Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 84
Ahli: 0
Jumlah: 84




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 9 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 19 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
sunan-faqih: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: hati ibu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» hati ibu...

Please Mendaftar To Post


Oleh hati ibu...

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 20:57


Assalamualaikum :bunga:

selamat malam kepada sesiapa yang membaca...

di sini ana nak minta pendapat sahabat-sahabat sekalian..
begini ceritanya..

diri ana rasa bersalah sangat dengan salah seorang teman ana..
nawaitu ana bukan nak menyakiti hatinya, bukan ana menipunya..
cuma, ana buat helah agar hatinya tidak terluka..
tanpa ana sedari, dia memang terluka..

:-( apa harus ana lakukan?? kalau ana berterus terang alamatnya lagi-lagi lah terluka hatinya... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 16:46


kurang faham lah...apa yang sedih???? :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-09-08 16:50


Assalamualaikum
berkatalah yang benar walaupun ia pahit...

apatah lagi bila dah terluka orang tu..beritahulah...dan mainkan peranan anda sebagai pengubat duka dia...apatah lagi setelah dia mengetahui kebenaran itu...

tapi..ni apa kes? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 17:04


syukran ziyah & sayatetapsaya sudi kasi respon...

sebenarnya,.kisah nya begini..

ana ada seorang teman..biarlah ana kenalkan sebagai Mira..
ana dengan Mira memang rapat..
ke mana saja,.pasti berdua..
sampai orang kata macam belangkas...
huhu..

suatu hari, ana dapat tahu Mira couple..
itu pun sebab ana terbaca mesej nya..
tapi, ana xsengaja nak baca..
so, bila Mira dapat tahu..
melentinglah dia...

ana pun nak bekap diri...
ana xngaku salah..
ana tetap cool..
padahal dalam hati Allah saja yang tahu..

sekarang ini kami dah xrapat macam dulu lagi..
kawan-kawan ramai yang prasan...

em,...itu lah kesudahannya...
ana tak nak kawan ana hanyut..
itu saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-08 22:52


Assalamualaikum
selalu jugak saya lontarkan idea ni dalam ukhwah ni...sebab benda ni memang berlaku pada diri saya dan saya mempraktikannya...
saya pernah dua kali pertelingkahan besar dengan sahabat baik saya..sama macam atirazah, orang kata macam belangkas..ke mana sahaja..even sampai sekarang saya masih merindui zaman tersebut...
dipendekkan cerita, masa saya perang dunia tu..memang tak bertegur agak lama..dan cara kami akhirnya menyelesaikan masalah..dengan menulis segalanya di surat...Kenapa surat???
sebab surat..takkan ada cut line of communication..semuanya kata bisu yang dilontarkan dalam surat..kawan kita tak dapat nak potong apa-apa kata kita..sebab bila cakap face to face..ada jeq time tu, tak sempat nak habis bekap diri..tak sempat nak sampaikan isu sehingga jelas, terus dipotong..masing-masing potong memotong..last2 tak selesai...
sebab surat..boleh luahkan segalanya tanpa malu..boleh cakap jujur..boleh susun ayat cecantik..supaya semuanya didelivered dengan baik tanpa menyakiti pihak satu lagi...
sebab surat..dah masing-masing ego..guna kata bisu lagi mudah..
sebab surat..a unique kind of communication.. ;-)

cubalah...dah sampaikan..maybe boleh lihat kesannya...sebab dedua kali tu saya berbaik semula dengan best friend saya.. :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 00:40


kenapa TAJUK tak SELARI DENGAN POINT yang DIBINCANGKAN ? tak PAHAM lah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-08 01:20


betul...ana pun setuju dengan syemarly...tapi tak apa lah..cuma ana nak sarankan berpeganglah dengan berani kerana benar dan takut kerana salah..bumi mana tak ditimpa hujan dan lidah mana tak pernah tergigit..
bunyi macam senang... berjumpa dengn sidia..mengaku dan minta maf..ambil masa dan cari kaedah lain untuk mengeratkan kembali persahabatan itu semula..mungkin rakan-rakan sekeliling jua boleh membantu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 18:51


uiks.....

mana pulak ibunya dalam cerita sekarang ni?
ibu yang sedih ke kawan yang sedih ek...

kompius...

tapi.. terus terang kak cakap.. orang yang hanyut dalam arus tsunami perchentaan ni selalunya kan terus hanyut sehinggala depa 'clash'(ate ayat budak-budak bercinta ;) ) doakan lah yang terbaik untuk dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-10-08 08:49


Assalamualaikum
hehe..syemarly sedar jugak rupanya..tu lah pasal...mana ibu dalam kisah ni ye..penulis terlupa masukkan watak ni ke.. :berfikir:

kak kamar, hmm..kiranya ni nak main biarkan jeq lah ni tanpa tindakan...tunggu 'sudah terhantuk baru terngadah'...eh?lepas tu nanti dia sedar sendiri lah ye? :sopan: kita doa jeq eh...? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 15:29


bab 1 pasal hati ibu tu (terasa nak komen sebab dulu memang ada kes sampai bersengketa dengan parents tapi dah kool dah...Alhamdulillah)....teruskan apa yang anda rasa patut.....kerana lama kelamaan ibubapa biasanya akan faham (kebiasaannya lah, so berpada2 lah hehehe) dan pandai2 lah nak jaga hati mereka ye lah, dah sakitkan hati mereka kena lah bagi cool balik......

bab 2 pasal member atirazah tu....awak betul dan teguhlah pada pendirian awak.....fitrah manusia apabila dah terhantuk baru tergadah kan kan???so sebagai kawan awak doakan lah biar dia tergadah di tahap yang boleh direverse balik, sebab kalau dah terlanjur dalam irreversable state, awak pun belum tantu dapat tolong dia.....

so banyakkan berdoa agar mana-mana pihak yang terlibat dilembutkan hati dan ditunjukkan kebenaran yang hakiki..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 16:19


Pada 05-10-08 08:49 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!


kak kamar, hmm..kiranya ni nak main biarkan jeq lah ni tanpa tindakan...tunggu 'sudah terhantuk baru terngadah'...eh?lepas tu nanti dia sedar sendiri lah ye? :sopan: kita doa jeq eh...? :berfikir:



alwalid dah jawab soalan sebelum sompek kak jawab....(syukron ya ayah... :-D )

*** aduisssi... jenuh dah jawab.. bila masa pula PAKCIK KAMAR join ini forum...kuikuikui :sopan: :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-08 10:06


Pada 05-10-08 16:19 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!


*** aduisssi... jenuh dah jawab.. bila masa pula PAKCIK KAMAR join ini forum...kuikuikui :sopan: :malu:


Assalamualaikum
aduisssi jugak kak..sebab saya tak tahu nama beno akak..hoho... :roll: jenuh dah tunggunya, daripada taim akak beritahu pakcik kamar tu ayah akak:sopan:..tak beritahu nama beno...siapa suruh... :jangan: :-D

pangil kak nur lah... :-P

P/S : eh...mana alwalid tahu pasal ibu dia eh??tak ada pun dia cerita... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 11:20


Pada 04-10-08 00:40 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa TAJUK tak SELARI DENGAN POINT yang DIBINCANGKAN ? tak PAHAM lah ..


hm, betul tu..ingatkan mengenai seorang ibu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-08 16:04


astaga...
maaf bangat ya sahabiah2..
ana tersalah letak tajuk daa..
harap di ampun ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-08 16:05


terima kasih wahai sahabiah2 sekalian kerna sudi beri pendapat kepada ana..
tapi, smpe sekarang masih belum brtgr spa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-08 16:11


tapi, kami sekadar bermesej saja lah...
hehe papa pun ana bersyukur sangat..
walaupun sekadar mesej..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117892 saat. Lajunya....