Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: ..::Salam Ramadhan::..


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» ..::Salam Ramadhan::..

Please Mendaftar To Post


Oleh ..::Salam Ramadhan::..

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 15:25


Assalamualaikum

         Salam Ramadhan diucapkan buat
             semua warga ukhwah.com...
         Semoga kehadiran Ramadhan..
         ini membawa seribu makna untuk kita..:bunga: :bunga:






-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 15:40


Assalamualaikum ukhwahian.

Ahlan wa sahlan Ramadhan... Dikesempatan ini laskar memohon dengan rendah hati kemaafan daripada semua sahabat-sahabat ukhwah yang telah laskar lukakan hati antum sedari laskar sedar atau tidak.. Laskar hanya hamba yang hina lagi kerdil dan degil...

Terima kasih hamba ucapkan pada warga penggerak & ahli-ahli Ukhwah.com yang memberi pelantar kepada laskar untuk berkongsi & memberi. Laskar hargai ukhwah yang baru laskar bina bersama semua...

Emm..nak dekat-dekat ramadhan ni, hamba pun nak kurangkan darjah 'keseriusan' (dengan izin) dan 'kepedasan' menaip hamba yang meroyan ni...Hurmmm.

Salam Ukhwah fillah dari Laskar_Allah. :bunga:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 18:15


Salam buat semua:-


         Salam Ramadhan juga buat semua ukhwah. Semoga Ramadhan ini dapat memperkasakan ibadah kita untuk meraih keredhaan Ilahi. Dalam suasana berukhwah memang tidak dinafikan ada sedikit pertelingkahan dan pertentangan pendapat, saya mohon maaf sekiranya ada yang terasa dan tersinggung hati. Bagaimanapun, saya tetap tidak akan berkompromi dengan segala bentuk sokongan dan cenderung kepada pihak yang zalim..

         Mudah-mudahan Ramadhan dapat membentuk kita menjadi Mukmin/Mukminah yang sejati.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 21:50


Salam Ramadhan Al-Mubarak buat semua warga ukhwah.com..dari syaa..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

mia_amora
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33783
Posting: 18
Dari: perak

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-08-08 21:54


Assalamualaikum

salam ramadhan Al-mubarak buat semua muslimin dan muslimat... ;-)


-----------------

Dapatkan ecard NasyidFM Disini



Bookmark and Share

    


  Member Information For mia_amoraProfil   Hantar PM kepada mia_amora   Quote dan BalasQuote

OT
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33283
Posting: 27
Dari: kangar

hong_kong  


posticon Posting pada: 23-08-08 22:13


SALAM RAMADHAN...Bertemu kita sekali lagi dengan ramadhan yang penuh barakah ini...moga-moga kita dapat menjalani ibadah ini dengan lebih istiqamah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For OTProfil   Hantar PM kepada OT   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 01:38


Salam Ramadhan.......

terutama untuk diri sendiri..anggap ini Ramadhan terakhir...beribadahlah ikhlas keranaNya...jika ia bukan yang terakhir...nnantikanlah dan bersedialah untuk bertemu dengan Ramadhan yang akan datang........

Salam Ramadhan untuk muslimin muslimat seluruh dunia.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 08:14


assalamualaikum....

Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad s.a.w, kaum kerabat baginda dan para sahabat baginda.

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..
Kehadiranmu dinanti-nantikan..

Salam Ramadhan ana tujukan khusus buat keluarga tercinta, sahabat-sahabat yang diingati selalu, warga ukhwah yang dikasihi serta semua umat Islam di muka bumi ini.

Moga kita semua diberikan nikmat kesihatan yang baik oleh Allah s.w.t. bagi menjalani ibadah puasa ini dengan sempurna, insyaAllah..

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 12:53


Salam Ramadhan al-Mubarak buat semua warga ukhwah.com :). Semoga amal ibadat kita pada Ramadhan kali ini akan bertambah baik berbanding Ramadhan yang sebelumnya...InsyaAllah :).

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 13:24


Ahlan wasahlan ya RAMADHAN..
Salam Ramadan al-Mubarak buat semua warga ukhwah.com serta muslimin muslimat di seluruh dunia.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda :
"Berjihadlah kamu dengan lapar dan dahaga kerana pahalanya seperti pahala mujahid di jalan Allah (fi sabilillah) dan sesungguhnya tiada amalan yang lebih diperkenankan oleh Allah selain menahan lapar dan dahaga"

Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 03:16


salam perjuangan buat sahabat se Islam...

Assalamualaikum

salam menuju Ramadhan Al-Mubarak..tak sabar rasanya nak menanti kedatangan Bulan penuh rahmat ni..kita doakan semoga kita semua dapat bersama Ramadhan yang akan datang ini..tinggal 5 hari lagi menuggu saat kedatangan nya..

Firman Allah Taala "Adapun orang yang memberikan apa yang ada padanya kejalan kebaikan dan bertakwa mengerjakan suruhan Allah dan meninggalkan segala larangannya, serta ia mengakui dengan yakin akan perkara yang baik, maka sesungguhnya Kami akan memberikannya kemudahan untuk mendapat kesenangan (syurga)" (AlLail:17-21)



Waalaikumsalam

/


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 07:38


Assalamualaikumwarahmatullah...

Dikesempatan ini....

ana ingin mengucapkan "selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak"

semoga Ramadhan tahun ini akan lebih bermakna pada diri kita... insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

reyn
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2004
Ahli No: 10048
Posting: 11

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-08 10:04


assalammualaikum wbt...

salam Ramadhan kepada semua,
muslimin & muslimat

mohon maaf

wasslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For reynProfil   Hantar PM kepada reyn   Pergi ke reyn's Website   Quote dan BalasQuote

mambang-molek
Warga Rasmi
Menyertai: 25.08.2008
Ahli No: 34633
Posting: 1

malaysia  


posticon Posting pada: 25-08-08 12:03


“Barangsiapa yang berpuasa bulan Ramadhan dengan penuh keimanan, maka akan diampuni dosa-dosanya yang lalu.” (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mambang-molekProfil   Hantar PM kepada mambang-molek   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-08-08 12:42


Salam Ramadhan kepada semua warga ukhwah..
selamat menjalani ibadah puasa dan diberi keizinan dan kesihatan dalam melakukannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 12:43


assalamualaikum...
saya pun nak ucapkan selamat berpuasa dan semoga di beri kekuatan kepada semua untuk meningkatkan ibadah yang sedia ada di bulan ramadhan nanti dan aistiqamah...amin...

saya minta maaf atas segala kata-kata, perbuatan atau kata hati yang menyinggung sesiapa di sini..=)..harap dimaafkan ye..

=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 13:18


salam ramadhan dan selamat berpuasa...

jk buka puasa ada lagi ke?last dulu join tahun 2004 masa tu kang ada,da tak ingat lagi da...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 14:00


assalamualaikum
Salam ukhwah, alhamdulillah Ramadhan yang dirindui kian hampir menjengah, yaAllah berikan kesempatan kepada kami untuk bertemu Ramadhan pada kali ini. kalau hari2 yang lalu kita banyak mengejar kehidupan dunia, dan bila ramadhan menjelma, ramai dikalangan kita sibuk pula mencari kat mana ada potongan harga, jualan lelong dan sebagainya untuk beli persiapan raya, namun kita alpa, sebenarnya Ramadhan bulan Allah buat promosi pahala yang maha hebat, bulan promosi syurga Allah taala, kalau selama ni kita kejar kekayaan dunia, tapi bulan Ramadhan adalah bulan terbaik untuk kita mengumpul kekayaan akhirat, kalau teringin nak jadi jutawan akhirat, inilah bulannya, bulan Ramadhan yang Allah bagi pada kita sebagai umat Rasulullah SWT.

dikesempatan ini, disamping ana mengingati diri ana dan sahabat yang lain, ambillah peluang Ramadhan yang bakal menjengah, pahalanya amat besar, kalau dihari2 biasa kita solat berjamaah dapat 27pahala, bila bulan Ramadhan 27 darab 700 = 18900, begitulah juga dengan amalan yang lain, semuanya 700 kali ganda ganjarannya, tiada pelaburan yang paling menguntungkan, kecuali pelaburan akhirat.

kita manusia sebagai hamba Allah yang diciptakan untuk beribadat kepadanya, kita mesti melalui 5 proses kehidupan:

1- alam roh
2- alam rahim
3- alam dunia
4- alam kubur
5- alam akhirat

kehidupan kita didunia cuma persinggahan sebagaimana persinggahan kita di alam rahim, bila sampai masanya kita dipaksa keluar ke alam dunia, di alam dunia kita diberi tempoh, ada yang 40thn, ada 63thn dan sebagainya dan tempoh tersebut akan tamat pada bila2 masa. oleh yang demikian sebagai peringatan buat diriku dan sahabat yang lain, kadang kala kita alpa, kita lalai dengan dunia, kita terlupa seketika untuk mengumpul aset akhirat, maka dikesempatan Ramadhan kali ini, jom kita rebut peluang, buatlah amal sebanyak mungkin, baca Quran sentiasa, kalau Rasulullah menghabiskan malam akhir Ramadhannya dengan beriktikaf di masjid. Rasulullah bertadarus dengan Jibril Alaihissalam dan selepas kewafatan Baginda, amalan ini diteruskan oleh isteri-isteri Baginda dan para Sahabat Radiallahuanhu dan mengikut sejarah, imam - imam mukatabar seperti syafie, Hambali dan sebagainya akan berhenti mengarang kitab di bulan Ramadhan, mereka juga akan menghabiskan masa dengan membaca Al-Quran, kerana setiap baris al-Quran mempunyai 40 ke 45 huruf, bayangkan 40 darab 700 dan setiap muka mempunyai 15 baris, setiap juzu mempunyai 20 muka surat, maha suci Allah betapa banyaknya pahala yang bakal kita perolehi.
jom sama-sama kita merebut peluang ini, nasihatlah ahli keluarga kita, sahabat handai kita dan saudara seagama kita yang lain, moga Ramadhan pada tahun ini menjadi Ramadhan yang paling berkat untuk kita dan Ramadhan yang paling terbaik pernah kita lalui dari tahun2 sebelumnya, amin

sedekahkan al-fatihah buat ibu saudaraku almarhumah Norizal binti Che Hassan dan buat Muslimin Muslimat amnya, al-fatihah
dan ana pun tak berapa sihat sekarang, tolong doakan moga ana sembuh dari penyakit ni dan sempat bertemu Ramadhan pada kali ni, amin

Assalamualaikum


-----------------
regards:
zulmi
"SAYA DOAKAN KITA SEMUA, BAHAGIA, KAYA, BERJAYA DAN DIRAHMATI SENTIASA"


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 14:09


entah apabenda lah biru-putih dok mengaruk ni.terpulang kepada individu memasing lah nak letak gambar sapa pun.kalau nak,buat design sendiri sambil letak gambar pak lelah tengah tidur time meeting.lepas tu edit bagi cantik-cantik letak selamat menyambut ramadhan ataupun letak sajak mencari damai abadi dia tu.takpun sebelah gambar pak lelah letak gambar buku "Islam Hadhari".

yang tu pun nak bikin kecoh ke.kalau isi sama tapi tajuk berlainan memang patut kena delete lah topik....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 15:32


salam ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua warga ukhwah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 15:40


Salam Ramadhan Al-Mubarak buat semua warga ukhwah...moga penghayatan ramadhan kali ni lebih baik dari tahun2 lepas....

bersama-sama lah kita jangan miss terawikh....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-08 15:58


Assalamualaikum

Tinggal seminggu sahaja lagi umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan Al Mubarak. Selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua warga Ukhwah. Moga tahun ini sama-sama kita tingkatkan amal ibadah kita. :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 16:09


Assalamualaikum


Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan
selamat datang bulan Ramadhan
semoga kehadirannya memberi kerahmatan kepada kita
awlnya rahmah, tghnya keampunan dan akhirnya dijauhkan dari apa neraka
semoga ibadah kita di bulan Ramadhan kali ini adalah yang terbaik dan lebih baik daripada tahun sebelumnya, insya Allah


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 17:16


Assalamualaikum... Salam Sambut Ramadhan kepada semua warga Ukhwah serta semua tetamu Portal Ukhwah.



Prof setiap lihat datang Ramadhan al-Mubarak ini, bila keadaan tengah bersantai rasanya selalu suka nyanyikan lagu



SUASANA RAMADHAN




PABILA TIBA BULAN RAMADHAN
BULAN YANG PENUH BARAKAH
BEGITU DINANTIKAN SEPENUH HATI
BAGI UMAT ISLAM YANG BERTAQWA

DIPERINTAHKAN SEBULAN BERPUASA
AMALKAN RUKUN ISLAM YANG KE – 3
BUKAN SEKADAR TUNAIAN KEWAJIPAN
TETAPI KISAH DISEBALIKNYA

BULAN YANG MENGUJI KEIMANAN
KEKUATAN IKHLAS DI DALAM HATI
SETELAH GODAAN SYAITAN DIHALANG
JANGAN TEWAS DENGAN NAFSU SENDIRI

KESUNYIAN MALAM DIHASI TERAWIH
DI SELANG – SELI DENGAN SELAWAT
HANYA TERASA PADA AWALNYA
AKAN KEHANGATAN SEMANGAT UMAT

DI MALAM GANJIL PENGHUJUNG RAMADHAN
TERCARI – CARI LAILATUL QADAR
PENANDA BERAKHIR AL – MUBARAQ
DISAMBUT PULA KEDATANGAN SYAWAL

RAMADHAN, RAMADHAN, RAMADHAN
AL – MUBARAQ . . .


P/S: Moga sama diberkati sepanjang menunaikan tanggungjawab kita...Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 17:30





Assalamualaikum...
Ahlan wa sahlan,ya Ramadhan al-mubarak...
Selamat berpuasa kepada semua warga ukhwah..
moga-moga ramadhan kali ni dapat kita semua manfaatkan keberkatannya,lebih baik dari tahun2 yang lepas...

Tak sabar rasanya nak jumpa ramadhan 1429..
Moga semuanya diberi peluang berjumpa ramadhan..

p/s: Kepada abang swordofdeen and izzul_islam, teringat kenangan berpuasa, berbuka bersama kalian di bumi sarawak ni..rindunya.. :-) :-)


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-08 01:28


Assalamualaikum ....buat semua warga ukhwah Selamat Menyambut,menghayati dan memanfaatkan ( bersama2 lah kita ) sebaik mungkin kedatangan Ramadhan Al-Mubarak.. Saya mohon ampun jika ada salah dan silap.. 8-) :welcome: :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:26


Assalamualaikum .........

Selamat menyambut bulan ramadhan yang mulia.... semoga kedatangan ramadhan kali ini memberi 1000 erti dalam hidup kita....

dikesempatan ini saya memohon maaf sekiranya ada kesalahan yang mungkin membuatkan sahabat sekalian terasa...

salam ramadhan dari saya... :welcome: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 16:19


Salam Ramadhan

Selamat berpuasa.. dengan ikhlas..
Kalau rasa tak ikhlas.. tak payah puasa.. buat penat badan saja..

Selamat berpesta ibadah.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 17:30


Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua warga ukhwah...Semoga Ramadhan yang bakal tiba membuka pintu hati kita untuk melipatgandakan amalan dengan ikhlas kerana Allah..
Hayatilah Bulan Ramadhan...


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 18:18


SELAMAT MENYAMBUT BULAN PUASA UNTUK semua UMAT ISLAM....
SEMOGA MENDAPAT KEBERKATAN BULAN RAMADHAN..... INSYALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 18:21


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 22:01


Petang tadi dapat mesej dari seorang sahabat. Tersenyum ana membacanya.

Sesungguhnya aku
merinduimu, setiap saat
ternanti-nati kehandiranmu
dan Insya Allah
jika jodoh kita,
kurang dari 1 minggu lagi
pasti kita akan bertemu
wahai
"RAMADHAN AL-MUBARAK" :malu: :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 22:33


Pada 26-08-08 18:21 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


salamun alaik.
syahdunya lagu ini..antara my favourite song..huhu..
ahlan wa sahlan,ya Ramadhan..
Semoga Ramadhan kali ini ditempuhi dengan penuh keberkatan dan penuh hikmah dariNya..
Marilah kita bersama-sama memperbaiki diri masing-masing..semoga amalan kita tidak hanya tertumpu pada bulan mulia ini tetapi mudah-mudahan berterusan sentiasa...ameenn..
:-) :bunga:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-08-08 23:25


Salam Ramadhan buat semua warga ukhwah..
Moga kedatangan ramadhan ini dapat kita imarahkan dengan sebaik-baiknya.
Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan Karim...


-----------------
ISLAM itu indah..tiada agama yang boleh menandinginya..
JANGAN biarkan kesucian ISLAM terus dicemari..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 10:42


assalammua'alaikum w.b.t...

bersyukur lah kita kepada ALLAH kerna dengan limpah kurnianya kita bertemu lagi ramadhan al mubarak 1429 H....

sempena ramadhan yang bakal tiba ni,ana mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak...sempena kehadiran ramadhan kali ini memberikan kita keinsafan di atas apa yang telah kita lakukan sepanjang hidup kita.....

semoga dengan ini ia menjadikan kita muhasabah kembali diri kita sejauh manakah kita melaksanakan tanggungjawab kita, apakah sumbangan kita terhadap agama,bangsa dan negara....

semoga dengan ini ALLAH memberikan petunjuk dan hidayah kepada ana dan sahabat serta sahabiah sekalian.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 10:43


ASSALAMU'ALAIKUM WR.WB.
Selamat Datang Bulan Ramadhan
Mohon Maaf Lahir dan Bathin

Do'a Malaikat Jibril adalah sebab:
"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad,
apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami istri;
Tidak berma'afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullahpun mengatakan amiin sebanyak 3 kali.
Dapat kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat
dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat,
dan dilakukan pada hari Jum'at.


Tanpa Disadari
11 bulan
banyak kata sudah diucapkan dan dilontarkan
tak semua menyejukkan,
11 bulan
banyak perilaku yang sudah dibuat dan diciptakan
tak semua menyenangkan,
11 bulan
banyak keluhan, kebencian, kebohongan
menjadi bagian dari diri,
saatnya istirahat dalam "perjalanan dunia"
saatnya membersihkan jiwa yang berjelaga,
saatnya menikmati indahnya kemurahanNya
saatnya memahami makna pensucian diri
Selamat menunaikan Ibadah Puasa
bersama kita leburkan kekhilafan,
Semoga dengan puasa mempertemukan kita
dengan Keagungan Lailatul Qadar
dan kita semua menjadi pilihanNya
untuk dikabulkan do'a - do'a
dan kembali menjadi fitrah
Amien

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 11:11


assalamualaikum,
untuk bulan Ramadhan ni, ada tak sesiapa yang boleh bantu ana dapatkan tempat untuk JK bulan Ramadhan ni, ana tengah meng call rumah anak2 yatim sekarang ni, cadangan tarikh 7 @ 13 september ni, insyaAllah sehari dua ni ana akan maklumkan perkembangannya macamana, doalah moga dapat dilaksanakan, amien

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 12:24


Pada 28-08-08 11:11 , zulmi posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum,
untuk bulan Ramadhan ni, ada tak sesiapa yang boleh bantu ana dapatkan tempat untuk JK bulan Ramadhan ni, ana tengah meng call rumah anak2 yatim sekarang ni, cadangan tarikh 7 @ 13 september ni, insyaAllah sehari dua ni ana akan maklumkan perkembangannya macamana, doalah moga dapat dilaksanakan, amien


waalaikummussalam.

baguslah... saya doakan moga dipermudahkan.. harap-harap dapat lah.. tahun lepas tak jadi kan? harap tahun ni jadi... :-)

saya cadangkan, buka topik yang khas... senang sikit warga2 ukhwah semua nampak.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 12:24


salam ramadhan buat semua warga ukhwah..tinggal bberapa hari saja lagi..

p/s: kak hanan :
Salam Ramadhan..
panjang umur..insyaALLAH kita sua lagi..



-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 12:46


assalammualaikum.....

selamat berpuasa, maaf zahir dan batin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

fazrynn
Warga Rasmi
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23149
Posting: 1
Dari: MaLAcCA

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:11


:-) Assalamualaikum ;-)

Salam Ramadhan kepada semua warga ukhwah.com..

Selamat menjalani ibadah puasa..mohon maaf andai ada salah

silap...


Wassalam... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazrynnProfil   Hantar PM kepada fazrynn   Pergi ke fazrynn's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:14


/

As-Salamu`alaikum wa RahmatuLlahi wa Barakatuh. Al Hamdulillah wa asy-Syukru liLlah diatas ni`mat Iman dan Islam, yang telah melanjutkan usia kita, memberi kesihatan tubuh badan dan sesungguh nya kepadaNYA jualah tempat kita kembali...


Muslimin Muslimat RahimahkumuLlah, insya`ALLAH, tidak lama lagi, kita akan berada di dalam bulan yang mubarakah, rahmat, pengampunan, kebahagiaan dan ganjaran dari ALLAH `Azzawajalla, bulan yang dirindui dan senantiasa dinanti-nantikan oleh ummat Nabi Muhammad ibn `AbduLlah ShalALLAHu`alaihiwasalam,
penghulu segala bulan iaitu bulan Ramadhan.


Sabda RasuluLlah ShalALLAHu`alaihiwasalam :
"Barangsiapa yang berpuasa Ramadhan dengan menjaga nya dengan segenap kemampuan nya,
maka diampunilah seluruh dosa nya yang telah lalu."
(Hadiths riwayat Bukhari dan Muslim)


Dan diriwayatkan oleh Salman RadiALLAHu`anh,
bahwa RasuluLlah ShalALLAHu`alaihiwasalam menyampaikan ceramah nya pada kami di hari terakhir bulan syaa`ban :
"Wahai para manusia sekalian, telah menyelimuti kalian bulan Agung yang penuh keberkahan, bulan yang pada nya suatu malam yang lebih mulia dari 1,000 bulan, ALLAH menjadikan puasa di bulan ini merupakan hal yang fardhu (wajib), dan menjadikan Qiyam (tarawih) merupakan hal yang sunnah, barangsiapa yang beribadah dengan satu macam kebaikan maka sama saja pahala nya dengan menjalankan ibadah yang fardhu, barangsiapa yang beribadah dengan hal yang fardhu maka seakan ia telah
mengerjakan 70X hal fardhu tersebut,
inilah (Ramadhan) merupakan bulan kesabaran, dan balasan atas kesabaran adalah Syurga, inilah bulan kita saling membantu satu sama lain, inilah bulan dimana ALLAH menumpahkan rezekiNYA bagi orang mukmin."
(Hadiths riwayat Imam Ibn Khuzaimah dalam shahih nya)

** ana copy paste kalam ni min ukhtie..
http://ukhti27.blogspot.com/


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-08-08 14:29


assalamualikum...

salam ya Ramadhan...kita bersua lagi, penuhi lah ia dengan sebaik mungkin rebutilah segala apa yang tersurat dan tersirat.


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 17:13


Tarikh merukyah anak bulan Ramadhan:

Petang 31 Ogos 2008 bersamaan 29 Syaaban..

Marhaban ya Ramadhan... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-08-08 20:32


Selamat menyambut Ramadhan buat semua warga Ukhwah

Moga-moga Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan yang lepas :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 21:10


Yup...
Bulan ramadhan bakal kunjung tiba..inshaAllah..
mudah-mudahan dapat mengumpul sebnayak mungkin pahala di bulan yang mulia ini..salam ramadhan buat semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

abid_21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2008
Ahli No: 32472
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 21:17


Assalamualaikum

“Ya Allah, berkahi kami di bulan Rajab dan saya’ban, dan sampaikan kami ke bulan Ramadhan. Bantulah kami untuk melaksanakan puasa, melakukan shalat malam, menjaga lisan dan memelihara pandangan; dan jangan jadikan puasa kami hanya sekedar lapar dan dahaga.”

Ya Allah masukkanlah kami ke dalam bulan Ramadhan dalam keadaan selamat
dari berbagai penyakit, hindarkan kami dari berbagai kesibukan dan hindarkan
pula dari rasa cepat mengantuk


---- Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak..... Selamat Berjihad!!! Jadikan Ramadhan kali ini lebih baik dr Ramadhan sebelumnya... mudah-mudahan beroleh keberkatanNya...----


-----------------
abid_21

---hakcipta adalah milik Allah SWT buat selama-lamanya---

http://memburu-abid.blogspot.com


    


  Member Information For abid_21Profil   Hantar PM kepada abid_21   Pergi ke abid_21's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 12:14


assalamualaikum,
Ramadhan yang dirindui bakal tiba, Ya Allah panjangkanlah usia kami untuk bertemu Ramadhan, Ya Allah pertemukanlah kami dengan Lailatulqadar.

2 hari lagi Ramadhan akan tiba, persiapkanlah jiwa dan raga kita untuk menyempurnakan Ramadhan pada kali ini dengan lebih baik dari tahun2 yang sebelumnya. Ramadhan bulan yang paling berkat, Ramdhan juga bulan dipermudahkan kita untuk beribadat kepada Allah, Iblis ditambat dari menghasut anak Adam, tapi syaitan kepala hitam tetap wujud, sebabtulah ramai syaitan kepala hitam yang tak berpuasa disiang hari, tidak menutup aurat, tidak solat dan sebagainya, inilah yang dimaksudkan syaitan kepala hitam. Sebab tulah hanya syaitan dan iblis sahaja yang mengeluh bila tibanya Ramadhan, dan mereka akan bergembira bila tibanya hari raya, tapi orang-orang yang beriman akan menangis bila Ramdhan tiba ke penghujungnya.

Rasulullah berkata, jika umatku dapat melihat keberkatan Ramadhan, nescaya mereka akan berangan2 semua bulan adalah bulan Ramadhan. moga Allah lapangkan kita dari kesibukan dunia sepanjang bulan Ramdhan ini, moga Allah permudahkan urusan kita dalam beribadat kepadanya, moga Allah menerima amalan2 kita nanti.

segala silap dan salah, ana memohon jutaan kemaafan, jom kita tanamkan azam untuk berjuang menjadi jutawan akhirat di bulan Ramadhan pada kali ini, amien.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 12:40


ada 2 hari lagi kita akan kembali ke madrasah tarbiyah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-08-08 20:55


Salam ramadhan al-mubarak 1429H kepada semua warga ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 21:10


salam ramadhan buat semua warga ukhwah...
semoga beroleh keberkatanNya.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 29-08-08 21:18


Assalamualaikum ...salam ukhwah untuk semua~ :welcome:
berzaman rasanya xposting kat ukhwah ini..
dek kerana kekangan ygmelanda...

baiklah....ucapan salam ramadhan al-mubarak untuk semua yang mengenali diri,xkenai ke,yang baca posting ana ini ke..
Ana rasa terharu menyambut Ramadhan kali ini..
semOga rahmat Allah tidak putus untuk kita semua~

'asif jiddan untuk semua yang terkecik hati dengan diri ana~
sayu saja rasa...

ALLAHUAKBAR!



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 22:55


SALAM RAMADHAN KAREEM!

mari sama-sama baiki hati kita!
null

dan sama-sama hayati lirik nasyid ni..suka sangat lagu ni versi asal dari nadamurni!

Amalan Ramadhan
Album :
Munsyid : Nadamurni
http://liriknasyid.com

Pesta beribadah telahpun bermula
Bersama tibanya Ramadhan yang mulia
Rahmat Allah melimpah untuk semua hambaNya
Nikmat Allah mengalir mencurah-curah
Meriahkan Ramadhan ini dengan beribadah
Tingkatkan amal dan mujahaddah
Banyakkanlah berzikir dan baca Al-Quran
Muhasabah dan sucikan hati..

Seluruh anggota kita semua ada peranannya
Perlu dijaga di setiap tindakan
Hati yang telah bersih dan berakhalak mulia
Di sisi Allah tinggi nilainya
Jagalah lidah dan tutur kata jangan sampai
Mengumpat dan berkata-kata dusta
Pelihara mata dan jagalah telinga
Agar berbuat yang diredhoi Allah
Langkahkan kaki menuju kebaikan jangan melangkah
Ke arah kejahatan dan maksiat
jika terhumban kekancah kehinaan
Di dunia lagi beroleh pembalasan

puasa sekadar lapar dan dahaga


selamat berpuasa wahai muslimin dan muslimat sekalian


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

nurhati8616
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2008
Ahli No: 34154
Posting: 26
Dari: Bumi Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 20:43


Assalamualaikum

Selamat Menyambut Ramadhan...
Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu erti buat kita ....
:welcome: :welcome: :-)


-----------------
Salam Ukhwah fillah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhati8616Profil   Hantar PM kepada nurhati8616   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-08-08 20:56


Di kesempatan ini ana nak minta ampun dan maaf sekiranya ada tersalah dan tercela kepada semua warga ukhwah. Mana lah tahu ketika berforum ada tulisan2 yang tidak menyenangkan hati sesiapa. Almaklum rambut sama hitam hati lain-lain. Ana juga tidak menyimpan apa-apa perasaan dan memaafkan sesiapa sahaja. Ada masa kita berlainan pendapat tapi yang pasti kita semua adalah saudara seIslam.

Salam Ramadhan untuk semua. Semoga Ramadhan ini memberi seribu makna kepada kita semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 21:41


Himpunkah seluruh kehendak doa mu dalam bulan yang mulia ini,berendah hati lah dengan sifat hamba..pasti akan kita lihat makna kasih saying dalam setiap pandangan kita .Dan ketahui lah kita hidup dengan dosa yang tak pernah sudah,sewajarnya kita mencari jalan keampunan ,muga bulan yang mubarak ini(puasa) akan melembutkan hati kita untuk memberi kemaafan pada sesiapa sahaja…”Selamat berpuasa”

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 22:28


Salam Ramadhan Al-Mubarak buat semua warga ukhwah.com. Semoga bulan Ramadhan kali ini adalah yang terbaik buat kita. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-08 03:26


salam ramadhan untuk semua geng kelab semut ukhwah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 31-08-08 12:13


Ahlan-ahlan Ya Ramadhan.. Semoga kita mendapat lailatul Qadr


-----------------
call free


Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 13:27


assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh....
murni nak ucapkan selamat menunaikan ibadah puasa....ibadah terawih...pendek kata...."SELAMAT BERIBADAH"..... kepada semua umat islam.....semoga ibadah kita semua diterima ALLAH...amin


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 10:41


ahlan ya RAMADHAN...

ana mengambil kesempatan ini ingin menyususn sepuluh jari memohon ampun dan maaf kepada semua warga ukhwah dan juga kepada tetamu yang melayari laman ukhwah ini..

mari kita jadikan ramadhan tahun ni lebih baik dr tahun2 sebelumnya...
insyaallah....

sekian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 10:59


.. aku bernama kakisamun yang tak pernah menyamun orang disini ingin mengucapkan selamat hari raya kepada kedua ibubapa di kampung, saudara mara dan sahabat handai.. saya akan pulang ke kampung tapi tengok lah bas ekspres dah mogok pula tak hendak keluarkan bas ekspres tambahan.. kalau ada tiket saya balik.. kalau tiada tiket saya balik jugak:lol:.. jadi selamat hari raya puasa semua.. jangan main mercun.. kalau nak main mercun juga alang2 baik main meriam.. lagi senang nak hancur2kan anggota badan.. jadi jangan main mercun.. bunga api tak apa.. sekian terima kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

insan_wardah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32844
Posting: 19
Dari: atAs buMi ALLAh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 11:53


assalamualaikum..
selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak...
moga-moga puasa kita lebih baik pada tahun ni..insya-Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_wardahProfil   Hantar PM kepada insan_wardah   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-08 11:52


ahlan wasahlan ya ramadhan..

moga ramadhan kali ini dapat mningkatkn lagi iman dan amal kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 04-09-08 12:01


Assalamualaikum...

salam Ramadhan buat sahabat-sahabat ukhwah sekalian.. Mudah2han Ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelum. Mari sama-sama menggandakan amalan di bulan yang mulia ini. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-08 12:06


Salam Ramadhan kepada semua warga ukhwah.com dan pelawat2 yang rajin mengunjungi laman ilmu ni..semoga amalan yang kita lakukan akan diredhai dan diterima olehNYA..insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-08 14:34


salam ramadhan untuk semua dari Puan Sufti dan suami..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-09-08 17:27


Ikhlas dari saya untuk semua warga ukhwah.com, semoga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan kepada kita semua. Semestinya dapat membaiki dan mempertingkatkan lagi amal dan ibadah kita di bulan yang mulia penuh barakah ini. Ramadhan Kareem!! :)

/


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 09:32


Assalamualaikum

Syukr sangat dipertemukan lagi dengan Ramadhan...
kadang-kadang bila lihat kematian seseorang yang berlaku bila nak menjelangnya Ramadhan... rasa sedih sangat sebab Ramadhan yang lepas rupanya yang terakhir buatnya..kita ni pun tak tahu last2 minute sampai ajal sebelum Ramadhan...
apapun semoga amalan diterima dan diampunkan segala dosa2 yang lepas...
semoga dapat bertemu lagi dengan Ramadhan akan datang...
jangan tinggal Terawih ye.. bukan boleh buat di bulan yang lain, Bulan ni saja peluang... dan jangan lupa bayar zakat firah ye...

:-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.156093 saat. Lajunya....