Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
syahidatul: 29 hari yang lalu
raudhahasanah: 30 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: siapa yang boleh suggest jamu sesuai untuk kesihatan luaran dan dalaman wanita


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» siapa yang boleh suggest jamu sesuai untuk kesihatan luaran dan dalaman wanita

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa yang boleh suggest jamu sesuai untuk kesihatan luaran dan dalaman wanita

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 19:20


nak tanya pendapat sahabat2 ukhwah..saya sekarang sedang mencari-cari jamu yang paling sesuai untuk kesihatan dalaman dan luaran..dalam pasaran sekarang memang banyak produk-produk jamu ni..tapi antara banyak-banyak tu..mana ye antara 1 yang terbaik..


-----------------
don't jugde a book by its cover...


Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-08 19:26


nak produk kesihatan, nak jamu saja ke? sekarang ni ana dok pakai produk HPA. bagus juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 20:15


banyak......

jamu mak dara / jamu anak dara

jamu pak tani (ni mak ayah dulu-dulu suka makan)

pil binari

jamu kayangan (kawan kita buat sendiri)

hpa pun bagus juga

jamu ni agak panas.. jangan biasakan sangat ambil kalau tak ada apa-apa.... sebab once dah selesa jamu, semua perkara mesti nak berjamu. badan nak tak mahu proses sendiri.

sebaiknya makan ulam ulaman segar... atau pun amalkan minum air rebusan sirih...memang baik untuk perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 21:29


saya amalkan meminum minuman kesihatan wanita Nasuha - perisa lemon...sedap juga....ia minuman kesihatan harian untuk wanita...terdapat ekstrak sireh, manjakani,kacip fatimah dan lobata....kawan saya yang suggest lebih kurang 2 bulan yang lalu kerana membantu melancarkan pusingan haid dan mengembalikan tenaga wanita. antum (wanita) patut cuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 08:23


kalau cakap pasal jamu...
ana ada ramuan yang sungguh berkesan....

sekilo dan durian,
Clorox 500 ml,
soflan 200ml,
serbuk cuci Trojan 100 gram,
lalang 100 gram,
serbuk racun tikus 0.5 gram

gaulkan semua bahan tersebut hingga rata dan sebati....

huhuhuhuh....


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 16:55


alam barzakh....anti patut cuba dulu ramuan jamu anti tu..kalau berkesan, kami terima pakai nanti....kalau tak...hmmm kena jumpa di alam barzakh lah nampaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

dR_Muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.06.2008
Ahli No: 33752
Posting: 40
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 16:58


hmm Kenapa nak jamu? saya dengar xelok sangat jamu ni.. panas dalaman.. tapi kalau nak slim boleh lah.. tapi kalau yang baru kahwin xelok makan.. nanti tak boleh anak.. ya ke? huhu.. saya tak tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dR_MuslimahProfil   Hantar PM kepada dR_Muslimah   Pergi ke dR_Muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 17:11


:)

ada org makan jamu untuk cantik!licin kulit muka.. sihat bertenaga.. bantu proses penghadaman..
dan jamu jugak ibarat makanan tambahan bagi sesetengah wanita..
tapi kena hati-hati.. sebab seperti diketahui jamu memang panas dan mungkin tak selesa bagi seseorang tu..

mesti tau untuk apa nak makan jamu.. biasanya Kalau perempuan melayu, makan jamu jadi wajib selepas kelahiran.. bukan macam wanita indonesia..makan jamu jadi wajib sedari kecik untuk cantik.. :)

jamu kat pasaran memang banyak..tapi..saya sendiri tak tau nak suggest yang mana yang baik..hehehe

Kalau nak awet muda, rajin-rajin rebus halia muda.. lepas itu minum, kulit jadi cantik.. angin dalam badan boleh buang.. lepas itu banyak makan sayur dan buah.. pilih sayur hijau bebanyak.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-06-08 22:55


salam
rasanya tak payahlah makan jamu, saya srkg makan produk garlic pearl or pil bawang putih untuk membersihkan luaran dan dalam.baru makan tak sampai sebulan,saya tengok jerawat saya dah berkurangan.seblm ini dah banyak makan produk2 dr mahal sehinggalah ke murah tapi bila saya makan pil bawang putih memang bagus sebab dia antioksida.dia tak ada bau...harga pun tak mahal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 10:15


Pada 24-06-08 16:55 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

alam barzakh....anti patut cuba dulu ramuan jamu anti tu..kalau berkesan, kami terima pakai nanti....kalau tak...hmmm kena jumpa di alam barzakh lah nampaknya.



:-D erm.... dah try dah... sebab tu sekarang ni ad kat alamm barzakh....
huhuhuhu.... just kidding....

tak tau sangat pun pasal jamu menjamu ni....


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 10:16


Pada 26-06-08 22:55 , amilyn posting:

!!! QUOTE !!!

salam
rasanya tak payahlah makan jamu, saya srkg makan produk garlic pearl or pil bawang putih untuk membersihkan luaran dan dalam.baru makan tak sampai sebulan,saya tengok jerawat saya dah berkurangan.seblm ini dah banyak makan produk2 dr mahal sehinggalah ke murah tapi bila saya makan pil bawang putih memang bagus sebab dia antioksida.dia tak ada bau...harga pun tak mahal.


promote produk nampak.......


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 11:27


Pada 27-06-08 10:15 , alam_barzakh posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-08 16:55 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

alam barzakh....anti patut cuba dulu ramuan jamu anti tu..kalau berkesan, kami terima pakai nanti....kalau tak...hmmm kena jumpa di alam barzakh lah nampaknya.



:-D erm.... dah try dah... sebab tu sekarang ni ad kat alamm barzakh....
huhuhuhu.... just kidding....

tak tau sangat pun pasal jamu menjamu ni....



kalau tak silap, ruangan ini lebih sesuai untuk wanita dan 'jamunya' :jangan:
hanya wanita memahami keperluan wanita...

Bagi wanita yang tak selera dengan jamu, ana cadangkan minum kopi pracampura dara....kopi segera keluaran Dara aromatheraphy ini mengandungi campuran khasiat manjakani, kacip fatimah dan ganoderma...
sesuai untuk wanita yang belum atau sudah berumahtangga.

Yang istimewa selain rasanya yang sedap, ia membantu mengekalkan keindahan wajah dan melambatkan menopous...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 14:19


hmm... minta maaf, tak boleh nak tolong..
seingt ismi, macam tak pernah makan jamu...
tapi, ismi selalu menjamu... menjamu selera.. uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-06-08 20:45


Pada 23-06-08 19:26 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

nak produk kesihatan, nak jamu saja ke? sekarang ni ana dok pakai produk HPA. bagus juga..

Apa nama jamu tu..?


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-06-08 20:46


Pada 24-06-08 17:11 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

:)

ada org makan jamu untuk cantik!licin kulit muka.. sihat bertenaga.. bantu proses penghadaman..
dan jamu jugak ibarat makanan tambahan bagi sesetengah wanita..
tapi kena hati-hati.. sebab seperti diketahui jamu memang panas dan mungkin tak selesa bagi seseorang tu..

mesti tau untuk apa nak makan jamu.. biasanya Kalau perempuan melayu, makan jamu jadi wajib selepas kelahiran.. bukan macam wanita indonesia..makan jamu jadi wajib sedari kecik untuk cantik.. :)

jamu kat pasaran memang banyak..tapi..saya sendiri tak tau nak suggest yang mana yang baik..hehehe

Kalau nak awet muda, rajin-rajin rebus halia muda.. lepas itu minum, kulit jadi cantik.. angin dalam badan boleh buang.. lepas itu banyak makan sayur dan buah.. pilih sayur hijau bebanyak.. :)

Ada tak orang makan jamu untuk menghilangkan gatal hidung..?


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 13:06


ambui...alam_barzakh ni..
memang nak kena flying kick ni.. tak pun fire dragon BALL..

awat tak tambah air asid secukup rasa?
baru lagi melicinkan muka..
ups.. jangan ikut statement di atas ni.

erm, jamu..tak pernah makan..
sama dengan ismi.. menjamu selera.. sokmo.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-05-10 17:01


Salam,

So apa conclusion nya kat c ini?? kalau baik apa salahnye..Ana pun tau juga khasiat produk2 kesihatan dalam & luar ini...boleh tumpang kaki…
hehehheeee…


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111446 saat. Lajunya....