Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 27 hari yang lalu
ronniefinancehome: 38 hari yang lalu
MTMKi: 48 hari yang lalu
usop79: 49 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ayahanda..maafkan saya..xsengaja tadi..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ayahanda..maafkan saya..xsengaja tadi..

Please Mendaftar To Post


Oleh ayahanda..maafkan saya..xsengaja tadi..

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 19:44


salam..
sangat sedih sekarang ni...
saya acdnt tadi..pukul 4.30ptg..
langgar waja...
uuuwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
da lah gatal pakai kereta mak...
vios langgar waja..
masak mahu bayar...
nasib baik ayah xsuap penampar..
banyak betul dugaan ayah dr semalam..
ahad : tayar wira pancit sebab rim pecah langgar lubang
rabu : tukar sport rim..
khamis : pagi ni tayar kereta ayah pula pancit..
kena 800 lagi untuk tukar tayar..
balik tukar tayar saya pula acdnt..uuuwwwaaaaaaaaaaaaaa..
tak tahu berapa kena bayar kat hamba Allah tu..
yana xsengaja..maafkan anakmu ini....
sediihhhhhhhh!!!
kasihan ayah saya kena tanggung...
ampunnnnnnnnn~ (T.T)


-----------------
.:: http://cemerlangtani.blogspot.com ::.
.:: Menternak/ Membekalkan kambing untuk ibadah Qurban, Aqiqah & Sembelihan


Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 24-04-08 20:19


Ana rasa kalau kereta baru (Vios) patut ada insurans 1st party, insya Allah insurans cover.
Kerana itulah gunanya insurans yang juga penyangak terbesar dunia moden (sebelum bank).

Pada sahabat Cik_Liyana, anggaplah ini satu pelajaran baru bagi anda, sebagai anak dan juga sebagai pemandu.
Semoga anda dan kita semua menjadi anak yang soleh dan insya Allah, pemandu berhemat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 20:45


mesti ayah dia bersyukur,
nasib kereta saja yang rosak,
anak dia tak apa-apa :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 21:17


mm ada pengalaman juga..langgar kerete orang..terus call ayah sebab ayah sporting..masa tu bawa kereta perdana mak...ayah yang bayarkan kat hamba Allah tu..lepas itu ayah cover depan mak cakap orang tu yang langgar kita...mm itu pun mak masih bebel..tapi ayah cakap mak xbimbangkan kereta dia sebenarnya..mak sayang anak dia..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 21:52


vios mak tu vios lama..
saya tak pasti pasal insurance..
sebab lepas ayah datang ayah yang settle kan..
terketar2 tadi..pintu kereta driver pun tak boleh buka..teruk betul kemeknye..
berdebar lagi sampai sekarang ni...
camnela nak ambil adik balik sekolah esok...
ya Allah kuatkanlah semangatku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 22:45


Pada 24-04-08 22:36 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

cik liyana ada bela biri-biri tu....best juga tunggang biri-biri..boleh ambil adik balik sekolah..tentu glamer


ish samudra ni, ada ke patut :sopan:

p/s: bersabarlah dengan dugaan, lain kali lebih berhati-hati ye ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 23:12


sabarla ye cik_liyana.hidup bgai putaran roda.tak semestinya kita sentiasa selamat di atas.mungkin ada hikmah di sblik kjadian yang mnimpa.hanya Allah yang mngetahui sgalanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 10:39


Pada 24-04-08 20:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

mesti ayah dia bersyukur,
nasib kereta saja yang rosak,
anak dia tak apa-apa :-)


emm...betul tu.. :-)

pernah jugak accdnt...langgar kereta wira...kereta ana tak ada apa-apa..just calar dan tanggal cat...kereta wira tu terus kemek.. tapi...sampai sekarang umi abah ana tak tahu...umi xpect,ada org langgar lari..uhuk..ana tak carita pun..takut...hal ni dah lama.. tapi satu hari nanti,ana akan bagitahu jugak...

dan..kereta wira yang ana langgar tu pun,tuan dia tak tahu...sebab...ana lah yang LANGGAR LARI... :-( :cry:

sampai sekarang ana ingat..ana takut..macamana nak cari tuan kereta wira tu.... :-(


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 22:32


Pada 25-04-08 10:39 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-04-08 20:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

mesti ayah dia bersyukur,
nasib kereta saja yang rosak,
anak dia tak apa-apa :-)


emm...betul tu.. :-)

pernah jugak accdnt...langgar kereta wira...kereta ana tak ada apa-apa..just calar dan tanggal cat...kereta wira tu terus kemek.. tapi...sampai sekarang umi abah ana tak tahu...umi xpect,ada org langgar lari..uhuk..ana tak carita pun..takut...hal ni dah lama.. tapi satu hari nanti,ana akan bagitahu jugak...

dan..kereta wira yang ana langgar tu pun,tuan dia tak tahu...sebab...ana lah yang LANGGAR LARI... :-( :cry:

sampai sekarang ana ingat..ana takut..macamana nak cari tuan kereta wira tu....





:jangan: :jangan: :jangan:


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.087997 saat. Lajunya....