Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 10 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Holocaust::The Jewish Dilemma


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Holocaust::The Jewish Dilemma

Please Mendaftar To Post


Oleh Holocaust::The Jewish Dilemma

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 02:29


Pengenalan

Firman Allah yang bermaksud : “Dan demikianlah Kami adakan dalam tiap-tiap negeri orang-orang besar yang jahat supaya mereka melakukan tipu daya di negeri itu,padahal tiadalah mereka memperdayakan selain dari dirinya sendiri (kerana merekalah yang akan menerima akibatnya yang buruk), sedang mereka tidak menyedarinya.”(Al-An’aam:123)

‘Holocaust’ merujuk kepada peristiwa di zaman perang dunia kedua di mana kononnya enam juta Yahudi dibunuh dalam dewan beracun oleh tentera Jerman,Adolf Hitler melancarkan program pembersihan etnik dan pembunuhan beramai-ramai Yahudi ketika Perang Dunia Kedua di berpuluh kem tahanan di Jerman dan Poland. Kem seperti Dachau, Buchenwald serta kem tahanan lain di Jerman termasuk kem Auschwitz dan kemudahan induknya Birkenau,Stutthof, Treblinka , Chelmno, Sobibor, Majdanek dan Belzec di Poland dianggap sebagai kem maut bagi Yahudi apabila berjuta mati di kem itu.

Banduan Yahudi kononnya disumbat ke dalam bilik sebelum di lepaskan gas beracun, menyebabkan mereka mati serta-merta. Penderitaan masyarakat Yahudi akibat dasar kejam Hitler ini digambarkan dengan ribuan gambar mayat bertimbun-timbun di luar kem tahanan itu.

Kemudian tentera Soviet dan tentera bersekutu, menyelamatkan saki-baki penduduk Yahudi di semua kem di Poland ini dan dibebaskan.

Kisah penderitaan ini dicatatkan dengan penuh dramatic oleh seorang wanita Yahudi menerusi Diari Anne Frank. Diari ini, yang dianggap catatan peribadi paling menakjubkan berdasarkan kesengsaraan yang dialami, dijadikan teks bagi pelajar dan antara rujukan utama kisah kezaliman terhadap Yahudi.

Dalam rencana halaman 12, The Christian Science Monitor bertarikh 10 Ogos 1994 tulisan Jewess Linda Joffe menyatakan, kira-kira 560 000 Yahudi tinggal di Jerman ketika Nazi berkuasa pada 1933. Hampir semua Yahudi itu dibunuh. Kini, hanya 50 000 Yahudi tinggal di Jerman.

Penderitaan Yahudi inilah diistilahkan sebagai Holocaust atau malapetaka dan kemusnahan besar masyarakat itu ketika Perang Dunia Kedua. Selepas perang dan sehingga kini, rata-rata masyarakat dunia menganggap Nazi dan rejim Hitler adalah manusia paling keji dalam peradaban dunia.

/


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 07-07-08 04:31


kaum yahudi membuat pelbagai cara bagi mengingati holocaust ini...di sini nampak kegigihan mereka untuk tidak melupakan tragedi mereka itu...diharap org islam pun boleh buat yang sama...jangan terus dilupakan kekejaman kepada orang-orang islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 13:05


jika holocaust ini berlaku. Aku sendiri akan cium Hitler...
kerana mengikut statistik jika holocaust benar-benar berlaku.....maka sepatutnya sudah lenyaplah semua keturunan bangsa Yahudi di benua Eropah...
seterusnya melenyapkan penjajahan Palestin oleh kuasa2 besar eropah dan Amerika.............
terdapat banyak lagi fakta dan statistik yang mengelirukan serta bercanggah dengan fakta yang dikeluarkan bagi menyokong isu holocaust.....

kesimpulannya: holocaust adalah pembohongan semata-mata bagi mendapatkan tanah yang kononnya adalah hanya milik bangsa Yahudi dan keturunannya iaitu Palestin.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 17:12


HMMM... Thanks Mr trouver_99, nice article. Apabila bercerita mengenai kebangsatan
yang dilakukan oleh bangsa Yahudi ini, memang seolah-olah tiada penghabisannya.
Antara cara mudah menegakkan protocol Zionis, is to conquer the United States(US)
politic, media, entertainment and economy. THUS.... Kerana bolehlah nak dikatakan US
adalah transit kepada politik, media, hiburan, ekonomi dan maklumat dunia.
Apabila mendengar nama-nama seperti Steven Spielberg, Louis Brandeis, Mel Brooks
dan lain-lain lagi, umpama menunjukkan bahawa US memang di bawah
cengkaman dan pengaruh Yahudi.

THEN.... after a few decades, memang terlihat dengan
jelas pengaruh Yahudi apabila Iran, just using the nuclear for electrical energy
generation dikecam oleh US dan diugut untuk diserang seperti Iraq and Afghanistan
sedangkan Israel yang memang telah jelas mempunyai program nuclear, antara salah satu
yang kecilnya adalah Negev Nuclear Research Center, langsung tidak disentuh dan
US hanya berdiam diri. US's Reason: Israel just want to protect itself. Palaaaoottaakk
haanngg!!!! Buuuddduuusss nyyeerr alasan!!!!


Dan dari segi economy, multi-national company merupakan antara salah satu cara Yahudi
mengembangkan sayap income and monetary enhancement. Contohnya Freeport Company,
yang menggali emas, perak dan tembaga di Papua New Guinea, Indonesia. 90% being sold by them
while 10% dibayar sebagai royaltilah kiranya kepada kerajaan Indonesia. p/s: Negara Islam
sebesar Indonesia pun mudah diperkotak-katikkan oleh Yahudi, apatah lagi di negara
yang sudah luput nilai-nilai Islamnya. Malaysia? Entah laahh.... Hard to be expressed
how is the condition - the Jewish influence.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 19:01


Syukran trouver_99.

Sememangnya peristiwa itu adalah 'pasport' Yahudi untuk terus mendapat 'pembelaan' masyarakat dunia. Sesiapa yang menentang idea holocaust dicop anti sematik. Manusia selain yahudi dianggap 'Goyim' (aka Haiwan). Betapa tebalnya kebanggaan & 'kebangsaan' mereka! Moga dijauhi Allah kaum majoriti bergelar 'meLayu' mewarisi sikap buruk yahudi... Nauzubillahiminzalik...


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 01:21


Nazi dianggap anti semitik. Penyokongnya digelar anti Yahudi ataupun anti semitik. Sebarang kegiatan yang dilihat menggugat Yahudi digelar anti Semitik. Akibat propaganda besar-besaran ; Hitler dan tenteranya di anggap begitu zalim terhadap Yahudi yang kononnya membunuh Yahudi tidak kira wanita, bayi dan kanak-kanak, orang tua atau muda. Peristiwa ini sudah terpahat utuh dalam sanubari masyarakat dunia.

Masyarakat dunia ditunjukkan gambar timbunan mayat ketika perang akibat kezaliman Nazi, sebenarnya tertipu kerana hakikat gambar itu adalah mereka yang mati akibat kebuluran dan wabak penyakit berjangkit atau mangsa bedilan bom tentera Amerika dan sekutunya.

Memang benar, tatkala perang dunia kedua, ribuan nyawa menjadi korban perang, penyakit dan sebagainya. Tetapi penghapusan etnik seperti di dakwa Yahudi adalah satu pembohongan yang besar. Malangnya sejarah yang ‘dicipta’ tersebut tidak dibantah. Selain Presiden Iran Mahmoud Ahmadinejad, belum pernah ada tokoh di dunia yang berani secara terang-terangan mengatakan keberadaan holocaust hanyalah sekadar mitos.

Di Barat dan Eropah terutamanya, menolak keyakinan keberadaan Holocaust boleh dianggap sebagai ‘anti semitik’ hinggakan ramai warga Amerika lebih mengenali Holocaust di banding sejarah penting mereka sendiri seperti peristiwa Pearl Harbour.

Begitu dahsyatnya ‘sihir’ Holocaust, hinggakan barang siapa yang tidak mengakui;(termasuk yang menolak dan mengingkarinya) haruslah berhadapan dengan risiko penjara. Ini termasuklah beberapa ilmuan seperti ; Robert Faurisson, Professor Roger Garaudy (Perancis), David Irving (Inggeris), Ernest Zandel (Kanada), Gatsom Amadeus (Swiss), George Ashley (AS), Dr. Joel Heyward (New Zealand), kesemuanya telah menjalani hukuman atas keberanian mereka menentang fakta adanya “kebohongan” Holocaust.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 05:43


saya hanya nak paste-kan kembali artikel dr sdra rimbabara dari topik tersebut:

15 Mei - Hari Nakba... 60 Tahun Negara Israel
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=37733&forum=60

kerana Holocaust ini.. Nakba dilupakan oleh masyarakat dunia! atau mungkin kita sering terlupa.. ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 00:29


Tetapi kini dunia semakin maju, penduduk bumi semakin cerdik dan sentiasa ingin mencari kebenaran dalam setiap fakta. Dengan menggunakan bahan sejarah dan kaedah saintifik maka terbongkarlah kebenaran. Dan kesimpulannya, Holocaust adalah rekaan, satu kisah dongeng Yahudi bagi membolehkan mereka meraih simpati, melaksanakan agenda sulit, menguasai dunia!

Malah antara alas an besar mereka untuk berpindah beramai-ramai ke Palestin (sekarang Israel) menggunakan alasan ini. Mereka juga telah Berjaya menuntut ganti rugi berjuta-juta dollar daripada Amerika berasaskan kepada dongeng yang dibina di atas pembohongan.

Punca Dakwaan

Ia sebenarnya berpunca daripada tindakan Hitler yang telah berjaya membawa Parti Sosialis Kebangsaan menguasai kerajaan dan pada 1933 beliau mula melancarkan gerakan untuk mendesak penduduk Yahudi supaya meninggalkan Negara itu dan jika perlu secara paksa.

Mereka menggubal akta mengenai perkara itu yang menyekat hak Yahudi untuk berniaga dan bekerja. Semua langkah ini diambil selepas kerajaan Hitler ketika itu merasakan ia perlu dilaksanakan bagi menjamin hak penduduk pribumi dan penganut agama lain kerana bangsa ini, menguasai sepenuhnya bidang perundangan, perubatan, media dan ekonomi.

Pada 1934, masyarakat Yahudi mengutuk Jerman dan memulaukan Negara itu dan menjelang Perang Dunia Kedua pada September 1939, hanya 200 000 Yahudi yang masih menetap di Jerman.

/


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 13:32


"Jika Holocaust ini berjaya dibuktikan sebagai palsu, maka senjata terkuat propaganda Israel
ini akan berkecai."
(Profesor W D Rubinstein from Australia in Quadrant megazine ,Australia, September 1979, page 27)
***********************************************
"Holocaust ini adalah perniagaan yang menguntungkan. Tiada keuntungan lain yang sama
seperti Holocaust!"
(Jocobo Timerman, seorang Yahudi the book writer of "The Longest War")

------------------------------------------------------------------------------------------------

CEEHHH!!! Owl rasa amat menjijikkan apabila peristiwa Holocaust yang digembar-gemburkan, terlampau
amat dipopularkan Yahudi ini sehingga 27 Januari dipilih sebagai hari peringatan Holocaust.
Been approved plaakk oleh PBB!!! EERRGHHH!!! Sedangkan pembunuhan rakyat Palestine di kem pelarian
Sabra dan Shatila pada 16 September 1982 direncanakan oleh Yahudi Laknatullah dibuat taakktaauu,
being ignored, forgotten dan dipejamkan saja mata tuuuee...!!! Beribu-ribu pelarian Palestin
ketika itu yang dibunuh, dan mungkin sudah mencecah jutaan orang until NOOWW!!! Hanya
tidak dipandang manakala peristiwa Holocaust yang entah sahih kaa tidak, di famous-famouskan
semata-mata mendapatkan "legitimate country" at Palestine. Memang bangsat Yahudi niieehh!!!
Sedangkan askar-askarnya dilatih supaya tiada perasaan apabila menembak ibu yang sedang
menyusukan anak, then asking for pity through Holocaust!!!! Sememangnya PBB ditipu / dianjing-
anjingkan oleh Yahudi!!!! Agaknya sekiranya benar pun event Holocaust niiee, mungkin NAZI
yang diketuai oleh Adolf Hitler pun memang daahh tak tahan dengan menataanngg Yahudi niihhh!!!!
Hidup tanpa negara, menumpang tetapi, kerjanya menyusahkan peribumi Germany!!!



p/s: topic popular hari ini:
jodoh....susah sangat ke nak dapat jodoh
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=75&topic=37998&start=0#f549047

Kenapa lelaki sekarang suka dengar cakap perempuan?
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=1&topic=25779&start=0#f549044

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 22:51


Bukti Pembohongan 1

Dr David Irving, seorang pakar sejarah Britain yang mengkhusus dalam kajian Perang Dunia Kedua menegaskan Holocaust adalah mitos. Malah, seorang lagi pakar sejarah Britain, Alan Bullock berkata, Hitler tidak pernah mengarahkan Yahudi dibunuh.

Ia disokong pakar sejarah lain yang menyatakan tiada satu bukti kukuh Nazi melakukan pembersihan etnik seperti yang didakwa sama ada menerusi ribuan dokumen yang dirampas selepas perang atau kenyataan saksi.

Bukti Pembohongan 2

Pada Mei 1988, Irwing, membentangkan laporan yang dibuat oleh Fred A. Leuchter, seorang pakar rekaan dan peniruan alat membunuh, termasuk bilik gas beracun. Leuchter yang mengkaji dan mengambil sampel dari bilik kem tahanan Auschwitz, Birkenau dan Lublin menegaskan tiada proses menyalurkan gas beracun berlaku.

Malah, apa yang mengejutkan kepada Leuchter, tiada sebarang kesan racun sianida di kesan dalam sebarang bilik kem terbabit. Kajian juga menyatakan sejenis racun yang didakwa digunakan untuk membunuh Yahudi, Zyklon-B, sebenarnya hanya digunakan untuk membunuh serangga. Ini kerana Zyklon-B meninggalkan kesan yang tidak boleh hilang meskipun selepas beratus tahun dan kajian tidak menemui kesan ketara penggunaan racun itu.

Pada 1991, kerajaan Poland mengulangi ujian ini dalam usaha menyangkal hasil penemuan Leuchter, tetapi mereka juga gagal menemui sebarang bukti peristiwa kejam itu berlaku.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 08:29


Bukti Pembohongan 3

Kewibawaan mengenai dewan bunuh ini juga amat palsu. Kajian menunjukkan bilik ini hanya sekadar bilik biasa yang tidak kedap udara dan mempunyai ruang udara yang agak besar di lantai dan bawah pintu. Jika benar Jerman menyalurkan gas di bilik terbabit pasti racun ini turut mematikan tentera. Selain itu tiada peralatan lain bagi melakukan proses itu ditemui.

Meskipun dakwaan enam juta orang mati akibat gas beracun, tiada satu pun mayat yang dihimpunkan selepas perang sama ada di kubur besar atau reput di tepi kem tahanan, dijalankan bedah siasat bagi membuktikan punca sebenar kematian mereka.

Kebanyakan mangsa yang maut itu adalah rakyat Jerman dan hanya segelintir Yahudi. Malah kajian juga membuktikan, tentera Jerman memerlukan masa 68 tahun untuk menyumbat tahanan dalam bilik beracun seperti di Auschwitz, bagi membunuh enam juta Yahudi.

Bukti Pembohongan 4

Menurut pakar sejarah, Diari Anne Frank juga palsu kerana sebahagian daripada diari itu ditulis menggunakan pena mata bola. Pen seperti itu belum lagi wujud pada zaman itu.

Bukti Pembohongan 5

Seorang rakyat Perancis yang terselamat daripada kem Nazi ini, Paul Rassinier dalam bukunya lah Mensonge d’Ulysse (Pembohongan di Ulysse) pada 1949 serta buku lah Drame des Juifs Europeens (Drama Yahudi Eropah) pada 1964, menegaskan beliau tidak pernah melihat sebarang bukti Yahudi dibunuh beramai-ramai dalam bilik beracun.

Sementara itu, dalam buku tulisan professor Universiti Northwestern, Amerika bertajuk The Hoax of The Twentieth Century, Dr Arthur Butz, menegaskan meskipun ramai juga Yahudi yang dibunuh oleh Nazi, mereka bukan menjadi mangsa pembersihan etnik dan pembunuhan beramai-ramai.

Butz berkata,setengah juta mati dalam kem tahanan Nazi ketika Perang Dunia Kedua tetapi sejumlah kecil daripada mereka Yahudi! Dan bukti ini diperkukuhkan oleh badan bebas yang ditubuhkan di Costa Mesa, California pada 1979 dan dikenali sebagai Institut Kajian semula Sejarah (IHR)


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 08:56


Salam, pada hemat saya, faham Nazisme ini bukan sekadar membenci Yahudi, bahkan semua bangsa-bangsa lain selain daripada bangsa German. Seandainya Nazi berjaya meluaskan pengaruhnya sehingga ke Malaya, saya pasti orang Melayu pun turut akan menerima penindasan sepertimana yang diterima oleh bangsa-bangsa Eropah. Mereka berpegang kepada teori eugenics yang bersifat racist dan langsung tidak mempunyai nilai saintifik.

Saki-baki pendokong ideologi National Socialism ini masih lagi wujud. Dan mereka inilah yang banyak mendatangkan masalah kepada warga German yang berbangsa Turki di sana. Di sini, kita dapat lihat bahawa kebencian Nazi bukan sekadar terhadap bangsa Yahudi seperti yang digembar-gemburkan selama ini. Mereka membenci bangsa-bangsa lain dan berhasrat untuk memperhambakan bangsa lain.

Tidak dapat dinafikan bahawa terjadi penindasan dan pembunuhan bangsa Yahudi oleh Nazi. Namun peristiwa ini sengaja diperbesar-besarkan oleh Yahudi untuk terus menerima simpati daripada bangsa Eropah, sekaligus mempengaruhi mereka supaya memenuhi kehendak mereka. Mereka juga berjaya memberikan impression bahawa mereka merupakan bangsa yang tertindas, bagi mewajarkan keberadaan rejim mereka di Palestin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 15-07-08 19:59


mungkin mereka memutarbelitkan fakta dan menokok tambah bilangan yang terkorban...tetapi seorang yahudi pernah berkata, angka tidak menjadi persoalan,..kerana walaupun hanya seorang nyawa terkorban, ia tetap nyawa manusia, sama pentingnya dengan beribu nyawa lain...
p/s: teringat pulak kat tahanan2 di guantanamo bay...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 15-07-08 20:04


dan teringat kat jutaan umat islam yang terbunuh..kita ini termasuk sekali dalam 'peperangan' antara islam dan bukan islam sebenarnya...secara tak langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:19


Terbaca di http://www.bharian.com.my ... Owl kongsi di sinilaaahh...
HHMM... After the technology, one of a weapon of the Jewish, surely
the OIL - tetapi menggunakan Amerika sebagai proxy...

"America is dominated by israeli traitors, the neocons. Secondly, that
the zionist lobby is more powerful than the oil lobby."
(Bob Finch, United Kingdom).

http://www.bharian.com.my

SELEPAS berakhirnya Perang Dunia Kedua, minyak mula menjadi idaman kuasa Barat
dan kemudian muncul tujuh syarikat minyak antarabangsa. Tujuh syarikat terbabit
ialah Oil of New Jersey, Royal Dutch Shell, Anglo Persian Oil Company (BP), Standard
Oil of California (Chevron), Standard Oil of New York (Exxon Mobil), Gulf Oil
dan Texas Oil Company (Texaco).
Pakar tenaga Itali, Enrico Mattei menamakan ketujuh-tujuh syarikat gergasi minyak
itu sebagai 'The Seven Sisters'. Majalah perniagaan terkemuka Fortune dalam salah satu
edisi keluarannya pada 1973 menyatakan 'The Seven Sisters' dikuasai pemodal Yahudi.
Berpuluh tahun sebelum lahirnya Pertubuhan Negara Pengeluar Minyak (Opec), mereka
mendominasi sebanyak 40 peratus industri pengeluaran minyak dunia.


p/s: Seriously, OIL IS A MODERN EFFECTIVE WEAPON...!!! Menjurus kepada - negara
akan mati tanpa minyak.... EERRRGGHH!!!

Naakk survive macammaanaa no oooiiill... ADDOOII.... Tolonglaah
jangaan naaiik laaggii....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:19


Sambungan artikel di atas.... http://www.bharian.com.my

Kelahiran Opec pada 1960 memberikan saingan kepada 'The Seven Sisters' kerana negara
Arab secara beransur-ansur mula berupaya mengurus dan mengendalikan pengeluaran minyak
mereka sendiri. Perkembangan ini pastinya tidak disenangi kuasa Barat, terutama Amerika
Syarikat (AS). AS yang mula muncul sebagai kuasa unipolar selepas runtuhnya Soviet Union
(ideologi komunis) mula menjadi rakus dan gelojoh untuk menguasai negara Teluk, kawasan
pengeluaran minyak dunia.
    Ini selari dengan 'doktrin minyak' AS sejak berlakunya perang Arab-Israel 1973.
Berikutan sekatan minyak Arab ketika itu, mendorong AS menjadikan minyak sebagai perancangan
strategik dasar luarnya. Justeru, tidak hairanlah AS sering memberikan tekanan kepada Opec
dan Arab Saudi terutama dalam pengeluaran minyak. Walaupun politik Arab Saudi dikatakan
berkiblat AS, dalam hal pengeluaran minyak, negara itu tidak mudah tunduk kepada tuntutan AS.
Arab Saudi pada awal penemuan minyaknya di wilayah al-Hasa tidak mempunyai kepakaran teknologi
dan pengurusan dalam pengeluaran minyak.

Justeru, negara berkenaan memberikan konsesi
mengusahakan industri minyaknya kepada dua syarikat minyak dari AS iaitu Standard Oil
Company of California (1933) dan Texas Oil Company (1934). Pada 1945 kedua-dua syarikat minyak
berkenaan bergabung dan dikenali sebagai Caltex. Selepas itu ia bergabung dengan badan yang
mengurus hal-ehwal minyak Arab Saudi. Gabungan ini dikenali sebagai Arabian American Oil
Company (Aramco) yang bertanggungjawab mengurus industri minyak Arab Saudi sehingga kini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:19


Sambungan artikel di atas.... http://www.bharian.com.my

Kemunculan tujuh syarikat gergasi baru iaitu Aramco (Arab Saudi), NIOC (Iran) Gazprom (Russia),
PDVSA (Venezuela), CNPC (China), Petrobras (Brazil) dan Petronas (Malaysia) memberi cabaran
kepada 'The Seven Sisters'. The Financial Times (2007) menulis mengenai kebangkitan syarikat
gergasi minyak baru ini dengan tajuk The New Seven Sisters. Namun, The New York Times (Jun 2008)
melaporkan bahawa Shell, BP, Exxon Mobil, Total dan Chevron masih tetap bertenaga mendominasi
pengeluaran minyak dunia. The New York Times menganggap kelima-lima syarikat asal itu sebagai
pewaris The Seven Sisters.


Laporan 'The Role of Asian Oil Companies' menyatakan penguasaan pemain
baru dalam industri minyak global masih kecil (sekitar dua peratus) daripada pengeluaran minyak
global pada 2005-2006. Positifnya, Badan Tenaga Antarabangsa (EIA) meramalkan 40 tahun akan
datang, mereka dijangka mampu menyaingi syarikat gergasi minyak dunia yang asal. 'The Seven Sisters'
menolak apa yang dinamakan sebagai nasionalisme minyak Iraq pada era Saddam Hussein. Serangan AS
ke atas Iraq pada 2003 adalah usaha negara berwatak 'koboi' itu menguasai pengeluaran minyak dunia
dan sekali gus memastikan 'The Seven Sisters' terus mendominasi pengeluaran minyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 11:48


Bukti Pembohongan 6

Seorang sejarawan Yahudi, David Cole yang melawat Auschwitz pada lewat 1992. Dalam lawatannya itu beliau merakam temu ramah dengan Ketua Kurator Muzium Hoolocaust di kem itu, Dr Fransiszek Piper.

Dalam temuramah itu Piper mengakui bahawa bilik gas beracun yang ditunjukkan di kem itu untuk tatapan berjuta pelancong dunia, sebenarnya diubahsuai oleh tentera Russia selepas perang. Berikutan itu, Cole menegaskan, kenyataan Piper ini membuktikan kenyataan Irwing.

Bukti Pembohongan 7

Dalam sebuah perbicaraan, Ketua Mahkamah Agung Amerika, Harlan Fiske Stone, menyatakan Perbicaraan Nuremberg yang ditubuhkan bagi membicarakan pesalah jenayah perang Jerman sebenarnnya adalah usaha peringkat tertinggi menghancurkan Jerman.

Pesalah jenayah perang Nazi pada perbicaran itu yang sebelum ini menjadi Pemerintah Aushwitz, Rudolf Hess, juga menyatakan beliau did era dan di ugut untuk membuat pengakuan bahawa kem itu, membunuh dua juta Yahudi di dewan bunuh beracun berkenaan.

Kesimpulan

Jelaslah bahawa kisah Holocaust yang sebenarnya berasaskan kepada dongeng yang di bina di atas pembohongan, tokok tambah dan rekaan penyedap cerita.

Professor W D Rubinstein dari Australia menyatakan dalam Quadrant (Australia, September 1979, halaman 27), “Jika Holocaust ini berjaya dibuktikan sebagai palsu,maka senjata terkuat propaganda Israel ini akan roboh berkecai”.

Seorang Yahudi , Jocobo Timerman dalam bukunya The Longest War menyatakan: “Holocaust ini adalah satu perniagaan yang menguntungkan”. Menurutnya perkataan Holocaust ini berasal dari bahasa Hebrew iaitu Shoah dan katanya lagi: “Tiada perniagaan lain yang sama seperti Holocaust”.

/

Norman G Finkelstein

Holocaust Denial Movie


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 06:28


*akhbar dari bulan 9 lepas.diletak secara langsung tanpa sebarang tambahan
http://dajjal.wordpress.com/2008/09/25/200-blogger-yahudi-berhimpun/

Akhbar Israel baru-baru ini melaporkan lebih dari 200 blogger Yahudi telah menghadiri suatu persidangan di Jerusalem, Israel pada 9hb September lepas. Majoriti kehadiran ke persidangan dihadiri oleh imigran-imigran “Aliyah” dari Amerika Utara dan selebihnya adalah penduduk asal Israel sendiri.

(Imigran Aliyah עלייה = orang Yahudi dari negara lain yang berpindah ke Israel dengan tujuan menjadi warganegara tetap Israel.)

Persidangan tersebut merupakan pertama kali diadakan dimana ia melibatkan pelbagai acara termasuklah forum terbuka untuk blogger meluahkan pandangan.

Suatu perkara yang menarik untuk diteliti ialah agenda forum terbuka tersebut. Agenda forum yang dibawa oleh penganjur ialah

“Membincangkan persoalan bagaimana membawa Jewish Blogger kepada suatu level lain.”
Maksudnya ; Pihak penganjur dilihat cuba untuk membawa semua Jewish Blogger berbincang untuk menetapkan misi dan visi bagi setiap intipati blog mereka.

Namun ada beberapa kekhilafan dalam laporan akhbar Israel itu. Akhbar melaporkan persidangan itu adalah persidangan pertama. Tetapi kata-kata pengerusi forum pada persidangan itu memperlihatkan seolah-olah beberapa perjumpaan tertutup (tanpa pengetahuan media) telah diadakan.

Miriam Woelke mengatakan, “Everybody knew already how to get traffic, so there was nothing new,”.

Miriam adalah penerbit bagi beberapa blog yang mengisarkan berkaitan komuniti Yahudi Orthodoks dan Yahudi Ultra-Orthodox di Israel.

Tidak dapat dikenalpasti apakah matlamat tersembunyi di sebalik perjumpaan pertama itu (tidak semua dilaporkan oleh pemberita). Perjumpaan itu sepatutnya boleh berlaku sejak dahulu lagi kerana dunia komputer sememangnya dikuasai Yahudi.

Bagi penulis, persidangan ini amat penting bagi pihak Israel, jika tidak masakan ianya dihadiri oleh seorang VIP yang amat berpengaruh. VIP tersebut ialah Benjamin Netanyahu iaitu bekas Presiden Israel yang ke-9. Beliau menjadi presiden antara tahun 1996 hingga 1999.

Selain itu, Menteri Hal Ehwal Luar Negeri Israel juga menghadiri perjumpaan tersebut dan melakukan suatu perbentangan kertas kerja.

Walaupun kehadiran sekadar 200 orang lebih sahaja, tetapi menurut laporan persidangan itu disaksikan secara live melalui internet web TV oleh lebih 1300 orang blogger Yahudi.

Associated Press melaporkan persidangan ini dianjurkan oleh kumpulan Yahudi yang pro-imigran yang dikenali sebagai Nefesh B’Nefesh. Dan individu yang memberikan ucapan iaitu Benyamin Netanyahu juga seorang Imigran Aliyah yang berasal dari Amerika Syarikat

/

Dalam ucapannya, Netanyahu memberi idea tentang penjenamaan semula Israel ke arah yang lebih terbaik (rebranding in mission).

Bagi menyambut idea itu, Danny Oberman dari kumpulan Nefesh B’Nefesh telah mengumumkan pelancaran projek Web 2.0. Dimana melalui Web 2.0 ini bolgger dapat berbincang dan bersoal jawab secara terbuka berkenaan cara meningkatkan imigrasi (aliyah) ke Israel.

Benji Lovitt, 33 tahun menyatakan tentang blognya,

“My approach is to try to show that Israel is more than you see on CNN. It’s actually not the scary, depressing place you think it might be but it’s a place of vibrancy and fun and blogging is a way to spread the word about that.”

Ulasan :

Dalam kesibukan masyarakat berlumba-lumba membuat blog, dalam diam-diam ternyata suatu kelompok lain telah berfikir melebih jangkauan kegunaan blog pada masa depan. Nampaknya kumpulan Nefesh B’Nefesh ini berkemungkinan adalah kelompok pencetus kepada perang saraf dunia blog pada masa depan.

Walaupun misinya untuk mencapai kata sepakat membincangkan idea untuk membantu penghijrahan Yahudi luar ke dalam Israel, tetapi sudah pasti suatu misi tersembunyi yang lebih global bersedia untuk timbul pada masa yang telah ditetapkan.

Wallahu’alam…


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-08 12:57


Bestlah info ni .. Erm .. ada sesiapa nak buaka topik 'Apartheid' tak..?? Almaklum ... Wawa ni naif .. :-) Hik .. Hik ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 13:00


Pada 27-10-08 12:57 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Bestlah info ni .. Erm .. ada sesiapa nak buaka topik 'Apartheid' tak..?? Almaklum ... Wawa ni naif .. :-) Hik .. Hik ...




wawa boleh masuk sini

http://www-cs-students.stanford.edu/~cale/cs201/apartheid.hist.html


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140018 saat. Lajunya....