Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Aduhai minyak hai minyak...mari luah perasaan anda..


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Aduhai minyak hai minyak...mari luah perasaan anda..

Please Mendaftar To Post


Oleh Aduhai minyak hai minyak...mari luah perasaan anda..

Musaafir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2008
Ahli No: 33228
Posting: 21
Dari: jauh di perantauan..isk isk..

malaysia  


posticon Posting pada: 05-06-08 04:50


masa balik tadi aku nampak kereta berbaris panjang di semua stesen minyak....berebut nak isi minyak... sebak sangat aku kenang situasi tadi tu...

aku rasa sedih memikirkan harga minyak naik mendadak hari ini.. amat terasa perubahan dunia.. kasihan...lebih-lebih lagi kat sang-suami.. kena kurangkan masa rehat pula pas ini.. kerja lebih kuat nak tanggung anak bini..

menara kembar petronas melangit tinggi... projek mega yang tak necessary berlambak membazirkan duit rakyat... kenapakah kita masih harus menanggung beban kenaikan harga minyak yang tinggi... sedangkan ia keperluan asas jika dibandingkan bangunan pencakar langit tu? tu lah agaknya padahnya nak bermegah sangat nak dengan bangunan tertinggi di seluruh pelusuk dunia tu.....

mungkin kita kena tabik & ucap tahniah kepada rakyat yang berjaya memilih pemimpin yang mendahulukan kebajikan rakyat....tepuk dada tanya selera........ :-( :-( :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For MusaafirProfil   Hantar PM kepada Musaafir   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-08 07:43


Pada 05-06-08 04:50 , Musaafir posting:

!!! QUOTE !!!

masa balik tadi aku nampak kereta berbaris panjang di semua stesen minyak....berebut nak isi minyak... sebak sangat aku kenang situasi tadi tu...

aku rasa sedih memikirkan harga minyak naik mendadak hari ini.. amat terasa perubahan dunia.. kasihan...lebih-lebih lagi kat sang-suami.. kena kurangkan masa rehat pula pas ini.. kerja lebih kuat nak tanggung anak bini..

menara kembar petronas melangit tinggi... projek mega yang tak necessary berlambak membazirkan duit rakyat... kenapakah kita masih harus menanggung beban kenaikan harga minyak yang tinggi... sedangkan ia keperluan asas jika dibandingkan bangunan pencakar langit tu? tu lah agaknya padahnya nak bermegah sangat nak dengan bangunan tertinggi di seluruh pelusuk dunia tu.....

mungkin kita kena tabik & ucap tahniah kepada rakyat yang berjaya memilih pemimpin yang mendahulukan kebajikan rakyat....tepuk dada tanya selera........ :-( :-( :cry:



salam alaik
tahniah dan syabas kerajaan Malaysia kerana berjaya menaikkan harga minyal lebih 70 sen...tapi malang buat rakyat Malaysia yang ber PM kan seorang yang dungu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-08 08:46


A Mad Rush For Fuel


KUALA LUMPUR, June 4 (Bernama) -- Motorists throughout the country are making a beeline to petrol stations, jam-packing major roads in cities and towns in a mad rush for fuel before the midnight deadline for the new fuel price takes effect.

In the national capital, thousands of cars were moving bumper-to-bumper as they inched towards petrol pumps for the last drop of "cheap" fuel before the price increased to RM2.70 apa litre for petrol and RM2.58 apa litre for diesel at the stroke of midnight.

In Kuala Lumpur, a massive traffic jam began to build up in the capital city as soon as the new prices were announced by Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

In just minutes after the announcement, petrol stations here were already "seized" by motorists who wanted to fill up the tanks full.

A check by Bernama showed that Jalan Kuching, Middle Ring Road II, Jalan Tun Razak, Jalan Bangsar, Jalan Sultan Ismail, Cheras and Ampang were among the roads packed with thousands of cars.

A Shell petrol station manager in Mile 5, Gombak, Abdul Selamat, 45, said he was shocked to see hundreds of cars rushing to the station.

"This has not happened since 1998. We have asked for replenishment," he said when met.

In several roads, police had to be deployed to keep the traffic in order.

There were also cars that run out of fuel because of the long wait on the road.

A petrol station in Taman Melawati had to be closed early because it had run out of supply.

Similar situation also occurred in Penang barely an hour after the announcement.

Among the roads worst affected by the jam were Jalan Perak, Jalan Datuk Keramat, Jalan Argyll and Jalan Anson.

Workers at petrol pumps, who had not heard of the price increase, were puzzled to see hundreds of cars making their way into the stations.

Many of the motorists said they were shocked to learn about the new fuel prices and expressed the hope that there would be no more of those in the near future.

In Labuan, all roads leading to the town were jam-packed since 5pm as motorists from outlying areas rushed to the petrol pumps to fill up their tank before the midnight deadline.

The traffic only cleared up when the new fuel prices kicked in.

-- BERNAMA

===

ni nak luah... huhuhu

semalam, saya stuck dalam traffic jem selama 3 jam untuk sampai ke rumah.... dah lah hujan lebat semalam sampai banjir kilat, menyebabkan kesesakan yang amat teruk di sekitar KL dan PJ... tambah dengan perbarisan kereta2 yang nak isi minyak... aduh memang stuck dan letih rasa. saya travel balik kerja dari area sungai buloh, lalu damansara, melalui taman tun drismail, guna LDP, lalu NKVE.. melintas sebelah federal highway sampai lah ke area rumah saya, di PJ.. inilah traffic yang paling teruk yang pernah saya lalui.. dalam keadaan tak bergerak (bumper to bumper) selama tiga jam, habis sakit yang amat kaki saya bawa manual.. huhu.

saya tahu berita rege minyak naik pukul 5.20pm. ingatkan balik dari kerja nak lah terus isi minyak.. masa tu stesen2 minyak Petronas di area sg. buloh belum lagi penuh sebab tak ramai orang tahu lagi.. tapi tengok saya tak cukup cash. ATM pula tak ada. maka, terpaksalah saya meredah traffic untuk balik rumah jeq... saya fikir, takperlah. sampai rumah nanti bila dah selesai perjalanan baru nak isi fuel sampai full tank. tapi kena pula lalui massive jam yang teruk ni.. habis fuel saya.. tinggal zero. huhu...

so malam tadi ayah lah yang keluar rumah isi minyak kereta sampai full tank... saya dah surrender, tak larat sangat dah nak keluar rumah dan 'beratur' lagi. ayah isi RM 86.. fuhh.. alhamdulillah sempat...

dan malam tadi, di luar area rumah saya, jalan raya menuju ke Puchong dan jalan Kelang Lama tetap kekal traffic jam yang tak bergerak langsung (sikit-sikit jeq lah gerak pun) sampai lah pukul 11.30 malam!!

dahsyat2....

dan pagi ni... tengok stesen2 minyak semua kosonggg jeq. huhuhu.. tapi ada jugak tu orang2 yang mengisi minyak... ingatkan tak ada orang langsung. hoho..

ini sekadar luahan... stress malam tadi. hu~


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-06-08 08:54


Sabor...tulah dugaan untuk semua rakyat malaysia..jadi carilah jalan untuk settlekan benda ni..

Nampak gaya kalau macam Pak lah tak boleh nak handle isu minyak...tak payah lah..letak jawatan sudah...pikirkan impact benda lain bila minyak naik..inflasi pun naik..Banyak lagi benda lain yang agak kurang berguna boleh buang dulu sebelum naik sampai 78 sen...kayu betul laaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-06-08 09:07


BERAPA BANYAK TOPIK MINYAK DAAAAA YANG HANGGPAAAA NAK
buka????? TAK CUKUP LAGI KAAAAA??? NAK TAMBAH LAGI???

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-08 09:52


Pada 05-06-08 09:07 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

BERAPA BANYAK TOPIK MINYAK DAAAAA YANG HANGGPAAAA NAK
buka????? TAK CUKUP LAGI KAAAAA??? NAK TAMBAH LAGI???


hairan lah dia ni merata2 dia ada...
biar p lah adik2 tu nak buka posting pasal minyak..
hangg kalut tang mana...
tak mahu baca tak payah lah baca...

ni nak suggest kat PP..
pa kata hang p buru pak lah tuuu bagi warning sikit suruh dia polish diri dia betui2.. dia pun sama macam hang juga niii suka cari pasai dengan org... :evil::evil:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-08 10:00


telaga minyak gas asli banyak di Utara Tumpat Kelate...dalam jarak 40 km saja dari pantai Tumpat Kelate...bila nak ambil fuel tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-06-08 08:21


betul-betul rakyat diperbodohkan oleh kerajaan yang betul-betul bodoh......boleh dia kata minyak kita mahal jadi sebabtu kita eksport keluar selepas itu kita import minyak luar pakai kat negara kita...punyerla bodh statement ini.andai difikir logik ada ke kita selaku tuan kambing selepas itu kambing kita,kita jual dan beli kambing lain untuk makan...tak ke name bodoh tu....hari2 minyak mendarat di paka dari belasan pelantar minyak di tengah-tengah laut cina selatan dan diproses di darat,selepas itu minyak ini hari2 diangkut oleh lori tanker untuk diagihkan kepada stesen2 minyak 1 malaysia...kita memang pakai minyak kita sendiri lah.sebabtu majoriti org yang kerja dalam bidang oil&gas ini tak sokong kerajaan.pasal kali tahu apa sebenarnya yang berlaku...kerajaan betul-betul bodoh nak tipu rakyat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1122 saat. Lajunya....