15:55


Assalamualaikum
tapi kan, Kenapa tak boleh buka eh... :berfikir: ke sebab hari sabtu, dia tak pasang server... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 16:07


Assalamulaikum
thanks 4 dinfo..tapi betul lah..kenapa tak boleh buka ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 16:55


tak boleh ke?...saya ok saja... dia nya syarat2 ada dalam itu...boleh tengok..

cuba link ini..

http://online.mara.gov.my/vacancy/

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-08 07:38


Assalamualaikum
ok, dah boleh...terima kasih... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-09-08 08:15


terima kasey kapten..saya da apply!
yay!nak jadi ckgu..nakkk :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 14:47


sama-sama...ramai lah nanti ahli kelab semut jadi cikgu... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 10:15


cepat-cepat, jangan tlambat..siapa yang minat jadi cikgu tu bolehlah; mohon..

jangan lupa hantar sebelum 20 september 2008..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 09-09-08 10:44


alhamdulillah. saya pun dah mhn..
saya ada dengar cerita, nanti ada ujian untuk calon2 cikgu mara ni.. betul ke?


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

    


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

fiza8373
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2007
Ahli No: 31589
Posting: 20
Dari: Aloq Setaq to Ipoh

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-08 19:56


tak silap fiza 15hb oktober boleh semak keputusan...tapi tak taula... semua tu kan depend on MARA

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza8373Profil   Hantar PM kepada fiza8373   Pergi ke fiza8373's Website   Quote dan BalasQuote

fiza8373
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2007
Ahli No: 31589
Posting: 20
Dari: Aloq Setaq to Ipoh

Kedah  


posticon Posting pada: 15-10-08 12:36


Status Permohonan Jawatan Pegawai Latihan Vokasional (J41) Boleh Disemak Pada 24 Oktober 2008 ~~ ni baru diumumkan tadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza8373Profil   Hantar PM kepada fiza8373   Pergi ke fiza8373's Website   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 16-10-08 10:09


kawan-kawan..
kenapa bila disemak, jawapan nya : "MAAF, TIADA MAKLUMAT/PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA"

sedangkan ada seorang kawan saya ni memang betul-betul dgree pendidikan kat u dulu..
kenapa ye? kalau ikut logik kan dia boleh dapat tmdga tu..


hehe.. cuma bertanya saja..=)


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

    


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:47


dia keluar begitu sebab resultnya tak keluar lagi :)

Nota :     Status senarai pendek untuk temuduga Jawatan Pegawai Perkhidmatan Siswazah bagi subjek-subjek berikut boleh disemak di laman web MARA mulai 20 Oktober 2008. Termasuk semua permohonan daripada Sabah dan Sarawak.

jadi kena tunggu 20 hb lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 12:04


saya dah check.. alhamdulillah dapat temuduga tu..
insyaAllah temuduga pada 11 november ni..
doa2kan saya ye..

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 12:29


kepada yang dapat temudga itu tahniah lah ye....dah gudluck..kepada yang belum dapat...cuba lagi tahun depan......isnyALLAH kalau ada rezeki anda tak kemana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 16-10-08 15:05


tahniah kepada yang berjaya.. semoga menjadi pendidik yang cemerlang..=)


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

    


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 15:53


aik..ni yang betul-betul dah keluar ke belum ye?
kenapa dia suruh cek 20 hb....mmm..knpius lah...

nurlyyn minta course apa ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 19:37


saya minta matematik.. dah boleh cek dah hari ni..
untuk      Subjek :Bahasa Melayu ,Ekonomi,Perakaunan ,    Pengurusan Perniagaan,    Geografi     ,Undang-Undang,    Sains Komputer, Agro Business / Hortikultur,    Pendidikan Jasmani ,    Pengurusan Logistik,Senireka , Mandarin,Bimbingan & Kaunseling ,    Kimia, Sejarah/PengajianMalaysia     
boleh cek 20 hb ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-10-08 20:33


aikk result da keluar belum?hmm kompius..tadi tulis kat situ start 20hb, bila tes masukkan no ic tak berjaya lah pula..adesss..kecik hati :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-10-08 20:36


erkk..paham da.. yang gagal tu untuk subjek math lah agaknya..
tak apa..ada subjek prinsip akaun, pengurusan perniagaan dan ekonomi lagi..heh!
ya saya tunggu 20hb ni dengan penuh sabar..gudlakk semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

fiza8373
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2007
Ahli No: 31589
Posting: 20
Dari: Aloq Setaq to Ipoh

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-08 20:48


urm... good luck untuk yang dapat... check lagi 20hb... harap-harap dapat lah interview... nak sangat jadi pendidik ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza8373Profil   Hantar PM kepada fiza8373   Pergi ke fiza8373's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 12:07


alhamdulillah saya dapat interview cikgu mara ini. harap-harap Allah permudahkan segalanya buat saya dan kawan-kawan lain. tolong doakan ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 21-10-08 15:30


Pada 20-10-08 12:07 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah saya dapat interview cikgu mara ini. harap-harap Allah permudahkan segalanya buat saya dan kawan-kawan lain. tolong doakan ek


tahniah..=)


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

    


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

albasyanurul
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2008
Ahli No: 35561
Posting: 2
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-10-08 11:20


saya ingin mencari pekerjaan yang berkaitan dengan bidang komputer....ada kekosongan jawatan tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For albasyanurulProfil   Hantar PM kepada albasyanurul   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 11:26


Selamat memohon. Suka tengok orang jadi cikgu tapi diri sendiri tak ada bakat jadi cikgu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 11:46


sesiapa yang pernah attend inteview cikgu mara...ada tips tak?perlu buat persediaan apa ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:22


alhamdulillah...semlm dah lepas interview

doakan saya dapat kerja ini ye...ameen!

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 13:16


ada tak kekosongn untuk jawatan pembantu tadbir kesetiausahaan??:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ZaINaB
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2004
Ahli No: 12471
Posting: 5
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 00:32


salam.tumpang tanya..bila eh result untuk interview nei keluar?lupa nak tanya interviewer hari tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZaINaBProfil   Hantar PM kepada ZaINaB   Pergi ke ZaINaB's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 21:53


!!! QUOTE !!!

salam.tumpang tanya..bila eh result untuk interview nei keluar?lupa nak tanya interviewer hari tu...



Pengumuman : Tawaran Sebagai Pegawai Pendidikan Siswazah ( Guru MARA) boleh disemak bermula 22 Disember 2008


siapa2 yang pergi temuduga MARA hari tu boleh lah semak hari Isnin ni.. Kepada yang dapat tawaran tu Tahniah ye... :welcome:


-----------------
"Ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah SWT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 22:57


saya apply mara dulu tak berjaya..kecewalah juga sebab risau
tapi alhamdulillah dah tercapai juga cita-cita jadi cikgu
siapa yang nak jadi cikgu tapi tak dapat mara ni
insyaAllah kalau rezeki pada kerja itu akan tercapai juga cita-cita tapi mungkin pada peluang yang lain

good luck kepada yang pergi interview


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 08:51


dah keluar dah hari ini. tapi saya tak berjaya lah...sedihnya

tapi tak mengapalah.tak ada rezeki agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 23-12-08 15:54


Pada 22-12-08 08:51 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

dah keluar dah hari ini. tapi saya tak berjaya lah...sedihnya

tapi tak mengapalah.tak ada rezeki agaknya



tak apa destinasi_abadi, kalau peluang di mara tak dapat, insyaAllah ada peluang yang lain..=)


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

    


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 14:02


pertanyaan kepada sesiapa yang mengetahui adanya pengambilan mengenai mana-mana pekerjaan ditempat mereka


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141297 saat. Lajunya....