Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 19 jam, 16 minit yang lalu


Teknologi
Topik: Teknologi Kuno Yang Hebat 2


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» Teknologi Kuno Yang Hebat 2

Please Mendaftar To Post


Oleh Teknologi Kuno Yang Hebat 2

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-05-08 16:01


Assalamualaikum

mari kawan-kawan..kita tengok pula apa yang boleh dibuat daripada sehelai kertas...syaratnya, hanya menggunakan sehelai kertas dan tiada bahan lain boleh digunakan...(tak termasuk gunting yang digunakan untuk memotong kertas tu lah.. :jangan: )



hah...ni dia rerama hinggap di atas kertas..mencari madu kah??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-08 16:26


bentuk rama2 yang nak ditekap pada kertas tu?
lawa sangat bentuk rama2 tu. tak kan gunting snri?
sangat tere...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 17:58


Hmm, rasa macam banyak lagi saja gambar-gambar menarik ini.. hhehehhehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 12:52


Assalamualaikum
Muddathsir787, tetau jeq ada banyak lagi ni...ni gambar yang seterusnya....







Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 15:48


Assalamualaikum



lelabah di atas kertas...mencari jalan pulang ke sarang...sarang ke?? yang spider web tu lah...huhu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 15:58


wahh..hebat hebat.. TT ke yang buat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 17:06


Assalamualaikum
hmm..taklah..bukan lah CK...
ni sekadar perkongsian bijak dan ceria bersama ahli² ukhwah..
nah..ambil lagi....



jika tadi lelabah dan rerama berasingan..ni rerama dikejar lelabah..agaknya... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-05-08 11:21


Assalamualaikum



orang ni jatuh bangunan dan terlekat dekat kertas ni ke... :berfikir: hmm...mati katakkah??



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 29-05-08 15:55


hehehe..kreatif3 :) ada lagi tak? suka tengok hasil2 seni ni walaupun tak reti berseni.heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-05-08 16:26


Assalamualaikum



tik tak tik tak bunyi tapak kaki tu berderap derup...tak nampak jasadnya, hanya tapak tinggalannya...misterikah..?? :-o

kemudian, kelihatan pula seolah² tapak kaki itu telah masuk ke dalam satu kawasan lecah...:berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 21:29


Assalamualaikum...

wah.... sungguh kreatif ini...

memang menarik..

dapat dari mana ni, TT??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 09:32


BUANG MASA DAN TENAGA saja BUAT BENDA-BENDA NI!!!!
TAK ADA FAEDAH!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 03-06-08 09:36


menarik juga benda ini..
perlu kan effort yang lebih tak hendak buat benda ini??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 09:39


Pada 03-06-08 09:36 , aemanpsycho posting:

!!! QUOTE !!!

menarik juga benda ini..
perlu kan effort yang lebih tak hendak buat benda ini??


HANGGGGG RETI APA BENDA TAK BERFAEDAH NI!!!!


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-06-08 12:01


Assalamualaikum
jika rasa membuat benda ni membuang masa dan tenaga..jadi, tengok pun sama jeq lah...membuang masa...kan?? bagi komen pun membuang masa jeq...jadi lebih baik tak payah bising² wahai PP...biarkan orang lain jeq yang tengok dan komen...



labah² di atas bunga... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

miss_athirah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.05.2008
Ahli No: 33573
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 13:56


perlukan kesabaran betul buat benda-benda macam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_athirahProfil   Hantar PM kepada miss_athirah   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 14:22


Pada 08-06-08 13:56 , miss_athirah posting:

!!! QUOTE !!!

perlukan kesabaran betul buat benda-benda macam ni.

betul itu..
saya sokong!!!
bukan mudah nampaknya itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-06-08 15:05


Pada 29-05-08 11:21 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum



orang ni jatuh bangunan dan terlekat dekat kertas ni ke... :berfikir: hmm...mati katakkah??


Saya suka yang ini... :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-06-08 12:13


Assalamualaikum

moh kita sensama naik jambatan gantung... :welcome:





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 13:12


macam-macam..

mesti pembuat tu tak ada kerja dah nak reka..
tapi..comel :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 16:49


bagaimana nak buat?kreatifnya orang yang buat ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-06-08 13:19


Assalamualaikum

tidakkkk......!!! rumahku akan dihempap bebola ais..... :-o





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 14:14


bagus-bagus... tersangat kreatif....
bukan senang nak buat wo....
kena ada otk yang kreatf juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-06-08 15:20


Assalamualaikum

kita pergi kepada kertas seterusnya..pertarungan hidup dan mati..



inilah kehidupan..perlu terus dijalankan..burung ini mencari makanannya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-06-08 17:12


Pada 08-06-08 12:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
jika rasa membuat benda ni membuang masa dan tenaga..jadi, tengok pun sama jeq lah...membuang masa...kan?? bagi komen pun membuang masa jeq...jadi lebih baik tak payah bising² wahai PP...biarkan orang lain jeq yang tengok dan komen...



labah² di atas bunga... :-)


Comel labah2 yang ini... :welcome:
Ada steps2 yang jelas tak, cammana nak buat ini... :sopan:
Boleh buat usik2 orang ini.. :-D


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 25-06-08 21:24


teruja saya tengok awak buat..
jeles2..
nak try buat macam itu jgakla..
tapi tak jd2 pun..
ternyata saya bukan org yang kreatif..
huhuu..

tapi memang dr dulu lagi sekolah rndah..
kalau ada saja kelas seni..
mesti syla yang dapat corot..
hehee..


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 06:07


waahhhh bestnya.....rasa geram betul...cute sesangat...comellll....eeeeeii....geram.....nak belajar lah...bagaimana ye ?? STS...buka kelas kat sini boleh ??
saya suka origami tapi yang ni tak pernah coba lagi.....plizzz...bagaimana nak buat. ye......

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

msyahid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12302
Posting: 70
Dari: simpang renggam

Johor  


posticon Posting pada: 26-06-08 07:31


sungguh menarik...
nak cuba uat juga....
bagi lah step2 nya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For msyahidProfil   Hantar PM kepada msyahid   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 07:48


hmm...ambil dari web mana ek tt..?? :berfikir:
kretip dan inobatip sungguh orangnya...
bagus jugak ek belajar buat benda-benda ni...
banyak benda boleh pupuk dalam satu masa... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 13:51


kejap .. ni teknologi kuno apa ni ? saya rasa tajuk topik ni patut ditukar ... mengelirukan ... tapi jangan salah faham pulak .. saya tak ada masalah dengan kandungannya cuma tajuk tu tak berapa kena ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 28-06-08 10:02


Pada 26-06-08 13:51 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

kejap .. ni teknologi kuno apa ni ? saya rasa tajuk topik ni patut ditukar ... mengelirukan ... tapi jangan salah faham pulak .. saya tak ada masalah dengan kandungannya cuma tajuk tu tak berapa kena ...


Assalamualaikum
iyakah trans...memang agak mengelirukan agaknya..saya saja buat tajuk yang agak tersirat..tapi jika diperhatikan dengan mendalam dan teliti..ternyata tajuk itu bagi saya amat unik...kerana sifat ia yang 'kuno' kertas sudah mula digantikan oleh e-book, komputer, internet dan pelbagai lagi bentuk teknologi...namun, perlu diketahui bahawa kertas juga adalah satu bentuk teknologi..sebab itu saya menggelarkannya teknologi yang kuno.. :-)

nak termenunglah sekejap memikirkan kenyataan trans.. :sopan:





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-06-08 12:58


Jangan lama sangat termenung tu. Nanti tinggal rangka macam dalam gambar tu..... :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-06-08 13:16


Pada 08-06-08 12:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
jika rasa membuat benda ni membuang masa dan tenaga..jadi, tengok pun sama jeq lah...membuang masa...kan?? bagi komen pun membuang masa jeq...jadi lebih baik tak payah bising² wahai PP...biarkan orang lain jeq yang tengok dan komen...



labah² di atas bunga... :-)



ni labah2 yang gigit tangan Peter Parker tu.....
huhuhuhu

:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-06-08 07:17


Assalamualaikum
hm....termenung melihat bebayang sendiri hingga menjadi rangka...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 29-06-08 16:40


Ular dok tengah kejar katak untuk dimakan boleh buat tak...hehehe.
Mesti ramai 'kanak-kanak perempuan' kat sini yang geli nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-07-08 11:47


Assalamualaikum
hmm..ular yang tengah mengejar katak untuk dimakan..?? :jangan: ni bukan saya yang buat..sekadar perkongsian jeq...



kesiannya burung ni..terkurung di dalam sangkar...berbeza dengan burung sebelum ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-07-08 11:21


Assalamualaikum
hmm...siapa ada idamkan istana yang besar macam ni sebagai singgahsananya..angkat tangan!!





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 11:56


lah... Istana besar tu saja? Tak nak lah. Dinding pun dari kertas. Bersin sikit sah terbang melayang. :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-07-08 12:00


Assalamualaikum
hehe..kantoi dengan al-mashoori... :jangan:



hmm...agak simbolik ni...keranda dengan pokok yang menjalar... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

shayuki

Menyertai: 05.12.2003
Ahli No: 5507
Posting: 164
Dari: Hira Shayuki

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-07-08 13:20


Salam,

Nak cakap benda ni buang masa pun tak boleh juga.

Pasal benda ni, pereka itu dapat duit. Ini rasanya dipamerkan di arts galeri. Banyak lagi contoh art begini, pernah nampak di forum lain.

Berhati-hati apabila mengatakan sesuatu benda itu TIDAK BERFAEDAH.
Setiap manusia, minat mereka lain. Dan, art begini, ada orang sanggup beli beribu beribu USD.

Yang kita selalu online ini ada faedah ke ? dapat apa ?

Salam,

Bookmark and Share

    


  Member Information For shayukiProfil   Hantar PM kepada shayuki   Pergi ke shayuki's Website   Quote dan BalasQuote

soliha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.07.2008
Ahli No: 33910
Posting: 25
Dari: bumi tuhan..

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-08 15:08


salam..

hehehe..kita online tengok juga niat kita..
kalau niat nak mendalami Islam..nak tau perkembangan masyarakat,khususnya muslimin dan muslimat..nak lihat kebesaran Allah..boleh saja..
tak salah dan tak ada dikira tak bermanfaat..
tapi,jangan sampai lagha,leka dan lalai..
jangan sampai online mnybbkan antum/antunna melewat2kan solat dan kewajipan lain kan??
huhuhu~~~

anyway,ana sangat berminat dengan art kat atas itu..dah try buat,tapi tak menjadi..
mula-mula guna gunting..kertas jadi berkerut2,tak cantik..
then,guna pisau lipat..susah dan rumit juga..
subhanallah..Allah dah kurniakan bakat yang menakjubkan kat si pereka ni..

** ana akan berusaha lagi...chaiyok** (^0^)/

Bookmark and Share

    


  Member Information For solihaProfil   Hantar PM kepada soliha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-07-08 15:09


Assalamualaikum
wah...pedas pedas ubi jugak kata² shayuki ni...macam terkena batang idung lah pula...huhu.. :malu: tak mengapa..tak mengapa..moga kita boleh jadikan usaha ni sebagai salah satu jalan mendekatkan diri kepada Allah...hope the fully lah.. 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-07-08 15:50


boleh tak sesiapa ajar saya buat benda ni...? Best lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-07-08 17:38


Assalamualaikum
kepada yang teringin pakai gaun sangat..nah...hamik ni....pakai pepuas..kalau tak muat..buat yang saiz XXXXXXXXL..okies...



lepas tu, bolehlah menari seperti cinderella....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 16:38


:-)) ada saja sayatetapsaya ini..

pakai gaun kertas??!!.. macam cerita dongeng pak kaduk lah..
pakai sekejap, terus koyak rabak sebab terjerit-jerit dan terlompat-lompat!
tak ingat yang dia pakai baju kertas..tak moh lah..nanti nampak aurat :P

tapi..betul lah..unik lah.. memang kena sabar tahap gaban buat kerja gni.. terutama tengok yang tengkorak tu.. kagum :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-07-08 16:49


Assalamualaikum

hush... :-o
menariknya...

cair siot...cair cair :terliur:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-07-08 19:03


Assalamualaikum
hmm..mohlah kita naik sampan bersama-sama...dayung..laju...dayung laju...ke tengah tasik...hmm..macam Tasik Chini jeq ni..banyak pokok² bunga teratai... :berfikir:





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-07-08 07:34


Assalamualaikum
rupanya saya tak jawab mengenai di mana saya ambil keratan² gambar ni semua...hmm...actually, seperti yang diterangkan awal², bukan saya pun yang buat benda ni..kalau saya, banyak agaknya sumber rezeki saya boleh dapat ni... :berfikir: saya ambil daripada kawan saya jeq...dia banyak simpan item menarik macam ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 16:17


Assalamualaikum



pameran di galleria belum tamat lagi..yosh...
ini dia..rumah dalam cerita apa tu ye...hmm... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 31-07-08 21:25


ha, pop up paper.
boleh buat sendiri to kill some time.
buat kad pun canggeh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-08 10:57


Assalamualaikum
dah lama tak menjenguk ke teknologi kuno ni...

kali ni...kertas yang telah digunting dan dimasukkan ke dalam frame pula....





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:17


hmmm.. menarik juga yang dalam frame ni..
kalau semua ni pun, di framekan.. menarik jugak ni.. :berfikir:
jimat duit untuk perhiasan dinding.. semua buat sendiri.. tak payah pepenin nak carik2 kat kedai.. silap aribulan, kedai yang datang carik kat kita.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 13:58


Assalamualaikum
hmm...memang betul kata CI..jimat sikit...rumah pun nampak lebih hidup..cumanya, makan masa lah eh... :sopan:

cuba perhatikan di situ, daunnya luruh..pandai dia buat..dia ambil kerts yang dia potong tu, dia tabur jeq kat sebelah bawah..nice... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 14:02


Pada 22-09-08 13:17 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm.. menarik juga yang dalam frame ni..
kalau semua ni pun, di framekan.. menarik jugak ni.. :berfikir:
jimat duit untuk perhiasan dinding.. semua buat sendiri.. tak payah pepenin nak carik2 kat kedai.. silap aribulan, kedai yang datang carik kat kita.. :sopan:



tapi nak buat tu pening jugak lah.. hehe :-D ..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-09-08 15:26


Walaupun dikata kuno..tetap menarik,kreatif dan cantik...tapi yang tengkorak tu macam bukan kertas saja???


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-12-08 12:15


salam ukhwah...
wah kreative betul lah,
macam-macam boleh buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 07:36


Assalamualaikum
kita sambung lagi...

oppss...kawan tu nak jatuh...!!selamatkan dia...





Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 07:48


Pada 28-06-08 10:02 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!







wahh :-o


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 07:54


Assalamualaikum
jaga² CK, dia memerhatikan seseorang tu..
lama dia memerhatikan dirinya sendiri tanpa mnyedari bahawa dia telah tiada lagi dari bumi ini..huhuhu.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 10:38


Pada 03-06-08 09:32 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

BUANG MASA DAN TENAGA saja BUAT BENDA-BENDA NI!!!!
TAK ADA FAEDAH!!!!


ish ish ish ish


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 10:39


Pada 03-01-09 07:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
kita sambung lagi...

oppss...kawan tu nak jatuh...!!selamatkan dia...





seni yang unik......


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 10:43


Tetap menarik.. sangat menarik.. rasa kagum dengan hasil kreatif si pembuat ni.. :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 10:44


memang smart...benda ini tak sama kan dengan origami

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 21:28


Assalamualaikum
hmm..benda ni saya klasifikasikan berbeza dari origami..tapi tak pastilah pengklasifikasian yang sebenar...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 09:32


saya dah baca semua komen-komen...
tapi pernah tak anda terfikir siapakah yang mencipta otak manusia yang membuat macam tu...SUBHANALLAH...

jadi, ingatlah apa-apa yang rasa kagum ke apa-apa lah semuanya datang dari Allah....

lagi 1, tak salah kita buang masa tengok macam ni, just tengok...lepas itu ingat ALLAH kan pahala tu...hehehe

dan saya doakan kalian yang dah cuba untuk buat, teruskan hingga berjaya, jangan putus asa..tapi, jangan sampai lalai..sebab kita berade di muka ini adalah untuk mengabdikan diri pada yang maha pencipta..

apapun thanks untuk sayatetapsaya kerana berkongsi dengan kami di ukhwah..semoga niat yang anda nak sampaikan tu, berjaya....;-)


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-09 03:08


Pada 04-01-09 21:28 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm..benda ni saya klasifikasikan berbeza dari origami..tapi tak pastilah pengklasifikasian yang sebenar...

sila baca dari awal, saya sudah nyatekan cabang seni ini.

Pada 31-07-08 21:25 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

ha, pop up paper.
boleh buat sendiri to kill some time.
buat kad pun canggeh.



-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 05:58


kagum bangat sih dengan karya seni niee....nak cuba try taste lah nanti... :terliur: :terliur:


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.177434 saat. Lajunya....