Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 23 minit yang lalu
wyd1014: 8 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: Kau Yang Satu


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» Kau Yang Satu

Please Mendaftar To Post


Oleh Kau Yang Satu

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-07-08 22:55


Salam. Kali ini hamba teringin nak santai sedikit setelah agak 'pesat' posting tentang negara, jadi nak layan bunyi-bunyian seketika...

Lirik dibawah adalah dari lagu nyanyian Ramli Sarip ciptaan M. Nasir bertajuk Kau Yang Satu. Sebenarnya dah lama hamba cari kembali tajuk lagu ni tapi lepas muncul topik forum http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=38098&forum=32&start=0 hamba bersyukur sangat-sangat sebab masa AN minggu pertama hamba sempat tengok sekilas pandang dan dengar saja lagu ini. Lagu ni hamba tak pasti pada pendengar nasyid adakah menepati standard nasyid @ 'world music' @ rock kapak. Tapi yang nyata setiap bait liriknya amat lurus, tepat, dan fitrah kepada hakikat kita sebagai hambaNya. Iramanya syahdu dan menggetarkan nurani. Bagi hamba dalam banyak-banyak lagu ketuhanan yang ada di Malaysia lagu ini salah satu yang paling dekat dengan hamba...

klik disini untuk mendengar lagu penuh. Sekian...

Kaulah yang Maha Esa
Kaulah yang Maha Pengasih
Kaulah yang Maha Penyayang
Tiada hidup tanpaMu...

Kaulah yang Maha Agung
Kaulah yang Maha Mengetahui
Tuhan dunia akhirat
Tiada aku tanpaMu...

Bilaku rasa pilu
Bilaku rasa resah
Bilaku kekosongan
Kau tempatku mengadu
Oh tuhan yang Satu
Engkau Tuhan yang Satu

Segala puji-pujian ku tujukan padaMu
PadaMu...
Dan hidup dan matiku
Hanyalah untukMu... UntukMu...

Kaulah yang Maha Esa
Kaulah yang Maha Pengasih
Kaulah yang Maha Penyayang
Engkau Tuhan yang Satu.



-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-07-08 15:33


Assalamualaikum
ramli sarip...lagu²nya banyak unsur ketuhanan yang agak bagus untuk diketengahkan..cumanya..oleh kerana muziknya yang agak 'kapak'..ia tak boleh diterima dengan baik oleh saya...huhu..apapun, suatu usaha yang baik... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-08 18:16


macam lagu keliru pun kalau dhayati liriknya,,,boleh tahun.....muziknye pun boleh lah tahun,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:22


hmm... ismi suka kebanyakkan lagu2 ramli sarip...
walaupun kebnyakkan tajuk lagunya tak pernah ingat, tapi tatkala berkumandang...buat hati rasa cambest... adess.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096314 saat. Lajunya....