Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 43 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: Padang pasir vs kontemporari..


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» Padang pasir vs kontemporari..

Please Mendaftar To Post


Oleh Padang pasir vs kontemporari..

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 00:28


Assalamualaikum..
Cuma nak tanya sahabat-sahabat tentang perbezaan antara nashid Padang pasir kontemporari. sesiapa yang sudi berkongsi dipersilakan..ahlan wa syukran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 10:10


erm..tak ada sesiapa nak bagi komen ke? tak mengapalah...biar saya yang kongsi. masa kat sekolah dulu, saya join team nasyid. Kebanyakan lagu-lagu yang kami bawa adalah bercorak padang pasir. Masa tu, nasyid kat sekolah kami tak berkembang lagi. tak hairanlah masa tu saya tak tau wujudnya nasyid kontemporeri. Saya melihat nasyid kontemporari ni sebagai medium baru dalam arena nasyid dan dakwah dan ianya lebih dekat dengan hati muda-mudi zaman sekarang. Tetapi dari segi keaslian, nasyid berentak padang pasir, lebih menekankan konsep yang bercirikan kearaban. suasana hari ni menunjukkan nasyid kontemporari lebih mendapat tempat kerana kebanyakan mereka yang suka mendengar lah adalah dikalangan remaja. Saya merasakan satu kerugian jika nasyid padang pasir terus dipinggirkan dan berharap kumpulan nasyid tanah air dapat mengeluarkan album berentak padang pasir kerana dari segi penyampaian, ianya lebih memberi kesan berbanding nasyi kontemporari...wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092996 saat. Lajunya....