Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: bantu kami kumpulan V.o.i.c.e. O.f. M.e.dan dalam akademi nasyid tv9


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» bantu kami kumpulan V.o.i.c.e. O.f. M.e.dan dalam akademi nasyid tv9

Please Mendaftar To Post


Oleh bantu kami kumpulan V.o.i.c.e. O.f. M.e.dan dalam akademi nasyid tv9

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-08 13:10


salam..
saya salah seorang ahli vmen ingin mengajak anda semua bantu kami untuk terus brade dalam akademi nsyd. kami memperjuangkan imej asal nasyid disamping pembaharuan pada lagu...

bantu kami dengan sms anda...
taip AN VMEN ke 33399 ...

Allah yubarik fikm...


V.o.i.c.e O.f. M.e.nnnn (kenapa hurup "dan" jadi dan pula ni.. )

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-06-08 15:04


Saya boleh tolong... Seribu SMS pun boleh saya hantar... Topupkan Rm 500 ke nombor handset saya... Sekarang jugak saya undi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 23-06-08 15:23


Assalamualaikum...good luck...saya tak sempat tengok persembahan kumpulan saudara tengok, dah nak habis rancangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 15:24


hohoho.. tak baik mizie..kasihan si fath tu.. :)

sesiapa yang nak mengundi..silalah mengundi group fath ni.. :)
undi adalah rahsia kan.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-08 18:37


:( sian kami .. huhu.. sedih.. siapa lah kami...

group lain semua ada ramai supporter.. kami sikit jee..
undi ye... :)

btw, boleh tengok balik playback kat dalam web www.tv9.com.my bagi sesiapa yang terlepas..

AN (jarak) VMEN ke 33399

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 24-06-08 11:19


btw, ni 1st konsert AN pada 21hb lepas.. kami tak dapat p4rm well..

http://youtube.com/watch?v=NxImM1f_DCg

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 24-06-08 11:30


pic voice of main masa konsert



Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 11:49


Pada 24-06-08 11:19 , fath posting:

!!! QUOTE !!!

btw, ni 1st konsert AN pada 21hb lepas.. kami tak dapat p4rm well..


Eh, okeyla! Antum punya persembahan mantap jugaklah! Antara semua performers antumlah yang paling bagus bagi ana.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 11:55


Pada 23-06-08 18:37 , fath posting:

!!! QUOTE !!!

:( sian kami .. huhu.. sedih.. siapa lah kami...

group lain semua ada ramai supporter.. kami sikit saja..
undi ye... :)

btw, boleh tengok balik playback kat dalam web www.tv9.com.my bagi sesiapa yang terlepas..

AN (jarak) VMEN ke 33399


tak payah lah bersedih......
Cayok!! Cayok!!! Cayok!!!


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 24-06-08 12:15


mekaseh.. kami ni biasa saja.. ramai yang power2.. tu sebab peminat ramai.. tade org kenal kami tau.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 12:21


Pada 24-06-08 12:15 , fath posting:

!!! QUOTE !!!

mekaseh.. kami ni biasa saja.. ramai yang power2.. tu sebab peminat ramai.. tade org kenal kami tau.. hehe..


Anta tak perlu merengek-rengek di sini meminta belas ehsan orang lain.

Apa yang perlu anta buat ialah tunjukkan persembahan yang mantap di samping ikhlaskan diri. Betulkan niat bila mahu bernasyid.

Bernasyid bukan mahu menang 100k. Bukan juga untuk popular.

Bernasyid adalah untuk berdakwah.

Semoga keredhaan Allah bersama-sama kalian.

Semoga berjaya!


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 24-06-08 12:39


tak merengek pun. cuma nak memperkenalkan group ni secara tak langsong saja.. sebab kebanyakan peserta lain da memang terkenal dan dikenali ramai tapi bukan kumpulan kami.. dan kami pun tak taget dapat sampai ke final.. bila-bila saja boleh tsingkir..

just bharap dapat lebih lama dalam AN saja.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-06-08 13:02


Pada 24-06-08 12:21 , Along_Safa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-08 12:15 , fath posting:

!!! QUOTE !!!

mekaseh.. kami ni biasa saja.. ramai yang power2.. tu sebab peminat ramai.. tade org kenal kami tau.. hehe..


Anta tak perlu merengek-rengek di sini meminta belas ehsan orang lain.

Apa yang perlu anta buat ialah tunjukkan persembahan yang mantap di samping ikhlaskan diri. Betulkan niat bila mahu bernasyid.

Bernasyid bukan mahu menang 100k. Bukan juga untuk popular.

Bernasyid adalah untuk berdakwah.

Semoga keredhaan Allah bersama-sama kalian.

Semoga berjaya!


Betul tu... Ni dah di kira iklan... Kumpulan lain tak ada pun yang buat kerja macam ni... Kepada yang berkenaan, tolong ambil tindakan....


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 03:49


Fath,
jangan tergugat dengan provokasi-provokasi ye.
Terukan usaha kalian.
Saya sentiasa menyokong yang terbaik daripada kalian.

Minggu ni, komen juri professional agak positif..
tapi jangan seronok sangat dan buat kalian 'over confident' pula nanti.
Jadikan komen positif itu sebagai suntikan motivasi buat kalian.

"BERUSAHALAH"


"Ana yakin dengan antum!!" :)


Akhir pesanan saya (buat kali pertama ni),
IKHLASkan hati sentiasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

dR_Muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.06.2008
Ahli No: 33752
Posting: 40
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 04:01


Pada 24-06-08 12:21 , Along_Safa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-08 12:15 , fath posting:

!!! QUOTE !!!

mekaseh.. kami ni biasa saja.. ramai yang power2.. tu sebab peminat ramai.. tade org kenal kami tau.. hehe..


Anta tak perlu merengek-rengek di sini meminta belas ehsan orang lain.

Apa yang perlu anta buat ialah tunjukkan persembahan yang mantap di samping ikhlaskan diri. Betulkan niat bila mahu bernasyid.

Bernasyid bukan mahu menang 100k. Bukan juga untuk popular.

Bernasyid adalah untuk berdakwah.

Semoga keredhaan Allah bersama-sama kalian.

Semoga berjaya!



bersetuju... :)


-----------------
Jagalah Allah.. InsyaAllah.. Allah menjaga kita.. TRUST IN ALLAH..


Bookmark and Share

    


  Member Information For dR_MuslimahProfil   Hantar PM kepada dR_Muslimah   Pergi ke dR_Muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 29-06-08 16:04


Dalam pic tu, fath yang mana satu ek? Apapun, ikhlaskan niat

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-06-08 16:48


fath dalam tu yang tengah... insyaallah.. doakan lah apa-apa yang terbaik untuk kami..

terime kasih untuk komen littlemuslimah.. doakan jugak.. :)

web voice of main http://voiceofmen.net

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 17:18


salam perjuangan..
erm.. lepas ni boleh promote Ukhwah.com
ehehe..

apapun.. betulkan nawaitu ye..
sama-sama kita berpesan..
jangan sampai di puncak.. ISLAm tidak lagi dijulang..

teruskan berdakwah !!
barakallahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-06-08 18:47


insyaallah... doakan kami.. kami akan kekalkan nasyid lama disamping a few perubahan baru.. cuma it takes time.. tak sempit nak try lagi.. apa-apa pun thank you banyak-banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-08 00:22


good luck ae ntok voice of man..
kalau ntom ikhlas, redha Allah pasti bersama ntom..

erk...
saya sokong saja..
tapi.. kalau xsms pun tak apa kan..
hehehehe :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 09:20


kuatkan usaha, betulkan niat, terus istiqamah... jadikan nasyid sebagai medan dakwah, bukan semata-mata nak dapatkan nama dan kekayaan... all the best


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 14:46


Pada 01-07-08 09:20 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

kuatkan usaha, betulkan niat, terus istiqamah... jadikan nasyid sebagai medan dakwah, bukan semata-mata nak dapatkan nama dan kekayaan... all the best




ana tambah lagi sikit...antara keindahan seni dakwah tmasuklah nasyid....kami sentiasa menyokong team anta,,tapi anta kan ingat,,,pngundi bijak menilai,,,jangan kami undi,,tapi perfomen antum lemah...kami tak nak macam 2..biar 'pembaziran' kami barakah untuk pjuangan antum.....

kejar akhirat,,dunia akan ikut....

btolkan niat antum dalam pjuangan,,kalau rasa tgelincir niat tu,,perkemaskan semula...kat tolong agama Allah,,Allah tolong antum,,,,,just promosi tak apa team anta dalam ni tak apa..tapi jangan lah merengek2 macam kata alg safa tu..kurang best lah begini..tapi ana tau dan faham masalah dan tekanan anta,,jangan ambil hati dengan teguran dan kritikan kami di ukhwah.com..kami pun banyak yang lemah....da top jangan lupa ukhwah.com k.......


selamat maju jaya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 15:00


buat sesuatu usaha untuk Allah biarlah ikhlas tak perlu buat iklan sebegini rupa..sekiranya niat anda ikhlas untuk Agama Allah..insyallah Allah maha berkuasa dan maha memberi..mintalah dari Allah bukan dari kami..kejayaan adalah milik Allah bukan dari kami semua..wallahuallam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 15:14


Pada 01-07-08 15:00 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

buat sesuatu usaha untuk Allah biarlah ikhlas tak perlu buat iklan sebegini rupa..sekiranya niat anda ikhlas untuk Agama Allah..insyallah Allah maha berkuasa dan maha memberi..mintalah dari Allah bukan dari kami..kejayaan adalah milik Allah bukan dari kami semua..wallahuallam...



muslimin23,,jangan bkeras sangat,,,tekanan bagi mereka nn,hehehehehehehe..betul kata anta,,mereka iklankan maybe mahukan perangsang dr sg motivasi,,bsangka baik lah ye,,nanti takut mereka salah sangka dengan kritikan dan pendapat kat........



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-08 22:58


huhu.. thanks all.. doakan kami.. kami memperjuangkan imej asal nasyid.. pandai2 lah menilai kepada yang melihat.. p4mance kami insyaallah kami usahakan untuk lebih baik.. tapi kalau tak baik sangat tu kelemahan kami.. kami pun ada komitmen masing-masing.. nak ulang alik johor ke shah alam.. khamis baru dapat training same.. ini saja yang kami mampu korban kan.. selebihnye kami serahkan pada allah.. doakan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 00:17


Assalamualaikum wr wbt

Semoga kumpulan voice of main berjaya ke final..InsyaAllah..perjuangkan nasyid tanahair..ikhlaskan niat ingin berdakwah..semoga segala yang diusahakan..membuahkan hasil yang lumayan..(^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 12:18


Assalamualaikum.sama ada kalian menang atau tak,itu tak penting..Redha ALLAH yang lebih utama,selagi mana antum ikhlas atas nama dakwah,insya ALLAH akan ada ganjarannya.Kalau sekadar mencari populariti,lupakan saja lah..

-budak_UTM-

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 12:26


kumpulan ni berpotensi!! semoga berjaya k.. :welcome:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 12:28


saya nak sangat tengok AN tapi xdpt2..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-08 14:30


terima kasih banyak-banyak atas sokongan, dorongan dan nasihat.. insyaallah kami buat yang terbaik yang kami mampu.. doakan..

kalau tak dapat tengok AN live boleh saja tengok kat web tv9... atau pun pergi saja utube.. carik mana-mana peserta pilihan.. insyaallah ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-08 14:31


buat yang tak tau lagi eh.. ni website voice of main.. http://voiceofmen.net ... rasanya rata-rata peserta dah ada web masing-masing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 14:52


Pada 01-07-08 15:14 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-07-08 15:00 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

buat sesuatu usaha untuk Allah biarlah ikhlas tak perlu buat iklan sebegini rupa..sekiranya niat anda ikhlas untuk Agama Allah..insyallah Allah maha berkuasa dan maha memberi..mintalah dari Allah bukan dari kami..kejayaan adalah milik Allah bukan dari kami semua..wallahuallam...



muslimin23,,jangan bkeras sangat,,,tekanan bagi mereka nn,hehehehehehehe..betul kata anta,,mereka iklankan maybe mahukan perangsang dr sg motivasi,,bsangka baik lah ye,,nanti takut mereka salah sangka dengan kritikan dan pendapat kat........



maaf sekiranya terkasar bahasa...bukan untuk berkeras...benar kata anta mungkin mereka mahukan perangsang..tetapi menang dan kalah milik Allah..kalau Allah merasa mereka layak untuk menang dengan persembahan dan usaha yang mereka lakukan..insyallah kemenangan memang milik mereka..ana memang sokong 100% kepada sesiapa yang ingin berdakwah menerusi nyasid sebab ana juga penyanyi nasyid...apa yang nak saya ingatkan untuk diri saya dan untuk semua orang sesungguhnya Allah mengehtahui apa yang terbaik untuk seseorang itu...apa pun All the best ya...berjuang biar menurut islam....



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-07-08 15:54


semoga kalian berjaya..takkan kena topup rm500 lu baru mizie nak undi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 03-07-08 04:11


terima kasih banyak-banyak semua... kami cuma perlukan doa kalian sahaja.. tak apa agaknya kalau tak undi, doakan saja yang terbaik pun dah cukup.. :) thanks

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 10:24


Salam Perjuangan V.O.I.C.E of Me....dalam Akademi Nasyid.

Prof juga mendoakan agar kumpulan yang fath sertai akan terus berada dalam perjuangan seni nasyid. Amin.

Prof tak sempat minggu pertama. Insya-Allaah,akan Prof saksikan. Tapi ingat kami warga Ukhwah bukan sahaja menyokong tetapi secara tidak langsung menjadi JURI TIDAK RASMI. Komen tetap komen demi membaiki mutu atau kualiti nasyid. Namun bukanlah semahir atau sehebat Juri Profesional.

Prof rasakan biarlah ada pencarian aura tersendiri untuk bina identiti kumoulan bila orang dengar dendanan suara atau tengok dari jauh wajah. Orang dah kenal itulah V.O.I.C.E of Me.


p/s: Undi Pos boleh pakai tidak ?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-07-08 01:35


undi pos eh? hehehe.. tak tau lah.. tak ada lah itu... nanti thn2 depan ada lah agaknya.. :)
thanks banyak-banyak prof.. insyaallah.. kami akan cuba berada dalam landasan nasyid dan doakan agar tak tkeluar dr jalan tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 05-07-08 02:18


jangan jadi lupa daratan dah.
sekarang penat2 merayu undi
nanti dah terkenal, apa kata nasyid semua dah kat belakang
terkenal yang dicari
dakwah tah ke mana
cakap bukan tak serupa bikin eh, berapa ramai dah penasyid berkapel/berpeluk2 before kahwin?
dah tau publisiti, jadi lah soleh contoh tauladan sikit.
memang lah semua tak perfect tapi sikit sebyk memberi kesan yang sangat mendalam ok?

-pemerhati~

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-07-08 02:54


tak sempat tengok group ni buat persembahan...budak-budak rumah nak tengok cerita lain..hehe..apa pun good luck..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-08 14:56


Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah umi tak tengok AN tetapi kerana anakanda fath meminta bantuan maka umi cubalah mana yang patut. Sekedar cadangan.

1. Ketrampilan hendaklah melambangkan Islam (pakaian yang sopan)

2. Bernasyid dalam kumpulan memerlukan imaginasi yang luas. Dua orang boleh berlakon sambil bernasyid.

3. Ada ahli yang memegang peralatan seperti kompang dsbnya.

4. Dan nasyid yang dipilih hendaklah mesra pendengar. Maksudnya bila bernasyid orang yang menonton boleh ikuti sekali apa yang dinasyidkan tu. Sekiranya untuk ada kelainan maka ada masa ketika bernasyid semua muzik stop dan seorang berqasidah ataupun bertaranum atau bermarhaban (ada kaitan dengan nasyid yang dipersembahkanlah). Ataupun sekedar seorang yang bersuara lunak membaca doa.

5. Ingatlah martabatkan nasyid sebagai alat berdakwah bukannya alat ke arah glamour dan juga materialistik.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-07-08 00:42


TAK pernah ikuti lagi rancangan ni.............time nak tegak saja..........ada saja hal....kat mana ye nak tau perkembangan terbaru AN

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-08 08:09


assalamualaikum wbt

sebab-sebab saya tak setuju undi SMS

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 06-07-08 13:46


tknk lah undi MEMBAZIR duit saja... Kenapa ye di ada kan akademi nasyid ni....pada saya ni semua salah satu "hiburan" yang hanya menggunakan nama "islam" tapi cara yang digunakan untuk dapat DUIT sama saja dengan "mengundi"...

kan kita diajar untuk berjimat cermat...awak pula ajak warga ukhwah disini untuk mengundi...huhu kan contrast tu....adekan pertandingan tanpa penonton kena undi tak boleh ke...?


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 06-07-08 14:12


Pada 06-07-08 13:46 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

tknk lah undi MEMBAZIR duit saja... Kenapa ye di ada kan akademi nasyid ni....pada saya ni semua salah satu "hiburan" yang hanya menggunakan nama "islam" tapi cara yang digunakan untuk dapat DUIT sama saja dengan "mengundi"...

kan kita diajar untuk berjimat cermat...awak pula ajak warga ukhwah disini untuk mengundi...huhu kan contrast tu....adekan pertandingan tanpa penonton kena undi tak boleh ke...?



entah. dahlah nasyid septutnya dengan niat untuk berdakwah
Kenapa perlu undi :-?

lain lah kalau memang nak glemer
raih lah kemenangan melalui perayuan
boleh ke? entah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 11:45


Tak nak undi SMS, kita pakat buat undi Pangkah lah hehehe
Undi POS takut tak laku.

Prof doakan kalau ada saudara-saudara Islam kita yang selama suka mengundi untuk AF 5 tahun berturut-turut sahaja. Jom Undilah pula AN pula ye?

Sekurang-kurangnya ada ke arah sokong dan minat nasyid juga ye?

p/s: V.O.I.C.E of Me selamat berjuang

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 11:59


Pada 06-07-08 13:46 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

tknk lah undi MEMBAZIR duit saja... Kenapa ye di ada kan akademi nasyid ni....pada saya ni semua salah satu "hiburan" yang hanya menggunakan nama "islam" tapi cara yang digunakan untuk dapat DUIT sama saja dengan "mengundi"...

kan kita diajar untuk berjimat cermat...awak pula ajak warga ukhwah disini untuk mengundi...huhu kan contrast tu....adekan pertandingan tanpa penonton kena undi tak boleh ke...?


wah, pedas... pedas... :sopan:

walaupun saya tak sepedas cik Farishah tapi saya sependapat dengan beliau. saya juga sependapat dengan prof, kita buat undi pangkah baru jimat kos.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-07-08 16:31


Assalamualaikum

insyaAllah...InsyaAllah...Product Kolej Ana ada jugak join akademi nasyid...muslim voice...haha 8-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-07-08 17:10


Pada 23-06-08 15:04 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya boleh tolong... Seribu SMS pun boleh saya hantar... Topupkan Rm 500 ke nombor handset saya... Sekarang jugak saya undi...


huhu...ana setuju setuju sesangat...hihi :welcome:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

QISTINA-ALEA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3561
Posting: 38
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 20:46


SALAM..
Saya sokong akademi nasyid.tapi tak nak komen pasal undi .
bagi saya bagus juga ada rancangan yang memartabatkan lagu-lagu nasyid.kalau sebelum ni ada yang tak pernah dengar lagu nasyid,dengan adanya rancangan seperti ini,mungkin ramai yang akan tertarik pada irama nasyid.all the best untuk semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For QISTINA-ALEAProfil   Hantar PM kepada QISTINA-ALEA   Quote dan BalasQuote

QISTINA-ALEA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3561
Posting: 38
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-07-08 22:36


SALAM
Kumpulan V.O.M teruskan bernasyid walau pun dah terkeluar dalam akademi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QISTINA-ALEAProfil   Hantar PM kepada QISTINA-ALEA   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.166347 saat. Lajunya....