Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 50 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: Komen siket? Hehe


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» Komen siket? Hehe

Please Mendaftar To Post


Oleh Komen siket? Hehe

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 14-07-08 02:07


Assalamualaikum, :) Lama juga tak masuk ukhwah ni. Sahabat2 dalam ukhwah ni sihat ke?

Kali ni lukisan saya buat ni macam biasa pakai microsoft Paint. So, komen sikit. haha.

/


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 08:46


k lah tu agaknya..tak reti nak komen..huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 11:24


ok menarik,,,,buat ana teringat pada seseorang.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 11:49


no comments on the painting....
tapi sumber inspirasi yang menjadi timbul tanya di sini....

huhuhuhuhu.........

p/s: teringat juga kat orang2 (banyak bukan orang-orangan tau) tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 11:52


Pada 14-07-08 11:24 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

ok menarik,,,,buat ana teringat pada seseorang.......

dah agak dah, pasti UK akan tertarik 8-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 12:07


Pada 14-07-08 11:52 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-07-08 11:24 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

ok menarik,,,,buat ana teringat pada seseorang.......

dah agak dah, pasti UK akan tertarik 8-)



kalau dah tertarik tu apa lagi...
jangan dok sorong tarik dah lah....

p/s: faham-faham lah kan..........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 12:16


nak komen... ana tak pandai.. golongan pencinta seni juga pandai menilai...
kalau ikut pandangan dan tenungan ana, ok juga lukisan tu.. not bad... :-D


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 12:59


Pada 14-07-08 11:52 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-07-08 11:24 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

ok menarik,,,,buat ana teringat pada seseorang.......

dah agak dah, pasti UK akan tertarik 8-)





ngeh3x........... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 14-07-08 13:11


Assalamualaikum...cantik...menarik...ayu saja gambaran pada lukisan tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:13


Pada 14-07-08 12:59 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-07-08 11:52 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-07-08 11:24 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

ok menarik,,,,buat ana teringat pada seseorang.......

dah agak dah, pasti UK akan tertarik 8-)





ngeh3x........... :lol: :lol: :lol:



ni bukan gelak biasa-biasa ni
ni gelak sambil usap misai atau janggut kan????

saya tolong support satu
:evil:
:evil:
:evil:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:22


buat pengetahuan alwalid,,,,,ana tak ada misai untuk di urut,,hanya ada jambang dan janggut sebagai pehiasan muka......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:32


kan tulis situ misai atau janggut...huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:35


Pada 14-07-08 13:32 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

kan tulis situ misai atau janggut...huhuhuhu



ops sory.......terlepas pandang,,,,,,



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:41


it's ok UK....
minta lagi ramai peminat dan penggiat seni lukis join the club dan pamerkan hasil nukilan mereka

p/s: tak hebat bab-bab lukis2ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:46


Pada 14-07-08 13:41 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

it's ok UK....
minta lagi ramai peminat dan penggiat seni lukis join the club dan pamerkan hasil nukilan mereka

p/s: tak hebat bab-bab lukis2ni



ana bab melukis ni,,,hebat juga lah kalau setakat lukis org lidi tu....tak ada hal..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-07-08 15:53


Tak pandai lukis guna computer ini...

Tapi kalau warna biasa tu ok lah...

Well, kira cantik juga.

Good try

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-07-08 17:54


Assalamualaikum
bagi saya, memang mantap lah..sebab saya tak pandai melukis guna komputer...even guna tangan melukis kat kertas pun perlukan ada gambar di hadapan..kalau lukis gambar orang berpurdah ni..hm..nak ambil mana eh contohnya... :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 19:43


Assalamualaikum

sejuk mata memandang..
saya teringat tentang cerita ayat2 cinta...
watak aisha...tertarik dengan perwatakan aisha,
sungguh mulia... :-)


-----------------
'ingatilah ALLAH SWT,kerna hati manjadi lebih tenang....'


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 13:23


wahh... shahrulzaman dah semakin matang...
dari gambar sinchan.. kepada wanita berpurdah...
hmm.. mungkinkah himawari memakai purdah ketika besarnya... uhuk...

tapi, lukisannye menarik.. boleh ismi tumpang dua kaki save dan gunakannya shahrulzaman..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-07-08 16:25


cantik2,... teruskan berusha buat kaligrafi pulak ek.. dulu saya pernah guna hp nokia yang hitam putih buat ayat 1000 dinar.. sekarang tengah usha lagi..

apa-apa pun,.. teruskan berusha.. jangan dibuai mmpi melukis manusia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 16-07-08 00:44


terima kasih ismi_atikah. silakanlah..ia satu penghargaan buat saya. Insyaallah saya nak cuba buat yang lain. tapi tengok lah dulu bila hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-07-08 07:29


Assalamualaikum
iyakah azzak... :-o peh...memang hebat...saya, walaupun minat, tapi tetap tak pandai...sikit² saja..lepas tu dah malas...huhu... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 09:29


Pada 22-07-08 07:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
iyakah azzak... :-o peh...memang hebat...saya, walaupun minat, tapi tetap tak pandai...sikit² saja..lepas tu dah malas...huhu... :-P




kan timbulkan minat syiekh...baru jadi rajin...istiqhamah practice slma 40 hari,,,insyaAllah,,,,jadi habit....ngeh3x......tapi yang dok practice pom purdah saja....



p/s;pandai cakap saja,,ana sendiri malas....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 09:52


cantik juga lukisan tu. kalau ana lukis entah jadi apa entah.. hehhehe
umar memang pandai cakap saja.. buat nya entah...wakakak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117473 saat. Lajunya....