Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 29 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Tips Kejutkan Orang Bersahur


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Tips Kejutkan Orang Bersahur

Please Mendaftar To Post


Oleh Tips Kejutkan Orang Bersahur

sahabat_jr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16855
Posting: 40
Dari: Kg. Bandar DiRaja

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 19:25


Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..macam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..macam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju anda
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke tak pun ikan patin masak tempoyak yang baru dibeli sebelah hidung dia..bagi ambik bau sikit

tapi kalau still tak ada effect juga
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali...
2. pergi kat dia, baca saja surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect juga...ni saja lah cara terakhir
1. panggil saja orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya


-----------------

KELAB BELIA MERDEKA : http://www.anakmorib.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_jrProfil   Hantar PM kepada sahabat_jr   Pergi ke sahabat_jr's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 27-08-08 19:33


Pada 27-08-08 19:25 , sahabat_jr posting:

!!! QUOTE !!!

3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju anda


ni kalau tak bangun juga memang tak boleh jadi calon lah jawab nya. sangat lah tidak peka :-|

tapi macam tak baik lah pula main-main dengan surah yaa sin, pertanyaan dalam kubur etc..

benda bangun sahur kan benda serius Kenapa campur adukkan..

anyway terima kasih bagi tips sekali memandangkan dah mood puasa ini

-----------------

Rasulullah kami mengenangmu.. Sebarkan agamaNya tanpa mengira bangsa dan budaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 19:36


huhu...

macam-macam cara er nak kejutkan orang yang susah bangun ini er...

justeru, kalau tak nak kejutan...

pandai-pandai lah sedar er..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 19:56


salam...wahhhh..awal-awal lagi dah letak tips kejut sahur. ahakss..berkesan ke tak ek tips tu. tunggu lah puasa (dalam beberapa hari saja lagi) nak apply..baru lah boleh tahu berkesan ke idaknye yerr..thanks to sahabat_jr for sharing some tips. tapi lepas ni kalau kena kejar keliling bangunan dengan kawan yang dikejut tu sahabat_jr lah orang pertama hamba cari. ahakssss...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 27-08-08 22:47


Pada 27-08-08 19:25 , sahabat_jr posting:

!!! QUOTE !!!


5. tutup kipas/air cond





selalu buat yang ni :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 09:37


Pada 27-08-08 22:47 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 19:25 , sahabat_jr posting:

!!! QUOTE !!!


5. tutup kipas/air cond





selalu buat yang ni :-D


lepas tutup kipas baru lah buka lampu...sebab selalu kalau tup kipas dia dah sedar sikit....jangan bukan lampu dulu

cuma satu persoalan, Kenapa kita mesti renjis muka dengan air kerana boleh sebabkan kejutan kepada roh untuk immediately masuk badan seterusnya boleh sebabkan kematian....

so kalau boleh buat yang sikit-sikit dulu, lepas dia sedar sikit baru renjis dengan air..........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 09:49


Pada 27-08-08 22:47 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 19:25 , sahabat_jr posting:

!!! QUOTE !!!


5. tutup kipas/air cond





selalu buat yang ni :-D

salam..

tapi..kadang-kadang, yang ni pun...dia buat tak tau saja...

selalunya...

ana akan pegang kat kaki depa, dan gerak2 kan...

lagi baik kalau pegang jari kaki.... ;-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 09:50


tapikan..

ni tips betul ke...

atau sekadar nak "berseloro"

:berfikir: musykil lah pulak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 09:54


wah...syeikh mohamad,pandai guna perkataan 'berseloro' ek....

yang atas dan bawah tu ada betulnyer,tapi cadangan yang kedua tu lawak saja tu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 11:46


Kalau tak bangun2..baca kan yaasin......huhu.
mesti dia bangun..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 12:41


hmm... kalau dia takmo bangun... biola dia menidurkan dirinya...
orang ajak buat benda baik.. :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-08-08 12:51


tpkan...adik ana tak suka sahur, kalau kita kejut dia dijerkahnye kita:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:22


sabar saja lah iman_hayati...
hurm, beritahu adik tentang bagusnya bersahur ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-08-08 14:25


salam..

boleh juga di jadi kan panduan ye...tapi anan nak kejut kan sapa ek?


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 14:45


tapi kalau still tak ada effect juga
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali...
2. pergi kat dia, baca saja surah yaa sin!

:lol: :lol:
tak sabar rasanya nak buat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 16:32


kejutkan dia sambil kata, wei esok raya! esok raya! kalau boleh main mercun sekali dalam bilik tu. Teman pernah main mercun dalam bilik hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 16:59


Pada 28-08-08 16:32 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kejutkan dia sambil kata, wei esok raya! esok raya! kalau boleh main mercun sekali dalam bilik tu. Teman pernah main mercun dalam bilik hehehehehe


Tapi hati-hati.. jangan syok sangat main mercun, kang hujung bulan beraya atas tanah saja agaknya.. hoho.. rumah terbakor..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 19:10


hehe..macam-macam tips nak bgunkn org time sahur ya..

tapi kalau boleh janganlah kasar sangat except org tu memang liat nak bangun..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 20:56


teringat pulak nostalgia kat kg dulu-dulu...time sahur saja anak2 muda kampung pun ramai-ramai mengelilingi kampung sambil mengetuk baldi dan tudung periuk..kalau tu saja tak apa..siap nyanyi tak tahan tu!..antara rangkap yang saya ingat :

sahur...sahur..sahur...
potonglah mangga tiga lah hiris...
untuk dimakan si Dato' Haris (bekas KM Sabah)
Kalau lah dia tak mahu makan..
kepala &*^[email protected] dihiris-hiris... (maaf tak gamak nak tulis)

lepas tu mereka gelak ramai-ramai...memang riuh teramat sangat!...dah lah lirik tah apa-apa..bukannya nak sedarkan orang malah mengutuk bekas pemimpin pulak tu...kalau tak suka tak payah lah ajak orang lain buat dosa sama kan.

ada lah dalam 2-3 kali puasa kat kg tu berlarutan 'adat' budak-budak muda kampung macam tu...bila dah ramai yang nerhijrah ke Semenanjung, agaknya tak ada yang nak lead buat kerja gila tu lagi..akhirnya berkubur macam tu saja..sekarang dah berganti dengan suara berzanji atau qasidah dari masjid..alhamdulillah...

tapi hanya minggu pertama puasa saja lah..lepas-lepas2 tu...pandai2 lah bangun sendiri hehehe...

*memacam kenangan...sejak duduk semenanjung ni pulak...bunyi jam loceng saja jadi 'penggerak'

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 21:17


huhu...
yang penting niat kita sebelum tidur tu...
niat semoga dikejutkan untuk bersahur..
inshaAllah kita akan tersedar...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 11:31


upin.... ipin bangun sahur sayang.
dah lewat dah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 12:43


hehehe...macam itu ke hendak mengejutkan orang bangun sahur.
tapi sampai nak gigit jari orang itu Kenapa pula..kelakarnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 14:04


salam ramadhan...boleh cuba tu nak gerak kawan² nanti...hehe..lawak2..
tapi kalau tak bangun tu yang sedih tu...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-08 16:13


dah zaman teknologi it ni,miscall sajalah sabahat2.Kan senang.Yang tidur mati tu,erm...tak dapatlah den nak tolong.
selamat menyambut ramadhan yang penuh barokah.


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

maryam_aulia
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2008
Ahli No: 33804
Posting: 6
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 22:45


abang saya...kalau dia kejut anak sdara sahur tapi tak nak bangun. senang saja...dia angkat anak sdara, bawa masuk bilik air...tolong basuh muka.
dah org basuh muka, takkan nak pergi tidur balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_auliaProfil   Hantar PM kepada maryam_aulia   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 07:28


salam...Kalau nak kejutkn diri sendiri pula cmno nak buek? :-D


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 07:29


salam...Kalau nak kejutkn diri sendiri pula cmno nak buek? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 12:26


Pada 27-08-08 19:25 , sahabat_jr posting:

!!! QUOTE !!!


3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...


ni cara mak ana kejutkan abang saya...
hehehe... dah lah tua pulak tu tapi kena kejut lagi...hehe


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 13:03


Pada 01-09-08 11:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

upin.... ipin bangun sahur sayang.
dah lewat dah ni

nak ayam goreng...nak ayam goreng... jangan marah haaaa :-D


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 00:06


buka lampu terang-terang. mesti bngn. hehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-08 10:10


*****************************

nasib baik lah saya punya buah hati pengarang jantung
senang nak bangun...

4.00am
suami:yang!bangun....masak..
isteri: ok..(sambil mata terpejam celik)


4.30am
isteri:bang!bangun,sahur..
suami:ok

:D
****************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 10-09-08 10:20


anak anak sedara saya memang susah nak bangun sahur..
bangun minum air milo saja segelas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 10-09-08 10:22


ERM...
so far senang nak kejut kan org...
sekali pggl da bangun...
tapi..
pggl lembut2...
siap kena pggl sayang...
kalau tak...
jangan harap adek2 ku nak bangun... :malu:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 12:33


Pada 27-08-08 19:25 , sahabat_jr posting:

!!! QUOTE !!!


cara terakhir
1. panggil saja orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya



:lol: :lol:


-----------------
Dalam Kerendahan Diri, Ada Ketinggian Budi,
Dalam Kemiskinan Harta, Ada Kekayaan Jiwa,
Dalam Kesempitan Hidup, Ada Keluasan Ilmu....


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-08 12:40


huhu... klaka2... tapi agak efektif juga semua cadangan tu... hohoho...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 13:09


agak menakutkan jugak tip nak kejutkan orang bersahur ni

tapi selagi berkesan cara yang paling baik gunakanla ia...

kang riuh rendah pula rumah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-09-08 14:11


ni idea yang sangat bernas... nanti saya test kat anak sedara saya yang liat nak bangun sahur sok pagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-09-08 16:29


Assalamualaikum
huhu..siapalah bagi tips ni..dalam email pun dapat...ganas...ganas...
kalau dah dia tamo bangun tu, makankan jeq untuk dia.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152977 saat. Lajunya....