Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: tolong ana...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» tolong ana...

Please Mendaftar To Post


Oleh tolong ana...

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 12:26


assalamualaikum...

actually ana akan balik Malaysia.. dengan imej baru.. ana tak tahu Kenapa ana rasa takot sangat.. takot jahiliyyah bertandang balik dalam diri.. ana tak mahu..

tengok keadaan Malaysia.. sekeliling.. ana sedar.. ana plu lbi kuat.. kuatkan diri untuk bertudung labuh.. sedar2 pula tahun ni sempat raya Malaysia.. so akan jumpa semua sedar!..

boleh tak sesiapa bagi semangat untuk ana lebih kuat semangat dalam jihad diri ni... sekian


-----------------

berjuang demi Allah.. senyum selalu.. kerana senyuman itu adalah sedekah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 12:43


bula dah bulat kan tekad kerana ALLAH, teruskanlah pergantungan padaNYA, sentiasa berdoa moga-moga, hidayah yang dicurahkan dalam hati sekarang ni, tak di ganggu gugat... :bunga: :bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

syahadah21
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33648
Posting: 18
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 12:50


yup.. dan jangan terlalu banyak berfikir tentang apa pandangan orang lain terhadap kita kerana yang paling penting adalah pandangan allah..sentiasa bersifat redha..kekalkan imej terbaru tu..caiyok2

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah21Profil   Hantar PM kepada syahadah21   Pergi ke syahadah21's Website   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 13:02


ye nak kuatkan juga semangat.. insyaallah.. doakan ana..
terbayg2 bagaimana perasaan duduk dikalangan mereka nanti.. huhu..
semoga Allah kuatkan semangat saya dan xbolak balikkan hati.. amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 13:08


Pada 13-06-08 12:26 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

actually ana akan balik Malaysia.. dengan imej baru.. ana tak tahu Kenapa ana rasa takot sangat.. takot jahiliyyah bertandang balik dalam diri.. ana tak mahu..

tengok keadaan Malaysia.. sekeliling.. ana sedar.. ana plu lbi kuat.. kuatkan diri untuk bertudung labuh.. sedar2 pula tahun ni sempat raya Malaysia.. so akan jumpa semua sedar!..

boleh tak sesiapa bagi semangat untuk ana lebih kuat semangat dalam jihad diri ni... sekian



salamun alaik..

ala jangan fkrkn sangat pandangan org lain..kalau kita asyik nak dengar pandangan org lain sampai bila kita tak akan berubah..bagus lah anti berubah jadi baik..bukannya jadi tak baik..hmm ini kisah peribadi ana..dulu ana seorang yang rock,ranggi,baju pun ikut trend terkini,tudung pun nipis+pendek..lepas itu alhamdulillah ana mula berubah sejak 2thn lepas..ana bukanlah berasal dari family yang pentingkan agama sangat..ana seorang saja dalam family yang pakai tudung labuh..masa mula-mula nak berhijrah memang sakit hati sangat-sangat..kawan-kawan di kampus semua bagi galakkan tapi bila balik rumah family sindir2..ejek2 ana..rasa sedih dan sakit hati sangat-sangat..tapi ana cuba istiqamah..ana hmpr kembali ke masa dulu bila xthn dengar cakap-cakap org..tapi alhamdulillah Allah masih sayangkan ana..Dia pertemukan ana dengan ramai sahabat yang sehaluan..sekarang ini ana pertahankan prinsip ana..hmm ana anggap percakapan org lain yang merendahkan imej muslimah sebagai 'langau' yang cuba merosakkan kita..soryla kalau ayat ksr ckt..pernah seorang sdara sebelah kak ipar ana kata ana nampak tua sebab pakai tudung labuh..dalam hati mula-mula geram juga..tapi ana sbrkn hati dengan cakap tak apalah biarlah kita tak cantik di mata manusia tapi cantik di mata Maha Pencipta..cubalah beristiqamah ya anti..jangan sekali-kali pedulikan cakap org yang cuba mnyesatkn kita dari jalanNya..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-06-08 13:28


sentiasa memohon petunjuk dr Allah swt dalam menghadapi apa jua keaadaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 13:28


:)

jangan biarkan rasa takut..malu..menguasai diri..
dan kita sendiri mesti yakin dan faham Kenapa kita menutup aurat.. (tak kisahlah bertudung labuh ke.. )

awal-awal memang kita akan risau juga..yelah, benda baru bagi orang lain..
bimbang ada org mengata dan sebagainya..

tapi, tak mengapa.. terus kekalkan..
as long as, kita jaga imej kita sebagai Muslimah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 14:24


pekakkan telinga dengan sindiran,,pujian,,dan apa org nak kata,,ikut mereka xkemana pun kak....kool saja,,,,bila ditnya jawab dengan bhikmah dan blapik....sentiasa ukir senyuman,,,,yang penting da balik malaysia cari kawan-kawan yang sepesen dengan anti....kat ukhwah ni,,akak2 ni tudung2 labuh blake,,akhlak pun semua ok,,,org kata muslimah jannah lah...sebab pgaulan 2 mempengaruhi didikan akal..bila kawan dengan org baik,,insyaAllah kekuatan 2 anti ada....jangan risau,,banyak berdoa,,banyak tambahkn ilmu,,,dan bramal.....walaupun malaysia ni ada segelintir manusia yang agak belum terima hidayah,,kat doakan,,tapi dalam senyap2 masih ramai insan muslimin dan muslimah tegar dalam pjuangan dakwah.....k selamat pulang ke tanah air.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-06-08 12:31


Hmmm sedap saja dengar org sekarang ni ramai yang berubah nak jadi macam artis...dr bertudung jadi free hair...insya allah tak ada apa-apa yang berlaku...sejuk perut mak tengok anak dia pakai tudung labuh..

lah TAKHAF WALA TAKHZAN...INNALLAHA MA'ANA

Allah akan menolong hamba nya yang akan berbuat baik ihlas kerana Allah...walau apa yang terjadi tu adalah ujian...jangan lupa sesungguhnya seseorang tu akan diuji untuk menjadikan dirinya beriman..jika belum diuji jangan dok berkokok bahawa akulah yang paling beriman..dan ujian tu macam-macam...datang dr segenap penjuru...kadang dari pemerintah kadang dari kawan-kawan ,family sendiri dan macam-macam..

Apa pun lapangkan dada ingatkan yang maha berkuasa yakinlah dengan pertolongan Nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-06-08 14:53


good luck menempuhi zaman "pegawai rumah"!!!

jangan sombong dengan nurse.....berkawan baik dengan mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 21:55


Pada 15-06-08 14:53 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

good luck menempuhi zaman "pegawai rumah"!!!

jangan sombong dengan nurse.....berkawan baik dengan mereka.



ana bukan balik nak berkhidmat lagi.. balik bercuti macam biasa saja.. :)

syukran semua..

jakalllahu kahiran kathiran


-----------------

berjuang demi Allah.. senyum selalu.. kerana senyuman itu adalah sedekah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 23:30


hijrah kerana Allah...InsyaAllah diberi kekuatan. Cari kawan-kawan yang boleh membantu menguatkan....dapatkan semangat dan kata-kata perangsang dari mereka nanti...ingat jamaah adalah kekuatan...membantu kita istiqamah dalam jihad....termasuk jihad terhadap diri sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-06-08 00:05


salam
janganlah saudari risau.jika iman kuat di dada apa jua halangan boleh ditempuhi.kisah saya lagi lah sedih.bekerja di suasana yang sangat sosial....suami org ada affair dengan isteri and so on,pernah sekali akak office tegur mengapa saya suka memakai pakaian yang labuh dan memakai stokin kaki....mempertikaian saya solat,menonton video lucah..ya Allah...sangat teruk.............setiap kali saya kemana2 ada jua mata2 pelik memandang saya sdgkan org islam yang memakai pakaian seksi tidak pula di pertikaian, memakai skirt pendek...saborkan sajalah...doakan saya berjaya menempuhi cabaran ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 07:10


:-) Assalamualaikum



     Biarlah apa yang orang nak cakap....memang lumrah...bila kita berubah ke arah kebaikan...ALLAH akan uji kita dengan cakap-cakap orang2 sekeliling....dengan keadaan sekeliling...semua itu tak lain tak bukan untuk melihat sejauh mana tahap keimanan dan kesabaran kita....


    Apa pun kuatkan semangat..insyaALLAH....saya pun pernah mengalami perkara yang sama dulu...tapi prinsip saya...selagi apa yang saya buat tak langgar hukum ALLAH dan tak kacau orang...saya akan teruskan...pedulikan.....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

lelaki_5585
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34924
Posting: 35

thailand   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 16:42


Ya Allah........Berikanlah hambamu ini kekuatan untuk menuruti segala titah perintahMu dan berikanlah hambaMu ini kekuatan untuk meninggalkan segala laranganMu. Ya Allah.... buangkanlah rasa takut dan gementar didalam fikiran yang ada didalam diri sedaraku ini, tukarkanlah ianya kepada perasaan redha dan pasrah dengan bakal yang kan terjadi.

semoga Allah mengangkat darjatmu disisiNya atas niat sucimu. Amin...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For lelaki_5585Profil   Hantar PM kepada lelaki_5585   Quote dan BalasQuote

zidi86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20555
Posting: 21
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 21:47


salam...
hai ana..berjuang menegakkan agama ALLAH..memrlukan benteng diri yang kuat!!
-ana kena istiqamah...jangan berpaling padh!
-memang bukan perkara yang mudah...tapi ana mampu melakukan!
-sebaik-baik manusia adalah mereka dari kalangan dan golongan manusia2 yang beriman dan tidak berpaling tadah
-hindarkan dari perkara2 yang mampu membalikkan hati ana.
-perlulah diingatkan...jauhilah mereka-mereka yang akan merosakkan iman ana!itu adalah sebaik2jalan menuju ke jalan kejyaan diri
-bila semakin jauh darinya...kembalilah kepada zatnya yang maha kuasa
-ana kena kuat!!
-jangan lemah...be a strong!!
-hidup sri kandi mujahadah
-palg pentg...bila semakn jauh dengan keimann...ingat...ALLAH maha pengampun dan maha mengasihani hamby2...
-semago ana sentiasa berada didalm magfirahnya
insyALLAH......


-----------------
ISLAM itu indah....bila didalamya tersemi ukhwah yang teguh.bersimpul dengan keimanan untuk mencipta sifat kehambaan dan mencari redhonya didalam kehidupan....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zidi86Profil   Hantar PM kepada zidi86   Pergi ke zidi86's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-08 00:20


Pada 12-09-08 16:42 , lelaki_5585 posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah........Berikanlah hambamu ini kekuatan untuk menuruti segala titah perintahMu dan berikanlah hambaMu ini kekuatan untuk meninggalkan segala laranganMu. Ya Allah.... buangkanlah rasa takut dan gementar didalam fikiran yang ada didalam diri sedaraku ini, tukarkanlah ianya kepada perasaan redha dan pasrah dengan bakal yang kan terjadi.

semoga Allah mengangkat darjatmu disisiNya atas niat sucimu. Amin...............


Amin Ya Allah, Amin Ya Rahman, Amin Ya Rahim... Amin Ya Rabbal 'Aalamin..


-----------------
“Sesungguhnya rahmat Allah sangat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik” (Al A’raf:56)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 11:59


kesedaran itu adalah datang dari dalam diri anda..teruskanlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 12:21


Assalammualaikum wr wb
tahniah adikku..
kak doakan adik..
yang penting kita tahu Allah tahu kan apa niat kita..
biarlah apa org nak kata kan, kita buat benda baik jadi teruskan :)
~sayang selalu~

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 12:48


salam..tiada manusia yang sempurna di dunia ini..setiap orang yang di lahirkan punya kekuatan dan kelemahan diri..awak kena kuatkan semangat dan teruskan niat suci awak...yakin lah pada diri dengan apa yang hendak awak lakukan lebih-lebih lagi, untuk kebaikan...dan tawakkal lah kepada Allah..


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 23-09-08 13:07


biasalah manusia kalau bab nak mengata ke apa ke..
mula-mula memang akan rasa janggal tapi ok saja..
yang penting nawaitu kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 23-09-08 13:11


erm...
xpaya lah dengar cakap org...
org 2 dok nak mengata saja...
nati da penat...
dia diam lah...
sabar saja k??


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 13:19


Pada 23-09-08 13:07 , PUTERI_FUZA posting:

!!! QUOTE !!!

biasalah manusia kalau bab nak mengata ke apa ke..
mula-mula memang akan rasa janggal tapi ok saja..
yang penting nawaitu kita..
benar tu kata orang tak habis lagi tak tidor,kalau tidor dok ngata tak taulah apa jenisnye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:46


Salam Ramadhan..

Ukhti, yang penting nawaitu lkrn Allah..apae2 pun, mintala kekuatan diri dari Allah...mungkin ini sebagai ujian kepada enti...nak buat benda baik, berjihad, berdakwah, pasti ada ujian..yang pasti, bukan kita yang kena berubah..tapi kita yang kena ubah orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:50


Pada 23-09-08 14:46 , NisaAdDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Ramadhan..

Ukhti, yang penting nawaitu lkrn Allah..apae2 pun, mintala kekuatan diri dari Allah...mungkin ini sebagai ujian kepada enti...nak buat benda baik, berjihad, berdakwah, pasti ada ujian..yang pasti, bukan kita yang kena berubah..tapi kita yang kena ubah orang lain
ubah budak kecil mudah lah tapi dah besor berat pula huhuhuhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:53


sama - sama kita mencari jati diri islam.. semoga kita mampu menjadi muslimah yang cemerlang.. sekarang ni islam hanya tinggal nama so menjadi tanggungjawab kita yang masih sedar ini untuk membetulkan dan mengembalikan roh islam itu.. insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

arfah_razali
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2008
Ahli No: 34855
Posting: 31
Dari: selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-09-08 16:15


alhamdulillah....tahniah....
teruskan....saya doakan awak akan kekal dengan imej baru dan dilindungiNya... yang penting bersedia dengan jawapan di atas soalan2 yang akan dilemparkn oleh mereka-mereka ini....biaselah mereka ini nampak org berubah sikit, ada yang menyokong, dan tak kurang pula yang nak menyindir....tetapi perubahan yang awak akan bawa ini adalah hikmah untuk mereka juga....dakwah itu halus....saya pasti awak mampu..
wallahua'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arfah_razaliProfil   Hantar PM kepada arfah_razali   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 18:33


assalamualaikum ya ukh..
tjuan ana dcni untuk mmbri semangat pada anti...
ana juga bhjrah seperti anti..
niat kerana Allah..
memng, anti akan bhdapan dengan mereka yang mnyindir, memerli anti..
sedih memang sedih..
tapi anti, Allah xtrunkan ujian jika tidak sayang pada kita..
kerana Allah syangkan kita, Allah mmilih kita menerima hdayahNya..Subhanallah..
Alhamdulillah dpanjatkan..
amin..
cinta Allah lebih mahal maharnya, lebih kita damba..
dsamping hubungan minannas dtitikbratkan..
anti bsabarlah sktika, kemudian nanti akan mrasakan nkmat phijrahan nanti..
insyaAllah..
hduplah pda pandangan Allah berbanding pandangan manusia..
kkalkan akhlak yang baik..
semua org suka akhlak yang baik..
insyaAllah, mereka kan dapat menerima anti..
litupan luar hanya pda pandangan luaran..
tapi orgnya tetap sama..
dan mncuba menjadi lebih baik..
taufiq wanajah ya sahbt..
wallahualam..
assalamualaikum..(^^,)


-----------------
ibtisam

maAsSaLamaH...{^.^}


Bookmark and Share

    


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 14:58


study kat negara mana? timur tengah atau eropah? Kalau dr timur tengah rasanya tak ada apayg pelek sebab semua yang dr sana org akan anggap baik-baik belaka..s..perubahan ke arah kebaikan yang anda lakukan tikdak akan ada yang mmbantahnye..
tapi Kalau anda dr eropah..hmm..tu yang kena mujahadah sikit..papun saya doakan perubahan ke arah kebaikan akan diterima org yang dikelililingi anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-09-08 15:52


selalu bersangka baik... ikhlaskan niat.. tetapkan matlamat dan fokus!!! apa-apa pun awak nak buat.. pastikan semuanya kerna Allah.. insyaAllah.. semangat dan kekuatan tu akan datang sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-08 18:32


Setiap sesuatu yang ingin dilakukan adalah berdasarkan niat... jadi apa niat nanti?

"siksalah jasadku takkan kutunduk pada kejahilanmu, kerana mengalir diseluruh tubuhku, kalimah Tuhan dari Rasulku..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140951 saat. Lajunya....