Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ..tensennye kerja hari sabtu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ..tensennye kerja hari sabtu...

Please Mendaftar To Post


Oleh ..tensennye kerja hari sabtu...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 09:37


salam..

hmmm..bosan lah..every sabtu saja ada saja program kena join..kira dakam sebulan kadang-kadang sekali sabtu saja feee..yang lain kena commit dengan program kat sekolah..

hmm..jangan cakap kerja kat sekolah ni senang..lain lah Kalau yang kerja kerani atau cleaner..tapi yang jadi guru ni lagi sebok sama taraf dengan guru besar..da lah 5 hari kena melayan karenah anak murid yang pelbagai..sabtu pula ada saja aktvt d anjurkan yang pastinye semua guru kena terlibat..

kadang-kadang kena iring budak p bertanding..kadang-kadang juga kena p kursus sana sini..penat lah..rasanya guru sekarang bukan kerja sparuh hari macam duku2 tapi 24 jam 7 hari seminggu..

pernah saya menegluh pda guru2 yang senior..depa pun setuju tapi nak buat bagaimana..'zaman da berubah negara da maju'...

tapi ada yang toucher balik..awak bujang dan mude lagi da tensen2..
hmm..soalnye..kami yang mude dan single pun nak privesi juga..ada benda nak buat..punya hobi tsendiri..nak bersama fmily...takkan lah 'hidup dan matiku untuk sekolahku'..??

hmm..Kalau macam ni memang tak hairan lah seringkali kat paper keluhan dari guru2 dengan masalah2 d sekolah..betul tak...entahla..sekadar luahan rasa hati..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-08-08 10:11


Assalamualaikum
tak mengapa..boleh luah..tapi kena ambil pandangan lain pula..contohnya seperti saya..saya pun kerja pada hari sabtu...huhu..

insyaAllah, niatkanlah semuanya kerana Allah..itulah pengorbanan yang hanya akan dibalas di sana kelak...jangan tension² ye... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 10:24


hurm.. seteruk2 kita apabila berlaku begini, ada lagi orang lain yang lebih teruk dari itu...

contohnya doktor2. kalau syemarly sibuk kerja sampai ke hari sabtu.. doktor2 pula kerja dan on-call lagi malam2 tak kiralah hari biasa ke hari ahad sekalipun... kadang-kadang tu kerja 48 jam berturut2 non-stop siang dan malam.. tu belum lagi mengambil kira stress kerja sebagai doktor.... dengan kena handle patient, lepas itu kena marah dengan medical officer kalau buat silap sikit.. kerjanya pula melibatkan nyawa dan menggalas tanggungjawab yang amat besar... kena pula kerjaya di hospital tu jauh daripada keluarga. kiranya merantau lah. bukan senang kerja doktor... mungkin yang kerja doktor saja yang tahu susahnye kerja doktor.. saya tak tahu sebab saya bukan doktor.. dan dengar kata kawan-kawan, kerja doktor gigi di hospital lebih teruk kerjanya daripada medical doctors... macam at least medical doctors ada nurse yang buat kerja-kerja sikit, doktor gigi tak ada nurse... err ada ke doktor gigi ada nurse? huhu...

yang pastinya, mana-mana kerja pun tak sebegitu mudah...

jadi, bila kita fikir kita nak mengeluh, fikirla kembali orang lain yang lebih susah daripada kita... orang lain pun busy juga.. cuma busy nya dalam bentuk yang lain... hanya cara kita menghadapinya yang membezakan kita....

satu perkara yang patut direnung, sekurang-kurangnya kita mempunyai pekerjaan... berbanding dengan orang2 lain yang masih menganggur, atau jumlah pendapatannya kurang daripada kita...

anyway, saya pun kena kerja hari sabtu.. sama lah macam syemarly dengan TT.. huhuhu... :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 10:28


insyaAllah, niatkanlah semuanya kerana Allah..itulah pengorbanan yang hanya akan dibalas di sana kelak...jangan tension² ye... :welcome:



bak kata ipin kepada abangnya...betul betul betul betul....:) hehehe


-----------------
HIDUPKU MATIKU HANYA KERANANYA...PETUNJUK DARINYA YANG KU HARAPKAN DALAM MENITI LIKU-LIKU KEHIDUPAN...:)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 10:41


rugi tau kj hari sabtu ni,,,heheheehe,,,,cerita katun kat tv banyak time hari sabtu,,,,,,hehehehee......tapi ana pula ada class....kadang-kadang hari ahad kadang-kadang kj,,,tak boleh tengok cerita kapten kiroro.....gero..gero,,gero,,,.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 08-08-08 10:59


jadi guru kena buat kerja dengan enjoy. ingat balik tujuan/asas/peranan/kesan.
memang tak dinafikan sangat sukar. tapi ikhlaskan diri.. insyaAllah Allah bantu. rajin bangun malam untuk minta kekuatan.. kita ni manusia memang lemah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-08-08 11:14


Pada 08-08-08 10:28 , nasyrah posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah, niatkanlah semuanya kerana Allah..itulah pengorbanan yang hanya akan dibalas di sana kelak...jangan tension² ye... :welcome:



bak kata ipin kepada abangnya...betul betul betul betul....:) hehehe



erk..tapi ipin bukan adik saya... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

khumaira_84
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34352
Posting: 20
Dari: bumi Allah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 13:20


semua kerja tak ada yang senang..Kalau nak kira penat,kerja doktor lagi penat..tak ada office hour,tak ada cuti,oncol memanjang..tak kira HO or MO or even dah jadi specialist pun buzy memanjang,masa 4 family memang sikit sangat,tapi kena pandai curi2 dan bhagi masa...yang penting,ikhlaskan hati dalam bekerja dan niat kerja kita kerana Allah..insyaAllah yang susah akan jadi mudah dan kita akan tenang lakukan semua tugas...so,jangan tension2...smileeeee always:-):-):-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khumaira_84Profil   Hantar PM kepada khumaira_84   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 13:48


hmm... stress ek kerja hari sampai hari sabtu...??
ismi pula stress sebab hari sabtu tak kerja... :malu:
kena carik pattaim...adess..

hmm...jangan mengeluh wahai sahabat..keluhan itu kesukaan 'dia'.'dia memang sentiasa cuba buat kita mengeluh dan rasa tak senang hati...tidak berlaku sesuatu melainkan ada di dalamnya kebaikan,, atau amnfaat yang boleh kita ambil..tak mahu gusar eh... itulah namanya kehidupan... :welcome:

hmm... tenang2kan diri eh, syemarly... tiada yang mudah melainkan mudah belaka...:sopan:
kita ambil contoh ni...
hm.. org kata, jadi suri rumah mudah... tapi, kalau tengok..kerja jadi suri rumah lagi penat.. tak ada cuti, dan sentiasa kena alert...kalau robot pun boleh pening...tapi, dia tetap suka akan pekerjaannya..tidak pernah mengeluh...tidak pernah merungut..bila malihat insan2 terpilih di rumahnya tersenyum, dia juga turut tersenyum..walaupun tidak terukir di bibir...

erkk.. ada kaitan tak rasanya cerita tu ek.. :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 15:32


kerja hari sabtu lah best,,,,sebab banyak boleh buat sale,,sebab time tu org ramai datang..hehehe tapi yang tak best,.,.,,banyak cerita anime or katun terlepas.....huhuhuhuhu.....kapten kiroro,,,avatar,,,,pingu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 15:54


saya pun kerja hari sabtu.. :oops: :oops: :oops:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 16:01


haa... kak hanan kj hari sabtu tetapi stil snyum,,,tengok avatar dan banner dia...stil senyum saja.....ngeh3x.

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-08-08 16:48


Pada 08-08-08 10:41 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

rugi tau kj hari sabtu ni,,,heheheehe,,,,cerita katun kat tv banyak time hari sabtu,,,,,,hehehehee......tapi ana pula ada class....kadang-kadang hari ahad kadang-kadang kj,,,tak boleh tengok cerita kapten kiroro.....gero..gero,,gero,,,.....


Woit... Lagi tension kalau kerja hari jumaat... 8-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-08-08 17:04


Pada 08-08-08 09:37 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

hmmm..bosan lah..every sabtu saja ada saja program kena join..kira dakam sebulan kadang-kadang sekali sabtu saja feee..yang lain kena commit dengan program kat sekolah..

hmm..jangan cakap kerja kat sekolah ni senang..lain lah Kalau yang kerja kerani atau cleaner..tapi yang jadi guru ni lagi sebok sama taraf dengan guru besar..da lah 5 hari kena melayan karenah anak murid yang pelbagai..sabtu pula ada saja aktvt d anjurkan yang pastinye semua guru kena terlibat..

kadang-kadang kena iring budak p bertanding..kadang-kadang juga kena p kursus sana sini..penat lah..rasanya guru sekarang bukan kerja sparuh hari macam duku2 tapi 24 jam 7 hari seminggu..

pernah saya menegluh pda guru2 yang senior..depa pun setuju tapi nak buat bagaimana..'zaman da berubah negara da maju'...

tapi ada yang toucher balik..awak bujang dan mude lagi da tensen2..
hmm..soalnye..kami yang mude dan single pun nak privesi juga..ada benda nak buat..punya hobi tsendiri..nak bersama fmily...takkan lah 'hidup dan matiku untuk sekolahku'..??

hmm..Kalau macam ni memang tak hairan lah seringkali kat paper keluhan dari guru2 dengan masalah2 d sekolah..betul tak...entahla..sekadar luahan rasa hati..


Ni mesti cikgu KPLI... Jadi guru semata- mata tak ada kerja... Bukannya minat pun jadi cikgu... Aku cadangkan kau berhenti sajalah jadi guru... Kalau jumpa aku, memang aku pelempang budak sekor ini... :-|


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 21:13


salamun alaik..huih gnsnya akhi mizie_hafiz ini..hehe..
ana pun kena kerja setiap sabtu..cuti hanya pada hari ahd..hari sabtu ramai patient..huhu..letihnya..habis kerja patut pukul 1 tapi kena balik pukul 3..2 pun tak tentu lagi pukul 3 dapat balik..huhuhu...memang letih sangat-sangat..kadang-kadang kena buat O.T pula dr pukul 3-10pm..tapi tak apalah..ada juga duit tmbhn..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 22:25


tapi memang betul pun... anis tengok sekolah abang anis, walaupun sekolah rendah... hampir setiap sabtu ada program... sian tol kurang rehat... tapi org kata alah bisa tegal biasa.. anin tengok macam dah mangli dengan suasana begitu... tiap kali pergi rumah dia selalu memang tak lekat kat rumah hari sabtu.. ada saja program...

tak apa lah.. nak buat gane.. dah itu tugasan yang diberi...nati sampai cuti sekolah.. kita manfaatkanlah cuti habis-habisan.... :kelip: :kelip:

ustaz mizi.. tak ke rasa nasihat ustaz tu agak kasar, kadang-kadang memang nak luahkan rasa tension... kalau kita tak tension pun, diam saja... masing-masing ada hak untuk meluahkan rasa penat, tension kan....


anis pun kalau time kena kerja hari sabtu... boring nya... bukan apa... bebudak bukan nak belajar pun hari sabtu..

biasa lah mana-mana kerja pun ada cabaran , dugaan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 22:35


Pada 08-08-08 17:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


Ni mesti cikgu KPLI... Jadi guru semata- mata tak ada kerja... Bukannya minat pun jadi cikgu... Aku cadangkan kau berhenti sajalah jadi guru... Kalau jumpa aku, memang aku pelempang budak sekor ini... :-|



mari lah LEMPANG SAYA
saya pun KPLI juga
tinggalkan kerja yang perlu untuk saya tidur bawah meja opis sampai ujung minggu dengan gaji & status yang berkali ganda lebih baik untuk kerja MULIA namun sering diperendah sebegini ATAS ARAHAN AYAH SAYA.

cakap biar bertapis. keluhan bukan sebarangan. keluhan perlu di dengar bukan di tembak yang bukan2. ada kala kita sendiri memalukan imej kita sendiri dengan sikap kita yang gemar memperlekeh sesama sendiri. atau TAK baca langsung etika sebagai SEORANG guru yang tercatat di dalam buku laporan harian.



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 12:52


buat apalah nak mengeluh macam ini..
dah dinamakan kerja buat saja lah dengan ikhlas..
ramai org kerja sabtu ni tak ada pun nak merungut2.

awak sepatutnya bersyukur punya kerja...
bukan mengeluh begini..
berapa ramai lagi org yang kat luar sana tak ada kerja...
melilau sana sini cari kerja..
tapi awak dah ada kerja pun nak mengeluh2 lagi..
tak baik wooo Allah tak suka tu...

saya suggestkan awak nii kan..
elok cari kerja yang 5 hari semnggu saja..
heheh so berpeluang lah awak nak cuti hari sabtu :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 12:56


2 baru sekolah... kat singapore ni kan kena kerja hari minggu jugak.. macam saya.... huhuhuhuhuhhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-08 17:18


tak penat tak namanya kerja.
kerja sendirik lagi penat walaupun ada kebebasan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-08-08 18:01


Pada 08-08-08 17:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 09:37 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

hmmm..bosan lah..every sabtu saja ada saja program kena join..kira dakam sebulan kadang-kadang sekali sabtu saja feee..yang lain kena commit dengan program kat sekolah..

hmm..jangan cakap kerja kat sekolah ni senang..lain lah Kalau yang kerja kerani atau cleaner..tapi yang jadi guru ni lagi sebok sama taraf dengan guru besar..da lah 5 hari kena melayan karenah anak murid yang pelbagai..sabtu pula ada saja aktvt d anjurkan yang pastinye semua guru kena terlibat..

kadang-kadang kena iring budak p bertanding..kadang-kadang juga kena p kursus sana sini..penat lah..rasanya guru sekarang bukan kerja sparuh hari macam duku2 tapi 24 jam 7 hari seminggu..

pernah saya menegluh pda guru2 yang senior..depa pun setuju tapi nak buat bagaimana..'zaman da berubah negara da maju'...

tapi ada yang toucher balik..awak bujang dan mude lagi da tensen2..
hmm..soalnye..kami yang mude dan single pun nak privesi juga..ada benda nak buat..punya hobi tsendiri..nak bersama fmily...takkan lah 'hidup dan matiku untuk sekolahku'..??

hmm..Kalau macam ni memang tak hairan lah seringkali kat paper keluhan dari guru2 dengan masalah2 d sekolah..betul tak...entahla..sekadar luahan rasa hati..


Ni mesti cikgu KPLI... Jadi guru semata- mata tak ada kerja... Bukannya minat pun jadi cikgu... Aku cadangkan kau berhenti sajalah jadi guru... Kalau jumpa aku, memang aku pelempang budak sekor ini... :-|




Tapi betul juga dia cakap...memang kerja guru ini mulia, tapi takkan nak kerja saja tanpa rest...badan dan otak pun perlu rest juga..pergi bercuti ke melihata keindahan ciptaan ALLAH..masa privacy penting jugak...kurang2 boleh buat amal ibadat lebih time cuti sebab masa kerja dah bagi alasan susah nak bagi qiyamulail ke...bukan kerajaan patut cuti ke hari sabtu? pergi lah sembang or slow talk dengan pengetua cakap at least rotate lah...sebulan sekali or 2 kali kerja sabtu ke kira okla..betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 21:39


Pada 08-08-08 10:24 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hurm.. seteruk2 kita apabila berlaku begini, ada lagi orang lain yang lebih teruk dari itu...

contohnya doktor2. kalau syemarly sibuk kerja sampai ke hari sabtu.. doktor2 pula kerja dan on-call lagi malam2 tak kiralah hari biasa ke hari ahad sekalipun... kadang-kadang tu kerja 48 jam berturut2 non-stop siang dan malam.. tu belum lagi mengambil kira stress kerja sebagai doktor.... dengan kena handle patient, lepas itu kena marah dengan medical officer kalau buat silap sikit.. kerjanya pula melibatkan nyawa dan menggalas tanggungjawab yang amat besar... kena pula kerjaya di hospital tu jauh daripada keluarga. kiranya merantau lah. bukan senang kerja doktor... mungkin yang kerja doktor saja yang tahu susahnye kerja doktor.. saya tak tahu sebab saya bukan doktor.. dan dengar kata kawan-kawan, kerja doktor gigi di hospital lebih teruk kerjanya daripada medical doctors... macam at least medical doctors ada nurse yang buat kerja-kerja sikit, doktor gigi tak ada nurse... err ada ke doktor gigi ada nurse? huhu...




Setuju dengan Shye.. bsyukurlah pada anda yang boleh jugak merasa duduk goyang kaki hari Sabtu or Ahad.. kami ni tak merasa nak rileks2 macam tu... pukul 2-3 pagi pun kena panggil lagi btugas.. kena panggil hantar patient pergi hospital sana sini.. pt tu sakit lah pt ni nak ubat lah.. sampai kan secara simplenya hidup seorang dktor tu private life nya adalah bila dia bhenti kerja.. selagi mana kerja.. selagi tu lah pt mendapat priority utama..


p/s: Cik Shye.. D.O pun ada nurse jugak lah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 22:02


oo yekerr Meow.. hehe.. ni seorang dentist hospital yang bagitahu saya.. :P entah katanye dentists punya kerja lagi banyak daripada medical docs. banyak as in kerja-kerja admin kut...


p/s: kawan-kawan doktor nangis2... sian dengar rintihan depa...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 01:42


Pada 08-08-08 22:35 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 17:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


Ni mesti cikgu KPLI... Jadi guru semata- mata tak ada kerja... Bukannya minat pun jadi cikgu... Aku cadangkan kau berhenti sajalah jadi guru... Kalau jumpa aku, memang aku pelempang budak sekor ini... :-|



mari lah LEMPANG SAYA
saya pun KPLI juga
tinggalkan kerja yang perlu untuk saya tidur bawah meja opis sampai ujung minggu dengan gaji & status yang berkali ganda lebih baik untuk kerja MULIA namun sering diperendah sebegini ATAS ARAHAN AYAH SAYA.

cakap biar bertapis. keluhan bukan sebarangan. keluhan perlu di dengar bukan di tembak yang bukan2. ada kala kita sendiri memalukan imej kita sendiri dengan sikap kita yang gemar memperlekeh sesama sendiri. atau TAK baca langsung etika sebagai SEORANG guru yang tercatat di dalam buku laporan harian.




sab02...jadi guru kan kena sab0... :-D

p/s: tapi...memang ada juga yang jenis cmtue kan...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 11:04


sab02...

p/s: tapi...memang ada juga yang jenis cmtue kan...



insya allah
no worrier key
bagi saya SEMUA PROFESION pun punya sikap yang sama

***cuma HANGIN dengan sesama profesion tapi tak geti jaga air muka sesama sendiri sedang hal ini sepatutnya tidak berlaku. nak menembak membuta tuli SATU KELOMPOK jangan lupa KELOMPOK SENDIRI pun SAMA JUGA malah ada yang lebih teruk sifatnya.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 10-08-08 12:13


jangan gaduh2 kita kan saudara

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 12:23


Pada 10-08-08 12:13 , putriadam posting:

!!! QUOTE !!!

jangan gaduh2 kita kan saudara


saudara2 juga...hu2...
hari ini ahad...tak payah kerja...ilek lah...^_^...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 03:36


Pada 09-08-08 22:02 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

oo yekerr Meow.. hehe.. ni seorang dentist hospital yang bagitahu saya.. :P entah katanye dentists punya kerja lagi banyak daripada medical docs. banyak as in kerja-kerja admin kut...


p/s: kawan-kawan doktor nangis2... sian dengar rintihan depa...



ye ke shye kerjenyer lebih banyak dari medical doc? saya pernah dengar ada medical doc sampai tertidur sekali dengan patient..... :sopan: .....jenoh lah mencari kelibat doc tu....rupanya dah tertidur kat patient.....
kalau kak shye nak tau nurse gigi line dia warna yellow....hmmm sama lah juga macam kami u29


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-08-08 12:23


Mula-mula tak dapat terima hakikat kena kerja hari sabtu,balik lewat sampai pukul 4 pagi,cuti umum pun kena datang(kalau memerlukan)..tapi itu lah hakikatnya bekerja sebagai seorang programmer..sekarang dah boleh terima nature kerja seperti tu..walaupn kerja tak tentu masa tapi waktunya fleksibel.kalau dah kerja sampai jam 4 pagi, esoknya boleh datang pukul 11 atau lepas lunch..ehehe..janji kejenya siap...apa pun itulah amanah yang mesti kita pikul dengan seikhlas hati..sementara masih bujang ni boleh lah kerja tak tentu masa,tapi lain pula ceritanya kalau dah bekeluarga,tak digalakkan sangat kerja sebegini :-)

p/s: hargailah pekerjaan kita:-)...kerana masih ada yang tidak memperoleh peluang untuk bekerja atau tidak mampu bekerja kerana sakit/hilang upaya....


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-08-08 13:19


Pada 08-08-08 22:35 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 17:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


Ni mesti cikgu KPLI... Jadi guru semata- mata tak ada kerja... Bukannya minat pun jadi cikgu... Aku cadangkan kau berhenti sajalah jadi guru... Kalau jumpa aku, memang aku pelempang budak sekor ini... :-|



mari lah LEMPANG SAYA
saya pun KPLI juga
tinggalkan kerja yang perlu untuk saya tidur bawah meja opis sampai ujung minggu dengan gaji & status yang berkali ganda lebih baik untuk kerja MULIA namun sering diperendah sebegini ATAS ARAHAN AYAH SAYA.

cakap biar bertapis. keluhan bukan sebarangan. keluhan perlu di dengar bukan di tembak yang bukan2. ada kala kita sendiri memalukan imej kita sendiri dengan sikap kita yang gemar memperlekeh sesama sendiri. atau TAK baca langsung etika sebagai SEORANG guru yang tercatat di dalam buku laporan harian.



Datang lah sini.. Bukan setakat lempang yang dapat... silap-silap; Boleh rasa kaki aku yang dah lama tak sepak orang... Jadi cikgu semata- mata tak ada kerja... Boleh jalan lah manusia macam ni...


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 13:23


by: setanggi_syurga83

!!! QUOTE !!!


Mula-mula tak dapat terima hakikat kena kerja hari sabtu,balik lewat sampai
pukul 4 pagi,cuti umum pun kena datang(kalau memerlukan)..tapi itu lah
hakikatnya bekerja sebagai seorang programmer..sekarang dah boleh terima
nature kerja seperti tu..walaupn kerja tak tentu masa tapi waktunya fleksibel.


OOWWHHH!!! Miss setanggi_syurga83 tua tiga tahun dari sayalaah niiee eekk...
HHEEHHEE... EERR... Yaa.. Yaa.. Sama dengan Miss setanggi_syurga83 jugaaakk...
As a programmer, usually we bring the source code and load aaalll of our
development tools at home. Sambung kerja, work, work and keep working
until the system is finished. Kadang-kala error, usahkan Sabtu, kadang-kadang
Ahad pun kena pergi office. Tambahan pullaak kalau next project my company is using
the dotNET tool, massaaakk kena study new tech niiee... (I hate to develop
using Microsoft product) but aaa... When you are being forced, gamaknyaa
Sabtu, Ahad memang straight depan PC jeeerr manjaang...PPPEEERRGGHH!!
Memang masak kaw-kaw nyyeeerrr!!! But aaa... Nasib baiklah saya niiee jenis
enthusiasm dengan programming, so duduk depan PC belas-belas jam sehari pun,
not a big deal. -No happening life-
--------------------

p/s: Selasa niiee saya kena jaga pameran product company kaatt Cyberjaya...
Sapa-sapa yang datang pameran tuue Selasa niie, jumpa dekat booth nanti
eekk... Buzz me... HHEEHHEE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 18:26


Pada 08-08-08 17:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


Ni mesti cikgu KPLI... Jadi guru semata- mata tak ada kerja... Bukannya minat pun jadi cikgu... Aku cadangkan kau berhenti sajalah jadi guru... Kalau jumpa aku, memang aku pelempang budak sekor ini... :-|



Mak saya pernah suruh jadi guru sandaran...Dia kata guru besar dekat sekolah dia kerja boleh tolong uruskan( cable lah ni :-P )...Gaji pun boleh tahan juga...Saya dah isi borang tapi saya tak hantar pun sebab saya tak minat nak jadi cikgu dan tak ada bakat nak ajar orang...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 18:32


Saya kena kerja hari sabtu dan ahad sebab saya cuti sekali seminggu iaitu pada hari jumaat...Tapi kerja sebagai kuli pada hari sabtu dan ahad memang bosan sebab tak banyak kerja yang nak dibuat...Yang sibuk awek2 casher kat kaunter...Tapi kalau time sibuk memang teruk...rasa nak pengsan angkat barang...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 11-08-08 18:42


Pada 11-08-08 13:19 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 22:35 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 17:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


Ni mesti cikgu KPLI... Jadi guru semata- mata tak ada kerja... Bukannya minat pun jadi cikgu... Aku cadangkan kau berhenti sajalah jadi guru... Kalau jumpa aku, memang aku pelempang budak sekor ini... :-|



mari lah LEMPANG SAYA
saya pun KPLI juga
tinggalkan kerja yang perlu untuk saya tidur bawah meja opis sampai ujung minggu dengan gaji & status yang berkali ganda lebih baik untuk kerja MULIA namun sering diperendah sebegini ATAS ARAHAN AYAH SAYA.

cakap biar bertapis. keluhan bukan sebarangan. keluhan perlu di dengar bukan di tembak yang bukan2. ada kala kita sendiri memalukan imej kita sendiri dengan sikap kita yang gemar memperlekeh sesama sendiri. atau TAK baca langsung etika sebagai SEORANG guru yang tercatat di dalam buku laporan harian.



Datang lah sini.. Bukan setakat lempang yang dapat... silap-silap; Boleh rasa kaki aku yang dah lama tak sepak orang... Jadi cikgu semata- mata tak ada kerja... Boleh jalan lah manusia macam ni...



mak ai... asal buruk benar bahasa ni... dengan perempuan pun nak sepak terajang? tak gentleman lah begitu..
tak layak jadi suami @ ayah mithali woo main sepak2, lempang2 ni..

yang jadi cikgu tu pun... ok lah tu...dari dulu lagi memang malaysia punya working hours ada hari sabtu sekerat hari..
takkan lah expect jadi cikgu sebab senang boleh mengajar sekrat hari saja... lepas itu sabtu ahad rileks... :jangan:
rasanya cuti bagi guru agak banyak juga lah...berbanding pekerja pejabat biasa



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-08-08 18:46


kerja ajela......kerja rajin2 sampai boleh buka bisness sendiri ke selepas itu berniaga sampai maju selepas itu jadi jutawan selepas itu duduk ka rilek2...buat lah nak buat apa-apa pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 21:41


Pada 11-08-08 13:19 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!




Datang lah sini.. Bukan setakat lempang yang dapat... silap-silap; Boleh rasa kaki aku yang dah lama tak sepak orang... Jadi cikgu semata- mata tak ada kerja... Boleh jalan lah manusia macam ni...



:kelip: :kelip: bila dan di mana tu..insya allah tak ada aral maklum sekarang ni musim peperiksaan :kelip: :kelip:

nak melempang dan menyepak saya.. silakan.. mati jasad takkan tak matinye jiwa saya kalau setakat nak dihambur dengan kata-kata kesat dan kejian oleh sesama profesion sebegini yang tak pernah menghormati sesama sendiri.cuma takut2 ustaz pula yang menarik diri bila berjumpa saya nanti.

** maaf syemarly & mod.. buat sampah pula dalam topik ni... :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 21:52


salam....

wah...wah...wah...

kira ok lah, dah ada kerja.
ni ha.... ana baru saja habis study...
buat masa ini, nak rehat2 kejap...
lepas itu.... tak tau lagi nak buat apa..

p/s: a'a...hujung minggu untuk aktiviti sendiri... (agaknya lah...).

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 23:50


!!! QUOTE !!!

hmmm..bosan lah..every sabtu saja ada saja program kena join..kira dakam sebulan kadang-kadang sekali sabtu saja feee..yang lain kena commit dengan program kat sekolah..

hmm..jangan cakap kerja kat sekolah ni senang..lain lah Kalau yang kerja kerani atau cleaner..tapi yang jadi guru ni lagi sebok sama taraf dengan guru besar..da lah 5 hari kena melayan karenah anak murid yang pelbagai..sabtu pula ada saja aktvt d anjurkan yang pastinye semua guru kena terlibat..





Salam,

Owh... Syemarly pendidik anak bangsa rupanya.. Alhamdulillah.. Tahniah.. 2x.

Hmm, berkongsi.. cuti saya jarang bertembung Sabtu dan Ahad.. Cuti tak normal macam orang lain.. 4 hari kerja 2 hari cuti.. Shift siang dan malam.. Kalau shift siang kena tidur malam.. Kalau shift malam kena tidur siang.. Kerja 12 jam sehari..
Kalau kena 'callback' dengan bos, kena kerja satu setengah hari..

Kalau isu production tak banyak alhamdulillah.. Syukur pada ALLAH.

Kalau isu production banyak.. kena sabar banyak-banyak.. Dugaan ALLAH. Moga ALLAH permudahkan.. Ameen Ya Rabbal A'lameen.

Tak senang nak senang rupanya..

Ini first job lepas grad.. Seingat saya masa interview dulu list-out hampir 12 orang.. Saya dipanggil second interview..
Hmm, masa list out ada seorang engineer 5 tahun pengalaman.. undur diri bila dengar kena kerja shift.. Alhamdulillah terus dapat offer pada saya..

Alhamdulillah atas rahmat ALLAH.

Moga ALLAH permudahkan urusanku dan meredhai kerjayaku dunia akhirat, Ameen.



Alhamdulillah atas rahmat ALLAH.


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 23:56


Pada 11-08-08 21:41 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-08-08 13:19 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!




Datang lah sini.. Bukan setakat lempang yang dapat... silap-silap; Boleh rasa kaki aku yang dah lama tak sepak orang... Jadi cikgu semata- mata tak ada kerja... Boleh jalan lah manusia macam ni...



:kelip: :kelip: bila dan di mana tu..insya allah tak ada aral maklum sekarang ni musim peperiksaan :kelip: :kelip:

nak melempang dan menyepak saya.. silakan.. mati jasad takkan tak matinye jiwa saya kalau setakat nak dihambur dengan kata-kata kesat dan kejian oleh sesama profesion sebegini yang tak pernah menghormati sesama sendiri.cuma takut2 ustaz pula yang menarik diri bila berjumpa saya nanti.

** maaf syemarly & mod.. buat sampah pula dalam topik ni... :roll: :roll:



:-o :-o :-o :-o :-o
udah2 lah itu kak 0i...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-08-08 00:00


hanya yang jadi guru saja yang tau pengobanan yang dilakukannya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 05:49


Awatla makin ganas warga Ukhwah ni. Kawan tu nak luahkan perasaan saja. Kalau nak bagi nasihat ke bagilah dengan cara yang baik, janganla serang menyerang saja. Bagila kata-kata nasihat dan galakan sikit... :jangan: :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 12-08-08 07:29


saya kerja 12 jam sekali shift wajib.
jarak 40 km sehala batu caves - UPM.
naik moto saja.
hari ahad kerja apentah lagi hari sabtu.
memalam orang atas katil tutup mata rasai nikmat, tapi saya atas kerusi buka mata rasai kerja dan terjawab.
er.., itu tak termasuk saya buat kerja freelance dan sebagainya.
saya juga aktif main bola sepak dalam saingan liga KL.

agaknya bila saya nak relak2 makan buah buahan ye..

saya doakan semoga awak istiqamah dalam perjuangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 10:18


hmmm...tersenyum saya kala meneliti 'nasihat' dan 'gurauan' kawan-kawan.. memang saya amat2 bsyukur ada kerjaya berbanding dengan yang tak ada..memang saya berbesar hati dapat menabur bakti tidak seperti mana mereka yang tak berbakti..tapi sepertimana kata segelintir kawan-kawan d atas, hanya mereka di bidang yang sama saja memahami apa yang terjadi disebalik tabir..saya tak kata tugas saya paling susah, tapi tidak pula saya perlekeh kerja lain amat mudah sampai perlu relax2..memang mana ada kerja yang senang....apapun thank you jugak lah..


(hmm...da lama rasanya tak kena hentam kat ukhwah ni..hehehe...padan muka aku..sapa suruh cerita probs..huhu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 11:18


Pada 11-08-08 23:56 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!






udah2 lah itu kak 0i...



tak mengapa..
saya berhenti setakat ini. maklum munafik sifat antaranya berlebih2an dalam pergaduhan...saya cuma hambaNYA yang tiada kelebihan apa apa melainkan rasa kasih yang mendalam sesama hamba yang lain..

maaf kepada semua yang rasa menyusahkan.... :roll: :roll:
kepada syemarly.. semoga menjadi GURU yang MENDIDIK... & dapat melahirkan anak bangsa yang baik adab pekerti & cemerlang masa depannya... aminnn


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 11:38


Pada 12-08-08 05:49 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Awatla makin ganas warga Ukhwah ni. Kawan tu nak luahkan perasaan saja. Kalau nak bagi nasihat ke bagilah dengan cara yang baik, janganla serang menyerang saja. Bagila kata-kata nasihat dan galakan sikit... :jangan: :jangan: :jangan: :jangan:




kan miss presiden da bsuara,,,,,,ha padan muko sapo yang bekenaan.....jangan malukan ukhwah yo kawan-kawan...portal kat ni bukan ukhwah saja dok usha,,,tapi org dr portal lain pun ado join,,,,kang ado yang mengato bukan-bukan tentang ukhwah...da xsodap di dengar...


tentang kj hari sabtu,,,,da nm pun kojo,,sabar saja lah sp2 yang bkojo hari sabtu ni...kalau kat dok mrungut,,takut kj 2 jadi xiklas,,,,da tak ada brakahnye...kan da tak best...kj ni kan ibadah....kalau da nm ibadah...tak kira lah hari apa-apa pun kat nak kj,.......janji kat ada kualiti untuk di kat juga,,,,tak dapat hari sabtu brehat...maybe hari lain.....so bkojo lah kito skueknyo..

dr dok rumah tak buat apa-apa,,,dok tengok tv saja,,baik kojo kan?dapat ilmu,,sebab tiap hari,,mesti kat dapat ilmu dan pengalaman...heheheehehe..


p/s;renung2kan selamat beramal... :-D :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 12:11


Pada 11-08-08 13:19 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 22:35 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 17:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


.........

......{/b]

Datang lah sini.. Bukan setakat lempang yang dapat... silap-silap; Boleh rasa kaki aku yang dah lama tak sepak orang... Jadi cikgu semata- mata tak ada kerja... Boleh jalan lah manusia macam ni...


bongkaknya ayat...
sebelum awak lempang isteri saya, tengok awak boleh lempang saya atau tak? kalau awak lahir tahun 1980, saya cuma lahir tahun 1976. tak perlu nak kurang ajar sangat. tak kenal latar belakang seseorang sesedap rasa bersuara. mengaku ustaz tapi posting penuh bongkak. kalau awak rasa bergurau. tanyakan ahli ukhwah yang kenal, sapa yang pakai spek itam tu.

/



-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 12-08-08 12:20


:-) Hm .. Wawa dah rasa kerja hari sabtu, kerja hari Ahad malah ... kerja di hari raya. tapi.. tu lah, pada Wawa, kalau kita enjoy dengan kerja kita, hari2 kita nak pergi kerja .. Kerja d KLIA memang lah tension sebab kena berhadapan dengan pelbagai karenah manusia tak kira agama, bangsa dan negara dengan loghat mereka yang macam-macam..tapi sebabkan Wawa enjoy berkerja, doesn't matter Baby .. take it easy, b Positive ya'..!! Love u all .. WASALAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.158035 saat. Lajunya....