Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
ronniefinancehome: 30 hari yang lalu
MTMKi: 41 hari yang lalu
usop79: 42 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: ' Hari Kesihatan MERDEKA'


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» ' Hari Kesihatan MERDEKA'

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh ' Hari Kesihatan MERDEKA'

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 13:48


salam alaik..
dengan ini.. ss mengUmumkan...jeng,,jeng..

:malu:

/

HARI KESIHATAN MERDEKA
MERDEKA HEALTH DAY

TARIKH:
23 OGOS 2008
8.00 PAGI – 5.00 petang

TEMPAT:
KOMPLEKS MEMBELI-BELAH
BILLION-PKNS

ANJURAN

NISA’ EDUCARE CENTRE (NEC)
LAJNAH WANITA DAN KESIHATAN, ADUN BANGI
PERBADANAN KEMAJUAN NEGERI SELANGOR(PKNS)
PERSATUAN PENDUDUK BANDAR BARU BANGI(PPBBB)
PORTAL UKHWAH.COM


OBJEKTIF PROGRAM

1.Mengajak masyarakat untuk menghayati konsep merdeka dengan memerdekakan diri dari sebarang penyakit bersempena bulan Kemerdekaan.
2.Memberi kesedaran kepada masyarakat tentang kepentingan menjaga kesihatan jasmani,rohani, dan emosi.
3.Memperkenalkan gaya hidup sihat secara Islam.
4.Mendekati masyarakat dengan tarikan program yang berbentuk ilmiah, kesedaran sivik, rekreasi dan hiburan secara Islam.
5.Menjalinkan hubungan yang baik antara Nisa’ dengan semua lapisan masyarakat.

TEMA
Kebajikan. Kemanusiaan. Kemasyarakatan

8.00 - 9.30 am :Senaman Pocho-Pocho Kaum Hawa    
9.30 - 10.00 am : Perasmian (Opening)    
10.30 - 12.30 pm : Pertandingan Sajian Sihat    
12.30 - 1.00 pm : Penyampaian Hadiah (Pertandingan Sajian Sihat)    
1.00 - 2.00 pm : Rehat (Solat Zohor dan Makan)    

2.00 - 4.00 pm: Pertandingan Choral Speaking    
**Motivasi    "Kerjaya Seorang Doktor"    
4.00 - 4.15 pm: Persembahan Nasyid dari Kumpulan Safar             
4.15 - 4.30 pm : Penyampaian Hadiah dan Cenderahati     
4.30 - 5.00 pm Majlis Penutup    

Program Berterusan
9.30 - 12.00 pm : Pemeriksaan Kesihatan    
10.30 – 4.00 pm : Derma Darah    
1030 - 4.30 pm : Pameran Kesihatan    



Semoga segala perancangan yang bakal dijalankan selari dengan perancangan dan kehendak Allah serta mendapat redha-Nya. Selain itu juga dapat mencapai objektif yang telah disasarkan.

Berdasarkan Firman Allah S.W.T dalam ayat 159
Surah Ali Imran yang bermaksud,

“.... apabila kamu sudah bertekad, maka bertawakkallah kepada Allah. Sesungguhnya Allah menyukai orang-oang yang bertawakkal kepada-Nya”

Sekali lagi, sama-sama kita memohon petunjuk dan hidayahNya agar program ini berjalan dengan lancar dan teratur.


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 14:18


MEMOHON SUMBANGAN BAGI PROGRAM
MERDEKA HEALTH DAY 2008

Dengan penuh rasa hormat, sukacita dimaklumkan bahawa
Nisa’ Serdang dengan kerjasama Persatuan Penduduk Bangi
akan menganjurkan Merdeka Health Day 2008.

Objektif utama program ini untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang kepentingan menjaga kesihatan jasmani, rohani, dan emosi.

Sehubungan itu, besarlah harapan kami sekiranya pihak Tuan dapat menyertai kami dalam menjagakan program kebajikan ini. Kami mengalu-alukan usaha murni pihak Tuan sebagai seorang dermawan untuk menghulurkan sebarang bentuk penajaan/sumbangan sebelum atau pada 10 Ogos2008
atas nama Bendahari Nisa’ Serdang;

NOR IZA buat MOHD RAWI (No Telefon: 0192158300)

C/O Nisa’ Kawasan Serdang,
Pejabat Adun Bangi, No 8, Jalan ¼,
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

(Akaun Maybank : 162245635367)

Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan Sabrina (0196835149), Azura (0132579214) atau Haslaily (0132415050).

Pertanyaan juga boleh diajukan melalui email rasmi Nisa Serdang: [email protected]. Sumbangan dan pertimbangan daripada pihak tuan amat kami hargai dan kami dahulukan dengan jutaan terima kasih.


** iklan..
:-D

Anda seorang dermawan ?
Ingin menyalurkan sumbangan ?

Berminat untuk membuat amal jariah ?

Ini PELUANG anda untuk menambah PAHALA


Nisa’ Serdang
dengan kerjasama
Persatuan Penduduk Bangi

Sukacitanya akan menganjurkan

MERDEKA HEALTH DAY 2008


Kami mengalu2kan sumbangan daripada dermawan2 sekalian

Salurkan sumbangan anda kepada

Bendahari Nisa’ Serdang
NOR IZA MOHD RAWI
| 019-2158300 |

(Akaun Maybank : 162245635367)

SEBELUM/PADA 10 ogos 2008

Sebarang keraguan sila salurkan ke kotak email:
[email protected]

Atau sila hubungi :

Pengerusi Nisa’ Serdang :
Cik Sabrina (0196835149)

Ketua Pengarah:
Azura (0132579214)



Moga Allah merahmati & memberkati jasa dan usaha murni DERMAWAN sekalian.
. TERIMA KASIH .


:malu: :-) :kelip: ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 14:27


salam alaik..
pada MUSLIMAt khususan...
ana nak war-warkan..

/

ada sesiapa yang nak jadi volunteer untuk jadi AJK ad hoc pada MHD ni??
tak kira antunna dari ipt mana.. ukm..um..uia.. ipts..
since ada berniat untuk infak dari segi tenaga.. wang...masa.. dan sebagainya.. sila sms / email / pm ana..

[email protected]
[email protected]

013 3150515 / 017 224 8987. sms nama.dari mana.

insyaallah..Ukhwah.com ada buka booth..
so, yang nak beli barangan Ukhwah.com...
beg..sticker..buku mutiara..kepek.. boleh ke MHD nanti..
23 ogos 2008..

jom...ramai-ramai kita imarahkan program ni..

:-D pada yang belum daftar ahli nisa'... haa.. daftar lah!

** kalau ada muslimat yang nun jauh dari pantai timur. selatan..utara yang nak join juga. jangan risau penginapan teratak ana open house..hehe.. muslimat saja deh..

hal-hal berbangkit boleh pm ana..
wallahu'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 00:45


salam..
ana nak bagi map..

tentang urusan logistik.. insyaaallah kelak ana au sahabat akan
posting bagitahu bagaimana nak ke sana..ke sana..hehe..

http://mhc2008.wordpress.com/

info MHD dalam blog ni.. :-D

/


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 10:32


hehehehehe,,,,ana ada buka booth kat sana,,,,tapi setengah hari saja kat sn,,sebab ada clas pukul 3...

nak pergi sn mudah saja,,,

a)dengan komuter..turun kat ukm,,lepas itu ambil teksi,,cakap nak pergi pkns bangi...


program ni kak untuk muslimat saja ke?kalau memerlukan khidmat ana bagitahu lah,,sebab tapak booth 2 ana tempah untuk group org lain...so ana memang pergi sn sj2 saja,,booth ukhwah siapa jaga?

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 01:36


ana nak datang heh! :P
tapi ana tak tahu lagi sama ada boleh datang tak Sabtu tu...
memandangkan ana tengah cari kerja + ada 1 tempat kerja tu, hari Sabtu kena kerja juga, tapi nanti ana confirm balik bila ana dah dapat kerja heh! :D :P

p/s: ana org Bangi best :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 19:58


erm ana dah dapat kerja... tapi company ni Sabtu pun kerja macam hari2 biasa... so maybe tak dapat join lah apa-apa program pada hari Sabtu :( sedih2...

p/s: company ana kerja, betul-betul depan PKNS Bangi tu... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 09:40


da dekat da tu firdaus.....time rest datang lah jenguk..dekat saja kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 09:54


Bangi memang best..lama tak jenguk bangi makan sate kajang hj samuri kat pasar tu.hehe..nisa kat Shah Alam tak buat ke?Kalau buat kat sini mudah lah..target audien student uitm especially wanita ramai kat sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 10:05


azemi anta datang lah kalau ada berani...heheheh,,saja saja nak mcabr,,,,kat jumpa kat sn..kat join poco2...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 12:40


salam alaik..
haa..firdaus_9..kejap ada.. kejap offline..hhehe..
Kalau kak tak nampak muka firdaus_9 sbtu nanti..
memang lah..huhu.. dah dekat tersangat tu.. ;)
jemput ye...

azemi.. alahai.. kalau buat mana-mana tempat..
tak kira lah depan tu IPT ke.. sekolah ke..
kalau nawaitu tak nak datang..
memang tak akan ada lahh orang datang..

soal tempat tu.. tak kira lah...jauh mana..
kalau memang dia dah nawaitu nak pergi..
walau hujan..ribut.. diredah juga.

so.. hendak seribu daya..
erm... .. umar.. poco-poco tu... kalau tak silap untuk muslimat saja agaknya..
hehhe.. update news kak or sahabat lain akan update..

OK... ahlan wasahlan...;)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 14:55


owh,,,untuk muslimat saja ek?kalau untuk muslimin kat buat shuffle lah kak ss...tak ada dalam agenda ke?hehehehehee...gurau saja,,,

ana ada kat sn sampai tengah hari,,kat jumpa kat sn warga ukhwah ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 02:19


ana nya compeni cina ni kena kerja sabtu juga... dr 9pg hingga 6ptg, melainkan antum boleh tunggu sampai ana lah... erm nak buat macam mana, kerja ana memang macam ni :(
harap-harap boleh jenguk saudara/I semua :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 11:25


:-( sedihnya sebab tak dapat nak imarahkan program "Hari Kesihatan Merdeka" ni sebab saya sendiri masih "tak sihat dan merdeka" :cry:

apapun.. saya tetap mendoakan program ini berjalan dengan jayanya.. pelaksana memang bertungkus-lumus untuk memastikan kejayaan program ini..

saya amat kaguminya..

kepada yang berkelapangan dan ingin menyumbang tenaga...apa salahnya.. cari pengalaman dan kongsi pengetahuan kan!

SELAMAT BERPROGRAM lah semua ye.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 20:12


ana baru habis kerja hari ni :) best juga, ada 1 jam saja break, nanti ana cuba jenguk pada hari Sabtu ni :D best :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 21:46


Assalamualaikum...

wah....

hehe... (maaf ye ukhti, hari itu tak datang). tiba-tiba ada hal pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 09:16


assalamualaikum
bagus program ni, hehe, kasihan kat azemi kena dengan shida, sory gurau saja...kebetulan pulak bulan 8 tahun ni, bulan org kenduri kahwin, tiap-tiap minggu pergi isi perut kat tempat kenduri, dah lama tak joint event ukhwah ni, insyaAllah next time.

sesiapa yang nak menari poco2 tu, mai ofc ana, tiap-tiap pagi jumaat kami gelek poco2. buat yang tak dapat pergi program tu, tak mengapa kita sumbangkan cara lain, jomlah bantu2 penuhkan tabung kebajikan ukhwah, ok syukran, ilalliqa

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 13-08-08 10:16


Salam..

, insyaAllah kalau berkesempatan ana pun nak pergi jenguk2 program tu.. ana tengah mencari-cari rumah sewa dekat area bangi tu.. sebab baru dapat kerja kat area tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 13-08-08 10:26


.. program ini khusus untuk kaum hawa saja ek? just nak tanya.. hehe :) syukran

p/s sesiapa tahu ada rumah sewa kat bangi, ana minta info dr antum semua ek.. hehe ana tak pernah sampai lagi kat sana baru nak pergi cari rumah sewa.. hehe wasalam.. (lari topik ini.. hehe) PM ana ok.. syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-08-08 12:33


Assalamualaikum
hmm..ada clash program penting..tak dapat nak join..maaf..

P/S : bulan ni memang pack setiap hujung minggu..uhuk.. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 22:03


salam alaik..
syukran ila zulmi.. erm..lama tak nampak..ehehe..

ok.. berikut ada perubahan dengan tentatif..
poco-poco digantii dengan senaman lain..

MHD / HKM
merdeka health day / hari kesihatan Merdeka.
TARIKH:
23 OGOS 2008
8.00 PAGI – 5.00 petang

TEMPAT:
KOMPLEKS MEMBELI-BELAH
BILLION-PKNS

ANJURAN

NISA’ EDUCARE CENTRE (NEC)
LAJNAH WANITA DAN KESIHATAN, ADUN BANGI
PERBADANAN KEMAJUAN NEGERI SELANGOR(PKNS)
PERSATUAN PENDUDUK BANDAR BARU BANGI(PPBBB)
PORTAL UKHWAH.COM



MASA    TENTATIF
0800-0930 am :w.a.i Tan Kung Kaum Hawa
0930-1000 am : Majlis Perasmian
1030-1200am : Talk 1 : ‘Rawatan Secara Natural Terapi’
(Dr. Hajjah Fatimah Ahmad, Pusat Kesihatan Natural Terapi)

1030-1230 pm : Pertandingan ‘Smart Spelling’
1230-0100 pm : Penyampaian hadiah
(Pertandingan Smart Spelling)

0100-0230 pm : Rehat (Solat Zohor dan Makan)

(Promotion booth)
0230-0400 pm : Talk 2 : ‘Makanan, Pencemaran,
Badan, Penyakit Anda & Rawatan’
(Prof. Dr. Ahmmad Sabri b. Zon Kaply,
SABJACK Resources Sdn. Bhd.)

0400-0500 pm : Majlis penutup dan Penyampaian Hadiah
             dan Cenderahati

-Persembahan sajak Kemerdekaan oleh pelajar PASTI
-Persembahan nasyid dari kumpulan al-Safar (UNITEN)

MASA    PROGRAM BERTERUSAN

1000-0500 pm : Pameran Kesihatan
1000-0400pm : Pemeriksaan Kesihatan dari Pusat Kesihatan Bangi
1000-0400pm : Pemeriksaan Kesihatan dari
         National Kidney Foundation (NKF)
1000-0500 pm :Jualan barangan kesihatan



http://mhc2008.wordpress.com


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 22:09


ok.. ada permintaan..
ada sesiapa yang biasa jadi dj..?
tak kira muslimat au muslimin..
untuk pengisian sepanjang slot MHD ni..
pihak penganjur perlukan dj..hehe..

so, pada yang ada bakat.. bila lagi? hehhe..
pada yang lapang juga hari tersebut..
boleh bagi nama pada ana..untuk wakil Ukhwah.com

boleh bantu untuk hari tersebut..untuk tugas-tugas khas..
dan sebagainya.. Ukhwah.com antara penganjurnya..
jadi..pada yang nak menabur sekelumit tenaga..masa.. dll..
boleh lah turun ke bangi ye..;)

ismi_atikah.owl_Um.syahidatul...
siapa lagi nak tolong.. tolong jaga booth ukhwah.com pun ok..;)

pada yang nak beli barangan Ukhwah.com..
haa.. mai lah ke MHD..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 22:43


ok..update lagi.. antara rawatan yang akan diberikan..

NKF

1. p kaunter... sedikit byrn.. bawah RM5..
2.blood pressure
3.BMI & waist circumference
4.Urine test
5.blood glucose & cholesterol test
6.counselling

Pusat kesihatan bangi

1. p kaunter... sedikit byrn.. bawah RM5..
2.blood pressure
3.BMI & waist circumference
4.blood glucose & cholesterol test
5.counselling

apa bezanya..?
haa.. cari lah ye..

juga untuk talk ke 2.. dari SABjack resources..
ada pas percuma pada 8 orang tetamu yang awal..
untuk rawatan homepati.. bestt.. ana dah jumpa dengan Doktor Assaari..ehehe.. di pwtc.. so.. siapa nak freee service..
check out your health.. jangan malu-malu ye...

;-) :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-08 22:59


salam alaik..best aktivitinya..tapi masa tu starwberry tengah cuti sekolah..balik kampung..tiket dah lama beli..hoho..pkns tu memang selalu p..=(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 00:04


penghaBisan sTok – prOduk Ukhwah.com

salam ukhwah.. salam mahabbah fillah.
Ana nak mempromote..
produk Ukhwah.com dalam proses untuk habiskan produk yang lama.
Produk baru seperti design baru t-shirt akan dikeluarkan soon..
( yang cepat lagi hangat sOLD Out ) barangan lain seperti badge.keychain.payung.sticker.dll..

Vest hanya tinggal saiz L – 10 helai lagi RM 30

Pen – ungu 3 batang lagi RM 3.50

Pen – merah 8 batang lagi RM 3.50

Beg galas logo Ukhwah.com RM5 seunit

Merah – 13 buah beg lagi

Hijau – 3 buah lagi lagi

Biru – 8 buah lagi

Kuning – 10 buah lagi

Buku Mutiara HIkmah RM 5 tinggal 15 buah buku.

BUku Mutiara INspirasi RM 5 tingal 25 buah buku
( selebihnya boleh dapatkan dari istisafa /
Hanan untuk belian pukal )

Sila SMS ana 017 2248987. 013 3150515
untuk dapatkan produk Ukhwah.com tanda anda sayang Ukhwah.com & tanda anda ingin membeli sambil beramal yakni infak untuk tabung Event Ukhwah.com

Jika perlu pos, ana akan pos barangan tersebut.
Sedikit charge akan dikenakan bergantung
pada bentuk barangan.

Harap maklum.. wallahu’alam..












untuk sticker kereta.. rm 5.. boleh dapatkan dari khalifah..
pm khalifah ye... :-D :-D

kalau bukan antum yang menyokong produk Ukhwah.com
siapa lagi ye.... :berfikir: :berfikir: :berfikir:


ni sticker ukhwah ye!

/

**** bilangan produk di atas. berkurangn sudah..
update total.. ana tak pasti..kerna stok di rumah lama ana..
di bumi mantin. yang pasti lagi sohih. dah tinggal sikit
vest..pen..beg..

siapa yang nak.. cepat lah booking ye..
selamat membeli sambil menderma.. ;)

syukran jazilan..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 00:11


/

/


gambar lain dalam ni..

MHD web-wordpress.com

sahabat sekitar ukm..upm.. kuis..mmu..dll..
jom... ajak housemate.. rumates.. coursemates.. classmates..
semua lah..ehehhe.. ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 09:55


dengan ini,,umar khalil dengan berani dan bertanggung jawabnya mengofer diri untuk jadi wakil ukhwah.com untuk hari tersebut...ngeh3x...........k kak,,ana datang hari tersebut,,,,,tapi setengah hari saja ye,,sebab ana ada kuliyyah petang tu kat um....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 10:15


huh..ana exam p.t.d sabtu tu...:( tak dapat pergi...
teringin juga kenal2 dengan warga ukhwah...adoyai....

p/s:umar pakai beg kat atas pergi kuliah mesti kacak..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 10:17


hek eleh,,,ana da ada lah,,,warna kunig lagi,,,menunjuk kan ana bukan dr fanatik warna parti mana-mana tau,,,anta tu belum ada,,naik beli 1,,,



p/s;prof dr ali siap tanya,,"lawa beg,,mana dapat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 22:54


Saya jaga gerai ukhwah eekk... Kak Shida, who else that you already recruited?
HHHEEE.... Tadi saya lunch di MMU (kluaarr opiiss jaap, balik lambat. HHHEE...),
makan dengan Ikram sekali (trouver_99). Dia jadi ad-hoc untuk Hari Kesihatan
MERDEKA niiee kan... Okay, then I thought, when he is busy, surely I will be alone
taking care of an Ukhwah's booth. Jadi... Muslimin jejaka ukhwah sekalian, ada
taakk lagi yang nak offer diri teman Owl niihh?? Tolong weeeiiihh, soraaanng lagi...
Program NISA niiihh!! Jangan biarkan daku keseorangan. At least soraanng
lagi laahh muslimin temankan Si Pungguk niihh. Segan wweeeiihh!!

p/s: POCO-POCO tuuuee apa? Sumpaahh tak taaauu... Serius.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 23:41


Pada 15-08-08 22:54 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Saya jaga gerai ukhwah eekk... Kak Shida, who else that you already recruited?
HHHEEE.... Tadi saya lunch di MMU (kluaarr opiiss jaap, balik lambat. HHHEE...),
makan dengan Ikram sekali (trouver_99). Dia jadi ad-hoc untuk Hari Kesihatan
MERDEKA niiee kan... Okay, then I thought, when he is busy, surely I will be alone
taking care of an Ukhwah's booth. Jadi... Muslimin jejaka ukhwah sekalian, ada
taakk lagi yang nak offer diri teman Owl niihh?? Tolong weeeiiihh, soraaanng lagi...
Program NISA niiihh!! Jangan biarkan daku keseorangan. At least soraanng
lagi laahh muslimin temankan Si Pungguk niihh. Segan wweeeiihh!!

p/s: POCO-POCO tuuuee apa? Sumpaahh tak taaauu... Serius.


poco2 itu satu tarian indonesia yang agak glamer di Malaysia...

p/s: umar_khalil datang lah...
     hm...nak beli beg ukhwah lah...ijau dan merah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 11:03


saya datang nanti... jaga booth ukhwah ke, tolong AJK Nisa' ke... apa-apa saja yang diperlukan... saya akan bantu.... insyaallah. kebetulan tak kerja sabtu tu. yay!! :D


p/s: errr kecuali jadi DJ... saya memang totally out of the candidate.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 10:51


by: syahidatul

!!! CODE !!!


p/s: errr kecuali jadi DJ... saya memang totally out of the candidate.

!!! CODE !!!


AAIKK??? Shyyee!! Abbiiss tuuee sappa nak jadi DJ nanti? Fiq jaga gerai
jeerr... HHAA... Suruh Ikram - trouver... Dia.. Dia... Takpun Azhar (mohamad)...
Doraanng tuuue sesuai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 14:08


salam...
alahai bestnya...tapi apakan daya...tak dapat pergi..hari yang sama ana ada demo silat kat bandar tun razak..karnival gaya hidup sihat..huhu apa-apa pun selamat semuanya..dan good luck buat sahabat-sahabat.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 16:00


hid memang niat nak pergi..insyallah habis konvo tgah hari pas zuhur 2 hid datang..
lagi pun, kenal sangat dengan kak iza dan kak laily 2..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 16:19


ana menyokong sepenuhnya setiap kenyataan kak shida........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 16:23


salam...

adeii... ada ke akhi shafik nak suruh ana jadi DJ?. :jangan:

ish3....karang rosak majlis tu.


eerrmm... ana tak pasti lagi berkenaan...

semalam ana tak dapat nak attend last meeting...

bersalah...bersalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 16:35


ha'ah...apa kata mohamad bergabung tenaga dengan owl jadi DJ???
setuju tak sahabat2???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 21:33


ana setuju sesgt2 cdgan akh mujahid007 tu...lagipun awal kan becok...sesuai lah tu...hehehe

p/s: akhi owl jangan marah ek...nanti kena jual.. :-P heheh

----------------
Peneraju Warisan Mutlak --->Duniaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 07:40


ana rasa akh umar khalil lagi ok jadi DJ rasanya heh! :P
nanti time rehat nak jumpa antum kat sana, maybe bawa kamera sat, nak ambil gambar antum :)
jumpa sabtu ni, ana datang masa waktu rehat saja lah ye :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-08-08 13:26


huhuh teringin nak join..tapi ada exam lah pulak..aduishhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 13:57


salam alaik..
maaf..agak busy sikit untuk update topik ni..

team promosi..trouver+serikandi_muslimah kena update ni..
:kelip:

ok.. untuk wakil Ukhwah.com..
komiti terdiri dari
syahidatul.sadiqah.
trouver_99.arepis.mujahid007
mohamad.scenario.

untuk booth ukhwah.com
owl_UM.ismi_atikah.

erm..adam nak p ye..ok lah tu..
JV dengan owl ye..
owl_UM + adam_muslimin

untuk ad HOc ukhwah.com
umar_khalil.immad..mahyudin..

ada sesiapa lagi..
kalau ada boleh sms ana ye..

insyaallah..ada adik-adik UO nak mai ni..
bestt..best.. jemput lagi team UO-usrah online datang ye..

kang.khalifah.hanan.prof.team IT..
kak sue.. dll jemputlaa datang ye..
;-)

ahlan wasahlan ila warga Ukhwah.com :-D :-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 14:09


/

haa.. nak keychain..comei ni..ehehe..
nak tshirt.. bagde nisa' punya..
peminat ungu...purple.. mai lah turun naa..


MERdeka Health day


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 15:12


memang minat ungu pun..boleh borong key chain, tshirt dan badge nisa'...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 15:19


Salam buat semua:-


            Rumah saya dekat dengan PKNS, tapi tak boleh pergi, balik kampung rumah mak mertua......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 00:06


UMAR TANYA ---> KAK SHIDA (HOC) STAND FOR WHAT?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 00:08


T-SHIRT UKHWAH ADA LAGI tak? YANG LAMA pun BOLEH

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 06:45


salam...

kepada akhi mujahid007 --> akhi jangan....ish3..... ana tak reti nak ber DJ-DJ ini. makan reti lah. lagipun, ana ada kerja waktu tu.                        


kepada akhi muhamad_azrul86 --> "ad Hoc" tu lebih kurang macam AJK Bayangan untuk event Merdeka Health Day ini. kalau akhi tanya Kenapa diletakkan disitu, memang kena tanya lebih lanjut pada kak shida lah.

eerrrmm.. insyaALLAH... ana cuba tolong mana yang boleh.

P/S : haa... kalau akhi Umar_Khalil dan adam_muslimin yang jadi DJ, ana pun setuju. hihi.... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 07:55


InsyaAllah kalau berkesempatan dapatla hadir...huhuhuhu...

sabtu ahad pun sibuk sekarang ni...dapat bisnezz baru...

InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 08:59


alamak. saya tak ada kereta hari sabtu ni....

ada sesiapa yang nak pergi MHD ni datang dari KL naik kereta tak?

uhuk3 :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 09:03


ada,,ana,,,,nak tumpang ke?ngeh3x.........ana dr bandar tun razak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 12:34


ni nak memberitahu antum semua....sesiapa yang ingin pergi event ni...tapi tak ada transport,,,....kereta ana kosong lagi,,,,,

so ni maklumat sikit tentang pengangkutan;

tempat;LRT BANDAR TUN RAZAK
masa ;7;30 da bgerak da...
PIC     ; UMAR _KHALIL (0192035691)


TEMPAT TERHAD,,,sebab kereta 1 saja..hik hik hik hik hik

masalah;balik sendiri,,ana ada kat sn sampai pukul 2//lepas itu kan rush ke UM..
balik tak jadi hal..tahun teksi,,,pergi komuter UKM.......

sekian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 12:37


umar,umar................

hehe...ok lah tu umar,owl dan mohamad jadi DJ..setuju lah...mesti gempaq...hehe......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 12:43


kat tunggu dan lihat lah siapa yang jadi dj nanti......mntau rezeki,,,ada yang stesen radio yang melamar antum yang dpilih jadi dj 2...heheh rezeki,,,,sapa tau kan....anta mujahid,,anta dekat saja..datang,,ada class ek?ala ponteng saja...xluak pun,hahahhahahahahah.....ana pun ada talent jadi dj juga.....

siapa jadi dj nanti tak kisah l,,janji selitkan dakwah dan jangan syok sendiri,,,kang ada kasut melayang kat muka antum,,ana tak tahu,.,,


apa-apa pun,....samua djemput hadir k...pergi test kesihatan tu....jumpo kek sano,,kek sano...

p/s;ibnu musa mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 13:36


ada siapa2 yang nak pergi tak?
please pm ana or posting kat sini..
nak join tapi tak ada kawan, tambahan pula tak tahu lokasi program kat mana..huhu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 13:42


ala kak yati,,sonang jo 2....kan saya da cakap,,naik komuter......turun kat ukm..lepas itu trun kat komuter 2,,mesti ada yang btnya,,
dik teksi dik?
dik nak pergi mana dik?teksi?

so ambil teksi,,cakap tolong hantarkan kat pkns,.,,so mereka tau lah,...

tak pun kalau nak lagi mudah,....sampai stesyen komuter ukm..
akak dail 0192035691,,,

cakap jemput akak kat komuter ukm sekarang,,kejap lagi ada kereta stiker ukhwah 2 datang jemput akak dan yang lain,,,,kereta yang ada stiker ukhwah saja tau,,kereta lain,,tak ada sticker tu,,hehehhehehe


sekian dr ana,,,umar_khalil..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 15:00


ha'ah lah..kita ada kereta ukhwah lah.....mari ramai-ramai kita cntct nmbr tu..hehe..ana nak cntc juga lah...hehe..

erm,ana memang datang lah umar.....tapi sampai tengahari sahaja..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 15:46


kalau tertera numbor mujahid,,ana malas nak lyn......motor ada,,,jangan xdpersia2kan motor anta tu......kami menolong pada kaum yang memerlukan,,,,hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 17:37


salam alaik..
alahai sadiqah..mu macam tak biasa jalan..ehhehe..

naik ktm ke UKM.. then oleh ambil taxi
bagitahu nak ke PKNS.. tmbg ana tak pasti.. sekitar rm5-6 mybe..

pada team Ukhwah.com yang ada vest..pakai ye..;)
umar..owl..adam..dll..

umar.. jumaat mlm free agaknya..
boleh tolong-tolong..
nanti kak sms..

pada yang nak datang.. jemput ye..
ada masalah..kaum hawa..sms ana..
013 315 0515 / 017 224 8987.

jumpa sabtu ni.. insyaallah.. ;)

** yang nak tuntut hadiah konvo.. mai lah jumpa ss ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 10:38


jumaat mlm kak?alamak,,,,,nak pergi swiming pool lah,,nak brenang2..hehehhehe,,,tak ada lah..kalau tak ada apa-apa hal mlm 2,,ana pergi bangi,,sms ana pukul berapa ye,,,,nanti ana sampai.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 12:21


ayyuha.......Kenapa senyap ni ye kat forum ni ye.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 13:03


salam alaik..
umar.. actually, ramai saja yang ushaaa malu-malu topik ni..ehhee..

ok.. ana nak war-warkan..pada muslimat khususan..
yang nak volunteer jadi AJK AD HOC untuk MHD ni..
boleh sms ana ye.. ana mengharapkan ada team Ukhwah.com
yang nak bantu untuk kerja-kerja on MHD nanti..

pada yang nak beli barangan nisa'.. keychain.tshirt.badge.
barangan Ukhwah.com... sticker kereta.kerepek.vest.beg,pen.buku mutiara..
mai lah bawa sikit duit lebih.. infak untuk both booth ni..

insyalllah.. jumpa nanti ye..
** ada penyertaan untuk pertandingn mewarna..
siapa ada adik-adik umur 4-9 tahun.. dialu-alukan join ;)

jumpa sabtu ni... insyaallah...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 17:09


EERR... Ikram (trouver99) baru saja ajak saya tidur di rumahnya Jumaat tuuee...
InsyaAllah saya tidur di rumah beliau di Cyberjaya malam sebelum event niiiee...
HHEEEHHEEE... Then pagi-pagi lagi esoknya, "Journey to the Bangi".
Bassyyaa!!!

p/s: umar_khalil!! mujahid007!! pemburupokok!! Malam tuuee joomm aarr lepak
minum area Putrajaya or Cyberjaya joomm... Sirat82 pun... Dekat saja kaann...
HHEEE... 2.00-3.00am pun takddee haaall aarr... Esok ramai-ramai giiee Bangi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 09:25


kalau tak kbratan,,,,ana nak tumpang tidur rumah mujahid,,tapi tuan punya rumah tak ofer,,segan pula,hehehehehehe...malas nak balik kl semula.... nak minum2 tak ada hal,,ajak aye,,pb tak tahu lah ada ke tak....semua da dekat-dekat....firdaus9 pun area bangi juga....siapa lagi eh,,ramai lah....kalau nak di himpunkan team ukhwah kat area sn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 09:44


umar, tak jadi tumpang umar dan rakan. terima kasih kerana offer :)

owl, tak perlu naik komuter sama-sama. huhu terima kasih juga kerana offer :). lagipun nak tumpang ikram kan.

saya akan bersama kak yati (sadiqah) menumpang di rumah kak shida malam ni... terima kasih kak shida dan kak yati juga kerana offer dan mengambil berat :).

kini tiada masalah lagi :D. jumpa sabtu ni di MHD. ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 09:51


ok,,xpo..sekarang ni ana nak tanya ni,,,,,tolong comfirmkan eh,,mlm ni ada apa-apa tugas tak untuk ukhwah.com....tadi mujahid cakap pas jumaat ni muslimat yang turun...mlm tak pasti,,,semalam kak shida cakap kat ana mlm ni minta tolong2 apa yang patut....conpius niiii.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:10


umar,enta turun saja lepas juma'at
confirm ada kerja
!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:17


mana boleh..pas jumaat kj lah syeikh............ana nak siapkan buku2 nak bawa pergi bniaga sok,,dan nak pergi um,ambil slip peperiksaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:19


dah berapa pointer??hehe.....enta buka jualan tak kat pkns esok?????
ana insya'ALLAH....malas nak masuk ofis...penat....hehe............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:20


tak kisah owl..nt enta setup lah ye...kami ok jerrrrrrrrrrrr...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-08-08 10:24


BESTNYA...
teringin nak menghulurkan bantuan tapi terkebetulan pula sama dengan exam..aduish!!

xpala d doakan program berjalan seperti yang telah d rancangkan..amin..

nampaknya tak boleh claim hadiah dr kak ss lah ek :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:27


aik?da habis belajar exam lagi ke bah?heheheh......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:37


ye lah..exam kan selepas belajar.....mana ada final exam time tengah belajar.......

final exam waktu hidup adalah ketika menghadapi sakaratul maut!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-08-08 10:42


exam SPA lah encik umar..huhu..
kena pergi juga sebab time belajar dulu guna duit mereka

encik mujahid: ya betul kita exam selepas belajar..tapi nampakanya esok tak belajar tpksa p exam..tak sempat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 10:50


oh...exam SPA...ana doakan supaya urusan ukhti ummu dipermudahkan.....


lepas exam saja terus datang!!!

rugi tak datang Tau!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 12:28


umar, nak datang rumah ana malam sikit lah ye...after 10 above sebab maybe ana di s.alam lagi waktu tu...ntak pun lepas balik dr pkns.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 12:30


Apapun ana bagitahu anta,,bincang dulu dengan azrol....sebab kami ada program lwt mlm ni agaknya.....tak dapat jumpa mlm ni,,jumpa sok lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 14:06


Pada 20-08-08 17:37 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
alahai sadiqah..mu macam tak biasa jalan..ehhehe..



ops, mu ni shida, janganlah cakap kat sini, nanti ramai pula yang tahu saya ni kuat jalan. :-)

bukan tak biasa jalan, cuma jadi "luar biasa kalau" 1st time nak pergi sesuatu tempat.

thanks to umar sebab sudi nak tumpangkan tapi tak jadilah sebab dah plan nak tidur di rumah kak shida malam ni with shye.
Insyaallah, jumpa esok deh.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 14:50


ma'alish,,ana pun da buat keputusan tidur rumah pakcik ana kat kajang utama....ni kakak2 semua ni pergi sn pkns naik komuterkan...dr rumah pak cik ana 2,,ana lalu kat ukm 2,,kalau nak tumpang ke pkns,,,sekali lah,,lagi pun ana seorang saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 14:55


ha'ah lah...nt boleh lah ambil ana sekali..hehe..ana tak tau jalan lah....hehe......

kak sadiqah dia nak survey jalan sendiri...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 15:57


salam...

insyaALLAH.....esok boleh lah kita jumpa disana...

eerrmm.... nanti jangan lupa singgah booth yang berkenaan ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 16:29


salam...afwan banyak-banyak..
tak dapat menghadirkan diri...
last2 minit dip0sting untuk jaga pr0g...
p/s: umar sadiiqi...afwan lah azhabu ila um...^_^

p/s: minta kirim beli best ukhwah wane merah dan ijau...
     maggu depan bayr...^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 11:50


heh! :D :P dapat datang kejap pun jadi lah :)
dapat jumpa antum semua heh! :P
dapat ambil gambar sikit saja, sebab tak tahu yang lain-lain pergi mana? "_?
buat periksa kesihatan juga...
yang lain-lain ana tak berapa kenal :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 09:10


anta da datang kami da bsyukur syeikh...


p/s;ehem,,,cemare baru nampak....bau kedai lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 11:04


Alhamdulillah..
syukur kerna dengan izinNYa..MHD berjaya direalisasikan..
walaupun pelbagai rintangan..cabaran menghunjam..
namun, berbekalkan tekad.. ewah.. ayat..hihi..
soff penggerak MHD berjaya melaksanakan jua..alhamdulillah..

syabas.. tahniah pada semua yang terlibat..
sama ada secara langsung.. dan juga tak lansung..
dari segi tenaga.masa.wang.doa dan sebagainya
moga ALLAh jua yang membalasnye...ameenn..
:-)

syukran pada owl_Um+sadiqah+khalifah setia menjaga booth ukhwah.com. pada umar_khalil.trouver_99.mohamad.scenario.
mujahid_007.ismi_atikah..

ada sesiapa lagi sahabat ukhwah yang pergi ye?
ana nampak firdaus_9 saja..
hid_uniten..adik-adik UO p ke?

maaf tak dapat nak sokmo di dan booth UC.
ana ada tugasan yang aula'..

ila haslan.. syukran banyak..kerna jemput hantar
adik-adik al khadeem tu.. maaf kak tak dapat nak take care sangat..huhu
tahniah pada adik syah..hehe..menang hadiah mewarna.. :sopan: :kelip: 5 orang dari al khadeem..
syukran juga ila sahabat ana ..ustz aizat..atas kebenaran pinjam
adik-adiknye..hihi..

juga tak lupa jemputan dari adik-adik RABEka.
rumah amal belaian kasih..ukay perdana..
syukrn ustz ali.. insyaallah nanti tentang tu...ana akan usahakan..
maaf..ana tak dapat nak entertain sepenuh masa dengan adik-adik..

apa lagi ye nak kecek ni..hehe..
oh ye..sirat82 pun datang ye..
syukran pada yang hadir imarahkan program ni..
insyaallah..jumpa lagi next program..

nantikan iftar.. ada program bersama adik-adik di rumah
anak yatim / pusat tahfiz..dll.. bakal menyusul.. insyallah..

tahniah..syabas..syukran pada semua yang terlibat..
mohon kemaafan dari ana.. atas segala kekurangn diri.
moga ALLAh yang dapat membalas segala usaha antum..

* ila aye.arepis.. syukran atas segala komitmen yang ditunjukkan..

ilalliqa'.. wsslm..


** gambar MHD bakal menyusul kelak..
pada yang ada ambil gambar..
ana nak juga ye..
email pada ana..

[email protected]

[email protected]

syukran...

;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 13:03


huhuhu

berjaya jugak carik rumah anak2 yatim al-khadeem tu...

malam sebelum program tu pergi cari jalan kerumah tu sekejap...sempatla jumpa semua bebudak kat sana...demam pula tu...

balik mengigil menahan kesejukkan...huhuhuhu...

perjalanan dari banting ke semenyih ajak member teman carik rumah anak2 yatim tu...sampai rumah dia terus shoot balik banting...naik moto pula tu...

esoknya...bangun lambat...kol 6.30(target nak keluar rumah kol 6.30 alih2 kol 7.15)terus ambil kereta pecut pergi tmn maluri...sampai sana alhamdulillah tepat pada masa yang dijanjikan kol 8.30 kat ustaz omar...ambil bebudak tu terus shoot pergi bangi....

sampai sana terus lepak kat booth dj...jadi dj kejap hehehehe....

balik rumah kerete overheat....temp naik da nak sampai high...huhuhhu

balik singgah petronas isi air radiator...harap-harap okla...teruskan perjalanan....hujan....temp tak mengila...alhamdulillah selamat sampai rumah...tup2 sampai rumah tertidur...penat sangat+demam...huhuhu

tapi apa-apa pun seronok bertemu dengan kalian semua...maaf ye sebab agak senyap+kurang bercakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 13:35


ALHAMDULILLAH BERJAYA JUGAK PROGRAM KESIHATAN MERDEKA NI...

PAGI2 PANAS...PETANG HUJAN....

JUALAN BOOTH UKHWAH ADA JUGAK...KEREPEK2 saja NAMPAK LAKU...
OWL BANYAK UAT SALE....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

nailofar_0405
Warga Rasmi
Menyertai: 25.08.2008
Ahli No: 34638
Posting: 2

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 21:23


Assalamualaikum

Tumpang lalu :malu: Segan rasanya untuk mencoret kata-kata di sini selepas 4 tahun meninggalkan ukhwah.com ni. Tak sangka masih ada jodoh rupanya di sini. :-P

Pertamanya, ana ingin mohon maaf kerana baru menonjolkan diri, lepas program..baru nak register. Ampun..ampun. Hurm..nak kata busy..nanti orang tak percaya :p kak shida lagi busy kan. hehe, Ana ni buat-buat busy saja..asif 'ala kullihal. :-(

Keduanya, ana ingin mengucapkan Tahniah kepada Team Ukhwah.com, bangga rasanya dapat bekerjasama. Bantuan dan pertolongan antunna semua ana sangat-sangat hargai..kepada 3mamat ukhwah yang merempit jam 2 pagi untuk gantung banner, ada yang bermandi embun untuk siapkan khemah (padahal pakcik khemah yang buat :-P ) , ada yang sanggup pusing2 pasar malam edar flyers, ada yang datang dari mantin untuk meeting malam2, ada yang sanggup bermujahadah walau motor kehabisan minyak malam2, ada yang kehilangan spec tersayang, aduh..macam-macam kenangan yang ditinggalkan dalam perjalanan kita ni.. syabas ana ucapkan kerana sudi berkongsi suka duka bersama Nisa'. Tak lupa untuk Kak Shida, berulang alik naik komuter ke meeting..jasamu tetap kukenang

:welcome:

3rd, ana doakan agar ukhwah yang terjalin dalam masa yang singkat ini akan berterusan kekal mekar..moga sudi menerima ana dalam team ukhwah.com ini. walaupun pernah menjadi ahli lelap beberapa tahun lepas. :malu: Ana mewakili NIsa' mengalu-alukan untuk kita terus bekerjasama dalam program-program yang akan datang.

Dear
Kak Shida, Wani, Kak Yati, Shye, Muzaffar, Muhammad, Buk, Ikram, Hafiz, Syafiq...dan lain-lain kiranya ada yang tertinggal, team ukhwah.com yang memberi sokongan...TERIMA KASIH !

Salam kerinduan dari ana di perbukitan ilmu UNITEN .

p/s : Doakan ana untuk imtihan Rabu ini, sapa nak tolong buat assignment, PM ana k. Hadiah nya, ...eskrem warna warni. bessst ! :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_0405Profil   Hantar PM kepada nailofar_0405   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 21:26


Waalaikumusalam wbt dan salam ukhwahfillah,

kita ada ahli barulah, nailofar_0405...

erm, bertambah lagi warga ukhwah yang realiti, siapa ye nailofar_0405, rugi tak pergi majlis kat bangi ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-08 23:27


selamat kembali ke ukhwah nailofar....
moga jodoh berpanjangan.

dia ni ingatkan serius manjang, ada masanya lawak juga.
lagi-lagi masa cerita pasal tak-uniten yang tengah 'glamor' sekarang.
huhu.

assignment dari minggu lepas khaul dah ingatkan suruh buat. apa da......

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 23:29


tak mengapa..pengalaman baru semuanya.yang pasti,ramai geng ukhwah ni ada bakat terpendam untuk menjadi Deejay.lepas ni boleh lah menawarkan diri kalau ada apa apa lagi.tak payah dok sesegan dah...

*mujahid007 : tikar anta ada kat sirat82.nanti ambil kat dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 00:42


Pada 25-08-08 21:23 , nailofar_0405 posting:

!!! QUOTE !!!


Keduanya, ana ingin mengucapkan Tahniah kepada Team Ukhwah.com, bangga rasanya dapat bekerjasama. Bantuan dan pertolongan antunna semua ana sangat-sangat hargai..

p/s : Doakan ana untuk imtihan Rabu ini, sapa nak tolong buat assignment, PM ana k. Hadiah nya, ...eskrem warna warni. bessst ! :-D


ooo nailofar ye.. hihi. selamat menjadi warga baru lah hehe.

pertama sekali, saya nak minta maaf pada cik ketua pengarah (KP), sebab selalu tak datang meeting.. huhu. kasihan kak shida datang seorang-seorang.. mujur lah ada arepis, trouver, mujahid dll.. maaf ye cik KP.

kedua sekali, tahniah kepada cik KP sebab berjaya menguruskan program ni dengan jayanya... tambah pula ada exam rabu ni.. mesti letih. saya doakan moga-moga mudah jawab exam tu ye. cik KP banyak berkorban untuk Nisa', Insya Allah, Allah akan bantu cik KP pula dalam exam... ;-)

errrr ketiga sekali, saya ada tertinggal barang lah kat rumah cik KP... hehehe. terlupa lah. dok kalut2. nanti kak shida amikkan. :D minta halal segala harta benda :D

moga jumpa lagi ye cik KP. datang lah ukhwah ni selalu ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 08:18


Assalamualaikum wbt..

Tahniah kepada team NISA' Serdang umumnya di atas kejayaan menganjurkan program bermanfaat seperti ini dan khasnya TEam ukhwah.com specially cik simple_shida di atas kesungguhan dan kecekalan didalam menjayakan program. mantap sungguh cik SS ni semasa mempengerusikan sesi____(lupalah pulak)..hehe..masa tu ana kat luar tolong jaga booth nisa'..'macam pernak kudengar suara ini tapi siapa ya.. ? :sopan: bila ana jenguk sekejap ke main stage..ooo, patutlah..cik SS rupanya..mantop!! cik Shye pun tak kurang hebatnya dengan menjalankan tugasan protokol yang diamanahkan..
terharu dengan komitmen yang ditunjukkan muslimin2 ukhwah..bila sampai saja malam tu, tengok-tengok dah ada kelibat mujahid007, owl_um tengah sibuk menyiapkan persiapan. thanks to umar_khalil dan trouver yang jemput kat KTM UKM..erm, 1st time naik kereta yang ada sticker ukhwah.com yang ditempah khas..hehe.
dengan rasa rendah diri ana nak mohon maaf kepada team ukhwah yang terlibat dalam MHD ni terutama simple shida sebab tak dapat nak berikan kerjasama sepenuhnya semasa persiapan..meeting pun tak pernah hadir..so memang tak tahu apa-apa..tu yang agak tak tentu hala masa MHD, kejap ke booth kejap ke dalam..tengok-tengok apa yang boleh dibantu. Insyaallah, dilain masa akan cuba berikan kerjasama yang sepenuhnya.

kepada Ismi_atikah, thanks di atas keprihatinanmu dik..malu pula rasa.. :-D.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 09:33


Assalamualaikumwarahmatullah....

eerrmm... siapakah ukhti yang memakai nick_name nailofar_0405?

adakah ana mengenalinya?.

eerrmm...tak apa lah...

*wah...siapa yang merempit 2pagi untuk pasang banner tu?

**wah...siapa pulak tu yang bermandi embun untuk siapkan khemah?.(eh...ia ke?.)

***ana pun bersimpati lah pada seorang sahabat kita tu, bersusah payah untuk datang meeting kerana kehabisan minyak motor.

****tak lupa juga pada ukhti2 yang demam sewaktu hari kejadian...(penat sangat tu)

*****wah3..rupanya banyak kenangan sewaktu bekerja untuk program tu ek..

******DJ ukhwah yang paling mantop sewaktu hari kejadian (orang-orangnya dirahsiakan).... :sopan:

apa-apa pun... KP(program) kita yang paling hebat.... bersusah payah untuk semuanya...

tapi..kalau dari ukhwah.com, kak shida kita lah yang paling "bekerja keras"..

ish...susahnya....senang cerita....semuanya hebat lah.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 10:27


alhamdulillah..da slesai semuanya...semuanya berjalan lancar....kepada mujahid yang gempak dengan komitnen yang dberikan...ana pun xtrikut dengan cara sebegitu,,,mabruk2x....nak aktif sangat ,,sebab booth emedia ada,,takut timbul isu kat opis..tapi tak apa,,,staff emedia semua faham...

sama-sama kak yati...kat ada kemampuan 2,,bantu lah kepada yang mmerlukan,,,,lagi pun risau tu ada kat hati muslimin2 ukhwah ni bila muslimat ukhwah brada di komuter malam-malam....

thanks to alan,,,sebab caring anak-anak yatim 2....(alan ni masih bujang,,hehehe,,btanggungjwb pula tu)


ana sampai setengah hari saja kat sn...pukul 3 ada kuliyyah...hurm,,,puas ku pujuk mata ni...hampir kcundang dalam kuliyyah..huhuhuhuu.....

kepada deejay2 yang dmonopoli oleh muslimin ukhwah...semuanya mempunyai bakat yang mantop..walaupun starting malu2 tapir nak lontarkan bakat masing,,tapi bila da lm2....tune da dapat,,,,alhamdulillah dan tahniah kpdyg terlibat....

dok lepak kat booth ukhwah,,,xsangka forum yang rasmi telah dapat dbincangkan...dmana ahli panelnye,,,,ana sendiri,,kak sadiqah..trover,si pungguk um ada,,,yang penting kawan-kawan ukhwah dapat kenal ana lebih dekat,,baru dinamakan ukhwah ye tak?

sebenarnya hari bkenaan,,ana injured pagi tu,,,kaki kiri terseliuh,,,mlm tu ingat nak pergi bangi semula...tapi terpaksa lupakan hasrat 2....Kenapa terseliuh,,,sirat dan azrol ali tau lah puncanye,,,,.

pas sampai rumah,,,buka hp,,,dapat sms dr mujahid,,dia excident,,,,,cuma luke ringan,,,,,doa ku mngiringi keselamatan mu sahabat,,.,,nak bls sms krd pula tak ada,,,huhuhuhuhu,,,,,,,,

apa-apa pun ana rasa da cukup puas hati lah,,sebab jadi salah seorang insan yang terlibat dalam MHD ni.......k.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:30


salam kepada semua sahabat dan sahabiah........selamat datang dan selamat menjadi ahli ukhwah.com. kepada nailofar_0405...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:34


tahniah ana ucapkan kepada KP pgram anjuran nisa' baru-baru ni yang menjalankan tuigasnya dengan jayanya.....
ana ucapkan tahniah kepada komitmen yang anthum semua berikan...(fuh,macam ucpn KP lah pulak)...hehe.....

kepada kak shida, ana minta maaf Kenapa tak hadir msyuart seblm tu....kak shida tau Kenapa....dan ana minta maaf jk gerak kerja yang dilakukan melangkaui bidang tugas atau bidang kuasa mana-mana ahli jawatankuasa program......

segala-galanya adalah nikmat dan ujian dari ALLAH......semoga usaha kita menengakkan kalimahNYA dengan pelbagai usaha dikira sebagai amalan disisiNYA...amin...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:37


ALLAH berfirman di dalam surah muhamad ayat 7 yang bermaksud : "barangsiapa yang menolong menengakkan (agama), nescaya akan aku bantu dia (hambaKU) di dalam kesusahan malahan mengukukhkan kedudukannya".

insya'ALLAH semoga dengan ini kat berpegang teguh pada ayat2 ALLAH agar sentiasa berada di jalan ALLAH dalam menengakkan agamaNYA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 12:44


salam...

pada kahi mujahid...

insyaALLAH...moga-moga segala kerja kita ini dikira sebagai amalan soleh disisiNya... aamminnn....


p/s: syukran pada akhi haslan yang sanggup ambil adik2 dari tempat mereka... (ana dop tau pun....... tau..tau saja...dah ada kat sebelah ana...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nailofar_0405
Warga Rasmi
Menyertai: 25.08.2008
Ahli No: 34638
Posting: 2

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 00:01


ana singgah lagiii... :-D

Pengumuman; Hari Test ana ditukar ke hari Khamis, sila tukar doa anda (kepada yang doa pada ana secara specific) hehehe. Sekian terima kasih


Ok..di saat ini, ana dah siap buat assignment (terima kasih wani tolong ingatkan sewaktu edar flyers di pasar malam ) :kelip:

DAeng Jati : ana ni hamba Allah yang banyak kelemahannyer, gelaran ana nailofar..KP tu nama samaran sementara , sekarang dah turun takhta :-D

Shye ada tertinggal barang eh? If u left, consider mine :sopan: ok2..gurau saja. Sehari tinggal, lima posen, orait lah itu. (kak Shida, nanti share eh)

Incik mohamad, gambar anda pada jam 2++ pagi di tepi jalan, ada dengan ana. sila jaga tatatertib..jika tidak..huhuhuhu.

mujahid memang suka tiru ayat KP. dah sihat ye..nasib baik anta tak ada apa-apa..kalau tak..silap-silap; satu team MHD melawat anta .

apapun..ana nak sambung study. Terima kasih pada semua yang mengalukan kehadiran insan kerdil ini..ceyy..skema pula ayat. :-D

Fighting !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_0405Profil   Hantar PM kepada nailofar_0405   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» ' Hari Kesihatan MERDEKA'

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.206125 saat. Lajunya....