Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Sahabat2 tau tak....?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Sahabat2 tau tak....?

Please Mendaftar To Post


Oleh Sahabat2 tau tak....?

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 22:28


Assalamualaikum.....

Sekadar nak berkongsi maklumat dari satu majalah eramuslimdigest yang saya baca...

Sahabat2 tau tak yang nombor 13 merupakan favourite number yahudi?

Buktinya ada pada permis2 perniagaan seperti mcdonalds...kalau logo mcdonalds tu dipusing menegak,kita dapat lihat yang logo mcdonalds menunjukkan angka 13...cuba anda lihat betul-betul

Menurut kepercayaan yahudi, angka 13 adalah salah satu 'The Sacred Number' yang utama. Angka yang disucikan,yang lazim digunakan dalam simbol2 ritual mereka.

Hmm...dan sahabat2 tau tak Kenapa Dollar Amerika tidak menggunakan simbol 'D'seperti Ringgit Malaysia yang guna 'RM', rupiah 'Rp' dll tetapi Dollar disimbolkan dengan huruf S? Para simbolog mengatakan bahawa simbol S pada Dollar sesungguhnyamerujuk pada Solomon. Ini bertepatan dengan misi yahudi selama ini dalam memjejak harta karun Raja Sulaiman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 00:54


Wahh... nampaknya "ulul azmi wal Malayzie dar-ul Had_hari" pun punya 'minat' yang kebetulan sama pada #13 kan? :-P

Wallahualam.... :sopan:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 13:33


wallahu'alam....
apa-apa pun sebaik-baik nya dalam kita sentiasa meningkatkan amal dan ilmu kita agar segala tindakan mendapat bantuan NYA,

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-05-08 15:53


Assalamualaikum
tak tahu....:mengangkat bahu:
hmm...seharusnya memang kita sentiasa berjaga˛ walaupun dengan apa jua tindakan orang Yahudi dan Nasrani...bukan sahaja yang remeh˛ macam ni..malah kepada perkara yang lebih besar...bukan nak kata tak bagus memerhatikan kepada perkara begini..sangat bagus..tapi, kita selalu lupa tentang perkara lebih besar seperti bagaimana mereka melalaikan kita dari agama dengan 3 ta lah..3S lah..3F lah..saya pun tak ingat.. :-P nyatanya, Yahudi dan Nasrani memang tidak pernah redha pada orang Islam selagi kita tidak mengikuti mereka...bejaga˛lah dalam setiap inci kehidupan kita, bisa sahaja terselit walau sedikit propaganda dan jarum halus mereka ni.. :jangan:

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu)..."



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 16:09


Agenda Yahudi ni dah berlangsung sekian lama...
banyak dah perkara di dunia ni dipengaruhi oleh mereka...
Semoga kita dijauhkan dari tipu daya Syaitan dan pengikut2nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-08 17:12


inilah antara agenda puak2 dari kalangan musuh islam yang telah lama ingin menjatuhkan martabat islam, buktinya ramai anak2 muda kita sering terikut-ikut dengan budaya barat yang anti islam usah melihat kepada negara lain negara kita pun da dijajah dengan ideolisme barat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.087024 saat. Lajunya....