Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 3 hari yang lalu
nabilah: 3 hari yang lalu
aye: 4 hari yang lalu
tereturubuzu: 13 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: jenama2 baju anda...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» jenama2 baju anda...

Please Mendaftar To Post


Oleh jenama2 baju anda...

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 14:49


hehehhe...nk tny nih..suka pakai baju jenama apa??asal pilih jenama tuh??

**pokya pakai yg leh dipakai jer..janji selesa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 15:00


assalamualaikum wbt...
emmm....telekung pakai baju cap jari mak...hihihi....kebanyakan baju yg dipakai mak yg jahit...kalu baju selain baju kurung...sumenye bercap halimunan.....ahaks...ape klas pakai baju berjenama??? asalkan bleh dipakai n menutup aurat dan x menyalahi tuntutan agama cukup....btul x poqya????

Bookmark and Share

  


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 15:15


ana pula tidak kisah sangat pasal jenama baju..asalkan ianya selesa.. kainnya elok dan tidak mudah meretas.. dan tahan lama..

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-03 16:13




Assalamualaikum

Bagi diri saya,jenama pakaian yang saya pakai tak penting sangat.Asalkan selesa dipakai.Tapi biarlah pakaian itu harganya bersesuaian dengan kita sebagai pelajar.

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

  


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 16:13


Baju saya tak ada jenama sebab kebanyakannya baju kurung.. cuma ada jenis2 kain ajelah..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-10-03 16:55


aik???!!!x ka sampai jenama baju pun nak tau???!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

QIRANA
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4445
Posting: 15
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-10-03 17:00


erm...jenama2 baju anda???....saya cuma pilih baju kurung jer....

Bookmark and Share

  


  Member Information For QIRANAProfil   Hantar PM kepada QIRANA   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 17-10-03 17:04


saya beli baju tak kisah jenama punya..asal suka beli ajer....tapi kena tgk harga dia gakla..saya masih blajar...tak mampu beli mahal2

Bookmark and Share

  


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

aisyah_sofiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3690
Posting: 34
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 17-10-03 17:05


Assalamualaikum

Jenama baju?? Emm.....ana pakai baju kurung xpun jubah je.... xkesah la kan?? janji menutup aurat....

-----------------
Manfaat masa yang ada dengan ilmu berguna, amalkan setiap ilmu yang kita perolehi moga kita mendapat keredhaan Ilahi... Mantapkan pemikiran seiring de

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah_sofiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyah_sofiyyah   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 20:10


bagus aaa..takde aa saje je tny..mana laa tau...alaa ukhwafillah dah marah sy sbb tny soklan nih...saje je...tutup aurat tuntutan agama..

Bookmark and Share

  


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 20:28


Tak kiralah... brand apa pun.. Yang penting: posting kat Ukhwah.com tak boleh bawa "brand" bahasa IRC. Sila baca peraturan.

Tak payah berdegil mempertahankan bahasa IRC, sebab ini bukan komunti MIRC!

Tangan ni dah gatal aje nak delete topik ni...

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 20:30


"BAHASA JIWA KOMUNITI KITA"


Bookmark and Share

  


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

jundullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3276
Posting: 105
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-03 20:40


ana pakai baju buatan gombak je.... hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For jundullahProfil   Hantar PM kepada jundullah   Pergi ke jundullah's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 02:04


baju kurung ada jenama ker haa??? tah .. tak penah ana belek... alaaa... apa ada dengan nama..... yang penting kita bersyukur pada kurniaanNya kannnn....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 02:59


Assalamualaikum

Terkadang, jenama yang kita gunakan juga memperngaruhi keyakinan kita.

Takda siapa2 ke yang nak kongsi jenis baju yang dipakai? Kot2 esok ni ada juga panduan nak beli baju. Kan ke bagus macam tu, leh ambil manfaat dari soalan poqya ye tak?

Kalau ikut trend berjubah sekarang ni, baju yang menjadi pilihan Nona, Emanuel, Sophy.

Cuma slack sekarang, baju jubah sendiri dah fit menggila. Susah sikit nak beli. Kalau nak jahitan kemas, Nona. Kain selesa dan bermutu, Emanuel. Yang trendy and tampak lebih yakin dengan penampilan, Sophy. Pandai2lah cari yang longgar.

Kalau nak beli seluar, jenis apa yang elok ya? Kongsilah pasal seluar ana memang tak reti beli.

Lagi satu, ustazah ana kata kalau nak beli baju t-shirt, jangan beli yang Siam punya. Pasal mudah lusuh dan tak tahan.

p/s : Bagilah tips nak memilih baju. Kan raya dah tak lama lagi! Ada jugak benefitnya dari soalan yang nampak macam remeh ni. Ya tak?

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-03 05:15


nike

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

wida_widi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1005
Posting: 180
Dari: Kota Tinggi/Kelana Jaya

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-03 10:03


kalau baju kasual ..saya byk koleksi drpd nike dan polo ..mmg dr dulu lg suka dgn jenama nike...tp jarang la pakai baju tuh..
sbb lebih selesa pakai baju kurung ataupun jubah design lady collection....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wida_widiProfil   Hantar PM kepada wida_widi   Pergi ke wida_widi's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-03 21:01


Jenama .....saya pakai macam -macam jenama...tapi asalkan tutup aurat sudahlah....tapi jenama kain...banyak tue...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 21:13


ana pakai baju yang dijual di komuniti ukhwah jerk.

Bookmark and Share

  


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 21:35


Quote:

On 2003-10-18 21:13, uqu wrote:
ana pakai baju yang dijual di komuniti ukhwah jerk.



jangan lupa dapatkan sweater ukhwah.com ye

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_marha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2371
Posting: 64
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-03 11:22


assalamualaikum,

saya pulak pakai je ape-ape jenis jenama pun. asalkan selesa nak pakai dan takde la nampak macam kelakor. kalu nak beli yang berjenama pulak, tanpa ongkos nye pulak. saya ni pun bukan jenis orang yang berada pun. asal poket cukup dapat la beli.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_marhaProfil   Hantar PM kepada nur_marha   Quote dan BalasQuote

nur_arrisy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1776
Posting: 41
Dari: Bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-10-03 17:41


kebanyakan baju yang ana pakai...baju kurung.So memang tak ader jenama la.Tapi,bagi baju t-shirt pulak ana lebih suka jenama converse.

-----------------
Nafsu meengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmunya dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_arrisyProfil   Hantar PM kepada nur_arrisy   Pergi ke nur_arrisy's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-03 17:48


ermm..tak kisah aa..janji murah n berkualiti and..menutup aurat yg penting..jenama tuh..tolak tepi aa...student lagi bukan nye keje..kalo keje pun...bazir je..same je yg ade brand n takde brand...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-03 19:20


brand baju? akuzakie suka guna @ pakai baju jenama abibas... adidos... hehehe... yg penting keselesaan dan kualiti... jgn beli pakaian hanya atas dasar kuantiti... mahal= dpt sikit... murah dpt byk... tp dr segi kualiti jauh bezanya... 'alah membeli menang memakai'.. So, far atas keinginan sendiri... utk menunjuk2... silakan... tanggung sendiri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-03 08:19


assalamualaikum,

ana x kisah pakai baju apa2 pun janji aurat tu ditutup jgn ade yg dedah sini dan sana cukup....

yg paling penting tu jagalah akhlak tu jgn asyik memilih baju aje.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 13:27


ermm.. abg kang dah tegur tuh.. ekekeke..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-03 15:42


jenama baju saya selain baju-baju keluaran amerika dan sekutunya.boikot barangan mereka!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-05 08:04


jenama baju ana ni... ..
hehe takder yg berjenama... cian kt ana..
jenama cap ayam jer..tak pun.. pi beli beli berjenama kt bundle jerk..huuhuu..
sekodar ibadat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 09:03


janji mampu,boleh pakai...just it

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 20-04-05 20:31




shah tak pernah lagi beli baju sebab asyik kebas baju abang2 jer...
kalau beli pun just baju silat dan pakaian kontijen..
tak kisah jenama apa, janji boleh pakai dan cukup syarat...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 02:32


ada tak jenama 'menutup aurat' ?
aa..ana pilih yang itu.......

-----------------
ISLAM is the perfect way to live..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140681 saat. Lajunya....